Jump to content

Xiaomi 14 Ultra

Tips2022
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είναι ότι πιο βολικό ένα κινητό με αυτό το καρούμπαλο στην κάμερα αλλά γρήγορα το ξεχνάς με τη χρήση και έχει και καλό ζύγισμα στο βάρος. Βέβαια όταν πιάσεις ένα συνηθισμένο κινητό καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά. 

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. 

On 15/2/2025 at 11:44 ΠΜ, Kostas_Ts_86 said:

Δε βλέπω και κινητικότητα στο νήμα, άρα όλα πάνε ρολόι. Είναι εύχρηστο στην καθημερινότητα με τον όγκο της πίσω κάμερας;

Εγώ μάλλον θα πάρω το 15 ultra έτσι για αλλαγή.

Τι διαφορές θα έχει??

• 2 weeks later...
18 ώρες πριν, terry39 said:

Xiaomi 14 ultra photographic kit

20€ στον Κωτσόβολο 

Το έχει λειτουργήσει κανείς με oneplus 12; Διάβασα ότι φορτίζει την μπαταρία και βγάζει φωτογραφίες αλλά δεν λειτουργεί το zoom. Αλλά μπορείς να λειτουργήσεις το zoom χειροκίνητα από την οθόνη όπως κάνεις κανονικά;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Μιας και είμαι νέος κάτοχος του τηλεφώνου και γενικότερα xiaomi κινητού, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος, κατεβάζοντας την "κουρτίνα" με τα εικονίδια wifi κτλ. αν γίνεται να έχει από κάτω και τις ειδοποιήσεις όπως γίνεται στα περισσότερα τηλέφωνα και όχι με σύρσιμο από πάνω δεξιά να εμφανίζει τα εικονίδια και από πάνω αριστερά τις ειδοποιήσεις.

4 ώρες πριν, gre said:

Μιας και είμαι νέος κάτοχος του τηλεφώνου και γενικότερα xiaomi κινητού, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος, κατεβάζοντας την "κουρτίνα" με τα εικονίδια wifi κτλ. αν γίνεται να έχει από κάτω και τις ειδοποιήσεις όπως γίνεται στα περισσότερα τηλέφωνα και όχι με σύρσιμο από πάνω δεξιά να εμφανίζει τα εικονίδια και από πάνω αριστερά τις ειδοποιήσεις.

Κέντρο ελέγχου... 

Στυλ του κέντρου ελέγχου...

Παλιά έκδοση 

Screenshot_2025-06-08-08-25-01-156_com.android.settings.jpg

Screenshot_2025-06-08-08-24-57-558_com.android.settings.jpg

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

5 ώρες πριν, p_k said:

Κέντρο ελέγχου... 

Στυλ του κέντρου ελέγχου...

Παλιά έκδοση 

Screenshot_2025-06-08-08-25-01-156_com.android.settings.jpg

Screenshot_2025-06-08-08-24-57-558_com.android.settings.jpg

Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο 14 ultra: 

Screenshot_2025-06-08-13-41-07-306_com.android.settings.jpg

Screenshot_2025-06-08-13-41-00-994_com.android.settings.jpg

34 minutes ago, gre said:

Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο 14 ultra: 

Screenshot_2025-06-08-13-41-07-306_com.android.settings.jpg

Screenshot_2025-06-08-13-41-00-994_com.android.settings.jpg

Το αφαίρεσαν λοιπόν...

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Από όταν σύνδεσα μία ip camera κάνοντας την αρχική της ρύθμιση μέσω wifi από το κινητό και όχι από τα κουμπιά wps του ρούτερ και της κάμερας, μου εμφανίζει ένα + δεξιά πάνω στο σύμβολο του wifi. Δεν θυμάμαι να το έβγαζε πριν. Όσοι έχετε το συγκεκριμένο τηλέφωνο σας το εμφανίζει κι εσάς;

IMG_20250907_152752.jpg

Edited by gre

Σημαίνει ότι έχεις ενεργοποιημένη την ενίσχυση σήματος/ταχύτητας, πιθανόν ενεργοποιήθηκε από μόνη της, όταν συνέδεσες και την κάμερα. Μπορείς να το βρεις στις ρυθμίσεις του WiFi αν δεν το θέλεις....

2 minutes ago, tsimisde said:

Σημαίνει ότι έχεις ενεργοποιημένη την ενίσχυση σήματος/ταχύτητας, πιθανόν ενεργοποιήθηκε από μόνη της, όταν συνέδεσες και την κάμερα. Μπορείς να το βρεις στις ρυθμίσεις του WiFi αν δεν το θέλεις....

Ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα ενεργοποιήθηκε μόνο του με την ρύθμιση της κάμερας. Τι είναι προτιμότερο, να είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο;

Από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε από μόνο του, κάθε άλλο παρά κακό είναι. Εφόσον είναι τέτοιου είδους κάμερα, είναι προτιμότερο να έχεις πιο γρήγορη ταχύτητα, για να μην έχεις κολλήματα στη μετάδοση....

• 1 month later...

Στο 14Τpro έχουμε μείνει στην .203 πόσο καιρό.

Βλέπω έχουν κυκλοφορήσει 4-5 νεότερες, για κάθε variant (EU, global κλπ).

Με Ελβετία είμαι, δεν βλέπω φως.

Να κατεβάσω κάποια και να τη βάλω να περάσει ή τζάμπα τη διαδικασία?

• 2 weeks later...

Θα ρωτήσω εδώ. Αν κάποιο άλλο νήμα είναι καταλληλότερο, παρακαλώ στείλτε με.

Έχω το 14Τ Pro, λοιπόν. Όταν το έστησα, συνέδεσα και τα παλιά bt ακουστικά (Mi Sports κάτι...), όπου όλα καλά, απλά είχα μειωμένη ένταση ήχου (πήρα το σχετικό μήνυμα προειδοποίησης κλπ, άλλαξα σε Ελβετία που δεν έχει τον περιορισμό κλπ) σε σχέση με την προηγούμενη συσκευή (Mi11i) με τα ίδια ακουστικά.

Έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να αλλάξω ακουστικά, δεν έδωσα σημασία. Για λόγους "συμβατότητας" με τα αυτιά μου, τα pods δεν με εξυπηρετούν, οπότε κατέληξα στα Edifier 280Pro.

Το θέμα μου είναι ότι κι εδώ η ένταση του ήχου σε μουσική/yt video κλπ είναι χαμηλή, χαμηλότερη κι από τη μειωμένη των προηγούμενων. Σε κλήση όμως, αν είναι στο τέρμα είναι τόσο δυνατά που γίνονται ενοχλητικά/μη ανεκτά. Ειδικά ο τόνος κλήσης χτυπάει αλύπητα.

Δεν μπορώ να καταλάβω από πού είναι ο περιορισμός (δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο κάτω η ένταση, μετά την εμπειρία στις κλήσεις).

Όλες οι σχετικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνο είναι στο τέρμα, εκτός από τα δύο "κουμπιά" του ισοσταθμιστή για ξεχωριστή ενίσχυση χαμηλών/υψηλών, που κάνουν χάλια τον ήχο.

Μπορεί να είναι ενσωματωμένη "προστασία" στα ακουστικά?

Κάποια ιδέα? Από τo MIUI hidden settings έφτιαξα ένα νέο προφίλ ήχου με τις μετρήσεις που κάνει για ακουστική οξύτητα, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

On 22/10/2025 at 11:48 ΜΜ, Dekaohtoura said:

Στο 14Τpro έχουμε μείνει στην .203 πόσο καιρό.

Βλέπω έχουν κυκλοφορήσει 4-5 νεότερες, για κάθε variant (EU, global κλπ).

Με Ελβετία είμαι, δεν βλέπω φως.

Να κατεβάσω κάποια και να τη βάλω να περάσει ή τζάμπα τη διαδικασία?

Με όλα αυτά που έκανα αυτές τις μέρες μπας και βγάλω κάποια άκρη με τον ήχο (δεν έβγαλα), σήμερα ξεκόλλησε και πήρε την 204, και στο καπάκι την 205 225, με ενημ. ασφάλειας Αυγούστου και Οκτώβρη αντίστοιχα.

Σε αναμονή για HyperOS3 πια, μήπως και γίνει εκεί το θάμα.

Edited by Dekaohtoura

Γειά σας και από μένα... Έχω την Κινέζικη έκδοση. Εδώ και 2 μήνες περίπου έχω θέμα με το μικρόφωνο στις κλήσεις. Η φωνή μου χάνετε και επανέρχεται. Έψαξα στο διαδίκτυο και αρκετοί έχουν αυτό το πρόβλημα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος; 😵💫

On 10/11/2025 at 11:42 ΠΜ, sakisss said:

Γειά σας και από μένα... Έχω την Κινέζικη έκδοση. Εδώ και 2 μήνες περίπου έχω θέμα με το μικρόφωνο στις κλήσεις. Η φωνή μου χάνετε και επανέρχεται. Έψαξα στο διαδίκτυο και αρκετοί έχουν αυτό το πρόβλημα. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος; 😵💫

Καλησπέρα φίλε μου. 

Θα πας: Ρυθμίσεις -> Σχετικά με το τηλέφωνο -> Αναλυτικές πληροφορίες και προδιαγραφές -> Έκδοση Kernel (είσοδος σε μενού CIT) -> Main MIC & TOP MIC και κάνεις τον έλεγχο εάν κάνει Pass τα μικρόφωνα. Εάν δεν κάνει pass, τότε κοίταξέ το με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μήπως στο έκανε αυτό μετά απο κάποιο update λογισμικού; 

Myphone.gr: Xiaomi Forum  Moderator

Κανονισμοί Forum Xiaomi

Guides Redmi Note 9 Pro  & Xiaomi Guides

Picsart_25-03-09_17-24-51-371.jpg

On 13/11/2025 at 5:17 ΜΜ, Vasileios26 said:

Καλησπέρα φίλε μου. 

Θα πας: Ρυθμίσεις -> Σχετικά με το τηλέφωνο -> Αναλυτικές πληροφορίες και προδιαγραφές -> Έκδοση Kernel (είσοδος σε μενού CIT) -> Main MIC & TOP MIC και κάνεις τον έλεγχο εάν κάνει Pass τα μικρόφωνα. Εάν δεν κάνει pass, τότε κοίταξέ το με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μήπως στο έκανε αυτό μετά απο κάποιο update λογισμικού; 

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση... Τα έκανα όλα αυτά και έκανα χθες update στο HyperOS 3...υπομονή τώρα για τσεκάρισμα  IMG_20251116_120853.thumb.jpg.43dea3891f4932ce8e537ab7cb61c8a4.jpg

On 16/11/2025 at 8:03 ΜΜ, sakisss said:

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση... Τα έκανα όλα αυτά και έκανα χθες update στο HyperOS 3...υπομονή τώρα για τσεκάρισμα  IMG_20251116_120853.thumb.jpg.43dea3891f4932ce8e537ab7cb61c8a4.jpg

Εάν θέλεις, μετέφερέ μας τις εντυπώσεις απο τη μεγάλη αυτή αναβάθμιση λογισμικού. Εάν έχεις βρει bugs, τις διαφορές σε κατανάλωση, ταχύτητα, παραμετροποίηση, γραφικά. 

Edited by Vasileios26

Myphone.gr: Xiaomi Forum  Moderator

Κανονισμοί Forum Xiaomi

Guides Redmi Note 9 Pro  & Xiaomi Guides

Picsart_25-03-09_17-24-51-371.jpg