Jump to content

Τηλεφωνία και internet εναλλακτικών: Ποιόν πάροχο;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω Teledom με χρεωση 0,099 οση ωρα μιλησεις. Ερχεται περιπου ο λογαριασμος 40 ευρω, αλλα ερχεται και του ΟΤΕ αλλα 40 το παγιο!

Προσφατα ειδα το Tellas zisto. Απ' οτι ακουω δεν εχετε και μεγαλη συμπαθεια στην Tellas. Ο λογος; (ρωταω για να εχω και γω καποια αποψη για τις εταιριες).

Και τελικα το tellas zisto συμφερει;

Εχω Teledom με χρεωση 0,099 οση ωρα μιλησεις. Ερχεται περιπου ο λογαριασμος 40 ευρω, αλλα ερχεται και του ΟΤΕ αλλα 40 το παγιο!

Προσφατα ειδα το Tellas zisto. Απ' οτι ακουω δεν εχετε και μεγαλη συμπαθεια στην Tellas. Ο λογος; (ρωταω για να εχω και γω καποια αποψη για τις εταιριες).

Γιατι η Tellas σου βγαζει την πιστη αν θες να κανεις διακοπη ;)

Tωρα για το αν συμφερει το Zisto...αναλογα με τις αναγκες του καθενος.

Προσωπικα με απωθει αφανταστα αυτη η 12μηνη δεσμευση που συνηθως βγαινει σε 'κακο' :ninja:

Δε θα πρεπει να σε επηρεαζει η γνωμη του καθενος! Η tellas προσφερει τηλεφωνια με 27 ευρω. Απεριοριστες κλησεις σε σταθερα Ελλαδος. Υπαρχει μεγαλη διαφορα απο τα 40 ευρω που τωρα δινεις εκτος αν κανεις και κλησεις σε κινητα. Σε καλυπτει το ιδιοκτητο δικτυο της?

Παιδια την altec που την πληρωνω?Παω στο site εκει που λεει συνεργατες και βρισκω τον πιο κοντινο μου?

Κατι ακομα.Ξεχασα να πληρωσω το λογαριασμο που εληγε 24/11.Λετε να αντιμετωπισω κανενα προβλημα?:O

ΜΑΧ.

Δε θα πρεπει να σε επηρεαζει η γνωμη του καθενος!

Εννοείται ότι πρέπει να σε ενδιαφέρει η γνώμη τόσων χρηστών-παθόντων της tellas. Πως αλλιώς θα κάνεις έρευνα αγοράς; Οι μαφιόζικες τακτικές της tellas ισχύουν τόσο στον τρόπο εγγραφής νέων χρηστών αλλά ιδίως σου βγαίνει το λάδι για να καταφέρεις να φύγεις. Σίγουρα το πακέτο που παρουσιάζει μοιάζει πάρα πολύ καλό με σημερινά κριτήρια, ωστόσο είναι αυτό αρκετό για να δεσμευτείς για ένα χρόνο με την εταιρεία; :worry: Προσωπικά η 12μηνη δέσμευση σε συνδυασμό με τις ταχύτατες εξελίξεις στον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας με κάνουν πολύ επιφυλακτικό για το πόσο συμφέρον θα ακούγεται αυτό το πακέτο σε καναδυό μήνες.

Alfa Romeo - La cosa piu bella

Το Τellas zisto σε συμφέρει μόνο αν μιλάς πολύ στο τηλέφωνο κυρίως υπεραστικά τηλέφωνα και αν σε ενδιαφέρει να έχεις πολύ μεγάλη ταχύτητα στο internet (4mbps). Τώρα πληρώνεις 40+40=80 ευρώ το δίμηνο (δηλαδή μεσο όρο 40 ευρώ τον μήνα), με την tellas θα πληρώνεις ανά μήνα 47,5 ευρώ συν τα τηλέφωνα προς κινητά συν διάφορες κλήσεις προς τηλέφωνα τύπου 11888 και 801..... Δηλαδή αρκετά περοσσότερα. Τα συμπεράσματα και η επιλογή δική σου.

ektos apo tellas iparxei kamia etairia pou na parexei programmata opos to tellas zisto? diladi aperiorista astika iperastika kai adsl mazi???????????

Η vivodi έχει ένα ανάλογο πακέτο (το ονομάζει telefonet νομίζω) που προσφέρει 500 λεπτά κλήσεις προς αστικά-υπεραστικά και διεθνή ζώνη 1 και ADSL με ταχύτητα 1 mbps με 30 περίπου ευρώ ανά μήνα. Δεν έχει όμως πλήρως ανεπτυγμένο το δίκτυο της, πρέπει να το ελένξεις από το site της αν έχεις δίκτυο. Για μένα ένα μειονέκτημα της είναι ότι η σταθερή της τηλεφωνία είναι μέσω voip (αντι pstn που χρησιμοποιεί η tellas) με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τηλέφωνο χωρίς παροχή ρεύματος και να μην συνεργάζεται με συναγερμούς κλπ.

FORTHNET προσφορά Χριστουγέννων.. δίνει αυτά που ζητάς με 30 ευρώ/μήνα

Μπορείς να μας ενημερώσεις πιο αναλύτικά για την προσφορά της forthnet, και σε ποιές περιοχές έχει δίκτυο?

Μπορείς να μας ενημερώσεις πιο αναλύτικά για την προσφορά της forthnet, και σε ποιές περιοχές έχει δίκτυο?

Προς το παρόν σε καμία περιοχή. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το LLU.

Η προσφορά παρέχεται μέσω ΟΤΕ (ΑΡΥΣ).

Τα €30 είναι "marketing trick" (υπολογίζει 2 μήνες δώρο για αυτούς που πριν είχαν χρεώσεις free Internet ή ΕΠΑΚ).

Ουσιαστικά είναι: ό,τι κοστίζει το ADSL in a box + ότι κοστίζει το πρόγραμμα τηλεφωνίας που επιλέγει κανείς.

Περισσότερα στο http://www.forthnet.gr/dslteloffer

Η vivodi έχει ένα ανάλογο πακέτο (το ονομάζει telefonet νομίζω) που προσφέρει 500 λεπτά κλήσεις προς αστικά-υπεραστικά και διεθνή ζώνη 1 και ADSL με ταχύτητα 1 mbps με 30 περίπου ευρώ ανά μήνα. Δεν έχει όμως πλήρως ανεπτυγμένο το δίκτυο της, πρέπει να το ελένξεις από το site της αν έχεις δίκτυο. Για μένα ένα μειονέκτημα της είναι ότι η σταθερή της τηλεφωνία είναι μέσω voip (αντι pstn που χρησιμοποιεί η tellas) με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τηλέφωνο χωρίς παροχή ρεύματος και να μην συνεργάζεται με συναγερμούς κλπ.

Πες και για το χειρότερο που είναι η ποιότητα του voip γενικά...

Αποφεύγετε τα συνεχόμενα posts, για multi-quote υπάρχει πλέον το κουμπί http://www.myphone.gr/forum/images/buttons3/multiquote_off.gif.

Οσον αφορά την προσφορά της forthnet με 30 ευρώ ιντερνετ (768 kbps) και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, όπως έγραψε και ο χρήστης ariadgr λιγο πιο πάνω, δεν είναι ιδίαίτερα ελκυστική αφού δεν σε αποδεσμεύει από το πάγιο του ΟΤΕ. Έτσι ουσιαστικά είναι ελάχιστα πιο οικονομική από την προσφορά της tellas, η οποία σου δίνει 4mbps ταχύτητα στο internet.

Μια πληροφορία που απ'ότι έψαξα το thread δεν βλέπω να έχει αναφερθεί ξανά και αφορά όλους όσους χρησιμοποιούν σταθερή τηλεφωνία όλων των εταιρειών με προεπιλογή ή με 4ψήφιο πρόθεμα:

Η μητέρα μου από Σεπτέμβριο, ενεργοποίησε με προεπιλογή το πρόγραμμα vivodi classic σταθερής τηλεφωνίας. Όλα ήταν μια χαρά μέχρι που πήρε τον 1ο λογαριασμό της. Εκεί διαπίστωσε πως οι κλήσεις προς τους αριθμός μου DSLPhone 211 δεν είχαν καταγραφεί πουθενά στην αναλυτική χρέωση. Μετά ήρθε και ο επόμενος λογαριασμός και τα ίδια πάλι. Τέλος ήρθε και ο λογαριασμός του ΟΤΕ και εκεί διαπίστωσε ότι όλες οι κλήσεις προς DSLphone ή άλλους αριθμούς 211, 212 κλπ, περνούσαν μέσω ΟΤΕ (χρεώσεις προς άλλα σταθερά δίκτυα).

Η κουφή απάντηση ήρθε από τη vivodi όταν τους τηλεφώνησε: "Δυστυχώς η δρομολόγηση για άλλα σταθερά δίκτυα μέσω προεπιλογής, γίνεται πάντα μέσω ΟΤΕ, ακόμα και αν ο προορισμός είναι στο ίδιο δίκτυο (πχ vivodi classic με προεπιλογή -> dslphone 211)"!!!

Αν και στο παράδειγμά μου δεν ισχύει, υπάρχουν πολλοί που έχουν προεπιλογή και χρησιμοποιούν προγράμματα εναλλακτικών που περιλαμβάνουν κάποιο δωρεάν χρόνο σε αστικά/υπεραστικά όπως επίσης και άλλοι που έχουν προγράμματα που μιλάνε απεριόριστα σε αστικά/υπεραστικά δωρεάν ή με χρέωση 0.99/κλήση.

Πιστεύω πως όλους αυτούς θα τους ενοχλούσε να δουν στο λογαριασμό τους ότι οι κλήσεις τους προς 211, 212 κλπ δεν συμπεριλαμβάνονται στα πακέτα τους αλλά θα πρέπει να τις πληρώσουν έξτρα στο λογαριασμό ΟΤΕ.

Μπορεί η Tellas να σου δίνει 4mbps, αλλά εγώ θεωρώ πλενέκτημα το ότι παραμένεις στο δίκτυο του ΟΤΕ με την προσφορά της forthnet. Γιατί όπως και να το κάνουμε, με τον ΟΤΕ ξέρεις τι έχεις, με τα πολλά προβλήματα, αλλά είναι ΟΤΕ, έχεις κάποια ασφάλεια. Με την tellas, δε ξέρουμε πως θα εξελιχθεί... Γιατί λέμε και λέμε για τον ΟΤΕ, αλλά στην Ελλάδα, αλοίμονο αν πέσεις στα δόντια των ιδιωτών και δεσμευτείς... κάηκες...

Επίσης, τα 37,84 (31,8 + ΦΠΑ) ευρώ πάγιο του ΟΤΕ, αφορούν ΔΙΜΗΝΟ για ISDN και όχι μήνα... το μήνα το πάγιο ΟΤΕ για ISDN είναι 18,92 ευρώ με ΦΠΑ... για PSTN είναι και λίγο χαμηλότερο.. Αυτό για όσους φίλους θεωρούν ότι το tellas zisto συμφέρει σε κάθε περίπτωση...

Γιατί, πχ αν σε κάποιον αρκούν τα 768, έχει χρέωση 18 ευρώ/μήνα για adsl, συν 19 ευρώ πάγιο ΟΤΕ, σύνολο 37 ευρώ/μήνα.

Αν λοιπόν δεν κάνει πάνω απο 10 ευρώ/μήνα τηλέφωνα αστικά και υπεραστικά, που με χρεώσεις ΟΤΕ αντιστοιχούν σε περίπου 4,5 ώρες αστικά και 2 ώρες υπεραστικά (γιατί αν έχει πρόγραμμα, είτε δωρεάν χρόνο από ΟΤΕ ή πχ το 0,098 της altec, είναι πολύ περισσότερος χρόνος), τότε δεν συμφέρει....

Προσωπική άποψη, είναι ότι για όσους κάνουν πολλά τηλέφωνα, η πρόταση forthnet, είναι σε αυτή τη χρονική στιγμή, πιο συμφέρουσα και ασφαλής...

Μια πληροφορία που απ'ότι έψαξα το thread δεν βλέπω να έχει αναφερθεί ξανά και αφορά όλους όσους χρησιμοποιούν σταθερή τηλεφωνία όλων των εταιρειών με προεπιλογή ή με 4ψήφιο πρόθεμα:

Η μητέρα μου από Σεπτέμβριο, ενεργοποίησε με προεπιλογή το πρόγραμμα vivodi classic σταθερής τηλεφωνίας. Όλα ήταν μια χαρά μέχρι που πήρε τον 1ο λογαριασμό της. Εκεί διαπίστωσε πως οι κλήσεις προς τους αριθμός μου DSLPhone 211 δεν είχαν καταγραφεί πουθενά στην αναλυτική χρέωση. Μετά ήρθε και ο επόμενος λογαριασμός και τα ίδια πάλι. Τέλος ήρθε και ο λογαριασμός του ΟΤΕ και εκεί διαπίστωσε ότι όλες οι κλήσεις προς DSLphone ή άλλους αριθμούς 211, 212 κλπ, περνούσαν μέσω ΟΤΕ (χρεώσεις προς άλλα σταθερά δίκτυα).

Η κουφή απάντηση ήρθε από τη vivodi όταν τους τηλεφώνησε: "Δυστυχώς η δρομολόγηση για άλλα σταθερά δίκτυα μέσω προεπιλογής, γίνεται πάντα μέσω ΟΤΕ, ακόμα και αν ο προορισμός είναι στο ίδιο δίκτυο (πχ vivodi classic με προεπιλογή -> dslphone 211)"!!!

Αν και στο παράδειγμά μου δεν ισχύει, υπάρχουν πολλοί που έχουν προεπιλογή και χρησιμοποιούν προγράμματα εναλλακτικών που περιλαμβάνουν κάποιο δωρεάν χρόνο σε αστικά/υπεραστικά όπως επίσης και άλλοι που έχουν προγράμματα που μιλάνε απεριόριστα σε αστικά/υπεραστικά δωρεάν ή με χρέωση 0.99/κλήση.

Πιστεύω πως όλους αυτούς θα τους ενοχλούσε να δουν στο λογαριασμό τους ότι οι κλήσεις τους προς 211, 212 κλπ δεν συμπεριλαμβάνονται στα πακέτα τους αλλά θα πρέπει να τις πληρώσουν έξτρα στο λογαριασμό ΟΤΕ.

Αρκετά καλή η απορία σου για το τι παίζει. Προφανώς τη vivodi αλλά και τον οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό πάροχο τον συμφέρει να περνάνε όλες οι κλήσεις από αυτόν και όχι από τον ΟΤΕ, οπότε δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις επιλογές του ΟΤΕ. Κουλό έως τραγικό ακούγεται.

Alfa Romeo - La cosa piu bella

Συμφωνα με τον Κανονισμο Εισαγωγης της Προεπιλογης Φορεα, οι αστικες κλήσεις οριζονται ως 'οι κλησεις προς γεωγραφικους αριθμους για την τιμολογηση των οποιων εφαρμοζεται αστικη χρεωση' και οι υπεραστικες ως 'οι κλησεις προς γεωγραφικους αριθμους για την τιμολογηση των οποιων εφαρμοζεται υπεραστικη χρεωση'.

Κι επειδη απο την ΕΕΤΤ που ειναι υπευθυνη για την αριθμοδοτηση, δεν γινεται καποια διακριση μεταξυ σειρων (ενδεικτικα για την Αττικη: 210, 211, 212, 213, 214, 215, 219 - απο αυτες τις σειρες εχουν εκχωρηθει αριθμοι εως σημερα), νομιζω πως υπαρχει παραβαση αφου δεν υπαρχει ουτε καποια αναφορα στις διευκρινισεις για την Δυνατοτητα 3 (Ολες οι κλησεις) που να αναφερεται σε συγκεκριμενες σειρες γεωγραφικων αριθμων.

Κι επειδη ειμαι σιγουρος οτι οι αριθμοι που εχουν εκχωρηθει στην Cosmoline (212) δεν δρομολογουνται μεσω ΟΤΕ αλλα μεσω της Cosmoline απευθειας (μιλαω για τους συνδρομητες της Cosmoline που καλουν αριθμους απο 212) (παρολο που πριν απο λιγο η κοπελιτσα στο 134 μου ειπε οτι 'οτι δεν ξεκινα απο 210 παει αυτοματα μεσω ΟΤΕ'), εικαζω οτι προκειται για ρυθμιση της Vivodi και οχι του ΟΤΕ!

Θα το ψαξω βεβαια το θεμα γιατι ειναι κατι που πραγματικα δεν ειχα σκεφτει ως τωρα και γυρω του υπαρχει πολυ ομιχλη! :ninja:

Κάτι που δεν γράφουν στους όρους σύμβασης,είναι ότι η ενεργοποίηση της τηλεφωνίας γίνεται μετά το κλείσιμο του κύκλου χρέωσης.Δηλ. στην περίπτωση μου πχ,ο κύκλος χρέωσης μου στο Forthnet Telephony ήταν ανά 2μηνο, στις 15 εκάστοτε μηνός.Τους έστειλα αίτηση για προσφορά 30€,στις 15/12,και μου λένε,α δεν γίνεται,θα σε ενεργοποιήσουμε στις 15/2/07.....!!!!!!!!!!:mad: :!:

Καλά από Τετάρτη,μόλις βρώ κάποιον υπεύθυνο εκεί, θα γίνει χαμός...δεν είναι δυνατό να μη γράφουν κάτι τέτοιο στους όρους σύμβασης....

Το λογικοτερο θα ηταν να ισχυσει απο την 1η του επομενου μηνα αφου εισαι ηδη πελατης. Αν ειναι δυνατον να περιμενεις 2 μηνες!! ;)

Είναι λέει έτσι το μηχανογραφικό τους σύστημα...Μα συγνώμη,όταν αλλάζουμε πρόγραμμα,ας πούμε στην ΤΙΜ,σε χρεώνουν μέχρι την ημέρα αλλαγής με το παλιό πρόγραμμα,και έπειτα με το καινούριο...

Αυτό τους είπα και στη Forthnet και μου λένε δεν το δέχεται το σύστημα...Ε ή να το κάνεται το σύστημά σας να το δέχεται ή να μας ενημερώνεται παιδιά....

Είναι λέει έτσι το μηχανογραφικό τους σύστημα...Μα συγνώμη,όταν αλλάζουμε πρόγραμμα,ας πούμε στην ΤΙΜ,σε χρεώνουν μέχρι την ημέρα αλλαγής με το παλιό πρόγραμμα,και έπειτα με το καινούριο...

Αυτό τους είπα και στη Forthnet και μου λένε δεν το δέχεται το σύστημα...Ε ή να το κάνεται το σύστημά σας να το δέχεται ή να μας ενημερώνεται παιδιά....

Κι εγω αυτο ειχα στο νου, και στην Cosmoline αν ζητησεις αλλαγη προγραμματος, δεν γινεται αυθημερον αλλα απο την πρωτη του επομενου μηνα.

Γιατι δεν ζητας να σου ερχεται λογαριασμος καθε μηνα κι επειτα να κανεις ενεργοποιηση;

Λογικα θα γλιτωσεις ενα μηνα! :)

Επισης μπορεις να κανεις και διακοπη και μετα να εγγραφεις απο την αρχη! Ακομη και την προεπιλογη να σου κοψουν, σε 5 εργασιμες θα στην εχουν ενεργοποιησει :O

Γιατι δεν ζητας να σου ερχεται λογαριασμος καθε μηνα κι επειτα να κανεις ενεργοποιηση;

Λογικα θα γλιτωσεις ενα μηνα! :)

'Εξυπνο ακούγεται, αλλά φαντάζομαι πως και αυτό το αίτημα θα μπορεί να ικανοποιηθεί στις... 15/2/07, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί ο τρέχων κύκλος χρέωσης, οπότε τζάμπα κόπος.

'Εξυπνο ακούγεται, αλλά φαντάζομαι πως και αυτό το αίτημα θα μπορεί να ικανοποιηθεί στις... 15/2/07, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί ο τρέχων κύκλος χρέωσης, οπότε τζάμπα κόπος.

Κι εγω το σκεφτηκα, γι'αυτο εδωσα κι αλλη εναλλακτικη...πιο δραστικη :p

Επισης μπορεις να κανεις και διακοπη και μετα να εγγραφεις απο την αρχη! Ακομη και την προεπιλογη να σου κοψουν, σε 5 εργασιμες θα στην εχουν ενεργοποιησει :O

Αυτό μου ακούγεται πραγματοποιήσιμο,να 'σαι καλά,θα το δοκιμάσω...

Χρόνια πολλά σε όλους ,παρεπιμπτόντως...

με μια ματια σε cosmoline, forthnet,tellas, teledome,

ειδα οτι συμφερει η πρωτη. δεν επιθυμω δωρεαν χρονο ομιλιας.

υπαρχει καποια αλλη που συμφερει περισσοτερο?

με μια ματια σε cosmoline, forthnet,tellas, teledome,

ειδα οτι συμφερει η πρωτη. δεν επιθυμω δωρεαν χρονο ομιλιας.

υπαρχει καποια αλλη που συμφερει περισσοτερο?

Ο κυριος ογκος κλησεων που κανεις ειναι αστικες, υπεραστικες ή κινητα;