Jump to content

Realme GT7 & 7T

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάτι ενδιαφέρον που παρατήρησα σήμερα, δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει και άλλος και πως ακριβώς ενεργοποιείται. Έξυπνη λειτουργία....

Screenshot_2025-10-25-17-06-32-87_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg

Έχει άλλος πρόβλημα να κόβονται κλήσεις στη μέση; Μου συμβαίνει στο GT 7 από το τελευταίο μικρό update (500kb) και μετά. Νομίζω ότι συμβαίνει περισσότερο όταν συνδέσω/αποσυνδέσω handsfree με bluetooth ή καλώδιο και σε τυχαίες στιγμές μέσα στη μέρα εμφανίζεται το μήνυμα της sim "καλωσήρθατε στη vodafone" χωρίς να χρειαστεί pin, σαν να μπήκα σε airplane mode και να ξαναβγήκα.

Edited by spiliot

6 ώρες πριν, spiliot said:

Έχει άλλος πρόβλημα να κόβονται κλήσεις στη μέση; Μου συμβαίνει στο GT 7 από το τελευταίο μικρό update (500kb) και μετά. Νομίζω ότι συμβαίνει περισσότερο όταν συνδέσω/αποσυνδέσω handsfree με bluetooth ή καλώδιο και σε τυχαίες στιγμές μέσα στη μέρα εμφανίζεται το μήνυμα της sim "καλωσήρθατε στη vodafone" χωρίς να χρειαστεί pin, σαν να μπήκα σε airplane mode και να ξαναβγήκα.

Δεν έχω τέτοιο θέμα (Cosmote).Απο την άλλη δεν έχω χρησιμοποιήσει τα ακουστικά για συνομιλίες αρκετό καιρό τώρα γιατί με έχει βολέψει απίστευτα το smartwatch,το οποίο έχω μόνιμα συνδεδεμενο με το κινητό...οπότε δεν συνδέω/αποσυνδέω το Bluetooth αν παίζει αυτό κάποιο ρόλο στο πρόβλημα.

Συνειδητοποίησα ότι για μερικές ημέρες όταν έμπαινα στο αμάξι ενώ μίλαγα και όταν συνδεόταν η κλήση στο αυτοκίνητο και αφού είχε περάσει για μερικά δευτερόλεπτα στα ηχεία του, έκλεινε ξαφνικά και έβλεπα το μήνυμα της sim καλωσήρθατε στη Vodafone (και το αντίθετο).

Χτες το έπαθα αποσυνδέοντας τα Bluetooth ακουστικά και στη συνέχεια ενώ είχα ξανακαλέσει συνδέοντας αυτά με το καλώδιο. Όμως μετά τα έβγαζα έβαζα και δε κοβόταν. Περίεργα πράγματα.

Για την ώρα κούνησα την sim μήπως δεν ακούμπαγε καλά και βλέπουμε.

Μόλις ήρθε και το σκέφτομαι να την κάνω επειδή με την 1150 έχω την εντύπωση πως αυξήθηκε η διαχείριση μπαταρίας.

Screenshot_2025-10-27-19-48-15-78_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg

Oppo Find X9 Pro

14 ώρες πριν, CRISPAF77 said:

Μόλις ήρθε και το σκέφτομαι να την κάνω επειδή με την 1150 έχω την εντύπωση πως αυξήθηκε η διαχείριση μπαταρίας.

Screenshot_2025-10-27-19-48-15-78_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg

Εγω τις βαζω με το που ελθουν απλουστατα επειδη σκοπευω να κρατησω το κινητο για τουλαχιστον 3 χρονια.Οπότε δεν ειναι λογικο να μην ξανακανω ενημερωση...ασε που οχι μονο δεν εχω δει κατι αρνητικο απο τους προγραμματιστες του UI6 αλλα μαλλον το αντιθετο.

Οπως και εσυ ειπες για την 1150.

Και με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, καθώς επίσης και με τα όσα σχόλια διαβάζω κατά καιρούς, οι αναβαθμίσεις σε Oxygen/Realme/ColorOS, δεν χαλάνε πράγματα αντί να φτιάχνουν, δε δημιουργούν προβλήματα οι αναβαθμίσεις....

Συνεχίζω να το απολαμβάνω το τηλεφωνάκι, πραγματικά μου είχε λείψει η αίσθηση να λειτουργούν όλα όπως πρέπει και όταν πρέπει, τώρα εκτιμώ αυτή τη σταθερότητα....

36 minutes ago, tsimisde said:

Και με τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, καθώς επίσης και με τα όσα σχόλια διαβάζω κατά καιρούς, οι αναβαθμίσεις σε Oxygen/Realme/ColorOS, δεν χαλάνε πράγματα αντί να φτιάχνουν, δε δημιουργούν προβλήματα οι αναβαθμίσεις....

Συνεχίζω να το απολαμβάνω το τηλεφωνάκι, πραγματικά μου είχε λείψει η αίσθηση να λειτουργούν όλα όπως πρέπει και όταν πρέπει, τώρα εκτιμώ αυτή τη σταθερότητα....

Και εγώ κανένα παράπονο προς το παρόν και πραγματικά η σταθερότητα και η απροβληματιστη  λειτουργία είναι η κύρια αιτία για αυτό.

Καλησπέρα! Σε όσους είχαν oneplus βλέπουν διαφορές του oxygen os με το realme ui? 

Γλυκολοιτουσα το 13R και λόγο oxygen αλλά τώρα κοιτάω πιο ζεστά μάλλον και από αυτά που διαβάζω εδώ το GT 7.

Ρωτάω για το UI επειδή είμαι χρόνια με xiaomi ψάχνω να αράξω σε κάτι πιο σταθερό από άποψη software 

Ευχαριστώ! 

Edited by minotavros
No root->No problem

32 minutes ago, minotavros said:

Καλησπέρα! Σε όσους είχαν oneplus βλέπουν διαφορές του oxygen os με το realme ui? 

Γλυκολοιτουσα το 13R και λόγο oxygen αλλά τώρα κοιτάω πιο ζεστά μάλλον και από αυτά που διαβάζω εδώ το GT 7.

Ρωτάω για το UI επειδή είμαι χρόνια με xiaomi ψάχνω να αράξω σε κάτι πιο σταθερό από άποψη software 

Ευχαριστώ! 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει διάφορες, με εξαίρεση κάνα δυο ρυθμίσεις που δε βρήκα στο realme. Σε γενικές γραμμές, το interface και η εμπειρία χρήσης, είναι ακριβώς η ίδια....

6 ώρες πριν, minotavros said:

Ευχαριστώ! 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα Oxygen os και Color os είναι το ίδιο λειτουργικό και σίγουρα πολύ πιο σταθερό από το Hyper os της Xiaomi.

Oppo Find X9 Pro

9 ώρες πριν, minotavros said:

Ευχαριστώ! 

Αν θυμάμαι καλά τα UI & oxygen βασίζονται στο color OS της μαμάς oppo και είναι σχεδόν ίδια μεταξύ τους.Προσωπικα έχω βρει την υγειά μου με το UI και μετά από πολλά χρόνια με xiaomi,miui και hyperos στην ταμπλετα έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου.

Τα ίδια πιστεύει και ο φίλος μου με το Nord4.

Το μόνο αρνητικό ότι δεν μπορείς να ανοίξεις την κάμερα με διπλό κλικ στο power αλλά με διπλό κλικ στο volume, το οποίο δε δουλεύει αν παίζεις μουσική ή η οθόνη είναι ανοιχτή σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Λίγο περισσότερες ρυθμίσεις από το OnePlus κατά τα άλλα αν και δεν έχω δει το 13r σε βάθος και μεταξύ των δύο διάλεξα και εγώ GT7.

To πρόβλημα που μου κόβονταν οι κλήσεις πρέπει να ήταν η sim, από τότε που την κούνησα εξαφανίστηκε.

Καλημέρα. Η sim είναι παλιά, ετών δηλαδή.;

Αν στο ξανακάνει, εγώ θα την άλλαζα, νομίζω 5 ευρώ κοστίζει.

Προσοχή στην τοποθέτηση, να πατήσει σωστά.

esim παίρνει η συσκευή;

Edited by athanasios1112

Παίρνει esim, το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι αν δουλεύει με δύο esim ταυτόχρονα, δηλαδή να μην χρησιμοποιείς καθόλου την φυσική sim και να έχεις δύο esim σε ταυτόχρονη λειτουργία.

Το πρόβλημα που είχα με την κανονική sim έτυχε να συμπέσει με update και δε πήγε το μυαλό μου νωρίτερα, ίσως μου είχε πέσει η συσκευή και κουνήθηκε.

Αν γίνει εργοστασιακή επαναφορά, χάνεται η esim, και πρέπει να περαστεί ξανά, + 5 ευρω δηλαδή .

17 minutes ago, athanasios1112 said:

Αν γίνει εργοστασιακή επαναφορά, χάνεται η esim, και πρέπει να περαστεί ξανά, + 5 ευρω δηλαδή .

Αυτό δεν το ήξερα...όχι ότι σκεφτόμουν να βάλω esim αλλά τώρα σίγουρα σκέφτομαι να μην βάλω ποτέ όσο περνάει από το χέρι μου.

Πάντως όσο πληρώνουμε κάποιοι θα τα παίρνουν...δεν έχουν λόγο να χορτάσουν .

Σε άλλα τηλέφωνα με υποστήριξη esim σου δίνεται επιλογή αν θα κάνεις εργοστασιακή επαναφορά με διαγραφή των esim ή όχι, αφού πρόκειται για διακριτό τσιπ που αποθηκεύει τα προφίλ και που δεν επηρεάζεται από τη διαγραφή της κυρίας μνήμης εκτός αν το τηλέφωνο το διαγράψει επί τούτου. Λες ότι στο realmi δε δίνει επιλογή ή δεν το έχεις δοκιμάσει;

Το αν θα πληρώσεις ξανά για εγκατάσταση esim εξαρτάται από την εταιρία, σε κάποιες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο QR όσες φορές θες, σε άλλες μόνο μια αλλά μπορείς να εκδόσεις νέο δωρεάν άλλες το χρεώνουν κάθε φορά.

19 ώρες πριν, spiliot said:

Σε άλλα τηλέφωνα με υποστήριξη esim σου δίνεται επιλογή αν θα κάνεις εργοστασιακή επαναφορά με διαγραφή των esim ή όχι, αφού πρόκειται για διακριτό τσιπ που αποθηκεύει τα προφίλ και που δεν επηρεάζεται από τη διαγραφή της κυρίας μνήμης εκτός αν το τηλέφωνο το διαγράψει επί τούτου. Λες ότι στο realmi δε δίνει επιλογή ή δεν το έχεις δοκιμάσει;

Το αν θα πληρώσεις ξανά για εγκατάσταση esim εξαρτάται από την εταιρία, σε κάποιες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο QR όσες φορές θες, σε άλλες μόνο μια αλλά μπορείς να εκδόσεις νέο δωρεάν άλλες το χρεώνουν κάθε φορά.

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες 👍

On 29/10/2025 at 4:41 ΜΜ, tsimisde said:

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει διάφορες, με εξαίρεση κάνα δυο ρυθμίσεις που δε βρήκα στο realme. Σε γενικές γραμμές, το interface και η εμπειρία χρήσης, είναι ακριβώς η ίδια....

Πώς είναι οι κάμερες σε σχέση με το Motorola 60 pro?

17 ώρες πριν, doomgeorge said:

Πώς είναι οι κάμερες σε σχέση με το Motorola 60 pro?

Δεν έχω δοκιμάσει το 60 Pro για να εντοπίσω τις όποιες διαφορές, έχω όμως εμπειρία από το 60 Fusion. Το 60 Fusion, για την κατηγορία τιμής του, είναι ένα πάρα μα πάρα πολύ ικανό κινητό σε αυτό το κομμάτι.

Κοίταξε, το Realme, έχει καλή κάμερα, καλό ζουμ, καλές νυχτερινες, πολλές φορές, η ΑΙ βελτιώνει το αποτέλεσμα και κατά τη διάρκεια της λήψης, κυρίως όμως εκ των υστέρων επομένως, δεν θα έχεις θέμα σε αυτό το κομμάτι, στο θέμα κάμερα.

Σε βίντεο δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά. Οι φωτογραφίες είναι λεπτομερείς, υπάρχει η ρύθμιση αν θέλεις πιο ζωντανά η πιο φυσικά τα χρώματα, γενικά είναι πολύ κομπλέ, στα μέχρι τώρα σενάρια που δοκίμασα. 

Καλησπέρα. Έχω το GT 7 pro. Μήπως κάποιος, έχει βρει tempered glass, που να δουλεύει το αποτύπωμα;

Εκτός από το imak, που έχει εκνευριστική τρύπα κλπ

Τωρα τελευταια οταν με παιρνει τηλεφωνο απο το κινητο του καποιος οδηγος απο τις κουριερ (φανταζομαι θα συμβαινει σε καθε αγνωστο κινητο),μου βγαζει ενα αναδυομενο παραθυρο μετα τον τερματισμο της κλησης με μια προειδοποιηση για πιθανο σπαμ και την επιλογη να αποκλεισω τν αριθμο. Υποθετω οτι ωφειλεται σε καποια ενημερωση αλλα ποιου...του UI ; Του True Phone;

Συμβαινει σε ολα τα Realme η ειναι απο το True Phone;