Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανένα από όλα αυτά τα χαρούμενα πακέτα που να έχει πάνω από 100gb το μήνα διαθέσιμα σε Ευρωπαϊκή ένωση και να μην κοστίζει 1 νεφρό παιδιά; Ότι έχω δει μέχρι τώρα δεν περιλαμβάνει. Ενεργοποίησα το ocean στο CU προχθές οπότε είμαι άνετος και αυτό το μήνα, αλλά και σε αυτό αλλάζει η πολιτική από μέσα Δεκέμβρη νομίζω. Μέχρι στιγμής και σε άλλες εταιρίες που έχω ρωτήσει, όλες οι προσφορές τους με πολύ ή απεριόριστο internet είχαν περιορισμό για Ευρωπαϊκή ένωση...

Favorites : Sony Ericsson T68i, Sony Ericsson P800, Eten G500+, Sony Ericsson K750i, Nokia N82, LeEco Le 2

Current : Xiaomi Redmi Note 8 pro

• Απαντήσεις 24,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

περίπου 1 εβδομάδα τώρα, γίνονται κλήσεις στο κινητό και είτε εμφανίζομαι κατειλλημμένος ή γίνεται απόρριψη κλήσης από εμένα χωρίς να γίνεται τπτ από τα δύο στην ουσία. είναι πρόβλημα της vodafone ή του κινητού? 

KT23

1 hour ago, kxtsao said:

περίπου 1 εβδομάδα τώρα, γίνονται κλήσεις στο κινητό και είτε εμφανίζομαι κατειλλημμένος ή γίνεται απόρριψη κλήσης από εμένα χωρίς να γίνεται τπτ από τα δύο στην ουσία. είναι πρόβλημα της vodafone ή του κινητού? 

και σε εμενα το ιδιο σε wifi calling εισαι;

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

ναι έχω wifi calling ενεργοποιημένο αλλά μπορεί να συμβεί είτε είμαι σπίτι πχ. ή ακόμη και εκτός σπιτιού με χρήση 5G

KT23

Και σε μένα το ίδιο. Με καλούσε η κόρη με nova και ούτε χτύπησε. Έχω κλείσει το wifi calling και τα ίδια και έλεγα να σπάσω την συσκευή 😂

On 5/12/2025 at 7:02 ΜΜ, kxtsao said:

ναι έχω wifi calling ενεργοποιημένο αλλά μπορεί να συμβεί είτε είμαι σπίτι πχ. ή ακόμη και εκτός σπιτιού με χρήση 5G

Είχα και εγώ θέματα 

μπες και ξανά απενεργοποίησε το τηλεφωνητή 

( και όμως ) και απενεργοποίησε το WiFi call επανεκκίνησης και ξανά βάλτο μετά . Άμα δεν στο λύσει αυτό πάρε εξυπηρετεί 

Τι εννοεί όταν λέει «όσα ντατα» χρειάζεσαι; Αν ζητήσω 500 θα τα δώσουν; Είναι μέχρι τις 31/12

IMG_8366.png

Edited by hercoulis

51 minutes ago, hercoulis said:

Τι εννοεί όταν λέει «όσα ντατα» χρειάζεσαι; Αν ζητήσω 500 θα τα δώσουν; Είναι μέχρι τις 31/12

IMG_8366.png

Κακογραμμένη προώθηση. Θα επρεπε να λεει "Απο μολις 13€".

Εαν είμασταν Γιου Ες Έι, θα μπορούσες να πάρεις και 500ΤΒ.

https://www.aerotime.aero/articles/american-airlines-unlimited-airpass-story-steven-rothstein

• 4 weeks later...

Σπάσιμο συμβολαίου αζημίως

Καλησπέρα.

Η Vodafone προχωράει σε Μεταβολή χρεώσεων υπηρεσιών από 19/01/2026 οπότε όποιος θέλει μπορεί να διακόψει συμβόλαιο χωρίς ποινή.

Η σχετική ειδοποίηση υπάρχει στη 2η σελίδα και στον λογαριασμό κινητής και σε αυτόν της σταθερής (δείτε το ακριβές κείμενο παρακάτω).

Έχω δυο ερωτήσεις:

1. Ξέρει κανείς αν όντως ισχύει και για συμβόλαιο σταθερής; Υπάρχει τηλεφωνητής στη σταθερή; Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
  2. Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει η πρόταση που κοκκίνισα. Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Β2. Μεταβολή χρέωσης στην υπηρεσία Τηλεφωνητή (κλήση προς 121):

Η χρέωση της υπηρεσίας Vodafone Τηλεφωνητή μεταβάλλεται από: 0,77€/κλήση σε 1,21€/κλήση. Το ως άνω θα ισχύσει για τους ιδιώτες συνδρομητές Vodafone συμβολαίου και καρτοπρογράμματος (εξαιρούνται τα προγράμματα Vodafone Black, Vodafone Silver). Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24% και φόρος κινητής 10%. Δυνάμει της ανωτέρω αλλαγής, οι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις εξοπλισμού ή συσκευής), οποτεδήποτε και έως δύο (2) μήνες από την ημερομηνία εφαρμογής της, υπό την προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται όχι νωρίτερα από την προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας εφαρμογής των νέων τιμολογίων.

Ανακοίνωση βόντα: https://www.vodafone.gr/digital-press-office/anakoinoseis/anakoinwsi-tropopoiisewn-10-12-25

ΥΓ: Σχετική σελίδα ΕΕΤΤ https://www.eett.gr/docs/sychnes-erotiseis-gia-katanalotes/tilefonia-amp-diadiktyo/chreoseis/

Edited by besddimo2

Το "εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις εξοπλισμού ή συσκευής" ειναι καταχρηστικός ορος και δεν έχει νομική ισχύ. Εαν επιμείνουν, ζητηστε το γραπτώς για νομική χρήση και δια μαγείας θα φύγετε πραγματικά αζημίως. 

2 minutes ago, VIPdriver said:

Το "εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις εξοπλισμού ή συσκευής" ειναι καταχρηστικός ορος και δεν έχει νομική ισχύ. Εαν επιμείνουν, ζητηστε το γραπτώς για νομική χρήση και δια μαγείας θα φύγετε πραγματικά αζημίως. 

Όπως βλέπω, η ΕΕΤΤ άλλα λέει: "Σημειώνεται ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης αζημίως, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλών για την επιδότηση συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού ή κατασκευής δικτύου, με εξαίρεση την επιδότηση παγίου."

https://www.eett.gr/docs/sychnes-erotiseis-gia-katanalotes/tilefonia-amp-diadiktyo/chreoseis/

Βέβαια, δε χάνει κανείς τπτ να το ζητήσει "γραπτώς για νομική χρήση" αλλά δύσκολο μου φαίνεται να κάνει λάθος η ΕΕΤΤ.

9 minutes ago, besddimo2 said:

Όπως βλέπω, η ΕΕΤΤ άλλα λέει: "Σημειώνεται ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης αζημίως, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλών για την επιδότηση συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού ή κατασκευής δικτύου, με εξαίρεση την επιδότηση παγίου."

https://www.eett.gr/docs/sychnes-erotiseis-gia-katanalotes/tilefonia-amp-diadiktyo/chreoseis/

Βέβαια, δε χάνει κανείς τπτ να το ζητήσει "γραπτώς για νομική χρήση" αλλά δύσκολο μου φαίνεται να κάνει λάθος η ΕΕΤΤ.

Μπορείς επίσης να βρεις εναν νόμο που λεει οτι σε περίπτωση μονομερούς αλλαγής όρων συμβολαίου, παύει να ισχύει το συμβόλαιο εις βαρους της μεριάς που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα (και χωρίς "επιλεκτικές" προυποθεσεις). Η ΕΕΤΤ δυστυχώς κάνει πολλά χατίρια στις εταιριες, αλλά ο νόμος είναι ξεκάθαρος. 

Edited by VIPdriver

Ωραίος!

Αν έχεις τον νόμο, στείλτον. Εγώ δεν έχω επιδότηση συσκευών/εξοπλισμού αλλά όλο και κάποιον θα βοηθήσει.

7 minutes ago, besddimo2 said:

Ωραίος!

Αν έχεις τον νόμο, στείλτον. Εγώ δεν έχω επιδότηση συσκευών/εξοπλισμού αλλά όλο και κάποιον θα βοηθήσει.

Δεν χρειάζεται, απλά ακολούθησε τα βήματα και θα είναι αρκετό. Τα νομικά τμήματα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών γνωρίζουν πολύ καλά.. 

28 minutes ago, besddimo2 said:

Ωραίος!

17 minutes ago, VIPdriver said:

Δεν χρειάζεται, απλά ακολούθησε τα βήματα και θα είναι αρκετό. Τα νομικά τμήματα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών γνωρίζουν πολύ καλά.. 

Σχετικά με τις επιδοτήσεις τις πληρώνεις κανονικά. Υπάρχει μέσα στο συμβόλαιο,κατόπιν έγκρισης της ΕΕΤΤ,σημείο στο οποίο λέει πως σε περίπτωση που δικαιούσαι καταγγελία της συμφωνίας αζημίως εξακολουθείς να υποχρεούσαι την αποπληρωμή τυχόν επιδότησης. Επομένως οι εταιρείες δεν υποχωρούν σε αυτό καθώς είναι νομικά κατοχυρωμένο αυτό. Για παράδειγμα αν έχεις πάρει κάτι με δόσεις στον Vodafone λογαριασμό σου μέσω της υπηρεσίας Vodafone flex σε περίπτωση που γίνει διακοπή αζημίως πληρώνεις τις υπόλοιπες δόσεις,έτσι περίπου λειτουργεί και η επιδότηση

Όσον αφορά φίλε αν μπορείς να διακόψεις μπορείς να το ρωτήσεις είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω live chat στην εξυπηρέτηση πελατών,λογικά σε πιάνει αρκεί να κάνεις την καταγγελία με βάση τις οδηγίες που θα σου δώσει η εταιρεία την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι αλλαγές και έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό εντός δύο μηνών από την έναρξη των αλλαγών 

Υπάρχει στην πραγματικότητα τηλεφωνητής; Εγώ μόνο στην τηλεόρασα το έβλεπα. :p

Btw, αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ τηλεφωνητή, και πάλι μπορείς να κάνεις αίτηση διακοπής;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι γίνεται οταν κατά την περιαγωγή στην Αλβανία οπυ η χρέωση του πάς παντού είναι 7,90€€ την ημέρα. Και έγινε καταλαθος κλήση για 10'';

Edited by eridion25

4 ώρες πριν, eridion25 said:

Τι γίνεται οταν κατά την περιαγωγή στην Αλβανία οπυ η χρέωση του πάς παντού είναι 7,90€€ την ημέρα. Και έγινε καταλαθος κλήση για 10'';

Θα πάρεις τηλέφωνο, θα πεις ότι ήσουν στην Κέρκυρα και ότι συνδέθηκες σε δίκτυο Αλβανίας και θα σου τα σβήσουν. Θέλει όμως προσοχή 

7 ώρες πριν, Gv2008 said:

Θα πάρεις τηλέφωνο, θα πεις ότι ήσουν στην Κέρκυρα και ότι συνδέθηκες σε δίκτυο Αλβανίας και θα σου τα σβήσουν. Θέλει όμως προσοχή 

Θα φανεί από πια κεραία μπήκε. 

Αν ήταν στα Τίρανα δεν θα τον πιστέψουν ότι ήταν στην Κέρκυρα.