Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνήθως η επιδότηση βγαίνει στο 9μηνο ή 10μηνο. Αλλά, άσχετα από πότε θα υπογράψεις το συμβόλαιο, ισχύει για ένα χρόνο από την αρχική σύνδεση ή από προηγούμενη ανανέωση.

Αν δηλαδή, συμπληρώνεις χρόνο π.χ. στις 12 Ιουλίου και ανανεώσεις το συμβόλαιο , π.χ. στις 30 Μαίου, τότε η ανανέωση αρχίζει να μετράει από τις 12 Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2011, και όχι από τις 30 Μαίου.:)

Να σε διορθώσω φίλε μου, δεν είναι έτσι. Ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που υπέγραψες το συμβόλαιο. Το δικό μου συμβόλαιο έληγε τον Φεβρουάριο του '10 κανονικά, αλλά με ειδοποίησαν οτι βγήκε τελικά τον Δεκέμβριο του '09 (οπότε και έκανα χρήση της επιδότησης και φυσικά υπέγραψα το συμβόλαιο).

Σε ερώτημα μου που έκανα πριν απο μερικές μέρες για το ποτε βγαίνει η επιδότησή μου, μου είπαν θα βγεί περίπου τον Οκτώβριο, ίσως και νωρίτερα. (μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών και μου το είπαν)

Οπότε το συμπέρασμα είναι οτι το δωδεκάμηνο (θεωρητικά δωδεκάμηνο) μετράει απο τη στιγμή που υπογράφεις την ανανέωση συμβολαίου. Με λίγα λόγια ανα δέκα περίπου μήνες μπορείς να έχεις καινούριο κινητό. (εγώ αυτό κάνω)

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Δες στο συμβόλαιό σου πότε ισχύει η ημερομηνία έναρξης ανανέωσης της σύνδεσης;)

Μην κοιτάς πότε υπέγραψες. Άλλο η ημερομηνία υπογραφής της ανανέωσης, άλλο η ημερομηνία έναρξης της ανανέωσης, απ'τη στιγμή που η επιδότηση δε βγαίνει στο 12μηνο ακριβώς. Εκτός κι αν αυτό ισχύει μόνο για υπερ-επιδοτήσεις και όχι γενικά :confused:

Ναι... ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω.

Ξεκινάει να "μετράει" το δωδεκάμηνο από τη στιγμή που θα υπογράψεις.

Φίλε μου, δεν ξέρω αν αυτό ισχύει μόνο για τις υπερεπιδοτήσεις, αλλά στη δική μου περίπτωση ισχύει.

Δες στο συμβόλαιό σου πότε ισχύει η ημερομηνία έναρξης ανανέωσης της σύνδεσης;)

Μην κοιτάς πότε υπέγραψες. Άλλο η ημερομηνία υπογραφής της ανανέωσης, άλλο η ημερομηνία έναρξης της ανανέωσης, απ'τη στιγμή που η επιδότηση δε βγαίνει στο 12μηνο ακριβώς. Εκτός κι αν αυτό ισχύει μόνο για υπερ-επιδοτήσεις και όχι γενικά :confused:

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Ίσως τότε δεν ισχύει πάντα. Σε μένα π.χ. που υπέγραψα Απρίλιο, η ανανέωση αρχίζει τον Ιούλιο. Αλλά η επιδότηση είναι πανύψηλη, οπότε ίσως και να μετράει αυτό.:)

Μετα απο τον τελευταιο λογαριασμο που εκανα λιγη χρηση ιντερνετ απο το κινητο

μου ηρθε χρεωση για 5800 kbytes 34 ευρω.

Θεωρω απαραδεκτη αυτη τη χρεωση και δεν ειμαι διατεθημενος να την πληρωσω.

Αν δεν πληρωσω τι κυρωσεις μπορω να εχω;

Αν κανω φορητοτητα σε αλλη εταιρια και μεινει απληρωτος ο τελευταιος λογαριασμος

τι γινετε; Τι μπορουν να μου κανουν;

Μετα απο τον τελευταιο λογαριασμο που εκανα λιγη χρηση ιντερνετ απο το κινητο

μου ηρθε χρεωση για 5800 kbytes 34 ευρω.

Θεωρω απαραδεκτη αυτη τη χρεωση και δεν ειμαι διατεθημενος να την πληρωσω.

Αν δεν πληρωσω τι κυρωσεις μπορω να εχω;

Αν κανω φορητοτητα σε αλλη εταιρια και μεινει απληρωτος ο τελευταιος λογαριασμος

τι γινετε; Τι μπορουν να μου κανουν;

Δεν μπορείς να κάνεις φορητότητα σε άλλη εταιρία αν δεν πληρώσεις τον λογαριασμό, γιατί η Vodafone δεν θα δώσει έγκριση για να προχωρήσει η φορητότητα και είναι λογικό αυτό.

Αφού οι χρεώσεις χωρίς κάποιο πακέτο mobile internet είναι φωτιά, τι το θέλεις? Mobile internet μόνο με πακέτο και αυτό με επιφύλαξη. Αν δεν κάνω λάθος κοντά στα 7 ευρώ ανά 1mb είναι η χρέωση για τους συνδρομητές χωρίς data πακέτο.

Απλά αν θες να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς αυτόν τον αριθμό πρέπει να πληρώσεις τον λογαριασμό, αλλιώς αν θες άλλαξε νούμερο και πήγαινε όπου θέλεις.. Βέβαια δεν ξέρεις τι κυρώσεις μπορείς να έχεις.. Μην ξεχνάς ότι έχεις υπογράψει και ένα συμβόλαιο.

Δεν μπορείς να κάνεις φορητότητα σε άλλη εταιρία αν δεν πληρώσεις τον λογαριασμό, γιατί η Vodafone δεν θα δώσει έγκριση για να προχωρήσει η φορητότητα και είναι λογικό αυτό.

Αφού οι χρεώσεις χωρίς κάποιο πακέτο mobile internet είναι φωτιά, τι το θέλεις? Mobile internet μόνο με πακέτο και αυτό με επιφύλαξη. Αν δεν κάνω λάθος κοντά στα 7 ευρώ ανά 1mb είναι η χρέωση για τους συνδρομητές χωρίς data πακέτο.

Απλά αν θες να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς αυτόν τον αριθμό πρέπει να πληρώσεις τον λογαριασμό, αλλιώς αν θες άλλαξε νούμερο και πήγαινε όπου θέλεις.. Βέβαια δεν ξέρεις τι κυρώσεις μπορείς να έχεις.. Μην ξεχνάς ότι έχεις υπογράψει και ένα συμβόλαιο.

Εγκριση θα δοθεί για φορητότητα εκτός και αν είναι η γραμμή σε φραγή. Απλά μετά θα τον κυνηγάνε απο το νομικό τμήμα και αναγκαστικά κάποια στιγμή θα τα πληρώσει.

Phantom Of The Opera

Τοτε γιατι δεν αναφερουν μεσα στο προγραμμα την χρεωση;

τα ψαχνουμε αυτα τα πραματα :)

ΠΡΕΠΕΙ να το πληρωσεις και θα το πληρωσεις θες δε θες :p

Τοτε γιατι δεν αναφερουν μεσα στο προγραμμα την χρεωση;

Θα έπρεπε να ενημερωθείς για τον τιμοκατάλογο.. Δεν μπορεί να ανεφέρεται στο συμβόλαιο, γιατί εχουν δικαίωμα να τον αλλάξουν.. Δεν είναι σταθερές οι τιμές. Πριν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία θα έπρεπε να μάθεις τη χρέωση.

Πάντως αν θες να χρησιμοποιείς το mobile internet διάλεξε κάποιο πακέτο )πχ με 4 ευρώ το μήνα και 80mb που είναι το μικρότερο) μην ξανακάνεις λάθος και το χρησιμοποιείς έτσι ... (για όλες τις εταιρίες ισχύει αυτό)

Εγκριση θα δοθεί για φορητότητα εκτός και αν είναι η γραμμή σε φραγή. Απλά μετά θα τον κυνηγάνε απο το νομικό τμήμα και αναγκαστικά κάποια στιγμή θα τα πληρώσει.

Είσαι σίγουρος? Γιατί εγώ κάποις στιγμή που είχα ρωτήσει πληροφοριακά στην εξυπηρέτηση μου είχαν πει ότι θα πρέπει να εγκριθεί η φορητότητα από αυτούς, γιατί υπάρχει και περίπτωση να μην την εγκρίνουν, αν δεν είναι πληρωμένοι όλοι οι λογαριασμοί κτλ.

αν υπαρχει μεγαλο ποσο σε εκρεμμοτητα η 2 και παραπανω ανεξοφλητοι τοτε μπορει να ακυρωθει το αιτημα.

για πιο πανω για την επιδοτηση απο ποτε μετραει.μεχρι τον απριλιο οποτε υπεγραφες ανεξαρτητα απο ποτε εκλεινες χρονο ισχυει και το 12μηνο.μετα απο τον απριλιο ανεξαρτητα απο ποτε βγαινει η επιδοτηση και αν την εκμεταλλευτεις πριν τον 12μηνο η δεσμευση σου μετραει απο την τελευταια την αρχικη ουσιαστικα συνδεση για τους καινουργιους συνδρομητες και για τους υπαρχοντες απο την τελευταια φορα ανανεωσης ασχετα απο το αν εσυ περνεις νωριτερα επιδοτηση

Εαν καποιος θελει να διακοψει ενα συμβολαιο που εκανε προσφατα πχ 6 μηνων το μονο που εχει να κανει ειναι να επιστρεψει το ποσο της επιδοτησης που εχει παρει?

Εαν καποιος θελει να διακοψει ενα συμβολαιο που εκανε προσφατα πχ 6 μηνων το μονο που εχει να κανει ειναι να επιστρεψει το ποσο της επιδοτησης που εχει παρει?

Θα επιστρεψεις την αναλογια που αντιστοιχει στην αρχικη επιδοτηση για τους υπολοιπους 6 μηνες.Οχι ολο το ποσον.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Στους 6 μήνες αντιστοιχεί όλο το ποσόν.

Εχω κοψει συνδεση σε 3 μηνες και δεν πληρωσα ολη την επιδοτηση.

Φιλικά Γιάννης

Πώς γίνεται αυτό;

Γιατι πως γινεται ?

μηπως χρησιμοποιησες την εκπτωση στο παγιο, αντι της επιδοτησης?

Οχι ποτε δν εχω χρησιμοποιησει την εκπτωση.

Φιλικά Γιάννης

Γιατι πως γινεται ?

Γιατι στους ορους αναφερει οτι μεχρι και τους 6 μηνες επιστρεφεις το 100% της επιδοτησης.

Γιατι στους ορους αναφερει οτι μεχρι και τους 6 μηνες επιστρεφεις το 100% της επιδοτησης.

Τι να σου πω...Δεν εχω (κακως) διαβασει ποτε τους ορους αλλα γραφω απλα μια προσωπικη εμπειρια.

Φιλικά Γιάννης

Στo unlimited πρόγραμμα που έχεις 1500 λεπτά προς έναν αριθμό vodafone, κάθε πότε μπορείς να αλλάξεις αυτόν τον αριθμό. Στο site δεν γράφει κάτι.

Στo unlimited πρόγραμμα που έχεις 1500 λεπτά προς έναν αριθμό vodafone, κάθε πότε μπορείς να αλλάξεις αυτόν τον αριθμό. Στο site δεν γράφει κάτι.

μολις κλεισει ενα μηνα το νουμερο μπορεις να το αλλαξεις

Σήμερα 15/5/2010 πήγα στο κοντινό κατάστημα Vodafone για να διακόψω σύνδεση που διέθετα 4 χρόνια και πληρώνονταν μέσω πιστωτικής χωρίς καμία καθυστέρηση. Με έβαλαν να πάρω τηλέφωνο στα κεντρικά και να ψάχνομαι ανάμεσα σε διάφορες επιλογές ακούγοντας και διαφημίσεις της Vodafone για να πάρω κωδικό απενεργοποίησης (νέος τρόπος μου είπαν). Μετά από αρκετή ώρα πήρα τον κωδικό και μου ζήτησαν να καταβάλω ΜΕΤΡΗΤΑ ένα ακόμη πάγιο γιατί θα μου κόψουν την γραμμή σε ένα μήνα. Έτσι γίνεται μου απάντησε ο υπάλληλος του καταστήματος.

Με το έτσι θέλω, ένα επιπλέον πάγιο ΜΕΤΡΗΤΑ, για έναν ακόμη μήνα ενώ ζήτησα διακοπή ΣΗΜΕΡΑ.

Τέσσερα χρόνια πελάτης χωρίς καμία καθυστέρηση πληρωμής και κάτοχος ακόμη μιας γραμμής και ενός καρτοκινητού.

Αίσχος.

ΥΓ. Φυσικά έστειλα στο ΙΝΚΑ αναλυτική καταγγελία και θα το αναρτήσω όπου μπορώ.

Κωνσταντίνος

Αναφέρεται στο συμβόλαιο, όπως και σε όλες τις εταιρείες, ότι τα αποτελέσματα της καταγγελίας της σύμβασης επέρχονται 30 μέρες μετά την περιέλευση της δήλωσης στον πάροχο. Για πιο σύντομα, εχεις τη δυνατότητα να κάνεις φορητότητα σε κάποιον άλλο πάροχο, που θα ολοκληρωθεί σε 15 περίπου μέρες. Αυτό το διάστημα όμως θα υποχρεωθείς να το πληρώσεις.

Αξιοπερίεργο είναι ότι σου ζήτησαν μετρητά ντούκου εδώ και τώρα. Δεν γίνεται έτσι κανονικά, έρχεται λογαριασμός στο σπίτι κ.λπ. και ένας τελικός/ εκκαθαριστικός για την απόσβεση των εκατέρωθεν υποχρεώσεων.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών