Jump to content

Σ' έβαλαν κι εσένα εφορευτική στις εκλογές. Και τώρα;

NTROPIC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παντως και εγω για την ψυχη της μανας μου δεν θα εκανα τιποτα...

Δεν το χρωσταω σε κανενα!!

Για 1000€ παντως αλλαζει το πραγμα... Ημερομισθιο 1000€ θα ηθελα!!

Για τα 100€ το συζηταμε... Αλλα τουλαχιστον ειναι μια αμοιβη!!

Κατ'εμε ΚΑΚΩΣ δινουν τα 1000€ στους αντιπροσωπους!! Τα μισα και πολλα τους ειναι... και τα υπολοιπα στα μελη της εφορευτικης επιτροπης και σε αυτους που κανουν τη λαντζα!!

Τοτε να δειτε πως θα υπαρξει αντιποκριση....

• Απαντήσεις 789
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κατά κανόνα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ ΛΑΝΤΖΑ!

Κάτσε ρε φίλε, ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είναι ο περιπτεράς της γειτονιάς σου. Έχει υπευθηνότητα και κάποια γνώση να κάνει αυτή τη δουλειά.

Τά'παμε.

Αυτά που γράφονται από μερικούς είναι για τα μπάζα, αν και δημοκρατία έχουμε κ ως γνωστόν ο καθείς, όπως κι εγώ φυσικά, γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας. Αλλά δεν αντέχω νέοι άνθρωποι να μην έχουν κανένα αίσθημα ευθύνης.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!

And then we are called european citizens!!! hahaha!

You will be wise not to seek too much from others.

Γιατι, δεν σου φτανουν τα 500€ για ημερομισθιο?!?!? Μην τρελαθουμε κι ολας....

Σιγα τις γνωσεις και τις ευθυνες! Και ακομα περισσοτερο σιγα την δουλεια...

Αν σκεφτεις "ρε φιλη" οτι ο βασικος ΜΗΝΙΑΙΟΣ μισθος ειναι 600€ τοτε με καμια κυβερνηση και καμια Παναγια δεν θα με πεισεις οτι αξιζει ο δικαστικος αντιπροσωπος τα 1000€ που κερδιζει σε λιγοτερο απο 24 ωρες!!!

500 -και πολλα λεω- στους δικαστικους αντιπροσωπους και τα υπολοιπα στα ατομα που θα χασουν μια ημερα ξεκουρασης δινοντας ψηφοδελτια και φακελους...

Αλλωστε στην τελικη τον ιδιο χρονο χανουν και οι μεν και οι δε....

απλά να σου πώ οτι αυτός που παίρνει το βασικό μισθό δεν έχει βγάλει τα μάτια του από το διάβασμα για να γίνει δικηγόρος.

όχι δεν χάνουν τον ίδιο χρόνο γιατί φεύγουν νωρίς, δεν κάθονται μέχρι το πρωί. Σου μιλάω εκ πείρας. Εσύ δεν ξέρω αν μιλάς θεωριτικά....

ποοια 1000ε ρε παιδια...νομιζετε οτι ολοι πια διοριζονται στο σχολειο διπλα απο το σπιτι τους;;;οι δικαστικοι που καλυπτουν κενες θεσεις που κανεις δε θελει να παει στην ανω και κατω αετοραχη τι να κανουν δλδ;που και μεταφορικα εχουν,και ξενοδοχεια και αλλα εξοδα;;

γνωστη μας την στειλανε στην ικαρια.απο τα 1000ε ποσα λετε πια να της μεινουν;;

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Θελεις να συζητησουμε εδω μεσα το ποσοι νεοι με πτυχια και μεταπτυχιακα που εχουν βγαλει και ματια και φρυδια απο το διαβασμα δουλευουν ημιαπασχοληση με πολυ λιγοτερα απο 600€/μηνα....?!?!

Νομιζω πως οχι μιας και θα βγουμε αρκετα εκτος θεματος, δεν ειναι επι του παροντος αλλα ακομα και αν δεχτουμε την θεωρια σου εισαι πεπεισμενη πως το 1000ρικο που δινεται δινεται ως αμοιβη για το διαβασμα που εκανες ως φοιτητρια?!?!

Και γιατι δηλαδη ενας γιατρος να μην εχει την δυνατοτητα να παρει τα ιδια λεφτα την στιγμη που ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ εχει ριξει πολυ περισσοτερο διαβασμα απο ενα δικηγορο!! Τον ιδιο ομως γιατρο θα τον καλεσουν σαν μελος της εφορευτικης επιτροπης να κατσει για 15-16-17 -και εγω δεν ξερω ποσες ωρες- και να μην παρει δραχμη....

Επομενως παει η δικαιολογια του "διαβασματος"...

Για αυτο λοιπον σε παρακαλω... Δεν θελω να ακουω για αισθηματα ευθυνης!!

Απ'οσο γνωριζω εκλογες γινονται και μονο με την παρουσια του δικαστικου αντιπροσωπου εφοσον απουσιασουν ολα τα μελη της εφορευτικης επιτροπης... Ας κατσει λοιπον μονος του ο δικαστικος αντιπροσωπος, ας αναλαβει ολες τις εργασιες του ιδιου αλλα και της εφορευτικης επιτροπης, ας σκοτωθει στην δουλεια για 20+ ωρες που χρειαζεται για την τελεση των εκλογων αλλα και την μετρηση ψηφοδελτιων και σταυρων και τοτε να δεχτω οτι αξιζει τα 1000€ και με το παραπανω!!

Αλλα δεν ανεχομαι απο ενα τετοιο ανθρωπο αφενος μεν να μου ζηταει -η μαλλον καλυτερα ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ- απο εμενα να αντικαταστησω ενα απο τα μελη της εφορευτικης επιτροπης επειδη δεν ηρθαν τα υπολοιπα οταν πηγα να ψηφισω στο εκλογικο μου κεντρο και αφετερου να μου λεει το ιδιο ατομο απο μια τετοια ηλεκτρονικη κοινοτητα οπως ειναι το myphone οτι ειμαι "ηθικα" αλλα και νομικα υποχρεωμενος να βοηθησω στην τελεση των εκλογων τη στιγμη που εγω θα το κανω για την ψυχη της μανας μου ενω αυτο το ατομο για 1000€!!

Και για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι κατ'αναγκη στο προσωπο σου, αν και απο τα συμφραζομενα καταλαβαινω οτι ησουν δικαστικη αντιπροσωπος!

ποοια 1000ε ρε παιδια...νομιζετε οτι ολοι πια διοριζονται στο σχολειο διπλα απο το σπιτι τους;;;οι δικαστικοι που καλυπτουν κενες θεσεις που κανεις δε θελει να παει στην ανω και κατω αετοραχη τι να κανουν δλδ;που και μεταφορικα εχουν,και ξενοδοχεια και αλλα εξοδα;;

γνωστη μας την στειλανε στην ικαρια.απο τα 1000ε ποσα λετε πια να της μεινουν;;

Μπορεις να το δεις και ως ρισκο αυτο....

Πηγε η φιλη σου για την ευκολη μπαζα αλλα τελικα μαλλον αλλιως της βγηκαν τα πραγματα!!

Απ'οσο γνωριζω παντως ΟΛΟΙ για το 1000ρικο πηγαινουν!! Κανεις δεν το κανει απο ανιδιοτελεια... Ασχετα αν το 1000ρικο και η ανιδιοτελεια ειναι εννοιες αντιθετες η μια προς την αλλη!!

αχ μην μιλατε οταν δεν γνωριζετε!!

ακομα και αν εγω δηλωσω πως θελω να ειμαι σε σχολειο της θεσσαλονικης και με στειλουν στο καστελοριζο(λεμε τωρα) εχω το δικαιωμα να αρνηθω...

και φυσικα κανεις δεν ειπε οτι πανε εκει για την δοξα..αλλα ας μην λεμε οτι κονομανε και γερα ΟΛΟΙ τους.και στην τελικη το καθε επαγγελμα εχει τα τυχερα του..οι δικηγοροι εχουν τα 1000ε καθε φορα που γινονται εκλογες...

Στα λογια μου ερχεσαι... Προφανως λοιπον και η φιλη σου εκτιμησε την δουλεια της, εκτιμησε τα λεφτα που τις δινουν και αποφασισε πως την συμφερει!!

Για αυτο και δεχτηκε...

Τελοσπαντως, εγω δεν θα κατσω να σχολιασω το αν αξιζει τα λεφτα του ο δικαστικος αντιπροσωπος! Δεν ειμαι αρμοδιος για αυτο...

Εγω απλα εξεθεσα την αποψη μου για το ολο θεμα και προτεινα μια λυση για το θεμα των μελων της εφορευτικης επιτροπης και την μη εμφανιση τους στο ποστο τους!!

Εξακολουθω παντως να πιστευω οτι τα λεφτα ειναι υπερβολικα πολλα και οτι μια ανακατανομη τους και στα μελη της εφορευτικης επιτροπης θα ελυνε ως ενα σημειο το προβλημα...

Αλλα προφανως και αυτη μου η λυση δεν αρεσε στους δικαστικους αντιπροσωπους και λογικο, ουτε εμενα θα μου αρεσε αν μου απειλουσαν ενα ευκολο εσοδο...

Αλλα τουλαχιστον να μην ακουμε ανουσιες δικαιολογιες οπως το... "διαβασμα" και κυριως ας μην ακουμε παρατηρησεις για το "αισθημα ευθυνης" μας!!

να σε ρωτησω κατι;καποιος δεν πρεπει να εχει την ευθυνη της διαδικασιας;;αν κατι παει στραβα καποιος δεν πρεπει να διορθωσει τα λαθη,αν γινει καποια νοθεια(λεμε τωρα) καποιος δε θα πρεπει να υποστει τις κυρωσεις;;

αν αρχισεις να μοιραζεις τις ευθυνες(και χρηματα φυσικα) τοτε πολυ πιο ευκολα θα εχουμε παρατραγουδα καθως το να ριξεις την ευθυνη σε αλλους θα ειναι πολυ πιο ευκολο...

ακομα παντως δεν καταλαβα που κολατε;απο το δικο σας μεροκαματο πληρωνονται οι δικαστικοι;;

Παλι δεν με καταλαβες...

Να το θεσω λοιπον καπως διαφορετικα!!

Αν λοιπον και το αξιωμα του δικαστικου αντιπροσωπου ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ σαν τα μελη της εφορευτικης επιτροπης -δηλαδη χωρις καμια αμοιβη, υποχρεωτικο απο το νομο κλπ- ποιος απο εσας θα πηγαινε?!?!

Και ποιοι απο εσας θα γκρινιαζατε για την γκαντεμια σας οταν θα σας καλουσαν?!?

Εμενα δεν με ενδιαφερουν τα 1000€! Απλα θεωρω οτι ειναι αδικο αυτο που γινεται....

Αφου πληρωνονται οι μεν θα επρεπε να πρηρωνονταν και οι δε! Η και το αντιθετο....

ακομα παντως δεν καταλαβα που κολατε;απο το δικο σας μεροκαματο πληρωνονται οι δικαστικοι;;
Έλα μου; :blink: Ποιός πληρώνει τους δικαστικούς αντιπροσώπους; Το κράτος; Και το κράτος που βρίσκει τα λεφτά; Δεν μου κρατάει μέρος του μισθού μου ως «φόρο εισοδήματος»; Και πάει και δίνει 1000€ σε μια μέρα (γύρω στις 25000€ καθαρά δηλαδή με αναγωγή σε 25 εργάσιμες, ψίχουλα...) σε οποιονδήποτε, όποια δουλειά και να κάνει; Ε, ΟΧΙ, θα μπεί στην λίστα με τις υπόλοιπες σπατάλες.-

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

φυσικα και απο εκει πληρωνεται,απλα το εγραψα με αλλη εννοια.

οσο για τα 1000ε ειναι για 2 ημερες (ο δικαστικος υποχρεουται να βρισκεται στο εκλογικο του κεντρο το σαββατο αλλα στην περιοχη να δηλωσει παρον απο την παρασκευη προ των εκλογων)

τωρα αυτο το" Και πάει και δίνει 1000€ σε μια μέρα σε οποιονδήποτε, όποια δουλειά και να κάνει" δε καταλαβα με ποια εννοια το λες..

οπως και να εχει παντως,εγω την γνωμη μου ειπα.

δινουμε τοσα χρηματα μεσω του φορου σε ανοησιες,μας τρωνε αλλα τοσα,κι εμεις κανουμε ζητημα μονο τα λιγοτερο σημαντικα.λες και αν δεν πληρωνονταν οι δικαστικοι δε θα βρισκαμε κατι αλλο να γκρινιαζουμε(αποψη μου και παλι)

Σιγουρα τα 1000 -1400 Ευρω που παιρνουν οι δικαστικοι αντιπροσωποι ειναι προκλητικα πολλα. Δεχομαι οτι θα μεινουν 2 βραδια σε ξενοδοχειο θα εχουν και το πηγαινε- ελα. Ας πουμε οτι τους μενουν 600-900 Ευρω, παλι δεν ειναι προκλητικα πολλα οταν αυτα δε τα παιρνει καποιος σε ολοκληρο μηνα; Και οσο για τη δουλεια, παραμυθια. Την ιδια δουλεια που βγαζει η εφορευτικη και ο γραμματεας βγαζει και ο δικηγορος, οι μεν παιρνουν 0 Ευρω, ο γραμματεας που θα ειναι ο γιος/κορη/ανηψιος/γυναικα/αντρας του δικηγορου παιρνει 100 Ευρω.

Και πάει και δίνει 1000€ σε μια μέρα (γύρω στις 25000€ καθαρά δηλαδή με αναγωγή σε 25 εργάσιμες

Δε μπορείς να κανεις αναγωγή ένα ποσο που είναι one-off σε μηνιαίο, για τον ίδιο λόγο που ο κλειδαράς πχ αν έρθει για 5 λεπτά να σου ανοίξει την πόρτα θα πάρει 15 Ευρώ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αν τον είχες όλη τη μέρα στην οικοδομή θα έπαιρνε 15*12*8= 1440 Ευρώ την ημερα!

Την ιδια δουλεια που βγαζει η εφορευτικη και ο γραμματεας βγαζει και ο δικηγορος, οι μεν παιρνουν 0 Ευρω, ο γραμματεας που θα ειναι ο γιος/κορη/ανηψιος/γυναικα/αντρας του δικηγορου παιρνει 100 Ευρω.

Εγώ να εκφράσω μια διαφορετική άποψη; Nα πληρώνεται ο δικαστικός αλλα OΧΙ ο γραμματέας, όπως δεν πληρώνεται η εφορευτική επιτροπή.

Εναλλακτικά, ο γραμματέας θα μπορούσε να πληρώνεται αλλα να ορίζεται με ΚΛHΡΩΣΗ ανάμεσα στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής το ίδιο πρωί ;). Τα λοιπά μέλη της εφορευτικής να παραμένουν μονο τη μιση μέρα (είτε μονο πρωί είτε μονο απόγευμα)

an kai h kopela htan fetos dikastikos antiprosopos, parolauta pisteuo pos einai para polla ta xrimata poy pernoyn.

y.g moy eipe na pao gia gramateas, alla varethika :p

Εναλλακτικά, ο γραμματέας θα μπορούσε να πληρώνεται αλλα να ορίζεται με ΚΛHΡΩΣΗ ανάμεσα στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής το ίδιο πρωί ;). Τα λοιπά μέλη της εφορευτικής να παραμένουν μονο τη μιση μέρα (είτε μονο πρωί είτε μονο απόγευμα)

εχω την εντυπωση πως το σωστο ειναι(οπως αναφερεται στις οδηγιες) γραμματεας να οριζεται καποιος υπαλληλος του δημου ή καποιο απο τα μελη της επιτροπης..ασχετο που αυτο δεν τηρειται ποτε..

1. ε απο αυτους ηρθε ενα μελος της τακτικης,ενας αναπληρωματικος που περιμενε απο τις 5:30 το πρωι(εκει τον βρηκαμε),και ενας απο τους τζοκερ.

2. η αλλη εμφανιστηκε στις 5 και μιση,και οταν την ρωτησε γιατι δεν ηρθε απο το πρωι αρχισε να φωναζει πως αυτη δουλευει και δεν καθεται κτλ κτλ κτλ.ψηφισε και φωναζε μεσα απο το παραβαν,και εφυγε αμεσως,ουτε καν την ταυτοτητα δεν πηρε..

1. χαχα. κανας χοντρούλης με γυαλάκια ήταν;:lol:

2. ΘΕΑΑΑΑΑ!! ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑΗ

MASSIVE PURE PWNAGE!!!!

KTHNXBYE ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣ!!:ninja:

Δε μπορείς να κανεις αναγωγή ένα ποσο που είναι one-off σε μηνιαίο, για τον ίδιο λόγο που ο κλειδαράς πχ αν έρθει για 5 λεπτά να σου ανοίξει την πόρτα θα πάρει 15 Ευρώ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αν τον είχες όλη τη μέρα στην οικοδομή θα έπαιρνε 15*12*8= 1440 Ευρώ την ημερα!
Και του κλειδαρά υπερβολικό μου φαίνεται. ;) ΟΚ, να το θέσω ανάποδα, όταν το μεροκάματο πτυχιούχου με 12ωρη έντονη εργασία φτάνει κατά μέσο όρο τα 50€, άντε βάλε με σούπερ ντούπερ υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες τα 100€ (λίγο εξωπραγματικό, αλλά πιθανό), φαντάσου πως φαίνονται τα 1000€ (που από ότι κατάλαβα μπορεί να είναι και παραπάνω[noparse];)[/noparse] για μεροκάματο (ότι δουλειά και να κάνει, με την έννοια Freak ότι τέτοιο μεροκάματο έχουν άνθρωποι με πολλούς εργαζόμενους υφιστάμενους - ούτε ο πρόεδρος της ΔΕΚΟ που δουλεύω δεν έχει τέτοιο μισθό - ή διευθυντές του ιδιωτικού τομέα με χρόνια προσφοράς και μπόλικα προσόντα). Μην τρελαθούμε τώρα και πάμε να βγάλουμε «νορμάλ» τέτοιο μεροκάματο! :wacko:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

ΟΚ, να το θέσω ανάποδα, όταν το μεροκάματο πτυχιούχου με 12ωρη έντονη εργασία φτάνει ....

Και ανάποδα το ίδιο σφάλμα σύνθεσης κάνεις :D :lol:

Μην τρελαθούμε τώρα και πάμε να βγάλουμε «νορμάλ» τέτοιο μεροκάματο! :wacko:

Επειδή και μένα τα 1000 Euro μου φαίνονται πολλά, θα ήθελα να ρωτήσω όχι μονο εσένα αλλα και τους άλλους συμμετέχοντες ποσο θα θεωρούσατε ότι είναι μια φυσιολογική αμοιβή για τη δουλειά του δικαστικού αντιπροσωπου :)

Νομίζω οτί τα 1.000 δεν μπορούμε να το ονομάσουμε μεροκάματο με την αυστηρή έννοια. Εννοώ οτι δεν παίρνει 1.000 ευρώ ΚΑΘΕ μέρα, αλλά 2 φορές στα 4 χρόνια (βουλευτικές και δημοτικές/νομαρχιακές).

Κάπου διάβασε για τον "γιατρό" που έχει βγάλει κι αυτός τα μάτια του να σπουδάζει. Αυτός νομίιζω βολεύεται από τα φακελάκια, δεν έχει ανάγκη την αμοιβή του δικ.αντιπροσώπου.

Κάνω και μία υπόθεση οτι μπορέι το ποσό των 1.000 ευρώ να είναι μεγάλο έναντι του μέσου όρου ημερήσιας αμοιβής, αλλά θεωρώ οτι ένας από τους λόγους είναι για να μην μπεί εύκολα ο δικαστικός αντιπρόσωπος στον πειρασμο να χρηματιστεί.

Επίσης, στην περίπτωση που, με το υπάρχον σύστημα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος κάνει παρατυπίες, μπορεί να χάσει την άδεια του. Στράφι τα χρόνια του δηλαδή. (χώρια η φυλάκιση)

Αν από την άλλη βάλουμε τον κλειδαρά να κάνει αυτή τη δουλειά (αν έχει τις ικανότητες δηλαδή) και κάνει παρατυπίες, τι? θα του πάρουν την άδεια να κολλάει χαρτάκια στα ασανσέρ 210 7777777 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ? ????

Αν από την άλλη βάλουμε τον κλειδαρά να κάνει αυτή τη δουλειά (αν έχει τις ικανότητες δηλαδή) και κάνει παρατυπίες, τι? θα του πάρουν την άδεια να κολλάει χαρτάκια στα ασανσέρ 210 7777777 ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ? ????

:lol:

Καλά τον κλειδαρά τον ανέφερα μονο και μονο για να δείξω ότι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε αναγωγή σε μηνιαίο/ημερήσιο μισθό απλά πολλαπλασιάζοντας/διαιρώντας, γιατί όπως λες κι εσύ δεν πρόκειται για μεροκάματο. :)

Νομίζω οτί τα 1.000 δεν μπορούμε να το ονομάσουμε μεροκάματο με την αυστηρή έννοια. Εννοώ οτι δεν παίρνει 1.000 ευρώ ΚΑΘΕ μέρα, αλλά 2 φορές στα 4 χρόνια (βουλευτικές και δημοτικές/νομαρχιακές).

Κάπου διάβασε για τον "γιατρό" που έχει βγάλει κι αυτός τα μάτια του να σπουδάζει. Αυτός νομίιζω βολεύεται από τα φακελάκια, δεν έχει ανάγκη την αμοιβή του δικ.αντιπροσώπου.

Κάνω και μία υπόθεση οτι μπορέι το ποσό των 1.000 ευρώ να είναι μεγάλο έναντι του μέσου όρου ημερήσιας αμοιβής, αλλά θεωρώ οτι ένας από τους λόγους είναι για να μην μπεί εύκολα ο δικαστικός αντιπρόσωπος στον πειρασμο να χρηματιστεί.

Επίσης, στην περίπτωση που, με το υπάρχον σύστημα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος κάνει παρατυπίες, μπορεί να χάσει την άδεια του. Στράφι τα χρόνια του δηλαδή. (χώρια η φυλάκιση)

Τι χαζομαρες ειναι αυτα για τους κλειδαραδες, τους υδραυλικους τους ηλεκτρολογους και δεν ξερω και εγω τι αλλο....

1)Τα 1000€ ειναι για την εργασια μιας ημερας?? Αρα εξ ορισμου μιλαμε για ημερομισθιο....

2) Αφου δεν σου αρεσει ο "γιατρος" να βαλουμε τον Ηλεκτρολογο Μηχανικο και Μηχανικο Ηλεκτρονικων Υπολογιστων?? Εκει τι θα μου βρεις...

Καταλαβαινεις επισης οτι το για το φακελακι θα πρεπει να μιλησουμε σε εντελως διαφορετικη ταξη πραγματων... Εντελως αστοχο το παρεδειγμα σου κατα την αποψη μου! Εμπλεξες μια παρανομη πραξη με μια νομιμη!

3)Τα 1000€ ειναι ΑΣΤΕΙΟ ποσο για ενα πολιτικο ο οποιος θα αποφασισει να... "τροποποιησει" το αποτελεσμα των εκλογων! Αστειο για να μην το χαρακτηρισω αμελητεο... Εδω πληρωνουν αεροπορικα εισητηρια μετ επιστροφης σε 100αδες φοιτητες, στα 1000€ θα κολλησουν??

Επισης η ποινη της φυλακισης κατα την αποψη σου ειναι πιο ελαφρυα απο την αφαιρεση της αδειας ασκησεως επαγγελματος?!?! Εμενα προσωπικα οχι...

Τα 1000€ ειναι για την εργασια μιας ημερας?? Αρα εξ ορισμου μιλαμε για ημερομισθιο....

Όχι.

Εξ ορισμού δεν μιλάμε για ημερομίσθιο. Αν θέλεις να είσαι ακριβής, πρόκειται για αποζημίωση 100 -130 ευρώ περίπου την ημέρα, για μία εβδομάδα περίπου (ανάλογα και με τον τόπο που διορίζεται ο δικ. αντιπρόσωπος ).

Άρα "εξ ορισμού", η αμοιβή αυτή αποσκοπεί στο να "αποζημιώσει" τον δικηγόρο για μία εβδομάδα περίπου, διάστημα κατά το οποίο αναγκαστικά αναστέλει τις λοιπές του δραστηριότητες.

Όπως έχουν πει και άλλοι πιο πάνω, κάπως πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα κάνουν με υπευθυνότητα αυτή τη δουλειά.

Και εν πάση περιπτώσει, μην συγχέετε την δουλειά (και κυρίως την ευθύνη) της εφορευτικής και του δικ. αντιπροσώπου. Προσοχή, συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να καλούν τα μέλη της εφορευτικής χωρίς την παραμικρή αποζημίωση, αλλά όπως έιχει εξηγηθεί πάνω από 100 φορές στο θρεντ, δεν είναι ούτε υποχρεωμένοι να κάτσουν όλες τις ώρες της ψηφοφορίας, ούτε μετά, ούτε είναι η δουλειά τους και η ευθύνη τους συγκρίσιμη με αυτή του δικ. αντιπροσώπου.

Τέλος, αν και ξέρω ότι θα φανεί πολύ περίεργο σε μερικούς εδώ, όχι, δεν σκίζονται όλοι οι δικηγόροι για να πάνε στις εκλογές. Αλλιώς δεν θα υπάρχαν τόσες αιτήσεις εξαίρεσης (από τον διορισμό) κάθε φορά.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

isolde - Να ρωτήσω κάτι σχετικό-άσχετο, ο δικηγόρος στον ΙΔΙΏΤΗ πελάτη, ποσα χρεώνει την ημερα/ώρα;

Αν ας πούμε έχω κάποιο πρόβλημα με τη δουλειά μου και χρειαστεί να πάω σε έναν (μέσο) δικηγόρο που εξειδικεύεται στο εργατικό δίκιο απλά για να πάρω κάποιες συμβουλές και τον απασχολήσω για ένα 2ωρο, ποσα θα πληρώσω;