Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα το απόγευμα στο κέντρο είχα διαρκώς 4/4 ακατέβατο...:blink::blink::blink:

Το whats up διαρκώς 1/4 μέχρι 2/4

(μάλλον ξηλώσανε καμία κεραία)...

ΘΈΛΩ Η ΚΕΡΑΊΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΝΌΜΙΜΗ

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΗΜΙΜΆΘΕΙΑΣ.

Τάσος

Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα χρησιμοποίησα το 3g της wind και στην Αθήνα είμαι ευχαριστημένος αλλά πρόσεξα το εξής

Αν κάνω tracert πχ προς http://www.otenet.gr η δρομολόγηση πάει μέσω Γαλλίας !! Με αποτέλεσμα να έχει πολλά ms και καθυστερούν όλα...

Γνωρίζει κανείς το λόγο ; Σε άλλες εταιρίες ισχύει το ίδιο ;

Νόμιζα ότι η δρομολόγηση θα είναι όπως και στις σταθερές συνδέσεις μέσω gr-ix http://www.gr-ix.gr/services/peering-matrix.shtml

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες... Συνήθως αυτές οι δρομολογήσεις είναι static με το καλύτερο δυνατό metric. Μέσω Γαλλίας; μμμ!

Δοκίμασε μήπως ήταν τυχαίο. Μερικές φορές κάνουν load balancing τα routers αλλά και πάλι είναι κουλό. Ακόμα και BGP routing να παίζει είναι fail...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από σταθερή wind πάντως το routing γίνεται μέσω GR-IX!

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Καλημέρα, έκανα λάθος η εφαρμογή που Μου έδινε τα αποτελέσματα ήταν από άλλη σύνδεση άρα άλλη δρομολόγηση ... Μετά το κατάλαβα και δοκίμασα άλλη εφαρμογή όπου δοκιμάζω με καλο σήμα προς την 83.212.8.9 και εμφανίζει 4 κόμβους στο πρώτο πιάνω 37ms και στο τελευταίο βγάζει 47ms 87ms και 1000 με 2000ms δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εμφανίζει τους ενδιάμεσους κόμβους σαν να μην κάνει resolve. Γνωρίζει κανείς καμία καλή εφαρμογή για να κάνω δοκιμές απο iPhone ;

Έχω την εντύπωση πως έχω πρόβλημα με το upload...

Ευχαριστώ

Για λόγους ασφαλείας λογικά θα έχουν κόψει τα ενδιάμεσα... μην σε απασχολεί αυτο
Samsung S21 Ultra

Για λόγους ασφαλείας λογικά θα έχουν κόψει τα ενδιάμεσα... μην σε απασχολεί αυτο

Για λόγους ασφαλείας και εξοικονόμηση bandwidth ; :p

Δεν είχε βγει καινούργια νομοθεσία που οι εταιρείες κινητής θα μπορούν να βγάλουν άδειες ποιο εύκολα άρα θα έχουμε καλύτερη κάλυψη ; Το μέγιστο θεωρητικό σε download είναι 7.5 Mbps ; Το upload πόσο είναι ;

Μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή που να βοηθάει στον εντοπισμό καλύτερου 3g σήματος ;;

Εδώ και 2-3 μέρες στης περιοχές από Αμπελόκηπους μέχρι Χολαργό που έχω δώσει βάση

υπάρχει μόνο κάλυψη Edge

Άθλιο βέβαια γιατί σε speedtest όπου και να έκανα βγαίνει χειρότερο από gprs

Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι καινούργιες κεραίες καθώς το Nokia που είχα και είχα ονομάσει το κάθε cell μας άφησε χρόνους

(Τώρα είμαι με ένα βρωμο-android ... και δεν ξέρω ΠΩΣ και ΠΟΥ να περάσω το txt με τα cell και της ονομασίες που τους είχα δώσει)

Καλησπέρα,

Θέλω να μεταβώ από cosmote σε wind..Χρησιμοποιώ τόσο πακέτα δεδομένων όσο και υπηρεσιές φωνής..

Να το κάνω ή θα τρέχω με το σήμα όπως κάτι χρόνια πιο πριν; Γιατί δεν είχα και τις καλύτερες εμπειρίες..

Iphone 2G / Iphone 3Gs / Iphone 4 / iPhone 5 / Thl W8 / Galaxy S5 / iPhone 5S / iPhone 6 / iPhone 6S Plus / iPhone 8 Plus

iMac 21,5 / MacBook Pro

iPad 2 3G / iPad mini 2 / iPad PRO

Καλησπέρα,

Θέλω να μεταβώ από cosmote σε wind..Χρησιμοποιώ τόσο πακέτα δεδομένων όσο και υπηρεσιές φωνής..

Να το κάνω ή θα τρέχω με το σήμα όπως κάτι χρόνια πιο πριν; Γιατί δεν είχα και τις καλύτερες εμπειρίες..

άμα στις περιοχές που κινήσε κάλυπτεσαι με κάλυψη 3g και σε συμφέρει η wind να πας στην wind. Πρωτα απο όλα κοίτα την κάλυψη και μετά ψάξε τα πακετά που έχει an σε συμφέρουν .

Εχω το Internet broandband unlimited (30GB) και εχω παρει αυτο το μικρο 3G router της Huawei .Στην περιοχη που μενω το σημα ειναι σχεδον φουλ (σε σχεση με τις αλλες 2 που ειναι ανυπαρκτο) και στο interface του ρουτερ δειχνει στα στατιστικα 7.2Mbps/Down 386/up Φυσικα δεν εχω πιασει ποτε ταχυτητα πανω απο 300 kbs/sec ... αυτο οφειλεται στην Κεραια της περιοχης και το δικτυο ?Γιατι το σημα ειναι παντα φουλαρισμενο!

Εχω το Internet broandband unlimited (30GB) και εχω παρει αυτο το μικρο 3G router της Huawei .Στην περιοχη που μενω το σημα ειναι σχεδον φουλ (σε σχεση με τις αλλες 2 που ειναι ανυπαρκτο) και στο interface του ρουτερ δειχνει στα στατιστικα 7.2Mbps/Down 386/up Φυσικα δεν εχω πιασει ποτε ταχυτητα πανω απο 300 kbs/sec ... αυτο οφειλεται στην Κεραια της περιοχης και το δικτυο ?Γιατι το σημα ειναι παντα φουλαρισμενο!

300kb/sec ή kbps? :wacko:

To πρώτο είναι καλό, το δεύτερο χάλια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://prntscr.com/7ust5

http://prntscr.com/7usy6

οριστε μερικα screenshots

σπανια επιασα και 300ΚΒ ...

απο 80-150 παει συνηθως....

1-2mbit είσαι δηλαδή. Σε Ericsson ;)

Αρκετές κεραίες θα αλλάξουν σύντομα guys! ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η κεραία στο Γερμανό Βόλου μάλλον έπαψε να εκπέμπει. Έχω χαμηλό σήμα εκεί. Δεν τους αναφέρω κάτι, γιατί είναι γνωστό πια ότι θα την έκλειναν, όπως και τις άλλες.

Αηδία καταντήσανε πια... Άντε να μη πω τίποτα βαρύ μέρες που 'ναι...

Ήθελα να 'ξερα αυτοί κινητά δεν χρησιμοποιούν;

Τάσος

άμα στις περιοχές που κινήσε κάλυπτεσαι με κάλυψη 3g και σε συμφέρει η wind να πας στην wind. Πρωτα απο όλα κοίτα την κάλυψη και μετά ψάξε τα πακετά που έχει an σε συμφέρουν .

Ναι αλλά αυτό πως θα το μάθω; :p

Iphone 2G / Iphone 3Gs / Iphone 4 / iPhone 5 / Thl W8 / Galaxy S5 / iPhone 5S / iPhone 6 / iPhone 6S Plus / iPhone 8 Plus

iMac 21,5 / MacBook Pro

iPad 2 3G / iPad mini 2 / iPad PRO

ρωτα το κοινωνικο σου περιγυρο , γνωστους και φιλους σου που μενουνε κοντα σου που εχουνε wind να σου πουνε τι σημα ποιανει και εαν ειναι καλη. ή κανε μια αιτηση εδω https://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kiniti/kartokiniti/kartokiniti-q/online-paraggelia-paketou-q-card/ να παραλαβεισ δωρεαν πακετο συνδεσης q card και να το δεις απο μονο σου βαζωντας την καρτα σημ στο κινητο σου για να ελενξεις την καλυψη .

1-2mbit είσαι δηλαδή. Σε Ericsson ;)

Αρκετές κεραίες θα αλλάξουν σύντομα guys! ;)

Ξέρουμε κάτι αν θα χτυπήσουν "40άρια" ;;;

Είχαν πει για Πάσχα με συνεργασία Huawei

Ξέρουμε κάτι αν θα χτυπήσουν "40άρια" ;;;

Είχαν πει για Πάσχα με συνεργασία Huawei

Αλλάζουν πολλές, Αθήνα λίγες είναι οι περιοχές που έχουν ακόμη παλιούς Σ.Β., το ίδιο και Θεσσαλονίκη. Σειρά έχει η υπόλοιπη Ελλάδα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μιας και "ήρθαν" προς Σαλόνικα για αναβάθμιση εξοπλισμού, δεν πετάνε και μερικούς νέους ιστούς σε περιοχές με προβλήματα;

Θα τους αφήσουν να τους σηκώσουν; Εδώ είναι το πρόβλημα...

Τάσος

40Mbps δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν όμως.....

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Μιας και "ήρθαν" προς Σαλόνικα για αναβάθμιση εξοπλισμού, δεν πετάνε και μερικούς νέους ιστούς σε περιοχές με προβλήματα;

To λες κι εσύ λες και είναι τίποτα εύκολο :lol::p αχαχα!

Θεσσαλονίκη ανέβηκα Νοέμβριο 2011 αλλά δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Κινήθηκα κέντρο που εντάξει, ήταν παντού τέρμα.

40mbit υπάρχει περίπτωση να μπει Παναγιώτη. ΜΙΜΟ βάζουν τώρα, γιατί όχι; Όχι άμεσα αλλά σε λίγα χρόνια θα είναι αυτονόητο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ξέρω αν το έχεις αναφέρει ήδη, αλλά σε ποιες περιοχές κινείσαι; Γενικά έχε υπόψη σου ότι η Wind έχει βελτιώσει δραματικά τα data της, γιατί στο voice ήταν πάντα καλύτερη, με διαφορά ;)

Δεν ξέρω αν το έχεις αναφέρει ήδη, αλλά σε ποιες περιοχές κινείσαι; Γενικά έχε υπόψη σου ότι η Wind έχει βελτιώσει δραματικά τα data της, γιατί στο voice ήταν πάντα καλύτερη, με διαφορά ;)

Και η Vodafone εχει καλη ποιοτητα οχι σαν αυτη της wind,απλα ορισμενοι ακουν τις ηχογραφημενες οδηγιες και εχουν λανθασμενη εντυπωση,εαν καλεσεις π.χ το 14844 ωρα Ελλαδος απο κινητο wind και vodafone η διαφορα ειναι μικρη,παραδεχομαι ομως οτι η wind ειναι λιγο καλυτερη σε αυτο.