Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσφατα επισκεφτηκα ενα καταστημα που εχω εκμισθωσει σε ενα ατομο και μαλιστα εκανα και κατι ψωνια επι τη ευκαιρια Απο τη αποδειξη που πηρα προκυπτει οτι η επιχειρηση ειναι εταιρια ΟΕ και οχι ατομικη κατα τα γραφομενα στο μισθωτηριο Ο μισθωτης με καλεσε να συζητησουμε για δευτερη μεσα σε δυο χρονια μειωση του μισθωματος Πρεπει να αντιδρασω σε αυτη τη διαπιστωση, δηλαδη στο οτι τελικα δε γνωριζω ποιος ειναι ο μισθωτης, η εταιρια ή ο ιδιωτης Να σας πω επισης οτι δεν προβλεπεται δικαιωμα υπεκμισθωσης Τι δικαιωματα εχω και τι πρεπει να προσεξω σε αυτη την περιπτωση

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εφ' όσον δεν προβλέπεται από την μισθωτική σύμβαση δικαίωμα υπεκμίσθωσης, να υποβάλλεις αίτημα στην αρμοδία ΔΟΥ, πώς χορήγησε έναρξη επαγγέλματος άνευ νομίμου μισθωτηρίου...επί πλέον μπορείς να απειλήσεις και με έξωση για καταστρατήγηση ουσιώδους μισθωτικού όρου...πάντα ταύτα, υπό τον όρο ότι είναι κάποιος διατεθιμένος να δει ,πιθανόν, το μαγαζί του να εκκενώνεται...

Δηλαδη εχω μονο δικαιωμα καταγγελιας της μισθωσης (σε περιπτωση που θελω να φυγει) Τιποτε αλλο Οσο για την εναρξη επαγγελματος την εκανε εδω και εικοσι χρονια και συνεχιζει να ασκει τη δραστηριοτητα στο ιδιο μισθιο Τι προκειται να κερδισω αν κανω αιτηση στην αρμοδια ΔΟΥ για το αν χορηγησε παρανομα αδεια

Ό,τι θα κερδίσεις και εάν φύγει ο μισθωτής και εκμισθώσεις το μίσθιο σε 2-3 χρόνια...

Εν πάση περιπτώσει, τι ακριβώς ευελπιστούσες να κερδίσεις...; Ο μισθωτής μπορεί να διεκδικήσει και δικαστικώς την μείωση του μισθώματος αφού αποδείξει την μείωση των μισθωμάτων στην εν γένει περιοχή που κείται τούτο...

• 2 weeks later...
Καλησπέρα, ξέρει κανείς μέχρι πότε δικαιούται να μη πληρώνει κοινόχρηστα ο κατασκευαστής όταν υπάρχουν απούλητα και ο κανονισμός της πολυκατοικίας τον απαλάσσει από τις κοινοχρηστες δαπάνες πλην των παγίων ( ασφάλεια κοινοχρήστων χώρων , κατασκευή κήπου, αναγόμωση πυροσβεστήρων). Εδώ και 5 χρόνια που κατοικείται η πολυκατοικία δεν έχει δώσει φράγκο.

Τι ποσοστό συμφωνίας πρεπει να υπαρχει μεταξυ ιδιοκτητων πολυκατοικιας για να συμφωνησουν στην αλλαγη ή οχι κεντρικης θερμανσης πετρελαιου με φυσικο αεριο; Αν το καταστατικο της πολυκατοικιας λεει αλλο ποσοστό; Edited by sakaflias
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Καλησπέρα, ξέρει κανείς μέχρι πότε δικαιούται να μη πληρώνει κοινόχρηστα ο κατασκευαστής όταν υπάρχουν απούλητα και ο κανονισμός της πολυκατοικίας τον απαλάσσει από τις κοινοχρηστες δαπάνες πλην των παγίων ( ασφάλεια κοινοχρήστων χώρων , κατασκευή κήπου, αναγόμωση πυροσβεστήρων). Εδώ και 5 χρόνια που κατοικείται η πολυκατοικία δεν έχει δώσει φράγκο.

Γι αυτο και δεν ριχνουν τις τιμες για να τα πουλησουν,αφου δεν τους πιεζετε εσεις να το κανουν,υποχρεωνοντας τους,να πληρωσουν.

Επρεπε ΗΔΗ να του εχετε κανει εξωδικο και να δεις πως θα πληρωνε.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Αυτό θα το δεις στον κανονισμό της πολυκατοικίας...συνήθως συμφωνείται μετά του οικοπεδούχου απαλλαγή για έξι ή δώδεκα μήνες...

Τι ποσοστό συμφωνίας πρεπει να υπαρχει μεταξυ ιδιοκτητων πολυκατοικιας για να συμφωνησουν στην αλλαγη ή οχι κεντρικης θερμανσης πετρελαιου με φυσικο αεριο; Αν το καταστατικο της πολυκατοικιας λεει αλλο ποσοστό;

Χρειάζεται απόφαση με πλειοψηφία του 50 % και άνω, ανεξαρτήτως του τι έχει προβλεφθεί στον κανονισμό για τις αποφάσεις των Γ.Σ...

Καλησπερα παιδια εχω ενα προβληματακι κι εγω με την οικοδομη μικρο βεβαια αλλα με τρωει το αδικο... η πολυκατοικια ειναι τριοροφη στον τριτο αυτοι που κατοικουν απουσιαζουν στο εξωτερικο ερχονται που και που μεσα στο χρονο 3-4-5 φορες υποστηριζουν οτι δεν πρεπει να πληρωνουν ρευμα.. στον 1ο οροφο επειδη ειναι σε αντιπαραθεση μαζι τους λενε οτι πρεπει να πληρωνουν εφοσον ερχονται και διατηρουν σπιτι.. να σημειωσο οτι τα μονα κοινοχρηστα ειναι το ρευμα μιας και δεν υπαρχει ασασνερ και καθαριστρια καθαριζουμε μονοι... ετσι λοιπον εδω και 6-7 μηνες δεν πληρωναμε εγω και ο αλλος στον πρωτο (εγω δεν ειχα προβλημα του ειπα να πληρωσουμε δια 2) μαζευτηκαν 80 ευρω και μου λεει οτι δεν πληρωνει αυτος και θα μας το κοψουν ωραια του λεω ας τ πληρωσουμε και να το κοψουμε... τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση? μιας και δεν θελουν ρευμα εχω εγω την ικανοτητα να ξηλωσω τους διακοπτες τους και να το κρατησω σε μενα? ητε ως κοινοχρηστο ητε στο ονομα μου??? ευχαριστω για τις ιδεες και τις βοηθειες...

Από την στιγμή που το ρεύμα είναι κοινόχρηστο, κανείς δεν δικαιούται να κάνει παρεμβάσεις μονομερώς...

Μπορεί , όμως, ο οιοσδήποτε συνιδιοκτήτης, να προβεί σε αναγκαίες δαπάνες (εν προκειμένω την αποπληρωμή του ηλ.ρεύματος) και να απαιτήσει μετά την καταβολή της αναλογούσης δαπάνης παρά των υπολοίπων συνιδιοκτητών, σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής τους που προβλέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας..

παιδια καλησπερα!

ειχα γραψει παλιοτερα για ενα θεμα που εχω με την απο κατω μου!

τελος παντων να μην πολυλογώ δεν αξιώθηκα να μετακομισω αλλα θα το κανω αυτο το μηνα γιατι εχω φτασει στο αμην!

στο θεμα μου!

η κυρια απο κατω ενοχλείται με τα παντα! γιατι ξυρίζομαι γιατι αναπνεω γιατι βλεπω tv γιατι γιατι γιατι!

με το παραμικρο ανεβαινει πανω και βαράει μπουνιες την πορτα(ναι καλα ακουσατε μπουνιες!!!)

την παρασκευη πλεον ξεπερασαμε καθε οριο!

γυρισα σπιτι 3 η ωρα το βραδυ ανοιξα το ψυγείο να πιω νερο και κατα λαθος ακουμπησα λιγο την καρεκλα!(χωρις καμια υπερβολη)..

ανεβηκε πανω σε πεντε λεπτα μεσα βαρουσε την πορτα μου κλοτσιές(!!!!!!)!

την ανοιξα εγινε ο χαμος(αν ηταν αντρας θα ειχε πεσει ξυλο σοβαρα μιλαω..)..!

εγω πως μπορω να προστατευτώ ρε παιδια απο ολο αυτο μεχρι να μετακομίσω?

τι πρεπει να κανω?

να φωναξω την αστυνομια?

σοβαρα τωρα...

Το πλέον ανώδυνο (οικονομικώς) είναι να απευθυνθείς στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και να σου δώσει μία εισαγγελική παραγγελία να την καλέσουν στο Α.Τ. για εξηγήσεις..

Περαιτέρω, μπορείς να καταθέσεις μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης ή ενδεχομένως για έργω εξύβριση , ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή της προσωπικότητός σου ή και της νομής - κατοχής σου επί του ακινήτου...

Το πλέον ανώδυνο (οικονομικώς) είναι να απευθυνθείς στον Εισαγγελέα υπηρεσίας και να σου δώσει μία εισαγγελική παραγγελία να την καλέσουν στο Α.Τ. για εξηγήσεις..

Περαιτέρω, μπορείς να καταθέσεις μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης ή ενδεχομένως για έργω εξύβριση , ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή της προσωπικότητός σου ή και της νομής - κατοχής σου επί του ακινήτου...

αυτο μου ειπε ο δικηγορος μου σημερα!

εχω τοσα νευρα που με το ζορι κρατιεμαι να μην το κανω!

αν την ωρα που ξανανεβει φωναξω την αστυνομία θα κερδισω κατι?

Ενδεχομένως τον εκφοβισμό της και εάν δεν καταθέσεις μήνυση, τα έξοδα αυτής...

οκ thanks!

θα μετακομισω εννοείται αυτο αλλα αν ξαναγινει σκηνικό οπως της παρασκευης θελω να ειμαι καλυμμένος!

φιλε μου ,ασε περα τις μυνησεις.Ηρθε η ωρα να το κανεις το ψυχικο :)
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

kai pos to kano auto ?? episis otan kapoios leipei kai erxetai 2-3 fores to xrono einai upoxreomenos na plironei ta koinoxrista??? dld to reuma mono gt kati allo den uparxei euxaristo...

kai pos to kano auto ?? episis otan kapoios leipei kai erxetai 2-3 fores to xrono einai upoxreomenos na plironei ta koinoxrista??? dld to reuma mono gt kati allo den uparxei euxaristo...

Μην γράφεις greeklish

φιλε μου ,ασε περα τις μυνησεις.Ηρθε η ωρα να το κανεις το ψυχικο :)

:lol::lol::lol::lol::lol:

Ασε με ρε φιλε με την τρελη....:lol::lol:

Παιδιά γεια σας,

Στην οικοδομή μας έχει εγκατασταθεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών, χωρίς να ερωτηθούν αρχικά οι ένοικοι. Στην διάρκεια των εργασιών του φροντιστηρίου, μαζεύτηκαν υπογραφές για να μην λειτουργήσει, αλλα η οικοπεδούχος που έχει 5 διαμερίσματα, έκανε το δικό της. Να σημειωθεί, ότι είμαστε 13 διαμερίσματα (εκ των οποίων τα 5 είναι της οικοπεδούχου) και κάθε φορά που γίνεται κάτι στην οικοδομή, μας λέει, ότι επειδή έχει το 50% (έτσι ισχυρίζεται) μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Καταστατικό ΔΕΝ υπάρχει. Επίσης, να αναφέρουμε, ότι το φροντιστήριο, σαν επαγγελματική στέγη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΩΣΗ.

Στην περίπτωση αυτή, τί συμβαίνει?????????

Διότι, το φροντιστήριο στεγάζεται στον 1ο όροφο και από κάτω μένει οικογένεια με παιδιά που διαβάζουν, με αποτέλεσμα καθ' όλης της διάρκειας της ημέρας να μην υπάρχει ησυχία.

Κανονισμος ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει .Αν το Φροντηστηριο πηρε αδεια λειτουργια δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Παιδιά γεια σας,

Στην οικοδομή μας έχει εγκατασταθεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών, χωρίς να ερωτηθούν αρχικά οι ένοικοι. Στην διάρκεια των εργασιών του φροντιστηρίου, μαζεύτηκαν υπογραφές για να μην λειτουργήσει, αλλα η οικοπεδούχος που έχει 5 διαμερίσματα, έκανε το δικό της. Να σημειωθεί, ότι είμαστε 13 διαμερίσματα (εκ των οποίων τα 5 είναι της οικοπεδούχου) και κάθε φορά που γίνεται κάτι στην οικοδομή, μας λέει, ότι επειδή έχει το 50% (έτσι ισχυρίζεται) μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Καταστατικό ΔΕΝ υπάρχει. Επίσης, να αναφέρουμε, ότι το φροντιστήριο, σαν επαγγελματική στέγη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΩΣΗ.

Στην περίπτωση αυτή, τί συμβαίνει?????????

Διότι, το φροντιστήριο στεγάζεται στον 1ο όροφο και από κάτω μένει οικογένεια με παιδιά που διαβάζουν, με αποτέλεσμα καθ' όλης της διάρκειας της ημέρας να μην υπάρχει ησυχία.

πρεπει να υπαρχει καταστατικο.

ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ καλεις την αστυνομια σε ωρες κοινης ησυχιας.

συνηθως στα καταστατικα δεν υοαρχουν περιορισμοι για την χρηση (τηρω μια επιφυλαξη στα λεγομενα μου, για τα διαμερισματα) οποτε πας υποθυκοφυλακειο και το αναζητας.

ΥΓ. χρονια τωρα 13/2=6,5 οποτε πεστε της οτι τα 50% ειναι 7διαμερισματα.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

πρεπει να υπαρχει καταστατικο.

ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ καλεις την αστυνομια σε ωρες κοινης ησυχιας.

συνηθως στα καταστατικα δεν υοαρχουν περιορισμοι για την χρηση (τηρω μια επιφυλαξη στα λεγομενα μου, για τα διαμερισματα) οποτε πας υποθυκοφυλακειο και το αναζητας.

ΥΓ. χρονια τωρα 13/2=6,5 οποτε πεστε της οτι τα 50% ειναι 7διαμερισματα.

το 50% αφορα χιλιοστα οχι οπως το γραφεις.μην μπερδευετε τον ανθρωπο.αν τα 5 διαμερισματα της ειναι 50+1 χιλιοστα εχει πλειοψηφια.

το 50% αφορα χιλιοστα οχι οπως το γραφεις.μην μπερδευετε τον ανθρωπο.αν τα 5 διαμερισματα της ειναι 50+1 χιλιοστα εχει πλειοψηφια.

χοντρικα το γραφω ετσι.

απο την στιγμη που "δεν υπαρχει καταστατικο" εχουν μελετη μηχανικου χιλιοστων ψηφου;

Εάν δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας (μάλλον απίθανο) θα πρέπει να αναρωτηθείς τα εξείς :

Ο μισθωμένος χώρος είναι εκ κατασκευής διαμέρισμα ή επαγγελματική στέγη...;

Πληρούνται οι προπϋποθέσεις σχετικώς με την καταλληλότητα του κτιρίου κατά τον νόμο ( http://neodynamiko.gr/forum/index.php?topic=29.0 )...;

Εάν όχι, απευθυνθείτε στην κατά τόπον Διευθύνση και Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας..