Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γιατι, υπαρχει νομος που να λεει οτι το ασνσερ κλεινει τον χειμωνα; ή οταν λειπουν τα 50 % των κατοικων;

Οτι λεει ο κανονισμος της πολυκατοικιας που πρεπει να εχει κατατεθει και συμβολαιογραφο νομιζω αυτο ισχυει.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Οτι λεει ο κανονισμος της πολυκατοικιας που πρεπει να εχει κατατεθει και συμβολαιογραφο νομιζω αυτο ισχυει.

Aυτο ισχυει με προυποθεση να μην καταπατανε τους νομους του κρατους.

Δηλαδη αν λεει ο κανονισμος οτι ο Γιαννης δεν θα πληρωνει κοινοχρηστα,σαφως και αντιτιθεται στους νομους του κρατους μας(ποιου??) και ειναι παρανομος.

Βεβαια σε κατι τετοια ισχυουν οι νομοι και οχι οι κανονισμοι.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Aυτο ισχυει με προυποθεση να μην καταπατανε τους νομους του κρατους.

Δηλαδη αν λεει ο κανονισμος οτι ο Γιαννης δεν θα πληρωνει κοινοχρηστα,σαφως και αντιτιθεται στους νομους του κρατους μας(ποιου??) και ειναι παρανομος.

Βεβαια σε κατι τετοια ισχυουν οι νομοι και οχι οι κανονισμοι.

Σωστη η διορθωση....Οταν υπαρχει νομος φυσικα υπερισχυει καθε συμφωνιας...

Για το θεμα του ανσασερ ομως δεν ξερω αν υπαρχει και μπορει να υπερισχυσει νομος. Μαλιστα οταν αγοραζεις ενα ακινητο στο συμβολαιο πρεπει να αναγραφεται οτι διαβασες και αποδεζεσαι τον κανονισμο.

Φιλικά Γιάννης

στην συνελευσει που ειχα κανει περισι ειχα ζητιση καταστατικο αλλα ολλοι εκει ειπαν οτι δεν υπαρχει γιατι λεει ειναι εξοχηκη κατοικια και δεν εχουνε. εγω δεν το αγορασα το πηρα απο τον παππου μου οταν πεθανε. δεν ξερω αν οντος υπαρχει η οχι.παντος ολοι λεν πος δεν εχει. βασικα ολοι παταν στην οικομομικη αδιναμια μου και στο οτι δεν εχω πολλες αντοχες να τρεξω.

μπεικα στο συνιγορο θα στειλω και εκει ενα μαιλ να δω αν υπαρχει κατι που μπορουν να με βοηθίσουν. δεν θα αντεξω αλλον χειμωνα εγκλοβισμενη επιδη δεν θελουν να χρεωνονται. εγω 2 χρονια πληρωνα κανονικα ενω δεν ημουν εδω. ουτε εχω αλου κατοικια να μεινω. και τωρα ερχονται και μου ζηταν και λευτα για το καλοκαιρινο ασανσερ. ξερω οτι δεν κερδιζω κατι με το να μην το πληρωσω αλλα απο την αλλη εσθανομαι και οτι με εκμεταλευονται.

στην συνελευσει που ειχα κανει περισι ειχα ζητιση καταστατικο αλλα ολλοι εκει ειπαν οτι δεν υπαρχει γιατι λεει ειναι εξοχηκη κατοικια και δεν εχουνε. εγω δεν το αγορασα το πηρα απο τον παππου μου οταν πεθανε. δεν ξερω αν οντος υπαρχει η οχι.παντος ολοι λεν πος δεν εχει. βασικα ολοι παταν στην οικομομικη αδιναμια μου και στο οτι δεν εχω πολλες αντοχες να τρεξω.

Συνηθισμενη αιτια αλλα ενας φιλος δικηγορος δεν υπαρχει να σε συμβουλεψει αν μπορεις να απιατησεις να φτιαξυν τωρα κανονισμο αν δεν υπαρχει ?

Για ρωτα εδω

http://www.paradissis.com/phpBB3/index.php

Φιλικά Γιάννης

Δεν υπάρχει νόμος που να οριοθετεί την χρήση του ανελκυστήρος....επομένως ισχύει ό,τι προβλέπει ο κανονισμός...(εάν προβλέπει)...

Εάν δεν προβλέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει....αλλά εάν πρόκειται περί εξοχικών κατοικιών με πρόβλεψη λειτουργίας κοινοχρήστων κατά τους θερινούς μήνες, τότε ο κανονισμός επέχει θέση νόμου μας αρέσει ή όχι...στο Υποθηκοφυλακείο της περιοχής, μπορεί να γίνει αναζήτηση του κανονισμού, ο οποιος είθισται να συμεπριλαμβάνεται στην συσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας...

δεν υπαρχει κανονισμος στην οικοδομη ετσι μου λεν. αρα πρεπει να το ψαξω στο υποθηκοφυλακειο ! παντος στην συνελευση που εγινε ειχε αποφασιστη να μεινει ανοιχτο.φυσικα λογο υγειας τους επισα γιατι και καποιοι αλλοι κατα καιρους που ηρθας να μεινουν καποιους χειμωνες και ζητισαν το ασανσερ δεν τους το ανοιξε. ο διαχειριστης ειναι ο ιδιος εδω και 10 χρονια. ο ιδιοσ δεν πληρωνει το δευτερο διαμερισμα που εχει γιατι λεει πος ειναι μικρο ενο εμενα το ιδιου μεγεθους μου το χρεωνει κανονικα. οταν ειπα να αλλαξει διαχειριστης ολοι υπαν οχι γιατι τους βολευει εφοσον δεν μενουν εδω το χειμωνα.2 διαμερισματα νικοιαζονται και δεν εχουν δικαιομα ψηφου και μενουν και τον χειμονα και αλλη μια οικογενια στον κατο οροφο στον δευτερο δεν τους ενδιαφερει.ο ιμιοροφος δεν εχει φωτισμο επαρκει γιατι δεν τους νοιαζει εφοσον οι ιδιοι εχουν ασανσερ οταν ερχονται.δεν υπαρχη καμια αποδειξη για καμια συναλαγη. χειρογραφα χαρτια μονο. Ολα ειναι αλλιος απο οτι ειχα συνιθεισει στην θεσσαλονικη.

Την επομενη φορα που θα σου ζητησουν κοινοχρηστα ζητα κανονισμο πολυκατοικιας και χαρτι για κατανομη δαπανων απο μηχανολογο ή εταιρια εκδοσης κοινοχρηστων αλοιως μην τα πληρωσεις.

Να δεις πως θα σου φερθουν πιο μαλακα τοτε.

Καποιοι μονο ετσι καταλαβαινουν.

Φιλικά Γιάννης

δεν ειμαι δικηγορος αλλα προσφατα τα εψαξα και εγω λογω προβληματων.

βαση νομου πρεπει να υπαρχει κανονισμος νομιμος καταθετειμενος στ υποθυκοφηλακειο.

ολες οι οριζοντιες ιδιοκτησιες οσο μικρες και να ειναι συμμετεχουν κοινοχρηστων δεν αποφασιζει καννενας διαχειριστης πια συμμετεχει και πια οχι.

καμια πλεοψηφια δεν αποφασιζει για να κλεισει κοινοχρηστες παροχες (θερμανση-η οποια βαση νομου οριζεται απο οκτωμβρη μεχρι μαιο(αν θυμαμαι καλα)-ασανσερ-κοινοχρηστο φωτισμο κλπ)

ανηκουν σε ολους.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

nikh82 : το να μην έχεις την ευπορία να προσλάβεις δικηγόρο το καταννοώ...το να μην προασπίζεσαι, όμως, τα δικαιώματά σου με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι αδιανόητο και μάλιστα με πρόσχημα το πώς είχες συνηθίσει Θεσσαλονίκη..

Ζητάς επομένως : πίνακα δαπανών, και παραστατικά έγγραφα των δαπανών (έγγραφα τα οποία οφείλει να έχει ο διαχειριστής)...όμορφα και ευγενικά...εάν σου αρνηθούν, στείλε ένα εξώδικο που θα αρνείσαι την καταβολή έως ότου σου δοθούν σε αντίγραφα τα ανωτέρω...(εάν δεν ξέρεις πώς, στείλε μου μηνυμα και θα σου δώσω ένα αντίγραφο εξωδίκου..εσύ θα πας μόνον σε ένα Δικαστικό Επιμελητή στην γειτονιά σου να το επιδώσει στον διαχειριστή...το κόστος δεν θα είναι πάνω από 30-40 €)...

Επί πλέον : Τι θα πει έχει ένα διαμερισμα μικρό και δεν πληρώνει κοινόχρηστα και άλλα δύο που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ..αυτά είναι ανήκουστα και απαράδεκτα...να απαιτήσεις να χρεωθούν άπαντες όπως ορίζει ο νόμος...

οταν ηρτθαν να παρουν τα κοινοχριστα τους ειπα οτι θα τα πληρωσω τον χειμωνα αν και εφοσον εχω ασανσερ.με το σκεπτικο οτι θα ακουστει στην οικοδομη και να του πουν να το ανοιξει για να μην συνεχιστη το θεμα. αυτο ειχα σκεφτει. μου εχουν δοση μια χειρογραφη λιστα με χρεει της οικοδομης. τωρα θα κανω μια σουμα αυτα που μου ειπατε να τα ζητισω να δουμε τι θα γεινει. και ευχαριστω προπαντων ολλους για το χρονο που διαθεσατε για να με βοηθισετε. ... και να φανταστιτε οτι δεν ειναι θεμα χρηματων γιατι πληρωνουμε 70ευρο το χρονο. ενα χρονο τους μιλαω και με λεν παραλλογη. ευχαριστω και παλι ολους!!! Edited by nikh82
yperbpliko

• 3 weeks later...

Καλημερα και καλα μπανια σε ολους!!!!!

Μια ερωτηση.

Μπορει καποιος συνιδιοκτητης ο οποιος ΧΡΩΣΤΑΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ κοινοχριστα να αναλαβει διαχειριστης?

Μια ερωτηση.

Μπορει καποιος συνιδιοκτητης ο οποιος ΧΡΩΣΤΑΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ κοινοχριστα να αναλαβει διαχειριστης?

Αυτο ειναι ανεκδοτο,και πρεπει να διδασκεται.:lol:

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Μια ερωτηση.

Για να γινει πρεπει να τον ψηφισουν οι αλλοι...Ειναι δυνατον ποτε ?????

Φιλικά Γιάννης

Μπορεί εάν εκλεγεί με τις νόμιμες διαδικασίες...όμως :

Ανακύπτει ένα θέμα σύγκρουσης συμφερόντων: αφού ο διαχειριστής εκπροσωπεί την ομάδα συμφερόντων των συνιδιοκτητών, πως θα κάνει αγωγή στον εαυτό του για τα οφειλόμενα κοινόχρηστα...;

Θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτη συνέλευση από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες με θέμα την διεκδίκηση των οφειλομένων και να ορισθεί πληρεξούσιος δικηγόρος που θα αναλάβει την διαδικασία εις βάρος του διαχειριστού-οφειλέτου..

Μπορεί εάν εκλεγεί με τις νόμιμες διαδικασίες...όμως :

Ανακύπτει ένα θέμα σύγκρουσης συμφερόντων: αφού ο διαχειριστής εκπροσωπεί την ομάδα συμφερόντων των συνιδιοκτητών, πως θα κάνει αγωγή στον εαυτό του για τα οφειλόμενα κοινόχρηστα...;

Θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτη συνέλευση από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες με θέμα την διεκδίκηση των οφειλομένων και να ορισθεί πληρεξούσιος δικηγόρος που θα αναλάβει την διαδικασία εις βάρος του διαχειριστού-οφειλέτου..

Σας ευχαριστω πολλη για τις απαντησεις σας!!!!!!!

παει το αποθεματικο. :)

παει το αποθεματικο. :)

Πολυ φιλυποπτος εισαι ρε παιδακι μου.Το πολυ πολυ να το...δανειστει,για να...πληρωσει τα κοινοχρηστα.:lol:

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Όταν χαλάει ο θερμοσίφωνας ή καμιά βρύση και χρειαστεί υδραυλικός, ποιος τον πληρώνει?Ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής? Ξέρω ότι αν χρειαστεί αντικατάσταση π.χ θερμοσίφωνα τα πληρώνει όλα ο ιδιοκτήτης. Στην περίπτωση της επισκευής όμως?

Όταν χαλάει ο θερμοσίφωνας ή καμιά βρύση και χρειαστεί υδραυλικός, ποιος τον πληρώνει?Ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής? Ξέρω ότι αν χρειαστεί αντικατάσταση π.χ θερμοσίφωνα τα πληρώνει όλα ο ιδιοκτήτης. Στην περίπτωση της επισκευής όμως?

Λιγο μπερδεμενη ιστορια αλα αν μενεις μεσα πολλα χρονια λογικο μου φαινεται να σε επιβαρυνει

Φιλικά Γιάννης

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει προβληματισμός.

Πάγια δεν είναι; Γιατί να τα χρεωθεί ο ενοικιαστής; Είτε είναι επισκευή είτε αντικατάσταση.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει προβληματισμός.

Πάγια δεν είναι; Γιατί να τα χρεωθεί ο ενοικιαστής; Είτε είναι επισκευή είτε αντικατάσταση.

Αν μενεις σε ενα σπιτι 5 χρονια και εχεις αλλαξει τα φωτα σε μια μπαταρια νιπτηρα ή τους μεντεσεδες απο ενα ντουλαπι οφειλει ο ιδιοκτητης να στην αντικαταστησει ?

Φιλικά Γιάννης

Αν μενεις σε ενα σπιτι 5 χρονια και εχεις αλλαξει τα φωτα σε μια μπαταρια νιπτηρα ή τους μεντεσεδες απο ενα ντουλαπι οφειλει ο ιδιοκτητης να στην αντικαταστησει ?

Για να μην αναφέρω αν έχεις παραδώσει καινούργιο σπίτι και καινούργιο θερμοσίφωνα και χαλάσει ο θερμοσίφωνας στην 5ετία τι πρέπει να γίνει (το είχα αναφέρει αρκετά παλαιότερα στο ίδιο thread). Και μην μου πει κανείς "φυσική φθορά" γιατί ξέρω θερμοσίφωνες που έχουν κρατήσει 10 και 20 έτη χωρίς επισκευή, χωρίς τίποτα!

Αλλά θα παραδεχθεί ο ενοικιαστής ποτέ "κακή χρήση";

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M