Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι παιδιά εδώ έχουν σκάψει έχουν περάσει οπτική ίνα στον κεντρικό δρόμο και σε υπόλοιπα μέρη έχουν συνδέσει τις κολόνες με οπτική ίνα και μια κουλούρα από κάτω στην κάθε μια. Έχει τύχει να παρακολουθήσει ποτέ κάποιος πότε θα είναι διαθέσιμο ή θα αργήσει πολύ ; Γιατί σκεφτόμουν να πάω σε σταρλινκ και λέω μήπως πάω τζάμπα 

Edited by Jimakos43

Επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες το ερώτημα, μια και είμαστε σε θέμα της Cosmote.
Οι πιο συνηθισμένες "κουλούρες" οπτικών σε κολώνες είναι της ΔΕΗ. ΟΤΕ βάζει εναέριες σχεδόν αποκλειστικά στο UFBB, δηλαδή επαρχιακές περιοχές.

Εάν είναι ΔΕΗ, θα πρέπει να δεις το δικό τους χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης, αν και καλό είναι να μην το συνεχίσουμε στο παρόν θέμα. Υπάρχουν πολλές περιοχές που έχουν εγκατασταθεί οι ίνες, αλλά δεν είναι έτοιμη ακόμα η υποδομή. Οι περιοχές που έχουν δώσει υπηρεσία είναι:
Αττική: Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Γέρακας, Αιγάλεω, Πικέρμι, Αγία Βαρβάρα, Νέα Ερυθραία, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Δραπετσώνα, Ίλιον, Εκάλη, Ανθούσα, Διόνυσος, Πεντέλη
Θεσσαλονίκη: Εύοσμος, Ελευθέριο - Κορδελιό, Πεύκα
και επιπλέον Κόρινθο, Τρίκαλα, Βέροια και Κοζάνη.

Εάν είναι UFBB θα πρέπει να μιλήσεις με ΟΤΕ.

Πακέτα/χρεώσεις Fiber to the room (FTTR)

https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/configurator.jsp?productId=prod4260049_prod

On 3/2/2026 at 3:41 ΜΜ, minast said:

Οι πιο συνηθισμένες "κουλούρες" οπτικών σε κολώνες είναι της ΔΕΗ. ΟΤΕ βάζει εναέριες σχεδόν αποκλειστικά στο UFBB, δηλαδή επαρχιακές περιοχές.

Όχι πάντα. Βασικά εδω το παει μισό μισό. Σε μερικά σπίτια έσκαψαν πεζοδρόμιο και έβαλαν ενα κουτάκι στον τοίχο ενώ σε άλλα έβαλαν καινούργιες κολώνες. 

On 3/2/2026 at 3:41 ΜΜ, minast said:

Εάν είναι UFBB θα πρέπει να μιλήσεις με ΟΤΕ.

Ναι σώθηκες..ακόμα περιμένω φτάσαμε 12ο μήνα από τότε που τις πέρασαν. 

Όταν τους παίρνω "δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση". 

3 ώρες πριν, elkons said:

Πακέτα/χρεώσεις Fiber to the room (FTTR)

https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/configurator.jsp?productId=prod4260049_prod

Όχι πάντα. Βασικά εδω το παει μισό μισό. Σε μερικά σπίτια έσκαψαν πεζοδρόμιο και έβαλαν ενα κουτάκι στον τοίχο ενώ σε άλλα έβαλαν καινούργιες κολώνες. 

Ναι σώθηκες..ακόμα περιμένω φτάσαμε 12ο μήνα από τότε που τις πέρασαν. 

Όταν τους παίρνω "δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση". 

Απείρως καλύτερο από αυτό της voda

Την καλησπέρα μου το έχεις βάλει ξανά στην ομάδα απλά εγώ το είδα πρωτη φορα.. 

20260210_120456.jpg

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

Υπαρχει νημα για το speedport2 router; Αν οχι, ας ρωτησω εδω.

Σε ποιο σημειο μπορω να δω, ποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες στο wifi; Ειναι δυναμικο αυτο που θα δω, ή θα μου δειξει πχ αν ενα κινητο που συνδεθηκε περιστασιακα πριν κανα χρονο; Μπορω απο εκει να μπλοκαρω συσκευή να κάνω διαχειριση; Για πειτε γιατι οσο και αν ψαχνω, δεν μπορω να το βρω.

Καλημέρα. Ενώ τις προηγούμενες πληρωμές τις έκανα μέσω του app χωρίς πρόβλημα σήμερα ούτε μέσω app ούτε μεσω my cosmote id... τελικά  πήγα στο link για online πληρωμή μέσω RF και κατάφερα να πληρώσω. Υπάρχει κάποιο θέμα με firefox.
 Θα γυρίσω γονατιστός μου φαίνεται στην vodafone και θα τους ζητήσω και συγνώμη που έφυγα με αυτά που ζω από τον Σεπτέμβρη με Cosmote.

On 29/1/2026 at 8:02 ΜΜ, babis3g said:

cosmote app updated σε 12.4.0

12.4.1 νέο

Edited by babis3g

Έρχεται το Disney + στη Cosmote TV σύντομα διαβάζω..

Λογικά θα χει πακέτα Netflix και Disney+ όπως στο Magenta TV σε μια συνδρομή SPORTS/Entertainment ή Full pack και add on Netflix/ Disney+ ή και τα 2.

Edited by elkons

Καλησπέρα,

σήμερα έχω λάβει κλήση από τηλέφωνο που πουλάνε ρεύμα. Έχω εντάξει το τηλέφωνο μου στο Μητρώο 11, που υποτίθεται αποτρέπει τέτοιου είδους κλήσεις. Τι θα πρέπει να κάνω για τη μη τήρηση του Μητρώου 11;

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

4 minutes ago, zurabi_97 said:

Καλησπέρα,

σήμερα έχω λάβει κλήση από τηλέφωνο που πουλάνε ρεύμα. Έχω εντάξει το τηλέφωνο μου στο Μητρώο 11, που υποτίθεται αποτρέπει τέτοιου είδους κλήσεις. Τι θα πρέπει να κάνω για τη μη τήρηση του Μητρώου 11;

Κάπου διάβασα ότι κάποιος το κατήγγειλε και κέρδισε πολυ χρήμα

Όταν βάζεις αποζημίωση που απαιτεί αγωγή είναι για τα μάτια του κόσμου. Πόσοι θα πάνε μια εταιρεία δικαστικά για να πάρουν την αποζημίωση; Έπρεπε με μια απλή καταγγελία σε κάποιο φορέα να παίρνεις αποζημίωση (αλλά τότε δεν θα ήταν σίγουρα 10.000, 10 ευρώ ίσως).

11 minutes ago, zurabi_97 said:

Καλησπέρα,

Έχουν περάσει 30 μέρες από όταν μπήκες στο μητρώο 11;

1 hour ago, dasnowy said:

Όταν βάζεις αποζημίωση που απαιτεί αγωγή είναι για τα μάτια του κόσμου. Πόσοι θα πάνε μια εταιρεία δικαστικά για να πάρουν την αποζημίωση; Έπρεπε με μια απλή καταγγελία σε κάποιο φορέα να παίρνεις αποζημίωση (αλλά τότε δεν θα ήταν σίγουρα 10.000, 10 ευρώ ίσως).

Έχουν περάσει 30 μέρες από όταν μπήκες στο μητρώο 11;

Έχει 2-3 χρόνια

edit: Βασικά θα κινηθώ αν με ξανά καλέσουν. Εντωμεταξύ σε άλλον, του αποζημίωσαν 50.000€ για 5 ενοχλητικές κλήσεις. 

Edited by zurabi_97

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Ο αλλος ειχε ασφαλιστικη εταιρία και τον έπαιρναν τηλεφωνο εκει για ρευμα. Εβαλε μεσα και την οχληση για την ωρα που δούλευε, προφανως ειχε και χρημα για να το τρέξει και βγήκε κερδισμένος. Σημειώστε ότι  από ότι είδα ο πωλητής του ρεύματος το πάει και σε δεύτερο βαθμό. Οπότε να δούμε τελικά αν και πόσα θα πάρει ο εναγων και ποτε.

Καλησπέρα! Εχω το cosmote giga max unlimited το οποίο έληξε 14/02 και ενώ τους καλώ επανειλημμένως από 03/02 για νέα προσφορά αυτοί δεν με καλούν. Να κάνω φορητότητα σε καρτοκινητό για να με καλέσουν ; Τι προτείνετε ;  Γιατί χρεώνομαι και βασικό κατάλογο τώρα.. 

Με τη καινούργια έκδοση του Cosmote APP φαίνεται πόσα εξοικονομώ με το MagentaONE.

3 ενεργά συμβόλαια (1 σταθερή/tv, 2 κινητά), το ένα κινητό έχει μόνο εκπτώσεις. 

qFVEkxI.md.jpg

qFVEODN.md.jpg

Τσιπηδες 😅 Τι το ήθελαν. 

• 3 weeks later...

https://www.insomnia.gr/articles/providers-telecoms/ote/xekina-to-ufbb-optiki-ina-eos-1gbps-se-imiastikes-kai-agrotikes-perioxes-tis-elladas/

Ξεκινά το UFBB: Οπτική ίνα έως 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, οι πρώτες περιοχές όπου οι υπηρεσίες είναι ήδη διαθέσιμες περιλαμβάνουν τμήματα των νομών Μεσσηνίας και Ροδόπης, ενώ έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να επεκταθούν και σε Δράμα, Έβρο και Κορινθία. Στη συνέχεια, μέσα στους επόμενους μήνες, η διάθεση θα προχωρήσει και σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και των Χανίων, καθώς προχωρά η ανάπτυξη των υποδομών.

ΥΓ. Έχουν περάσει εδώ 1 χρόνο οπτική ολα έτοιμα νοικοκηρεμένα ακόμα δεν έχει δώσει 🥲

• 2 weeks later...

& εδώ UFBB θα ερθει κάποια στιγμή μάλλον στην επόμενη 10ετία, πολύ πίσω κάποιες περιοχες Κέρκυρας

νεα έκδοση cosmote app για android κινητα 12.8.0

Edited by babis3g

51 minutes ago, babis3g said:

& εδώ UFBB θα ερθει κάποια στιγμή μάλλον στην επόμενη 10ετία, πολύ πίσω κάποιες περιοχες Κέρκυρας

γτ μας εχουν ετσι παρατημενους στη κερκυρα. και σε οπτικες ινες και σε καλυψη κινητης (κυριως) ενα ματσο χαλια.

Μάλλον Δεν μας έχουν σε προτεραιότητα...Πλατυτέρα συγγενής δεν υπάρχει οπτική ίνα από cosmote & μιλάμε γιά μέσα στην πόλη

2 ώρες πριν, babis3g said:

Εάν είστε στο πρόγραμμα για UFBB θα γίνει νωρίτερα (<2030), γιατί έχει σχετικά σφιχτά χρονοδιαγράμματα.
Εκτός UFBB... όποτε εδεήσουν οι πάροχοι.

1 minute ago, minast said:

Εάν είστε στο πρόγραμμα για UFBB θα γίνει νωρίτερα (<2030), γιατί έχει σχετικά σφιχτά χρονοδιαγράμματα.
Εκτός UFBB... όποτε εδεήσουν οι πάροχοι.

Έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορική διάθεση σε κάποιους νομούς. Αρχικά νόμιζα ότι ενεργοποιείται ανά περιοχή, αλλά φαίνεται πως αν δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες σε όλες τις επιλεγμένες περιοχές του κάθε νομού, δεν προχωράνε στη διάθεση.

Προς το παρόν έχει ξεκινήσει σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας και Ροδόπης. Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει και σε περιοχές των νομών Δράμας, Έβρου και Κορινθίας. Τους επόμενους μήνες περιμένουν επίσης ενεργοποιήσεις σε περιοχές των νομών Αττικής, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Χανίων.

Θυμάστε που κάποτε χώρισα; Ε, με πήρε σήμερα η Cosmote να μου απαντήσει στο αίτημα μου από τον Ιούνιο, ότι πλέον το κινητό εκείνο δεν λαμβάνει το δώρο 1000’ και 10€ κάθε μήνα (επειδή έχω cosmote tv), λόγω αλλαγής πλάνου!!!! Λέω δεν παίζεστε, πραγματικά άθλια εξυπηρέτηση..