Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δικαίωμα υπαναχώρησης δεν υπάρχει.

Τα χρήματά σου δεν θα σου τα δώσει πίσω ούτε η αστυνομία, ούτε η εφορία, ούτε η πολεοδομία.

Ειδικά αν πας στην εφορία, θα βρεθείς κι εσύ μπλεγμένος. Εσύ θα δήλωνες το μίσθωμα στην εφορία αλήθεια?

Στην πολεοδομία, τι ακριβώς θα πας να πείς?

Επίσης, αν κατάλαβα σωστά, το κλιματιστικό σου είπε να το βάλεις εσύ (γιατί ο ιδιοκτήτης είνι εκτός Αθηνών ) και θα κρατηθεί από τα μισθώματα. Λογικό το βρίσκω.

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, προτίθεται να φτιάξει το παράθυρο. Όσο για την πόρτα, έχω την εντύπωση ότι, αν αλλάξεις κλειδαριά (πράγμα απαραίτητο για να έχεις νέα, δικά σου κλειδιά) θα φτιαχτεί και το πρόβλημα. Αν όχι, θα στο φτιάξει ο ιδιοκτήτης.

Γενικά, δεν καταλαβαίνω γιατί τα πήρες στο κρανίο και για να είμαι ειλικρινής, με εκνευρίζει η νοοτροπία τύπου "αν δεν κάνεις αυτό που θέλω, θα σου κάνω καταγγελία". Οι καταγγελίες δεν είναι μέσο εκφοβισμού. Η πολεοδομία και η εφορία δεν έχουν καμία σχέση με τη μεταξύ σαςς συμφωνία.

Edited by ddr2

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εννοείται θα ήθελα να δηλώσω στην εφορία τα ενοίκια που πληρώνω. Το ότι έχει πάει 3 του μήνα και ακόμα δε μπορώ να μείνω μέσα γιατί το σπίτι δε κλειδώνει δε σου λέει κάτι; Και επίσης δε καταλαβαίνω γιατί μου λέει να μείνω 2 μήνες και μετά αν θέλω να φύγω. Αφού εγώ έχω πληρώσει τον Ιουλίου. Τα άλλα 280 ευρώ είναι εγγύηση. Άρα δε μπορώ τέλος Ιουλίου να πάρω πίσω έστω τα 280 της εγγύησης;
Σαν τα Xiaomi τίποτα!!! :lol:

Εννοείται θα ήθελα να δηλώσω στην εφορία τα ενοίκια που πληρώνω. Το ότι έχει πάει 3 του μήνα και ακόμα δε μπορώ να μείνω μέσα γιατί το σπίτι δε κλειδώνει δε σου λέει κάτι; Και επίσης δε καταλαβαίνω γιατί μου λέει να μείνω 2 μήνες και μετά αν θέλω να φύγω. Αφού εγώ έχω πληρώσει τον Ιουλίου. Τα άλλα 280 ευρώ είναι εγγύηση. Άρα δε μπορώ τέλος Ιουλίου να πάρω πίσω έστω τα 280 της εγγύησης;

Τη μίσθωση τη συμφωνήσατε για πόσο χρονικό διάστημα? Δεν μπορείς να φέυγεις όποτε θέλεις.

Όσο για την κλειδαριά, φώναξε ένα μάστορα να στην αλλάξει , αν άυτό είναι το πρόβλημα. Και αφαίρεσε το κόστος από τα μελλοντικά μισθώματα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπον μπορεις να πας στην πολεοδομια με την ταυτοτητα σου και να καταγγειλεις οτι νοικιασες ενα διαμερισμα και ειναι εκει απο τον ταδε και θεωρεις οτι ειναι παρανομο και ζητας να ελεγθει ως προς το νομιμο της κατασκευης.Και επειδη εγω ξερω οτι μπορεις να το κανεις ,να το κανεις.Εαν καποιος σου πει το αντιθετο ας ερθει να με βρει στην Υπηρεσια μου.

Στειλε μου με προσωπικο μηνυμα ενα τηλεφωνο σου και θα σου τηλεφωνησω ετω να σε κατευθυνω τι θα κανεις με την Πολεοδομια,με την Αστυνομια και με την Εφορεια.

Παιδια αφηστε να μιλανε καποιοι που ξερουν και που ξερουν.Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.

Και θα σου πω και πως θα κοπει και το ρευμα ....και αν εχει νερο και το νερο....και τελος αφηστε να μιλαει σε καθε ερωτηση καποιος ειδικος ρε παιδια....

Καταγγελίες μπορεί να κάνει όσες θέλει, τα λεφτά του όμως δεν θα τα πάρει πίσω.

Τα περί ημιμάθειας, αν απευθύντονταν σε εμένα (που προφανώς ναι, γιατί μόνο εγώ είχα απαντήσει στο φίλο) μάλλον είναι άστοχα, καθότι είμαι αρκετά χρόνια δικηγόρος και ασχολούμαι και με πολεοδομίες και με μισθώσεις.

Αν του φίλου του έβαζε το κλιματιστικό και 2-3 ακόμα πράγματα, θα ήταν όλα μέλι γάλα. Αλλιώς, κάνουμε καταγγελίες στην πολεοδομία. Αν εσένα σου αρέσει αυτή η λογική, πάσο, εμένα δεν μου αρέσει.

Το πολύ πολύ, αν θέλει ο φίλος, μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση, λόγω έλλειψης συμφωνημένων ιδιοτήτων, αφού το σπίτι δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή και σε αυτά που είχαν συμφωνήσει. Και θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.....

Edited by ddr2

Λοιπον καταρχην εαν τα εξελαβες ετσι κακως....κατα δευτερον δεν εχω κατι απεναντι σου γιατι εκτιμω απο τα μηνυματα σου εδω στο φορουμ οτι ειςαι σοβαρο ατομο ,αλλα εγω ασε να ξερω καλυτερα καποια πραγματα....και ας εισαι δικηγορος...δεν θα πω εδω την ιδιοτητα μου....αλλα αν θελεις σε προσωπικο μηνυμα ευχαριστως.....

Δεν ειχα προθεση να εκλάβω κάτι στραβά. Και εγώ σε εκτιμώ. :)

ddr2 το ότι μέχρι να πάρει τα λεφτά έλεγε ναι σε όλα ενώ μετά άρχισε να τα γυρίζει δε σε απασχολεί; Το ότι αν από την αρχή ήταν ξεκάθαρος και έλεγε φτιαχτό εσύ εγώ δε θα έδινα τα λεφτά αλλά θα έψαχνα αλλού; Το ότι δεν έχω μείνει ακόμα και ενώ εγώ ήμουν εντάξει στη συμφωνία μας ενώ αυτός ακόμα και σήμερα ψάχνει να βρει αλουμίνά και μάλλον ακόμα και σήμερα με κοροϊδεύει; Εγώ αρχικά αφού δεν έχω μείνει ούτε ένα βράδυ ζήτησα τα λεφτά μου και αυτός ο γύφτος ενώ ξέρει ότι έλεγε ψέματα οπότε ότι αυτός φταίει, κάνει έτσι για 560 ευρώ και λέει όχι με ζόρι μείνε για 2 μήνες μέσα ή αλλιώς κάνε μου δώρο 560 ευρώ; Όλα αυτά σου φαίνονται λογικά και εσύ κρίνεις μόνο εμένα;
Σαν τα Xiaomi τίποτα!!! :lol:

ddr2 το ότι μέχρι να πάρει τα λεφτά έλεγε ναι σε όλα ενώ μετά άρχισε να τα γυρίζει δε σε απασχολεί; Το ότι αν από την αρχή ήταν ξεκάθαρος και έλεγε φτιαχτό εσύ εγώ δε θα έδινα τα λεφτά αλλά θα έψαχνα αλλού; Το ότι δεν έχω μείνει ακόμα και ενώ εγώ ήμουν εντάξει στη συμφωνία μας ενώ αυτός ακόμα και σήμερα ψάχνει να βρει αλουμίνά και μάλλον ακόμα και σήμερα με κοροϊδεύει; Εγώ αρχικά αφού δεν έχω μείνει ούτε ένα βράδυ ζήτησα τα λεφτά μου και αυτός ο γύφτος ενώ ξέρει ότι έλεγε ψέματα οπότε ότι αυτός φταίει, κάνει έτσι για 560 ευρώ και λέει όχι με ζόρι μείνε για 2 μήνες μέσα ή αλλιώς κάνε μου δώρο 560 ευρώ; Όλα αυτά σου φαίνονται λογικά και εσύ κρίνεις μόνο εμένα;

Μιχάλη, μάλλον παρεξήγησα. :)

Φυσικά και με απασχολούν αυτά που λες, αλλά διαβάζοντας το πρώτο σου μήνυμα, μάλλον δεν κατάλαβα σωστά.

Εκτός από αυτά που λέει ο φίλος laz37283, εάν έχετε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό μίσθωσης, η νόμιμη διαδικασία είναι η κατάγγελία της μίσθωσης.

Καλά χωρίς συμβόλαιο και αποδείξεις και το ρολόι ΔΕΗ στο ονομά του θα φταίει να σου αλλάξει κλειδαριά ενα πρώι και να το παίξει κινέζος; :lol:

Απορω παντως που πηγες και τον βρήκες φιλε μου.

Με τόσα λεφτα που σου ζητησε παλατι βρισκεις να νοικιασεις και με την νομιμη διαδικασία.

Για το ηθικο του θεματος εχεις 100% ευθύνη,για ολα τα υπολοιπα καλο ειναι να μαζεψεις οτι μπορεσεις και να φυγεις οσο το δυνατον γρηγοροτερα.να εχεις ψυχικη Υγεία τουλαχιστον γιατι δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Ερώτηση...

Σε διαμέρισμα που διαθέτει κλιματισμό για θέρμανση ποιος πληρώνει την ετήσια η κάθε δύο έτη συντήρηση των κλιματιστικών;

Το λέω διότι θα αγοράσω ένα καινούριο κλιματιστικο για διαμέρισμα που νοικιάζω και για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να έχει γίνει η προβλεπομενη συντήρηση.

Πχ στο καλοριφέρ τη πληρώνει ο ενοικιαστης..

Ερώτηση...

Σε διαμέρισμα που διαθέτει κλιματισμό για θέρμανση ποιος πληρώνει την ετήσια η κάθε δύο έτη συντήρηση των κλιματιστικών;

Το λέω διότι θα αγοράσω ένα καινούριο κλιματιστικο για διαμέρισμα που νοικιάζω και για να ισχύει η εγγύηση πρέπει να έχει γίνει η προβλεπομενη συντήρηση.

Πχ στο καλοριφέρ τη πληρώνει ο ενοικιαστης..

Τη συντήρηση την πληρώνει αυτός που κάνει και τη χρήση, εκτός και αν υπάρχει αντίθετη συμφωνία μεταξύ των μερών.

Καλησπέρα στα παιδιά του φόρουμ, μένω σε διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία 7 διαμερισμάτων, σε ένα μήνα λήγει το 3/ετές συμβολαιό μου και ο νοικοκύρης αξιώνει αύξηση των 120 ευρώ (280 να γίνουν 400) γιατί λέει το σπίτι είναι ρετιρέ!!!

Το σπίτι είναι σε παραπλήσιο δήμο της Καβάλας, η οικοδομή είναι του 2007 και δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατευτώ απο αυτήν την παράλογη αύξηση, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να φύγω;

Κάποιος νόμος ή κάτι παρόμοιο που να μην επιτρέπει τέτοια παράλογη αύξηση;

Καλησπέρα στα παιδιά του φόρουμ, μένω σε διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία 7 διαμερισμάτων, σε ένα μήνα λήγει το 3/ετές συμβολαιό μου και ο νοικοκύρης αξιώνει αύξηση των 120 ευρώ (280 να γίνουν 400) γιατί λέει το σπίτι είναι ρετιρέ!!!

Το σπίτι είναι σε παραπλήσιο δήμο της Καβάλας, η οικοδομή είναι του 2007 και δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση!

Υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατευτώ απο αυτήν την παράλογη αύξηση, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να φύγω;

Κάποιος νόμος ή κάτι παρόμοιο που να μην επιτρέπει τέτοια παράλογη αύξηση;

Ναι, υπάρχει τρόπος. Να το ενημερώσεις ότι ναι μεν σέβεσαι την επιθυμία του να αυξήσει το νοίκι, και ότι τον τάδε μήνα θα αποχωρήσεις. Όχι ότι αν σου το αυξήσει θα αποχωρήσεις για αυτόν τον λόγο. Σκέτο ότι θα αποχωρήσεις για αυτόν τον λόγο. Κανονικά η ενημέρωση αυτή θα κάνει θαύματα. Αν δεν κάνει, σημαίνει απλά ότι θέλει να σε διώξει για κάποιον άλλο λόγο.

Ξέρει καείς τι καπνό φουμάρουνε εδω http://www.pasype.gr/ επικοινώνησα και ζήτησαν 50 ευρώ συνδρομή για να με βοηθήσουν!

Σύλλογος ενοικιαστών είναι. Έχει μέλη με συνδρομή στα οποία παρέχει υπηρεσίες, κυρίως συμβουλευτικές.

Αντίστοιχα υπάρχει και σύλλογος ιδιοκτητών.

Αν δεν κάνει, σημαίνει απλά ότι θέλει να σε διώξει για κάποιον άλλο λόγο.

Και γω μάλλον αυτό πιστεύω ότι είναι. Τα μαγαζιά και σπίτια που μένουν ξενοίκιαστα είναι πλέον στη σειρά, δε μπορεί να μην το ξέρει αυτο

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Σύλλογος ενοικιαστών είναι. Έχει μέλη με συνδρομή στα οποία παρέχει υπηρεσίες, κυρίως συμβουλευτικές.

Αντίστοιχα υπάρχει και σύλλογος ιδιοκτητών.

Είναι αξιόπιστοι ή θα πάει υπερ πίστεως το 50/άρικο;

Είναι αξιόπιστοι ή θα πάει υπερ πίστεως το 50/άρικο;

Α, δεν μπορώ να εγγυηθώ για την αξιοπιστία τους.

Και τι θα κερδισει αν γινει μελος;

Δικαιωμα του δεν είναι να ζηταει σε νέο συμβολαιο οσα θελει;

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Και τι θα κερδισει αν γινει μελος;

Δικαιωμα του δεν είναι να ζηταει σε νέο συμβολαιο οσα θελει;

Για το πρώτο, δεν ξέρω τι θα κερδίσει.

Για το δεύτερο, προφανώς και μπορεί να ζητήσει (ο ιδιοκτήτης) ότι θέλει και να διαπραγματευτεί από την αρχή τους όρους της μίσθωσης. Ομοίως και ο μισθωτής βέβαια.

Σίγουρα το έχετε αντιμετωπίσει οι περισσότεροι:

Σε πολυκατοικία με 8 ενοίκους υπάρχει μεγάλη πλέον δυσκολία να καλυφθούν οι μηνιαίες δαπάνες (καθαριότητα, ΔΕΗ, ανελκυστήρας) ή οι έκτακτες δαπάνες (αντικατάσταση παλιών σωληνώσεων που έχουν σαπίσει, βάψιμο, κλπ) λόγω μη συμμετοχής κάποιων από τους ενοίκους. Για την ακρίβεια, οι 5 από τους 8 είναι τυπικοί στην πληρωμή, οι δύο καθυστερούν συχνά αλλά κάποια στιγμή θα πληρώσουν και ο ένας μονίμως βρίσκεται 5-6 μήνες "πίσω", με αποτέλεσμα συνεχώς να χρειάζεται να μπαίνει χέρι στο αποθεματικό, το οποίο όμως επειδή δεν ανανεώθηκε ποτέ από τότε που συγκεντρώθηκε, δεν έχει και αυτό πολλά περιθώρια. Το αποτέλεσμα είναι η πολυκατοικία σιγά σιγά να ρημάζει (λόγω ελλιπούς συντήρησης) αλλά και οι μηνιαίες δαπάνες να μην μπορούν πλέον να καλυφθούν.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Χαιρετώ.

Σήμερα,ήλθε μία συγκάτοικος στην πολυκατοικία της οποίας είμαι διαχ/στής,και μου είπε ότι ο κάτοικος του υπογείου,εγκατέστησε ένα κλιματιστικό,του οποίου η εξωτερική μονάδα έχει μπει στο φωταγωγό,με αποτέλεσμα η ζέστη την οποία εκπέμπει, ανεβαίνοντας προς τα πάνω,δημιουργεί αφόρητη κατάσταση στο πάνω διαμ/μα στο οποίο κατοικεί η κυρία.

Μου θύμισε τις περιπτώσεις που διάφοροι παίρνουν τα σκουπίδια τους,και τα πετάνε στην αυλή του γείτονα.

Τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Σίγουρα το έχετε αντιμετωπίσει οι περισσότεροι:

Σε πολυκατοικία με 8 ενοίκους υπάρχει μεγάλη πλέον δυσκολία να καλυφθούν οι μηνιαίες δαπάνες (καθαριότητα, ΔΕΗ, ανελκυστήρας) ή οι έκτακτες δαπάνες (αντικατάσταση παλιών σωληνώσεων που έχουν σαπίσει, βάψιμο, κλπ) λόγω μη συμμετοχής κάποιων από τους ενοίκους. Για την ακρίβεια, οι 5 από τους 8 είναι τυπικοί στην πληρωμή, οι δύο καθυστερούν συχνά αλλά κάποια στιγμή θα πληρώσουν και ο ένας μονίμως βρίσκεται 5-6 μήνες "πίσω", με αποτέλεσμα συνεχώς να χρειάζεται να μπαίνει χέρι στο αποθεματικό, το οποίο όμως επειδή δεν ανανεώθηκε ποτέ από τότε που συγκεντρώθηκε, δεν έχει και αυτό πολλά περιθώρια. Το αποτέλεσμα είναι η πολυκατοικία σιγά σιγά να ρημάζει (λόγω ελλιπούς συντήρησης) αλλά και οι μηνιαίες δαπάνες να μην μπορούν πλέον να καλυφθούν.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

απλο: κανε οτι εκανε ενας γνωστος: διακοπη ανελκυστηρα, καθαριοτητα ο καθενας μπροστα στο διαμερισμα του/οροφο του και δεη βαζεις σημειωμα οτι αν δεν πληρωσουν ολοι δεν θα πληρωθει

Theodore41 : οι φωταγωγοί δεν είναι για τέτοια χρήση και ως κοινόχρηστο μέρος της οικοδομής εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε...επομένως ο διαχειριστής αλλά και κάθε συνιδιοκτήτης μπορεί με μία εξώδικη πρόσκληση να τάξει προθεσμία για την αφαίρεσή της μονάδος...θεωρώ ότι διά της δικαστικής οδού σίγουρα θα δικαιωθείς αφού η αλλαγή της χρήσης κοινοχρήστου χώρου μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση του κανονισμού...

Για το πρώτο, δεν ξέρω τι θα κερδίσει.

Για το δεύτερο, προφανώς και μπορεί να ζητήσει (ο ιδιοκτήτης) ότι θέλει και να διαπραγματευτεί από την αρχή τους όρους της μίσθωσης. Ομοίως και ο μισθωτής βέβαια.

Nα ρωτήσω και κάτι άλλο, έστω ότι δέχομαι το καινούργιο συμβόλαιο των 400 ευρώ, υπάρχει δικαστική οδός ώστε να πετύχω βραχυπρόθεσμη (6 μήνες) ή μακροπρόθεσμη (1 ή 1,5 έτος) μείωση ενοικίου; και τι προϋποθέτει αγαπητέ δικηγόρε ή όποιος άλλος γνωρίζει;:)

Nα ρωτήσω και κάτι άλλο, έστω ότι δέχομαι το καινούργιο συμβόλαιο των 400 ευρώ, υπάρχει δικαστική οδός ώστε να πετύχω βραχυπρόθεσμη (6 μήνες) ή μακροπρόθεσμη (1 ή 1,5 έτος) μείωση ενοικίου; και τι προϋποθέτει αγαπητέ δικηγόρε ή όποιος άλλος γνωρίζει;:)

H μόνη δυνατότητα για να πετύχεις μείωση ενοικίου, είναι λόγω απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών. Αυτή τη δυνατότητα βασίζεται σε κάποιο άρθρο του αστικού κώδικα, το οποίο δεν είναι πολυδουλεμένο και οπωσδήποτε προυποθέτει απρόοπτη μεταβολή συνθηκών, την οποία δεν μπορούσες να προβλέψεις, σε σχέση με τη χρονική στιγμή σύναψης του νέου μισθωτηρίου. Ειδικά για βραχυπρόθεσμες μισθώσεις (3ων ετών) το θεωρώ πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι. Άλλωστε τα δικαστικά έξοδα θα ισοφαρίσουν το όποιο τυχόν κέρδος σου,αν υποτεθεί ότι θα πετύχαινες κάτι.

Με 2 λόγια, σε πρακτικό επίπεδο, όχι, δεν υπάρχει δικαστική οδός.