Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ παρατήρησα ότι αρκετές φορές που πήγαινα ταξίδι εξωτερικό και είχα roaming, ξαφνικά άρχιζαν τα τηλέφωνα από άσχετους αριθμούς του εξωτερικού την περίοδο που ήμουν εξωτερικό. Σίγουρα αυτό συνέβη Λονδίνο και Δουβλίνο.

Αυτό εξηγεί τη δική μου περίπτωση καθώς είμαι εξωτερικό (όχι UK όμως) και το δουλεύω με roaming. Βέβαια δεν ξερω πως γίνεται να διαρρέει ο αριθμός στο τοπικό δίκτυο για σπαμάρισμα (αν ισχύει κάτι τέτοιο)

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Πριν από κάνα μήνα ξεκίνησαν να παίρνουν στο σταθερό από διάφορες χώρες αρκετές φορές την ημέρα. Τώρα τελευταία σταμάτησαν, ενώ έχω μπλοκάρει τους παρακάτω κωδικούς

http://www.imagebam.com/image/e03c801362155454

Sent from my iPad using Tapatalkhttps://cloud.tapatalk.com/s/5fcb596c105db/FRITZ%21Box%207530%203.png?

Μα εχεις μπλοκαρει και το πρόθεμα τις Ελλάδος... 30

όσο αφορά το 35 , μπλοκάρει ταυτόχρονα

351 Πορτογαλία

355 Αλβανία

356 Μάλτα.

357 Κύπρο

359 Βουλγαρία

Μα εχεις μπλοκαρει και το πρόθεμα τις Ελλάδος... 30

όσο αφορά το 35 , μπλοκάρει ταυτόχρονα

351 Πορτογαλία

355 Αλβανία

356 Μάλτα.

357 Κύπρο

359 Βουλγαρία

Οι εισερχόμενες από Ελλάδα δεν έχουν πρόθεμα. Κάποιες εισερχόμενες πχ από 43 και 0043 πέρναγαν κανονικά αν δεν έβαζα και τα δυο σε blocklist.

http://www.imagebam.com/image/3d9ac11362201589

Edited by leo06

Εμένα σήμερα με κάλεσαν από Τυνησία. Φυσικά και δεν απάντησα. Θα πρέπει οι εταιρείες κινητής να προσθέσουν ένα χαρακτηριστικό, που να επιτρέπει στον συνδρομητή να αποκλείει συγκεκριμένους κωδικούς χωρών από το να τον καλέσουν, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

Εμένα σήμερα με κάλεσαν από Τυνησία. Φυσικά και δεν απάντησα. Θα πρέπει οι εταιρείες κινητής να προσθέσουν ένα χαρακτηριστικό, που να επιτρέπει στον συνδρομητή να αποκλείει συγκεκριμένους κωδικούς χωρών από το να τον καλέσουν, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Αυτες είναι για να σε κάνουν να πάρεις πίσω,τα νούμερα μοιάζουν με ελληνικά απο Θεσσαλονίκη .

Και εγώ ειχα σήμερα δύο εισερχόμενες από Τυνησία με πρόθεμα +216

Όλα αυτά που περιγράφεται μου συνέβησαν πριν 4,5 μήνες για τέσσερις πέντε μέρες καθημερινά τρεις τέσσερις κλήσεις από διάφορες χώρες του εξωτερικού, Τανζανία, Γαλλία δεν θυμάμαι ποιες άλλες...η wind που χρησιμοποιώ ενημερώθηκε από πολλούς χρήστες τότε και έκτοτε μετά από μερικές ημέρες δεν ξανά δέχθηκα άλλες τέτοιου είδους κλήσεις.
Konakis.

Εγώ απλά τα έβαλα στα ανεπιθύμητα. Από τότε μέχρι στιγμής δεν με ενόχλησαν από έξω.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Καλημέρα, εμένα το τελευταίο διάστημα με καλούν στο σταθερό 3-4 φορές την ημέρα... Έχω Vodafone σταθερό μπορώ να κάνω κάτι?? Δεν το σηκώνουμε το τηλέφωνο αφού βλέπουμε τον αριθμό αλλά είναι σπαστικό...

Στάλθηκε από το VOG-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα μετά το μεσημέρι είχα τρεις κλήσεις από παράξενα νούμερα.τα γκουγκλαρα και είδα ότι είναι καταχωρημένα στην Βουλγαρία,Ιταλία και Γερμανία.σε σταθερό Vodafone. Edited by spy14

Tcl 20 5g

Γεια στην ομάδα, προσπαθω να καταλαβω αν υπαρχουν διαφορες στο πως δουλευει μια τυπικη data sim cosmote με καρτα και μια εξτρα sim πανω σε υπαρχον συμβολαιο (που κανει data sharing δηλαδη). Ο λόγος που ρωταω είναι ο εξής, ενώ με την standalone data sim δεν ειχα ποτέ πρόβλημα σε ένα σύστημα συναγερμού, από οταν έβαλα την extra sim το πεταει ενιοτε εκτός σύνδεσης.

Ευχαριστώ

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Πιο συγκεκριμενα, μηπως εχει να κανει με το οτι η data sharing sim δεν μπορει να χρησιμοποιειται παραλληλα με τη βασικη συνδεση, ο,τι κι αν σημαινει αυτο στο 4g?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Δεν ισχύει αυτό, μπορούν ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν data, εφόσον είναι extra SIM.

Προβλήματα υπάρχουν αν κατά λάθος έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία TwinSIM.

• 3 weeks later...

επειδη εχω αυτο το ρημαδι που μου ειχαν δωσει πριν κατι χρονια

το τελειο σημα υπαρχει σαν υπηρεσια η το πεταω αυτο το κερατο που εχω εδω της cosmote ?

Πλέον δεν διατίθεται και σε όσους το είχαν ηδη ενεργο, μέχρι τις 10/1 θα σταματήσει να λειτουργεί.

Πλέον δεν διατίθεται και σε όσους το είχαν ηδη ενεργο, μέχρι τις 10/1 θα σταματήσει να λειτουργεί.
εγω το εχω μεσα στο κουτι του οποτε το πεταω

Καλημέρα σε όλους,

Έχω COSMOTE What's Up και χτες που έπαιζα με το καινούργιο μου κινητό παρατήρησα ότι δεν μπορώ να στείλω MMS. Αναρωτιέμαι αν η υπηρεσία MMS είναι ακόμα διαθέσιμη εν έτει 2021 και αν ναι, τι πρέπει να κάνω για να την ενεργοποιήσω. Ξέρω ότι πλέον τα MMS δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν καθόλου, αλλά είναι καλό να μπορώ να στείλω (και να λάβω) σε περίπτωση ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με email και messaging apps όπως το Viber κ.ά. και θέλω να τους στείλω ή να μου στείλουν μια φωτογραφία κτλ.

COSMOTE Ιnternet έχω κανονικά και επίσης έλεγξα τις ρυθμίσεις και υπάρχει COSMOTE MMS προφίλ κανονικά στο κινητό με τις ρυθμίσεις που προτείνονται στα διάφορα sites που κοίταξα. Άρα όλα φαίνονται να είναι σεταρισμένα σωστά. Όταν όμως προσπαθώ να στείλω στον εαυτό μου ένα MMS δεν το στέλνει... Δοκίμασα μεγάλο κείμενο, ήχο, εικόνα, αλλά κανένα δεν δούλεψε. Ξέρετε αν χρειάζεται να μιλήσω με την COSMOTE για να ενεργοποιήσω την υπηρεσία MMS ή μήπως έχει πλέον καταργηθεί;

Ευχαριστώ για τα φώτα σας και Καλή Χρονιά!

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Καλημέρα σε όλους,

Έχω COSMOTE What's Up και χτες που έπαιζα με το καινούργιο μου κινητό παρατήρησα ότι δεν μπορώ να στείλω MMS. Αναρωτιέμαι αν η υπηρεσία MMS είναι ακόμα διαθέσιμη εν έτει 2021 και αν ναι, τι πρέπει να κάνω για να την ενεργοποιήσω. Ξέρω ότι πλέον τα MMS δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν καθόλου, αλλά είναι καλό να μπορώ να στείλω (και να λάβω) σε περίπτωση ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με email και messaging apps όπως το Viber κ.ά. και θέλω να τους στείλω ή να μου στείλουν μια φωτογραφία κτλ.

COSMOTE Ιnternet έχω κανονικά και επίσης έλεγξα τις ρυθμίσεις και υπάρχει COSMOTE MMS προφίλ κανονικά στο κινητό με τις ρυθμίσεις που προτείνονται στα διάφορα sites που κοίταξα. Άρα όλα φαίνονται να είναι σεταρισμένα σωστά. Όταν όμως προσπαθώ να στείλω στον εαυτό μου ένα MMS δεν το στέλνει... Δοκίμασα μεγάλο κείμενο, ήχο, εικόνα, αλλά κανένα δεν δούλεψε. Ξέρετε αν χρειάζεται να μιλήσω με την COSMOTE για να ενεργοποιήσω την υπηρεσία MMS ή μήπως έχει πλέον καταργηθεί;

Ευχαριστώ για τα φώτα σας και Καλή Χρονιά!

Εγώ δεν το έχω καταργήσει για τους λόγους που είπες. Λειτουργεί κανονικά ακόμα. Πρέπει να ενεργοποιηθεί από την Cosmote. Εκτός κι αν έχει στο app της Cosmote κάποια σχετική ρύθμιση.

Ως 10 MMS τον μήνα το είχα. Έχω στείλει τους τελευταίους 2-3 μήνες κάποια MMS κανονικά.

Edited by evris2013

Δοκίμασε να στείλεις sms με την λέξη mms στο 1333. Επίσης χωρίς χρέωση μπορεις να στέλνεις εικόνες κτλ με το google messages app εφόσον είναι η ενεργοποιημένη και απο τις 2 πλευρές η υπηρεσία rcs

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Τελικά ήταν θέμα ενεργοποίησης. Τους έπαιρνα απ' το πρωί στο τηλ. αλλά δεν έβγαζα γραμμή. Μόλις πριν λίγο πήγα σε κατάστημα COSMOTE και το ενεργοποίησα.

Τώρα στέλνονται όλα κανονικά (δοκίμασα ήχο/εικόνα). Βέβαια είναι πανάκριβο και σχεδόν μηδενικής χρησιμότητας σήμερα με τα chat apps, αλλά καλό είναι να υπάρχει ως εναλλακτική...

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Τελικά ήταν θέμα ενεργοποίησης. Τους έπαιρνα απ' το πρωί στο τηλ. αλλά δεν έβγαζα γραμμή. Μόλις πριν λίγο πήγα σε κατάστημα COSMOTE και το ενεργοποίησα.

Τώρα στέλνονται όλα κανονικά (δοκίμασα ήχο/εικόνα). Βέβαια είναι πανάκριβο και σχεδόν μηδενικής χρησιμότητας σήμερα με τα chat apps, αλλά καλό είναι να υπάρχει ως εναλλακτική...

Καλό είναι να έχεις και τα παραδοσιακά, ειδικά όταν δεν θα έχεις (καλό) ίντερνετ. Όπως MMS και Bluetooth. Αν και πιο αραιά, τα χρησιμοποιώ ακόμη.

Ψάχνω για πακέτο κινητής χωρίς δεσμεύσεις που να μου δίνει τουλαχιστον 5GB/μήνα. είχα κατα νου το Vodafone Giga WiFi on the spot το οποίο είναι SUPER από τιμή, αλλά δεν έχω σήμα. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε Cosmote?

• The title was changed to Περί... Cosmote γενικά
  • The title was changed to Πως θα ξεφορτωθώ το παρακάτω spam μήνυμα της Cosmote?
  • The topic was pinned