Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά μετά απο χρόνια στην κοσμοτε σκέφτομαι να παω προς την γουιντ αλλα δεν ξέρω από θέμα σήματος τι παίζει στην κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο λασίθι όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει...Ευχαριστώ

Πριν πας στο δίκτυο της wind πήγαινε σε ενα κατ/μα της πάρε δωρεάν ενα καρτοκινητό της δοκίμασε το στα μέρη που πηγαίνεις , εαν μείνεις ευχαριστημένος παίρνεις το νουμεράκι σου και το πας.

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Καλησπέρα παιδιά μετά απο χρόνια στην κοσμοτε σκέφτομαι να παω προς την γουιντ αλλα δεν ξέρω από θέμα σήματος τι παίζει στην κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο λασίθι όποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει...Ευχαριστώ

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Κάνε την κίνηση άφοβα :)

Κρητη ειναι καλη στο 3g η wind, στην Ανατολικη Πελοποννησο (Αργος, Αστρος κτλ) ειναι τραγικα τα πράγματα..

Κρητη ειναι καλη στο 3g η wind, στην Ανατολικη Πελοποννησο (Αργος, Αστρος κτλ) ειναι τραγικα τα πράγματα..

Καλά, μην ορκίζεσαι:p Είναι μέχρι να δεις τις άλλες 2(VF, Cote) τι έχουν καλύψει σε HSDPA;) Ακόμη και κατσάβραχα. Για gsm δεν ξέρω. Αλλά αν κατάλαβα καλά, ο φίλος πιο πάνω αναφέρει γενικά για κάλυψη(GSM/3G), οπότε ναι, γενικά, έχει καλή κάλυψη GSM στην Κρήτη

Έχει παρατηρήσει κανείς προσφάτως προβλήματα με Wind καρτοκινητή..(να σε ακούνε με διακοπές, να τερματίζονται ξαφνικά οι κλήσεις, απότομη πτώση του σήματος... )

Έχει παρατηρήσει κανείς προσφάτως προβλήματα με Wind καρτοκινητή..(να σε ακούνε με διακοπές, να τερματίζονται ξαφνικά οι κλήσεις, απότομη πτώση του σήματος... )

σε γενικες γραμμες:

wind: καλυτερη απο κοσμοτε (2g), χειροτερη απο vodafone (3g)

τωρα ειναι ολα σχετικά με την περιοχη που μενεις και τα μερη που συχναζεις

Το ερώτημα είναι πολύ γενικό. Αντιμετωπίζεις τέτοια θέματα γενικότερα όπου και αν πας ή σε συγκεκριμένες περιοχές; Φαντάζομαι το 2ο, μιας και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από άλλους στο forum, αλλά και γενικότερα γνωστοί μου με Wind δεν έχουν πρόβλημα. Ίσως τίθεται θέμα αποξήλωσης σταθμού, αναβάθμισης δικτύου, παρεμβολών κλπ,κλπ! 1002 λόγοι!

Το καλύτερο είναι να το αναφέρεις στο 1231 για να ελεγχθεί.

σε γενικες γραμμες:

wind: καλυτερη απο κοσμοτε (2g), χειροτερη απο vodafone (3g)

τωρα ειναι ολα σχετικά με την περιοχη που μενεις και τα μερη που συχναζεις

Θα συμφωνήσω με τον προλλαλήσαντα. Σαφώς και εξαρτάται και από τα μέρη που κινείσαι. Ανεξάρτητα πάντως, νομίζω πως ακόμη και σε 3G η Wind έχει φτιάξει κατά πολύ :)

Εχω xperia x8 και απο χθες το βραδυ δε μπορω να συνδεθω στο ιντερνετ.Εχω καρτοκινητο.. Οι ρυθμισεις ειναι ενταξει.Εκανα τωρα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων μηπως ειχε κολλησει καπου αλλα παλι τιποτα.. 1231 πρεπει να παρω ή μαλλον ειναι θεμα συσκευης?

Αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε όποια περιοχή κι αν πας, προφανώς και είναι θέμα συσκευής. Αν εντοπίζεται σε μία μόνο συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται να είναι θέμα Wind ή συσκευής πάλι.

Έλεγξε καταρχήν αν είναι ενεργοποιημένη η κίνηση δεδομένων, όπως και αν έχεις υπόλοιπο πάνω από 7 λεπτά. Τσέκαρε επίσης αν δίπλα από τις μπάρες σήματος εμφανίζεται η ένδειξη 3G ή G ή E. Αν δεν εμφανίζεται θα έχεις μάλλον απενεργοποιημένη την μετάδοση δεδομένων.

η μεταφορα δεδομενων ειναι ενεργοποιημενη,το υπολοιπο μου ειναι πανω απο 1 ευρω,αλλα δεν εμφανιζεται τιποτα διπλα στο σημα..ουτε G ουτε 3G.. Σε καμια περιοχη δεν πιανει.. Για λιγα λεπτα σημερα το πρωι συνδεθηκε,οποτε δεν ξερω τι να υποθεσω..

Τότε είναι θέμα της συσκευής αν εχεις πρόβλημα και σε άλλες περιοχές. Δύσκολο να έπεσε το δίκτυο σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Πάρε και 1231 ωστόσο(ατελής η κλήση απ'το κινητό σου) για να τους αναφέρεις τις περιοχές που εντοπίζεις το πρόβλημα, για να βεβαιωθείς πως δεν είναι 100% θέμα της Wind.

• 3 weeks later...

mixtri,

έχεις κανεναν πινακα για το Tx power lvl (*0, *1 κτλ) σε GSM900 και GSM1800 κάθε τιμή σε τί αντιστοιχεί; Παλια τα θυμώμουν αλλά τώρα που ξαναέβαλα το netmonitor τα έχω ξεχάσει.

Samsung S21 Ultra

mixtri,

έχεις κανεναν πινακα για το Tx power lvl (*0, *1 κτλ) σε GSM900 και GSM1800 κάθε τιμή σε τί αντιστοιχεί; Παλια τα θυμώμουν αλλά τώρα που ξαναέβαλα το netmonitor τα έχω ξεχάσει.

http://www.mt-box.org/mtbox_free/nokia_net_monitor_guide_v0_80_1.pdf

Εδώ όλο το manual :happy:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτο το είδα και λέει αντιστοιχία σε dbm. Ενώ παλια θυμάμαι πως πχ το *0 είναι 2W κτλ ... ;)

Δεν ξέρω εάν θυμάσαι .. :)

Edit: Το βρήκα... (για gsm900 τουλαχιστον)

http://img23.imageshack.us/img23/6977/gsmpower.png

Uploaded with ImageShack.us

Edited by doganos
Samsung S21 Ultra

Αυτο το είδα και λέει αντιστοιχία σε dbm. Ενώ παλια θυμάμαι πως πχ το *0 είναι 2W κτλ ... ;)

Δεν ξέρω εάν θυμάσαι .. :)

Edit: Το βρήκα... (για gsm900 τουλαχιστον)

http://img23.imageshack.us/img23/6977/gsmpower.png

Uploaded with ImageShack.us

Παίζει και μετατροπή αν θέλεις.

mW =10^(dBm/10)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απο τις 1-3-2012 δέν λειτουργεί η κεραία της WIND Κεφαλονιά, από τι άκουσα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σε 4 μέρες από σήμερα.

Από τις 28/02 δεν λειτουργεί κεραία στο κέντρο του Ηρακλείου με αποτέλεσμα 1/5 γραμμές, χωρίς να είναι εφικτές όλες οι εισ/εξ κλήσεις.. Για να δούμε πόσο καιρό θα τους πάρει να τα φτιάξουν πριν χάσουν κι άλλους πελάτες!

Τραγικοί στη WIND! 4η συνεχόμενη ημέρα με ελάχιστο έως καθόλου σήμα παρά την γραπτή και προφορική επικοινωνία μας! Αμα ξαναδούν ευρώ να μου γράψουν!

• 2 weeks later...
Ερωτηση: υπαρχει περιπτωση καμουφλαρισμενη κεραια να ειναι νομιμη και να εχει αδεια??? εαν εχει αδεια γιατι να ειναι καμουφλαρισμενη??? Edited by Picard

και για να μην "θορυβούνται" και οι άσχετοι (καρκίνος κ.τ.λ).

Γίνεται ψιλοχαμός με αναβαθμίσεις σε huawei... Με την πρώτη το καταλαβαίνεις από HSUPA. Αρκετές κεραίες γύρισαν πλέον στις πόλεις.

Εν τω μεταξύ μόλις αλλάζω σε huawei τα ΝΟΚΙΑ κινητά τραβάνε νέες ρυθμίσεις, ώρα κτλ! Οι περισσότερες που γυρίζουν είναι 1800/3G. Από ταχύτητες είναι καλές πάντως. Στο Βόλο στα ΚΤΕΛ που καλύπτονται από μια νέα huawei έχει απόκριση 89ms ενώ από περιφερειακή (I suppose NOKIA FLEXI) 140ms.

[sIGPIC][/sIGPIC]