Jump to content

Sony Ericsson P990i [old]

T-mobile
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Βρε παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς με ποια ανάλυση θα κάνει εγγραφή βίντεο;

640 x 480 θα είναι η μέγιστη;

Και κάτι άλλο: τα κινητά έχουν κάμερα cmos, και οι μηχανές ccd - έτσι δεν είναι;

Ποια είναι προτιμότερη και ποιες οι κύριες διαφορές;

Εξ όσων γνωρίζω, ένα κινητό με κάμερα 2MP έχει τρισχειρότερη ποιότητα φωτογραφίας από μια αντίστοιχη μηχανή, πάλι με 2 ΜΡ...

Για να σου εξηγηθεί η κατασκευαστική διαφορά των CMOS από τα CCD είναι λίγο δύσκολο...

Αν σου αρκεί ουσιαστικά το transistor που υλοποιεί στην πράξη ένα μοντέλο ηλεκτρονικού διακόπτη που ενεργοποιείται από την τάση ή από το ρεύμα (ανάλογα την συνδεσμολογία). Ουσιαστικά λοιπόν(και σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές) , κάθε Pixel που "τραβά" η ψηφιακή μηχανή είναι 1-3 Transistors(ανάλογα την υλοποιήση) που ανάλογα με το φως (το οποίο κατά μια απλή έννοια μεταφέρει φορτίο )επιτρέπουν μια ποσότητα ρεύματος να διατρέξει το εκάστοτε TRansistor και να αναπαρασταθεί ψηφιακά το Pixel.

Το πιο απλό θεωρητικό μοντέλο του transistor είναι 2 δίοδοι ενωμένες με 1 αντίσταση .Επειδή αυτό είναι σχετικά ακριβό να υλοποιηθεί ,καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο, έχει μεγαλερη καθυστέρηση στο "ανοίξει και να κλείσει" υλοποιείται ευκολότερα και φθηνότερα από μια λίγο πιο σύνθετη διάταξη στοιχείων , μια εξ'αυτών είναι τα CMOS (ένωση P-mos , N-mos). Τα CMOS είναι πολύ καλά Transistor για ψηφιακές πύλες αλλά έχουν απότομες μεταβάσεις πράγμα που δεν τα καθιστά καλά για να απαραστήσουν αναλογικά σήματα και κατ'επέκταση μια εικόνα . Τα CCD (Common Charged Diode) είναι η υλοποίηση του Transistor με διόδους τα οποία αν και αργά όπως είπαμε παρέχουν αρκετά καλή διαβάθμιση στην απεικόνιση του σήματος (παίρνουν τιμές με μικρή κλιμάκωση και αναπαριστούν καλύτερα το αναλογικό σήμα)

Δεν θέλω να επεκταθώ καθώς υπάρχει αρκετή ανλαύση από πίσω αλλά γενικα τα CMOS δεν είναι καλά Για ψηφιακές κάμερες αφού παιρνόυν πολύ διακριτές τιμές με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλή απεικόνιση των χρωμάτων της παλέτας σε αντίθεση με τα ακριβά CCD τα οποία δεν είναι καλά για ψηφιακές πύλες

Ας επιχειρήσουμε...

Ωραία (και επιστημονικά) όλα αυτά, αλλά κάπου μας τα χαλάς λίγο. Λες ότι οι αισθητήρες CMOS δεν είναι καλοί για ψηφιακές κάμερες. Τότε, πώς εξηγείς το γεγονός ότι οι κορυφαίες Canon DSLR χρησιμοποιούν τέτοιους αισθητήρες και "ρίχνουν στα αυτιά" στις ανταγωνιστικές Nikon κλπ με τους CCD; Απλά, η Canon έχει αναπτύξει μόνη της πολύ υψηλή τεχνογνωσία στους CMOS, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί τα όποια μειονεκτήματά τους. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση παίζουν και άλλες παράμετροι, όπως η ποιότητα των οπτικών (άλλο οι πλαστικοί φακοί των κινητών και άλλο τα ασφαιρικά κρύσταλλα πολλαπλών επιστρώσεων των φακών για SLR), καθώς και οι επεξεργαστές που ενσωματώνονται (βλέπε Canon Digic 2) και κάνουν επίσης πολλή δουλειά.
[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!

Μα μπορείς αναπτύξεις τεχνολογία που να εκμεταλλεύεσαι το "απότομο" της μετάβασης των CMOS γιατί απλά το απότομο είναι σχετικό και μπορείς να εκμεταλλευτείς το κατώφλι μετάβασης ώστε να "πιάσεις" πολύ ακριβείς μεταβολές του φωτός. Αυτό όμως απαιτεί αρκετά δυσκολότερη διαδικασία και τα CMOS transistor δεν είναι σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στις ψηφιακές πύλες , έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και άλλους χρόνους μετάβασης και γενικά θα αργήσουν πολύ να περάσουν κινητά και γενικά ΜΙΚΡΕΣ συσκευές. Όσα αναφέρω παραπάνω ΕΙΠΑ και ΞΑΝΑΛΕΩ πως είναι γενικές αρχές και τίποτα άλλο . Είναι σα να λέμε πως γενικά όι turbo Κινητήρες αποδίδουν καλύτερα από τους ατμοσφαιρικούς σε ένα φάσμα στροφών σε ίδιες χωρητικότητας κινητήρες αλλά κάποιος να πεί πως η HONDA έχει 240 άλογα σε 2000cc ... οκ γίνεται , γενικά όμως έχεις μια εκτίμηση του τι συμβαίνει ...

Όμως παρ'όλα αυτά οι CCD αισθητήρες είναι μια πολύ καλή λύση και φυσικά πολύ καλύτερη από τους CMOS που χρησιμοποιούνται στα κινητά για όλους τους λόγους που παραθέτω παραπάνω. Μην το επεκτείνουμε στο πως μια φωτογραφία γίνεται καλύτερη καθώς δεν είναι και του θέματος.

Ας επιχειρήσουμε...

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Ήταν χρήσιμες για εμένα.

Έχω στο μυαλό μου αν ένα κινητό με μια αξιοπρεπή ανάλυση, όπως π.χ. το P990i θα μπορούσε εν μέρει να αντικαταστήσει μια απλή - entry level ψηφιακή κάμερα, αυτός ήταν ο σκοπός που ρώτησα.

Απ' όσο κατάλαβα όμως, μόνο σε περιορισμένες συνθήκες...

Φίλε εγώ είχα μια ψηφιακή στα 2megapixels την οποία όσοι είχανε δει είπανε ότι οι φωτογραφίες είναι άψογες. Πρόσφατα ενας φίλος αγόρασε κινητό με καμερα 2mp. προφασιζόμενος ότι δεν θα χρειάζεται ψηφιακή εφόσον η ποιότητα θα είναι η ίδια με της ψηφιακής μου. Όλα ωραία μέχρι που πέρασε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή του και τις είδε. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και με άλλο κινητό. Το ένα samsung E600 και το άλλο SonyEricsson K750.

Η δικιά μου συμβουλή αν θες φωτογραφίες στα 2mp παρε μια φτηνή φωτογραφική (καπου 100 ευρω)

Μιλώντας σήμερα με τα κεντρικά του Γερμανού για την ετήσια ανανέωση του εταιρικού πακέτου της ΤΙΜ (που πλησιάζει) και τις επιδοτήσεις για την αγορά νέων συσκευών, ρώτησα και για το P990.

Η απάντηση ήταν ότι, ενώ αρχικά η SE είχε ενημερώσει για άφιξη τον Απρίλιο, τώρα το περιμένουν αρχές Ιουνίου. :-(

Μην το περιμένετε πριν τον Ιούλιο ............................. και βλέπουμε !!!

Καλό θα είναι να στηρίζουμε αυτά που γράφουμε και να μην γεμίζουμε το topic με posts λέγοντας ο καθένας το μακρύ και το κοντό του... Για παράδειγμα, παραπάνω ο n30filou γράφει ότι είχε πληροφορία από τα κεντρικά του Γερμανού, ο Tna δίνει απλουστευμένες αλλά χρήσιμες τεχνολογικές πληροφορίες.

Palmos1967 δεν απευθύνομαι μονάχα σε εσένα αλλά με αφορμή και το δικό σου post λέω να μειώσουμε το spam σε αυτό το topic και ειδικά όσον αφορά την άφηξη του p990i. Είναι ωραιό στα forums να διαβάζει κανείς posts με χρήσιμες πληροφορίες και γνώμες.

Ζητάω συγνώμη αν θεωρηθεί spam αυτό το post.

Δηλαδή φίλε jcx εσύ θέλεις και έγγραφα που να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μια γνώμη εξέφρασα με βάση τα όσα λέγονται και ξελέγονται από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Συγνώμμη για το αμάρτημά μου!!

p.a.l.m.o.s

Το πρόβλημα είναι ότι παραπληροφορείς όλο τον κόσμο!!Και αποδεικνύεται ότι είναι παραπληροφόρηση γιατί λες ότι είναι γνώμη και όχι επίσημη πληροφορία,πράγμα το οποίο δεν λες στο πρώτο σου ποστ!Τέσπα,τουλάχιστον κάνε ένα edit!

Το πρόβλημα είναι ότι παραπληροφορείς όλο τον κόσμο!!Και αποδεικνύεται ότι είναι παραπληροφόρηση γιατί λες ότι είναι γνώμη και όχι επίσημη πληροφορία,πράγμα το οποίο δεν λες στο πρώτο σου ποστ!Τέσπα,τουλάχιστον κάνε ένα edit!

Υπερβάλλουμε νομίζω... ;)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Μαγκες επικοινωνησα με τη Sony erricson και ειπαν αρχες Μαρτιου.

Αντε να δουμε και τιμη.

Οι "αρχές Μαρτίου" νομίζω ότι περάσαν ήδη (...και ο μήνας έχει εννιά που λένε).:rolleyes: :(

Παναγιώτης

Οι "αρχές Μαρτίου" νομίζω ότι περάσαν ήδη (...και ο μήνας έχει εννιά που λένε).:rolleyes: :(

Λοιπον δεν ξερω τι ''λεγετε'' ομως εγω επαιρνα τηλ απο 1/3 και μου ελεγαν ''μεσα στο Μαρτη.....μπλα μπλα μπλα....

Ξαναπηρα χθες κ μου ειπαν Ι Ο Υ Λ Ι Ο....λοιπον ή δεν ξερουν τι τους γινεται ή ''ψαρευουν'' ποσα κοματια να φερουν.....ή...ή....αν δεν ξερουν αυτοι ποτε θα κυκλοφορειση πραγματικα τοτε ποιος ξερει???:mad:

Η τουλαχιστον αν δεν ξερουν,ας το λενε!!!:mad:

exoume bgei oloi mas ektos twn prognwsthkwn!!!APISTEUTH SE mas doulepse olous kai ta kalo katafere!!!To thlefwno tha rthei IOULIO!!!!:)

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Για να δούμε στο τέλος ποιός παραπληροφορεί και ποιός λέει .......

Γιατί στο τέλος φίλε μου θα πρέπει να έχεις και γνώμη και κρίση, αλλιώς ...........

p.a.l.m.o.s

Siga mnh bhei ton ioulio.Ego leo oti tha bgei 12 augoustou mera trith:lol:

Εγώ λέω ότι έχει βγει και μας το κρύβουν.:lol: :p :wacko: :( :cry: :mad: :confused: :ninja:

Παναγιώτης

Λοιπον το p990i θα βγει 14 Ιουλιου με την επαιτιο της Γαλλικης Επανάστασης (τοσο επαναστατικο μοντέλο που ειναι ) αχαχαχχαχαχχαχχχα

ΡΕ ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ

SONY ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ (ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ???????????????)

http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg

MacUse.net  For Apple Fun's  we Just think Different

Xaxaxaxa:cry: :cry: :cry:

Einai pragmatika gia gelia omws!!!!Moy thumizei epoxi P800 kai Z1010 pou legane tha vgei ,tha vgei kai eskase meta apo ena xrono!!Vevaia thn ektaxan trella giauto thn SE kai apo tote ALLA3E politiki:) :) Eixan pei malista oti toulaxiston gia thn seira Pxxx tha thn anakoinonei 2-3mhnes prin to episimo Release.......:ninja: :ninja:

I ousia omws einai oti an kai katoxos P900 perimena trella to P990 apo ton Augousto pou eixe skasei epidotisi kai legane oloi oti tha vgei prin ta Xristougena kai tetoia ,anagastika na paro apogoiteumenos ena w800i kathws den paizei tpt allo sthn agora....!!!;) ;) ;)

...I ousia omws einai oti an kai katoxos P900 perimena trella to P990 apo ton Augousto pou eixe skasei epidotisi kai legane oloi oti tha vgei prin ta Xristougena kai tetoia ,anagastika na paro apogoiteumenos ena w800i kathws den paizei tpt allo sthn agora....!!!;) ;) ;)

Εγώ αν σας πω πιο πήρα θα βάλετε τα γέλια.Οχι ότι δεν θα πάρω το Ρ990,απλά είχα το 6680 και επειδή άκουγα ότι το Ρ990 θα βγεί από μέρα σε μέρα βιάστηκα να το πουλήσω (το 6680),μένοντας για λίγες μέρες(έτσι πίστευα) με ένα παμπάλαιο panasonic g60(ή κάπως έτσι,αυτό το μικρούλι τέλως πάντων).Τελικά μου χάλασε μέσα σε μια βδομάδα και έτσι για να μην μείνω χωρίς κινητό μέχρι να βγει το Ρ990 και για να μην χαλάσω και πολλά λεφτά πήγα και "χτύπησα" το newgen c620 (οπώτε κάθε μέρα που περνάει μέχρι να έρθει το "τιμημένο" είναι για μένα σαν αιώνας).

Παναγιώτης

Λοιπον επιβεβαιώνω και εγώ με τη σειρα μου τους φόβους οτι ενδέχεται να βγει το καλοκαιράκι με τις παχιες τις μυγες... Στο περιοδικό Connect(ing) - τευχος μαρτιου αναφέρει συγκεκριμένα ότι θα κυκλοφορήσει σε 3 μήνες από ΤΩΡΑ. Τα νευρα μου............

Και σε λιγοτερο απο ενα μηνα μου ερχεται η αναβαθμιση της ΤΙΜ... ξερει κανείς ποσο καιρό μπορω να τρεναρω την ΤΙΜ ωστε να μην χάσω την αναβάθμιση?

Δεν μπορω να μπαινω σε διαδικασίες αγοραπωλησιων....

Τσουνάμι εν όψη:ninja:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...