Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)


SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με την τυπικη λογικη ενος παλαιου Φυσικου.Οσο μεγαλυτερο βαρος στην ταρατσα δηλαδη,τοσο μεγαλυτερος κινδυνος να παθουμε ζημια.

Μπορει και να υπερβαλω,αλλα καλλιο γαιδουρόδενε,παρα γαιδουρογύρευε.

 

Και οι Γαλάτες το ίδιο φοβόντουσαν :rolleyes:

Με την λογική σου έπρεπε να μένεις σε ισόγειο κτίσμα με φτερά για σκεπή.

Ψάξε το με ειδικό να δεις τι θα σας πει ,μπορείτε να γλυτώσετε πολλά χρήματα απο ηλιακούς .Δεν χρειάζεται να είναι και η δεξαμενή με νερό στην ταράτσα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 6,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλά..ας μην φθάνουμε στα άκρα..ναι μεν οι ηλιακοί προσθέτουν βάρος στο δώμα, αλλά από την άλλη εάν ένα κτίριο επαπειλείται με κατάρρευση λόγω αυτών, τότε σίγουρα έχει πιο σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση σεισμού και άνευ αυτών...(ασχέτως εάν είμαι κατά των ηλιακών γενικότερα..)
Link to comment
Share on other sites

Καλά..ας μην φθάνουμε στα άκρα..ναι μεν οι ηλιακοί προσθέτουν βάρος στο δώμα, αλλά από την άλλη εάν ένα κτίριο επαπειλείται με κατάρρευση λόγω αυτών, τότε σίγουρα έχει πιο σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση σεισμού και άνευ αυτών...(ασχέτως εάν είμαι κατά των ηλιακών γενικότερα..)

Γιατί κατά των ηλιακών? Μπορείς να το αναλύσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ο ανελκυστήρας, ασφαλώς και αποτελεί αναγκαία δαπάνη όχι τόσο γιατί προβλέπεται από τον κανονισμό, όσο γιατί εξυπηρετεί ανάγκες και σκοπούς που ήδη ανέφερες...δηλ. θα μπορούσε να αποτελεί αναγκαία δαπάνη ακόμη και εάν δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό και υπήρχε ανάγκη τοποθετήσεώς του μεταγενεστέρως (τούτο διότι οι ανάγκες αλλάζουν με τον καιρό και αναλόγως τις περιστάσεις, ώστε να μην νοείται σήμερον πολυόροφο κτίριο-και όχι ''κτήριο''- δίχως ανελκυστήρα, όπως δίχως ρεύμα, νερό, ηλιακούς κεντρική κεραία κ.λ.π.)

 

Επομένως καλά θα κάνεις να ξεκαθαρίσεις σε επίδοξους αντιρρησίες, ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμη η κατάργηση του ανελκυστήρος...

 

Δες κι αυτό γιατί ίσως να μην είναι όπως τα λές.. http://www.pomida.gr/diaheirisi/anelkystires.html

 

 

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα διαβάσω τις πληροφόρίες από την ΠΟΜΙΔΑ και θα επανέλθω.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί κατά των ηλιακών? Μπορείς να το αναλύσεις;

 

Σε γενικές γραμμές : αναφορικώς με την απόδοσή τους, δεν έχεις σχεδόν ποτέ ζεστό νερό όχι μόνο τον χειμώνα αλλά και τις μή ηλιοφανείς ημέρες, και η μόνη εποχή που σού το παρέχουν εν αφθονία είναι όταν ήδη ο καιρός είναι αρκετά ζεστός ώστε με χλιαρό νερό ή ακόμη και με θερμοκρασία δικτύου κάνεις άνετα το μπάνιο σου...

 

Σχετικώς με το κόστος τους, θεωρώ πως είναι μία απάτη, γνήσιο προϊόν του επονομαζομένου ''οικολογικού καπιταλισμού'' : ένας μέτριος ηλιακός θα στοιχίσει περί τα 1.000 € μαζί με εγκατάσταση και λοιπές σωληνώσεις μέχρι το διαμέρισμά σου..επιπλέον, σε ένα προσδόκιμο ζωής του περί τα 15-20 έτη, θα χρειασθείς συντήρηση με κόστος περί τα 60-80 ευρώ ανά δύο έτη. Μαζί,δε, θα πρέπει να συνυπολογισθεί η σπατάλη νερού (όσοι τους χρησιμοποιούμε, ξέρουμε ότι ώσπου να μας κάνει την τιμή να έρθει το ζεστό νερό από την ταράτσα, πρέπει να μεσολαβήσουν περί τα 40-50 λίτρα νερού)..και πάντα ταύτα χωρίς να συνυπολογίσω το πόσες φορές θα πρέπει να τον εξαναγκάσω να ζεστάνει το νερό με ρεύμα λόγω μή ηλιοφάνειας και μιλάμε για διπλάσια ποσόστητα ρεύματος μιας και θα πρέπει να ανεβάσει θερμοκρασία σχεδόν από το μηδέν μιας και είναι εκτεθειμένος στα ανεμοβρόχια...

 

Από την άλλη πάλι, ας υποθέσουμε ότι κάθε μέρα (χειμώνα καλοκαίρι-που δεν συμβαίνει αλλά ας κάνω μία απλόχερη υπόθεση εργασίας) ανάβεις για μία ώρα έναν ηλεκτρικό που καίει 4 κιλοβατώρες ανά ώρα..: 4 κβ χ 365 ημέρες = 1.460 κβ ετησίως με μέσο όρο 0,10 λεπτά η μία = 146 ετησίως..άρα θα χρειασθώ περί τα 15 έτη να κάνω απόσβεση των χρημάτων που θα μου στοίχιζε ένας ηλιακός ως εγκατάσταση μαζί με τα σέρβις του και το ρεύμα του όποτε δεν έχει ηλιοφάνεια...το κόστος του ηλεκτρικού (από 80-120 €) λέω να μην το υπολογίσω μιας και θα έπρεπε να μπω στον κόπο να δω τι θα μου απέφεραν όλα αυτά τα χρήματα που θα έδινα για ηλιακό εάν ετησίως τα είχα σε έναν απλό λογαριασμό...

 

Συμπερασματικά...ο ηλιακός κατά την άποψή μου δεν συμφέρει οικονομικώς και το ''δωρεάν ζεστό νερό από τον ήλιο'' είναι ένας μύθος....αλλά και εάν ακόμη είχαμε να κάνουμε με ισόποσο κόστος υπάρχε μία διαφορά : με τον ηλεκτρικό θα έχω πάντοτε ζεστό νερό και μέσα σε λίγα λεπτά...(ανάλογη σύγκριση θα μπορούσε να γίνει και με έναν ταχυθερμοσίφωνα...)

Edited by greece_gus
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μόνο και μόνο την ευκολία που προσφέρει το να κάνεις ζεστό μπάνιο οπότε θες μέσα στην ημέρα χωρίς να περιμένεις να ζεσταθεί, το θεωρώ μεγάλη υπόθεση .

Άσε το ρεύμα που γλυτώνεις.

Ειδικά αν νοικιάζεις δεν σε απασχολεί κόστος συντήρησης.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Και σκέψου να θέλει να κάνει μπάνιο το πρωί ο πατέρας μου, μεσημέρι εγώ και βράδυ η μάνα μου και η αδελφή μου, πόσες φορές θα τον ανάψω;

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε greece_gus:

 

Επειδή διαφωνώ σε αρκετά σημεία να παραθέσω τις απόψεις μου περί ηλιακού που χρησιμοποιώ χρόνια.

 

Τον δικό μου τον έχω από το 1998, ήτοι 16 χρόνια. Ας μιλήσω λοιπόν για τα 3 τελευταία χρόνια (που υποτίθεται έχει "κουραστεί" κι όλας καθώς μας λες ότι έχει 15-20 έτη προσδόκιμο ζωής.).

 

Καταρχήν όποτε έχει ηλιοφάνεια (καθαρή ηλιοφάνεια, δηλαδή χωρίς σύννεφα), είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι έχω καυτό νερό. Ποτέ χλιαρό ή έτσι κι έτσι. Πάντα καυτό.

Τα 40-50 λίτρα νερού μου φαίνονται υπερβολικά. Είμαι στον 3ο όροφο 5όροφης πολυκατοικίας και τον μεν χειμώνα γεμίζω ένα μικρό κουβά μέχρι να κατέβει καυτό/ζεστό νερό, το δε καλοκαίρι μόλις και μετά βίας περνάει τη μέση στον ίδιο μικρό κουβά. Το νερό το χρησιμοποιώ για άλλες δουλείες, πχ σφουγγάρισμα, μπαλκόνι κλπ.

Το καλοκαίρι δεν το συζητώ, δεν έχω ανάψει ΠΟΤΕ θερμοσίφωνα (αν τώρα είχα 4μελή οικογένεια, μπάνιο όλοι κάθε μέρα, πιάτα κλπ δεν ξέρω. Αλλά και πάλι θα έπρεπε να τον ανάψω περισσότερο αν δεν ήταν ηλιακός).

Τον χειμώνα, φέτος τον άναψα όλες κι όλες 5 φορές, πέρυσι και πρόπερσι κάτω από 10 φορές. Να σημειώσω πως κάνω κάθε μέρα μπάνιο. Αν μια μέρα έχει ηλιοφάνεια και τις υπόλοιπες 2 μόνο συννεφιά και ~10 βαθμούς έχω ζεστό/καυτό νερό για την επόμενη και χλιαρό την μεθεπόμενη.

Το χειμώνα, αν υποθέσουμε ότι είναι κρύο το νερό, θέλει 20 λεπτά για να ζεσταθεί αρκετά ώστε να κάνω μπάνιο και 30 λεπτά για να βγει καυτό. Επίσης, χειμώνα πάλι, αν είναι ίσα που σπάει το κρύο και την επόμενη έχει ήλιο, 10 με 10.30 το πρωί έχω καυτό νερό πάλι.

Να μην αναφέρω και αυτό που είπαν οι φίλοι πιο πάνω. Έρχεσαι από τη δουλεία, δεν περιμένεις, κάνεις μπάνιο. Έρχεσαι ιδρωμένος από το τρέξιμο; Δεν περιμένεις, κάνεις μπάνιο. Σηκώνεσαι πρωί πρωί το καλοκαίρι ιδρωμένος; Δεν περιμένεις, κάνεις μπάνιο. Θες να πλύνεις πιάτα το μεσημέρι; Δεν περιμένεις, πλένεις. Έκανε κακά του το μωρό; Δεν περιμένεις το πλένεις (ούτε ζεστένεις σε κατσαρόλα, ούτε με κρύο το κάνεις). Για σκέψου τώρα πχ να έρχομαι το μεσημέρι το χειμώνα με τα κρύα και να πρέπει να περιμένω το θερμοσίφωνα να ζεσταθεί για να πλύνω 2 λεπτά τα πόδια μου. Tragic (σιγά μην τα πλύνω με κρύο).

 

Σέρβις δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ πραγματικά. Δεν χρειάστηκε. Επίσης να σημειώσω ότι τις επιδόσεις αυτές τις κάνει με "τραυματισμό" καθώς το ένα γυαλί από τα 2 πάνελ είναι ραγισμένο.

 

Bottom line: δεν ξέρω αν οι υπολογισμοί σου είναι σωστοί αλλά εμένα με έχει σώσει οικονομικά. Επίσης δεν είναι μόνο οι αριθμοί είναι και οι ευκολία που προσφέρει.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολική η απάντηση του φιλου Greece_gus. Δεν συμβαίνουν αυτά. Το νερό που δεν ζεστενόταν το χειμώνα συνέβαινε μόνο με τους πρώτους ηλιακούς πριν 20-25 χρόνια,που δεν έπερναν παραφλού αλλά το νερό του δικτύου. Αλλά και πάλι και αυτοί(τέτοιον έχω) την ευκολία που σου προσφέρουν στη καθημερινότητά σου είναι απίστευτη. Σέρβις φυσικά και δεν υπάρχει..Μόνο αν πάθει κάτι αλλά και αυτό δύσκολο.

Στους ηλιακούς είναι ευπαθές τα κρυσταλλά τους μόνο αν είναι μόνιμα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Περιοχές δηλαδή που είναι τους περισσότερους μηνες κρυοι.

Edited by focusinos
Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά η μόνη συντήρηση που χρειάζεται ο ηλιακός είναι ένα καλό καθάρισμα του συλλέκτη μια φορά ανά 2 μήνες για να φεύγει η σκόνη/λάσπη που επικάθεται και όπου υπάρχει σκληρό νερό να γίνεται μια φορά στα 2-3 χρόνια αποσκλήρυνση που μπορεί κάποιος και μόνος του να την κάνει ή να την αναθέσει σε συνεργείο που θα του πάρει το πολύ €20-30.

 

Για το θέμα της θερμικής απόδοσης των ηλιακών συστημάτων δεν έχω κάτι να προσθέσω. Δυστυχώς, η ενεργειακή απόδοση των εν Ελλάδι κτιρίων είναι εξαιρετικά χαμηλή. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα ακίνητα που δίνονται προς εμπορική εκμετάλλευση.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν...ελπίζω να γίνεται αντιληπτό, ότι οι μετρήσεις και οι επιδόσεις είναι ας πούμε μεσοσταθμικές και όχι απόλυτες...

 

Για παράδειγμα...είναι αδύνατον με έναν ηλιακό να έχεις όποτε θέλεις ζεστό νερό με την απολυτότητα που εκτέθηκε, αφού αυτό εξαρτάται από αρκετές συνισταμένες π.χ. πόσα άτομα κάνουν καθημερινώς μπάνιο..τα 160 λίτρα της δεξαμενής ,ας πούμε, θα φθάσουν και αν όχι πότε καταναλώνονται και πόσο καιρό θα πάρει να αναπληρωθούν με ζεστό νερό και πάλι..εάν έχει συννεφιά και έχω χλιαρό νερό θα έχω άραγε και την επομένη συννεφιά ή όχι..; Μπορεί κάποιος να κατεβάζει νερό από δώμα που είναι από πάνω του..τι γίνεται όμως σε επταόροφη οικοδομή που κατεβάζεις νερό από τον 3ο -4ο και κάτω.; Μένω στην Κρήτη ή στην Θράκη..;

 

Θέλω να πω ότι σχετικότητες και συγκρίσιμα παραδείγματα ασφαλώς και υπάρχουν..στο καθαρά όμως οικονομικό μέγεθος, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση στο πόσο ασύμφορο αρχικό κόστος έχει ένας ηλιακός, ακόμη και εάν δεχθώ ότι σαφώς υπάρχουν αποκλίσεις, αλλά όχι σε βαθμό που να αναιρούν αναπτρεπτικώς τους υπολογισμούς μου..

 

Στο θέμα της πρακτικότητος τώρα : ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, θεωρώ βέβαιο ότι δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά το χειμώνα για να σου δώσει 80-100 λίτρα ζεστού νερού, ούτε πάνω από 5 λεπτά το καλοκαίρι για την ίδια ποσότητα νερού...εάν κάποιος φρονεί ότι με αυτή την χρονική αναμονή περιμένει σε εξωφρενικό βαθμό, να κάνει την δουλειά του, τότε ανακαλώ...να υπενθυμίσω ξανά τέλος και την περίπτωση του ταχυθερμοσίφωνος που με λογικότατο κόστος και πρακτικότητα εξοικονομείς ακόμη περισσότερα χρήματα μιας και καίει μόνον όσο τραβάς νερό..

Link to comment
Share on other sites

 

Στο θέμα της πρακτικότητος τώρα : ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, θεωρώ βέβαιο ότι δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά το χειμώνα για να σου δώσει 80-100 λίτρα ζεστού νερού, ούτε πάνω από 5 λεπτά το καλοκαίρι για την ίδια ποσότητα νερού...

 

Ποιος ειναι αυτος ο θερμοσιφωνας να παω να τον παρω;

Link to comment
Share on other sites

Η λύση? Κοινός συλλέκτης για όλους, κυκλοφορητής, μια μόνο διπλή στήλη, το μποιλερ στο σπίτι του καθενός στη θέση του ηλεκτρικού και ταχυθερμοσιφωνακι για τον χειμώνα η παρατεταμένη συννεφιά. Κόστος –40% στο σύνολο και κανένα από τα προαναφερθέντα προβλήματα με την απόλυτη οικονομία. Λύση δοκιμασμένη σε βάθος 20ετιας.

Όντως το σύστημα με τους ανεξάρτητους ηλιακούς, πάσχει σοβαρά σε οριακές συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα προσπαθήσω να κάνω μια μικρή εισαγωγή αν και φοβάμαι ότι θα βγεί αρκετά μεγαλύτερη. Ξεκινάω... :lol:

 

Η πολυκατοικία που μένουμε συνορευει περιμετρικά με 3 δρόμους. Οι δύο δρόμοι είναι κεντρικοί με κανονική αρίθμηση και ο τρίτος δρόμος αναφέρεται είτε ως πάροδος και έχει επίσης αρίθμηση, είτε ως ιδιωτική οδός σε παλιότερους χάρτες. Η πολυκατοικία επειδή έχει είσοδο που δεν βλέπει κανέναν δρόμο, έχει δίοδο από την παρόδο (όπου της έχει δοθεί ο αριθμός 1 και η επόμενη ιδιοκτησία είναι ο αριθμός 3) και επίσης έχει δίοδο από τον έναν κεντρικό δρόμο, με τον αριθμό 23.

 

Το οικόπεδο της πολυκατοικίας καθώς και τα γύρω του, αποτελούν μέρος ενός μεγάλου οικοπέδου που τεμαχίστηκε και πουλήθηκε ξεχωριστά σε διάφορους ιδιοκτήτες. Η πάροδος, που όπως είπα αναφέρεται και ως ιδιωτική οδός, είχε κατασκευαστεί κατά τον τεμαχισμό ώστε να εξυπηρετούνται τα οικόπεδα που δεν είχαν πρόσωπο σε δρόμο και για το σκοπό αυτό δόθηκαν από 2 μέτρα οικοπέδου (σύμφωνα με τα όσα λέγονται) από κάθε ένα από τα εσωτερικά οικόπεδα. Το τοπογραφικό δείχνει το δρόμο πλάτους 10 μέτρων όπου πράγματι αντιστοιχούν από 2 μέτρα σε κάθε οικόπεδο που δεν βλέπει στο δρόμο (4 στον αριθμό) συν άλλα 2 μέτρα από το οικόπεδο της πολυκατοικίας, εάν υποθέσουμε ότι ισχύουν όσα μου μετέφεραν. Στο τοπογραφικό αναφέρεται ως "Αδιέξοδο της τάδε οδού" Ο δρόμος για την ιστορία δεν είναι 10 μέτρα, αλλά 8 γιατί έχουν κλέψει 1 μέτρο από αριστερά και άλλο 1 από δεξιά για να φτιάξουν σκάλες επειδή οι είσοδοι όλων των σπιτιών πλην της πολυκατοικίας είναι υπερυψωμένες.

 

Το πρόβλημα τώρα... Στο αδιέξοδο, παρκάρει ένας από τους γείτονες αυτοκίνητα "αντίκες" καθώς και παρατημένα μηχανάκια με τη δικαιολογία ότι ο δρόμος είναι ιδιωτικός. Το ίδιο επιδιώκουν και οι λοιποί ιδιοκτήτες. Εξαίρεση αποτελεί η πολυκατοικία γιατί όπως λένε οι κάτοικοι στο αδιέξοδο, ο δρόμος φτιάχτηκε γι αυτούς και όχι για την πολυκατοικία η οποία έχει είσοδο από κεντρικό δρόμο (άσχετα εάν σύμφωνα με τους υπολογισμούς που και οι ίδιοι κάνουν υπολείπονται 2 μέτρα που αφαιρέθηκαν από το οικόπεδο γι αυτό το σκοπό. Έτσι απαγορεύουν την είσοδο οχημάτων της πολυκατοικίας στο αδιέξοδο και ορισμένες φορές προκαλούν φθορές εάν κάποιος που "δεν έχει δικαίωμα" παρκάρει στο αδιέξοδο. Ορισμένες φορές μάλιστα μπλοκάρουν την είσοδο της πολυκατοικίας με την δικαιολογία ότι υπάρχει και η απέναντι του κεντρικού δρόμου και κακώς υπάρχει και δεύτερη στο αδιέξοδο.

 

Το παράδοξο με το συγκεκριμένο δρόμο είναι ότι λένε πως είναι ιδιωτική οδός, όμως φωτιζεται κανονικά από το Δημοτικό φωτισμό. Σε ζημιά που έγινε σε παρκαρισμένα ήρθε πραγματογνώμονας και αποζημίωσε κανονικά, χωρίς να ληφθή υπόψιν ότι επρόκειτο (σύμφωνα με τους κάτοικους) για ιδιωτικό χώρο. Στα χαρτιά που έγιναν ο δρόμος αναφέρθηκε ως "πάροδος της τάδε οδού" και όχι σαν αδιέξοδος ή ιδιωτικός δρόμος.

 

Αυτό που εγώ θέλω να μάθω είναι τελικά, που ανήκει ο δρόμος ο αυτός και ποιό είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας. Δηλαδή αποτελεί πράγματι ιδιωτική οδό που ανήκει στα 4 οικόπεδα, ή στα 4 οικόπεδα + της πολυκατοικίας, ή μήπως δεν ανήκει σε κανέναν τελικά και πρόκειται για δημόσιο δρόμο? Πως μπορώ να μάθω τα παραπάνω? Τα συμβόλαια που έχουμε στα χέρια μας από τη πολυκατοικία δεν αναφέρουν κάτι, όπως επίσης δεν αναφέρουν και κάτι ούτε τα συμβόλαια που έχουν οι ιδιοκτησίες εντός του αδιέξοδου.

 

Πρέπει να πάω στο Δήμο ή στη πολεοδομία και αν ναι τι πρέπει να ζητήσω?

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

 

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν..θα πρέπει αρχικώς να απευθυνθείς σε μηχανικό, ώστε να έχεις μία καθοδήγηση...

 

Για αρχή, θα πας στον Δήμο να βρεις τοπικό χάρτη, ώστε να δούμε πώς χαρακτηρίζει η πολεοδομία την πάροδο αυτή, και να δεις και τα σχέδια της πολυκατοικίας που επισήμως έχουν εγκριθεί από αυτήν..

 

Εάν πρόκειται για ιδιωτικό δρόμο, (πράγμα μάλλον απίθανο για εντός σχεδίου οικόπεδα που έχουν κατατμηθεί) πρέπει να βρεις υπέρ ποίων έχει συσταθεί αυτή η ''ιδιωτικότητα'' του δρόμου...ιδιωτικός δρόμος, σημαίνει μή δημοτικός ή μή κοινοτικός που εξυπηρετεί μόνον συγκεκριμένες ιδιοκτησίες...με σύμφωνη γνώμη των εξυπηρετουμένων ιδιοκτητών μπορεί ο δρόμος αυτός ακόμη και να κλεισθεί με πόρτες ή να συμφωνηθεί η χρήσις του με άλλους όρους από ότι προβλέπει η σύστασή του...επομένως μένει να βρεις με ποιο συμβόλαιο το πρώτον συνεστήθη και συνεφωνήθη η χρήσις του οικοπεδικού τούτου κομματιού ως ιδιωτικός δρόμος και υπέρ ποίων ιδιοκτησιών...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν..θα πρέπει αρχικώς να απευθυνθείς σε μηχανικό, ώστε να έχεις μία καθοδήγηση...

 

Για αρχή, [....]και υπέρ ποίων ιδιοκτησιών...

 

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Από Δευτέρα λοιπόν θα ξεκινήσω τη βόλτα μου από ένα μηχανικό και στη συνέχεια θα απευθυνθώ στο Δήμο της περιοχής για να δω πως αναφέρεται το στενό στους Χάρτες.

 

Στα σχέδια του οικοπέδου της πολυκατοικίας (μάλιστα έχω και επικαιροποιημένο, γιατί στην αρχική έκδοση αναγράφονταν λάθος τα μέτρα του οικοπέδου), ο δρόμος αναφέρεται σαν αδιέξοδος γενικά και όχι σαν ιδιωτική οδός ή ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Φαίνεται 10 μέτρα αν και είναι μόλις 8 όπως προανέφερα, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα σχέδια που έχουν στα χέρια τους οι άλλοι κάτοικοι του δρόμου. Πουθενά δηλαδή δνε αναφέρεται ως ιδιωτική οδός.

 

Στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας, δεν αναφέρει κάτι, πέρα από τα διαμερίσματα με τα οποία συνορεύει το δικό μας. Συμβόλαια από τους άλλους κάτοικους στο αδιέξοδο δεν κατάφερα να διαβάσω, όσο και αν επέμεινα (περισσότερο για την ιστορία της υπόθεσης), πιθανότατα γιατί ούτε εκεί αναφέρεται κάτι και αυτό το γνωρίζουυν και οι ίδιοι.

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

 

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Link to comment
Share on other sites

Ένα δικαίωμα όπως η χρήση ιδιωτικού δρόμου έλκει την καταγωγή του συνήθως από παλαιότερα συμβόλαια..εάν το συμβόλαιο της πολυκατοικίας σου (δηλαδή η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας) δεν αναφέρει κάτι θα πρέπει να ανατρέξεις στο υποθηκοφυλακείο και στο συμβόλαιο του απωτέρου δικαιοπαρόχου προ της κατατμήσεως του αρχικού ενιαίου και μείζονος εκτάσεως οικοπέδου...εκεί θα διακριβώσεις εάν υπάρχει επιφύλαξη ιδιωτικού δρόμου και υπέρ ποίων...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Ένας γείτονας θυμήθηκε λόγω ζέστης να βάλει σε λειτουργία ένα παλιό κλιματιστικό, του οποίου την εξωτερική μονάδα έχει τοποθετήσει στην ταράτσα του. Η οποία ταράτσα καθωτι δυοροφη οικοδομή είναι σε ελάχιστη απόσταση από το υπνοδωμάτιο του παιδιού μου στον 3ο όροφο που μένω. Τι μπορώ να κάνω για να το αντικαταστησει; υπάρχει νόμιμο πλαίσιο;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν του ζητήσεις απλά να την στρέψει;

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. Ένας γείτονας θυμήθηκε λόγω ζέστης να βάλει σε λειτουργία ένα παλιό κλιματιστικό, του οποίου την εξωτερική μονάδα έχει τοποθετήσει στην ταράτσα του. Η οποία ταράτσα καθωτι δυοροφη οικοδομή είναι σε ελάχιστη απόσταση από το υπνοδωμάτιο του παιδιού μου στον 3ο όροφο που μένω. Τι μπορώ να κάνω για να το αντικαταστησει; υπάρχει νόμιμο πλαίσιο;

 

Ευχαριστώ

 

Φοβαμαι οτι θα πρεπει να ανεχτεις την εκπομπη θερμοτητας, εφοσον αυτη προερχεται απο συνηθη χρηση και δεν παραβλαπτεται σημαντικα η χρηση του δικου σου ακινητου.

1003 αστικου κωδικα.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

εάν κατάλαβα σωστά το πρόβλημα δεν είναι η ζέστη αλλά ο θόρυβος από το παλαιό κλιματιστικό....
LG G4
Link to comment
Share on other sites

εάν κατάλαβα σωστά το πρόβλημα δεν είναι η ζέστη αλλά ο θόρυβος από το παλαιό κλιματιστικό....

 

Ακριβώς με τον θόρυβος υπάρχει πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς με τον θόρυβος υπάρχει πρόβλημα...

Το ίδιο ισχύει και για τον θόρυβο, εφόσον δεν μιλάμε για κάτι εξωφρενικό.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο ισχύει και για τον θόρυβο, εφόσον δεν μιλάμε για κάτι εξωφρενικό.

Και ποιος κρίνει τι είναι εξωφρενικο;

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα υπάρχει κάποιο άνω όριο επιπέδων ηχητικής πίεσης στον ΑΚ. Θα πρέπει να γίνει μέτρηση με dB meter σε απόσταση ενός μέτρου από την εξωτερική μονάδα. Το πως θα κινηθεί η διαδικασία και θα γίνει η πραγματονομοσύνη, θα στο πουν οι πιο ειδικοί.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...