Jump to content

Συζήτηση για τις πανεπιστημιακές καταλήψεις

haris84
 Κοινοποίηση

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?  

189 members have voted

1. 1. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?

• Ναι
      80
    • Οχι
      109

Recommended Posts

μπορεις να μου εξηγησεις γιατι ΔΕΝ ερχεται σε αντιθεση με το δικαιωμα αυτο? :blink:

Συγκεντρώσου. Αναφέρει ότι κάθε Έλληνας έχει δικαιώμα στην δωρεάν παιδεία, δεν αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει μόνο δωρεάν παιδεία...

To να συγκρινετε την παιδεια με ενα κουστουμι ειναι απαραιτητο;Η παιδεια δεν υλικο αγαθο για να το αγορασετε ουτε για να κερδοσκοπησουν καποιοι..Αυτο πρεπει να γινει αντιληπτο..Και δεν χρειαζεται να φτασουμε στα τερατα του εξωτερικου πχ η πολυαγαοημενη Αμερικη που πολυς κοσμος που δεν εχει λεφτα για να σπουδασει παει και σκοτονεται στο Ιρακ ως πεζοναυτης..Θα μου πειτε τωρα ειναι επιλογη τους..Αν δεν υπηρχε αυτη η καταντια δεν θα ηταν...Σε πολλα πραγματα λοιπον δεν χρειαζεται να προχορησουμε αλλα να μεινουμε στασιμοι..Και οι αλλαγες πρεπει να γινουν με μετρο οχι βουρ στο ητο γιατι ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...

Μπορεί η παρομοίωση να είναι άτυπη, αλλά δεν παύει να είναι απόλυτα αληθής. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει η εναλλακτική επιλογή για όποιον θέλει, όπως υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές σε όλους τους τομείς της ζωής (υγεία, τρόφιμα, ρούχα, αυτοκίνητα, σπίτια κλπ.). Τώρα εάν αυτό είναι βασισμένο σε λάθος ιδεολογία προσωπικά δεν το εξετάζω, παίρνω ως δεδομένο την υπάρχουσα κατάσταση και σχολιάζω με βάση αυτή.

Εξάλλου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι μονάχα για την οικονομική ελίτ. Υπάρχουν και οι υποτροφίες, για παράδειγμα.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eιπε οτι οι Ελληνες εχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην δωρεαν παιδεια και ρωταει γιατι η υπαρξη ιδιωτικων αντιτιθεται στο δικαιωμα ΑΥΤΟ

σορυ αν καταλαβα λαθος παντως, αλλα η διατυπωση ηταν παραξενη

αυτο που καταλαβα ειναι...<εχουμε δικαιωμα στην δωρεαν παιδεια...ιδιωτικα=δωρεαν παιδεια...που ειναι το παραξενο?>

γι'αυτο ρωτησα

παντως, γιατι δεν παραδεχεστε οτι τα ιδιωτικα δεν θα δινουν προσβαση σε ολους...δεν θελει πτυχιο πυρηνικου επιστημονα για να το σκεφτεις...τα ιδιωτικα θα εχουν διδακτρα..καποιοι δεν θα εχουν τα λεφτα για τα διδακτρα αυτα..τοσο απλο ειναι...

Μπορεί η παρομοίωση να είναι άτυπη, αλλά δεν παύει να είναι απόλυτα αληθής. Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει η εναλλακτική επιλογή για όποιον θέλει, όπως υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές σε όλους τους τομείς της ζωής (υγεία, τρόφιμα, ρούχα, αυτοκίνητα, σπίτια κλπ.). Τώρα εάν αυτό είναι βασισμένο σε λάθος ιδεολογία προσωπικά δεν το εξετάζω, παίρνω ως δεδομένο την υπάρχουσα κατάσταση και σχολιάζω με βάση αυτή.

Εξάλλου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι μονάχα για την οικονομική ελίτ. Υπάρχουν και οι υποτροφίες, για παράδειγμα.

Αν το παμε τοσο απλοικα ρε μαν να σου πω και το αλλο...

δεν εχει καποιος δικαιωμα στην εκπαιδευση ΤΩΡΑ? Οποιος γουσταρει μαζευει τα πραγματα του και ξενιτευεται, κανεις δεν τον αναγκαζει να μεινει εδω.Η υποχρεωτικη εκπαιδευση σταματα στο λυκειο.

εμ βεβαια..η λυση δεν ειναι η δωρεαν σιτιση και στεγαση σε εστιες για τους επαρχιωτες :rolleyes: η λυση φυσικα ειναι η 'ισοτητα' και τα ιδιωτικα...

σου απαντησα λοιπον...γιατι δεν προσφερει δωρεαν σιτιση και στεγαση το κρατος? ε?

απαντησε μου και στο αλλο που σε ρωτησα

απλα θα ηθελα να σχολιαστουν τα μηνυματα #817-8 :)

στο 818 που με αφορα, μαζι σου ειμαι, βεβαιως δωρεαν σιτιση και στεγαση απο το κρατος. Δε καταλαβαινω ομως γιατι ρωτας εμενα γιατι το κρατος δε τα προσφερει και τι ειδους απαντηση θα περιμενες να σου δωσω. Ουτε υπουργος ειμαι ουτε κυβερνητικο στελεχος. Το ιδιο ισχυει και για το αλλο που με ρωτησες (γιατι το κρατος δε κλεινει καποιες σχολες). Αλλου θα πρεπει ν απευθυνεις τετοιου ειδους ερωτησεις :);) Αν ομως θελεις τη γνωμη μου για το κρατος, την εχω εκφρασει σε προηγουμενα ποστ μου και ελπιζω να τη καταλαβες :X;)

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

oι υποτροφιες στο εξωτερικο δινονται σε πολυ καλους μαθητες ατομα η σε αθλητες θαυματα..Αρα αν ειναι να περιμενουμε απο υποτροφια σε σχεση με εναν απλα καλο μαθητη που δεν εχει λεφτα για τα διδακτρα και δεν ειναι ο καλυτερος ολων μαθητης παλι ειναι ανεφικτο και υπαρχει διαχωρισμος απο την μια κοινωνικη ταξη στην αλλη.Δεν θελω να μπουμε σαν χωρα σε αυτην την διαδικασια γιατι σιγα σιγα αυτος ο φδιαχωρισμος γινεται δεδομενος,,

Eιπε οτι οι Ελληνες εχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην δωρεαν παιδεια και ρωταει γιατι η υπαρξη ιδιωτικων αντιτιθεται στο δικαιωμα ΑΥΤΟ

σορυ αν καταλαβα λαθος παντως, αλλα η διατυπωση ηταν παραξενη

αυτο που καταλαβα ειναι...<εχουμε δικαιωμα στην δωρεαν παιδεια...ιδιωτικα=δωρεαν παιδεια...που ειναι το παραξενο?>

γι'αυτο ρωτησα

Ο κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία λέει το άρθρο. Οπότε, εάν μιλούσαμε για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατάργηση των δημοσίων, τότε ναι, αυτό είναι αντισυνταγματικό. Αλλά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν ταυτόχρονα με τα δημόσια.

Αν θεωρήσουμε ότι τα δημόσια πανεπιστήμια είναι η δωρεάν παιδεία, τότε δεν αποκλείει κανείς κανένα από τη δωρεάν παιδεία. Πολύ απλά δίνει τη επιπλέον επιλογή για μη δωρεάν παιδεία σε όποιον το θελήσει.

παντως, γιατι δεν παραδεχεστε οτι τα ιδιωτικα δεν θα δινουν προσβαση σε ολους...δεν θελει πτυχιο πυρηνικου επιστημονα για να το σκεφτεις...τα ιδιωτικα θα εχουν διδακτρα..καποιοι δεν θα εχουν τα λεφτα για τα διδακτρα αυτα..τοσο απλο ειναι...

Όποιος διαφωνεί λανθάνεται. Το γεγονός όμως ότι θα έχουν δίδακτρα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να τα πληρώσεις, όπως δεν σε υποχρεώνει κανένας να πας σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

δεν εχει καποιος δικαιωμα στην εκπαιδευση ΤΩΡΑ? Οποιος γουσταρει μαζευει τα πραγματα του και ξενιτευεται, κανεις δεν τον αναγκαζει να μεινει εδω.Η υποχρεωτικη εκπαιδευση σταματα στο λυκειο.

Γιατί αυτός ο κάποιος λοιπόν να μην έχει την επιλογή να πληρώσει και να σπουδάσει στη χώρα του;

oι υποτροφιες στο εξωτερικο δινονται σε πολυ καλους μαθητες ατομα η σε αθλητες θαυματα..Αρα αν ειναι να περιμενουμε απο υποτροφια σε σχεση με εναν απλα καλο μαθητη που δεν εχει λεφτα για τα διδακτρα και δεν ειναι ο καλυτερος ολων μαθητης παλι ειναι ανεφικτο και υπαρχει διαχωρισμος απο την μια κοινωνικη ταξη στην αλλη.

C' est la vie. :)

To να συγκρινετε την παιδεια με ενα κουστουμι ειναι απαραιτητο;Η παιδεια δεν υλικο αγαθο για να το αγορασετε ουτε για να κερδοσκοπησουν καποιοι..Αυτο πρεπει να γινει αντιληπτο..Και δεν χρειαζεται να φτασουμε στα τερατα του εξωτερικου πχ η πολυαγαοημενη Αμερικη που πολυς κοσμος που δεν εχει λεφτα για να σπουδασει παει και σκοτονεται στο Ιρακ ως πεζοναυτης..Θα μου πειτε τωρα ειναι επιλογη τους..Αν δεν υπηρχε αυτη η καταντια δεν θα ηταν...Σε πολλα πραγματα λοιπον δεν χρειαζεται να προχορησουμε αλλα να μεινουμε στασιμοι..Και οι αλλαγες πρεπει να γινουν με μετρο οχι βουρ στο ητο γιατι ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...Γιατι πραγματι η ααποκτηση ενος πτυχιου απο τετοιο πανεπιστημιο σημαινει να διατεθει μια μικρη περιουσια μονο για διδακτρα..Για ενικιο ,κτλ ουτε να συζηταμε αρα η πρε[ει καποιος να ειναι Αθηναιος η πολυ ευπορος..Παιδεια για λιγους και εκλεκτους λοιπον.Αρα μακρια ..Δεν εχουμε αναγκη τετοια πραγμτα..

Η Ελλαδα ειναι μια χωρα οπου υπαρχει δυνατοτητα κοινωνικης και οικονομικης ανελιξης σε μεγαλυτερο βθμο απο αλλες..Αν τα πανεπιστημια μοιραστουν σε ιδιωτικα και δημοσια μοιραια θα υπαρχει ενας διαχωρισμος μεταξυ πλουσιων και φτωχων..Παντως απο οτι ξερω σε χωρες οπως η Αμερικη υπαρχει μεγαλη αγανακτησγ γιατι ατομα απο πολυ φτωχες περιοχες ποχ τα γκετο δεν εχουν οσες δυνατοτητες οσο οι υπολοιποι..Δεν προκειται ποτε να μορφωθουν η να εχουν καποια ευκαιρια..Αρα το να γινουμε σταδιακα ετσι μου φαινεται κολαση..Και σαφως δεν ξερουμε αν θα υποτιμησουν η θ θαψουν τα δημοσια και αυτο δεν το θελουμε με τιποτα..

Τι σημαινει δηλαδη κουστουμι?Ολα καποια μεθοδολογια και οργανωση δεν πρεπει να εχουν?Και μιας και ανεφερες διδακτρα.Σου διαφευγει οτι στα πανεπιστημια εδω Ελλαδα πληρωνεις διδακτρα για καποιο μεταπτυχιακο?Επισης αν τα βαλεις κατω ενα μεταπτυχιακο Ελλαδα 2 ετων με ενα μεταπτυχιακο Αγγλια 1 ετους ερχεσαι μια η αλλη.Σου διαφευγει οτι καποιος φοιτητης που σπουδαζει εκτος σπιτιου του θελει κοντα στο 1000αρικο?Το Ιρακ,πεζοναυτες κτλ δεν εχουν να κανουν με το επιπεδο των πανεπιστημιων της Αμερικης.Το επιπεδο των πανεπιστημιων της Αμερικης μην το πιανεις γιατι ειναι σε αλλο επιπεδο και μακαρι να το ειχαμε και εμεις.

Οι κοινωνικες ανισοτητες ΠΑΝΤΑ προσφεραν ανισες ευκαιριες στα μελη ενος κρατους-κοινωνιας-ομαδας...οπως και να τ κανουμε δεν αλλαζει αυτο.

Το θεμα ομως ειναι γιατι να μην υπαρχουν και ιδιωτικα πανεπιστημια τη στιγμη που υπαρχουν ιδιωτικες επιχειρησεις στην 2ο βαθμια εκπαιδευση ;;;;;

Αν ειναι να μην δεχτουμαι τα ιδιωτικα πανεπιστημια ας μην δεχτουμε ουτε τα ιδιωτικα γυμνασια-λυκεια κτλ.

Μηπως δημιουργουν καποιο προβλημα τα ιδιωτικα σχολεια εδω στην Ελλαδα;;

ΑΠΛΑ οποιος εχει χρηματα και δεν θελει να πληρωνει φροντιστηρια πληρωνει τα ιδιωτικα σχολεια που κανουν καλυτερα τη δουλεια τους ...ειτε επειδη καποιοι το κανουν για εφε να στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα σχολεια(τα περισσοτερα παιδια στα ιδιωτικα ειναι στουρναρια απο αυτα που εχω γνωρισει τουλαχιστο)

Τωρα αν γινει αυτο και στα πανεπιστημια ποιο το προβλημα;;

αν καποιος εχει οικονομικη δυνατοτητα ας παει στα ιδιωτικα,,,

Απλα το θεμα ειναι οτι δεν εχει σημασια τι θα τελειωσεις, αλλα το ποσο καλος εισαι σε αυτο που κανεις,,,οταν τελειωσεις ενα πανεπιστημιο και σε παρουν για δοκιμη σε μια εταιρια πχ δεν θα σε κρατησουν επειδη τελειωσες ενα πανεπιστημιο ιδιωτικο,,αλλα για την αξια σου στο αντικειμενο που ειδικευεσαι..

γιατι ως γνωστων στην Ελλαδα,,,αλλα λεγονται και ακουγονται απ εξω και αλλιως ειναι στην πραγματικοτητα..

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

veco εσυ δε το εγραψες αυτο? δασκαλε που διδασκες :lol::lol:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί έχουν την διάθεση να συζητάνε ακόμη με ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν τα πράγματα μονάχα ως μαύρα και άσπρα...
[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Αυτα που λες Βαγγελη παιδι μου ειναι τααυτονοητα,,Χρειαζονται χρηματα σε κποιον που σπουδαζει εκτος της πολης του..Αρκει μην προστεθουν και αλλα,

μπορεις να μου εξηγησεις γιατι ΔΕΝ ερχεται σε αντιθεση με το δικαιωμα αυτο? :blink:

Βεβαίως:

Ο κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία λέει το άρθρο. Οπότε, εάν μιλούσαμε για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατάργηση των δημοσίων, τότε ναι, αυτό είναι αντισυνταγματικό. Αλλά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν ταυτόχρονα με τα δημόσια.

Αν θεωρήσουμε ότι τα δημόσια πανεπιστήμια είναι η δωρεάν παιδεία, τότε δεν αποκλείει κανείς κανένα από τη δωρεάν παιδεία. Πολύ απλά δίνει τη επιπλέον επιλογή για μη δωρεάν παιδεία σε όποιον το θελήσει.

Όποιος διαφωνεί λανθάνεται. Το γεγονός όμως ότι θα έχουν δίδακτρα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν σε υποχρεώνει κανένας να τα πληρώσεις, όπως δεν σε υποχρεώνει κανένας να πας σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Γιατί αυτός ο κάποιος λοιπόν να μην έχει την επιλογή να πληρώσει και να σπουδάσει στη χώρα του;

C' est la vie. :)

O VeCo το κατάλαβε απόλυτα και καλύπτει 100% το σκεπτικό μου. :)

To να συγκρινετε την παιδεια με ενα κουστουμι ειναι απαραιτητο;Η παιδεια δεν υλικο αγαθο για να το αγορασετε ουτε για να κερδοσκοπησουν καποιοι..Αυτο πρεπει να γινει αντιληπτο..Και δεν χρειαζεται να φτασουμε στα τερατα του εξωτερικου πχ η πολυαγαοημενη Αμερικη που πολυς κοσμος που δεν εχει λεφτα για να σπουδασει παει και σκοτονεται στο Ιρακ ως πεζοναυτης..Θα μου πειτε τωρα ειναι επιλογη τους..Αν δεν υπηρχε αυτη η καταντια δεν θα ηταν...Σε πολλα πραγματα λοιπον δεν χρειαζεται να προχορησουμε αλλα να μεινουμε στασιμοι..Και οι αλλαγες πρεπει να γινουν με μετρο οχι βουρ στο ητο γιατι ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...Γιατι πραγματι η ααποκτηση ενος πτυχιου απο τετοιο πανεπιστημιο σημαινει να διατεθει μια μικρη περιουσια μονο για διδακτρα..Για ενικιο ,κτλ ουτε να συζηταμε αρα η πρε[ει καποιος να ειναι Αθηναιος η πολυ ευπορος..Παιδεια για λιγους και εκλεκτους λοιπον.Αρα μακρια ..Δεν εχουμε αναγκη τετοια πραγμτα..

Η Ελλαδα ειναι μια χωρα οπου υπαρχει δυνατοτητα κοινωνικης και οικονομικης ανελιξης σε μεγαλυτερο βθμο απο αλλες..Αν τα πανεπιστημια μοιραστουν σε ιδιωτικα και δημοσια μοιραια θα υπαρχει ενας διαχωρισμος μεταξυ πλουσιων και φτωχων..Παντως απο οτι ξερω σε χωρες οπως η Αμερικη υπαρχει μεγαλη αγανακτησγ γιατι ατομα απο πολυ φτωχες περιοχες ποχ τα γκετο δεν εχουν οσες δυνατοτητες οσο οι υπολοιποι..Δεν προκειται ποτε να μορφωθουν η να εχουν καποια ευκαιρια..Αρα το να γινουμε σταδιακα ετσι μου φαινεται κολαση..Και σαφως δεν ξερουμε αν θα υποτιμησουν η θ θαψουν τα δημοσια και αυτο δεν το θελουμε με τιποτα..

Δεν σου αρεσε το κουστουμι... Δεκτον!

Το ιδιο ακριβως πραγμα ομως ισχυει και με την υγεια... Ο Ελληνας εχει δικαιωμα στην δωρεαν Ιατρικη περιθαλψη! Και εκει ομως υπαρχουν τα ιδιοτικα νοσοκομεια...

Ακομα και στην ασφαλιση! Υπαρχουν ιδιοτικοι ασφαλιστικοι οργανισμοι...

Και στις δυο περιπτωσεις αυτα τα προιοντα δεν ειναι διαθεσιμα για ολους μας! Αλλα ακομα και ετσι δεν βρισκω κατι το μεμπτο στην υπαρξη τους... Ολα εχουν το κοστος ευκαιριας τους! Σε αλλα προιοντα αυτο ειναι χαμηλωτερο ενω σε αλλα ειναι υψηλοτερο! Αλλα τουλαχιστον εκει ο καθενας εχει τις επιλογες του...

Τα πανεπιστημια γιατι να ειναι διαφορετικΑ???

veco εσυ δε το εγραψες αυτο? δασκαλε που διδασκες :lol::lol:

Δεν έχεις κι άδικο... :(

στο 818 που με αφορα, μαζι σου ειμαι, βεβαιως δωρεαν σιτιση και στεγαση απο το κρατος. Δε καταλαβαινω ομως γιατι ρωτας εμενα γιατι το κρατος δε τα προσφερει και τι ειδους απαντηση θα περιμενες να σου δωσω. Ουτε υπουργος ειμαι ουτε κυβερνητικο στελεχος. Το ιδιο ισχυει και για το αλλο που με ρωτησες (γιατι το κρατος δε κλεινει καποιες σχολες). Αλλου θα πρεπει ν απευθυνεις τετοιου ειδους ερωτησεις :);) Αν ομως θελεις τη γνωμη μου για το κρατος, την εχω εκφρασει σε προηγουμενα ποστ μου και ελπιζω να τη καταλαβες :X;)

ρητορικες ηταν οι ερωτησεις μου περισσοτερο...νταξ, δεν περιμενω να απαντησεις με σοβαροτητα υπουργου :p

απλα σε ολα αυτα υπαρχουν πολιτικα/οικονομικα συμφεροντα ;)

σε ποιο ποστ την εχεις εκφρασει? δεν εχω κατι υπ'οψιν μου

Οσον αφορα τα ιδιωτικα και την ισοτητα...

οκ, απ'οτι φανηκε παλι ειναι θεμα νοοτροπιας και πως αντιλαμβανεται καποιος την ισοτητα..κανενα περαιτερω σχολιο μιας και πιστευουμε σε διαφορετικα συστηματα κοινωνικης αναπτυξης αρα δεν θα αλλαξουμε γνωμη ο ενας στον αλλο :)

Ολες οι αποψεις ειναι δεκτες..Εχω αντεπιχειρημα για αυτο που ειπωθηκε με την περιθαλψη κτλ αλλα εχεις δικαιωμα να το πιστευεις αρα δεν το αναφερω:).Παντως χαιρομαι που καταλαβατε το σκεπτικο μου ειτε το δεχεστε ειτε οχι:)

Την αξια του πτυχιου σου την καθοριζεις εσυ ο ιδιος.... Ουτε το πανεπιστημιο στην καθοριζει, ουτε ο πρυτανης ουτε οι εταιριες!!

Αυτο που αποδεικνυει τον παραπανω ισχυρισμο εχει να κανει με τα πτυχια μεταξυ των φοιτητων της ιδιας σχολης! Αλλη αξια εχει ενα πτυχιο απο μια σχολη με βαθμο πτυχιου το 9+ και αλλα αξια το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ πτυχιο με βαθμο 6,5!!

Οσο για τις εταιριες και τα πανεπιστημια τους προς το παρον ειναι μονο υποθεσεις... Με τα ισως, τα αν και το μπορει ακρη δεν βγαζουμε....

Φίλε μου είπες πολύ σωστή κουβέντα. Πράγματι, στην τελική, εμείς καθορίζουμε την αξία των πραγμάτων με την εικόνα μας που βγάζουμε προς τα έξω. Η καλύτερη διαφήμιση για ένα ΑΕΙ είτε είναι ιδιωτικό είτε είναι δημόσιο, είναι οι ίδιοι οι φοιτητές του.

Σε προηγούμενα posts μου, είπα τα εξής:

Και για να δείξω πως δουλεύει το ΑΕΙ σήμερα, θα μιλήσω με ένα παράδειγμα:

Μεσολάβησα ώστε να έρθει «νέο αίμα» στην εταιρεία που δουλεύω επειδή είμαι απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ήρθα σε επικοινωνία με το Πα.Πει. λοιπόν, και με τα πολλά όντως μας ήρθαν υποψήφιοι και υποψήφιες. Από την όλη διαδικασία, προέκυψε... ΜΗΔΕΝ. Τα άτομα που ήρθαν (και ήταν αρκετά) στερούνταν ΒΑΣΙΚΩΝ γνώσεων και τελικά δεν πήραμε κανέναν.

Όταν μιλάω για απαξίωση του Πανεπιστημίου, γνωρίζω καλά τί λέω και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουν και όσοι άλλοι εδώ μέσα είναι συνομηλικοί μου και μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους. Είναι κρίμα, ελπίζω να αντιστραφεί αυτή η τακτική.

Φίλε μου πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αυτές τις ιστορίες. Θέλεις να μάθεις ποια είναι η σωστή αντίδραση για να αντιστρέψεις την απαξίωση αυτή; Να τελειώσεις στην ώρα σου, να πας να δουλέψεις κάπου και να αποτελέσεις διαφήμιση για την σχολή σου.

Εάν σου φαίνεται παράλογο αυτό που σου λέω ή ανεδαφικό, κοίτα το ακριβώς προηγούμενο post μου και θα καταλάβεις. Το μόνο που έχω να σου πω ότι αντιδράτε λάθος και με την συμμετοχή σας στις καταλήψεις απλά επιταχύνετε την απαξίωση των ΑΕΙ.

Προσωπικά, είμαι θιασωτής του «Μην κοιτάς τί μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τί μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου».

Αγαπάς το Πανεπιστήμιό σου; Θέλεις να σταματήσεις την απαξίωσή του; Τέλειωσέ το μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, βρες μια δουλειά, γίνε σωστός επαγγελματίας και να'σαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα μετρήσουν στην αγορά πολύ περισσότερο από τον κάθε καθηγητή, πρύτανη και αργόσχολο φοιτητοπατέρα.

Απλά πράγματα. ;)

Είναι κανείς από ΑΤΕΙ Πάτρας; Μόλις μίλησα με συμφοιτητές μου (εγώ ήρθα Πειραιά το Σ\Κ) και μου είπανε ότι είδαν φωτιά στη μεριά του ΑΤΕΙ.

Τι έγινε;:worry:

Destiny found.

εμ βεβαια..η λυση δεν ειναι η δωρεαν σιτιση και στεγαση σε εστιες για τους επαρχιωτες :rolleyes: η λυση φυσικα ειναι η 'ισοτητα' και τα ιδιωτικα...

σου απαντησα λοιπον...γιατι δεν προσφερει δωρεαν σιτιση και στεγαση το κρατος? ε?

Το κράτος προσφέρει δωρεάν σίτιση και στέγαση σε όσους την έχουν ανάγκη. Στη στέγαση συγκεκριμένα ίσως οι θέσεις να μην είναι αρκετές, αλλα δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να προσφέρεται σε όλους.

@gmac

Αν ομως δημιουργηθουν ιδιωτικα οι επιχειρησεις θα συνεργαζοντε μονο με αυτα αφου οι ιδιοι οι μεγαλοεπιχειρηματιες θα κανουν τα ιδιωτικα με αποτελεσμα μετα στην αγορα εργασιας να επιλεγονται αυτοι του ιδιωτικου αφου φανταζομαι και ο οδηγος σπουδων θα ειναι προσαρμοσμενος βαση του αντικειμενου των θεσεων εργασιας.Με αυτον τον τροπο,αυτοματα πεφτει η αξια του πτυχιου απο το δημοσιο πανεπιστημιο.

Ας προσαρμόσουν και τα δημοσια πανεπιστήμια το πρόγραμμα σπουδών στην αγορά εργασίας για να μη διδάσκουν πράγματα που έχουν ξεπεραστεί από τη δεκαετία του 60 (το χιλιoδιευκρινίζω ότι αναφέρομαι στις παραγωγικές σχολες).

Να ξαναπω,αφου εχουμε τοσους πτυχιουχους ανεργους,αν δημιουργηθουν ιδιωτικα θα αυξηθουν ακομη περισσοτερο οποτε ή κλεινουν καποια δημοσια ή γινομαστε περισσοτεροι ανεργοι.

Το σκεπτικό σου έχει ισχύ αν υποθέσουμε ότι αυτοί που θα πάνε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θα σπούδαζαν ούτως η άλλως. Eίτε στο εξωτερικό, είτε στα τωρινά ιδιωτικά που δεν αναγνωρίζονται).

Αυτό μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Δηλαδή απαγορεύουμε τη φοίτηση σε κάποιους γνωρίζοντας ότι ούτως η άλλως μπορούν να πάνε σε μια διπλανή χωρα της ΕΕ και να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Με βάση το ποσο "κοντά" είναι σήμερα αυτές οι χώρες και το πως λειτουργεί η ΕΕ είναι σα να απαγορεύουμε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Αθηνα αλλα να την επιτρέπουμε στη Θεσσαλονίκη.

Κι επειδή μιλάς για δημοκρατία και ισότητα, μου φαίνεται παράλογο να θέλεις να εξαναγκάσεις τον συμπολίτη σου να ξενιτευτεί. Και αυτό ενώ εσένα δεν πρόκειται να σου στερήσει σε τίποτα αν αυτός θέλει να σπουδάσει σε ένα ιδιωτικό.

στο 818 που με αφορα, μαζι σου ειμαι, βεβαιως δωρεαν σιτιση και στεγαση απο το κρατος.

Σπύρο, θα με ενδιέφερε να δω γιατί θεωρείς ότι είναι υποχρέωση του κράτους να προσφέρει δωρεάν στέγαση και φοίτηση σε όλους τους φοιτητές. :)

Σπύρο, θα με ενδιέφερε να δω γιατί θεωρείς ότι είναι υποχρέωση του κράτους να προσφέρει δωρεάν στέγαση και φοίτηση σε όλους τους φοιτητές. :)

Επειδη δεν ημουν απολυτα σαφης, να διευκρινισω λοιπον, σε ολους οσους εχουν πραγματικα αναγκη :)

δεν εχουν δλδ αναγκη οι φοιτητες που σπουδαζουν σε αλλη πολη για στεγαση και σιτιση δωρεαν? οκ...ειχα πει σε ολους τους φοιτητες που σπουδαζουν σε αλλη πολη...και οχι ολους γενικα..αν το βρισκετε παραλογο, οκ :)

@gmac

οσο παραλογο λοιπον σου φαινεται εσενα η προταση για το να πηγαινουν εξω τοσο παραλογη μου φαινεται και εμενα η δικια σου προτασης περι 'επιλογης ιδιωτικων στην Ελλαδα'

δεν θα διαφωνησουμε αλλο αφου δεν θα βγαλουμε ακρη

δεν εχουν δλδ αναγκη οι φοιτητες που σπουδαζουν σε αλλη πολη για στεγαση και σιτιση δωρεαν? οκ...ειχα πει σε ολους τους φοιτητες που σπουδαζουν σε αλλη πολη...και οχι ολους γενικα..αν το βρισκετε παραλογο, οκ :)

Φυσικά και μου φαίνεται παράλογο αν ο άλλος έχει την οικονομική δυνατότητα να του πληρώνει το κράτος τη στέγαση, ακόμα κι αν σπουδάζει σε άλλη πόλη. Αν δεν έχει τη δυνατότητα, τότε OK.

Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι πρέπει κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα να δικαιούται δωρεάν εστίας;

@gmac

οσο παραλογο λοιπον σου φαινεται εσενα η προταση για το να πηγαινουν εξω τοσο παραλογη μου φαινεται και εμενα η δικια σου προτασης περι 'επιλογης ιδιωτικων στην Ελλαδα'

Το ότι δε θα συμφωνούσαμε ήταν σαφές από την αρχή, αλλα δεν είναι αυτός άλλωστε ο σκοπός της κουβέντας να σε πείσω η να με πείσεις. Αυτό που θέλω όμως να τονίσω είναι ότι το κυρίως επιχείρημα που διακρίνω μεσα στα λεγόμενα σου εναντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι το "και γιατί να μην το κάνουν αυτό τα δημοσια" η "θα προτιμούσα να...". Τι θέλω να πώ; Καταλαβαίνω τις ιδεολογικές σου προτιμήσεις, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι (ανεξάρτητα τι θα προτιμούσες η θα ήθελες) τελικά τι πρόβλημα έχεις με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πέραν του ιδεολογικού.

@gmac

Καλα σοβαρος εισαι ρε συ Dead Angel??

Προτρεπεις ενα φοιτητη που ζηταει μια καλυτερη τριτοβαθμια εκπαιδευση εστω και αν ειναι διατεθειμενος να πληρωσει για αυτο, να... αλλαξει χωρα?!?!?

Για ονομα του Θεου ρε παιδια...

Ποσο παραλογη μπορει να ειναι η επιλογη απο ενα φοιτητη ενος καλυτερου απο τα δημοσια, πανεπιστημιο?? Ειλικρινα δεν μπορω να εντοπισω την παραλογια...

Αντι να προσμενετε στην βελτιωση των δημοσιων πανεπιστημιων μεσω του ανταγωνισμου με τα ιδιωτικα επιλεγετε την στασιμοτητα?!? ΤΗΝ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ??

Και στο κατω κατω η βελτιωση των δημοσιων πανεπιστημιων που ακουω ως εναλλακτικη της ιδρυσης των ιδιωτικο ειναι ηλιθιο επιχειρημα!!! Η ιδρυση των ιδιωτικων δεν προκαλει καμια μεταβολη στην κατασταση που επικρατει στα δημοσια.. Ουτε πορους θα αποκοψουν, ουτε κρατικα λεφτα θα δαπανηθουν!! Ισα ισα που θα ανακουφιστουν λιγο και οι προυπολογισμοι καθως τα χρηματα που αντιστοιχουν σε καθε ενα φοιτητη που θα επιλεξει την ιδιωτικη εκπαιδευση θα μοιραζονται σε ολους τους υπολοιπους φοιτητες των δημοσιων...

Ειναι αδιανοητο να κραταμε στασιμη μια κατασταση ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΙ!!! Αυτη ειναι η ουσια της ολης εναντιωσης... Ολοι φοβουνται την συγκριση με το καλυτερο!!! Και πραγματικα δεν θα χρειαστουν και μεγαλη προσπαθεια τα ιδιωτικα πανεπιστημια για να ξεπερασουν σε ποιοτητα τα δημοσια.... ;)

Φυσικά και μου φαίνεται παράλογο αν ο άλλος έχει την οικονομική δυνατότητα να του πληρώνει το κράτος τη στέγαση, ακόμα κι αν σπουδάζει σε άλλη πόλη. Αν δεν έχει τη δυνατότητα, τότε OK.

Εσύ δηλαδή θεωρείς ότι πρέπει κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα να δικαιούται δωρεάν εστίας;

οχι ρε συ..και γω αυτο λεω...οποιος εχει αναγκη..

Το ότι δε θα συμφωνούσαμε ήταν σαφές από την αρχή, αλλα δεν είναι αυτός άλλωστε ο σκοπός της κουβέντας να σε πείσω η να με πείσεις. Αυτό που θέλω όμως να τονίσω είναι ότι το κυρίως επιχείρημα που διακρίνω μεσα στα λεγόμενα σου εναντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι το "και γιατί να μην το κάνουν αυτό τα δημοσια" η "θα προτιμούσα να...". Τι θέλω να πώ; Καταλαβαίνω τις ιδεολογικές σου προτιμήσεις, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι (ανεξάρτητα τι θα προτιμούσες η θα ήθελες) τελικά τι πρόβλημα έχεις με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, πέραν του ιδεολογικού.

καταρχας το ιδεολογικο ειναι ενας σοβαρος λογος...καυ συ πιστευω περαν του ιδεολογικου στα πλαισια του καπιταλισμου που πιστευεις δν θα ειχες να πεις τιποτα περισσοτερο αφου εχουμε συμφωνησει οτι τα ιδιωτικα δεν ειναι αναγκαια συνθηκη για την βελτιωση των δημοσιων και μαλιστα πιστευω οτι με τα ιδιωτικα δεν θα αλλαξει καθολου η κατασταση.

Γενικοτερα ειμαι κατα του σκεπτικου 'γιατι να μην κανουμε και εκεινο αφου μπορουμε'...πιστευω δεν ειναι ολα τα πραγματα ετσι...ναι, εχουμε τη δυνατοτητα να κανουμε ιδιωτικα αλλα αυτο προσωπικα πιστευω οτι δεν χρειαζεται να το κανουμε μονο και μονο επειδη μπορουμε για λογους 'επιλογης'

Καλα σοβαρος εισαι ρε συ Dead Angel??

Προτρεπεις ενα φοιτητη που ζηταει μια καλυτερη τριτοβαθμια εκπαιδευση εστω και αν ειναι διατεθειμενος να πληρωσει για αυτο, να... αλλαξει χωρα?!?!?

Για ονομα του Θεου ρε παιδια...

Ποσο παραλογη μπορει να ειναι η επιλογη απο ενα φοιτητη ενος καλυτερου απο τα δημοσια, πανεπιστημιο?? Ειλικρινα δεν μπορω να εντοπισω την παραλογια...

καταρχας, αυτο που γινεται τωρα ειναι οτι οποιος εχει τα λεφτα να παει εξω να σπουδασει θα παει γιατι μπορει και πιστευει ειναι καλυτερο..αρα αυτο γινεται και τωρα, δεν καταλαβαινω γιατι το βλεπεις παραλογο :worry:

Εγω φιλε, δεν ειπα πουθενα οτι προτρεπω ενα φοιτητη να παει να σπουδασει εξω.Ας κανει οτι θελει! Αυτο που λεω ειναι οτι αν ζηταει μια καλυτερη εκπαιδευση να κατσει να τη βρει στη χωρα του...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ! ΑΝ τον νοιαζει, να κατσει να παλεψει για μια καλυτερη παιδεια ή για να μην τον χαντακωσουμε κιολας να παει να σπουδασει εξω και μετα να γυρισει και να βοηθησει με καποιο τροπο...ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΠΛΟ που λες...

δεν μπορω προφανως να αλλαξω την ιδεολογια που πιστευεις αλλα αυτο που φαινεται παραλογο σε σενα φαινεται λογικο σε μενα και το αντιστροφο..τοσο απλο παλι. Αν εσυ θεωρεις την παιδεια επιχειρηση μεγεια σου και χαρα σου...για μενα δεν ειναι και θα το υπερασπιστω :)

Αντι να προσμενετε στην βελτιωση των δημοσιων πανεπιστημιων μεσω του ανταγωνισμου με τα ιδιωτικα επιλεγετε την στασιμοτητα?!? ΤΗΝ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ??

last year αυτο...τοσες σελιδες λεμε γι'αυτο το πραγμα...κατσε και διαβασε λιγο και μιλα..προτεινα τοσους τροπους με τους οποιους τα δημοσια μπορουν να γινουν ανταγωνιστικα και ειχαμε καταληξει οτι τα ιδιωτικα ΔΕΝ θα βελτιωσουν τα δημοσια...ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΣΗ :rolleyes:

τοση κουβεντα για την συνδεση επιχειρησεων με δημοσια και μπλα μπλα μπλα..διαβασε τα και μετα πες την αντιθεση σου

και δεν επιλεγουμε στασιμοτητα..Αμαν πια..τοσες απαιτησεις εχουμε...διαβασε και τιποτα

Και στο κατω κατω η βελτιωση των δημοσιων πανεπιστημιων που ακουω ως εναλλακτικη της ιδρυσης των ιδιωτικο ειναι ηλιθιο επιχειρημα!!! Η ιδρυση των ιδιωτικων δεν προκαλει καμια μεταβολη στην κατασταση που επικρατει στα δημοσια.. Ουτε πορους θα αποκοψουν, ουτε κρατικα λεφτα θα δαπανηθουν!! Ισα ισα που θα ανακουφιστουν λιγο και οι προυπολογισμοι καθως τα χρηματα που αντιστοιχουν σε καθε ενα φοιτητη που θα επιλεξει την ιδιωτικη εκπαιδευση θα μοιραζονται σε ολους τους υπολοιπους φοιτητες των δημοσιων...

'ηλιθιο επιχειρημα' :lol:

τεσπα, ειναι θεμα ιδεολογιας παλι και το στυλ 'αφου μπορουμε ας το κανουμε'

σορυ αλλα δεν το πιστευω

επισης, τα 'ιδιωτικα' στην Ελλαδα δεν θα ειναι ανεξαρτητα...θα παιρνουν χρηματοδοτηση απο το κρατος απλα θα εχουν επιπλεον χορηγους και 'ξενους' προσανατολισμους

Παιδια κανεις δεν ζητησε στασιμοτητα..Απλα καποιοι εδειξαν ποσο ανικανοι ειναι στο να χειριστουν το θεμα,..Αντι να οργανωσουν και να βοηθησουν τα πανεπιστημια να βαλουν νεα προγραμματα μεσα ισως να φερουν κοσμο απο το εξωτερικο να τα οργανωσει..Να φτιαξουν προτζεκτσ αντιγραφοντας τα προγραμματα και τα οφελη και ευκολιες που ισχυουν εξω γι φοιτητες να φτιαξουν ενα πανεπιστημιο προτυπο..Ενα για δειγμα..Να το εχουμε να λεμε πως εχουμε ενα καλο πανμεπιστημιο εφαμιλλο στα παντα με το εξωτερικο.Πανε και ανοιγουν βεντετες και διαμαχες με φοιτητες και καθηγητες..και προκαλουν ενταση..Που πανε με αυτη την κατασταση;Αντι να βοηθουν δυναμιτιζουν το πεδιο;Αυτο πχ με την αξιολογηση των ιαθηγητων βλεπω να αλλαζουν οι καθηγητες καιν οι πρυτανεις καθε φορα που θα αλλαζουν οι κυβερνησεις και ο υπουργος παιδειας.

Αν θελαν παντως να τα οργανωσουν και να τα εξυχρονισουν θα το ειχαν κανει..Και το ξερουμε ολοι..Υπαρχουν τροποι και εινι προφανεις..Οτι δεν εχει γινει κανενα τετοιο βημα και μας αφηνουν σε ενα τελμα να τρεχουμε και να μην φτανουμε και εκτος αυτου τσακονωνται κιολας δειχνει την ανικανοτητα και την αδιαφορια..Και νομιζω αυτο το βλεπουν και στο εξωτερικο οτι μας εχουν αφησει στην τυχη νμας και για αυτο γκρινιαζουν..Εχω ακουσει πολλες φορες σποντες απο εξω για την ανοητη Ελλαδα που δινει τα πολλαπλασια λεφτα για εξοπλισμους απο το να κατσει να οργανωσειτην παιδεια..

Στην τελικη εχουν να κανουν με ατομα που βλεπουν οτι τους αδικουν και δεν τους φερονται οπως πρεπει.Τι περιμενουν; να μην αγανακτησουν;

καταρχας, αυτο που γινεται τωρα ειναι οτι οποιος εχει τα λεφτα να παει εξω να σπουδασει θα παει γιατι μπορει και πιστευει ειναι καλυτερο..αρα αυτο γινεται και τωρα, δεν καταλαβαινω γιατι το βλεπεις παραλογο :worry:

Εγω φιλε, δεν ειπα πουθενα οτι προτρεπω ενα φοιτητη να παει να σπουδασει εξω.Ας κανει οτι θελει! Αυτο που λεω ειναι οτι αν ζηταει μια καλυτερη εκπαιδευση να κατσει να τη βρει στη χωρα του..

Δεν υπαρχει καλυτερη εκπαιδευση στην χωρα του...

Και πως να υπαρξει οταν καθε χρονο χανονται εξεταστικες, δεν γινονται μαθηματα λογω καταληψεων, δεν μπορεις να κυκλοφορησεις ασφαλης στον χωρο των πανεπιστημιων χωρις να πρεπει να ψαχνεσαι απο που θα σου πεταχτουν 30 τυποι για να σε στειλουν στο νοσοκομειο, οταν δεν υπαρχει το αισθημα της δημοκρατιας μιας και οποιος θελει οποτε θελει ακυρωνει συνελευσεις και κλεβει καλπες κατα τις εκλογες...

Πως μπορει να υπαρξει σοβαρη εκπαιδευση με τα κομματα μεσα στα πανεπιστημια να κανουν οτι γουσταρων εχοντας και το ελευθερο απο καθηγητες, πρυτανεις, υπουργους?? Μονο στην Ελλαδα συμβαινουν αυτα.... Μιλας για την εισοδο των εταιριων στα πανεπιστημια οταν ολοι οι "μεγαλοι" των "φοιτητικων" (γιατι στην ουσια ειναι κομματικες) παραταξεων εχουν ο καθενας απο 1-2 εταιρεις στο ονομα τους για να διαχειριζονται τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ομολογουμενως ποσα που ειτε κερδιζουν (μεσω των εκδηλωσεων, παρτυ, συναυλιων) ειτε διαχειριζονται (απο "δωρεες" των κομματων!)

Καθονται και στρατολογουν παιδια τα οποια ερχονται να γραφτουν σαν χαμενα στο πανεπιστημιο τους και μετα προσφεροντας τους παρεες και κατι σημειωσεις της κακιας ωρας τους πινουν το αιμα οσο μπορουν... Τα περασαμε και εμεις αυτα! Αλλα ευτυχως εμας δουλεψε το μυαλο μας και καταλαβαμε τι ακριβως συνεβαινε εκει μεσα...

Στο διαολο ολοι τους... Το μονο που ηθελα οταν μπηκα στην σχολη μου πριν απο 5 χρονια ηταν να μαθω 2-3 πραγματα για να με βοηθησουν αργοτερα στην ζωη μου! Τωρα παλευω με φροντιστηρια γιατι τα μισα μαθηματα εχουν χαθει να καλυψω τις υλες για να μπορεσω καποια στιγμη να τελειωσω τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις και να αρχισω να συνεισφερω στην κοινωνια!!

Αυτα ειναι τα δημοσια πανεπιστημια που θελετε?? Να τα χαιρεστε!! Εγω ποτε δεν προκειται να στειλω το παιδι μου -οταν με το καλο ερθει- σε αυτη την κατασταση.... Καλυτερα να μου λειψει ενα αυτοκινητο και να ξεστραβωθει παρα αυτη τη κατασταση!!