Jump to content

Oικιακό ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi και Internet στα Windows)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα παιδια. δεν ξερω αν το τοποθετησα στο σωστο μερος αλλα δεν ηξερα που να τοποθετησω το θεμα. Σκεφτομαι να κανω μια συνδεση ADSL 6 μηνων (πακετο ΟΤΕ αφουν δεν υπαρχει αλλη εταιρεια ιδιοκτητο στην περιοχη). εκεινο ομως που με αποσχολει και δεν ξερω πως θα το υλοποιησω ειναι οτι το σπιτι ειναι τριων οροφων με 4 δωματια σε καθε οροφο και θελω καθε δωματιο να ειχει internet χωρις ομως καλωδια δηλαδη ασυρματο. οποτε χρειαζομαι σιγουρα ενα ασυματο router που θα μπει κεντρικα και απο εκει και περα μαλλον χρειαζομαι κατι σαν αναμεταδοτες ή κατι αλλο? επισης πως μπορω να απογορευσω τη χρηση πχ torrent site και το download apo p2p προγραμματα?

ξερει καποιος να μου πει που μπορω να βρω πληροφοριες για να στισω το δικτυο. αν ξερετε και εσεις θα με βοηθουσατε πολυ

ευχαριστω

• Απαντήσεις 267
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Για τα περισσότερα router υπάρχουν επιλογές για να μπλοκάρεις συγκεκριμένες πόρτες και άλλους κανόνες φιλτραρίσματος, αλλά πρέπει να το ψάξεις καλά για να μπορέσεις να το ρυθμίσεις αποτελεσματικά.

Σχετικά με την δικτύωση αυτού του χώρου, μιλάμε για 3x4=12 δωμάτια δηλ. υπερπολύπλοκη δικτύωση για να την καλύψεις με wifi αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις wifi access point σε κάθε όροφο και να τα βάλεις να δουλέψουν ως repeaters.

Καλή τύχη σε ότι κάνεις

:)

• 2 months later...

εχω ενα προβλημα με το ιντερνετ του σπιτιου HOL

ειναι wifi και ενω βρισκει την συνδεση του σπιτιου κανονικα και συνδεεται κανονικα μου λεει "συνδεση μονο τοπικα" και δεν ανοιγει καμια σελιδα στο νετ. γιατι συμβαινει αυτο ετσι ξαφνικα? μεχρι πριν λιγες μερες ηταν ολα μια χαρα. σθνδεθηκα και μ ενα αλλο wifi ιντερνετ του απεναντι για να το δοκιμασω μηπως φταιει η δικη μου αλλα κανει παλι τα ιδια δειχνει σημα εξαιρετικο συνδεεται μια χαρα αλλα μονο τοπικα και δεν ανοιγει τιποτα :(

τι φταιει?

Don't give up! :!:

Παράξενο, πιο πριν έμπαινες; Κάνα δυο ιδέες: αν βάζεις με το χέρι τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή τσέκαρε αν είναι σωστοί οι DNS servers. Επίσης δες στις "Επιλογές Internet" αν είναι τικαρισμένη κάποια επιλογή του στυλ "Εργασία χωρίς σύνδεση".
Read The F...ing Manual First

μηπως πρεπει να κανω τιποτα ρυθμισεις ip?

πηρα τον τεχνικο μου και μου ειπε πως ειχε ρυθμισει το συγκεκριμενο λαπτοπ να μπαινει μονο καπου συγκεκριμενα. αν ισχυει αυτο πως μπορω να το αλλαξω?

Don't give up! :!:

To ασύρματο μου δίκτυο είναι κλειδωμένο με κλειδί WPA,κι ετσι δεν εχω προσβαση στις wifi υπηρεσιες του κινητου μου...τι ενεργειες πρεπει να κανω για να δω τι κλειδί έχει καταχωρηθει;;;

ΥΓ το ρουτερ ειναι linksys...

μηπως πρεπει να κανω τιποτα ρυθμισεις ip?

πηρα τον τεχνικο μου και μου ειπε πως ειχε ρυθμισει το συγκεκριμενο λαπτοπ να μπαινει μονο καπου συγκεκριμενα. αν ισχυει αυτο πως μπορω να το αλλαξω?

Κάνεις δεξί κλικ στις θέσεις δικτύου, επιλέγεις ιδιότητες και μετά δεξί κλικ στην σύνδεση και πάλι ιδιότητες. Εκεί, στο κάτω κάτω (TCP/IP) μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμισεις. εκεί είναι και οι DNS...

Read The F...ing Manual First

• 2 months later...
καλησπερα κ απο μενα εχω μια συνδεση hol σε σταθερο υπολογιστη. ανοιγω το ασυρματο γ να σερφαρω με το φορητο υπολογιστη συνδεομαι κανονικα αλλα δε με κραταει γ πολυ ωρα κ ξεσυνδεομαι. τι να κανω;;

Ποιότητα σήματος έχεις καλή ;

Δοκίμασε να αλλάξεις το encryption να δεις αν αλλάζει κάτι. Μην το αφήσεις χωρίς κωδικό, απλά άλλαξε π.χ wep-wpa-wpa2psk εναλάξ.

καλησπερα κ απο μενα εχω μια συνδεση hol σε σταθερο υπολογιστη. ανοιγω το ασυρματο γ να σερφαρω με το φορητο υπολογιστη συνδεομαι κανονικα αλλα δε με κραταει γ πολυ ωρα κ ξεσυνδεομαι. τι να κανω;;

Μηνύματα με πολύ λίγες πληροφορίες παιδιά δεν βοηθούν κανένα...παρακαλείστε να αναφέρετε με όσες λεπτομέρειες το πρόβλημα σας για να μπορούν να καταλάβουν οι αναγνώστες το πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

Δοκίμασε να αλλάξεις το encryption να δεις αν αλλάζει κάτι. Μην το αφήσεις χωρίς κωδικό, απλά άλλαξε π.χ wep-wpa-wpa2psk εναλάξ.[/Q θα το δοκιμασω κ θα σ ενημερωσω.

• 1 year later...
καλησπερα και απο εμενα παιδια..ηθελα τη βοηθεια σας αν ξερετε..βασικα εχω τηλεοραση που μπορω να μπω στο ιντερνετ..επειδη το ρουτερ ειναι μακρυα απο το δωματιο και δεν θελω να τραβηξω καλωδιο ηθελα λοιπον να μοθ πει καποιος αν μπορω να συνδεσω το λαπτοπ με την τηλεοραση με καλωδιο ethernet και να παιρνω ιντερνετ μεσω του λαπτοπ..νομιζω οτι γινεται απλα μου ζηταει κατι για διακομιστες και κατι αλλα .ξερει να με βοθησει καποιος?ευχαριστω

καλησπερα και απο εμενα παιδια..ηθελα τη βοηθεια σας αν ξερετε..βασικα εχω τηλεοραση που μπορω να μπω στο ιντερνετ..επειδη το ρουτερ ειναι μακρυα απο το δωματιο και δεν θελω να τραβηξω καλωδιο ηθελα λοιπον να μοθ πει καποιος αν μπορω να συνδεσω το λαπτοπ με την τηλεοραση με καλωδιο ethernet και να παιρνω ιντερνετ μεσω του λαπτοπ..νομιζω οτι γινεται απλα μου ζηταει κατι για διακομιστες και κατι αλλα .ξερει να με βοθησει καποιος?ευχαριστω

για gateway θα βάλεις την ip του laptop και για dns αυτούς που χρησιμοποιήσεις στην σύνδεση σου (ανάλογα τον πάροχο).

βασικα σε ευχαριστω για την απαντηση σου ..αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι στην τηλεοραση μου λεει..ελεγξτε αν εχει ρυθμιστει dhcp στην πυλη .αν το dhcp δεν εχει ρυθμιστει ρυθμιστε μη αυτοματα τη διευθυνση ip. ειναι αυτο που μου ειπες να βαλω?

βασικα σε ευχαριστω για την απαντηση σου ..αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι στην τηλεοραση μου λεει..ελεγξτε αν εχει ρυθμιστει dhcp στην πυλη .αν το dhcp δεν εχει ρυθμιστει ρυθμιστε μη αυτοματα τη διευθυνση ip. ειναι αυτο που μου ειπες να βαλω?

Ναι, πρέπει να βάλεις ip διεύθυνση και gateway (ip router).

• 1 year later...
Μετά απο ένα καλό φύσημα να φύγει η σκονή καθώς έχει να δωθεί απάντηση απο το 2011, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος όταν κάποιος συνδεθεί με το wifi μας, να δούμε που μπήκε; το ρούτερ μου είδα ότι κρατάει ιστορικό αλλά το εμφανίζει με ip.

Μετά απο ένα καλό φύσημα να φύγει η σκονή καθώς έχει να δωθεί απάντηση απο το 2011, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος όταν κάποιος συνδεθεί με το wifi μας, να δούμε που μπήκε; το ρούτερ μου είδα ότι κρατάει ιστορικό αλλά το εμφανίζει με ip.

Εννοείς να δεις σε ποιες σελίδες μπήκε, με ποιόν έκανε chat και τι είπαν; Τέτοιες πληροφορίες δεν κρατάει το router.

Εννοείς να δεις σε ποιες σελίδες μπήκε, με ποιόν έκανε chat και τι είπαν; Τέτοιες πληροφορίες δεν κρατάει το router.

Όχι τόσο αναλυτικά... τουλάχιστον αν μπορώ να δω μόνο τις σελίδες...

Υπάρχουν 3 τρόποι να το κάνεις.

Ο πρώτος είναι να snifάρεις τα πακέτα που παιρνάνε, και συγκεκριμένα τα dsn requests ώστε να βλέπεις ποιες σελίδες προσπαθεί να κάνει resolve. Αυτό προυποθέτει ένα μίνιμουμ επίπεδο γνώσεων, κατάλληλο λογισμικό, και κατάλληλη κάρτα δικτύου για να μπαίνει σε promiscious mode. (αν το θυμάμαι καλά).

Ο δεύτερος είναι ένας καλός router, όπου θα σου λέει αυτός ποιος κάνει dns requests και που. Είτε θα πας σε έναν καλό router (βλέπε cisco, όχι βασικό μοντέλο, 16xx και πάνω), είτε σε Mikrotik όπου έχει κάποιες δυνατότητες με λίγο ψάξιμο, είτε θα στήσεις σε συμβατό με DDwrt/OpenWrt ρουτεράκι, είτε θα φτιάξεις έναν linux router σε κάποιο παλιό PC.

Ο τρίτος τρόπος είναι να στήσεις έναν transparent proxy, και να τραβάς στατιστικά από εκεί.

Σε γενικές γραμμές είναι φασαρία να το κάνεις, και μπορώ να σου πω και μια συμβουλή, αν δεν έχεις πραγματικά πολύ σοβαρό λόγο να το κάνεις, μην το κάνεις, τις περισσότερες φορές είναι ηθικά μεμπτό, και κάποιες και ποινικά κολάσιμο. Είναι σαν να τσεκάρεις το τηλέφωνο που καλεί ο άλλος.....

Υπάρχουν 3 τρόποι να το κάνεις.

Ο πρώτος είναι να snifάρεις τα πακέτα που παιρνάνε, και συγκεκριμένα τα dsn requests ώστε να βλέπεις ποιες σελίδες προσπαθεί να κάνει resolve. Αυτό προυποθέτει ένα μίνιμουμ επίπεδο γνώσεων, κατάλληλο λογισμικό, και κατάλληλη κάρτα δικτύου για να μπαίνει σε promiscious mode. (αν το θυμάμαι καλά).

Ο δεύτερος είναι ένας καλός router, όπου θα σου λέει αυτός ποιος κάνει dns requests και που. Είτε θα πας σε έναν καλό router (βλέπε cisco, όχι βασικό μοντέλο, 16xx και πάνω), είτε σε Mikrotik όπου έχει κάποιες δυνατότητες με λίγο ψάξιμο, είτε θα στήσεις σε συμβατό με DDwrt/OpenWrt ρουτεράκι, είτε θα φτιάξεις έναν linux router σε κάποιο παλιό PC.

Ο τρίτος τρόπος είναι να στήσεις έναν transparent proxy, και να τραβάς στατιστικά από εκεί.

Σε γενικές γραμμές είναι φασαρία να το κάνεις, και μπορώ να σου πω και μια συμβουλή, αν δεν έχεις πραγματικά πολύ σοβαρό λόγο να το κάνεις, μην το κάνεις, τις περισσότερες φορές είναι ηθικά μεμπτό, και κάποιες και ποινικά κολάσιμο. Είναι σαν να τσεκάρεις το τηλέφωνο που καλεί ο άλλος.....

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο και τα αναλυτικά που μου έγραψες, απλά αφήνω το Ρούτερ ελεύθερο στη γειτονιά όλη μέρα όλη νύχτα έτσι για να παίρνει και κανένας φτωχός ίντερνετ, γενικά πάντα έχω Free το δίκτυο χωρίς κάποιο δόλο, απλά φοβάμαι για πορνογραφίες και απατεωνιές και με πάνε καμιά ώρα μέσα από καλοσύνη. Μπαίνουν πάνω κάτω 4-5 άτομα και θέλω να προσέχω... (θα μου πεις τώρα, κλείδωσε ρε άνθρωπε και εσύ το ρούτερ, απλά έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση με κομμένο ίντερνετ και είχα 10 δίκτυα κλειδωμένα και καιγόμουν να μπω για κάτι Mails και απο τότε είπα θα μοιράζομαι την γραμμή μου)

• 2 months later...

Γειά σας!

Δεν είμαι σίγουρη εάν πρέπει αν ρωτήσω εδώ για να μου λυθεί η απορία.Άν έχω κάνει λάθος παρακαλώ τους moderators να το μεταφέρουν.

Ο γείτονας μου, μου ζήτησε να του δώσω τον κωδικό πρόσβασης του ιντερνετ και μέσω wifi να μπαίνει και εκείνος πληρώνοντας το μισό πάγιο επειδή δεν μπορούσε να βάλει δική του τηλεφωνική γραμμή.

Η ερωτησή μου είναι υπάρχει κίνδυνος να με χρεώσει αν πχ μπεί σε κάποια sites επι πληρωμή και βρώ τον μπελά μου χωρίς να έχω κάποια σχέση μόνο και μόνο επειδή θα μπαίνει απο το δικό μου ρούτερ;

Ευχαριστώ!

{What goes around comes around}

Γειά σας!

Δεν είμαι σίγουρη εάν πρέπει αν ρωτήσω εδώ για να μου λυθεί η απορία.Άν έχω κάνει λάθος παρακαλώ τους moderators να το μεταφέρουν.

Ο γείτονας μου, μου ζήτησε να του δώσω τον κωδικό πρόσβασης του ιντερνετ και μέσω wifi να μπαίνει και εκείνος πληρώνοντας το μισό πάγιο επειδή δεν μπορούσε να βάλει δική του τηλεφωνική γραμμή.

Η ερωτησή μου είναι υπάρχει κίνδυνος να με χρεώσει αν πχ μπεί σε κάποια sites επι πληρωμή και βρώ τον μπελά μου χωρίς να έχω κάποια σχέση μόνο και μόνο επειδή θα μπαίνει απο το δικό μου ρούτερ;

Ευχαριστώ!

Οχι,οι χρεωσεις των παροχων internet ειναι στανταρ.Δεν υπαρχει περιπτωση να χρεωθει καποιος παραπανω στον μηνιαιο λογαριασμο μπαινοντας σε συγκεκρειμενα site.Ακομα και αν μπει σε site με χρεωση(π.χ. αγορες,κρατησεις εισητηριων κ.τ.λ.) οι χρεωσεις γινονται με αλλον τροπο(πιστωτικη καρτα,paypal κ.τ.λ.)και οχι στον μηνιαιο λογαριασμο.

Οχι,οι χρεωσεις των παροχων internet ειναι στανταρ.Δεν υπαρχει περιπτωση να χρεωθει καποιος παραπανω στον μηνιαιο λογαριασμο μπαινοντας σε συγκεκρειμενα site.Ακομα και αν μπει σε site με χρεωση(π.χ. αγορες,κρατησεις εισητηριων κ.τ.λ.) οι χρεωσεις γινονται με αλλον τροπο(πιστωτικη καρτα,paypal κ.τ.λ.)και οχι στον μηνιαιο λογαριασμο.

για το μόνο που μπορεί να προκύψει πρόβλημα είναι να κάνει κάτι παράνομο και να φανεί η δική σου σύνδεση που και αυτό αν το υποστηρίζει το μόντεμ σου μπορείς κάπως να το ελέγξεις/περιορίσεις.

υ.γ μιλάμε τώρα για hacking σε τράπεζες και τέτοια που είναι αρκετά υπερβολικά για τον μέσο χρήστη.