zakary Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Στην πολυκατοικία μου μένω, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών (εγώ και άλλος ένας συνιδιοκτήτης) επιθυμεί να κλείσει το ασανσέρ, επειδή η μειοψηφία των ιδιοκτητών (1 ιδιοκτήτης) που διαμένει στον 2ο όροφο, είναι ασυνεπής στην πληρωμή των κοινοχρήστων, αλλά και για λόγους οικονομίας. Πρόκειται για ανελκυστήρα με κανονική συντήρηση με 4 συνολικά στάσεις. Ο κανονισμός πολυκατοικίας δεν αναφέρει ρητώς κάτι. Το ερώτημα είναι αν νομιμοποιείται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών να κλείσει τον ανελκυστήρα και με βάση ποιο κανονισμό ή νόμο. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Στην πολυκατοικία μου μένω, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών (εγώ και άλλος ένας συνιδιοκτήτης) επιθυμεί να κλείσει το ασανσέρ, επειδή η μειοψηφία των ιδιοκτητών (1 ιδιοκτήτης) που διαμένει στον 2ο όροφο, είναι ασυνεπής στην πληρωμή των κοινοχρήστων, αλλά και για λόγους οικονομίας. Πρόκειται για ανελκυστήρα με κανονική συντήρηση με 4 συνολικά στάσεις. Ο κανονισμός πολυκατοικίας δεν αναφέρει ρητώς κάτι. Το ερώτημα είναι αν νομιμοποιείται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών να κλείσει τον ανελκυστήρα και με βάση ποιο κανονισμό ή νόμο. Ευχαριστώ. Εχει αναφερθει σε παλαιοτερα ποστ οτι απαγορευεται να κλεισει ο ανελκυστηρας. Για οποιοδηποτε λογο. Εστω και για οινονομικο λογο επειδη καποιος ενοικος δεν πληρωνει. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Στην πολυκατοικία μου μένω, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών (εγώ και άλλος ένας συνιδιοκτήτης) επιθυμεί να κλείσει το ασανσέρ, επειδή η μειοψηφία των ιδιοκτητών (1 ιδιοκτήτης) που διαμένει στον 2ο όροφο, είναι ασυνεπής στην πληρωμή των κοινοχρήστων, αλλά και για λόγους οικονομίας. Πρόκειται για ανελκυστήρα με κανονική συντήρηση με 4 συνολικά στάσεις. Ο κανονισμός πολυκατοικίας δεν αναφέρει ρητώς κάτι. Το ερώτημα είναι αν νομιμοποιείται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών να κλείσει τον ανελκυστήρα και με βάση ποιο κανονισμό ή νόμο. Ευχαριστώ. Δηλαδή,άμα μπαίνει μέσα το Ταμείο,πως θα γίνει;Ποιός θα πληρώνει το λογαριασμό;Εγώ,που είμαι διαχειριστής,θα τα κλείσω όλα,και ρεύμα και καθαρίστρια και νερό,από τη στιγμή που δεν πληρώνει κανείς.Να τα βάζω από την τσέπη μου; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Δηλαδή,άμα μπαίνει μέσα το Ταμείο,πως θα γίνει;Ποιός θα πληρώνει το λογαριασμό;Εγώ,που είμαι διαχειριστής,θα τα κλείσω όλα,και ρεύμα και καθαρίστρια και νερό,από τη στιγμή που δεν πληρώνει κανείς.Να τα βάζω από την τσέπη μου; Σαν διαχειριστής είσαι υποχρεωμένος να κινηθείς και νομικά εναντίον όσων δεν πληρώνουν. Όχι φυσικά να τα βάλεις από την τσέπη σου. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Το να είσαι διαχειριστής, συνεπάγεται υποχρεώσεις και δικαιώματα...ο νόμος σου δίνει πολλαπλές επιλογές πριν φθάσεις στο σημείο να κλείσεις τον ανελκυστήρα και ο ρόλος του διαχειριστού είναι να κατέχει τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένος , αλλά και να βρίσκει λύσεις... Συγκαλείς Γ.Σ. και θέτεις τα θέματα, συγκεντρώνεις αποθεματικό να προσφύγεις δικαστικώς κατά των απειθάρχων, ακόμη και αξιώνοντας μόνος σου ποσά που κατέβαλλες και άνευ της εγκρίσεως των υπολοίπων ή και του διαχειριστού εφ' όσον πρόκειται όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερον για αναγκαίες δαπάνες, κ.ο.κ. Εδώ όμως, μιλάμε για ένα μόνον άτομο, οπότε τέτοιου είδους δραστικές ''λύσεις'' είναι καταχρηστικές και παράνομες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Σαν διαχειριστής είσαι υποχρεωμένος να κινηθείς και νομικά εναντίον όσων δεν πληρώνουν. Όχι φυσικά να τα βάλεις από την τσέπη σου.. Με ο νομικό σύστημα που υπάρχει,αλλά και με την κατάσταση πτωχεύσεως που υπάρχει στη Χώρα,νομίζεις ότι μπορώ να κινηθώ νομικά,για ποσά που τα περισσότερα είναι μικρά,αλλά στο σύνολο μεγάλα; Ο ένας,πχ,έχει πεθάνει εδώ και 7 χρόνια,αλλά οι κληρονόμοι είναι στην Αυστραλία,και άντε βρες τους. Ο από πάνω,το πούλησε σε έναν Κινέζο,και μου χρωστάει 1200€. Τι μπορώ να κάνω; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. August 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2015 Τι μπορείς να κάνεις : για αυτόν που απεβίωσε, πας στο Δημαρχείο που έχει μερίδα και βλέπεις ποιοι είναι οι κληρονόμοι του.Εν συνεχεία κάνεις αγωγή κατ' αυτών ως αγνώστου διαμονής και ας μένουν μόνιμα όπου θέλουν, και προχωράς σε κατάσχεση και πλειστηριασμό .. Στην δεύτερη περίπτωση, κάνεις αγωγή και κατά του κινέζου ΚΑΙ κατά του πωλητή του, αφού ευθύνονται εις ολόκληρον για τις οφειλές του ακινήτου.. Δεν λέω ότι είναι πάντοτε ρόδινες οι νομικές διαδικασίες, αλλά τουλάχιστον μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα πριν προσπαθήσεις να δεις τις λύσεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 Τι μπορείς να κάνεις : για αυτόν που απεβίωσε, πας στο Δημαρχείο που έχει μερίδα και βλέπεις ποιοι είναι οι κληρονόμοι του.Εν συνεχεία κάνεις αγωγή κατ' αυτών ως αγνώστου διαμονής και ας μένουν μόνιμα όπου θέλουν, και προχωράς σε κατάσχεση και πλειστηριασμό .. Αυτη ειναι η οδος, αλλα βεβαια εχει πολλα εξοδα και αμφιβολο αποτελεσμα. Υπαρχει και η περιπτωση ο κληρονομος να μην ειναι αγνωστου διαμονης, οποτε στην περιπτωση συτη θα πρεπει να γινει επιδοση στην Αυστραλια και τα εξοδα ειναι υπερβολικα. Δεν λέω ότι είναι πάντοτε ρόδινες οι νομικές διαδικασίες, αλλά τουλάχιστον μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα πριν προσπαθήσεις να δεις τις λύσεις... Σωστα. Λυσεις υπαρχουν, αλλα δυστυχως η προσβαση στη Δικαιοσυνη εχει ακριβυνει σε σχεση με το παρελθον και ο κοσμος απογοητευεται ευκολοτερα. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 . Με ο νομικό σύστημα που υπάρχει,αλλά και με την κατάσταση πτωχεύσεως που υπάρχει στη Χώρα,νομίζεις ότι μπορώ να κινηθώ νομικά,για ποσά που τα περισσότερα είναι μικρά,αλλά στο σύνολο μεγάλα; Ο ένας,πχ,έχει πεθάνει εδώ και 7 χρόνια,αλλά οι κληρονόμοι είναι στην Αυστραλία,και άντε βρες τους. Ο από πάνω,το πούλησε σε έναν Κινέζο,και μου χρωστάει 1200€. Τι μπορώ να κάνω; Nα δωσεις την διαχείρηση σε εταιρία κοινοχρηστων που εχει δικηγόρο και ας τους να τρέχουν εκείνοι.:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 Υπάρχει και η άλλη λύση: να "χαλάσει" το ασανσέρ. No money, no φτιάχνει. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 Υπάρχει και η άλλη λύση: να "χαλάσει" το ασανσέρ. No money, no φτιάχνει. Μωρέ το κακό είναι ότι εγώ ο τάλας,μένω στον τέταρτο,και προσέχω και τα ισχία λόγω ηλικίας και κάποιας ευαισθησίας για να μην τρέχουμε για ολικές αρθροπλαστικές,οπότε κόψει ασανσέρ,τέζα ο Θοδωρής.:( Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alx1 Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 Βαλε κλειδαρια αν εχεις τετοιο θεμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR_MAcedon Δημ. August 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2015 (edited) Nα δωσεις την διαχείρηση σε εταιρία κοινοχρηστων που εχει δικηγόρο και ας τους να τρέχουν εκείνοι.:lol: Δεν ισχύει αυτό που λες. Η νομική προστασία των διαχειριστικων είναι για να προστατεύει τα δικά της νότα από εμάς. Αν θέλει η οικοδομή νομική προστασία πρέπει να την πληρώσει περίπου 80 ευρώ το χρόνο, η οποία περιορίζεται μόνο σε νομικές συμβουλές και σε αγωγές (που είναι μια απλή επιστολή από τον δικηγόρο στο παραπτωματία) που πλέον δεν ψαρώνει κανέναν. Αν πάτε δικαστικά θα πληρώσετε όσα θα πλήρωνε ο καθένας, δηλαδή από 800 ευρώ και πάνω. Edited August 2, 2015 by GR_MAcedon Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elenoir Δημ. August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 καλησπερα μηπως γνωριζετε τι ισχυει σε πειπτωση διαρρηξης διαμερισματος μισθωμενο και ποιος εχει ευθυνη επισκευης για τη καταστροφη της πορτας του διαμερισματος ? ειμαι ιδιοκτητρια γκαρσονιερας που προ ημερων λογω απουσιας του μισθωτη διαρρηκτες καταστρεψαν την πορτα η οποια ηταν ασφαλειας Μαλιστα στο παρελθον μου ζητησε ο ιδιος μισθωτης λογω παλι διαρρηξης να αλλαξω τις κλειδαριες με αλλες ασφαλειας =πριν απο 4 χρονια Αυτη τη φορα ο μισθωτης ζητα με δικα μου παλι εξοδα να αντικαταστησω τη πορτα ολοκληρη και να αγορασω θωρακισμενη Πρεπει να πω οτι ενω δεν εχω ιδεα για τη συγκεκεριμενη δαπανη οτι μια γκαρσονιερα με τοσο χαμηλο μισθιο δεν θα αξιζε η αντικατασταση της πορτας καθοτι μαλιστα στη πολυκατοικια εχω και αλλο διαμερισμα μεγαλυτερο αλλα κενο Εν πασει περιπτωση αν θελησει να αποχωρησει απο το μισθιο αν δε δεχτω την αγορα θωρακισμενης πορτας αυτη τηε ζημια που προεκυψε απο τη διαρρηξη ποιοζ την επιβαρυνεται Ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 καλησπερα μηπως γνωριζετε τι ισχυει σε πειπτωση διαρρηξης διαμερισματος μισθωμενο και ποιος εχει ευθυνη επισκευης για τη καταστροφη της πορτας του διαμερισματος ? ειμαι ιδιοκτητρια γκαρσονιερας που προ ημερων λογω απουσιας του μισθωτη διαρρηκτες καταστρεψαν την πορτα η οποια ηταν ασφαλειας Μαλιστα στο παρελθον μου ζητησε ο ιδιος μισθωτης λογω παλι διαρρηξης να αλλαξω τις κλειδαριες με αλλες ασφαλειας =πριν απο 4 χρονια Αυτη τη φορα ο μισθωτης ζητα με δικα μου παλι εξοδα να αντικαταστησω τη πορτα ολοκληρη και να αγορασω θωρακισμενη Πρεπει να πω οτι ενω δεν εχω ιδεα για τη συγκεκεριμενη δαπανη οτι μια γκαρσονιερα με τοσο χαμηλο μισθιο δεν θα αξιζε η αντικατασταση της πορτας καθοτι μαλιστα στη πολυκατοικια εχω και αλλο διαμερισμα μεγαλυτερο αλλα κενο Εν πασει περιπτωση αν θελησει να αποχωρησει απο το μισθιο αν δε δεχτω την αγορα θωρακισμενης πορτας αυτη τηε ζημια που προεκυψε απο τη διαρρηξη ποιοζ την επιβαρυνεται Ευχαριστω Η επισκευή της πόρτας βαρύνει τον ιδιοκτήτη. Εκτός κι αν , φεύγοντας ο μισθωτής, την πάρει μαζί του.... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. August 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2015 elenoir : Προτού απαντηθεί επιπόλαια το ερώτημά σου, καλό θα είναι να διαβάσεις προσεκτικά το μισθωτήριό σου τι προβλέπει σχετικώς με τις ζημίες στο μίσθιο (ακόμη και εκείνες που οφείλονται σε τυχηρά γεγονότα ή ανωτέρα βία) και τα ξαναλέμε.. Κατά κανόνα, πρόκειται περί ζημίας για την οποίαν κατά τεκμήριο (μαχητό βεβαίως) δεν στοιχειοθετείται αντικειμενική ή υποκειμενική ευθύνη του μισθωτού, ούτε αφορά ζημία προερχομένη εκ συνήθους χρήσεως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elenoir Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 εχετε δικιο οτι πρεπει να ανατρεχουμε στο μισθωτηριο Εν προκειμενω το μισθωτηριο προβλεπει οτι αποκλειστικα υπευθυνος ειναι ο μισθωτης για αμεση αποκατασταση οποιασδηποτε φθορας, βλαβης, ζημιας που τυχον προκληθει στο μισθιο και στις εγκαταστασεις του απο οποιαδηποτε αιτια Επιπλεον οτι ο εκμισθωτης δεν εχει υποχρεωση επισκευης αντικαταστασης προσθηκης βελτιωσης μισθιου οποιασδηποτε χρησης και για οποιο λογο Μαλιστα καθε εργασια που θα γινει με δαπανη του μισθωτη θα παρμεινει σε οφελος του μισθιου χωρις δικαιωμα αφαιρεσης Δηλ δεν ισχυει αυτο που ειπε ο προηγουμενος να παρει τη πορτα μαζι του οταν αποχωρησει γιατι κατι τετοιο σκεφτηκα να προτεινω δηλ να βαλει με δικα του εξοδα ο, τι θωρακισμενη πορτα, συναγερμο και οτι αλλο θελει και να τα παρει οταν φυγει απο το μισθιο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 εχετε δικιο οτι πρεπει να ανατρεχουμε στο μισθωτηριο Εν προκειμενω το μισθωτηριο προβλεπει οτι αποκλειστικα υπευθυνος ειναι ο μισθωτης για αμεση αποκατασταση οποιασδηποτε φθορας, βλαβης, ζημιας που τυχον προκληθει στο μισθιο και στις εγκαταστασεις του απο οποιαδηποτε αιτια Επιπλεον οτι ο εκμισθωτης δεν εχει υποχρεωση επισκευης αντικαταστασης προσθηκης βελτιωσης μισθιου οποιασδηποτε χρησης και για οποιο λογο Μαλιστα καθε εργασια που θα γινει με δαπανη του μισθωτη θα παρμεινει σε οφελος του μισθιου χωρις δικαιωμα αφαιρεσης Δηλ δεν ισχυει αυτο που ειπε ο προηγουμενος να παρει τη πορτα μαζι του οταν αποχωρησει γιατι κατι τετοιο σκεφτηκα να προτεινω δηλ να βαλει με δικα του εξοδα ο, τι θωρακισμενη πορτα, συναγερμο και οτι αλλο θελει και να τα παρει οταν φυγει απο το μισθιο Μαλιστα. Δηλαδη αν γινει σεισμος και πεσει το σπιτι, θα πρεπει να στο ξαναχτισει, συμφωνα με τα παραπανω. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR_MAcedon Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 Η πόρτα θα φτιαχθει από τον ιδιοκτήτη γιατί θα παραμείνει στο διαμερισμα και δεν έγινε από υπαιτιότητα του ενοικιαστή. Αυτά που γράφει το συμβόλαιο αφορούν φθορές από υπαιτιότητα του ενοικιαστη και αλλαγές πιυ θα κάνει μετά την άδεια του ιδιοκτήτη. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 Η πόρτα θα φτιαχθει από τον ιδιοκτήτη γιατί θα παραμείνει στο διαμερισμα και δεν έγινε από υπαιτιότητα του ενοικιαστή. Αυτά που γράφει το συμβόλαιο αφορούν φθορές από υπαιτιότητα του ενοικιαστη και αλλαγές πιυ θα κάνει μετά την άδεια του ιδιοκτήτη. Αυτο λεω απο την αρχη. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 Τϊποτε από αυτά που θα χαλασουν στο μίσθιο δεν θα πάρει ποτέ μαζί του ο μισθωτής, οπότε εάν ο κανόνας είναι ''τι παίρνει μαζί του'' τότε ποτέ δεν θα ευθύνετο για καμμία επενεχθείσα ζημία..γι αυτό πριν απαντήοουμε ελαφρά τη καρδία με σιγουριά, πρώτα μελετούμε το μισθωτήριο και μετά βλέπουμε εάν υπάρχει κάποιος όρος καταχρηστικός ή καταπλεονεκτικός... Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως του ανωτέρω, αυτό που ισχύει είναι εάν υπάρχει ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ή όχι του ζημιώσαντος και όχι εάν μπορεί να μετακομίσει το μίσθιο κάπου αλλού... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 Τϊποτε από αυτά που θα χαλασουν στο μίσθιο δεν θα πάρει ποτέ μαζί του ο μισθωτής, οπότε εάν ο κανόνας είναι ''τι παίρνει μαζί του'' τότε ποτέ δεν θα ευθύνετο για καμμία επενεχθείσα ζημία..γι αυτό πριν απαντήοουμε ελαφρά τη καρδία με σιγουριά, πρώτα μελετούμε το μισθωτήριο και μετά βλέπουμε εάν υπάρχει κάποιος όρος καταχρηστικός ή καταπλεονεκτικός... Σε κάθε περίπτωση, και ανεξαρτήτως του ανωτέρω, αυτό που ισχύει είναι εάν υπάρχει ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ή όχι του ζημιώσαντος και όχι εάν μπορεί να μετακομίσει το μίσθιο κάπου αλλού... Του ζημιωσαντος; ποιος ειναι ο ζημιωσας; Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω του ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα του ενοικιαστή αλλά ανώτερα βία (ήτοι ληστεία) η πόρτα πρέπει να αντικατασταθεί με δαπάνη του ιδιόκτητη. Σε αυτό να προσθέσω ότι υποχρέωση ο ιδιόκτητης έχει να βάλει πόρτα ιδίων ή ισοδυνάμων χαρακτηριστικών με αυτή που υπήρχε κ έγινε η συμφωνία ενοικίασης. Αν δεν του αρέσει του ενοικιαστή, είτε επιβαρύνεται με τα επιπλέον έξοδα είτε αλλάζει κατοικία. Απλό. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elenoir Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 (edited) αποψεις και γνωμες ανταλλασουμε μεταξυ ανιδεων και ειδημονων Το ερωτημα τωρα γινεται αν η διαρρηξη θεωρειται γεγονος ανωτερας βιας, και εξομειουται με σεισμο, καταποντισμο και αλλες καταστροφες της φυσης Ερωτημα που μπορει ηδη να εχει απαντηθει απο τα δικαστηρια, δεν γνωριζω Η εννοια παντως της ανωτεραςε βιας συνιστα γεγονος απροβλεπτο και αναποφευκτο Εν προκειμενω στην ιδια πολυκατοικια εγιναν αποπειρες η διαρρηξεις στο παρελθον και οι ενοικοι εφροντισαν καθενας με το τροπο του για την αποφυγη παρομοιων περιστατικων Συναγερμο, καμερες, παρακολουθηση απο γειτονες κτλ Ο μισθωτης εχει επισης υποχρεωση να λαμβανει τα μετρα για την καλη κατασταση του μισθιου ωστε να το παραδωσει οπως το παρελαβε Απο το νομο και το καταστατικο ολες οι υποχρεωσεις Οταν απουσιαζει για διακοπες η τηρηση των υποχρεωσεις δεν αναστελλεται, θεωρω Εν προκειμενω εγω ως ιδιοκτητης δεν εχω ασφαλιστικη ευθυνη για να καλυψω τη ζημια που υπεστη ο μισθωτης κατα τη διαρκεια της μισθωσης Οταν υπεγραφη το μισθωτηριο ολα ωραια κα καλα ηταν της αρεσκειας του του εκανε και το βρηκε σε αριστη κατασταση οπως δηλωσε Ετσι πρεπει να το παραδωσει νομιζω Οσο αφορα τις αξιωσεις για αλλαγη πορτας ειναι στη διακριτικη ευχερεια του εκμισθωτη αν θελησει να προβει σε μεταρρυθμιση του μισθιου με δικα του εξοδα οσο τρεχει η μισθωση Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω του ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα του ενοικιαστή αλλά ανώτερα βία (ήτοι ληστεία) η πόρτα πρέπει να αντικατασταθεί με δαπάνη του ιδιόκτητη. Σε αυτό να προσθέσω ότι υποχρέωση ο ιδιόκτητης έχει να βάλει πόρτα ιδίων ή ισοδυνάμων χαρακτηριστικών με αυτή που υπήρχε κ έγινε η συμφωνία ενοικίασης. Αν δεν του αρέσει του ενοικιαστή, είτε επιβαρύνεται με τα επιπλέον έξοδα είτε αλλάζει κατοικία. Απλό. οπως προανεφερα ο μισθωτης αξιωνει αντικατασταση της πορτας με θωρακισμενη Με μια γρηγορη αναζητηση οι τιμες κυμαινονται απο 500 με 700 ευρω Επιπλεον η ιδια δε μπορω να τη διαλεξω καθοτι η πολυκατοικια ειναι σε αλλη πολη Για να μη χασω το μισθωτη ο τι τιμη μου δωσει πρεπει να πω οκ αλλως θα επιβαρυνθω και με εξοδα ταξιδιου Δεν απορω που οι περισσοτεροι ιδιοκτητες απεφασισαν να κλεισουν τα διαμερισματα τους , ειναι πλεον ασυμφορη η ιδιοκτησια Παρεπιπτοντως για γκαρσονιερα 20 τμ προκειται, για θωρακισμενες πορτες ειναι? Edited August 4, 2015 by impreza_sti Συνεχόμενα μηνύματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. August 4, 2015 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2015 Κανεις δεν ειπε οτι πρεπει να του βαλεις θωρακισμενη πορτα. Αν απο την αρχη δεν ειχε, δεν εχεις υποχρεωση να του βαλεις τωρα. Εσυ ομως, φτανεις στο σημειο να επιρριπτεις ευθυνες στον μισθωτη επειδη τον κλεψανε. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts