Jump to content

alfista

Members
  • Δημοσιεύσεις

    620
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by alfista

  1. Χαιρετώ την παρέα. Είμαι κάτοχος ενός Ε72 εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό βέβαια μέχρι προχτές αφού έκτοτε κάθε φορά που χρησιμοποιώ την αναζήτηση wifi και κάποιον browser, η συσκευή βγάζει ένδειξη σφάλμα συστήματος και απαιτεί επανεκκίνηση. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο google είδα ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κι άλλοι χρήστες κι ενώ φαίνεται να διορθώνεται μετά από ένα hard reset, μετά από λίγο ξαναεμφανίζεται (τα firmware updates δε φαίνεται να βοηθάνε). Η λύση που βρήκα και μοιάζει να δουλεύει προς το παρόν, είναι να έχω κλειστή την αναζήτηση δικτύων, κι απλά να επιλέγω την επιθυμητή πηγή για το ίντερνετ μέσω των ρυθμίσεων του browser π.χ. της opera (ισχύει προφανώς για ήδη καταχωρημένα δίκτυα). Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο το παραπάνω, κι αν ναι πως το αντιμετώπισε; :O
  2. Θα εκτιμούσα αν μετά από τόσους μήνες η wind έστελνε ένα μήνυμα για να με ενημερώσει για το τέλος του δωρεάν ίντερνετ, κι όχι για μια σελίδα fb που άνοιξε μια φίλη να μου τρώει ελαφρά τη καρδία κανά 10ευρω τουλάχιστον , επειδή απλώς πριν από λίγα λεπτά το ρολόι πέρασε από 12. Τυπικά όλα είναι καλά, αλλά αν είναι κάθε φορά να με περιμένει στη γωνία για να με πυροβολήσει, μου φαίνεται δεν θα πάρω. 10 ευρώ για μια σελιδούλα; Τι στο καλό άνοιξε;
  3. Ύστερα από τα 500ΜΒ που μας χάρισε η wind για τον Γενάρη πίνω για μια ακόμα φορά νερό στο όνομα της. Ειδικά ύστερα από την ταλαιπωρία μου με την κοσμοτέ και την αποτυχημένη απόπειρα να βάλω το προγραμματάκι με τα 500ΜΒ έναντι των 5 ευρώ. Το 5ευρω χάθηκε αλλά καρφί δε μου κάηκε. Το μόνο που θέλω να δω είναι η ιντερνετική πρόταση για μετά το τέλος του μήνα.
  4. Θα ήθελα να κράξω την κοσμοτε για τις ρυθμίσεις που ποτέ δεν μου ήρθανε, και για την περιπέτεια που πρέπει να τραβήξεις από κει και πέρα για να τις βρεις. Γιορτινές μέρες όμως που είναι θα το προσπεράσω. Ευτυχώς που υπάρχει και η wind.
  5. Ρε παιδιά για browser τι χρησιμοποιείτε; Έχω την opera (και παλαιότερα και το skyfire μέχρι να το κόψουνε), αλλά τώρα τελευταία ειδικά στο facebook δε με αφήνει να δω πλήρη προβολή της σελίδας και μου σπάει τα νεύρα αφού με στέλνει στη mobile εκδοχή. Για κάποια περίοδο είχα κρατήσει το link από την κανονική προβολή της σελίδας στα αγαπημένα οπότε ανοίγοντας το από εκεί δεν είχα πρόβλημα. Πλέον όμως και με αυτό το link με παραπέμπει στην mobile εκδόχή. Άκουσα για το netfront αλλά το αρχειάκι που δοκίμασα για symbian S60 δεν μπορούσε να εγκατασταθεί. Κάποια βοήθεια; :O
  6. Αν και βλέπω ότι το τόπικ είναι πεθαμένο και του έχουμε κάνει και τα 40, εγώ θα ρωτήσω την απορία μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Έχει δοκιμάσει να αλλάξει κανείς την πρόσοψη του κινητού με αυτές που κυκλοφορούν στο ebay και οι οποίες δεν έχουν έτοιμη πάνω και την οθόνη αφής αλλά πρέπει να κοτσαριστεί η παλιά;
  7. Εσύ αναφέρθηκες στη λέξη αίγλη όσον αφορά τα mini-bmw, όχι εγώ. Επιπλέον και η fiat και η alfa δυο ξεχωριστές εταιρείες είναι και στα πλαίσια αυτής γίνεται η ανταλλαγή. Δεν βλέπω γιατί το γεγονός ότι είναι στα πλαίσια ενός group κάνει κακή την κοινή χρήση κινητήρα ενώ των peugeot και bmw όχι. Επιπλέον ο κινητήρας των 175 hp διατίθεται κανονικά και στο 207. Μπες όπου θες για να το τσεκάρεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι το mini σου (με το καλό να το παραλάβεις) δεν είναι καλό αυτοκίνητο και πρέπει να ξενερώνεις, ούτε φυσικά όμως το ίδιο ισχύει και για το μοντέλο της θρυλικής μιλανέζικης φίρμας.
  8. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς ή ευτυχώς αν θες να μπεις στο μάτι του γείτονα θα πάρεις μάλλον γερμανικό και όχι alfa. Το πάτωμα των καταπληκτικών 156, 147 ήταν εξέλιξη του fiat tipo. Δεν είδα να πείραζε πολλούς αυτό. Τώρα έχεις και ένα κινητήρα του gruppo που τον περιποιήθηκαν οι μηχανικοί αυξάνοντας την ιπποδύναμη και αλλάζοντας και τον ήχο. Δεν τρελαίνομαι με την ιδέα αλλά δεν ξεχνάω ότι και το mini έχει κοινούς κινητήρες με ένα peugeot. Εκεί δεν επηρεάζει την αίγλη; :wink:
  9. Εγώ αναφέρθηκα στο ότι το σχόλιο σου ήταν υπερβολικό και εξήγησα το γιατί. Αν εσύ μου λες ότι μια alfa είναι πιο ακριβή από ένα opel, seat, punto, τότε θα σου πω ότι προφανώς και έχεις δίκιο. Και ένα audi είναι ακόμα πιο ακριβό.
  10. 18.500 για τη βασική έκδοση μιας 155άρας Mito, 18.600 για ένα 95άρι mini.
  11. Ενδιαφέρον φάνηκε. Αυτή η Τζίνα που χόρευε στην αρχή και ψάχνανε όλοι να βρούνε το όνομα από το νέο της γκόμενο, ποια είναι; Ξέρει κανείς;
  12. Ε όχι και επιρροές από fiat ρε ταξιδιώτη στο σχεδιασμό. Δες τις φωτογραφίες προώθησης του μοντέλου που την είναι δίπλα σε μια 8c. Από όποια μεροιά κι αν το κοιτάξεις είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια αντιγραφής των χαρακτηριστικών της 8c. Ίσως στο πάντρεμα σε ένα μικρότερο μοντέλο να μην τους έκατσε τόσο καλά αλλά σίγουρα ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα b segment. Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει σε κόκκινο ενώ το λάτρεψα σε ένα περίεργο μαύρο που είχανε. Σίγουρα πάντως το τελικό πακέτο αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του.
  13. Οδήγησα τη MiTo και έμεινα ενθουσιασμένος. Μπορεί να είχα κάποιες επιφυλάξεις για το εμφανησιακό κομμάτι αλλά οδηγικά το αμάξι είναι πολύ παραπάνω απ' ότι περίμενα. Υψηλότατα όρια πρόσφυσης, σίγουρα πατήματα, τιμόνι στα επίπεδα της 147, κινητήρας που έλειπε από τη γκάμα της alfa για χρόνια. Άψογο!
  14. Εγώ το κράτησα σχεδόν 10 μήνες απροβλημάτιστα. Το έδωσα σε ένα φίλο που το κατέστρεψε σε χρόνο dt μετά από κάμποσες πτώσεις.
  15. Αναφέρθηκες στο κόστος των ανταλλακτικών και το αναφέρω με σαφήνεια στο post μου. Επιπλέον μιλάμε για φορτιστή και ο μόνος όρος αναφέρεται στη διάρκεια.
  16. Κατανοητά αυτά που λες, αλλά εδώ δεν μιλάμε για το να αυξηθεί η χρονική διάρκεια της εγγύησης στο ακριβότερο προϊόν αλλά για την προσέγγιση και την αντιμετώπιση στον πελάτη. Και τονίζω ότι δεν μιλάμε για προϊόντα που η διαφορά τιμής προκύπτει από την πραγματική διαφορά στα χαρακτηριστικά άρα και στο κόστος των ανταλλακτικών που εσύ αναφέρεις, αλλά η διαφορά τιμής αφορά κυρίως "αέρα" όπως συνηθίζει να αποκαλείται.
  17. Και όμως ήδη ισχύει. Εταιρίες έχουν οργανώσει ακόμα και ξεχωριστά κέντρα υποδοχής απευθυνόμενα σε πελάτες τους που έχουν αγοράσει κάποια ειδική κατηγορία προϊόντων τους. Ένα μέρος μάλιστα της τσιμπημένης τιμής των προϊόντων θεωρείται ότι αφορά την ιδιαίτερη φροντίδα που θα λάβει ο καταναλωτής στη συνέχεια. Μην το παίρνεις στραβά. Δεν έχει να κάνει ούτε με ρατσιστικό χωρισμό, ούτε φυσικά οι καταναλωτές των υπόλοιπων προϊόντων δεν τυγχάνουν φροντίδας από την εταιρεία.
  18. Εφόσον το καλώδιο σύνδεσης με το pc που φορτίζει το κινητό παρέχεται από τον ίδιο κατασκευαστή και μπορείς εύκολα να δεις αν το κινητό φορτίζει, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο να μείνω 1-2 βδομάδες χωρίς το κινητό. Αν δεν φταίει ο φορτιστής και τελικά κακώς επέμενα, ας μην αναλάβουν τα μεταφορικά κόστη τη 2η φορά. Στο κάτω-κάτω εύκολα θα φαινόταν από το σύστημα όταν θα έπαιρνα για να ξαναζητήσω courrier της εταιρίας το ιστορικό της κάθε περίπτωσης. Επιπλέον το μαρκετινγκ επιτάσει διαφορετική προσέγγιση στους premium πελάτες μιας εταιρείας είτε μας αρέσει είτε όχι, και τα παραδείγματα είναι αρκετά. Φίλος μου στον οποίο είχα δώσει το παλιό μου chocolate, όταν το είχε στείλει τον ειδοποίησαν μετά από 2-3 εβδομάδες.
  19. Καταρχήν για να θέλει κάποιος να κρατήσει το κινητό σημαίνει ότι φορτίζει κανονικά με άλλους φορτιστές ή και μέσω pc. Διαφορετικά προφανώς και θα ήταν άχρηστο χωρίς μπαταρία οπότε προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να το έστελνα. Και θυμίζω ότι μιλάω για ένα προϊόν που πλασαρίστηκε ως premium και προφανώς και το support θα έπρεπε να είναι ανάλογο.
  20. Μπράβο στην LG! Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια της. Ωστόσο δεν μπορώ να μην αναφέρω τον εκνευριστικό όρο της εγγύησης (έστω και 6μηνης) του φορτιστή που η omnitech απαιτεί να στείλεις και το κινητό μαζί. Δεν φτάνει που πληρώσα 600 ευρώ για ένα κινητό που μόνο ένα ξεχωριστό όνομα έχει και τίποτα άλλο, χρειάζεται να μείνω και χωρίς το κινητό μου για κάμποσες μέρες προκειμένου να μου αλλάξουν ένα φορτιστή που κοστίζει 10-20 ευρώ. Απαράδεκτο.
  21. Άλεξ μην τσιμπάς με τον καθένα. Έχουμε διαβάσει πολλά μαργαριτάρια τόσα χρόνια εδώ μέσα. Άστους.;)
  22. Πρόβλημα στο μεταβλητό σημαίνει μειωμένη απόδοση στην ισχύ. Δεν είναι κάτι να σε τρομάξει. Αν το πρόβλημα είναι προχωρημένο θα στο πουν στο συνεργείο. Μην αγχώνεσαι.
  23. Αλεξ χαίρομαι που μπήκες στην παρέα και κατάλαβες ότι δεν είμαστε τρελοί ή εγωιστές κτλ, αλλά οι ιταλίδες μας όντως μας κάνουν να αισθανόμαστε έτσι. ;)
  24. Καταρχήν σταμάτα να βλέπεις φαντάσματα. Δεν είμαι κανά πιτσιρίκι για να μιλάω ειρωνικά κι ούτε μπήκα εδώ για να σκοτώσω το χρόνο μου και να μαλώσω. Ειδικά για το τιμονι της MiTo έχει μαύρο στεφάνι, ασημένιο κύριο μέρος και μαύρο καπάκι του αερόσακου το οποίο ψιλοεξέχει για να θυμίζει κατά τους σχεδιαστές αυτό της 8C. Τέλος τα πλήκτρα καλύπτουν ένα χώρο της ακτίνας και δεν κυριαρχούν σε αυτή όπως στο punto. Λογικό δεν είναι να βλέπω ως μόνη ομοιότητα το ότι είναι 3άκτινα; O μοχλός των υαλοκαθαριστήρων έτσι αναφέρεται ενώ στα ιταλικά μοντέλα μέχρι σήμερα έχει στο άκρο του μόνο ένα πλήκτρο για το μενού. Αν αλλάξει αυτό στη MiTo και βάλουν 6 κουμπιά όπως λες δεν το ξέρω μέχρι να βγει. Επιπλέον το κόψιμο στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας της MiTo είναι στρογγυλεμένο σα να αποτελεί από 3 καμπυλωτά τμήματα και φυσικά δεν βγαίνει και τόσο έξω όσο το τετραγωνισμένης σχεδίασης τελείωμα του punto. Δες επίσης αεραγωγούς, διακόπτες κτλ. http://img171.imageshack.us/img171/1622/interno8cd2.th.jpg Από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η παραγωγή μιας μικρής alfa ήταν σαφές και το σκεπτικό που αφορούσε ένα χαμηλού κόστους αμάξι βασισμένο σε εκτενή χρήση κοινών εξαρτημάτων με το grande punto. Κρίνοντας από την περίπτωση bravo-delta νομίζω ότι η διαφοροποίηση της MiTo από το punto παραείναι εμφανής. Το ότι δεν μου αρέσει η κοινή χρήση κινητήρων με τη fiat είναι άλλο θέμα.
  25. Δηλαδή φίλε μου από το ότι και τα 2 έχουν 3άκτινο τιμόνι, ότι υπάρχει χώρος κάτω από την κεντρική κονσόλα (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα και μάλιστα με διαφορετικό κόψιμο) κι από το ότι σου μοιάζει ο μοχλός των υαλοκαθαριστήρων που μπορεί στην τελική να είναι και ίδιος, εσύ έτσι απλά λες "sa G.Punto einai mesa...". Η εικόνα που προκύπτει δέχομαι ότι μπορεί να μη σου αρέσει ή ότι μπορεί να περίμενες κάτι πολύ καλύτερο, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το να το βρίσκεις ίδιο με το punto. Μιλάμε για εντελώς διαφορετική προσέγγιση είτε μιλάμε για τις γραμμές του ταμπλώ, τους αεραγωγούς, τον κόψιμο της κεντρικής κονσόλας σε 2 επίπεδα, τη διαφορετική θέση των διακοπτών κτλ κτλ κτλ. Νομίζω ότι απλά παρασύρθηκες από τις μεγαλύτερες προσδοκίες που μπορεί να είχες. ;)
×
×
  • Create New...