Jump to content

Aκτινοβολία SAR και τιμές συσκευών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενα σχετικο αρθο και απο εμενα:

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=7751&la=1

Σιγουρα τα κινητα κια η ακτινοβολια τους δεν ειναι το μοξο επιβλαβες πραγμα στην καθημερινοτητα μας αλλα σιγουρα δεν ειναι και τελειως ακινδυνο. Θα αναφερω την εξης προσωπικη εμπειρια. Ο πατερας μου περσι, ετυχε να εχει καποια ενοχληση στο μαγουλο προς την μερια του αυτιου και τελικα υστερα απο εξετασεις αποδειχτηκε οτι υπηρχε ενας πολυ μικρος ογκος ο οποιος με μια μεθοδο ακτινοβολιας τελικα εξαφανιστηκε χωρις ευτυχως αλλα παρατραγουδα. Ο πυρηνικος φυσικος που εκανε τις eπεμβασεις στον πατερα μου μας ειπε χαρακτηριστικα οτι τα επομενα χρονια αναμενεται ιλιγγιωδη αυξηση τετοιου τυπου περιστατικων με μικρο-ογκους στην περιοχη του αυτιου-μαγουλου που θα οφειλονται στην παρατεταμενη χρηση κινητου σε καθημερινη βαση. Δεν νομιζω ο γιατρος να ειχε καποιον λογο να μας πει κατι τετοιο περαν της καθαρας επιστημονικης ενημερωσης.

Αρα το συμπερασμα για εμενα ειναι οτι οσοι χρησιμοποιουν το κινητο σε καθημερινη βαση για πολυ ωρα ομιλιας (και οχι τοσο για μουσικη, ιντερνετ, ραδιο, παιχνιδια κτλ) θα πρεπει να λαμβανουν προφυλαξεις χρησιομοποιωντας καποιο h/f.

Απο μαρτυρια προσωπου,κολλητου σε μενα,που χρησιμοποιει πολυ το κινητο,ξερω οτι αρχισε να εχει πονοκεφαλους,ΚΑΙ απωλεια μνημης.Οταν το συνειδοτοποιησε,εβαλε bluetooth με καλωδιακι,και οχι σκουλαρικι,και τα φαινομενα,σταματησαν μαχαιρι,μετα απο κανα δυο μερες.

Αρα,τι χρειαν εχομεν αλλων μαρτυρων;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

• 4 weeks later...
Τελικά η υψηλή τιμή sar ενός κινητού είναι αποτρεπτικός παράγοντας? Το ρωτάω αυτό γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι αν το κινητό έχει υψηλό δείκτη έχει πολύ καλύτερο σήμα και έτσι κρατάει ένα χαμηλό μέσο όρο, ενώ ένα κινητό με χαμηλό δείκτη λόγω χειρότερου σήματος ζορίζεται περισσότερο. Υπάρχει καθόλου αλήθεια σε αυτό? Και για να μη λέω λόγια στον αέρα η ανησυχία μου έχει να κάνει με το satio το οποίο μου αρέσει πολύ αλλά αυτό το πράγμα με αγχώνει (αν και χρησιμοποιώ παντα bluetooth, αν βοηθάει).:confused:

Τελικά η υψηλή τιμή sar ενός κινητού είναι αποτρεπτικός παράγοντας? Το ρωτάω αυτό γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι αν το κινητό έχει υψηλό δείκτη έχει πολύ καλύτερο σήμα και έτσι κρατάει ένα χαμηλό μέσο όρο, ενώ ένα κινητό με χαμηλό δείκτη λόγω χειρότερου σήματος ζορίζεται περισσότερο. Υπάρχει καθόλου αλήθεια σε αυτό? Και για να μη λέω λόγια στον αέρα η ανησυχία μου έχει να κάνει με το satio το οποίο μου αρέσει πολύ αλλά αυτό το πράγμα με αγχώνει (αν και χρησιμοποιώ παντα bluetooth, αν βοηθάει).:confused:

Ο δείκτης SAR δεν έχει σχέση με το «πόσο καλό σήμα έχει ένα κινητό». Είναι απλά μια μέγιστη τιμή και τίποτα άλλο.

Ο δείκτης SAR δεν έχει σχέση με το «πόσο καλό σήμα έχει ένα κινητό». Είναι απλά μια μέγιστη τιμή και τίποτα άλλο.

Μια μέγιστη τιμή που εκφράζει τι? Πάντως έχω διαβάσει επανειλημένα σε αυτό το φόρουμ για κινητά με χαμηλό δείκτη και πιθανόν χειρότερο σήμα. Βέβαια δεν επιμένω παραπάνω γιατί δεν γνωρίζω παραπάνω. Όμως δεν μπορεί, κάπου θα χρειάζεται αυτό το sar, αλλιώς κακώς ανησυχούμε σε τόσες συζητήσεις που κάνουμε και μιλάμε για επικίνδυνα κινητά λόγω υψηλού sar.

Μια μέγιστη τιμή που εκφράζει τι? Πάντως έχω διαβάσει επανειλημένα σε αυτό το φόρουμ για κινητά με χαμηλό δείκτη και πιθανόν χειρότερο σήμα. Βέβαια δεν επιμένω παραπάνω γιατί δεν γνωρίζω παραπάνω. Όμως δεν μπορεί, κάπου θα χρειάζεται αυτό το sar, αλλιώς κακώς ανησυχούμε σε τόσες συζητήσεις που κάνουμε και μιλάμε για επικίνδυνα κινητά λόγω υψηλού sar.

Όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=47297

«Ως τιμή SAR μιας συσκευής, ορίζεται ο βαθμός απορρόφησης Watt ανά κιλό σωματικού ιστού (W/kg).»

Η εν λόγω τιμή, για κάθε κινητό, είναι η μέγιστη που έχει παρατηρηθεί στην προσπάθεια που κάνει η Ψ συσκευή να επικοινωνήσει με το Χ δίκτυο. Αυτό, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο καλά πιάνει ένα κινητό.

Για την επικινδυνότητά της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα κινητά, έχω τοποθετηθεί πολλάκις στο θέμα εδώ και μάλιστα στην σελίδα στην οποία βρισκόμαστε.

Και το καπνισμα οταν ξεκινησε να υπάρχει καποιοι ειχαν βγαλει ακομα και σλογκαν οτι κανει καλο στην υγεια!!!:lol::lol: Ναι εχει γινει κι αυτο!!:lol:

Σημερα απαγορευεται παγκοσμιος (εκτος φυσικα απο την Ελλαδαρα μας ΟΛΕ! Εμεις δεν ειμαστε φλώροι ρε:X)

Το οτι δεν εχουν περασει 50-100 χρονια για να δουμε τα πρωτα συμπτωματα ενος κινητου ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΝΙΜΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ GADGET, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΑ 12 MP ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΧΡΗΣΤΑ "ΚΑΛΟΥΔΙΑ" ΠΟΥ 99% ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!

ΕΝ ΕΤΗ 2010 ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ TOP ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ SAR ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2.0 !!! Να χαιροντα τα MP της και ολα τα χαρακτηριστικα της συσκευης αν δεν μπορουν να μας προστατευσουν στα βασικα!

Και στην τελικη μιλαμε για μερικες απλες βελτιωσεις και μικροαλλαγες εξαρτημάτων τους. Δηλαδη για να μην αυξησουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ το κοστος κατασκευης παιζουν με την δημοσια υγεια και το χειροτερο υπαρχουν ατομα που αδιαφορουν, αγνοουν ή ακομα και προσπαθουν να σε πεισουν οτι... δεν βαριεσαι... ωχ βρε αδερφε... και τι εγινε μωρε αφου τραβαει σουπερντουπερ φωτο με 15mp και εχει και GPS και εσκασα και 700€ γιατι ειμαι ψωνιο!!! ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Πάντως, αν είναι να περιμένουμε 50-100 χρόνια για να είμαστε 100% σίγουροι

για τις συνέπειες, τότε θα είναι πολύ αργά για πολύ κόσμο...

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα.

Το μέγεθος του προβλήματος δεν ξέρουμε ακόμα.

Όλοι θα έχετε δει ή ακούσει για το περιβόητο βράσιμο των αυγών.

Τον πονοκέφαλο που προκαλεί η πολύωρη συνομιλία κλπ.

Φυσικά δεν επιρεαζόμαστε όλοι το ίδιο.

Από κει και πέρα, δε νομίζω πως χρειάζονται υπερβολές όσον αφορά τις τιμές SAR.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι προφανώς και συμφωνώ ότι οι εταιρίες υποχρεούνται

να βλέπουν το θέμα πολύ υπεύθυνα αλλά το ίδιο υπεύθυνοι θα πρέπει να είμαστε κι εμείς.

Εκτός από τη δυνατότητα επιλογής κινητού, θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι η χρήση του.

Τι να το κάνεις να έχει μια συσκευή χαμηλό SAR και εσύ να μιλάς με τις ώρες κάθε μέρα!!!

Βεβαίως να μιλήσει κανείς, όσο θεωρεί ότι χρειάζεται αλλά ας προστατέψει τον εαυτό του,

χρησιμοποιώντας για παράδειγμα Buetooth κλπ.

Το θέμα δεν είναι μονοδιάστατο. Και στο βαθμό που μας αναλογεί, καλό θα είναι

να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρο μας, δίνοντας το παράδειγμα.

Προσωπικά δε μιλάω στο κινητό ιδιαίτερα και όταν χρειάζεται να μιλήσω πολύ ώρα, επιστρατεύω το Bluetooth μου.

Μιας και σχολιάζω μετά από καιρό σ' αυτό το θέμα.

Να πω ότι ένας ενδιαφέρον τρόπος προστασίας από την ακτινοβολία των κινητών, είναι η χρήση ειδικών θηκών προστασίας,

(όταν είχα ψαχτεί ήταν κάπως ακριβές είναι η αλήθεια) ή η μετατροπή μιας απλής θήκης σε ασφαλή.

Περισσότερα εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2365043#post2365043

Peace... Love... Freedom...

Δυστυχώς οι περισσότερες καινούργιες συσκευές που μας εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους, έχουν υψηλό δείκτη sar. Τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν και τόσο, ειδικά εάν είσαι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι και μιλάς με τις ώρες. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε το handsfree που υπάρχει στο κουτί του κινητού και πάλι να μην ξεπερνάμε ούτε με αυτό τα 10 λεπτά ομιλίας. Ακόμη, καλό θα ήταν να προσέχουμε πού βάζουμε το κινητό, όχι κοντά στην καρδία.Στην τσέπη του μπουφάν μας είναι μια χαρούλα.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

ουτε τα 10 λεπτα?πολυς κοσμος ισχυριζεται οτι με τα χαντς φρι η ακτινοβολια ειναι απειροελαχιστη και δεν υπαρχει κανενας φοβος
[sIGPIC][/sIGPIC]

ουτε τα 10 λεπτα?πολυς κοσμος ισχυριζεται οτι με τα χαντς φρι η ακτινοβολια ειναι απειροελαχιστη και δεν υπαρχει κανενας φοβος

Ναι αλλά αν εχεις το κινητό πολύ κοντά σου πάλι τραβας ακτινοβολία..Για μενα η λύση είναι να μιλάμε λιγότερο, δηλαδή να χρησιμοποιούμε αλλες μεθόδους ομιλίας (σταθερο, messenger, FB, σηματα καπνού ή οτι άλλο), και να αποφευγουμε να μιλάμε σε σημεια που εχει λίγο σήμα, διότι τότε "αρπάει" η συσκευη. Εγω παραδοσιακά διαλέγω συσκευές με χαμηλό sar(οσο με αφηνουν οι επιθυμίες μου) και εχω ενα BT μαζί οταν είμαι στο αυτοκίνητο η θέλω να παρω ενα τηλ που ξερω οτι θα μιλήδω κάμποσο..

Δυστυχώς οι περισσότερες καινούργιες συσκευές που μας εντυπωσιάζουν με τις δυνατότητές τους, έχουν υψηλό δείκτη sar. Τα αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν και τόσο, ειδικά εάν είσαι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι και μιλάς με τις ώρες. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε το handsfree που υπάρχει στο κουτί του κινητού και πάλι να μην ξεπερνάμε ούτε με αυτό τα 10 λεπτά ομιλίας. Ακόμη, καλό θα ήταν να προσέχουμε πού βάζουμε το κινητό, όχι κοντά στην καρδία.Στην τσέπη του μπουφάν μας είναι μια χαρούλα.

Όταν είναι στην τσέπη του μπουφάν πάλι κολλημένο πάνω σου θα είναι. Γνώμη μου είναι αν δεν υπάρχει τσάντα εργασίας για να το έχουμε μέσα τότε καλύτερα να το κρατάμε στο χέρι (το ξέρω δεν ακούγεται και πολύ πρακτικό). Α ρε τυχερές που είναι οι γυναίκες με τις τσάντες τους.:p

Ναι αλλά αν εχεις το κινητό πολύ κοντά σου πάλι τραβας ακτινοβολία..Για μενα η λύση είναι να μιλάμε λιγότερο, δηλαδή να χρησιμοποιούμε αλλες μεθόδους ομιλίας (σταθερο, messenger, FB, σηματα καπνού ή οτι άλλο), και να αποφευγουμε να μιλάμε σε σημεια που εχει λίγο σήμα, διότι τότε "αρπάει" η συσκευη. Εγω παραδοσιακά διαλέγω συσκευές με χαμηλό sar(οσο με αφηνουν οι επιθυμίες μου) και εχω ενα BT μαζί οταν είμαι στο αυτοκίνητο η θέλω να παρω ενα τηλ που ξερω οτι θα μιλήδω κάμποσο..

ναι αλλα αν το εχεις στην τσεπη του παντελονιου?μισο μετρο απο το κεφαλι?

αυτο που λες μου θυμιζει κατι ανοητους, που εχουν χαντς φρι αλλα επειδη ειναι μονιμα μπλεγμενο το καλωδιο το κινητο το κρατανε σε αποσταση 5 εκατοστων απο τα ματια τους για να εχουν κοντα στο στομα τους το μικροφωνο του χαντς φρι και να μιλανε. προστασια μηδεν δηλαδη. και τους εξηγεις το λαθος τους δεν το καταλαβαινουνε κιολας

[sIGPIC][/sIGPIC]

ναι αλλα αν το εχεις στην τσεπη του παντελονιου?μισο μετρο απο το κεφαλι?

αυτο που λες μου θυμιζει κατι ανοητους, που εχουν χαντς φρι αλλα επειδη ειναι μονιμα μπλεγμενο το καλωδιο το κινητο το κρατανε σε αποσταση 5 εκατοστων απο τα ματια τους για να εχουν κοντα στο στομα τους το μικροφωνο του χαντς φρι και να μιλανε. προστασια μηδεν δηλαδη. και τους εξηγεις το λαθος τους δεν το καταλαβαινουνε κιολας

:lol::lol: Ναι οντως, και χανεται και η εννοια του handfree....Εχουν και τα δυο τους χερια απασχολημένα..Φαντάζομαι οτι στην μπροστινη τσεπη μάλλον δεν θα ειναι καλό. Εγω οταν πχ ειμαι γραφειο το ακουμπαω 30-40 πόντους μακρυα και μιλάω ειτε με το ΒΤ ειται με το ασυρματο μονό handsfree..

Ρε παιδιά μια ερώτηση...

Αν ακούω μουσική με ακουστικά από την 3,5mm του HD αλλά το κινητό το έχω μακριά από μένα, δεν μεταφέρετε η ακτινοβολία από τα ακουστικά έτσι ?? Είναι σαν να είναι ενα απλό MP3, ή όχι ??

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος

Ρε παιδιά μια ερώτηση...

Αν ακούω μουσική με ακουστικά από την 3,5mm του HD αλλά το κινητό το έχω μακριά από μένα, δεν μεταφέρετε η ακτινοβολία από τα ακουστικά έτσι ?? Είναι σαν να είναι ενα απλό MP3, ή όχι ??

οχι δεν μεταφερεται καθολου ακτινοβολια

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 4 weeks later...

Οταν το τηλεφωνο ειναι σε κατασταση ''λειτουργεια πτησης'' - ''flight mode'', εχει, παραγει, ακτινοβολια? Τι πιστευετε?

Και δεδομενου οτι σ'αυτη τη κατασταση μπορει να καλεσει το '' 112 '', να υποθεσω οτι εχει ακτινοβολια? ή οχι?

Οταν το τηλεφωνο ειναι σε κατασταση ''λειτουργεια πτησης'' - ''flight mode'', εχει, παραγει, ακτινοβολια? Τι πιστευετε?

Και δεδομενου οτι σ'αυτη τη κατασταση μπορει να καλεσει το '' 112 '', να υποθεσω οτι εχει ακτινοβολια? ή οχι?

Σε Flight mode δε λειτουργεί κανένας πομποδέκτης. Αν καλέσεις το 112, τότε μόνο ενεργοποιείται ο πομποδέκτης GSM, συνδέεται σε όποιο δίκτυο βρει διαθέσιμο και πραγματοποιεί την κλήση έκτακτης ανάγκης,

Οπότε όχι, δεν έχει ακτινοβολία.

Σε Flight mode δε λειτουργεί κανένας πομποδέκτης. Αν καλέσεις το 112, τότε μόνο ενεργοποιείται ο πομποδέκτης GSM, συνδέεται σε όποιο δίκτυο βρει διαθέσιμο και πραγματοποιεί την κλήση έκτακτης ανάγκης,

Οπότε όχι, δεν έχει ακτινοβολία.

Οταν ενεργοποιειται, και ειναι στη φαση: ''Δωστε κωδικο pin'', σ'αυτο το σημειο παραγεται ακτινοβολια?

Ρωταω γιατι εχω αρκετα που δεν εχουν flight mode, και τα ανοιγω ολα μαζι μια φορα το μηνα για συντηρηση της μπαταριας.. Μην τρωω ολη την ακτινοβολια απο ολα μαζι αν ειναι...:)

Οταν ενεργοποιειται, και ειναι στη φαση: ''Δωστε κωδικο pin'', σ'αυτο το σημειο παραγεται ακτινοβολια?

Ρωταω γιατι εχω αρκετα που δεν εχουν flight mode, και τα ανοιγω ολα μαζι μια φορα το μηνα για συντηρηση της μπαταριας.. Μην τρωω ολη την ακτινοβολια απο ολα μαζι αν ειναι...:)

Προφανώς και όχι, αφού στο σημείο αυτό δεν έχει κάνει καν login στο δίκτυο...

Η ακτινοβολια αρχιζει να 'γραφει' απ τη στιγμη που εμφανιστει το λογοτυπο του φορεα στην οθονη και γεμισουν οι γραμμουλες του σηματος ;)

Μην τρωω ολη την ακτινοβολια απο ολα μαζι αν ειναι...:)

Να πω κι εγώ κάτι πάνω σ' αυτό...

Όταν λες αρκετά άντε να εννοείς το πολύ 6-7 (εκτός αν κάνεις συλλογή :p)

Σκέψου ότι όταν είσαι σε ένα γήπεδο υπάρχουν γύρω σου 5.000 άτομα. Εννοείτε ότι δεν δέχεσε την ακτινοβολία του κινητού που έχει ένας που κάθετε στην απέναντι εξέδρα, αλλά υπάρχουν 7-8 άτομα που είναι αρκετά κοντά σου. Οι πιθανότητες να μην έχουν κινητό ή να το έχουν κλειστό είναι μηδαμινές. Με απλά λόγια βρίσκεσαι στο κέντρο ενός τετράγωνο που δημιουργήται από τις ακτινοβολίες που εκπέμπουν τα κινητά του από κάτω, του από πίσω, του διπλανού κ.ο.κ. Αυτό τι σημαίνει, ότι θα σταματήσεις να πηγαίνεις σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος μαζί (γιατί αυτό δεν γίνετε μόνο στα γήπεδα...). Αυτό άντε να το κάνεις λόγω της H1N1, αλλά δεν έχω ακούσει κανένα να το κάνει λόγω ακτινοβολίας... ;)

my Desktop PC: Intel Core I7-920 2.66GHz - OCZ Gold Low Voltage 6GB 1600MHz - Sapphire 5850 SVGA 1GB - Asus P6T - 2XWD Caviar Blue 640GB - Windows 7 Professional 64bit GR

my Phones: HTC HD (Dutty's HD WM6.5 Leo Holly Grail R0) - HTC Desire AMOLED (AOSP Oxygen v2.0.3 Android 2.3 Gingerbread)

Σταύρος