Jump to content

Υπηρεσίες δεδομένων [GPRS/3G/HSDPA]

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σου λένε χαζομάρες από τη δουλειά. Αυτοί πρέπει να σου δώσουν SMTP server, όχι η Wind...

κι όμως ...το τσεκαρα κι αυτό

Η συνάδελφος που έχει Iphone και εχει σετάρει τον ιδιο λογαριασμό και έχει Vodafone , ι Vodafone Της εχει δώσει το smtp για να μπορει να στελνει e-mail

Η συναδελφος που εχει iphone και βρισκεται στην Γαλλία , η γαλλική εταιρεία κιν. τηλεφωνίας της έχει δώσει το smtp για να στελνει e-mail.

Άρα κι εμένα θα μου δώσει η wind Κάτι αντίστοιχο . Αρκεί βέβαια να βρεθεί κάποιος που να καταλαβαίνει.

Το θεμα είναι πως χθες καταφερα να βρω στο καταστημα της wind κάποιο παιδί που γνώριζε και μου έδωσε Το smtp. windnet.gr.

Πάλι πρόβλημα έχω όμως και δεν στελνω.

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

κι όμως ...το τσεκαρα κι αυτό

Η συνάδελφος που έχει Iphone και εχει σετάρει τον ιδιο λογαριασμό και έχει Vodafone , ι Vodafone Της εχει δώσει το smtp για να μπορει να στελνει e-mail

Η συναδελφος που εχει iphone και βρισκεται στην Γαλλία , η γαλλική εταιρεία κιν. τηλεφωνίας της έχει δώσει το smtp για να στελνει e-mail.

Άρα κι εμένα θα μου δώσει η wind Κάτι αντίστοιχο . Αρκεί βέβαια να βρεθεί κάποιος που να καταλαβαίνει.

Το θεμα είναι πως χθες καταφερα να βρω στο καταστημα της wind κάποιο παιδί που γνώριζε και μου έδωσε Το smtp. windnet.gr.

Πάλι πρόβλημα έχω όμως και δεν στελνω.

Μου φαίνεται τραγικός ο τρόπος που χειρίζεται τα email η δουλειά σου και κρατιέμαι να μην το σχολιάσω παραπάνω :)

Για να σου δουλέψει αυτός ο τρόπος πρέπει η Wind να σου ανοίξει account στο b-online.gr (το παλιό της ISP εγχείρημα).

Επειδή το βλέπει δύσκολο, δοκίμασε για SMTP servers τους 3 που ακολουθούν και ίσως σου κάτσει κάποιος:

(Πάντα χωρίς username/password authentication)

mail1.la.b-online.gr

mail2.la.b-online.gr

mailrelay.wind.com.gr

Κανονικά πρέπει να σου δώσει τον SMTP η εταιρεία σου/ο πάροχος που φιλοξενεί τον mailserver της εταιρείας σου. Το να στέλνεις με relay κάποιου mailserver της Wind/Cosmote/VF (του ISP γενικότερα) ο οποίος δεν ζητάει πιστοποίηση χρήστη (authentication) θα σου δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιους παραλήπτες που θα στείλεις email και θα στα κόψουν λόγω υποψίας οτι δεν είναι αληθινός ο αποστολέας...

(Αν θέλεις δώσε με PM το domain της εταιρείας μήπως μπορέσω να σου βρω τον SMTP αν έχουν...)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Κανονικά πρέπει να σου δώσει τον SMTP η εταιρεία σου/ο πάροχος που φιλοξενεί τον mailserver της εταιρείας σου. Το να στέλνεις με relay κάποιου mailserver της Wind/Cosmote/VF (του ISP γενικότερα) ο οποίος δεν ζητάει πιστοποίηση χρήστη (authentication) θα σου δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιους παραλήπτες που θα στείλεις email και θα στα κόψουν λόγω υποψίας οτι δεν είναι αληθινός ο αποστολέας...

(Αν θέλεις δώσε με PM το domain της εταιρείας μήπως μπορέσω να σου βρω τον SMTP αν έχουν...)

Η εταιρεία βρίσκεται στο εξωτερικό και έχουν δώσει e-mail σε κάθε χρήστη σε διάφορες χώρες του κόσμου . Έχουν δώσει τα στοιχεία για τα εισερχόμενα e-mail αλλά για τα εξερχόμενα σου λένε : Χρησιμοποίησε ότι χρησιμοποιείς μέχρι τώρα για τα εξερχόμενα . Στο γραφείο δηλ (στον υπολογιστή) έχουμε σετάρει για τα εξερχόμενα αυτό που μας έχει δώσει η conex - εχουμε συνδεση ΟΤΕ.

Η απάντηση που πήρα είναι πως η εταιρεία δεν μπορεί να έχει server παγκοσμίως για όλα τα δίκτυα - κάτι τετοιο τελος πάντων.

Πάντως αφού η vodafone έχει smtp θεώρησα αυτονόητο οτι θα εχει και η wind . Δεν περιμενα πως θα ήταν τόσο δυσκολο ρε παιδιά , αλήθεια

Μου φαίνεται τραγικός ο τρόπος που χειρίζεται τα email η δουλειά σου και κρατιέμαι να μην το σχολιάσω παραπάνω :)

Τι να σου πω...εξηγω παρακάτω πώς έχει το θεμα αν θες πάντως. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν εδώ και 10 χρόνια. Δεν ξερω αν ειναι σωστό ή αν εξυπηρετεί καλύτερα την εταιρεία.

Για να σου δουλέψει αυτός ο τρόπος πρέπει η Wind να σου ανοίξει account στο b-online.gr (το παλιό της ISP εγχείρημα).

Επειδή το βλέπει δύσκολο, δοκίμασε για SMTP servers τους 3 που ακολουθούν και ίσως σου κάτσει κάποιος:

(Πάντα χωρίς username/password authentication)

mail1.la.b-online.gr

mail2.la.b-online.gr

mailrelay.wind.com.gr

Ευχαριστώ πολύ . θα κάνω την προσπάθεια και θα σε ενημερώσω .

Edited by Petros the Great
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων.

Δοκίμασε το smtp.windnet.gr (το παλιό smtp.tellas.gr) που έχει αντικαταστήσει το mail.b-online.gr που έχει καταργηθεί. Προσοσχή: smtp oxi smpt ;)

Δοκίμασε το smtp.windnet.gr (το παλιό smtp.tellas.gr) που έχει αντικαταστήσει το mail.b-online.gr που έχει καταργηθεί. Προσοσχή: smtp oxi smpt ;)

Συγνώμη. Γιατί δεν μπορει ο άνθρωπος να ανοίξει ένα λογαριασμό gmail, να προσθέσει τον εταιρικό του λογαριασμό ως εξουσιοδοτημένο και να τον κάνει default.

Μετα χρησιμοποιεί τους smtp servers της Google απο οποίο δίκτυο θέλει και η ταυτότητα αποστολέα παραμένει η εταιρική του.

Περισσότερα ενδεικτικά εδω:

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=22370

υγ: δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω όλο το ιστορικό του προβλήματος νομίζω το κατάλαβα. Αν όχι, ζητω συγνώμη. Αν ναι, ρωτήστε για περισσότερα (έχω τεντωσει το Gmail μου έχω βάλει 7-8 διαφορετικές email διευθύνσεις ακόμα και σε άλλους παρόχους και χρησιμοποιω όποιον smtp με βολεύει).

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Κι αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα αλλά θα πρέπει να έχεις 2 λογαριασμούς στο κινητό, έναν για τα εισερχόμενα και ένα για τα εξερχόμενα...

Κι αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα αλλά θα πρέπει να έχεις 2 λογαριασμούς στο κινητό, έναν για τα εισερχόμενα και ένα για τα εξερχόμενα...

Όχι απαραίτητα... Στο iOS θα ρυθμιζες λογαριασμό ΙΜΑΡ με διαφορετικού domain imap/smtp servers.

Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις προώθηση μυνηματων στο Gmail και να έχεις μονο της Google.

Μπορείς τέλος να έχεις και drop down επιλογή ταυτότητας αποστολέα έτσι : http://modernerd.com/post/535350679/solved-gmail-ipad-iphone-and-multiple-from

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Ναι αν έχει iphone γίνεται μια χαρά αυτό :)

Πηρα πριν λίγο καιρό μια κάρτα Q. Για να ενεργοποιησω το gprs πρέπει να κανω κάτι άλλο πρώτα?

Το Apn στην Q δεν είναι με της Wind?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Το APN της Q είναι το "myq".

Αν έχεις Android συσκευή πρέπει επίσης να ενεργοποιήσεις την περιαγωγή δεδομένων και στο πεδίο APN type να γράψεις "default".

Άλλη ρύθμιση δε χρειάζεσαι.

Μα δε συγκρίνεται καν το 3G της Wind με της Cosmote. Σε γενικές γραμμές, είναι κλάσεις ανώτερη η 2η, και σε κάλυψη και σε ταχύτητες(εξαιρούνται οι περιοχές που η Cosmote αντιμετωπίζει πρόβλημα με κατεδαφίσεις σταθμών βάσης). Λογικά, σημαντικές βελτιώσεις στην Wind και στο ραδιοδίκτυο και στις υποδομές(που είναι και το βασικότερο όλων) θα αρχίσουμε να βλέπουμε από τα μέσα του 2012 και μετά.

με ποιο κριτήριο τα λες αυτά; :lol:κι εγώ σου λέω ότι το δίκτυο θα γίνει χειρότερο. πιο πιθανό είναι το 2012 να καταστραφεί ο κόσμος παρά να ξυπνήσει η διοίκηση της wind:lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

εχω ενεργοποιησει το adsm με το f2g που δινει 12GB για 7 μερες με 14 ευρω.

http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kiniti/kartokiniti/f2g/adsm/

μπενω μια χαρα με το λαπτοπ με ταχυτητες που φτανουν 1,5mbps.

εχω μια απορια ομως. λεει οτι δινει 12gb για 7 μερες.

αυτα τα 12gb μπορω να τα κανω οτι θελω οποτε θελω? ή εχει καποιο οριο?

θυμαμαι παλια οτι ελεγε οτι σου δινει καποιο οριο την ημερα πχ 2gb.

εχει οριο ή μπορω σε μια μερα να κατεβασω 5gb?

υπαρχει καποιος τροπος που να μαθενω ποσα gb μου εχουν απομεινει?

με ποιο κριτήριο τα λες αυτά; :lol:κι εγώ σου λέω ότι το δίκτυο θα γίνει χειρότερο. πιο πιθανό είναι το 2012 να καταστραφεί ο κόσμος παρά να ξυπνήσει η διοίκηση της wind:lol:

Δεν το λέω εγώ, τα Δελτία Τύπου τους το λένε :p Και ελπίζω να ασχοληθούν σοβαρά, επειδή πλέον στο 3g οι διαφορές είναι τραγικές με τις άλλες 2, οι οποίες έχουν πάρει σβάρνα :p τα βουνά και τα λαγκάδια και καλύπτουν κανονικότατα ορεινές περιοχές και επαρχιακές διαδρομές, όπως και στην εθνική οδό που καλύπτεται σχεδόν στο σύνολο της.Συν η σιγανή εξάπλωση του hspa+ σε κεντρικά και κομβικά σημεία Αθήνας-Θεσσαλονίκης,τουλάχιστον για την κόκκινη.

Και για να κάνω και το παράπονο, στον νομό Χανίων που βρέθηκα αυτές τις μέρες, στη διαδρομή προς Ελαφονησι, σε κάποια ελάχιστα σημεία η Wind ήταν απούσα και από gsm.Όχι ότι οι άλλες ήταν φουλαρισμενες στα ίδια σημεία που είχε πρόβλημα η μπλε, αλλά 2 γραμμούλες για τηλέφωνο τις είχαν.

το 2005 όταν είχα πάει στο Ν.Χανίων δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στη TIM και στη Vodafone/Cosmote. Σχεδόν παντού η WIND ήταν πολύ καλύτερη! Πως κατήντησε έτσι η WIND... Μιλάμε Κώστα η μέρα με τη νύκτα! Δεν υπερβάλλω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στη διαδρομή προς Φαλάσαρνα και σε κάτι απομακρυσμένα χωριουδάκια της Κρήτης η WIND φουλαρισμένη και οι άλλες ΤΙΠΟΤΑ! Για να μην πω προς Σφακιά και εσωτερικό Κρήτης (Ρέθυμνο,Ν.Ηρακλείου) που επί πάρα πολλά ΚΜ έγραφε το κινητάκι μου ΜΟΝΟ ΤΙΜ GR!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ! Από εποχής Telestet στην Κρήτη θυμάμαι είχε γίνει τέλεια δουλειά. Το 2002 η Panafon έπιανε μόνο στα μεγάλα χωριά ενώ η Telestet κάλυπτε σχεδόν όλη την Κρήτη. Κακό του κεφαλιού τους... Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κρίμα όντως.Άσε για 3g...Με το τουφέκι το'ψαχνες...Το μόνο σημείο που δεν είχε 3η γενιά η κόκκινη και είχε η μπλε, ήταν το αεροδρόμιο των Χανίων.Κατά τα λοιπά, χάος...Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι πάντα σε 3η γενιά.Το gsm κομμάτι μια χαρά κάλυψη είχε, αν εξαιρέσεις 1-2 σημεία σε συγκεκριμένη διαδρομή που προανέφερα.

Κρίμα όντως.Άσε για 3g...Με το τουφέκι το'ψαχνες...

Αυτό να λέγετε!

Να μην πούμε για τα υπόλοιπα νότια παράλια:down:

εξαίρεση δίπλα στο ελαφονησι στον κόλπο.. η wind ειχε 3g

η cosmote οχι.(πέρυσι)

Μου έκανε εντύπωση γιατί η cosmote παίζει 3g σε πολλά σημεία.. και όχι εκεί!

Edited by drdedus

Το APN της Q είναι το "myq".

Αν έχεις Android συσκευή πρέπει επίσης να ενεργοποιήσεις την περιαγωγή δεδομένων και στο πεδίο APN type να γράψεις "default".

Άλλη ρύθμιση δε χρειάζεσαι.

Δηλαδή δεν δουλεύει το gint.b-online.gr?

Αν μπορείς να με βοηθήσεις, το APN το θέλω για μια συσκευή GPS που θα έχει μέσα την κάρτα Q και θα της στέλνω sms από το κινητό μου για να με ενημερώνει μέσω gprs σε κάποιον server για την θέση της.

Στην κάρτα δεν έκανα τίποτα.Όπως την πήρα την έβαλα μέσα στην συσκευή.Έπρεπε να ενεργοποιήσω κάτι?Τώρα γίνεται να το κάνω χωρίς να την έχω πρόχειρη την κάρτα?Γιατί είναι μέσα στην συσκευή σε σημείο που δεν μπορώ να την βγάλω τώρα.

Amazon Fire stick 4k max

Εφ'όσον λες ότι η κάρτα χρησιμοποιεί GPRS για να στέλνει τη θέση της τότε υποθέτω ότι θα έπρεπε να ενεργοποιήσεις κάποιο πακέτο δεδομένων στην κάρτα σου. Δεν ξέρω αν και χωρίς ενεργοποιημένο πακέτο data η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιησει GPRS για να στείλει data, έστω και με υψηλότερη χρέωση. Αυτό καλύτερα να το ρωτήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών της Q, όπως επίσης και το αν μπορούν αυτοί να ενεργοποιήσουν κάποιο πακέτο data xωρίς να χρεαστεί εσύ να στείλεις κάποιο SMS ενεργοποίησης αφού δεν έχεις πρόσβαση στην κάρτα.

Όσο για το APN, αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται στη συσκευή (κινητό, στην περίπτωσή σου GPS συσκευή) οπότε πρέπει να το εισάγεις εκεί.

Καλά ας δοκιμασω εγώ πρώτα να του βαλω το σωστό Apn να δω αν δουλευει.

Οπότε βαζω myq μόνο η myq.gr ?

Πακέτο gprs δεν ενεργοποιησα γιατί όταν πηγα να παρω την κάρτα στο κατάστημα Wind και τους ειπα ότι θα κανω τέτοια χρήση, δεν μου είπαν τίποτα.

Sent from Nook Color on Cm7 Nightly 129 @1.300Mhz

Amazon Fire stick 4k max

Κοιτούσα αυτό το "Mobile internet με συμβόλαιο" (http://www.wind.com.gr/gr/gia-ton-idioti/kiniti/mobile-internet/mobile-internet-me-sumvolaio/) και ήθελα να μάθω αν αυτό μπορεί να προστεθεί σε παλιά συμβόλαια όπως τα Wind 1 και Flexy Zero. Επίσης αν υπάρχει τρόπος να μαθαίνει κανείς το υπόλοιπο των MB που έχει διαθέσιμα.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

• 1 month later...

καλημερα

προσπαθω να συνδεθω στο ιντερνετ απο το iphone 3gs στο δικτυο της WIND με την καινουρια συνδεση που εκανα.

το προβλημα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει καθολου το μενου ¨κινητο δικτυο δεδομενων¨μεσα στην ενοτητα δικτυο, ωστε να κανω τις ρυθμισεις. με αλλη καρτα (πχ cosmote) το μενου εμφανιζεται κανονικα. το κινητο το ειχα αγορασει χωρις συνδεση (απλη συσκευη απο τον γερμανο). ρωτησα στην WIND και δεν ξερουν να μου πουν αν ειναι θεμα παροχου που δεν υποστηριζει το Iphone. ξεχασα να σας πω οτι με την καρτα της WIND στο LG δουλευει κανονικα το ιντερνετ. επισης οτι το Iphone ειναι μαμισιο (δεν ειναι jailbroken) και εχει το τελευταιο βερσιον του λογισμικου απο την APPLE. επισης μπηκα και στην σελιδα : help.benm.at/ μηπως και βρω καμμια λυση αλλά εχει μονο για tethering και οχι για το ιντερνετ. εχει κανενας κατι να μου προτεινει?

καλημερα

προσπαθω να συνδεθω στο ιντερνετ απο το iphone 3gs στο δικτυο της WIND με την καινουρια συνδεση που εκανα.

το προβλημα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει καθολου το μενου ¨κινητο δικτυο δεδομενων¨μεσα στην ενοτητα δικτυο, ωστε να κανω τις ρυθμισεις. με αλλη καρτα (πχ cosmote) το μενου εμφανιζεται κανονικα. το κινητο το ειχα αγορασει χωρις συνδεση (απλη συσκευη απο τον γερμανο). ρωτησα στην WIND και δεν ξερουν να μου πουν αν ειναι θεμα παροχου που δεν υποστηριζει το Iphone. ξεχασα να σας πω οτι με την καρτα της WIND στο LG δουλευει κανονικα το ιντερνετ. επισης οτι το Iphone ειναι μαμισιο (δεν ειναι jailbroken) και εχει το τελευταιο βερσιον του λογισμικου απο την APPLE. επισης μπηκα και στην σελιδα : help.benm.at/ μηπως και βρω καμμια λυση αλλά εχει μονο για tethering και οχι για το ιντερνετ. εχει κανενας κατι να μου προτεινει?

Αν κατάλαβα καλά δεν σου εμφανίζει το μενού: “Settings”/ “General” / “Network” / “Cellular Data Network”;

Αν καταφέρεις πάντως και φτάσεις εκεί αρκεί να πληκτρολογήσεις στο πεδίο APN: gint.b-online.gr (τα Username και Password πρέπει να παραμείνουν κενά) και θα συνδεθείς.

Έχω πρόβλημα με το ogame τις τελευταίες βδομάδες.

Και από το tablet και από το κινητό όταν μπαίνω στο ogame.gr και ενώ φορτώνει την σελίδα μετά το logon, μόλις πάω σε άλλη εσωτερική σελίδα, με ξαναπετάει έξω στην αρχική σελίδα του Login.

Δεν είναι θέμα browser καθώς το κάνει και με Opera Mobile και με Dolphin και με τον μαμα browser.

Καμιά ιδεά?

Amazon Fire stick 4k max