sofi-k Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 Στην απεναντι οχθη της λογικης του "ωχαδερφισμου" ομως υπαρχει η εξισου βλαβερη λογικη του "ψειριζω κατι μεχρι αηδιας για να δειξω οτι διεκδικω τα δικαιωματα μου". Δηλαδη οκ δεν ειπαμε να ειμαστε προβατα, αλλα ας διεκδικησουμε πρωτα σημαντικοτερα πραγματα στην ζωη μας και υστερα βλεπουμε για τα κερματα στο μετρο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 l3ft3r1s said: kotetsi, εσύ θα ανεχτείς εμένα που είμαι μπροστά σου στην ουρά μέχρι να μετρήσει ο υπάλληλος τα κέρματα? εγώ ως Έλληνας δεν δέχομαι τις μεγάλες ουρές, γιατί η μικρή ουρά είναι μέρος της εξυπηρέτησης που ακριβοπληρώνω έτσι κι αλλιώς. μόνος σου είπες ότι όλα έχουν στογγυλοποιηθεί προς τα πάνω... και απορώ γιατί δεν ζητάς τα 2 λεπτά ρέστα από το ταμείο, από τη στιγμή που τα δικαιούσαι, και σε εκνευρίζει τόσο πολύ. αυτό είναι εκτός θέματος όμως. Φυσικά και θα το ανεχτώ, φυσικά και δε θα σιχτηρίσω. Είναι δικαίωμά σου να πληρώσεις σε κέρματα και υποχρέωση του υπαλλήλου να τα μετρήσει για να βεβαιωθεί ότι εισέπραξε το ακριβές αντίτιμο. Τα δύο λεπτά ρέστα δεν τα ζητώ, μου τα δίνουν μόνοι τους στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα πάλι... τα ζητώ, να είσαι σίγουρος γι' αυτό. 2 ευρωλεπτά = 7 δραχμές. Δεν είμαι ματζίρης, απλά δεν ανέχομαι να με κλέβουν. Αν ο λογαριασμός ήταν 10.02 (όπως προανέφερα) και δε μου ζητούσαν τα 2 λεπτά δε θα είχα πρόβλημα την επόμενη φορά που θα ήταν 9.98 να αφήσω το δεκάρικο ολόκληρο κ.ο.κ. sofi-k said: Στην απεναντι οχθη της λογικης του "ωχαδερφισμου" ομως υπαρχει η εξισου βλαβερη λογικη του "ψειριζω κατι μεχρι αηδιας για να δειξω οτι διεκδικω τα δικαιωματα μου". Δηλαδη οκ δεν ειπαμε να ειμαστε προβατα, αλλα ας διεκδικησουμε πρωτα σημαντικοτερα πραγματα στην ζωη μας και υστερα βλεπουμε για τα κερματα στο μετρο. Με άλλα λόγια δηλαδή λες ότι όσοι διεκδικούν αυτά που τους πρέπουν είναι ταλιροφονιάδες και το κάνουν για τα μάτια του κόσμου. Όλα από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν. Προτείνω να ξεκινήσουν από τον τρόπο σκέψης μας. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 kotetsi said: Ο ταμίας είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετήσει τον πολίτη, είτε αυτός του δώσει για ένα εισητήριο των 0.65 ευρώ (ναι, στο εξωτερικό υπάρχουν τα ταλιράκια, δεν τα στρογγυλοποιούν προς τα επάνω όπως στην μπανανία) ένα κατοστάρικο είτε του δώσει κέρματα του ενός λεπτού έκαστο. Πρέπει να κόψει το κεφάλι του να βρει ρέστα, τον πολίτη δεν τον απασχολεί πού θα τα βρει, ΠΡΕΠΕΙ να τα βρει. Κι επειδή είναι υποχρεωμένος πρέπει ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του; Το να πας με μια σακούλα φραγκοδίφραγκα είναι υπερβολή και lame. Όπως είπε κι ο captum κάπου πρέπει να μπαίνει κι ένα όριο. Να σκεφτόμαστε και τους άλλους καμιά φορά, όχι να κάνουμε οτι μας καπνίσει επειδή απλά επιτρέπεται... Στα υπόλοιπα έχεις δίκιο, αλλά νομίζω πως δεν κολλάνε καθόλου με το θέμα :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eugenios20 Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 Ρε παιδια ελεος δηλαδη ποσο καιρο μαζευετε τα διφραγκα για να πατε να αγορασετε κατι? αν εχετε τοσα πολλα να πατε σε τραπεζα και να τα αλλαξετε! (Στο μαγαζι που δουλευω εχουμε μια σακουλα με 50 ευρω σε μονολεπτα και διλεπτα αν τα θελει κανεις τα δινω με 40ευρω!:p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panagiotispa Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 kotetsi said: .... Έτσι μας παίρνουν 10 ευρώ, πχ, στο super market ενώ η απόδειξη γράφει 9.98 (όταν όμως είναι 10.02 το ζητάνε το δίφραγκο...)... όσες φορές μου έχει τύχει αυτό, ειδικά σε super market, ποτέ δεν μου τα ζήτησαν ή μου έδωσαν ρέστα για λογαριασμό 10ευρω. Παράθεση mobile προβληματισμοί... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 panagiotispa said: όσες φορές μου έχει τύχει αυτό, ειδικά σε super market, ποτέ δεν μου τα ζήτησαν ή μου έδωσαν ρέστα για λογαριασμό 10ευρω. Κι εμένα. Και πάντα μου δίνουν το 2λεπτο πίσω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 gkr41 said: Κι εμένα. Και πάντα μου δίνουν το 2λεπτο πίσω. To ίδιο και σε μένα. Έχω την εντύπωση ότι ο Έλληνας μπορεί να κάτσει να κάνει την μεγαλύτερη ηλιθιότητα και να την υποστηρίξει μέχρι τελική πτώσεως επειδή απλά μπορεί (ή, κλασσικά, επειδή «πλερώνει»). Αυτό λέγεται ασυδοσία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 gkr41 said: Κι εμένα. Και πάντα μου δίνουν το 2λεπτο πίσω. Κι εμένα. Όταν μάλιστα είχα δώσει ένα 20ευρω για έναν λογαριασμό της Cosmote ίσο με 17,02 ευρώ (ή 18,02 δε θυμάμαι ακριβώς),μου δόθηκαν ρέστα 3 ευρώ κι όχι 2,98. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 kotetsi said: Μπορώ να έχω link της ρύθμισης αυτής; Σε όλους όσους ανέφεραν καθυστερήσεις ουρών κλπ έχω να πω το εξής: βρίσκομαι ένα έτος στην Ιταλία και σε ό,τι ουρά κι αν έχω τύχει (από το μετρό στο Μιλάνο μέχρι σε ταμεία super market κανείς, μα κανείς, δεν έχει ποτέ παραπονεθεί για τις, ομολογουμένως τεράστιες, ουρές που υπάρχουν. Ο ταμίας είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετήσει τον πολίτη, είτε αυτός του δώσει για ένα εισητήριο των 0.65 ευρώ (ναι, στο εξωτερικό υπάρχουν τα ταλιράκια, δεν τα στρογγυλοποιούν προς τα επάνω όπως στην μπανανία) ένα κατοστάρικο είτε του δώσει κέρματα του ενός λεπτού έκαστο. Πρέπει να κόψει το κεφάλι του να βρει ρέστα, τον πολίτη δεν τον απασχολεί πού θα τα βρει, ΠΡΕΠΕΙ να τα βρει. Έτσι είναι το σωστό, έτσι πρέπει να γίνεται. Στην Ελλάδα βρίσκουν και τα κάνουν! Ο νεοέλληνας, το παίζει υπεράνω «ψιλών», αφήνει πάντα τα φραγκοδίφραγκα πουρμπουάρ κλπ. Έτσι μας παίρνουν 10 ευρώ, πχ, στο super market ενώ η απόδειξη γράφει 9.98 (όταν όμως είναι 10.02 το ζητάνε το δίφραγκο...). Προτείνω να ξεφύγετε από τον ωχαδερφισμό που μας διακατέχει σαν λαός και να αφήσετε τις δικαιολογίες τύπου «καθυστερεί η ουρά». Όποιος δεν μπορεί να περιμένει να εξυπηρετηθεί από αυτόματα ταμεία, αν υπάρχουν φυσικά γιατί αν δεν υπάρχουν είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητηθεί αλλού (Ευρώπη vs μπανανία part two με άλλα λόγια). Μπα δε νομιζω πως εχεις δικιο. Για πανε στο σουπερμαρκετ στην Ιταλια με κερματα των 1-2-5σεντ για 3 Ευρω και να εχει αλλα 5-6 ατομα απο πισω. Ξερεις τι θα σου πει ο ταμιας; Βεβαιως να σε εξυπηρετησω ΑΛΛΑ θα περιμενεις να τελειωσω με τους αλλους που εχουν και αλλες δουλειες απο το να παιζουν και μετα πολυ ευχαριστως να εξυπηρετησω και εσενα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis_thess Δημ. May 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2007 billakosss said: και μενα λιγο παραλογο μου φαινεται να ξεφορτωθεις ψιλα με τετοιο τροπο. το κακο ξεκινα απο την ριζα που ακομα κι αυτοι δεν δινουν σημασια στο λεπτο (σεντ). αρα τι κυκλοφορει? μονο για τους φραγκοkiller? τεσπα και η χιουμοριστικη πλευρα των πραγματων...αυτο το θεμα πρεπει να ενωθει με αυτο!:D :p οχι εγω πιστεύω οτι αυτο το θέμα πρέπει να ενωθεί με ΑΥΤΟ ! ΓΙΑΤΙ μόνο η Vodafone δίνει αξία στο ΛΕΠΤΟ !!:D Παράθεση :up: Myphone Meeting @ Thessaloniki 14/12/14 ! XARISETO.GR Μην το πετάς... XariseTo.gr ! 2030.gr Οδηγος camping Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 Nrg said: Μπα δε νομιζω πως εχεις δικιο. Για πανε στο σουπερμαρκετ στην Ιταλια με κερματα των 1-2-5σεντ για 3 Ευρω και να εχει αλλα 5-6 ατομα απο πισω. Ξερεις τι θα σου πει ο ταμιας; Βεβαιως να σε εξυπηρετησω ΑΛΛΑ θα περιμενεις να τελειωσω με τους αλλους που εχουν και αλλες δουλειες απο το να παιζουν και μετα πολυ ευχαριστως να εξυπηρετησω και εσενα. Μα μου έχει τύχει τρεις φορές παραπλήσια περίπτωση: ο μπροστινός μου πλήρωσε για λογαριασμό πχ 20ευρώ τα 15 σε χάρτινα και τα 5 σε ψιλά. Ο ταμίας σε μία από τις περιπτώσεις έκανε να τα μετρήσει γύρω στο τρίλεπτο διότι κάπου μπερδεύτηκε και τα άρχισε από την αρχή. Κανείς από την ουρά δεν είπε το παραμικρό. Προσέξτε, δε λέω ότι δεν εκνευρίζομαι με την αναμονή. Ναι, κι εγώ έχω κι άλλες δουλειές να κάνω, δεν είμαι αργόσχολος. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πληρώσει με ό,τι κέρματα ή χαρτονομίσματα έχει επάνω του εκείνη τη στιγμή και υποχρέωση του ταμία να τα δεχτεί. Την περίπτωση δηλαδή να μην έχει ο πελάτης επάνω του άλλα χρήματα ή να μη θέλει να δώσει παραπάνω ώστε να φορτωθεί επιπλέον ψιλά δεν την αναλογίζεστε; Στην τελική, τόσο παράλογο βρίσκετε να πληρώσει κάποιος ένα λογαριασμό των χ ευρώ με τα 8-9/10 αυτού σε χαρτονομίσματα και τα υπόλοιπα σε φραγκοδίφραγκα; Edit: Ακόμη και το «προμελετημένο έγκλημα» του να έχει μετρήσει κάποιος από το σπίτι του φραγκοδίφραγκα ίσα με την αξία δύο εισητηρίων για το Μετρό ώστε να τα διώχνει σιγά σιγά από τη σιφωνιέρα του σας φαίνεται τόσο κακό; Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 kotetsi said: Edit: Ακόμη και το «προμελετημένο έγκλημα» του να έχει μετρήσει κάποιος από το σπίτι του φραγκοδίφραγκα ίσα με την αξία δύο εισητηρίων για το Μετρό ώστε να τα διώχνει σιγά σιγά από τη σιφωνιέρα του σας φαίνεται τόσο κακό; Μα αυτό δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Επειδή θα πάω π.χ. εγώ και θα πω, εδώ έχω 10 ευρώ σε μονόλεπτα και δίλεπτα, θα με πιστέψει κανείς; Δεν πρέπει να τα μετρήσουν; Οπότε και πάλι έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Και όσο για αυτό που λες, εγώ να πω πως θα το έβρισκα απίστευτα εκνευριστικό να περιμένω σε ουρά επειδή ο άλλος έχει μαζέψει μια τσάντα μονόλεπτα-δίλεπτα-πεντάλεπτα και μετράει ένα ένα για να μαζέψει 5ευρω ή 10ευρω. Από τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι τρόποι να "ξεφορτωθεί" κανείς τα ψιλά (π.χ. να τα δίνει σε μικρότερες δόσεις, να τα πάει στην τράπεζα όπου και είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν) δε βρίσκω κανέναν μα κανέναν λόγο γιατί να τα πάει κάπου όπου μπορεί να προκαλέσει ενόχληση στους υπόλοιπους. Καλά κάνουν και δεν τα δέχονται. Δε γίνεται επειδή εγώ έχω σπίτι μου 10 ευρώ σε μονόλεπτα και ξαφνικά αποφασίζω να τα πάω ΟΛΑ μαζί μου στο μετρό, να μετράει το ταμείο μισή ώρα (για να μη γίνει και λάθος) και να περιμένουν από πίσω 20 άτομα. Και όχι τόσο γιατί θα χάσω το τρένο, όσο γιατί είναι απίστευτα εκνευριστικό να χάσω το τρένο για έναν ΤΕΤΟΙΟ λόγο (επειδή δηλαδή κάποιος δεν προνόησε να κάνει σωστή χρήση των κερμάτων του). Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του προαστιακού. Καλά κάνανε. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 Μα κάπου πρέπει να υπάρχει ένα μετρo. Ένα όριο. Ο προαστιακός έχει βάλει το όριο στα 50 κέρματα. Και μου φαίνονται υπεραρκετά. Δηλαδή σκέψου για παράδειγμα να θέλεις να πας κάπου να αγοράσεις κάτι αξιας μερικών χιλιάδων Ευρώ και να θέλεις να πληρώσεις με κέρματα των 10 λεπτών ας πούμε επειδή έχεις μαζέψει μερικές 100ades. Γίνεται? Δε γίνεται. Μερικά κέρματα τα δέχονται, οποιος έχει τόσα πολλά ας πάει στην τράπεζα του η στην τράπεζα της Ελλάδος. Παρεπιπτόντως, τα μηχανήματα στα οποια ρίχνεις τα ψιλά και παίρνεις χαρτονομίσματα (τα οποια αναφέρθηκαν) όπου υπάρχουν στο εξωτερικό είναι με κάποια χρέωση (προμήθεια). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 kotetsi said: Edit: Ακόμη και το «προμελετημένο έγκλημα» του να έχει μετρήσει κάποιος από το σπίτι του φραγκοδίφραγκα ίσα με την αξία δύο εισητηρίων για το Μετρό ώστε να τα διώχνει σιγά σιγά από τη σιφωνιέρα του σας φαίνεται τόσο κακό; Mα δεν χρειάζεται να είναι προμελετημένο έγκλημα. Δεν είναι απίθανο να έχει μαζέψει κάποιος πολλά κέρματα και να θέλει να τα ξεφορτωθεί. Ούτε είναι απίθανο, να μην έχει άλλα χρήματα εκείνη την στιγμή πάνω του. Αλλά και απίθανο να ήταν, ουσιαστικά του λένε ότι τα χρήματα που έχει πάνω του έιναι, εν ολίγοις, ΑΧΡΗΣΤΑ. Όσο για την ταλαιπωρία, δεν είναι και κάτι που γίνεται κάθε μέρα ώρα και στιγμή, έτσι δεν είναι; Εξάλλου στο συγκεκριμένο παράδειγμα περισσότερο χρόνο έχασαν για να ψάξουν να βρουν και να συννενοηθούν ως προς το τι πολιτική θα ακολουθήσουν, παρά για να μετρήσουν τα χρήματα... Προφανώς άφησαν την πασιέντζα στην μέση :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 Trobocop® said: Mα δεν χρειάζεται να είναι προμελετημένο έγκλημα. Δεν είναι απίθανο να έχει μαζέψει κάποιος πολλά κέρματα και να θέλει να τα ξεφορτωθεί. Ούτε είναι απίθανο, να μην έχει άλλα χρήματα εκείνη την στιγμή πάνω του. Αλλά και απίθανο να ήταν, ουσιαστικά του λένε ότι τα χρήματα που έχει πάνω του έιναι, εν ολίγοις, ΑΧΡΗΣΤΑ. Άχρηστα θα ήταν αν δε μπορούσε να τα ξοδέψει αλλού. Και το να κυκλοφορείς με πάνω από 50 κέρματα μαζί, περισσότερο προμελετημένο μοιάζει παρά τυχαίο :rolleyes: Trobocop® said: Εξάλλου στο συγκεκριμένο παράδειγμα περισσότερο χρόνο έχασαν για να ψάξουν να βρουν και να συννενοηθούν ως προς το τι πολιτική θα ακολουθήσουν, παρά για να μετρήσουν τα χρήματα... Προφανώς άφησαν την πασιέντζα στην μέση :p Μα δεν έχασαν καθόλου χρόνο, αφού απλά ο ταμίας δεν τα πήρε και ο φίλος μας έφυγε αμέσως. Οι συνενεννοήσεις που λες έγιναν αργότερα και όχι στο ταμείο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 kotetsi said: Μα μου έχει τύχει τρεις φορές παραπλήσια περίπτωση: ο μπροστινός μου πλήρωσε για λογαριασμό πχ 20ευρώ τα 15 σε χάρτινα και τα 5 σε ψιλά. Ο ταμίας σε μία από τις περιπτώσεις έκανε να τα μετρήσει γύρω στο τρίλεπτο διότι κάπου μπερδεύτηκε και τα άρχισε από την αρχή. Κανείς από την ουρά δεν είπε το παραμικρό. Προσέξτε, δε λέω ότι δεν εκνευρίζομαι με την αναμονή. Ναι, κι εγώ έχω κι άλλες δουλειές να κάνω, δεν είμαι αργόσχολος. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πληρώσει με ό,τι κέρματα ή χαρτονομίσματα έχει επάνω του εκείνη τη στιγμή και υποχρέωση του ταμία να τα δεχτεί. Την περίπτωση δηλαδή να μην έχει ο πελάτης επάνω του άλλα χρήματα ή να μη θέλει να δώσει παραπάνω ώστε να φορτωθεί επιπλέον ψιλά δεν την αναλογίζεστε; Στην τελική, τόσο παράλογο βρίσκετε να πληρώσει κάποιος ένα λογαριασμό των χ ευρώ με τα 8-9/10 αυτού σε χαρτονομίσματα και τα υπόλοιπα σε φραγκοδίφραγκα; Edit: Ακόμη και το «προμελετημένο έγκλημα» του να έχει μετρήσει κάποιος από το σπίτι του φραγκοδίφραγκα ίσα με την αξία δύο εισητηρίων για το Μετρό ώστε να τα διώχνει σιγά σιγά από τη σιφωνιέρα του σας φαίνεται τόσο κακό; Δεν ειναι παραλογο να κανει κατι 13 Ευρω να δωσεις 10 Ευρω και τα υπολοιπα σε 10-20-50λεπτα, παρα πολλες φορες εχει τυχει να ξεφορτωθω τα ψιλα που εχω στο πορτοφολι μου με αυτο το τροπο. Αλλο αυτο και αλλο το περιστατικο που συζηταμε οπου ο φιλος μας πηρε απο το σπιτι κερματα των 1-2-5 λεπτων εσκεμενα και κακοβουλα για να τα δωσει για εισητηρια. Οπως ειπε και καποιος αλλος τα 50 κερματα ειναι ΥΠΕΡ αρκετα. Στη καλυτερη περιπτωση που ηταν ισοποσα μοιρασμενα τα κερματα τα 3 Ευρω σε 1-2-5 λεπτα μας κανουν 170 κερματα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 Nrg said: Δεν ειναι παραλογο να κανει κατι 13 Ευρω να δωσεις 10 Ευρω και τα υπολοιπα σε 10-20-50λεπτα, παρα πολλες φορες εχει τυχει να ξεφορτωθω τα ψιλα που εχω στο πορτοφολι μου με αυτο το τροπο. Αλλο αυτο και αλλο το περιστατικο που συζηταμε οπου ο φιλος μας πηρε απο το σπιτι κερματα των 1-2-5 λεπτων εσκεμενα και κακοβουλα για να τα δωσει για εισητηρια. Οπως ειπε και καποιος αλλος τα 50 κερματα ειναι ΥΠΕΡ αρκετα. Στη καλυτερη περιπτωση που ηταν ισοποσα μοιρασμενα τα κερματα τα 3 Ευρω σε 1-2-5 λεπτα μας κανουν 170 κερματα! Εσκεμένα ναι. Κακόβουλα όχι. Δεν είναι κακόβουλη η πράξη. Δε θέλει κανείς να προξενήσει στον άλλον κακό, όσο κακό μάλιστα μπορεί να είναι το μέτρημα κερμάτων. Παιδιά, καταλάβετε τη λογική: δεν το κάνω (κι εγώ και ο οποιοσδήποτε) με κακή πρόθεση, το κάνω διότι α. (πρωτίστως) είναι χρήματα κι αυτά και β. κάπως πρέπει να τα «διώξω» κι εγώ από πάνω μου. Και ναι, θα συμφωνήσω ότι το να πάω με ένα πουγκί 500 κερμάτων είναι υπερβολή διαφωνώ όμως κάθετα με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, ότι τα κέρματα αυτά είναι άχρηστα. Κάθε κέρμα έχει την αξία του, μικρή ή μεγάλη. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. May 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2007 Δεν λέμε ότι τα κέρματα είναι άχρηστα.Αν το πιστεύαμε δεν θα τα μαζεύαμε σπίτι μας και μετά θα ψάχναμε που να τα "ξεφορτωθούμε".Θα τα πετούσαμε αμέσως.Αφού λοιπόν θέλουμε να τα δώσουμε κάπου γιατί δεν τα πάμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι η τράπεζα και δεν πρόκειται να μας πει και τίποτα;Γιατί περιπλέκουμε τόσο την ζωή μας και των γύρω μας;Διαβάζω για νόμους,για οδηγίες της Ε.Ε,για νόμους,δηλαδή έλεος.Άλλο να έχεις 2 ευρώ και να δώσεις τα υπόλοιπα σε 5-10 ή τέλος πάντων ότι έχεις πάνω σου,και άλλο να πάρεις σακουλάκι από το σπίτι και να το πας στον ταμία και να του πεις πάρτα και μέτρα τα τώρα.Σκεφτείτε να κάναμε κάτι ανάλογο στα διόδια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. May 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2007 Βασίλης said: Δεν λέμε ότι τα κέρματα είναι άχρηστα.Αν το πιστεύαμε δεν θα τα μαζεύαμε σπίτι μας και μετά θα ψάχναμε που να τα "ξεφορτωθούμε".Θα τα πετούσαμε αμέσως.Αφού λοιπόν θέλουμε να τα δώσουμε κάπου γιατί δεν τα πάμε στον καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι η τράπεζα και δεν πρόκειται να μας πει και τίποτα;Γιατί περιπλέκουμε τόσο την ζωή μας και των γύρω μας;Διαβάζω για νόμους,για οδηγίες της Ε.Ε,για νόμους,δηλαδή έλεος.Άλλο να έχεις 2 ευρώ και να δώσεις τα υπόλοιπα σε 5-10 ή τέλος πάντων ότι έχεις πάνω σου,και άλλο να πάρεις σακουλάκι από το σπίτι και να το πας στον ταμία και να του πεις πάρτα και μέτρα τα τώρα.Σκεφτείτε να κάναμε κάτι ανάλογο στα διόδια... Αφού λοιπόν ο προαστιακός βάζει πλαφόν στα 50 κέρματα, ποιος εμποδίζει μια άλλη εταιρεία, και ιδιωτική ενδεχομένως, να βάζω και εγώ στα 40 (και πάει λέγοντας) εφόσον το κάνει και η δημόσια εταιρεία; Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα κέρματα είναι άχρηστα. Τι άλλο είναι αν δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις; Χρήσιμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 14, 2007 κάθε επιχείρηση μπορεί να ορίσει το είδος, μορφή και ποσότητα των χρημάτων που θα δεχτεί. στο ebay γιατί δεν δέχονται χαρτονομίσμτα? στα μηχαναμήματα του μετρό γιατί δεν δέχονται χαρτονομίσματα? στα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής στα βενζινάδικα γιατί δεν δέχονται κέρματα? μήπως θεωρούν ότι είνα άχρηστα? όχι, δεν τα δέχονται για λόγους πρακτικότητας ή επειδή δεν εξυπηρετούν την συγκεκριμένη συναλλαγή. όπως και δεν εξυπηρετεί τις συναλλαγές να κυκλοφορεί ο καθένας μας με ένα σακουλάκι κέρματα πάνω του τα κέρματα είναι χρήσιμα για να τα χρησιμοποιήσεις εκεί που πρέπει. αν πάω στο περίπτερο με 200ευρω για να αγοράσω μια τσίχλα δεν θα το δεχτεί ο περιπτεράς. μήπως είναι άχρηστο το 200ευρω? μήπως να το χρησιμοποιήσω για να φυσίξω την μύτη μου? μπα, και πάλι άχρηστο είναι. sorry Trobocop®, kotetsi, sculper, αλλά εγώ το λέω αυτό "η λογική του παραλόγου" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2007 παρομοιο σκηνικο εκανε ενας για να πληρωσει μια κληση 83ε λογικα με τα ιδια κερματα σαν κ σενα... κ υπαρχει οδηγια δεν ειναι νομος οπου λενε για 50κερματα ή κατι τετοιο,απο ε.ε. κ αυτο γιατι καθυστερεις την ουρα κ δεν γινετε να απασχολησεις εναν υπαλληλο κανα 20λεπτο για μετρημα.. η σιγουρη λυση ειναι τραπεζα ελλαδος...τα χρυσαφι κερματα τα χουμε υποτιμισει απο την 1η μερα του ε.εδω υποτιμησαμε κ το 1ε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pluss Δημ. January 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2014 (edited) Συγγνώμη που ξεθάβω το θέμα, απλώς θα ήθελα να επισημάνω κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μάθει τι ισχύει νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις... Υπάρχει, λοιπόν, σχετικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει τέτοια θέματα. Μπορείτε να ενημερωθείτε (άρθρο 11), είτε εδώ, είτε εδώ, είτε εδώ. Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως ''εκτός από την εκδίδουσα αρχή και τα πρόσωπα που προβλέπει ειδικά η εθνική νομοθεσία του εκδίδοντος κράτους μέλους, ουδείς υποχρεούται να δεχθεί άνω των 50 κερμάτων σε μία πληρωμή''. Edited January 6, 2014 by pluss Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. January 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2014 πολύ ενδιαφέρον, δεν το ήξερα για 50 κέρματα. είχα δει πριν καιρό μια "φάρσα" Αμερική που πήγε να πληρώσει το παρκινγ με 2 κούτες από ψιλά. Η ταμίας δεν τα δέχτηκε, και κάλεσε την αστυνομία αυτός που ήθελε να πληρώσει και η αστυνομία της είπε πως είναι υποχρεωμένη να τα πάρει... Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gokuthelegend Δημ. January 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2014 Το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί κέρματα, είναι να τα πάει σε supermarket ή περίπτερα ή κάτι παρεμφερές. Σίγουρα θα τα χρειάζονται για να δείνουν ρέστα. Θα κάνετε χάρη και σε εσάς, και σε αυτούς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giog Δημ. January 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2014 Το καλυτερο ειναι αυτο που εχει ειπωθει ηδη! Προσωπικα πηγαινω 5λεπτα κ 10λεπτα σε μη κεντρικο σταθμο μετρο ωρα που δεν ενοχλω κανεναν κ παιρνω 2-4 εισιτηρια. Βεβαια μονολεπτα κ διλεπτα τι τα κανεις αραγε δεν ξερω αλλα ποσα να μαζευτουν πια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts