Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν δεν εισαι Βρετανιδα που μιλας απταιστα Ελληνικα τοτε δυστυχως δεν μπορεις να παρεις! :(

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους Βρετανούς να μιλάνε άπταιστα Ελληνικά για να πάρουν student loan; :p

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

τι εννοεις δεν καταλαβα?

ελληνιδα ειμαι και θα ξεκινησω σεπτεμβριο στην σκωτια.

dld na min niwthw kai toso rigmenos?

Epeidi tous esteila mail mpas kai me allaksoun, mou eipan oti eixan para poly kosmo, an kai mou fainetai mia apli dikaiologia...

Tespa.

Se euxaristw poly michalis_10!

Tha menw edw: Flat 1 Ground Floor Union Court Ranelagh Terrace

Ti leei? kali perioxi einai?Poia einai i gnwmi sou?na tous piesw otan tha anevw agglia na me pane sto campus?

τι εννοεις δεν καταλαβα?

Εννοεί ότι επειδή είσαι Ελληνίδα (και όχι Βρετανίδα) δεν μπορείς να πάρεις student loan παρά μόνο δάνειο για τα δίδακτρα.

Δεν ξέρω αν είναι έτσι, εγώ απλά σου εξηγώ το μήνυμα του Fabo. Αλλά για να το λέει κάτι θα ξέρει. :)

dld na min niwthw kai toso rigmenos?

Epeidi tous esteila mail mpas kai me allaksoun, mou eipan oti eixan para poly kosmo, an kai mou fainetai mia apli dikaiologia...

Tespa.

Se euxaristw poly michalis_10!

Tha menw edw: Flat 1 Ground Floor Union Court Ranelagh Terrace

Ti leei? kali perioxi einai?Poia einai i gnwmi sou?na tous piesw otan tha anevw agglia na me pane sto campus?

Union Court, ειναι σε ΟΚ τοποθεσια και θα γνωρισεις και κοσμο γιατι ειναι κανονικη εστια απλα ειναι στο leamington και οχι στο campus. Ειναι σχετικα καλη τοποθεσια ειναι central Leamington και ειναι 10 λεπτα περπατημα απο την parade τον δρομο οπου βρισκονται τα περισσοτερα μαγαζια μπαρακια, μπυραριες κλπ. Ειναι ΠΟΛΥ καλυτερα παρα να μεινεις Coventry, αλλα επειδη θα ειναι ο πρωτος σου χρονος στο πανεπιστημιο το καλυτερο θα ηταν να εμενες campus μαζι με τα αλλα παιδια που θα κανουν master και να μην ψιλοταλαιπωρησε στο πηγαινε-ελα, και να πηγαινεις στο leamington μαζι με τους συγκατοικους σου για να βγειτε εξω η για κανενα περιπατο κλπ. Βεβαια και να μην παρεις δωματιο μην χαλιεσαι μια χαρα ειναι το leamington στο δρομο βλεπεις συνεχεια φοιτητες.

Εχουν οντως παρα πολυ κοσμο και γι'αυτο δυσκολευονται να τους βολεψουν ολους.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα γιατρο να σου δωσει ενα χαρτι οτι εχεις καποιο προβλημα που θα σε δυσκολευει στην καθημερινη μετακινηση με το λεωφορειο π.χ προβλημα με την μεση( σκεψου κατι καλο :p ) και ετσι να ζητησεις δωματιο on campus. Κατα 99%, αν το κανεις και τους στειλεις email οτι εχεις αυτο το προβλημα και τους δωσεις και το χαρτι του γιατρου θα σου δωσουν en-suite δωματιο στο campus.

Nexus 4 & iPad mini

kai na tous to steilw merafrasmeno?kai an me eksetasoun?tha katalavoun oti tous koroidevw...giati logika tha to exoun kanei polloi ellines auto....pantws kali idea auti kai tha to psaksw ligaki!! :)

pantws kai sto spiti tha eimaste oloi post giati teleiwnoume mesa septemvri kai ta ypoloipa teleiwnoun to kalokairi...

Thx gia tis plirofories!!

τι εννοεις δεν καταλαβα?

Με συγχωρεις, δεν ελαβα υποψη οτι θα σπουδασεις στη Σκωτια παρολο που το ανεφερες πρωτο πρωτο! :X

Υπευθυνος για τη Σκωτια ειναι ο SAAS.

Διδακτρα δεν πληρωνεις καθολου.

Για το δανειο που ρωτησες για Εστια και εξοδα, απ'οτι διαβασα δεν μπορεις να το παρεις εκτος κι αν εισαι resident, μενεις δηλαδη 3 χρονια τουλαχιστον εκει.

http://www.saas.gov.uk/student_support/eu_students/2006-2007/eligibility.htm

Κοιταξε βεβαια και στο site του πανεπιστημιου σου μηπως δινει εκεινο καποιο bursary αναλογα με το εισοδημα. :)

kai na tous to steilw merafrasmeno?kai an me eksetasoun?tha katalavoun oti tous koroidevw...giati logika tha to exoun kanei polloi ellines auto....pantws kali idea auti kai tha to psaksw ligaki!! :)

pantws kai sto spiti tha eimaste oloi post giati teleiwnoume mesa septemvri kai ta ypoloipa teleiwnoun to kalokairi...

Ρε συ, αυτοι δεν ειναι καχυποπτοι οπως εδω που και μουγκους βαζουν να μιλησουν! :p

Και να 'σαι σιγουρος οτι κρατανε και μερικα δωματια καβατζα, μην τυχει αυτο και μην τυχει το αλλο (π.χ. να εχεις προβλημα ιατρικο οπως σκεφτεσαι να αποκτησεις εσυ! :p).

Ρε συ, αυτοι δεν ειναι καχυποπτοι οπως εδω που και μουγκους βαζουν να μιλησουν! :p

Καχύποπτοι ιδιαίτερα μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι και τελείως βλάκες, δλδ να μην υποψιαστούν καν - ειδικά με κάποιες εθνικότητες που παρουσιάζουν συνέχεια κάτι τέτοια ιατρικά "προβλήματα" κάθε φορά που τους βολεύει ;) Οπότε ή θα έχουν νομίσει ότι είμαστε έθνος σακάτηδων ή απλά απατεώνων.

Πάντως να διευκρινήσω ότι όταν λέω θα "υποψιαστούν" δεν εννοώ ότι θα γίνει κάτι με την περίπτωση του φίλου συγκεκριμένα. Αναφέρομαι γενικώς περισσότερο.

Ευτυχώς δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν ήταν, όταν φοιτούσα εγώ) η πλειοψηφία των Ελλήνων φοιτητών στο «νησί» με... «προβλήματα κινητικότητας». :rolleyes:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Οπότε ή θα έχουν νομίσει ότι είμαστε έθνος σακάτηδων ή απλά απατεώνων.

:lol::lol::lol::up::clap:

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Να πεις του γιατρου να στο γραψει στα Αγγλικα και να το υπογραψει. Οταν το στειλεις τελειωσες...δεν θα σε εξετασουν, ουτε θα σε ξαναενοχλησουν μετα.

Τωρα αν ειναι καχυποπτοι, πιθανων, αλλα δεν μπορουν να κανουν και διαφορετικα.:p

Nexus 4 & iPad mini

Ευτυχώς δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν ήταν, όταν φοιτούσα εγώ) η πλειοψηφία των Ελλήνων φοιτητών στο «νησί» με... «προβλήματα κινητικότητας». :rolleyes:

Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία, αλλά πάντως πρέπει να είναι περισσότεροι αναλογικά σε σχέση με τις λοιπές εθνικότητες. :rolleyes:

Γνωρίζετε ποιά η διαφορά του BSc Civil Engineering και BEng Civil Engineering;;;

Eναν γνωστό μου τον παίρνουν μονο στο BSc και φοβάται οτι δεν θα αναγνωρίζεται το πτυχίο στην Ελλάδα.

Παρ'ολο που σπούδασα στην Αγγλία, αυτό δεν το ξέρω...:O

Γνωρίζετε ποιά η διαφορά του BSc Civil Engineering και BEng Civil Engineering;;;

Eναν γνωστό μου τον παίρνουν μονο στο BSc και φοβάται οτι δεν θα αναγνωρίζεται το πτυχίο στην Ελλάδα.

Παρ'ολο που σπούδασα στην Αγγλία, αυτό δεν το ξέρω...:O

Αν δεν μας πεις τα πανεπιστημια μονο μαντεψιες μπορουμε να κανουμε.

Πιθανολογω οτι το BEng ειναι ενα χρονο παραπανω (4) αν ειναι στο ιδιο πανεπιστημιο.

Για την αναγνωριση πρεπει να κοιταξει στη λιστα του ΔΟΑΤΑΠ. Οι πολιτικοι μηχανικοι, αρχιτεκτονες, γιατροι κ.λπ. εχουν εξτρα προυποθεσεις απο π.χ. το Comp Sci. :O

Να πεις του γιατρου να στο γραψει στα Αγγλικα και να το υπογραψει. Οταν το στειλεις τελειωσες...δεν θα σε εξετασουν, ουτε θα σε ξαναενοχλησουν μετα.

Τωρα αν ειναι καχυποπτοι, πιθανων, αλλα δεν μπορουν να κανουν και διαφορετικα.:p

Ελα μωρε κι εσυ, που θα τον εξετασουν; Εχουν γιατρο στο πανεπιστημιο;

Εξω θα τον στειλουν.

Θα του στειλει ενα καλαθι τιγκα στα καλα κρασια και ξεμπερδεψε! :p

kala..epeidi de thelw na mpleksw tha dw ti mporw na kanw otan paw agglia....

THX pantws!!!

na rwtisw kai kati allo....

aposo exw katalavei symferei na anoiksw logariasmo stin HSBC stin ellada kai na travaw apo ekei me karta....

Kserete an symferei to UStart?Giati mou zitane kai 250E gia idiwtiki nosokomeiaki asfalisi...kserei kaneis an einai kali??

kala..epeidi de thelw na mpleksw tha dw ti mporw na kanw otan paw agglia....

THX pantws!!!

na rwtisw kai kati allo....

aposo exw katalavei symferei na anoiksw logariasmo stin HSBC stin ellada kai na travaw apo ekei me karta....

Kserete an symferei to UStart?Giati mou zitane kai 250E gia idiwtiki nosokomeiaki asfalisi...kserei kaneis an einai kali??

Ε τι αλλο θα σου ανοιγαν! :rolleyes:

Τι ακριβως καλυπτει σου ειπανε η ALICO / AIG LIFE με αυτο το πλανο; Τι πληρωνεις, ποτε και μεχρι ποτε; Και τι δινεις μετα;

Καντο μονο αν σε συμφερει και αν το χρειαζεσαι. Δεν τα κανουν και για την ψυχη της μανας τους.

Στο Η.Β. παντως εχεις δωρεαν νοσηλεια σαν Ευρωπαιος πολιτης. Ουτως ή αλλως το πανεπιστημιο σου θα σε αναγκασει να γραφτεις σε καποιο GP (κλινικη με γιατρους).

Me tin Allianz einai...exei ginei allagi kai den exoun enimerwsei akoma to site...

Plirwneis kathe xrono 250E kai mporeis na tin kratiseis mexri ta 30..

kalyptei nosileia se nosokomeia...eksoda kai ektos nosokomeiou...e kai meta ta synithismena...an pathw kati meta pernw apozimeiwsi...

egw epeidi eimai michanikos tha exw asfaleia kai apo to tsmede, alla de kserw an me kalyptei se idiwtika nosokomeia giati stin HSBC lene kalyptei...

kai meta skeftomai oti epeidi mou aresoun ta taksidia tha me volepsei kai gia xwres ektos eu.

To exei kanei kapoios allos?

kai meta skeftomai oti epeidi mou aresoun ta taksidia tha me volepsei kai gia xwres ektos eu.

Για ρώτησέ τους λεπτομέρεις, γιατί στο UK τουλάχιστον άλλο το private healthcare ή pricate medical insurance (PMI) κι άλλο το travel insurance που σε καλύπτει στα ταξίδια. Μην νομίσεις ότι πληρώνεις για κάτι που δεν παίρνεις τελικά!

Γενικώς για κάποιον νεαρό, το private medical insurance είναι αχρείαστο. Και ειδικά τα διάφορα προγράμματα από τράπεζες κτλ ίσως να μην είναι και ότι καλύτερο, γιατί μου φαίνεται αρκετά φθηνό. Ίσως να έχει του κόσμου τις εξαιρέσεις κτλ

Να ρωτήσω κάτι που φαντάζομαι ότι όσοι ήδη σπουδάζετε Αγγλία ίσως το ξέρετε..

Φεύγω το Σεπτέμβρη για master στο UCL, και για κάποιους λόγους πρέπει να βγάλω εισιτήριο μετ' επιστροφής. :O

Το Αθήνα - Λονδίνο, θα το βγάλω για αρχές Σεπτέμβρη. Ξέρω πότε αρχίζουν τα μαθήματα, οπότε θα το βγάλω για λίγες μέρες πιο πριν.

Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στο Λονδίνο - Αθήνα. Προφανώς Αθήνα θέλω να επιστρέψω με το που κλείσει η σχολή για γιορτές χριστουγέννων.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το εξής: Μπήκα στο site του UCL και λέει:

First Term Monday 22 September 2008 - Friday 12 December 2008

ενώ λίγες γραμμές πιο κάτω λέει:

College Closures

Christmas

CLOSE - Tuesday 23 December 2008 at 5.30 p.m

Τι μεσολαβεί μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου? Υπάρχουν εξετάσεις? Ή όλα τελειώνουν στις 12 Δεκεμβρίου και απλά η σχολή παραμένει για άλλους λόγους ανοιχτή μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου? Πότε να βγάλω το εισιτήριο?

Να ρωτήσω κάτι που φαντάζομαι ότι όσοι ήδη σπουδάζετε Αγγλία ίσως το ξέρετε..

Φεύγω το Σεπτέμβρη για master στο UCL, και για κάποιους λόγους πρέπει να βγάλω εισιτήριο μετ' επιστροφής. :O

Το Αθήνα - Λονδίνο, θα το βγάλω για αρχές Σεπτέμβρη. Ξέρω πότε αρχίζουν τα μαθήματα, οπότε θα το βγάλω για λίγες μέρες πιο πριν.

Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στο Λονδίνο - Αθήνα. Προφανώς Αθήνα θέλω να επιστρέψω με το που κλείσει η σχολή για γιορτές χριστουγέννων.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το εξής: Μπήκα στο site του UCL και λέει:

First Term Monday 22 September 2008 - Friday 12 December 2008

ενώ λίγες γραμμές πιο κάτω λέει:

College Closures

Christmas

CLOSE - Tuesday 23 December 2008 at 5.30 p.m

Τι μεσολαβεί μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου? Υπάρχουν εξετάσεις? Ή όλα τελειώνουν στις 12 Δεκεμβρίου και απλά η σχολή παραμένει για άλλους λόγους ανοιχτή μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου? Πότε να βγάλω το εισιτήριο?

Προφανώς και δεν κλείνει εντελώς η σχολή, καθώς υπάρχουν και PhD students/researchers που συνεχίζουν να δουλεύουν εκτός του term (όποτε και γίνονται τα μαθήματα).

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Ναι αυτό το καταλαβαίνω. Απλά με ενδιαφέρει τα δικά μου μαθηματα, του μάστερ δηλαδή..Σε ποια από τις 2 παραπάνω ημερομηνίες τελειώνουν? Θέλω να πω μετά τις 12 Δεκεμβρίου (που τελειώνει το term) υπάρχουν και εξετάσεις (για μένα) ή μπορώ πχ 13 Δεκεμβρίου να βγάλω εισιτήριο και να φύγω?

Ναι αυτό το καταλαβαίνω. Απλά με ενδιαφέρει τα δικά μου μαθηματα, του μάστερ δηλαδή..Σε ποια από τις 2 παραπάνω ημερομηνίες τελειώνουν? Θέλω να πω μετά τις 12 Δεκεμβρίου (που τελειώνει το term) υπάρχουν και εξετάσεις (για μένα) ή μπορώ πχ 13 Δεκεμβρίου να βγάλω εισιτήριο και να φύγω?

Χμ... Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν η εξετάσεις σας είναι μετά το τέλος του τερμ. Απο αυτή την σελίδα φαίνεται ότι υπάρχουν και εξετάσεις για κάποιους μετά το τερμ στο UCL... Ποιό μάστερ θα κάνεις; Πρέπει να υπάρχουν αυτές η πληροφορίες στο ιντερνετ.

MSc in Technologies for Broadband Communications

Δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο συγκεκριμένο..Προσπάθησα να πάρω κιόλας τηλέφωνο αλλά δε το σήκωσαν. Θα ξαναπροσπαθήσω βέβαια, αλλά άμα κάποιος μπορεί να με βοηθήσει...:O

MSc in Technologies for Broadband Communications

Δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο συγκεκριμένο..Προσπάθησα να πάρω κιόλας τηλέφωνο αλλά δε το σήκωσαν. Θα ξαναπροσπαθήσω βέβαια, αλλά άμα κάποιος μπορεί να με βοηθήσει...:O

Ούτε εγώ βρίσκω κάτι... Πάρε τους τηλέφωνο (στην γραμματεία).

Βλέπω πως μάλλον θα έχεις έναν απο τους examiners μου στο διδακτορικό (I. Darwazeh)! Με ξέσκισε... Αλλά είναι πολύ καλός :)

Γεια σας και από μένα.

Στο clearing μέχρι στιγμής έχω offers από hull , Bournemouth ,Portsmouth, και μάλλον Bangor για digital media. Έχω τελειώσει ιεκ marketing και με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την διαφήμιση , αλλά το κακό είναι πως με άγχωσαν κάποιοι φίλοι μου για το digital media (modules: web design , video production , 3d , animation, e-commerce…) ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή και πως θα ήταν καλύτερο να πάω marketing (η δεύτερη επιλογή μου) και μετά αν θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο advertising/multimedia.

- Πιστεύεται πως έχει κάποιος καλές προοπτικές εργασίας σπουδάζοντας digital media ( μιλάμε πάντα για εξωτερικό) ?

- Αν τους πάρω και τους πω να αλλάξω το course :ninja: μήπως δεν το δουν με καλό μάτι ?

Έχω αγχωθεί.