Jump to content

[Επίσημο] Nokia N80 (Pre-Release)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Nokia N80 European releasedate:

31st of March!!

Big news just got in this morning... several highly trusted online stores in Norway has now reported that a VERY LIMITED batch of N80 devices will arrive on the 31st of March.

http://www.komplett.no/k/search.asp?q=n80

Καλα μιλαμε για πολυ ακριβα!! Εκανα μετατροπη συναλλαγματος και κανε 675 ευρω!! :cry:

[sIGPIC][/sIGPIC] N e m e s o k l a s ! ! !

Mobile History: Sony Erricson T630, Siemens S65, Qtek S100, Nokia N80 ... and finally N95!

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φθηνο,ακριβο οτι κομματια υπηρχαν εφυγαν.

Τελικα η νοκια εστειλε επιλεκτικα καποια τηλεφωνα ωστε να δικαιολογησει το Q1 και μεγαλες παρτιδες αναμενονται μετα τις 20 του μηνα.

Αν και για μενα αυτα ειναι τελειως αδιαφορα.Τι να το κανεις το τηλεφωνο αν δεν υπαρχουν εφαρμογες για αυτο;

Φιλικα

Are you with Us?

Φθηνο,ακριβο οτι κομματια υπηρχαν εφυγαν.

Τελικα η νοκια εστειλε επιλεκτικα καποια τηλεφωνα ωστε να δικαιολογησει το Q1 και μεγαλες παρτιδες αναμενονται μετα τις 20 του μηνα.

Αν και για μενα αυτα ειναι τελειως αδιαφορα.Τι να το κανεις το τηλεφωνο αν δεν υπαρχουν εφαρμογες για αυτο;

Φιλικα

γιατι δεν υπαρχουν??

Never Give Up:!:

Join friend!

Άρα τώρα πιά μπορούμε να δούμε το n80 στον τομέα της φωτογραφίας, χώρις τις δικαιολογίες στυλ πρωτότυπου μοντέλου, όπως γινόταν για το 6280 πριν βγεί και για το n80 πρίν λίγες μέρες !!

Πάντως για το θέμα εφαρμογών, πιστεύω θα διορθωθεί, όπως ακούγεται και για το 3250 με νέο firmware! Απλά περιμένουν αντιδράσεις!! Αν πάλι δεν το αλλάξουν τότε μεγάλη ανοησία τους! Τόσα λεφτά για εφαρμογές nokia δεν θα πάνε πεταμένα! Μάλλον τα νέα μοντέλα θα έχουν αυτή την κατάληξη!

Και κάτι άλλο, το Route 66 είναι από τις λίγες εφαρμογές που ήδη υπάρχουν για n80. Άρα φίλε μου ίσως είναι από τα μόνα πρόγραμματα που θα δεις το καλοκαίρι στο n80!! :)

<-@Storman@->:superman:

γιατι δεν υπαρχουν??

Επειδή το OS 9.1 δεν είναι συμβατό με ΟΛΕΣ τις υπάρχουσες εφαρμογές.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ρε παιδιά ΤΕΛΟΣ με τις δικαιολογίες - ΚΑΡΑΜΕΛΑ - για το OS 9.1!

Ναι, δεν δέχετε τις υπάρχουσες εφαρμογές... Παρόμοιο είχε συμβεί και με το 6600 όταν βγήκε... Θα πρέπει όλη να κάνουμε υπομονή να βγάλουν νέες οι κατασκευαστές και να βρούνε λύση για να τις σπάσουν οι c.r.a.c.k.e.r.s!;)

Δεν νομίζω να είναι έτσι όπως τα λες, γιατί

σύμφωνα με τα λεγόμενα του mirror δεν παίζει ΚΑΜΙΑ

απολύτως παλιά εφαρμογή ενώ στο 6600 από ότι

θυμάμαι έπαιζαν κάποιες από τις παλιές, εδώ μέχρι και

κατάληξη άλλαξαν και για τις εγκαταστήσουμε θα θέλει

πιστοποιητικό.

Νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα Κώστα...

:(

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Sto forum tou P990 lene oti oi efarmoges tha fgoun poly syntoma kathos to mono pou xreiazontai einai ena re-compile apo tis etaireies, diladi na patisoun ena koumpaki...

Poly syntoma dld tha doume tis palies efarmoges na kykloforoun gia os9. To mono pou me anisyxei einai oti tha eprepe idi kapoia site opos to my-symbian.com na exoun eidiko section, gegonos den isxyei...:worry: :( :worry:

Sorry gia greeklish, eimai se kseno ypologisti...

Sto forum tou P990 lene oti oi efarmoges tha fgoun poly syntoma kathos to mono pou xreiazontai einai ena re-compile apo tis etaireies, diladi na patisoun ena koumpaki...

Poly syntoma dld tha doume tis palies efarmoges na kykloforoun gia os9. To mono pou me anisyxei einai oti tha eprepe idi kapoia site opos to my-symbian.com na exoun eidiko section, gegonos den isxyei...:worry: :( :worry:

Sorry gia greeklish, eimai se kseno ypologisti...

Δεν νομίζω να ειναι τοσο απλό όσο ένα recompile. Εχει αλλάξει το api του symbian που σημαίνει αλλαγές σε ρουτίνες και κλήσεις στο api.

Για απλές εφαρμογές οι αλλαγές θα ειναι λιγότερες αλλά για εφαρμογές που μπαίνουν βαθιά στο λειτουργικό π.χ. mp3 players ή security apps εκεί θα χρειαστεί πάρα πολλές αλλαγές και πολυ χρόνο. Και για να γίνουν και για να τεσταριστούν.

“Life doesn't imitate art, it imitates bad television”

Woody Allen

~ Ηλίας ~

i fash einai oti mexri na bgoun nees ekdoseis efarmogwn me kleidia kai oxi spasmenes giati theloun kai pistopoihtiko tha bgei allo neo kinhto ths nokia pou fusika tha einai kalutero kai tha theloume na to paroume dhladh me alla logia to n80 tha to xrhsimopihsoume san aplo kinhto kai tha to dwsoume.swstos?
Ωρα να δοκιμασω κατι νεο!

Ναι, δεν δέχετε τις υπάρχουσες εφαρμογές... Παρόμοιο είχε συμβεί και με το 6600 όταν βγήκε... Θα πρέπει όλη να κάνουμε υπομονή να βγάλουν νέες οι κατασκευαστές και να βρούνε λύση για να τις σπάσουν οι c.r.a.c.k.e.r.s!;)

σε όποιο thread και να πάω, διαβάζω το ίδιο μηνυμά σου, μα καλά λέω 10 φορές το ίδιο thread άνοιξα??

μην ξεχνάς το πιο σημαντικό...

Στην εποχή του 6600 είχαν περάσει μόλις 1.5 χρόνος απ'το πρώτο S60, πόσες εφαρμογές να υπήρχαν;;

το OS 9.1 καταργεί όλες τις εφαρμογές κοντά 5 χρόνων.

Σου είνα λίγο αυτό;

Εφαρμογές θα βγούνε,Cr@.ckers θα τις σπάσουν, αλλά τον όγκο και την ποικιλία των εφαρμογών που υπήρχε μέχρι τώρα θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 2 χρόνια το λιγότερο.

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες:

Με μια μονοκοντυλιά, διαγράφονται ένα σωρό εφαρμογές που έχουν αρχίσει να αναπτύσονται από την εποχή των 7650 και 3650. Και είναι σαφέστατα τουλάχιστο μία πενταετία από τότε.

Κατά τη γνώμη μου, η κοινοπραξία Symbian (Nokia και λοιποί) θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την κίνηση.

Και αυτό γίνεται σε μία εποχή που ολοένα και περισσότερες εταιρίες συμπράττουν με τη Microsoft για την κατασκευή συσκευών με λειτουργικό Windows Mobile ή Pocket PC.

Όπως το βλέπω εγώ προσωπικά, καθώς είμαι ένας από αυτούς που σχεδίαζαν να αγοράσουν το Ν80, αίφνης καλούμαι να ξεγράψω ό,τι ήξερα και ξαφνικά βρίσκομαι στην αρχή. Αφού οι υπάρχουσες εφαρμογές που έχω δεν θα είναι συμβατές με το OS 9.1, βρίσκομαι μπροστά σε ένα καινούργιο λειτουργικό. Καινούργιο λειτουργικό για μένα είναι και τα Windows Mobile. Γιατί λοιπόν να μην μεταπηδήσω προς την άλλη όχθη???

Φυσικά αυτόν τον ειρμό σκέψης θα ακολουθήσουν αρκετά άτομα που προσανατολίζονται για πρώτη φορά στο χώρο των smartphones και θέλουν μία μηχανή για την οποία υπάρχει ΕΤΟΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΡΑ, και δεν έχουν καμία διάθεση να περιμένουν πότε θα γραφτούν νέες εκδόσεις των εφαρμογών.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Παίδες όλα σωστά όσα αναφέρονται παραπάνω για το νέο λειτουργικό,οτι θα υπάρξει καθυστέρηση στο να προσαρμοστούν οι εφαρμογές κλπ..Με μια σημαντική διαφορά..Πιστεύω οτι ελάχιστα θα επιρρεαστούν οι πωλήσεις των κινητών που θα έχουν το καινούριο λειτουργικό για τον εξής απλό λόγο:Απο προσωπική εμπειρία και παρατηρώντας γνωστούς και φίλους βλέπω οτι ελάχιστοι ασχολούνται με το θέμα αυτό.Οι περισσότεροι κάτοχοι τηλεφώνων με symbian δεν γνωρίζουν καν πώς να εγκαταστήσουν ενα πρόγραμμα.Μιλάμε για χιλιάδες κόσμου που έχουν κάποιο απο τα τηλέφωνα αυτά και το χρησιμοποιούν όπως θα χρησιμοποιούσαν ένα Nokia 1100,εισερχόμενες-εξερχόμενες-μηνύματα και τέλος..Άρα αν εξαιρέσουμε κάποιους τύπους σαν εμάς εδώ που τρελαινόμαστε δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί ούτε της Symbian ούτε της μαμάς Nokia..Φιλικά ;)
:mobile:

To api δεν εχει αλλαξει τελειως αλλα προσθεθηκαν και αλλα στοιχειο σε αυτο.

Το 7650 εχει 4 χρονια που κυκλοφορει και οχι τουλαχιστον 5.

Συμφωνω οτι τα Windows Mobile φαινονται πολυ ελκυστικα (σαν λειτουργικο) απλως δεν βλεπω καποια συσκευη με τα χαρακτηριστικα του Ν80. Αν ειναι να παρω συσκευη που δεν ειναι 3g δεν εχει καμερα 2ΜΡ τουλαχιστον και ολα αυτα που εχει το Ν80, καλυτερα να μεινω με το Ρ910 μου (για το οποιο εχω και εφαρμογες;) )

Επισης συμφωνω οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει ιδεα τι δυνατοτητες εχει το κινητο του.....

To api δεν εχει αλλαξει τελειως αλλα προσθεθηκαν και αλλα στοιχειο σε αυτο.

Εχουν προστεθεί καινούργιες functions και εχουν αλλάξει υπάρχουσες. Σίγουρα δεν έχει αλλάξει τελείως αλλά θα χρειαστεί δουλειά από τους developers.

Από http://www.symbianone.com/

As is usually the case with whole number revisions of Symbian OS this means a total binary compatibility (BC) break with previous versions. Hence some APIs have changed and extensive new functionality and APIs are present. However, the introduction of version 9 also means new tool chains are now required– specifically a new compiler. The good news is that this brings a reduced ROM footprint and moderately increased execution performance.

Και το ζόρι είναι ότι λόγω security πλέον οι εφαρμογές δεν θα μπορούν εάν δεν είναι signed να κάνουν πολλά από τα api calls που έκαναν. Π.χ. να καλέσουν την function για να στείλουν ένα sms.

“Life doesn't imitate art, it imitates bad television”

Woody Allen

~ Ηλίας ~

Εγώ έχω να προσθέσω ότι το κολπάκι αυτό (με τις εφαρμογές)η Νόκια το πήρε από την microsoft

ότι έχει σε 2002 δέν κάνει σε 2003,ότι έχει σε 2003 δέν κάνει σε 2005 άν κάνω λάθος διορθώστεμε.

Απλά η ΝΟΚΙΑ θέλει να κάνει πιο φιλικές τις εφαρμογές στον Joe Average (κυρ Μήτσο στα Ελληνικά). Με το να ελέγχει η ίδια ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν κάποια κομμάτια του Symbian μειώνει την κακή χρήση που μπορεί να κάνουν κάποιες εφαρμογές αλλά και την ασυμβατότητα μεταξύ εφαρμογών. Εμείς αν βάλουμε και μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί πιο "βαθιά" API του Symbian και δεν παίζει καλά το κινητό, το πολύ πολύ κάνουμε ένα format και ξεμπερδεύουμε. Ο κυρ Μήτσος θα καταριέται την ΝΟΚΙΑ για το κακό που του έκανε να τον στείλει στο NOKIA shop και μετά θα ορκίζεται ότι τα Νοκια είναι τα πιο αναξιόπιστα κινητά.

Από την άλλη μεριά όμως, δεν συμφωνώ ότι το "digitally signed by NOKIA" είναι ο τρόπος να κάνεις ένα λειτουργικό πιο σταθερό. Η έγκριση των εφαρμογών από την μητρική εταιρία μας γυρνάει σε ξεπερασμένα οικονομικά μοντέλα λογισμικού (όσοι θυμούνται την Novell που ήταν και που είναι). Ούτε η M$ δεν κατάφερε να το κάνει αυτό για το Live του Xbox360 και χρειάστηκε μόνο η ανταρσία της Electronic Arts...

If it works, don't fix it.

Ποιός είπε ότι θα έχει γύρω στα 600€ ;

Για ρίξτε μια ματιά εδώ , http://www.expansys.com.gr/product.asp?code=127499&tab=2 , με προσοχή όμως για αυτούς που έχουν καρδιακά προβλήματα !!!

p.a.l.m.o.s

Καλα αυτοι στο expansys παντα στην αρχη βαζουν οτι τους κατεβει!!!!! :lol: :lol: :lol: και μετα το κατεβαζου σιγα σιγα χωρις να εχουν ομως και ποτε τις καλυτερες τιμες..
http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Καλα αυτοι στο expansys παντα στην αρχη βαζουν οτι τους κατεβει!!!!! :lol: :lol: :lol: και μετα το κατεβαζου σιγα σιγα χωρις να εχουν ομως και ποτε τις καλυτερες τιμες..

εγώ παράγγειλα το Ν70 από αυτους και ενώ ξεκινήσαμε στίς τέσσερις μέρες παράδοσεις μετά μου είπαν δέν ξέρουν πότε θα έχουν ξανά στόκ τουλάχιστον εδώ ήταν εξυπηρετική και μου ακύρωσαν την παραγγελεία:) καλύτερα χέρι χέρι παρά κάλιο και καρτέρι:lol:

Ποιός είπε ότι θα έχει γύρω στα 600€ ;

Για ρίξτε μια ματιά εδώ , http://www.expansys.com.gr/product.asp?code=127499&tab=2 , με προσοχή όμως για αυτούς που έχουν καρδιακά προβλήματα !!!

Afto einai expansys min to kitas :p

Pedia h timitou exei anakinothi episima, h toulaxiston to pedi se nokia club pou tou eirthe to sxediagrama me eipe i timi tou einai 520+ fpa diladi bgeni konta sta 617 euro. Ton rotisa kai pote erxete, kai me eipe den exei kamia enimerosi, h moni enimerosi einai 2Q tou 2006

Από ότι παρατήρησα σε ένα νοκια σοπ το τηλ. Δεν είχε μηχανισμό στο πορτάκι για να είναι πιο εύκολη η χρήση του(το fake τουλαχιστον).

μονο οι sis εφαρμοες δεν λειτουργουν ή και οι java??

Άρα τώρα πιά μπορούμε να δούμε το n80 στον τομέα της φωτογραφίας, χώρις τις δικαιολογίες στυλ πρωτότυπου μοντέλου, όπως γινόταν για το 6280 πριν βγεί και για το n80 πρίν λίγες μέρες !!

Πάντως για το θέμα εφαρμογών, πιστεύω θα διορθωθεί, όπως ακούγεται και για το 3250 με νέο firmware! Απλά περιμένουν αντιδράσεις!! Αν πάλι δεν το αλλάξουν τότε μεγάλη ανοησία τους! Τόσα λεφτά για εφαρμογές nokia δεν θα πάνε πεταμένα! Μάλλον τα νέα μοντέλα θα έχουν αυτή την κατάληξη!

Και κάτι άλλο, το Route 66 είναι από τις λίγες εφαρμογές που ήδη υπάρχουν για n80. Άρα φίλε μου ίσως είναι από τα μόνα πρόγραμματα που θα δεις το καλοκαίρι στο n80!! :)

Φίλε μου,

...Αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω που βασίζεις αυτό που λες με το νέο firmware. Αν δεν κάνω λάθος, αν το OS9 δεν είναι συμβατό τότε δεν νομίζω πως ένα νέο firmware μπορεί να αλλάξει κάτι. Μια παρανοϊκή ιδέα θα ήταν να βγει ένας... emulator για OS8 και πίσω!!! Τρελό δεν ακούγεται;

Επίσης θα ήθελα αν μπορείς να μου πεις που το διάβασες πως το Mobile 7 υπάρχει για το Ν80; Στο επίσημο site δεν αναφέρει κάτι - πράγμα που μου φαίνεται λογικό μιας και το τηλέφωνο δεν έχει βγει επίσημα σε όλη την Ευρώπη. Όσο για το φίλο που συνέχεια μιλάει για *****ers κ.λ.π. θα πρέπει να καταλάβει πως πρέπει ΠΡΩΤΑ να υπάρχουν εφαρμογές και ΜΕΤΑ να τις σπάσουν...

Τέλος, σίγουρα υπάρχει κόσμος που έχει Symbian και δεν ξέρει τι έχει, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για τους υπόλοιπους σαν και εμάς που την ψάχνουμε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

iAppsHellas.gr : Νέα και εφαρμογές για το iOS από Έλληνες για Έλληνες και… όχι μόνο!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...