my_highness Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 1) Πρόκειται για master, όπου και στο Ελλάδα τα δημοσια πανεπιστήμια χρεώνουν ήδη δίδακτρα. 2) Στην Αγγλία ένα μέσο master σου εξασφαλίζει μισθό κατά μέσο ορο 3-4 "χιλιαρικάκια" το χρόνο υψηλότερο. Δηλαδή σε 3-4 χρονια έχεις κάνει απόσβεση. Tα της Αγγλίας τα γνωρίζεις καλύτερα, αλλά αν δεν κάνω λάθος το master δεν είναι στην πραγματικότητα απαραίτητο;Tι ακριβώς μπορείς να κάνεις με το bachelor, και πόσοι είναι αυτοί που δεν έκαναν και master;Επίσης πέρα από το master, το bachelor είναι δωρεάν; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το master θα έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν, δηλαδή να πληρώνουν όλοι (μέσω πχ της φορολογίας)ώστε να παίρνεις εσύ υψηλότερο μισθό??:X Για να έχουν όλοι ανάλογες ευκαιρίες, που ούτε σήμερα τις έχουν βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, και οχι μόνο ολίγοι και "εκλεκτοί". Δεν θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα να πληρώνουν αυτοί που διαθέτουν υψηλά εισοδήματα, έτσι ώστε η Παιδεία να μην είναι αποκλειστικό προνόμιο μιας μειοψηφίας. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 Tα της Αγγλίας τα γνωρίζεις καλύτερα, αλλά αν δεν κάνω λάθος το master δεν είναι στην πραγματικότητα απαραίτητο; Oxi. Kathe allo. Tι ακριβώς μπορείς να κάνεις με το bachelor, και πόσοι είναι αυτοί που δεν έκαναν και master; H pleiopsifia. Επίσης πέρα από το master, το bachelor είναι δωρεάν; Oxi, alla: a) Ta didaktra gia bachelor einai ena mikro mono pososto se sxesi me ta didaktra gia master. b) Mexri twra plirwnes me vasi to eisodima. c) Pleon xrewnesai didaktra ta opoia kseplirwneis otan (ki an) piaseis douleia kai MONO EAN to eisodima sou kseperasei ena orio. Proswpika pio dikaio systima de mporw na skeftw. Για να έχουν όλοι ανάλογες ευκαιρίες, που ούτε σήμερα τις έχουν βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, και οχι μόνο ολίγοι και "εκλεκτοί". Afto apla den isxuei stin praksi. Ta didaktra den einai apagoreutika, uparxoun diefkolunseis gia osous den exoun tin oikonomiki dunatotita: sta bachelor outws h allws plirwneis AFOU vreis douleia kai oxi ek twn proterwn. Ta master opws eksigisa den einai aparaitita gia na vreis douleia, alla sou dinoun ti dunatotita na kerdiseis kapoia (ews polla) perissotera xrimata. Kai afto to plirwneis. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 Κλειστα μεχρι την αλλη Τεταρτη εμαθα εγω... Σωστα τα λες sofi-k κλειστα μεχρι και την αλλη Τεταρτη οπου θα γινει νεα Γενικη Συνελευση!! Μεχρι τοτε βλεπουμε......:ninja: :ninja: Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 Afto apla den isxuei stin praksi. Ta didaktra den einai apagoreutika, uparxoun diefkolunseis gia osous den exoun tin oikonomiki dunatotita Οταν μιλάς για οικονομικές διευκολύνσεις αναφέρεσαι σε φοιτητοδάνεια; : sta bachelor outws h allws plirwneis AFOU vreis douleia kai oxi ek twn proterwn. Και αν δεν βρείς δουλειά ποιός τα πληρώνει;Σου εγγυάται κανείς οτι θα βρείς και δουλειά;Εάν δεν βρείς ποιός αναλαμβάνει το κόστος; Αναφέρεσαι σε ιδιωτικά πανεπιστήμια ή σε δημόσια με δίδακτρα;Γιατί έχω σοβαρές αμφιβολίες εάν μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί υπό αυτές τις προυποθέσεις. And last but not least, τι από τα παραπάνω πιστεύεις οτι θα εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα; Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 ΑΣΟΕΕ κλειστά μέχρι την Τρίτη 20/02 και νέα Γ.Σ.. Το ευχάριστο είναι ότι έχει χαθεί η μισή δύναμη τους, οπότε λογικά την άλλη Τρίτη θα κατεβάσει πλαίσιο και η Δ.Α.Π.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
roody1 Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 ΑΣΟΕΕ κλειστά μέχρι την Τρίτη 20/02 και νέα Γ.Σ.. Το ευχάριστο είναι ότι έχει χαθεί η μισή δύναμη τους, οπότε λογικά την άλλη Τρίτη θα κατεβάσει πλαίσιο και η Δ.Α.Π.. :blink: Ωραία λογική παράταξης! Κατεβαίνουμε μόνο όταν μας παίρνει! Προς Θεού ΔΕΝ το λέω για σένα, απλά μου κάνει εντύπωση, είναι η λογική του παραλόγου! Άντε να δούμε τί θα γίνει...Κατα τ' άλλα στις 26 ξεκινάει το εαρινό...η τύχη της εξεταστικής αγνοείται :ninja: Παράθεση It takes no time to fall in love but it takes you years to know what love is... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Villis Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 Χημικοί Μηχανικοί ΑΠΘ κλειστοί μέχρι την επόμενη Τετάρτη που έχει νέα γενική συνέλευση... Παράθεση Τhe end of an era... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 :blink: Ωραία λογική παράταξης! Κατεβαίνουμε μόνο όταν μας παίρνει! Προς Θεού ΔΕΝ το λέω για σένα, απλά μου κάνει εντύπωση, είναι η λογική του παραλόγου! Άντε να δούμε τί θα γίνει...Κατα τ' άλλα στις 26 ξεκινάει το εαρινό...η τύχη της εξεταστικής αγνοείται :ninja: Ίσως δεν είναι ότι καλύτερο αλλά αφού είναι όλοι εναντίον και πέφτει ξύλο χωρίς λόγο κάθε φορά γιατί να κατεβαίνουν? Δεν το λέω μόνο για τη ΔΑΠ αλλά γενικά:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theoni Δημ. February 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2007 Σωστα τα λες sofi-k κλειστα μεχρι και την αλλη Τεταρτη οπου θα γινει νεα Γενικη Συνελευση!! Μεχρι τοτε βλεπουμε......:ninja: :ninja: Και επίσης έμαθα ότι την Τετάρτη θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει με την εξεταστική... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stella711 Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Για τα Τ.Ε.Ι Αθήνας ξέρει κάποιος τίποτα? Τα νεύρα μου!!! Λυπάμαι μόνο τα παιδιά από επαρχία που τα νοίκια και οι λογαριασμοί τρέχουν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Σήμερα έχει συνέλευση στο Πάντειο έτσι; Όποιος άγιος άνθρωπος μπορεί ας ενημερώσει βρε παιδιά, να ξέρουμε κι εμείς τι γίνεται... :( Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALekz182 Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Για τα Τ.Ε.Ι Αθήνας ξέρει κάποιος τίποτα? Τα νεύρα μου!!! Λυπάμαι μόνο τα παιδιά από επαρχία που τα νοίκια και οι λογαριασμοί τρέχουν... Το μονο που ξερω ειναι πως φιλος στο εμποριας και διαφημισης εχασε το εξαμηνο...και η σχολη ειναι ακομη κλειστη. Παράθεση http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg Sleepless Degenerate Drunk. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Πάντως απ' ότι έμαθα εχτές...η συνέλευση στο ΟΠΑ (κατά κόσμον ΑΣΟΕΕ) αποφάσισε συνέχιση της κατάληψης μέχρι και την Τρίτη 20/2. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trela7 Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 για τη συνελευση της φιλοσοφικης αθηνων ξερει κανεις τιποτα βρε παιδια;; παλι καταληψη;;; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] http://freespiritnowtobe.blogspot.com/ Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ. 218 ψήφοι υπερ καταλήψεως. Οι λοιποί αμελητέες ποσότητες. Η κατάληψη συνεχίζεται μέχρι τις 22/02... Νέα Γ.Σ. στις 21/02... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drillgr Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Μια απ τα ιδια και στους Πολιτικους Μηχανικους ΑΠΘ, συνεχεια της καταληψης μεχρι και 21/2 οπου και θα ξανα γινει συνελευση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Και αν δεν βρείς δουλειά ποιός τα πληρώνει;Σου εγγυάται κανείς οτι θα βρείς και δουλειά;Εάν δεν βρείς ποιός αναλαμβάνει το κόστος; Δεν είμαι σίγουρος, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πληρώνεις ο ίδιος. Φαντάζομαι το επιβαρύνεται ο κρατικός κορβανάς. Αναφέρεσαι σε ιδιωτικά πανεπιστήμια ή σε δημόσια με δίδακτρα;Γιατί έχω σοβαρές αμφιβολίες εάν μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί υπό αυτές τις προυποθέσεις. Τα πανεπιστήμια στην Αγγλία δεν είναι ούτε ιδιωτικά (όπως το εννούμε στην Ελλάδα) αλλά ούτε και δημόσια (με την ελληνική έννοια του όρου). ΝΠΙΔ θα τα ονόμαζα εγώ. Αλλά, και ιδιωτικά να ήταν, εφόσον το κόστος το καλύπτει κάποιος άλλος (πχ το κράτος) για όσους αποφοίτους δε βρουν ανάλογη δουλειά, τι σημασία έχει; And last but not least, τι από τα παραπάνω πιστεύεις οτι θα εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα; Μα εσύ δεν είπες "δείτε εδώ τί έρχεται σύντομα σε ένα πανεπιστήμιο κοντά σας..."; Τώρα λες ότι εμείς τελικά δε θα εφαρμόσουμε αυτό το σύστημα. Αποφάσισε :cool: Και στην τελική, έστω ότι το εφαρμόζαμε με αυτό τον τρόπο. Εσύ θα δεχόσουν την επιβολή διδάκτρων; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Δεν είμαι σίγουρος, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πληρώνεις ο ίδιος. Φαντάζομαι το επιβαρύνεται ο κρατικός κορβανάς..... .....Τα πανεπιστήμια στην Αγγλία δεν είναι ούτε ιδιωτικά (όπως το εννούμε στην Ελλάδα) αλλά ούτε και δημόσια (με την ελληνική έννοια του όρου). ΝΠΙΔ θα τα ονόμαζα εγώ. Αρα δεν μιλάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά για δημόσια άσχετα αν είναι ΝΠΙΔ.Μεγάλη διαφορά. Αλλά, και ιδιωτικά να ήταν, εφόσον το κόστος το καλύπτει κάποιος άλλος (πχ το κράτος) για όσους αποφοίτους δε βρουν ανάλογη δουλειά, τι σημασία έχει; Eάν το κόστος το πληρώνει το κράτος, γιατί τα κέρδη να τα καρπώνεται ο ιδιώτης;Οι ζημίες όλων και τα κέρδη δικά μας;Δεν στέκει και αμφιβάλω αν οι Αγγλοι ή οποιοσδήποτε θα δεχόταν κάτι τέτοιο.:whistle: Μα εσύ δεν είπες "δείτε εδώ τί έρχεται σύντομα σε ένα πανεπιστήμιο κοντά σας...";Τώρα λες ότι εμείς τελικά δε θα εφαρμόσουμε αυτό το σύστημα. Αποφάσισε:cool: Τα μεταπτυχιακά για χοντρά πορτοφόλια είμαι σίγουρος οτι έρχονται, για τα υπόλοιπα είμαι βέβαιος οτι δεν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους οι "μεταρρυθμιστές".Εχω αποφασίσει εδώ και καιρό:shifty: Και στην τελική, έστω ότι το εφαρμόζαμε με αυτό τον τρόπο. Εσύ θα δεχόσουν την επιβολή διδάκτρων; Yπο αυτές τις προυποθέσεις και εάν τα χρήματα επαναεπενδύονταν στα Πανεπιστήμια, γιατί όχι.Ολ' αυτά όμως και πάλι δεν αφορούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.Καμμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, οπότε οι θέσεις μου παραμένουν οι ίδιες. Οταν τα ΙΙΕΚ χρεώνουν 3.000 ευρώ το χρόνο, ούτε να φανταστώ δεν θέλω τι θα χρεώνουν αν δίνουν και πτυχίο Πανεπιστημίου.:rolleyes: Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 "Ιδιώτες, κέρδη, επιχειρήσεις". Όλη αυτή η κουβέντα είναι υποθετική, μιας και η συζήτηση που γίνεται στη χώρα μας αφορά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Αλλά ακόμη και για ιδιωτικά, κερδοσκοπικά ιδρύματα να μιλούσαμε: Eάν το κόστος το πληρώνει το κράτος, γιατί τα κέρδη να τα καρπώνεται ο ιδιώτης;Οι ζημίες όλων και τα κέρδη δικά μας;Δεν στέκει και αμφιβάλω αν οι Αγγλοι ή οποιοσδήποτε θα δεχόταν κάτι τέτοιο. και αυτό στέκει. Αν το κράτος πληρώνει χ Ευρώ (κόστος) για κάθε φοιτητή δημοσίου πανεπιστημίου, τι διαφορά έχει για το κράτος (και για σένα) αν εγώ τα χ Ευρώ που μου αναλογούν ζητήσω το κράτος να τα δώσει όχι στο Πα.Μακ αλλά στο Πανεπιστήμιο ΑΕ. Το κόστος λειτουργίας του Πανεπιστήμιο ΑΕ δε θα είναι απαραίτητα το ίδιο με το κόστος λειτουργίας του ΠαΜακ. Για 1002 λόγους μπορεί να είναι είτε υψηλότερο (οπότε τη διαφορά την καλύπτω με δίδακτρα) είτε χαμηλότερο, οπότε ο "ιδιώτης" βγάζει κέρδος. Τώρα αν σε ενοχλεί το κέρδος αυτό καθαυτό ως έννοια, αυτό είναι άλλη ιστορία. Βέβαια, όπως είπα στην αρχή, το συγκεκριμένο ζήτημα του κέρδους είναι καθαρά υποθετικό,για αυτό και δε θα επεκταθώ. Και την κουβέντα περί "ιδιωτικών" πανεπιστημίων δεν υπάρχει λόγος να την κάνουμε σε υποθετική βάση. Στη χώρα μας υπάρχουν ήδη μη κρατικά "πανεπιστήμια" τα οποία είναι καθόλα αξιόλογα (πχ ALBA, Deree). Άλλωστε όταν τα πτυχία των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων θα αναγνωριστούν θέλουμε δε θέλουμε (λόγω ΕΕ) και όταν συμπολίτες μας μπορούν να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια εκτός των συνόρων, το να συζητάμε ακόμα για το άρθρο 16 στα στενά πλαίσια του ελληνικού χώρου είναι τουλάχιστον παρωχημένο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 "Ιδιώτες, κέρδη, επιχειρήσεις". Όλη αυτή η κουβέντα είναι υποθετική, μιας και η συζήτηση που γίνεται στη χώρα μας αφορά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Εάν είσαι επιχειρηματίας είναι δυνατόν να ρισκάρεις το κεφάλαιο σου, δίχως να προσδοκάς κάποιο κέρδος;Γιατί να ρισκάρω τα χρήματα μου σε έναν τομέα που δεν θα έχω κέρδος; Kαι σε τελική ανάλυση με ποιό τρόπο μπορεί να μου απαγορεύσει κάποιος να έχω κέρδος σε κάποια επαγγελματική μου δραστηριότητα; και αυτό στέκει. Αν το κράτος πληρώνει χ Ευρώ (κόστος) για κάθε φοιτητή δημοσίου πανεπιστημίου, τι διαφορά έχει για το κράτος (και για σένα) αν εγώ τα χ Ευρώ που μου αναλογούν ζητήσω το κράτος να τα δώσει όχι στο Πα.Μακ αλλά στο Πανεπιστήμιο ΑΕ. Το κόστος λειτουργίας του Πανεπιστήμιο ΑΕ δε θα είναι απαραίτητα το ίδιο με το κόστος λειτουργίας του ΠαΜακ. Για 1002 λόγους μπορεί να είναι είτε υψηλότερο (οπότε τη διαφορά την καλύπτω με δίδακτρα) είτε χαμηλότερο, οπότε ο "ιδιώτης" βγάζει κέρδος. Δε βρίσκω τι ακριβώς θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο. Βέβαια, όπως είπα στην αρχή, το συγκεκριμένο ζήτημα του κέρδους είναι καθαρά υποθετικό,για αυτό και δε θα επεκταθώ. Και την κουβέντα περί "ιδιωτικών" πανεπιστημίων δεν υπάρχει λόγος να την κάνουμε σε υποθετική βάση. Στη χώρα μας υπάρχουν ήδη μη κρατικά "πανεπιστήμια" τα οποία είναι καθόλα αξιόλογα (πχ ALBA, Deree). Άλλωστε όταν τα πτυχία των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων θα αναγνωριστούν θέλουμε δε θέλουμε (λόγω ΕΕ)σημείωση:Λόγω Χατζηδάκη, οχι του συνθέτη:whistle: και όταν συμπολίτες μας μπορούν να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια εκτός των συνόρων, το να συζητάμε ακόμα για το άρθρο 16 στα στενά πλαίσια του ελληνικού χώρου είναι τουλάχιστον παρωχημένο. Τη λύση την ανέφερε ο Σταθόπουλος(πρώην υπουργός Δικαιοσύνης).Νομοθετείς κάποια ποιοτικά κριτήρια με βάση τα οποία αναγνωρίζεις επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους π.χ.του Τzimiski 3ος όροφος-University of Sheffield.Οποια κολλέγια τηρούν τις προυποθέσεις αναγνωρίζεις τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και μόνο αυτά, ενώ τα υπόλοιπα είναι σαν να μην υπάρχουν. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να επιβάλουμε το τι κάνουν στο εξωτερικό, φροντίζουμε τουλάχιστον για την Ελλάδα.Οποιος θέλει να πάει στο εξωτερικό, στο καλό με τις ευχές μου. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. February 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2007 Εάν είσαι επιχειρηματίας είναι δυνατόν να ρισκάρεις το κεφάλαιο σου, δίχως να προσδοκάς κάποιο κέρδος;Γιατί να ρισκάρω τα χρήματα μου σε έναν τομέα που δεν θα έχω κέρδος; Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μη κερδοσκοπικά ιδρύματα (όχι μόνο πανεπιστήμια) τα οποία ΔΕΝ έχουν σκοπό το κέρδος. Γιατί το κάνουν; Γιατί μπορεί να ανήκουν σε ιδρύματα κι όχι ιδιώτες (πχ ένα ίδρυμα όπως πχ το ίδρυμα Ωνάση έχει δραστηριότητες που δεν έχουν σκοπό το κέρδος), σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ενδιαφέρον για ίδρυση πανεπιστημίου αν δεν κάνω λάθος έχει εκφράσει τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η Εκκλησία) και στην τελική ακόμα και μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να έχει λόγους να έχει κάποιο μη κερδοσκοπικό παράρτημα, πχ μπορεί να επωφελείται από την έρευνα, την έτοιμη δεξαμενή αποφοίτων/εργαζομένων ακόμα και το κύρος που έχει μια τέτοια κίνηση. Δλδ ο Κόκκαλης τo AIT το ίδρυσε για τα φράγκα; Δεν ξέρω, ρωτάω. Το ALBA που ανέφερα και προηγουμένως το ίδρυσε ο ΣΕΒ και οι λοιποί για να βγάζουν κέρδος; Δε νομίζω. Kαι σε τελική ανάλυση με ποιό τρόπο μπορεί να μου απαγορεύσει κάποιος να έχω κέρδος σε κάποια επαγγελματική μου δραστηριότητα; Δεν είμαι νομικός αλλά και για αυτό υπάρχουν λύσεις - σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό το όποιο πλεόνασμα δε μπορεί να "μοιραστεί" στους "μετόχους" ως μέρισμα, απλά επανεπενδύεται. Όπως είπα δε θα ανακαλύψει η Ελλάδα την πυρίτιδα. Τη λύση την ανέφερε ο Σταθόπουλος(πρώην υπουργός Δικαιοσύνης).Νομοθετείς κάποια ποιοτικά κριτήρια με βάση τα οποία αναγνωρίζεις επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους π.χ.του Τzimiski 3ος όροφος-University of Sheffield.Οποια κολλέγια τηρούν τις προυποθέσεις αναγνωρίζεις τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και μόνο αυτά, ενώ τα υπόλοιπα είναι σαν να μην υπάρχουν. Εγώ νόμιζα ότι το νόημα είναι ακριβώς αυτό - επειδή το τάδε ΙΕΚ συνεργάζεται με το University of Sheffield και το απονεμόμενο πτυχίο είναι του Sheffield, δεν έχει αρμοδιότητα, δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να κρίνει τα πτυχία του Sheffield (και του κάθε Sheffield). Είναι αρμοδιότητα των ανάλογων αρχών της Βρετανίας και η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ οφείλει να σεβαστεί την απόφασή τους. Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι. Από εκεί και πέρα, νομικός δεν είμαι για να αντιπαρατεθώ με το Σταθόπουλο (άλλωστε δεν έχω διαβάσει αυτή του την άποψη) αλλά αν η λύση ήταν/είναι τόσο απλή, γιατί δεν έλυσε το πρόβλημα ο Σταθόπουλος όσο ήταν μέλος της (τότε) κυβέρνησης; Προφανώς του είναι πιο εύκολο να βρίσκει λύσεις όσο βρίσκεται στην απέξω; Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να επιβάλουμε το τι κάνουν στο εξωτερικό, φροντίζουμε τουλάχιστον για την Ελλάδα.Οποιος θέλει να πάει στο εξωτερικό, στο καλό με τις ευχές μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, καλώς ή κακώς, έχει κάποια δικαιώματα και κάποιες υποχρεώσεις. Έτσι, αφενός δε μπορούμε να κάνουμε ότι θελουμε στα κουτουρού χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν και αφετέρου δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα να κοιτάμε μόνο τι γίνεται στα στενά γεωγραφικά μας όρια από τη στιγμή που (πχ) στην Ευρώπη υπάρχει ελεύθερη διακίνηση σπουδαστών και εργαζομένων (με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα μαζί;) ). Γιατί είναι σα να λέμε ότι απαγορεύουμε τα "ιδιωτικά" πανεπιστήμια στην Αθήνα, αλλά τα επιτρέπουμε στην Κρήτη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. February 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2007 Για τα Τ.Ε.Ι Αθήνας ξέρει κάποιος τίποτα? Τα νεύρα μου!!! Λυπάμαι μόνο τα παιδιά από επαρχία που τα νοίκια και οι λογαριασμοί τρέχουν... Aπο τουριστες εμαθα οτι παιζει να χαθει ολο το εξαμηνο :ninja: Τελικα, μονο στη Λαμια δεν εχουν καταληψεις! Την επομενη Τριτη αρχιζει κανονικα το εαρινο εξαμηνο! Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jim19 Δημ. February 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2007 κΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ????ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Caesar2_88 Δημ. February 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2007 Τελικα, μονο στη Λαμια δεν εχουν καταληψεις! Την επομενη Τριτη αρχιζει κανονικα το εαρινο εξαμηνο! Όχι μόνο..:O Είμαι Κοινωνική Θεολογία στο Καποδιστριακό,κοντά στη Φιλοσοφική.Τέλειωσα την Πέμπτη την εξεταστική στα μαθήματα που έχω δηλώσει.Κανονικά τελειώνει στις 22/23 του μηνού νομίζω.Εαρινό λογικά στις 26 ξεκινάει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. February 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2007 http://news.contra.gr/News/Hellas/142831.html όμηρία προεδρου στο τει Θεσσαλονίκης Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts