Jump to content

Realme GT7 & 7T

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, ROKI1924 said:

Έχει αρκετό καιρό να συμβεί πάντως γιατί πλέον είμαι με δεδομένα. Ξέρεις κάτι παραπάνω?

Διάβασα κάπου άσχετα ότι εξοπλισμός της vodafone μάλλον από κακή ρύθμιση δημιουργούσε πρόβλημα επανασύνδεσης σε εναλλαγές κεραίας ή τύπου δικτύου και ότι είχαν παρόμοιο πρόβλημα και με το 5G ξανά.

Εγώ έβαλα προτεραιότητα σε δίκτυο αντί για wifi και σταμάτησε.

Έχω την ίδια ακριβώς εντύπωση. Μου το κάνε πάντα με wifi calling ενεργό. Πότε με δεδομένα ή σε καλό σταθερό οικιακό wifi.

1 hour ago, spiliot said:

Διάβασα κάπου άσχετα ότι εξοπλισμός της vodafone μάλλον από κακή ρύθμιση δημιουργούσε πρόβλημα επανασύνδεσης σε εναλλαγές κεραίας ή τύπου δικτύου και ότι είχαν παρόμοιο πρόβλημα και με το 5G ξανά.

Εγώ έβαλα προτεραιότητα σε δίκτυο αντί για wifi και σταμάτησε.

Ώπα, εμένα τυχαίνει η σύνδεση του ίντερνετ στο σπίτι να είναι Vodafone και συγκεκριμένα, έχω Mobile internet.

Σημειωτέον ότι έχω παρατηρήσει φορές με το WiFi calling αν τύχει να έχει πιο αργή ταχύτητα το ίντερνετ, να κολλάει και η κλήση μου, όπως κολλάει μια βιντεοκλήση. Ενδιαφέρον εύρημα αυτό....

Δεν μου εχει παρουσιάσει ποτε προβλημα με παροχο την Cosmote,ρουτερ το Huawei home speed booster (hybrid access) και με ενεργό το WiFi calling.Αλλα μοιαζει να υπαρχει καποιο θεμα πιθανα ασυμβατοτητας σε κάποιες περιπτώσεις,αν κρίνω απο την συχνότητα εμφανισης του προβληματος.

Και εγώ με  cosmote και ρουτερ zte H1600 δεν έχω παρατηρήσει κάποιο θέμα 

No root->No problem

On 25/2/2026 at 9:03 ΠΜ, tsimisde said:

Χαίρε κόσμε. Τελικά δεν αποχωρίστηκα τη συσκευή, αλλαξοπίστησα και την κράτησα. 

Θα είμαι ειλικρινής, χωρίς να λέω ότι το Edge 60 Pro είναι κακή συσκευή, το GT7 είναι απλά καλύτερο. Σε όλα; Εξαρτάται, είναι πράγματα που προτιμώ έναντι του Motorola και πράγματα που δεν μου αρέσουν. 

Εν κατακλείδι. Το GT7, μοιάζει στα μάτια μου πιο σύγχρονο, πιο cutting edge σε αίσθηση, πιο παντοδύναμο και πιο "κινητό" για τα λεφτά του. Σε θέμα κάμερας που έλεγα ότι το Edge 60 Pro είναι ανώτερο, η αλήθεια είναι ότι πλέον δυσκολεύομαι να εντοπίσω σημαντικές αλλαγές.

Spoiler

To motorola φέρνει πιο πολύ σε pixel 9A(με χειρότερη υποστήριξη)ή σε Oneplus Nord, ενώ το Realme ειναι κατηγορίας Oneplus 13/15R.

Κοινώς τικάρει περισσότερα κουτάκια σε specs ακόμα και σε σχέση με φετινές συσκευές, ειδικά στην τιμή που παίζει τώρα.

Και κανονικά η σύγκριση μεταξύ των 2 ειναι άδικη, αφού το Realme ειναι ακριβότερη συσκευή, απλά λόγω χαμηλής ζήτησης(τραγική day one τιμή), έπεσε πάρα πολύ σχεδον στα χρήματα του motorola ή και των φθηνότερων Xiaomi. Δες πχ ποιες άλλες φθηνότερες συσκευές παίζουν στα χρήματα του motorola. 

539236098_D3D8DF88-23C8-4F57-ADD8-DB2C6745A569.thumb.png.b28f78078cdb3659586644d51ab551b7.png

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του κινητού από σκρουτζομάγαζο. Ρωτώντας για την εγγύηση μου είπαν ότι είναι διετής και παρέχεται από τη RealMe, άρα υποθέτω ότι είναι η ευρωπαϊκή Version του κινητού. Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους του δύο τρία πράγματα:

1) Να προτιμήσω έκδοση με δύο κανονικές sim η μια κανική sim και μια esim?

2) Εμφανίζει συνεχώς αυτές τις ηλίθιες διαφημήσεις όταν ανοίγω μια εφαρμογή (όπως ένα Poco που είναι πάρει παλαιότερα από σκρουτζομάγαζο) ή είναι περισσότερο σαν το λογισμικό της Oneplus που δεν έχει διαφημίσεις.

3) Ισχύει ότι θα λάβει 4 OS updates και για 6 έτη security updates?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μάλλον μιλάς για το GT7 στο οποίο η κανονική έκδοση έχει δύο φυσικές sim και esim, θα μπορείς να έχεις μέγιστο μέχρι δύο ενεργές κάρτες όπου τουλάχιστον η μία θα είναι φυσική.

Η άλλη έκδοση δεν έχει καθόλου esim, καλό είναι να την αποφύγεις. Δεν υπάρχει έκδοση με 1 sim και esim.

Είναι σαν oneplus, διαφημίσεις δεν υπάρχουν και θα πάρει μέχρι και android 19 και μετά 2 χρόνια security update.

Παιδιά καλησπέρα. Για μια διαφορά των 70€ ( πχ 350 το ένα και 280 το άλλο) θεωρείτε ότι υπάρχει λόγος για να προτιμήσω το gt 7 έναντι του gt 6? 

Διαβάζω πολλοί λένε ότι το gt 6 κανονικά πρέπει να συγκρίνεται με το gt 7 pro όσον αφορά κυρία κάμερα, ποιότητα κατασκευής, ηχείο κλπ. Ο μόνος λόγος που θα το ήθελα είναι ότι είμαι λάτρης curved οθόνης, αλλιώς αδιάβροχοποίηση και μπαταρία τέρας μου δείχνουν τον δρόμο προς gt 7

Γνώμες?

Επίσης το GT7 έχει καλύτερο επεξεργαστή, θα πάρει 2 παραπάνω αναβαθμίσεις android αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις, esim και μπαταρία με τεχνολογία SI/C. Κάμερες δεν ξέρω συγκριτικά τι κάνει.

Τώρα αν αυτά αξίζουν τα παραπάνω λεφτά εσύ το ξέρεις.

Είναι μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών, εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στο GT7, κυρίως επειδή είναι πιο πρόσφατο μοντέλο.

Δεν υστερεί σε κάμερα, είναι αρκετά αξιοπρεπές κατά τη γνώμη μου, βγάζει και κορυφαίο βίντεο σε 4 & 8Κ

Χαίρε ομάδα, εδώ και λίγες μέρες έχω το εξής σύμπτωμα στο Facebook. Έχει τύχει σε κάποιον άλλο; 

Σε οποιαδήποτε αντίστοιχη δημοσίευση....

Edited by tsimisde

Επειδή το παρατήρησα και στο Edge 60 Pro, καταλήγω στο ότι μάλλον η συγκεκριμένη αναβάθμιση του Facebook έχει το πρόβλημα....

• 3 weeks later...

Για να αποκαταστήσω πλήρως την αλήθεια, πέραν του ότι πλέον όσο περνάει ο καιρός, εκτιμώ ολοένα και περισσότερο τη συσκευή και της βγάζω το καπέλο, κατάλαβα προς τι το θέμα που είχα με την μπαταρία. 

Ήταν λόγω της εφαρμογής ενός Xiaomi smartwatch που είχα η όποια, έτρεχε συνεχώς στο παρασκήνιο. Τώρα που δεν τη χρησιμοποιώ, είναι άλλο τηλέφωνο σε θέμα αυτονομίας.

Παρεμπιπτόντως, μας άφησε η εταιρεία στο security update Δεκεμβρίου....

• 2 weeks later...
2 ώρες πριν, minotavros said:

Ήρθε update Screenshot_2026-03-30-13-37-06-41_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.thumb.jpg.83106e76413001a9289e22cac687b5e1.jpg

Αμήν, άργησαν πολύ αυτή τη φορά.

Επίσης άλλο τραγικό φάουλ για εμένα που κλονίζει την εμπιστοσύνη μου στην εταιρία. Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή wallpaper carousel ούτε είχα αποδεχθεί τους όρους κάπου μέσα στα wallpaper settings και την είχα ξεχάσει. Έδώ και καιρό το google play έλεγε να την ενημερώσω (δεν έχω ενεργοποιημένες αυτόματες ενημερώσεις) και δεν το έκανα γιατί δεν τη χρησιμοποιώ.

Μία ωραία ημέρα βλέπω κάτι φωτογραφίες στην οθόνη αναμονής από το πουθενά. Στο ιστορικό του google play φαινόταν σαν να είχα αναβαθμίσει την εφαρμογή στο play store. Σκέφτηκα ότι ίσως πάτησα κατά λάθος την ειδοποίηση, την ενημέρωσε και για κάποιο λόγο ενεργοποιήθηκε. Την έκανα disable (δεν γίνεται uninstall) και πίστευα ότι όλα καλά.

Την επόμενη ημέρα όμως πάλι τα ίδια, η εφαρμογή ενεργή από μόνη της με όλα τα δικαιώματα που ζητάει ενεργά και ενημερωμένη να δείχνει εικόνες παρόλο που ποτέ δε το ζήτησα. Πάλι απενεργοποίηση και αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων, αυτή τη φορά με προσοχή να σιγουρευτώ ότι πιάνω τα πάντα ότι δεν έκανα λάθος. Ε μετά από κάποια ώρα και πάλι ενεργοποιήθηκε και ενημερώθηκε μόνη της ενώ όπως είπα έχω απενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις.

Μπήκα με adb και ξήλωσα όχι μόνο αυτή αλλά και ότι άλλο υπήρχε από realme και όχι μόνο και έκανα disable και ότι άλλο βρήκα και δεν χρειάζομαι/ξέρω τι είναι. Ελπίζω να μην επανέλθει.

Edited by spiliot

32 minutes ago, spiliot said:

Αμήν, άργησαν πολύ αυτή τη φορά.

Επίσης άλλο τραγικό φάουλ για εμένα που κλονίζει την εμπιστοσύνη μου στην εταιρία. Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή wallpaper carousel ούτε είχα αποδεχθεί τους όρους κάπου μέσα στα wallpaper settings και την είχα ξεχάσει. Έδώ και καιρό το google play έλεγε να την ενημερώσω (δεν έχω ενεργοποιημένες αυτόματες ενημερώσεις) και δεν το έκανα γιατί δεν τη χρησιμοποιώ.

Μία ωραία ημέρα βλέπω κάτι φωτογραφίες στην οθόνη αναμονής από το πουθενά. Στο ιστορικό του google play φαινόταν σαν να είχα αναβαθμίσει την εφαρμογή στο play store. Σκέφτηκα ότι ίσως πάτησα κατά λάθος την ειδοποίηση, την ενημέρωσε και για κάποιο λόγο ενεργοποιήθηκε. Την έκανα disable (δεν γίνεται uninstall) και πίστευα ότι όλα καλά.

Την επόμενη ημέρα όμως πάλι τα ίδια, η εφαρμογή ενεργή από μόνη της με όλα τα δικαιώματα που ζητάει ενεργά και ενημερωμένη να δείχνει εικόνες παρόλο που ποτέ δε το ζήτησα. Πάλι απενεργοποίηση και αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων, αυτή τη φορά με προσοχή να σιγουρευτώ ότι πιάνω τα πάντα ότι δεν έκανα λάθος. Ε μετά από κάποια ώρα και πάλι ενεργοποιήθηκε και ενημερώθηκε μόνη της ενώ όπως είπα έχω απενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις.

Μπήκα με adb και ξήλωσα όχι μόνο αυτή αλλά και ότι άλλο υπήρχε από realme και όχι μόνο και έκανα disable και ότι άλλο βρήκα και δεν χρειάζομαι/ξέρω τι είναι. Ελπίζω να μην επανέλθει.

Αν επανέλθει προχώρα σε εξορκισμό !!!😁😁

1 hour ago, spiliot said:

Ελπίζω να μην επανέλθει.

Παντως παραξενο ειναι που δεν εχει αναφερθει απο αλλον...οπότε μπορει να μην ειναι απο την Realme αυτο το πολυ εκνευριστικο θεμα.Ελπιζω να μην επαθε MIUI.

Edited by jbelsan

Στο ίντερνετ είδα αρκετές αναφορές για άλλα μοντέλα με το ίδιο πρόβλημα (η εφαρμογή να επανέρχεται μόνη της). Επίσης είναι ανησυχητικό ότι είναι τρίτου "κατασκευαστή" με business model το tracking για διαφημίσεις.

Αν κάποιος έχει όρεξη και δεν την χρησιμοποιεί, ας την επενεργοποιήσει να δει αν θα ενεργοποιηθεί πάλι μόνη της.

1 ώρα πριν, spiliot said:

Στο ίντερνετ είδα αρκετές αναφορές για άλλα μοντέλα με το ίδιο πρόβλημα (η εφαρμογή να επανέρχεται μόνη της). Επίσης είναι ανησυχητικό ότι είναι τρίτου "κατασκευαστή" με business model το tracking για διαφημίσεις.

Αν κάποιος έχει όρεξη και δεν την χρησιμοποιεί, ας την επενεργοποιήσει να δει αν θα ενεργοποιηθεί πάλι μόνη της.

Εμενα ειναι ενεργη  αλλα ποτε δεν ενοχλησε.Αδειες δεν εχει ζητησει (ειναι γκριζαρισμενο),data usage 0 B.

Την απενεργοποιησα για να το ψάξουμε λιγο απο το App Info,μηπως και ειχε αλλη συμπεριφορα αν την παγωνα με το Hail ...ετσι κι αλλιως δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε και σε κανενα τηλεφωνο.

Θα γραψω για το θεμα μετα απο επανεκκινηση κλπ.

1 hour ago, jbelsan said:

Εμενα ειναι ενεργη  αλλα ποτε δεν ενοχλησε.Αδειες δεν εχει ζητησει (ειναι γκριζαρισμενο),data usage 0 B.

Την απενεργοποιησα για να το ψάξουμε λιγο απο το App Info,μηπως και ειχε αλλη συμπεριφορα αν την παγωνα με το Hail ...ετσι κι αλλιως δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε και σε κανενα τηλεφωνο.

Θα γραψω για το θεμα μετα απο επανεκκινηση κλπ.

Τι είναι το Hail?

Τελικα παρεμεινε disabled μετα απο επανεκκινησεις,ενεργοποιηση/απενεργοποιηση WiFi/Data...αν αλαξει κατι θα ειδοποιησω.

Το Hail ειναι μια εξαιρετικη open source εφαρμογη του F-droid που παγωνει οτι θελησεις και τα εχεις μαζεμενα να ενεργοποιεις/παγωνεις οποτε θελησεις..

Το ιδιο εξαιρετικη επισης ανοιχτου κωδικα εφαρμογη,ειναι και το Canta για απεγκαταστασεις (απο το F-droid και αυτο)

Χρειαζονται το Shizuku για να δουλεψουν.

https://f-droid.org/packages/com.aistra.hail/

Edited by jbelsan

@spiliot Παραμενει disabled μετα απο,φορτιση,επανεκκινηση και οτι αλλο εκανα που θα μπορουσε να το ξυπνηση κατα την γνωμη μου.

Αυτό το tracking mentality με κανει και αναρωτιεμαι αν δρα ως adware και δεν δουλεύει σε μενα ως τετοιο λογω του specified dns οπου εχω βαλει το adguard (dns.adguard-dns.com) που κοβει adware,banners,trackers,κακοβουλες σελιδες κλπ....απο browsers & apps αλλα δεν δρα ως antivirus,antimalware,δλδ να σκαναρει και να καθαρισει ΜΕΤΑ απο μολυνση.

Τα πραγματα βεβαια ειναι απλα,το πεταμε με το Canta και τελειωνει η ιστορια χωρις να χρειαζεται να ασχοληθουμε με εντολες και αλλα βαρετα.