Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Outsourcing. Εργολάβοι.

Οι τεχνικοί του ΟΤΕ είναι πλεον ελάχιστοι και είναι καθαρά για τις δικές του γραμμές και για την άμεση επέμβαση. Αλλιώς και εκεί εργολάβοι παίζουν μπάλα, απο τα καφαο και μετα. Πάνε πια αυτά που ξέραμε. Τώρα πλεον consolidation! EDIL, EGNATIA, ERGATIKAT κλπ, κλπ.

 

Sent from my Galaxy Tab Pro, using Tapatalk

Edited by fanatikos

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και κάποιες μέρες εχουν κολλήσει ταινίες στον δρόμο για να μην παρκάρει κοσμος στην Οδό Σπετσών-Κυψέλη και γραφει για εργασιες εγκατάστασης οπτικής ίνας. Ισχύει κάτι τέτοιο; Απότι εψαξα στο διαδικτυο δεν βρήκα κάτι. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτήσει.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θα 'ηθελα σε αυτό το θέμα να μιλήσουμε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ τα αφέλη και τις συνέπειες από αυτό!Πλέον το Ελληνικό Κράτος κατέχει το 10%των μετοχών του ΟΤΕ και έχει τη δυνατότητα να διορίζει τα 5 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. στην διοίκηση αλλά και να φρενάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις π.χ. αλλαγή έδρας.Ήταν καλή η ιδιωτικοποίηση;Βοήθησε στην ταχύτερη ανάπτυξη του ΟΤΕ και των έργων του;Βοήθησε τον ανταγωνισμό;Βελτιώθηκε η εξυπηρέτηση πελατών;

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας.Πριν απο λιγο μου εστειλαν στο σπιτι το router ZteH108Nv2.5 μετα απο επικοινωνια που ειχα πριν λιγες μερες με την τεχνικη υποστηριξη λογω προβληματος στο wi-fi συν συχνες αποσυνδεσεις.Εμεις επειδη εχουμε δοκιμασει το zte που μας ειχαν δωσει οταν ειχαμε βαλει και internet μαζι με το nova αλλα αυτο αν ειχε αποσυνδεσεις αναγκαστηκαμε να αγορασουμε ενα tp-link extender για ενισχυση σηματος το οποιο μας ειπαν οτι δεν ηταν συμβατο ετσι αναγκαστηκαμε να αγορασουμε και ενα tp-link router του εμποριου.To router που μας εστειλαν δεν το βρισκω στο site σας παροτι γραφει οτι ειναι μοντελο του 2014 αν το συνδεσω για να δω μηπως φτιαξει το σημα μας θα μπορεσω να το συνδεσω και με το extender μας για ενισχυση του σηματος μας? Και αν ναι πως μπορω να το κανω γιατι σιγουρα θα εχει αλλες ρυθμισεις...

 

Υ.Γ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Edited by pepi75
Despina!
Link to comment
Share on other sites

Το extender δεν ξέρω γιατί δεν θα μπορούσε να είναι συμβατό με κάτι.

Ένα tp-link που έχω εγώ για να δουλέψει κάνεις τα εξής :

Αρχικά συνδέεσαι στο δίκτυο που βγάζει, και μπαίνεις στο web based setup του (είναι του στυλ tplinkrepeater.net, θα το γράφει λογικά πάνω στη συκευή).

Την πρώτη φορά σου ζητάει να φτιάξεις ένα λογαριασμό admin για να μπαίνεις, και στη συνέχεια σε ρωτάει σε ποιο δίκτυο θέλεις να συνδεθείς.

Αφού επιλέξεις το δίκτυο και βάλεις τον κωδικό, σε ρωτάει αν θες να διατηρήσει το ίδιο όνομα το wi-fi δίκτυο που θα "βγαίνει" από αυτή τη συσκευή, ή να έχει το ίδιο όνομα με το αρχικό. Εγώ επιλέγω να βάλω διαφορετικό γιατί θέλω να ξέρω σε κάθε στιγμή που έχω δυνδεθεί.

Κάνει μια επανεκκίνηση και είναι έτοιμο να δουλέψει.

 

Γενικά το έχω δοκιμάσει σε 3 ρούτερ, 2 zte από πάροχο και 1 tp-link αγορασμένο, και δουλεύει μια χαρά.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για ασυμβατότητα είναι να υπάρχει μια συσκευή που παίζει στα 5GHz και η άλλη στα 2.4, αλλά χλωμό μου φαίνεται το extender να μην μπορεί να παίξει και στα 2. Άσε που αν βγάζει στα 5GHz δεν είναι βέβαιο πως όλα τα κινητά θα το βλέπουν.

Link to comment
Share on other sites

Ok τελικα εβαλα για αρχη ενα technicolor router και ειναι συμβατο με το extender.Με αυτο που δεν ηταν συμβατο ηταν ενα Zte που μου ειχαν εγκαταστησει στην αρχη το οποιο σερονοταν για αυτο και πηρα το extender. Eχουν συνδεθει μαζ με το laptop 4 κινητα και 2 ταμπλετ.Αν δεν εχω αποσυνδεσεις θα αφησω αυτο αλλιως θα βαλω το καινουργιο Zte H108N v2.5 και θα συνδεσω και το extender...Σε ευχαριστω!!!
Despina!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους, αν είμαι σε λάθος section σόρυ προκαταβολικά,

 

Αγόρασα σήμερα αυτό το ασύρματο τηλέφωνο. Έχει πολλές δυνατότητες, αλλά εν γνώση μου ήξερα πως έχει ένα μειονέκτημα, η βάση του όταν πατάς να δεις τα μηνύματα που έχεις (έχει ψηφιακό τηλεφωνητή) το εκφωνεί ως μήνυμα στα Γερμανικά (έχετε 5 μηνύματα πχ). Το τηλέφωνο ως τηλέφωνο έχει Ελληνικά να επιλέξεις, αλλά η βάση είναι στα Γερμανικά. Σκεφτόμουν λοιπόν, αν έχει εδώ κανείς εμπειρία μήπως θα μπορούσε με ένα Firmware Update αυτό (αν δέχονται κάτι τέτοιο) τα Γερμανικά να γίνουν Αγγλικά ή φυσικά Ελληνικά. Πχ κανάς τεχνικός από Σέρβις (όχι ο επίσημος προφανώς) αν μπορεί να το αλλάξει και το έχετε ξανακούσει.

 

Ξέρει κανείς σχετικά;

 

Το τηλέφωνο είναι αυτό: http://www.panasonic.com/africa/consumer/telephones-home-security/telephone/cordless/kx-tg6721.html - Έχω βρει και Ελληνικό Manual, εχει πολλές δυνατότητες και για 30€ που το πουλάνε, είναι μια χαρά για μένα. Απλά ψάχνω αυτή την λεπτομέρεια μήπως και. Υπάρχει και το νέο που βγήκε αλλά κάνει σε γνωστό μαγαζί παραπάνω από τα διπλάσια λεφτά, και στην ουσία κάνει τα ίδια πράγματα.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

---------------

 

https://www.redball.gr = Από οπαδούς, για οπαδούς, μπες στην Γαύρικη παρέα σήμερα!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

εχω μια ISDN γραμμή και ένα MSN τα οποία διαχειρίζομαι μέσα από ενα fritzbox (συνδεδεμένο στο S0) του netmod. Τώρα παρατήρησα μετά από πολύ καιρό οτι οι κλήσεις από το MSN δεν είχαν τα προνόμια του κεφαλικού αριθμού (απεριόριστα εθνικά, χ ώρες κινητά κλπ) με αποτέλεσμα να χρεώνονται κανονικα!!!! Πήρα στον ΟΤΕ και ρώτησα και μου λέει επειδή σαν εξερχόμενος αριθμός εμφανίζεται ο MSN (όταν καλείς από αύτον) τότε τα προνόμια δεν ισχύουν και θα πρέπει να προγραμματίσων το netmod να φαίνονται οι κλήσεις και από τον MSN σαν να προέρχονται από το κεφαλικό νούμερο. Δηλαδή αυτός που θα καλώ θα βλέπει το κεφαλικό νούμερο και όχι το MSN... Πράγμα που δεν θέλω γιατί θέλω να φαίνεται το MSN και σε αυτόν που καλώ.. Εχει αντιμετωπίσει κανείς σας κάτι αντίστοιχο; Μπορώ κάπως να φαίνεται το MSN (στις κλήσεις από τα τηλέφωνα που είναι συνδεδεμένα με αυτό) σε αυτούς που καλώ και παράλληλα να μην χρεώνομαι;! Γιατί το βρίσκω λίγο παράλογο να έχω απεριόριστα σταθερά και να πρέπει να πληρώσω για τις κλήσεις από το MSN.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς δεν γίνεται...και νομίζω δεν γινόταν και ποτε...τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρονια

HTC Touch Diamond 2 ----> Xperia Sole ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλημέρα σας.Σώστε με σας παρακαλώ έχω 2 μήνες που κάθε βράδυ το ρούτερ μου κάνει αποσυνδέσεις για μια περίπου ώρα απο τις 21,45 εως τις 22,30.Από τον ΟΤΕ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Μου λένε οτι κάτι επηρεάζει την συγκεκριμένη ώρα από την πολυκατοικία και ανάβει εκείνη τη στιγμή.Τί μπορώ να κάνω γιατί ντετέκτιβ δεν είμαι να παρακολουθώ καθε βράδυ ποιος ανάβει τί.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω την απάντηση του οτε:τί εννοουν κάτι ανάβει? Μήπως ο θερμοσίφωνας? Μήπως κανένας μανάβης? (Καλό ε).

Πρηξτους στα τηλέφωνα μέχρι να βρεις άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Εχουν έρθει 3 φορές και δεν βρίσκουν πρόβλημα στη γραμμή.Μήπως να φώναζα κανα ηλεκτρολόγο και να μου τραβήξει καινούργια γραμμή;
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη φίλε μου τι θες να πεις σου χει τύχει;Παντως οπου να ναι περιμενω τους τεχνικους του οτε να μου περασουν μια καινουργια γραμμη αλλα τωρα με εβαλες σε σκεψεις
Link to comment
Share on other sites

μα δεν είναι παράλογο να συμβαίνει...το αντίθετο μάλιστα. είναι και πολύ συχνό. ειδικά σε κάτι πολυκατοικίες που οι ηλεκτρολόγοι έχουν κάνει την εξυπνάδα να περάσουν καλώδιο του οτε διπλα στο καλώδιο της δεη...εκεί να δεις παρεμβολές. το snr παει βολτα :lol:

HTC Touch Diamond 2 ----> Xperia Sole ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ τους χρήστες του ΤηλεφώνουΜου.Γρ ;)

 

Είμαι ένας νέος πελάτης του δικτύου της Wind σε ένα πακέτο που παρέχει μόνο ίντερνετ. Ικανοποιημένος από την τιμή που μου πρόσφεραν και όντας ως το καλύτερο δίκτυο ανάμεσα στις άλλες εναλλακτικές που είχα από άποψη πελατίας-χρηστών/επωνυμίας πλέον σερφάρω το διαδικτύο με άλλο αέρα όπως λέει και το σλόγκαν. Αρκετά όμως με την διαφήμιση που τους έκανα, ώρα να μπω στην υποενότητα των παραπόνων.

 

Από τις πρώτες μέρες είχα παρατηρήσει το δίκτυο κάποιες φορές να αργεί πολύ να ανταποκριθεί κατά την διάρκεια video buffering/gaming αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία μέχρι που "το τόσο έγινε ΤΌΣΟ" και εννοώ να φτάσει σε σημείο που να αδυνατώ να κάνω οποιαδήποτε online ενέργεια και γινόταν αρκετά συχνά. Αρχικά προσπάθησα να δω μήπως φταίει ο εξοπλισμός μου, διότι δεν χρησιμοποιώ καλώδιο ethernet για την συνδεσμολογία router-desktop. Έχω μία από αυτές τις κάρτες δικτύου που είναι με USB συνδεσιμότητα plug n play (μάρκας crypto-usb 2.0) αλλά το χρησιμοποιούσα και παλαιότερα κάνοντας WiFi Hotspot από την κινητή συσκευή και λειτουργόντας έτσι χωρίς κάποιο πρόβλημα. Οπότε δεν νομίζω πως φταίω εγώ αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος. Άνοιξα το cmd να κάνω ένα ping στο google και το άφησα λίγη ώρα να τρέξει και το παρατηρούσα... Ήταν όλα εντάξει μέχρι που έφτασε η "κακιά στιγμή" και άρχισε να έχει κάτι 1000ms καθυστερήσεις και να υπάρχουν και απώλεια πακέτων (data loss). Από αυτό που είδα δεν μπορώ να βγάλω ένα σίγουρο συμπέρασμα για το τι φταίει εκτός μιας φοράς που είχα ένα disconnect που τότε φταίει σίγουρα το δίκτυο τους αλλά αυτό έγινε μία φορά μόνο. Επίσης να πω πως κατά την διάρκεια του gaming με έναν φίλο που έχει και αυτός wind και ήταν και αυτός ο Host μόνο εγώ κολλούσα άρα καταλήγω πως φταίει κάτι στην γραμμή μου η στον εξοπλισμό μου. Κάλεσα λοιπόν στην τεχνική υποστύριξη 2 φορές (η πρώτη λύση που μου έδωσαν ήταν πολύ ανούσια που δεν θα την αναλύσω) και την δεύτερη φορά μου πρότειναν να γίνω wired από wireless. Δεν θέλω να το κάνω αυτό όμως γιατί: 1ον το καλώδιο που μου παρείχαν είναι αρκετά κοντό και μόνο τεντομένο φτάνει στο tower και 2ον: για να αγοράσω μεγαλύτερο καλώδιο και να το περάσω έτσι για να μην σκοντάφτει κανείς άλλος θα πρεπει να είναι πάνω από 5-6μ. και νομίζω ότι σε τόσο μεγάλες αποστάσεις θά έχω άλλες απόλειες (ταχύτητας; σταθέρο άλλα πάλι υψηλό ping;), εν ολίγης ίσως να φύγω από το ένα πρόβλημα αλλά μην αποκτήσω άλλα (;) .

 

Ο λόγος που το γράφω εδώ είναι μήπως κανένας έχει να προτείνει κάτι για να μάθω εάν όπως είμαι τώρα, πράγματι φταίει η κάρτα δικτύου μου. Τι μου ξεφεύγει..;

 

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Edited by Michalis_Mich
Link to comment
Share on other sites

Μερικές παρατηρήσεις.

 

Η κάρτα δικτύου σου μπορεί να μην συνεργάζεται καλά με το νέο ρούτερ. Το ότι δούλευε καλά στο παρελθόν δεν έχει να κάνει απαραίτητα. Επίσης τι είδους wi-fi είναι; Είναι τύπου "Ν" που πιάνει καλύτερα ή παλαιότερη;

 

Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις κανάλι στις ρυθμίσεις wi-fi του ρούτερ σου.

Αν έχεις android κινητό κατέβασε μια εφαρμογή όπως το wi-fi analyzer, δες αν υπάρχουν πολλά γειτονικά δίκτυα στο ίδιο κανάλι με το δικό σου, και αν ναι μετακίνησέ το.

 

Το καλώδιο δεν έχει απώλειες. Έχω φτιάξει στο παρελθόν με πατέντα, καλώδιο που από μία πρίζα διέσχιζε όλο το σπίτι έβγαινε σε ένα κουτί που ήταν έξω, συνδεόταν με αντίστοιχο από άλλο σπίτι, έκανε παρόμοια διαδρομή και πήγαινε πίσω σε άλλη πρίζα που έβαζα 2ο ρούτερ για να δίνω εκεί wi-fi. Δεν υπήρχε αισθητή διαφορά, ούτε καν στο ping συγκριτικά με το πρώτο ρούτερ, και μιλάμε για απόσταση 25 μέτρων περίπου αν όχι παραπάνω. Με 6 μέτρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Όπως και να έχει, μπορείς να το δοκιμάσεις να δεις αν λύνει το πρόβλημά σου. Μια άλλη επιλογή αν δεν θες να μπλέξεις με πιο μακρύ καλώδιο, είναι να βάλεις πιο μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο στη σύνδεση με την τηλεφωνική πρίζα, ώστε να έρθει ακόμη πιο κοντά το ρούτερ στο pc σου.

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι βλέπω στο κουτάκι λέει μονο για B και G, ναι πράγματι είναι αρκετά παλιό. Γίνεται όμως να έχει τέτοια απότομα σκαμπανευάσματα εξαίτιας .. αυτού; Μήπως να ρύθμιζα και το ρούτερ να μην τρέχει σε N;

 

Είναι ρυθμισμένο στο Auto για το κανάλι (και αυτή την στιγμή τρέχει στο 13). Με μια γρήγορη ερεύνα βρήκα κατάλληλο εργαλείο που να κάνει παρόμοια δουλειά για Windows και ήμουν το μοναδικό δίκτυο που έτρεχε σε αυτό το κανάλι, οπότε πιστεύω την κάνει καλα την δουλεία του στο Auto.

 

Χαίρομαι για αυτό που λες για το καλώδιο οπότε μάλλον θα πάρω ένα μεγάλο.

Edited by Michalis_Mich
Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι βλέπω στο κουτάκι λέει μονο για B και G, ναι πράγματι είναι αρκετά παλιό. Γίνεται όμως να έχει τέτοια απότομα σκαμπανευάσματα εξαίτιας .. αυτού; Μήπως να ρύθμιζα και το ρούτερ να μην τρέχει σε N;

 

Είναι ρυθμισμένο στο Auto για το κανάλι (και αυτή την στιγμή τρέχει στο 13). Με μια γρήγορη ερεύνα βρήκα κατάλληλο εργαλείο που να κάνει παρόμοια δουλειά για Windows και ήμουν το μοναδικό δίκτυο που έτρεχε σε αυτό το κανάλι, οπότε πιστεύω την κάνει καλα την δουλεία του στο Auto.

 

Χαίρομαι για αυτό που λες για το καλώδιο οπότε μάλλον θα πάρω ένα μεγάλο.

 

Για βάλε το σε άλλο κανάλι,στο 13 είχα και εγώ πολλά προβλήματα σε οτε.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα ! ηθελα να ρωτησω κατι.. εχω ενα ασυρματο τηλεφωνο panasonic kx-tga131ex... εχω μια βαση και 2 ακουστηκα το ακουστηκο ομως μου χαλασε και εχω το αλλο το οποιο ειναι ακριβως το ιδιο αλλα εχω χασει την βαση του μπορω να το συντονισω στην βασει που εχω ? ειναι η ιδια !
Link to comment
Share on other sites

Πάρε τηλέφωνο εδώ:

Για τυχόν ερωτήσεις και απορίες για οποιοδήποτε από τα προϊόντα μας, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών στο παρακάτω τηλέφωνο.

Τμήματα

Ώρες Εξυπηρέτησης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Intertech A.E.

Intertech A.E. Service

Δευτέρα – Παρασκευή

9:00 – 5:00

Δευτέρα – Παρασκευή

9:00 – 4:00

+ 30 210 9692300

+ 30 210 9692300

Περιοχή

Διεύθυνση

Περιοχή

Διεύθυνση

INTERTEK A.E. :

Αθηνα

INTERTEK A.E. :

Θεσσαλονίκη

Αφροδιτης 24

Ελληνικό,

Αθήνα

τκ. 16777

Γρ.Λαμπράκη 26 & Καραμανλή 11

Θεσσαλονίκη

τκ. 54638

 

Θα εξυπηρετηθείς οπωσδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω !

 

----- προσθήκη μηνύματος 93 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

ειναι κλειστα τωρα.. θα παρω αυριο... γνωριζεις να μου πεις αν γινετε ?

Link to comment
Share on other sites

Το manual δεν το κοίταξες;

Νομίζω αυτό που λέει στη σελίδα 20 πρέπει να κάνει τη δουλειά σου. Αν δεν το έχεις μπορείς να το κατεβάσεις εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...