Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαι άργησαν ήδη...

Αν μιλούσαμε για Ευρώπη θα σου έλεγα ότι άργησαν θανάσιμα. Αλλά στην Ελλάδα η χρήση data είναι περιορισμένη. Έτσι, θεωρώ ότι όχι μόνο δεν άργησαν αλλά είναι και ριψοκίνδυνη επένδυση. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει η χρήση των sms. Υπάρχει το whatsapp. Δεν υπάρχει η κλήση, υπάρχει το VOIP. Γενικά, τα data έχουν πολύ αργή διείδυση στην Ελλάδα.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γνωρίζουμε καμιά περιοχή πάνω κάτω που να έχουν τοποθετηθεί;

σχεδόν παντού φίλε μου ....μιλάμε για Αθήνα , έτσι ;

Ήθελα να μάθω ποιο πολύ για επαρχία, μιας και εκεί είμαι.

Ο.Κ. δεν υπάρχει πρόβλημα, θα περιμένουμε.

Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω τη φιλοσοφία της εταιρίας πως είναι. Γιατί να αφήσει να χαθεί τόσος κόσμος από ένα κοινώς αποδεκτό πρόβλημα όπως είναι η κάλυψη και να μη προβεί εκ των προτέρων σε διορθώσεις δικτύου; Γιατί αυτή η καθυστέρηση;

Εγώ πρόβλημα εδώ στο Βόλο δεν έχω με την κάλυψη του κινητού, μπαίνει γρήγορα στο ίντερνετ και ακόμα και στο κέντρο η κάλυψη δεν με έχει απογοητεύσει καθόλου. είχα όμως τεράστιο πρόβλημα την περίοδο 2008-2009 με το ασύρματό της ίντερνετ, όπου τα πράγματα ήταν τραγικά. Καθόλου ταχύτητα με ότι αυτό συνεπάγεται, και απ' ότι φάνηκε δεν από τα τηλ που πήρα κάτω, δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Έφυγα και πήγα cosmote σε αντίστοιχο πρόγραμμα και τα πράγματα ήταν τρομερά καλύτερα.

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους.

ΘΈΛΩ Η ΚΕΡΑΊΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΝΌΜΙΜΗ

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΗΜΙΜΆΘΕΙΑΣ.

Τάσος

Κάπου εκείνη την περίοδο που αναφέρεις πρέπει να της είχαν αφαιρέσει οι συμπολίτες σου σχεδόν όλους τους σταθμούς βάσης μέσα στην πόλη. Η Κοσμοτε όλως τυχαίως ήταν στο απυρόβλητο... :rolleyes: Γιατί άραγε...;;

Καλή, πολύ καλή η απορία. Εδώ στο Βόλο για τους πομπούς της που είναι μέσα στην πόλη, μόνο πρόστιμα έχουν φάει και τίποτε άλλο...

Άρα κάποια πράγματα τυχαία ΔΕΝ είναι

Τάσος

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Σήμερα το δίκτυο της γουίντ έχει από το πρωί μεγάλη αστάθεια. Κάποιες φορές έπεφτε το σήμα της στο 1/4, κάποιες άλλες φορές έβγαινε εκτός και ακόμα και τώρα στο σπίτι που κατά κανόνα έχω 4/4 το σήμα είναι 2/4... Χτες, μέσα στον κάμπο του Αλμυρού πάλι το σήμα ήταν 2/4 που κατά τη γνώμη μου αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει...

Τι φταίει εν ξέρω.

Θα ενημερώσω και αύριο.

Ειδικά εκεί όντως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, καθώς η Wind(όπως και οι άλλες 2 βέβαια) καλύπτει εξαιρετικά, με έναν ωραιότατο ιστό, νομίζω προς το εργοστάσιο του Λούλη, στο βουνό(διακρίνεται άνετα από μεγάλη απόσταση αυτός ο ιστός). Αλλά αυτό το άρθρο που παραθέτεις αναφέρεται εντός της πόλης του Βόλου, όχι σε περιφερειακούς δήμους, άρα ίσως επρόκειτο για κάποιου είδους αναβάθμιση του δικτύου ή αναδιοργάνωσής του.

Μια διευκρίνηση: Στον Αλμυρό το πρόβλημα συνέβηκε χτες το απόγευμα, το πρωί στο Βόλο σήμερα ήταν χειρότερο.

Γι' αυτό και ανέβασα το άρθρο.

Τους πήρα πριν από λίγο τηλ και μου είπαν ότι το αίτημα καταχωρήθηκε. (Ήρθε και μήνυμα).

Τάσος

Ειδικά εκεί όντως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, καθώς η Wind(όπως και οι άλλες 2 βέβαια) καλύπτει εξαιρετικά, με έναν ωραιότατο ιστό, νομίζω προς το εργοστάσιο του Λούλη, στο βουνό(διακρίνεται άνετα από μεγάλη απόσταση αυτός ο ιστός). Αλλά αυτό το άρθρο που παραθέτεις αναφέρεται εντός της πόλης του Βόλου, όχι σε περιφερειακούς δήμους, άρα ίσως επρόκειτο για κάποιου είδους αναβάθμιση του δικτύου ή αναδιοργάνωσής του.

Εκεί έχουν priority cells 1800 από Σωρό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Δεν επηρρεάζει την ποιότητα επικοινωνίας, το αντίθετο μάλιστα. Κατά τα άλλα αν για κάποιο λόγο πέσει αρκετά το σήμα τότε συνδέεται με άλλη κεραία, όπως αυτή που προανέφερες ή σε 900άρα από Σωρό ή σε 900άρα από Ν. Αγχίαλο. Δεν είναι ανάγκη να φαίνεται τέρμα το σήμα... Αρκεί να είναι καλή η ζεύξη (χαμηλό BER).

Στο Βόλο απ'ό,τι φαίνεται δε τα πήραν κάποιοι. Η Wind όσο ήμουν Βόλο έπαιζε κρυφτό με τη Πολεοδομία και τους Δημάρχους. Τουλάχιστον 10 ανεβάσματα-κατεβάσματα είχα πετύχει μέσα σε 5 χρόνια. Δεν αξίζει να ασχοληθείς. Οι άνθρωποι είναι γκαγκάουα. Και πολύ ελαφρυά το λέω. Αφιερώνονται σε ασήμαντα πράγματα τη στιγμή που η πόλη του Βόλου έχει χαλαρά τους χειρότερους δρόμους που έχω δει Πανελλαδικά.

Αν μένεις προς Αναλήψεως, εκεί που γίνεται Παγασών ξηλώθηκε μια κεραία. Δε ξέρω πόσο πρόσφατα, αλλά ξηλώθηκε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εκεί έχουν priority cells 1800 από Σωρό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Δεν επηρρεάζει την ποιότητα επικοινωνίας, το αντίθετο μάλιστα. Κατά τα άλλα αν για κάποιο λόγο πέσει αρκετά το σήμα τότε συνδέεται με άλλη κεραία, όπως αυτή που προανέφερες ή σε 900άρα από Σωρό ή σε 900άρα από Ν. Αγχίαλο. Δεν είναι ανάγκη να φαίνεται τέρμα το σήμα... Αρκεί να είναι καλή η ζεύξη (χαμηλό BER).

Στο Βόλο απ'ό,τι φαίνεται δε τα πήραν κάποιοι. Η Wind όσο ήμουν Βόλο έπαιζε κρυφτό με τη Πολεοδομία και τους Δημάρχους. Τουλάχιστον 10 ανεβάσματα-κατεβάσματα είχα πετύχει μέσα σε 5 χρόνια. Δεν αξίζει να ασχοληθείς. Οι άνθρωποι είναι γκαγκάουα. Και πολύ ελαφρυά το λέω. Αφιερώνονται σε ασήμαντα πράγματα τη στιγμή που η πόλη του Βόλου έχει χαλαρά τους χειρότερους δρόμους που έχω δει Πανελλαδικά.

Αν μένεις προς Αναλήψεως, εκεί που γίνεται Παγασών ξηλώθηκε μια κεραία. Δε ξέρω πόσο πρόσφατα, αλλά ξηλώθηκε.

Μα γενικά όμως δεν έχει χαμηλό σήμα εκεί, αλλά τέρμα, άρα πιο πιθανό δεν είναι να παίρνεις σήμα από κοντινότερους σταθμούς; Άλλωστε, φαντάζομαι ότι δεν μιλούσε για μια στιγμή μόνο, αλλά γενικά για χαμηλό σήμα. Κάποια στιγμή, θα συνδεόταν δηλαδή σε κοντινότερο σταθμό, ακόμη και αν ήταν συνδεδεμένος σε cell από Σωρό.

By the way, όταν λες για Ν.Αγχίαλο, πού ακριβώς υπάρχει; Εκείνος ο χαμηλός ιστός στην είσοδο του χωριού, σε κάτι χωράφια, της Wind είναι;; Νόμιζα ήταν της Cosmote

Για την κεραία στην Παγασών δεν είμαι σίγουρος για το αν πρόλαβαν να την σηκώσουν, γιατί ήταν στα σχέδια να γίνει...

Όσο για τις κεραίες που κατεβάζουν δεν έχω λόγια, αλλά θα πω το εξής

Η ΗΜΙΜΆΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΑΥΤΌ ΣΚΟΤΏΝΕΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ.

(Αν νομίζουν ότι όταν πέφτει μια κεραία τρώμε λιγότερη ακτινοβολία).

Όσο για τους δρόμους του Βόλου, ναι, είναι φρικιαστικοί.

Άλλωστε, φαντάζομαι ότι δεν μιλούσε για μια στιγμή μόνο, αλλά γενικά για χαμηλό σήμα.

Αυτό ακριβώς. Και στην περιοχή εκείνη είχα πάντα καλό σήμα, σχεδόν πάντα 4/4

Edited by Petros the Great
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων

Τάσος

Μα γενικά όμως δεν έχει χαμηλό σήμα εκεί, αλλά τέρμα, άρα πιο πιθανό δεν είναι να παίρνεις σήμα από κοντινότερους σταθμούς; Άλλωστε, φαντάζομαι ότι δεν μιλούσε για μια στιγμή μόνο, αλλά γενικά για χαμηλό σήμα. Κάποια στιγμή, θα συνδεόταν δηλαδή σε κοντινότερο σταθμό, ακόμη και αν ήταν συνδεδεμένος σε cell από Σωρό.

By the way, όταν λες για Ν.Αγχίαλο, πού ακριβώς υπάρχει; Εκείνος ο χαμηλός ιστός στην είσοδο του χωριού, σε κάτι χωράφια, της Wind είναι;; Νόμιζα ήταν της Cosmote

Μα δεν είπε κανείς ότι δεν είναι τέρμα το σήμα. Απλά έχουν βάλει priority cell 1800 (με RXAM=-91dBm, δηλαδή εκεί αποσυνδέεσαι) από Σωρό που χτυπάνε προς αεροδρόμιο Ν.Αγχιάλου. Είναι τα ίδια cell που δίνουν και 3η γενιά στην περιοχή αυτή.

Δεν έχει σχέση η ένταση που λαμβάνεις από κοντινότερους σταθμούς. Μόνο αν υπάρχει παραπάνω από 20dB διαφορά συνδέεται με τον κοντινότερο. πχ αν σου δίνει -85dBm ο Σωρός πρέπει ο Λούλης να σου δώσει -65dBm για να συνδεθείς σε κατάσταση ΑΝΑΜΟΝΗΣ (στην κλήση πας σε priority cell) σε αυτό το cell. -85dBm είναι περίπου 2 μπάρες.

Το "τέρμα σήμα" δε σημαίνει τίποτα. Απλά η περιοχή είχε θέματα χωρητικότητας και δόμησαν ιεραρχικά τις κυψέλες. Διαφωνώ βέβαια στο κατώφλι (-84dBm είναι ένα καλό κατώφλι για outdoor antenna) αλλά αυτά δε τα "ρίχνουν" στην τύχη :confused: , θα είδαν ότι το πρόβλημα χωρητικότητας παρέμενε με μεγάλο κατώφλι και το μειώσαν.

Ναι, αυτή η κεραία της WIND είναι. Δε ξέρω αν λειτουργεί πλέον (είχαν θεματάκια με Πολεοδομία Βόλου), ίσως γι'αυτό παρατηρήσατε μείωση στην περιοχή!?! Τι να πω...

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι, αυτή η κεραία της WIND είναι. Δε ξέρω αν λειτουργεί πλέον (είχαν θεματάκια με Πολεοδομία Βόλου), ίσως γι'αυτό παρατηρήσατε μείωση στην περιοχή!?! Τι να πω...

Μια που είναι τόοοοοοσο πυκνοκατοικημένη η γύρω περιοχή... Έχει 7 σχολεία και 7 νοσοκομεία και μια κεραία εκεί δημιουργεί φρικτά προβλήματα

Τι να πω με τη μ@λ@κί@ τους...

Τώρα έχω 4/4 3G σήμα, ίσως να ήταν κάτι το προσωρινό (Βόλος).

Σήμερα είναι όλα εντάξει, κανένα πρόβλημα.

4/4

http://www.wind.com.gr/gr/wind/upostirixi/kalupsi/anakoinoseis/

Διαβάζοντας εδώ, είδα πως σε ορισμένες περιπτώσεις η συντήρηση του δικτύου της (πλην Ο.Τ.Ε.) διαρκεί αρκετά.

Λέτε να άρχισαν για τα καλά οι μετατροπές;

Edited by Petros the Great
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων

Τάσος

Καλαμάτα κάτι κινείται... Είδα αλλαγές σε 2 σταθμούληδες ο ένας έβαλε/άλλαξε 3G και ο άλλος φόρτισε με Edge στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας... :D

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Aπό ταχύτητες είδαμε καμιά διαφορά;

Τάσος

Ανεξήγητα πράγματα!

Αφού μου έστειλαν μήνυμα ότι το πρόβλημα επιλύθηκε, παρατήρησα ότι από τότε η ένδειξη ΗSPA δεν ξεκολλάει από την οθόνη και το κατέβασμα είναι πάρα πολύ γρήγορο! ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΜΙΛΆΜΕ:D:D:!:

Η αντίστοιχη ένδειξη της cosmote στο what's up εδώ και 2 ώρες εξαφανίστηκε...

Ρε μπας και παρεξηγήθηκαν;:lol:

Τάσος

Ανεξήγητα πράγματα!

Αφού μου έστειλαν μήνυμα ότι το πρόβλημα επιλύθηκε, παρατήρησα ότι από τότε η ένδειξη ΗSPA δεν ξεκολλάει από την οθόνη και το κατέβασμα είναι πάρα πολύ γρήγορο! ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΜΙΛΆΜΕ:D:D:!:

Η αντίστοιχη ένδειξη της cosmote στο what's up εδώ και 2 ώρες εξαφανίστηκε...

Ρε μπας και παρεξηγήθηκαν;:lol:

Κανένα speedtest έχουμε; Μόλις έφυγα από Βόλο κάναν τις αναβαθμίσεις; Από Σωρό καλύπτεσαι; Μπορείς να δεις εφαρμογή;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα έκανα κάποιες μετρήσεις για την ταχύτητα δικτύου μεταξύ WIND – COSMOTE σε κάποια σημεία του νομού Μαγνησίας, μέσω ενός προγράμματος από το android και παραθέτω τα αποτελέσματα.

A) Κόμβος Μικροθηβών

WIND:

PING 298ms, DOWNLOAD 691k, UPLOAD 318k

COSMOTE:

PING 119ms, DOWNLOAD 2759k, UPLOAD 1447k

B) Νέα Αγχίαλος

WIND: PING 350ms, DOWNLOAD 560k, UPLOAD 359k

COSMOTE: PING 67ms, DOWNLOAD 3821k, UPLOAD 1598k

Γ) ΑΛΥΚΕΣ

WIND:

PING 311ms, DOWNLOAD 1730k, UPLOAD 355k

COSMOTE:

PING 88ms, DOWNLOAD 1342κ, UPLOAD 1732k

Δ) ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ

WIND:

PING 159ms, DOWNLOAD 1776k, UPLOAD 351k

COSMOTE

PING 109ms, DOWNLOAD 1400k, UPLOAD 1605k

Βλέπω ότι η cosmote είναι αρκετά καλύτερη, από τα λίγα που ξέρω.

Τι λέτε;

Τουλάχιστον αυτό το χάλι που είχα προηγουμένως δεν το έχω τώρα, η wind μου ανοίγει αρκετά γρήγορα τις σελίδες.

Τα PING τι είναι;

Τάσος

H WIND απλά είναι ανάστα ο κύριος... Στο Βόλο έχει μπλέξει Ericsson με ΝΟΚΙΑ και HUAWEI στο 3g. Γι'αυτό τέτοια διακύμανση.

Θα στρώσουν τα πράγματα αρκετά σε λίγο καιρό. Στη Ν.Ιωνία πχ είχα 1.7Mbps και στην Ν.Αγχίαλο 1.5Mbps ενώ Αλυκές δε ξεπερνούσα το 1Mbit.

Στη Ν.Αγχίαλο είμαι πεπεισμένος ότι κάτι δε πάει καλά με την κεραία. Δεν ήταν έτσι η κάλυψη στην περιοχή. Ειδικά στο 3G. BTS should be checked soon.

Στα ΚΤΕΛ που καλύπονται από Huawei θα έχεις εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ping time είναι χρόνος που κάνει ένα ειδικό πακέτο δεδομένων (ICMP) να ταξιδέψει προς το server και από το server πως εσένα. To Ping Time είναι ορολογία του δρόμου, Round Trip Time (RTT) είναι κανονικά αλλά δε ξέρω γιατί όλοι το λένε ping!?! :blink:

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

To Ping Time είναι ορολογία του δρόμου, Round Trip Time (RTT) είναι κανονικά αλλά δε ξέρω γιατί όλοι το λένε ping!?! :blink:

Από τη wikipedia:

The ping utility was authored by Mike Muuss in December 1983 as a tool to troubleshoot problems in an IP network. He named it after the sound that sonar makes, since its methodology is similar to sonar's echo location.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ping

:)

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Στα ΚΤΕΛ είναι αλήθεια ότι δεν πήγα, γιατί βιαζόμουν λίγο.

Στην περιοχή του ΚΤΕΛ (Παλιό Λιμεναρχείο) η πολεοδομία αναφέρει ότι πριν καιρό είχε αποξηλωθεί μια κεραία, αλλά δεν ξέρω ποιου παρόχου ήταν.

Τάσος

Καλησπέρα παιδιά πρόσφατα χρησιμοποίησα το 3g της wind και στην Αθήνα είμαι ευχαριστημένος αλλά πρόσεξα το εξής

Αν κάνω tracert πχ προς http://www.otenet.gr η δρομολόγηση πάει μέσω Γαλλίας !! Με αποτέλεσμα να έχει πολλά ms και καθυστερούν όλα...

Γνωρίζει κανείς το λόγο ; Σε άλλες εταιρίες ισχύει το ίδιο ;

Νόμιζα ότι η δρομολόγηση θα είναι όπως και στις σταθερές συνδέσεις μέσω gr-ix http://www.gr-ix.gr/services/peering-matrix.shtml

Λογικά η Wind δεν έχει διασύνδεση μέσω grix για να σε πηγαινει απο εξωτερικο. Η cosmote από την άλλη έχει .. όπως βλεπεις και στο πινακακι. Απλως η Wind που γραφει εκει αναφερεται στην adsl ...
Samsung S21 Ultra