Jump to content

Προσοχή! "Κομπίνα" εταιρείας μέσω ταχυδρομείου

runner
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρα αν υπάρχει απάτη, δεν είναι για την αποστολή δεμάτων, αλλα για τη μαιμού εταιρία.

Δεν ξέρω σίγουρα, αν εσύ ξέρεις καλώς, αλλιώς συμβουλέψου έναν δικηγόρο, αυτός θα ξέρει!

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εγω παλι με αυτα και με αυτα που διαβαζω αλλα και γινονται...το ειδα στον υπνο μου....

ξερετε οτι ηρθε η ειδοποιηση και τα σχετικα...

και χαμογελασα...

και λεω:

''χα!δεν την παταω...''

και κοιμηθηκα παλι :wacko:

τι να πω:cool:

Το χειρότερο είναι ότι οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ συνήθως βαριούνται να γράψουν τον αποστολέα στο ειδοποιητήριο για την παραλαβή του δέματος με αντικαταβολή. Για την ακρίβεια, εμένα δεν μου έχουν γράψει ποτέ τον αποστολέα σε ειδοποιητήριο και πρέπει να μυρίζω να νύχια μου συνέχεια για ποιός το έστειλε...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

το δεμα δεν έλεγε επάνω την διευθυνση του αποστολεά?

Δεν χρειάζεται, αλλά προφανώς έτσι δήλωσε εκείνος για να τον εξυπηρετήσουν!

Δεν ξέρω την κατηγορία που του απαγγέλθηκε και δεν έχω περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, αλλά αν κάπου σε κάποιο έγγραφο δήλωσε ιδιοκτήτης ανυπόστατης εταιρίας, αυτό αποτελεί απάτη.

Από μόνο του αυτό δεν αποτελεί απάτη.

Για να υπάρχει απάτη θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει ψεύδη για να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από κάποιον που θα "φάει" τα ψέμματά του.(το λέω με απλά λογάκια:p)

Το να πείς ότι δήθεν έχεις μια εταιρία ,για να σου πουλήσει κάποιος εκδοτικός οίκος 5-6 χιλιάδες ημερολόγια, δεν αποτελεί προφανώς απάτη.

Άσε, που δεν νομίζω να χρειάστηκε και πολλές δικαιολογίες(τα ημερολόγια να τα αγοράσει ήθελε, όχι να τα κλέψει.Θα του τα πουλούσαν έτσι και αλλιώς;))

Η αποστολή των δεμάτων δεν είναι καθόλου απάτη.

Απλά, εκμεταλλεύεται την περιέργεια του καθένα...

Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ(από αυτά που γράφετε, γιατί άλλες πληροφορίες δεν έχω) ότι τον τσάκωσαν είναι μάλλον για παράνομο εμπόριο ή κάτι πραπλήσιο:wink:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Από μόνο του αυτό δεν αποτελεί απάτη.

Για να υπάρχει απάτη θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει ψεύδη για να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από κάποιον που θα "φάει" τα ψέμματά του.(το λέω με απλά λογάκια:p)

Το να πείς ότι δήθεν έχεις μια εταιρία ,για να σου πουλήσει κάποιος εκδοτικός οίκος 5-6 χιλιάδες ημερολόγια, δεν αποτελεί προφανώς απάτη.

Άσε, που δεν νομίζω να χρειάστηκε και πολλές δικαιολογίες(τα ημερολόγια να τα αγοράσει ήθελε, όχι να τα κλέψει.Θα του τα πουλούσαν έτσι και αλλιώς;))

Η αποστολή των δεμάτων δεν είναι καθόλου απάτη.

Απλά, εκμεταλλεύεται την περιέργεια του καθένα...

Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ(από αυτά που γράφετε, γιατί άλλες πληροφορίες δεν έχω) ότι τον τσάκωσαν είναι μάλλον για παράνομο εμπόριο ή κάτι πραπλήσιο:wink:

Kι αν δήλωσε ως αποστολέα ανύπαρκτη εταιρία, πάλι δεν είναι απάτη;

Kι αν δήλωσε ως αποστολέα ανύπαρκτη εταιρία, πάλι δεν είναι απάτη;

Όχι.

Γιατί έτσι και αλλιώς η πραγματικότητα για σένα(τον παραλήπτη)δεν αλλάζει.

Έλαβες ένα δέμα από άγνωστο σε σένα παραλήτη.

Είτε πρόκειται για την χ εταιρία που δεν ξέρεις(αφού δεν υπάρχει καν) είτε για τον φούφουτο, ο παραλήπτης σου είναι άγνωστος.

Η ζημία σου δεν προκαλείται από το ψέμμα του, αλλά από τη δική σου περιέργεια.

Η απάτη είναι ένα έγκλημα στο οποίο το θύμα αυτοζημιώνεται.

Πείθεται από τον δράστη(με κάποιο τέχνασμα) να προβεί σε ενέργεια(ή παράληψη)που τελικά του προκαλεί ζημία.

Εδώ το τέχνασμα(μαιμού εταιρία)δεν είναι ικανό για να σε πείσει.

Ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτό το τέχνασμα δεν θα άλλζε κάτι(τι άγνωστη εταιρία, τι άγνωστο φυσικό πρόσωπο.Το ίδιο κάνει για τον παραλήπτη)Η περιέργειά του τα φταίει όλα.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...:O

Τελικά, το κολπο ήταν πολύ έξυπνο:p

Ίσως υπάρχει ένα ίχνος απάτης αν έχει δηλώσει εταιρία στον εκδοτικό οίκο ώστε να παραλάβει τα ημερολόγια. Ίσως ο εκδοτικός οίκος έχει φίξ τιμές για τους πελάτες λιανικής, αλλά η πολιτική του αλλάζει όταν συνεργάζεται με εταιρίες.

Στην προκειμένη υποθετική περίπτωση δεν μπορούν να τον μπαγλαρώσουν ; :p

Το ότι πουλάει κάτι στην δεκαπλάσια τιμή του απο την αρχική,με σκοπό το κέρδος δεν είναι απάτη;

Το ότι πουλάει κάτι στην δεκαπλάσια τιμή του απο την αρχική,με σκοπό το κέρδος δεν είναι απάτη;

Αυτό από μόνο του φυσικά και δεν είναι. Εξάλλου αυτό ακριβώς γίνεται στο εμπόριο γενικά. Δε γνωρίζω λιανέμπορο να πουλάει φτηνότερα από όσο αγοράζει από τον προμηθευτή του. Προφανώς οι κατηγορίες θα αφορούν άλλο σκέλος της υπόθεσης.

Ελεύθερο εμπόριο έχουμε, μπορεί να το πουλάει και 1.000.000€ αν θελεί! Το θέμα είναι θα το αγοράσει κανείς; ;)

Ελεύθερο εμπόριο έχουμε, μπορεί να το πουλάει και 1.000.000€ αν θελεί! Το θέμα είναι θα το αγοράσει κανείς; ;)

Θα το αγοράσει κάποιος μόνο αν καταφέρεις να τον εξαπατήσεις... Μήπως εκεί αποσκοπεί και αυτός;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Η απάτη είναι πολύ συγκεκριμένο έγκλημα του ποινικού κώδικα.

Αλλιώς χρησιμοποιείται η λέξη στην καθημερινή ζωή και άλλη η νομική της σημασία).

Το πιθανότερο για εμένα είναι να τον πιάσανε(αν τον πιάσανε δλδ) για παράνομη άσκηση εμπορίου(διότι με τις ποσότητες που λένε ότι προμηθεύτηκε και έστειλε, μιλάμε για κανονικό εμπόριο, χωρίς άδεια και βέβαια χωρίς να κόβει αποδείξεις, φπα κλπ κλπ).

Από κει κα πέρα, η όλη ιδέα ήταν απλά έξυπνη.

Γνωρίζει ότι....η περιέργεια έφαγε τη γάτα και βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να το εκμεταλλευτεί;))

Από κει κα πέρα, η όλη ιδέα ήταν απλά έξυπνη.

Γνωρίζει ότι....η περιέργεια έφαγε τη γάτα και βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να το εκμεταλλευτεί;))

Αν το πιάσαν για παράνομο εμπόριο ή για οποιαδήποτε άλλη παρανομία, μάλλον κουτοπόνηρη ήταν η ιδέα του παρά έξυπνη.

Αν το πιάσαν για παράνομο εμπόριο ή για οποιαδήποτε άλλη παρανομία, μάλλον κουτοπόνηρη ήταν η ιδέα του παρά έξυπνη.

Την χαρακτήρισα έξυπνη γιατί εκμεταλλευόταν την ανθρώπινη περιέργεια, χωρίς να κάνει κάτι εγληματικό ή ανήθικο.

Τώρα για το παράνομο εμπόριο, σιγά.Και ο παππούς που πουλάει κουλουράκια στο δρόμο, παράνομο εμπόριο κάνει, παράνομιά βέβαια, αλλά δεν είναι κάτι το εγκληματικό.

Την χαρακτήρισα έξυπνη γιατί εκμεταλλευόταν την ανθρώπινη περιέργεια, χωρίς να κάνει κάτι εγληματικό ή ανήθικο.

Δηλαδή εσύ δεν το βρίσκεις ανήθικο;:X (δε μιλάω για τον παππού με τα κουλουράκια :lol: )

Δηλαδή εσύ δεν το βρίσκεις ανήθικο;:X (δε μιλάω για τον παππού με τα κουλουράκια :lol: )

Το να σου στέλνει ένα δέμα από την εταιρία μαιμού "Αφοι Κλεπτόπουλοι"??:lol:

Που αν θέλεις παίορνεις αν δεν θέλεις δεν το παίρνεις?

Όχι.Γιατί είναι ανήθικο?

Όχι, σοβαρά τώρα, δεν το βρίσκω ανήθικο.:worry:

Οι εμπορικές συνναλαγές βασίζονται στην νομική έννοια της "καλής πίστης" (good faith που λένε και στο χωριό μου) όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο το κόσμο. Δηλαδή και τα δύο μέρη σε μιά συναλλαγή πρέπει να ενεργούν με "καλή πίστη". Με άλλα λόγια "καλή πίστη" σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να ενεργεί στις συναλαγές του με τιμιότητα και ειλικρίνεια και όχι με δολιότητα ή πονηριά.

Στην προκειμένη περίπτωση ο αποστολέας δεν ενήργησε με "καλή πίστη", άρα σε κάθε περίπτωση έχει αστική ευθύνη (οφείλει δηλαδή να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους τυχόν έπεσαν θύματα της κομπίνας του) ενώ ενδεχομένως να έχει και ποινική ευθύνη (εξαρτάται από τα συγκεκριμένα περιστατικά για τα οποία δεν έχουμε πλήρη γνώση, πιθανότατα όντως η ποινική του εθύνη να έχει σχέση με την άσκηση εμπορικού επαγγέλματος χωρίς τις απαραίτητες προυποθέσεις ή με μη απόδοση ΦΠΑ κλπ).

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Ελάτε ρε παιδιά τώρα... Αυτά τα λεφτά βγήκανε με ανήθικο τρόπο. Δηλαδή πρέπει ο άλλος να κάνει εμπόριο ναρκωτικών ή λευκής σαρκός για να χαρακτηριστεί ώς ανήθικος;

Δεν είμαστε όλοι έξυπνοι, ή τέλος πάντων υπάρχουνε και άνθρωποι ευγενέστατοι και ηθικότατοι, με IQ Κάτω του μετρίου.

Δεν σκέφτηκαν όλοι την ιδέα της κομπίνας όταν είδαν αυτό το χαρτάκι και πληρώσανε τσάμπα. Αυτοί δεν εξαπατήθηκαν;

Αυτός ο άνθρωπος τους πήρε τα λεφτά με ανήθικο τρόπο γιατί βασίστηκε στην αφέλεια τους και την περιέργια τους.

Ελάτε ρε παιδιά τώρα... Αυτά τα λεφτά βγήκανε με ανήθικο τρόπο. Δηλαδή πρέπει ο άλλος να κάνει εμπόριο ναρκωτικών ή λευκής σαρκός για να χαρακτηριστεί ώς ανήθικος;

Δεν είμαστε όλοι έξυπνοι, ή τέλος πάντων υπάρχουνε και άνθρωποι ευγενέστατοι και ηθικότατοι, με IQ Κάτω του μετρίου.

Δεν σκέφτηκαν όλοι την ιδέα της κομπίνας όταν είδαν αυτό το χαρτάκι και πληρώσανε τσάμπα. Αυτοί δεν εξαπατήθηκαν;

Αυτός ο άνθρωπος τους πήρε τα λεφτά με ανήθικο τρόπο γιατί βασίστηκε στην αφέλεια τους και την περιέργια τους.

Ποιός εξαπατήθηκε?

Όσοι δώσαν λεφτά δεν πήραν αυτό που περιείχε το δέμα?

Μήπως τους είχε υποσχεθεί κάτι άλλο και δεν τους το έδωσε?

Μήπως τους είπε κανείς ότι το δέμα θα περιέχει κάτι πολύτιμο?

Μπορει να μην το λες απαραιτητα ανηθικο,αλλα σιγουρα το λες κουτοπονηρο και κακοβουλο,οποτε δεν νομιζω πως εχει ιδιαιτερη διαφορα,εμενα ο παππους μου νομισε οτι ηταν κατι σημαντικο και ηταν ετοιμος να παει να το παραλαβει και ευτυχως πηγα μαζι του να πληρωσω κατι λογαριασμους και δεν τον αφησα να το παρει,δεν ειναι ασχημο για εναν ανθρωπο 76 χρονων να νιωσει οτι εξαπατηθηκε και οτι τον κοροιδεψαν;ισως τελικα σε καποιες περιπτωσεις να μπορεις να το πεις και ανηθικο...

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

Μπορει να μην το λες απαραιτητα ανηθικο,αλλα σιγουρα το λες κουτοπονηρο και κακοβουλο,οποτε δεν νομιζω πως εχει ιδιαιτερη διαφορα,εμενα ο παππους μου νομισε οτι ηταν κατι σημαντικο και ηταν ετοιμος να παει να το παραλαβει και ευτυχως πηγα μαζι του να πληρωσω κατι λογαριασμους και δεν τον αφησα να το παρει,δεν ειναι ασχημο για εναν ανθρωπο 76 χρονων να νιωσει οτι εξαπατηθηκε και οτι τον κοροιδεψαν;ισως τελικα σε καποιες περιπτωσεις να μπορεις να το πεις και ανηθικο...

Μην παίρνεις μια ακραία περίπτωση.

Anyway, μπορεί να κάνω εγώ λάθος...

Ποιός εξαπατήθηκε?

Όσοι δώσαν λεφτά δεν πήραν αυτό που περιείχε το δέμα?

Μήπως τους είχε υποσχεθεί κάτι άλλο και δεν τους το έδωσε?

Μήπως τους είπε κανείς ότι το δέμα θα περιέχει κάτι πολύτιμο?

Όπως είπες και μόνος σου παραπάνω, άλλη έννοια έχει η εξαπάτηση στην καθημερινότητα κι άλλη η νομική έννοια. Το ότι κάτι είναι νόμιμο (που δε γνωρίζω αν είναι, γιατί ούτε τις νομικές γνώσεις έχω, ούτε γνωρίζουμε όλες τις πτυχές τις υπόθεσης) δε σημαίνει ότι είναι και ηθικό. Και βέβαια η ηθική έχει διαφορετική σημασία για καθέναν μας.

Tώρα αν στις μέρες μας το να αποστέλεις ένα προϊόν με αντικαταβολή βάζοντας ως αποστολέα το όνομα μιας ανύπαρκτης εταιρίας, χωρίς να έχεις ενημερώσει τον παραλήπτη για το περιεχόμενο και γνωρίζοντας ότι αυτός δεν έχει τρόπο να ελέγξει το περιεχόμενο πριν το παραλάβει, με την ελπίδα ότι στους τόσους χιλιάδες παραλήπτες θα βρεθούν κάποιοι οι οποίοι από άγνοια/αφέλεια/περιέργεια θα πληρώσουν για να παραλάβουν ένα προϊόν που δεν έχουν ζητήσει και κατά πάσα πιθανότητα τους είναι άχρηστο (κι επίσης είναι υπερτιμολογημένο κατά 300%), αν λοιπόν όλο αυτό θεωρείται ηθικό, τότε πάω πάσο.

Δε μπορώ καν να πιστέψω ότι συζητάμε την ηθική πλευρά του θέματος. Για μένα ως πράξη είναι 100% ανήθικη (και εξαπάτηση, τουλάχιστον με τον τρόπο που η έννοια χρησιμοποιείται στην καθημερινή μας ζωή) και το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι εάν και κατά πόσο υπάρχει και ζήτημα παρανομίας ή αν απλώς ο τύπος είναι ένα κουτοπόνηρο λαμόγιο.

• 3 months later...

Με πηραν τηλ το πρωι οτι με εψαχναν στον δρομο που μενω αλλα σε λαθος αριθμο απο μια courier.Τους ειπα που ημουν και κατεβηκα στο δρομο για να τους διευκολυνω αν και δεν περιμενα τιποτα...

Μου ειχαν ενα δεμα απο ενα εκδοτικο οικο (κατι μου θυμιζε το ονομα) με αντικαταβολη 89 ευρω αλλα εγω δεν ειχα παραγγειλει τιποτα .Η παραγγελια ηταν στο ονομα κι το δικο μου και της γυναικας μου....Την πηρα στο κινητο μηπως ειχε δωσει καμμια παραγγελια αλλα δεν ειχε ιδεα...

Ο ανθρωπος της courier και πηρε πισω το πακετο και εφυγε αλλα μου ειπε στο τελος...

Πολοι που παιρνουν τετοιο πακετο απο τον συγεκριμενο οικο δεν εχουν ιδεα...

Τοτε καταλαβα...Στελνουν σε ατομα που εχουν σε μια βαση δεδομενων και ...οποιος τσιμπησει !!!!

Ελεος !!!!!!!!

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

πω πω! απίστετο!

αυτό και για αστείο να το πείς δεν θα το πιστέψει κανένας

κρίμα να μην είναι καμία TFT-42" πληρωμένη κι εσύ απλά να την παραλάβεις...

[ f i l i p p o s ]