Jump to content

Τηλεφωνία και internet εναλλακτικών: Ποιόν πάροχο;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδιά ας βοηθήσει κάποιος. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος από τις εταιρίες. Πληρώνω λογαριασμό στον ΟΤΕ γύρω στα 50 ευρώ και κάνω μόνο αστικές κλησεις διάρκειας γύρω στα 2΄και περισσότερο η καθεμιά. Όσον αφορά τις χρεώσεις από τα 50 τα 8 ευρώ είναι αστικές τα 15 ιντερνετ και τα υπόλοιπα πάγιο. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη εταιρία για να εγγραφώ;

Ρε παιδιά ας βοηθήσει κάποιος. Επειδή είμαι ψιλοάσχετος από τις εταιρίες. Πληρώνω λογαριασμό στον ΟΤΕ γύρω στα 50 ευρώ και κάνω μόνο αστικές κλησεις διάρκειας γύρω στα 2΄και περισσότερο η καθεμιά. Όσον αφορά τις χρεώσεις από τα 50 τα 8 ευρώ είναι αστικές τα 15 ιντερνετ και τα υπόλοιπα πάγιο. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη εταιρία για να εγγραφώ;

Μείνε στον οτε!

Μεινε στον ΟΤΕ αλλά πάρε τηλέφωνο στο 134 και ζήτησε να γραφτείς στις ΟΤΕΠΙΛΟΓΕΣ με δωρεάν χρόνο ομιλίας για να κερδίζεις κάποια δωρεάν λεπτά τον μήνα

1)O OTE χρεώνει τα αστικά :

0,026 €/λεπτό για τα πρώτα δυο λεπτά και μετά ανά δευτερόλεπτο(καθημερινά 08:00 - 20:00)

0,026 €/λεπτό για τα πρώτα δυο λεπτά και μετά ανά δευτερόλεπτο αλλά 0,025 €/λεπτό (καθημερινά 20:00 - 08:00 και το Σάββατο). πχ για τα 2' 50'' = (2 χ 0,026) + (45/60 χ 0,025) = 0,07075 €

0,026 €/λεπτό για τα πρώτα δυο λεπτά και μετά ανά δευτερόλεπτο αλλά 0,024 €/λεπτό (τις Κυριακές)

Αν γραφτείς στο ΟΤΕπιλογές-Δωρεάν χρόνος ομιλίας:

από 6 εώς 11,99 € αστικά τηλεφωνήματα στο (2μηνο) λογαριασμό κερδίζεις 20λεπτά αστικά. πχ με 8 ευρω θα μιλούσες 8/0,026= 308 λεπτά περίπου,αλλά με τα επιπλέον 20 που κερδίζεις, 328, οπότε το λεπτό ομιλίας προκύπτει τελικά 8/328= 0,024 €/λεπτό περίπου.

2)Η TelePassport χρεώνει τα αστικά :

0,0235 €/λεπτό ,με χρέωση ανά λεπτό.(Δευτέρα εώς Σάββατο)

0,0230 €/λεπτό ,με χρέωση ανά λεπτό.(Κυριακή)

3)Η Q-telecom χρεώνει τα αστικά(παρέχει αστικά μόνο σε νομό Αττικής,Θεσ/νίκης) :0,0230 €/λεπτό ,με χρέωση ανά λεπτό(όλη την εβδομάδα)

4)Η Vivodi(στο πρόγραμμα χωρίς πάγιο) χρεώνει τα αστικά:

0,024 €/λεπτό για τα πρώτα δυο λεπτά και μετά ανά δευτερόλεπτο( 08:00 - 20:00)

0,023 €/λεπτό για τα πρώτα δυο λεπτά και μετά ανά δευτερόλεπτο (20:00 - 08:00)

Συνοπτικά.Αν η πλειοψηφία των αστικών είναι μέχρι 2 λεπτά,βάλε Q-telecom(αν μένεις εκτός Αττικής,Θεσ/νίκης, βάλε TelePassport).

Με ΟΤΕπιλογές για να πέσει η τιμή στα 0,024 θα πρέπει να κάνεις 6-11,99 € αλλά και πάλι η τιμή είναι ακριβώτερη από Q,TelePassport.

Αν θέλεις χρέωση ανά δευτερόλεπτο μετά το 2λεπτο βάλε Vivodi(δεν συμφέρει για κλήσεις κάτω του 2λεπτου και για κλήσεις άνω του 2λεπτου που πλησιάζουν ακέραια τιμή πχ 2'50'' ή 3'55'' ή 4'43'' κτλ)

Υ.Γ.1 Αν επιλέξεις να φύγεις από τον ΟΤΕ,θα απολαμβάνεις χαμηλότερες χρεώσεις και στις άλλες κατηγορίες κλήσεων(υπεραστικά,κινητά,διεθνή) αλλά θέλει 3πλάσιο χώρο σε σχέση με αυτό το post για μια σχετικά αναλυτική σύγκριση

Υ.Γ.2 Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα :cool: .Αν το έκανα δεν ευθύνομαι εγώ αλλά οι εταιρείες με τα διαφορετικές-ίδιες χρεώσεις τους :wacko: (κάτι τέτοιο ισχύει και στην κινητή :p )

Προσοχή στην επιλογή εναλλακτικού παρόχου σταθερής! Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν άρση στην απόκρυψη αριθμού(εφόσον την έχει ενεργοποιήσει ο συνδρομητής) όταν πραγματοποιείς διεθνείς κλήσεις!

Προσοχή στην επιλογή εναλλακτικού παρόχου σταθερής! Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν άρση στην απόκρυψη αριθμού(εφόσον την έχει ενεργοποιήσει ο συνδρομητής) όταν πραγματοποιείς διεθνείς κλήσεις!

Λεπτομέρειες?

Στα πόσα τελικιάζει η γραμμή σας?:X

• 2 weeks later...

Κάποτε ήξερα αρκετα για τους εναλλακτικους φορεις αλλα εδω και 1,5χρονο :wacko:

Οποτε θα ηθελα να μαθω γαια ενα -δυο προγραματακια που ειχαν βγάλει κατι φίλοι εδω για να μπορουμε να συγκρινουμε τους λογαρισμους. Νομιζω οτι χρειαζονται τωρα που εχουν αλλαξει αρκετα.

Νομιζω lewon εσυ ειχες δωσει κατι. :w00t:

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Οποτε θα ηθελα να μαθω γαια ενα -δυο προγραματακια που ειχαν βγάλει κατι φίλοι εδω για να μπορουμε να συγκρινουμε τους λογαρισμους. Νομιζω οτι χρειαζονται τωρα που εχουν αλλαξει αρκετα.

Είχα.

Δεν έχω κάτσει να το ανανεώσω...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.telecompare.gr

• 2 weeks later...

Συγχαρητηρια για το πάντα ενημερωμένο φόρουμ....

Θα ήθελα να με ενημερώσετε για τον πιο οικονομικό πάροχο στις διεθνείς κλήσεις και ειδικότερα σε κλείσεις σε κινητά του εξωτερικού.

Ξέρετε αν υπάρχει κάποια ειδική προσφορά τόσο από τους εναλλακτικούς παροχους τηλεφωνιας όσο και από τον ΟΤΕ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θα ήθελα να με ενημερώσετε για τον πιο οικονομικό πάροχο στις διεθνείς κλήσεις και ειδικότερα σε κλείσεις σε κινητά του εξωτερικού.

Ξέρετε αν υπάρχει κάποια ειδική προσφορά τόσο από τους εναλλακτικούς παροχους τηλεφωνιας όσο και από τον ΟΤΕ?

Μήπως μπορείς να αναφερθείς σε συγκεκριμένες χώρες ?

Aν δεν κάνω λάθος με την tp έχεις την φθηνότερη χρέωση. €0,210/λεπτό με χρέωση ανα δευτερόλεπτο απο το πρώτο δευτερόλεπτο.

Aν δεν κάνω λάθος με την tp έχεις την φθηνότερη χρέωση. €0,210/λεπτό με χρέωση ανα δευτερόλεπτο απο το πρώτο δευτερόλεπτο.

Που ? Για Μπαγκλαντές ας πούμε δεν είναι αυτή η χρέωση .....Γιαυτό ζητάω πρώτα να μας πεί τις χώρες και μετά να του πούμε την φτηνώτερη . Οι γενικώτητες δεν αποτελούν απάντηση !!!

Που ? Για Μπαγκλαντές ας πούμε δεν είναι αυτή η χρέωση .....Γιαυτό ζητάω πρώτα να μας πεί τις χώρες και μετά να του πούμε την φτηνώτερη . Οι γενικώτητες δεν αποτελούν απάντηση !!!

Ναι. Έχεις δίκιο.

Εννοώ Ε.Ε (15) - ΗΠΑ - Αυστραλία.

Αν ο φίλος εννοεί άλλες χώρες ας μας το πεί να τον βοηθήσουμε.

Ήμουν στην Τελλάς εδώ και πολύ καιρό με προεπιλογή αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε και θέλησα να αλλάξω. Έτσι μετά από σχετικό ψάξιμο διάλεξα ALTEC. Πιο πολύ με εντυπωσίασε η υπέροχη ιστοσελίδα και το γεγονός ότι γράφτηκα ηλεκτρονικά χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης πολύ σημαντικό για μένα ότι μπορώ να παρακολουθώ online σε real time τον λογαριασμό μου.

Επιπλέον ότι με 0,10€ μιλάς απεριόριστα σε αστικά και υπεραστικά. Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή. Από ποιότητα πώς πάει; Δεν βλέπω κανείς να μιλάει για την ΑΛΤΕΚ. Δεν έχει πολλούς πελάτες εδώ μέσα;

Το μόνο κακό απότι είδα με την ΑΛΤΕΚ είναι η αποπληρωμή των λογαριασμών. Δεν μπορώ να πληρώσω μέσω web-banking και γίνεται μόνο μέσω τράπεζας (απέκλεισα την πιστωτική, δεν γουστάρω να την χρεώνω). Δεν ξέρω σε ποιες τράπεζες και με τι προμήθεια όμως...

Μάλλον θα την προτιμήσω και για ADSL 384 μιας και έχει πολύ δελεαστικές τιμές αλλά δεν γνωρίζω την ποιότητα του δικτύου της.

Το θέμα της ποιότητας το έχουμε συζητήσει αρκετά. Στα αστικά είναι πολύ καλή, στα υπεραστικά υπολείπεται του ΟΤΕ αλλά είναι αξιοπρεπής

Όσο για την εξόφληση (αντιγράφω από το site). H 3η, 4η 5η και 6η επιλογή είναι χωρίς πρόσθετο κόστος. Οι 2 πρώτες έχουν πρόσθετη χρέωση

# Με ταχυπληρωμή στα ΕΛΤΑ, προσκομίζοντας το απόκομμα ταχυπληρωμής που θα βρείτε στην εμπρόσθια όψη του λογαριασμού σας. Η εξόφληση του λογαριασμού στα ΕΛΤΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης του λογαριασμού σας.

# Με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ALTEC TELECOMS ΕΘΝΙΚΗ & EUROBANK, αναγράφοντας τον κωδικό συνδρομητή στο καταθετήριο.

# Με κατάθεση στα ΑΤΜ της ΕΘΝΙΚΗΣ

# Με πάγια εντολή στην τράπεζα EUROBANK

# Ηλεκτρονικά μέσω Internet, με την υπηρεσία e-Banking για τις τράπεζες EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ, αναγράφοντας τον κωδικό συνδρομητή.

# Με μετρητά, προσκομίζοντας το λογαριασμό σας στα γραφεία της ALTEC TELECOMS, Πάτμου 14, Μαρούσι, κατά τις ώρες 13:00-16:00.

Στην ερωτησή μου για κλήσεις εξωτερικού σε κινητού εννοώ την Ιταλία.

Είμαι ήδη στη τελεπάσπορτ αλλά αν συμφέρει κάτι καλύτερα θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά.

# Ηλεκτρονικά μέσω Internet, με την υπηρεσία e-Banking για τις τράπεζες EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ, αναγράφοντας τον κωδικό συνδρομητή.

Αυτό είναι απάτη, δεν ισχύει! Αν ίσχυε θα ήμουν υπερευχαριστημένος, αλλά ορίστε επισυνάπτω και το e-banking της Εθνικής Τράπεζας όπου δεν αναγράφεται η Altec... Από πού το είδες γραμμένο αυτό ακριβώς; :confused: :worry:

EDIT: Το είδα κι εγώ γραμμένο στο σάιτ. :O

Πήρα το e-banking της Εθνικής και μου είπαν ότι ΘΑ γίνει, έχει υπογραφεί η σύμβαση αλλά ακόμα δεν έχει περαστεί... :wacko:

http://img151.imageshack.us/img151/2882/ethniki5wr.jpg

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Προφανώς εννοεί να καταθέσεις ηλεκτρονικά τα χρήματα σε ένα δεδομένο λογαριασμό της εθνικής πράγμα που μέσω e banking δε χρεώνεται.

Οκ;

Storage 13 πάρε μια talk talk και δοκίμασε να δεις πόσο χρόνο σου δίνει για το κινητό που θες. Αν είναι λίγο τότε χρησιμοποίησε την. Αν όχι μείνε στην telepassport αν είσαι ικανοποιημένος από την ποιότητα κλήσης.

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Προφανώς εννοεί να καταθέσεις ηλεκτρονικά τα χρήματα σε ένα δεδομένο λογαριασμό της εθνικής πράγμα που μέσω e banking δε χρεώνεται.

Οκ;

Το ποστ σου αυτό από όποια πλευρά και να το διαβάσει κανείς είναι λάθος και δεν βγαίνει νόημα.

1. e-banking είναι συγκεκριμένη υπηρεσία φίλε των τραπεζών, ξεκάθαρη.

2. "Ηλεκτρονικά τα χρήματα σε δεδομένο λογαριασμό" εννοείς την online κατάθεση από ΑΤΜ να υποθέσω; Αν ναι πρόκειται για άλλο τρόπο πληρωμής, εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό.

3. Πού τα είδες τα συμπεράσματα; :wacko: Ό,τι είδα είπα. Γιαυτό και παρέθεσα την φώτο, αδιάψευστος μάρτυρας ότι δεν ισχύει αυτός ο τρόπος πληρωμής (τουλάχιστον ακόμα. Δε με νοιάζει αν έχει υπογραφεί η σύμβαση εμένα ως πελάτη και άρα είναι θέμα χρόνου να περαστεί στο σύστημα, το αποτέλεσμα βλέπω και αυτό είναι ότι ακόμα δεν μπορεί να γίνει πληρωμή μέσω e-banking Εθνικής).

4. Τι δεν χρεώνεται; Εσύ από μόνος σου είπες (και έχεις δίκιο) ότι μόνο οι δύο πρώτοι τρόποι πληρωμής χρεώνονται (ΕΛΤΑ και κατάθεση σε γκισέ τράπεζας)

Βρε minovg δε μπορούμε ούτε για τα απλά να συννενοηθούμε. Η acn έχει ενα λογαριασμό στην εθνική για να καταθέτεις τα χρήματα (ας πούμε 123456789). Εσύ αν καταθέσεις τα χρήματα στο ταμείο θα έχεις κάποια χρέωση (νομίζω 1,2) αν τα καταθέσεις μέσω ATM-Ebanking δε θα έχεις καμμιά χρέωση.

Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;;;

Βρε minovg δε μπορούμε ούτε για τα απλά να συννενοηθούμε. Η acn έχει ενα λογαριασμό στην εθνική για να καταθέτεις τα χρήματα (ας πούμε 123456789). Εσύ αν καταθέσεις τα χρήματα στο ταμείο θα έχεις κάποια χρέωση (νομίζω 1,2) αν τα καταθέσεις μέσω ATM-Ebanking δε θα έχεις καμμιά χρέωση.

Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;;;

Ρε Σπάρτακε δεν είδες πού είναι το πρόβλημα; :wacko: Ότι παρόλο που λέει στο σάιτ της εταιρείας ότι δέχονται πληρωμή μέσω e-banking ΕΘΝΙΚΗΣ, αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Γιαυτό και παρέθεσα την εικόνα. Βλέπεις να υπάρχει πουθενά πληρωμή ACN, Altec Telecoms; :O Αυτό είναι το θέμα. Άσε την προμήθεια. Δεν μίλησα για προμήθεια σε αυτή την φάση.