Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η εναλλακτική λύση που προσφέρεις φίλε Lurker, είναι σεβαστή αλλά όμως :

Πρέπει να επισημάνω ότι νομικώς, όταν προσβάλλεται η νομή σου ή η συννομή σου επί κοινοχρήστου χώρου, ο Αστικός Κώδικας σου δίνει το δικαίωμα να αποκρούσεις ακόμη και διά της βίας την προσβολή ή την αποβολή σου από αυτήν, αρκεί τούτο να γίνει μέσα στα αμέσως πολυ στενά χρονικά όρια της προσβολής (πρόκειται περί της ''αυτοδύναμης προστασίας της νομής'')...από εκεί και πέρα, υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθείς για αυτοδικία...

Δεν εννοούσα να χειροδικήσει. Μπορεί πολύ απλά να αφαιρέσει τις γλάστρες και ότι άλλο έχει καταπατήσει τον κοινόχρηστο χώρο. Ούτε βία, ούτε βρισιές ούτε τίποτα.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κανονικά θα έπρεπε να διαγραφούν 2 γραμμές από το μήνυμα μου και όχι ολόκληρο...

Τέλοσπάντων, το ξαναγράφω.

Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ σε δικαστήριο να καταθέσω ότι συμφώνησα να μην πληρώσω τον ΦΠΑ, πόσο μάλλον να το απαιτώ κιόλας !!! Εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι συμφωνήσατε σε τελική τιμή 10.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ έχει καλώς. Από όσα διάβασα όμως , το συμφωνητικό που υπάρχει δείχνει ξεκάθαρα την τιμή της υπηρεσίας και δεν αναφέρει τον ΦΠΑ. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να "εννοείται" στην τιμή ο ΦΠΑ, ο οποίος είναι, ούτως η άλλως, προστιθέμενη αξία στη συμφωνηθείσα τιμή της υπηρεσίας. Προσωπικά δεν βλέπω να έχετε πολλές ελπίδες να τα γλυτώσετε, αλλά ... καλή επιτυχία.

+1

Η φωνη της λογικης.

(Ειναι κομματι εκτος αυτης,το να πας σε Δικαστηριο για να πεις οτι συμφωνησες-απαιτησες, να μη βαλει ΦΠΑ,και τωρα τον εκβιαζεις διοτι απλως εβαλε).

Πως το λενε, προκλητικό,για να εκφραστω ευγενικά).

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Δεν εννοούσα να χειροδικήσει. Μπορεί πολύ απλά να αφαιρέσει τις γλάστρες και ότι άλλο έχει καταπατήσει τον κοινόχρηστο χώρο. Ούτε βία, ούτε βρισιές ούτε τίποτα.

Η αυτοδικία δεν περιλαμβάνει μόνον την έννοια της χειροδικίας, αλλά οιαδήποτε αυτογνώμονη δράση χωρίς την συνδρομή και τους όρους της απονομής δικαιοσύνης...έτσι λοιπόν, εάν διευθετήσω με τον δικό μου τρόπο μία κατάσταση, είτε έχω είτε δεν έχω δίκαιο επί της ουσίας, υπόκειμαι στις διατάξεις της αυτοδικίας... (εξαιρουμένης βεβαίως, της ήδη προαναφερθείσης αυτοδύναμης προστασίας της νομής..)

Η αυτοδικία δεν περιλαμβάνει μόνον την έννοια της χειροδικίας, αλλά οιαδήποτε αυτογνώμονη δράση χωρίς την συνδρομή και τους όρους της απονομής δικαιοσύνης...έτσι λοιπόν, εάν διευθετήσω με τον δικό μου τρόπο μία κατάσταση, είτε έχω είτε δεν έχω δίκαιο επί της ουσίας, υπόκειμαι στις διατάξεις της αυτοδικίας... (εξαιρουμένης βεβαίως, της ήδη προαναφερθείσης αυτοδύναμης προστασίας της νομής..)

Δεν είμαι νομικός αλλά, απ' ότι θυμάμαι η δικαιοσύνη εξετάζει εκτός της νομιμότητας και τη σκοπιμότητα μιας πράξης (εν προκειμένω αφαίρεση γλαστρών, παράνομος τοποθετημένες οι οποίες προκαλούν φθορές σε διαμέρισμα).

Άλλωστε γιατί ένα δικαστήριο να τιμωρήσει εμένα για τον παραπάνω λόγο και όχι αυτόν που παρανόμησε εξ αρχής. Άλλωστε δεν υπάρχει πρόκληση σωματικής βλάβης. Προσωπικα θα το ονόμαζα "καθαρισμός κοινόχρηστου χώρου". Νομικίστικη έκφραση μεν, απόλυτα αποδεχτή από το νόμο δε.

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Ειχα κανει συμβολαιο την ανοιξη για 2 χρονια και τωρα λογω οικονομικων δυσκολιων δε μπορω να πληρωνω το ενοικιο του σπιτιου και πρεπει να παω σε ενα φτηνοτερο σπιτι.Εχω ακουσει οτι για να μην εχω επιπτωσεις που φευγω πριν ληξει το συμβολαιο μου πρεπει να στειλω εξωδικο τουλαχιστον ενα μηνα πριν.Ισχυει κατι τετοιο και αν ναι ποσο κοστιζει;

Δεν είμαι νομικός αλλά, απ' ότι θυμάμαι η δικαιοσύνη εξετάζει εκτός της νομιμότητας και τη σκοπιμότητα μιας πράξης (εν προκειμένω αφαίρεση γλαστρών, παράνομος τοποθετημένες οι οποίες προκαλούν φθορές σε διαμέρισμα).

Άλλωστε γιατί ένα δικαστήριο να τιμωρήσει εμένα για τον παραπάνω λόγο και όχι αυτόν που παρανόμησε εξ αρχής. Άλλωστε δεν υπάρχει πρόκληση σωματικής βλάβης. Προσωπικα θα το ονόμαζα "καθαρισμός κοινόχρηστου χώρου". Νομικίστικη έκφραση μεν, απόλυτα αποδεχτή από το νόμο δε.

'' Αρθρο 331 Ποινικού Κώδικα

Οποιος ασκεί αυθαίρετα αξίωση σχετική με δικαίωμα που ή το έχει πραγματικά ή από πεποίθηση το οικειοποιείται τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.''

Αυτά μας λέει ο Ποινικός Κώδικας σε αντίθεση με αυτά που εικάζεις ότι είναι ''αποδεκτά από τον νόμο''...επομένως δεν έχει σημασία εάν πράγματι το δικαίωμά σου είναι στοιχειοθετημένο ή όχι...ο νόμος τιμωρεί την αυθαίρετη ικανοποίηση χωρίς να εξετάζει την ουσία του δικαιώματος...ειδάλλως φαντάσου τι θα γινόταν...και πιστεψέ με : έχουν τιμωρηθεί πολλοί που ενέργησαν αυτοβούλως άνευ της συνδρομής δικαστικής προστασίας..

Εν προκειμένω μπορεί να μην γίνει και τίποτε, αλλά εγώ όφειλα να κάνω τις επισημάνσεις μου...

Ειχα κανει συμβολαιο την ανοιξη για 2 χρονια και τωρα λογω οικονομικων δυσκολιων δε μπορω να πληρωνω το ενοικιο του σπιτιου και πρεπει να παω σε ενα φτηνοτερο σπιτι.Εχω ακουσει οτι για να μην εχω επιπτωσεις που φευγω πριν ληξει το συμβολαιο μου πρεπει να στειλω εξωδικο τουλαχιστον ενα μηνα πριν.Ισχυει κατι τετοιο και αν ναι ποσο κοστιζει;

Ισχύει ό,τι λέει το μισθωτήριο συμβόλαιό σου... όπως έχουμε επισημάνει επανειλλημένως, η άκαιρος αποχώρησίς σου (που δεν οφείλεται σε ανωτέρα βία) δίνει το δικαίωμα στον εκμισθωτή να αναζητήσει όλα τα μισθώματα μέχρις πέρατος της συμβατικής διάρκειας της μισθώσεως και για όσο χρονικό διάστημα παραμένει άνευ υπαιτιότητός του το μίσθιο κενό..εν πάση όμως περιπτώσει, κάνε μία συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, αλλά να ξέρεις ότι ούτως ή άλλως τυχόν εγγύηση που έχεις ήδη καταβάλλει, καταπίπτει υπέρ του...

Ως γνωστόν άσκοπες κατά την συνήθη πρακτική νομικές ενέργειες,απορίπτονται κατά κόρον,και μένουν τα έξοδα και ο χαμένος χρόνος.

Αν στην παραπάνω περίπτωση ένας μηχανικός αναφέρει μια επικινδυνότητα λόγω υγρασίας κλπ. το λόγο τον έχει ο διαχειριστής και αλλάζει το θέμα:wacko:

Edited by Starenios

'' Αρθρο 331 Ποινικού Κώδικα

Οποιος ασκεί αυθαίρετα αξίωση σχετική με δικαίωμα που ή το έχει πραγματικά ή από πεποίθηση το οικειοποιείται τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.''

Αυτά μας λέει ο Ποινικός Κώδικας σε αντίθεση με αυτά που εικάζεις ότι είναι ''αποδεκτά από τον νόμο''...επομένως δεν έχει σημασία εάν πράγματι το δικαίωμά σου είναι στοιχειοθετημένο ή όχι...ο νόμος τιμωρεί την αυθαίρετη ικανοποίηση χωρίς να εξετάζει την ουσία του δικαιώματος...ειδάλλως φαντάσου τι θα γινόταν...και πιστεψέ με : έχουν τιμωρηθεί πολλοί που ενέργησαν αυτοβούλως άνευ της συνδρομής δικαστικής προστασίας..

Εν προκειμένω μπορεί να μην γίνει και τίποτε, αλλά εγώ όφειλα να κάνω τις επισημάνσεις μου...

Απ' ότι έχω καταλάβει είσαι νομικός και δεν θα αμφισβητήσω αυτό που λες. Το τυπικό της υπόθεσης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση (κατάληψη κοινόχρηστου χώρου) δεν ασκήθηκε αυθαίρετα αξίωση σχετική με δικαίωμα που ή το έχει πραγματικά ή από πεποίθηση; Τι πρέπει να κάνει ο πολίτης για να προστατευτεί από αυτή την παράνομη κατάληψη; Να προσφύγει στα δικαστήρια; No way, χρήματα θα ξοδέψει και θα πάρει και 1-2-3-4-5-6 χρόνια να τελειώσει. Κάποια πιο άμεση, νόμιμη και ανέξοδη λύση υπάρχει;

Και μια άλλη ερώτηση. Ας υποθέσουμε πως κάποιος μου κλείνει το γκαράζ, είναι αργά, δεν τον ξέρω, δεν μπορώ να τον βρω (υποθέτω πως κάποια στιγμή θα το πάρει αλλά δεν ξέρω πότε) ΚΑΙ πρέπει επειγόντως να πάρω το αμάξι μου (γεννάει η γυναίκα μου, πρέπει να πάω κάποιον/α στο νοσοκομείο κλπ). Τι κάνω; Ποια λύση άμεση και νόμιμη μπορώ να βρω; Και αν βρω τρόπο και το μετακινήσω (π.χ. σπρώξω) και μου κάνει μήνυση κλπ ο δικαστής δεν θα εξετάσει και τη σκοπιμότητα της πράξης μου;

Απ' ότι έχω καταλάβει είσαι νομικός και δεν θα αμφισβητήσω αυτό που λες. Το τυπικό της υπόθεσης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση (κατάληψη κοινόχρηστου χώρου) δεν ασκήθηκε αυθαίρετα αξίωση σχετική με δικαίωμα που ή το έχει πραγματικά ή από πεποίθηση; Τι πρέπει να κάνει ο πολίτης για να προστατευτεί από αυτή την παράνομη κατάληψη; Να προσφύγει στα δικαστήρια; No way, χρήματα θα ξοδέψει και θα πάρει και 1-2-3-4-5-6 χρόνια να τελειώσει. Κάποια πιο άμεση, νόμιμη και ανέξοδη λύση υπάρχει;

Και μια άλλη ερώτηση. Ας υποθέσουμε πως κάποιος μου κλείνει το γκαράζ, είναι αργά, δεν τον ξέρω, δεν μπορώ να τον βρω (υποθέτω πως κάποια στιγμή θα το πάρει αλλά δεν ξέρω πότε) ΚΑΙ πρέπει επειγόντως να πάρω το αμάξι μου (γεννάει η γυναίκα μου, πρέπει να πάω κάποιον/α στο νοσοκομείο κλπ). Τι κάνω; Ποια λύση άμεση και νόμιμη μπορώ να βρω; Και αν βρω τρόπο και το μετακινήσω (π.χ. σπρώξω) και μου κάνει μήνυση κλπ ο δικαστής δεν θα εξετάσει και τη σκοπιμότητα της πράξης μου;

εαν καποιος σου κλεισει το γκαραζ εννοειται οτι δεν σπρωχνεις το αυτοκινητο του αλλα φωναζεις την αστυνομια και αναλαμβανει αυτη, αμα τωρα υπαρχουν πραγματα και δεν σε αφηνουν να βγεις απλα τον ειδοποιεις να κατεβει να τα παρει αμεσως

Εάν κάποιος σου κλείσει την θέση σταθμεύσεως και αντιδράσεις άμεσα, σαφώς και ευρίσκεσαι εντός των ορίων της αυτοδύναμης προστασίας της νομής σου, όπως έχω ήδη προαναφέρει...εάν όμως σου έχει κλείσει την θέση εδώ και 2-3 μήνες και ξαφνικά ''θυμήθηκες'' ότι έχεις κάποιο δικαίωμα να προστατεύσεις, τότε εάν δεν θες να έχεις τις συνέπειες της αυτοδικίας, θα πρέπει μόνον δικαστικώς να κινηθείς.

Βεβαιώς, το να σε αποκλείσει κάποιος από την θέση σταθμεύσεώς σου αποτελεί συνήθως μία πιο ξεκάθαρη περίπτωση από την χρήση της ταράτσας...και εάν με ρωτάς ποια είναι η πλεόν ανέξοδη λύση αλλά ταυτοχρόνως και νόμιμη σου απαντώ : ΔΕΝ υπάρχει...δυστυχώς η ανέξοδη λύση δεν είναι νόμιμη...ή θα αφαιρέσεις αυτοβούλως τα φυτά από το δώμα, ή θα παίξεις ξύλο και θα διαπληκτισθείς με τον διαχειριστή, ο οποίος με την σειρά του θα επανατοποθετήσει τα φυτά και πάει λέγοντας...ελπίζω να καταλαβαίνεις τον φαύλο κύκλο που δημιουργείται..

Και για να κατανοήσεις πως έχουν τα πράγματα : Κάποια κυρία τοποθετεί μπάρα (τύπου ΠΙ) στην άκρη του δρόμου (ούτε καν στο πεζοδρόμιο)...ο γείτονας πάει και την αφαιρεί, τρώει μια μήνυση για αυτοδικία και...καταδικάζεται μετά βαϊων και κλάδων και μάλιστα ασχέτως του εάν επί της ουσίας είχε άδικο η κυρία (που είχε)...

Από εκεί και πέρα ο καθείς μπορεί να πράξει όπως προαιρείται..εγώ απλώς μοιράζομαι τις εμπειρείες και την γνώση μου..

Edited by greece_gus

Ως γνωστό και οι δύο πλευρές έχουν δικαιώματα,ανάλογα την ερμηνεία που θα επικαλεστεί κάθε πλευρά και σκοπός είναι να μην μπλέξει κανείς με το παραμικρό με θεωρίες και έξοδα με αμφίβολο αποτέλεσμα :)

Από τον Αστικό κώδικα :

Άρθρο 281

Κατάχρηση δικαιώματος

Η άσκηση του δικαιώματος απαγορεύεται αν υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη ή τα χρηστά ήθη ή ο κοινωνικός ή οικονομικός σκοπός του δικαιώματος.

Άρθρο 282

Αυτοδικία

Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία) επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης.

Άρθρο 283

Όποιος αυτοδικεί χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ή υπερβαίνει το μέτρο που είναι αναγκαίο για την ανατροπή του κινδύνου, έχει υποχρέωση αποζημίωσης. Την ίδια υποχρέωση έχει και αν νόμιζε από πλάνη ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις του νόμου.

Άρθρο 284

Άμυνα

Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η υπεράσπιση που επιβάλλεται σε κάποιον για να αποτρέψει παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον του ίδιου ή τρίτου.

Άρθρο 285

Κατάσταση ανάγκης

Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η καταστροφή ξένου πράγματος εφόσον είναι αναγκαία για να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος που απειλεί δυσανάλογα μεγαλύτερη ζημία αυτού που επιχειρεί την καταστροφή ή άλλου.

Edited by Starenios

Και για να κατανοήσεις πως έχουν τα πράγματα : Κάποια κυρία τοποθετεί μπάρα (τύπου ΠΙ) στην άκρη του δρόμου (ούτε καν στο πεζοδρόμιο)...ο γείτονας πάει και την αφαιρεί, τρώει μια μήνυση για αυτοδικία και...καταδικάζεται μετά βαϊων και κλάδων και μάλιστα ασχέτως του εάν επί της ουσίας είχε άδικο η κυρία (που είχε)...

Από εκεί και πέρα ο καθείς μπορεί να πράξει όπως προαιρείται..εγώ απλώς μοιράζομαι τις εμπειρείες και την γνώση μου..

Ok, κατάλαβα. Σίγουρα θα δημιουργηθεί φαύλος κύκλος και δεν θα βγει άκρη ακόμη και μετά από δικαστήριο υποθέτω (μιας και αν ο χαμένος είναι ο διαχειριστής τότε θα βρει άλλο τρόπο να τη σπάσει στον ιδιοκτήτη του ρετιρέ).

Με αφορμή το παραπάνω στη παράθεση, έχω την εξής απορία:

Ο δρόμος που μένω είναι υποτίθεται διπλής κατεύθυνσης. Αυτό ήταν εφικτό πριν 10 χρόνια τώρα όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν. Το πρόβλημα μου είναι το εξής.

Στη πλευρά που είναι οι πολυκατοικία σε 2 σημεία παρκάρουν ελαφρώς πάνω στο πεζοδρόμιο (η μία ρόδα και αυτή ίσα ίσα) αυτοκίνητα.

Στο πρώτο σημείο συχνά-πυκνά "κλείνεται" η είσοδος της πολυκατοικίας (από το πεζοδρόμιο προς την πόρτα).

Στο δεύτερο σημείο δυσκολεύει την έξοδό μου από το γκαράζ. Βγαίνω ευθεία αλλά όταν στρίβω δεξιά να βγω στο δρόμο το παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε συνδυασμό με το απέναντι μου δυσκολεύουν την έξοδο στο δρόμο (με άλλα λόγια κάνω το σταυρό μου μην χτυπήσω κανένα από τα αυτοκίνητα).

Νομιμοποιούμε λοιπόν να βάλω στα 2 σημεία αυτά από 2 κολονάκια αυτά τα πλαστικά ίσα ίσα να γλύφουν το πεζοδρόμιο για να μην παρκάρουν; Θέλω άδεια από το δήμο; Θέλω το ok της συνέλευσης της πολυκατοικίας; Μη γελάτε γιατί υπάρχουν φορές που τσάντες με ψώνια δεν μπορείς να περάσεις (δεν συζητώ για μεγαλύτερα αντικείμενα, no way) ή φορές που πρέπει να κάνεις κύκλο το πεζοδρόμιο για να μπεις απλά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Θα κανω μια ερωτηση αλλα δεν ξερω αν "κολλαει" με το θεμα.Μια κυρια απεναντι απο την πολυκατοικια που μενω εχει μια μονοκατοικια με θεση parking.Απο βιτσιο προφανως δε βαζει το αυτοκινητο στο parking αλλα στο δρομο, στον οποιο μονιμως κραταει μια θεση με ενα τενεκε λαδιου.Επισης βαζει ενα τενεκε λαδιου εξω απο την εισοδο του σπιτιου της για να μην παρκαρει κανεις.Συνολικα κραταει 3 θεσεις ενω διακαιουται μια μονο,αυτη εξω απο το parking.Τι μπορω να κανω;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Νομιμοποιούμε λοιπόν να βάλω στα 2 σημεία αυτά από 2 κολονάκια αυτά τα πλαστικά ίσα ίσα να γλύφουν το πεζοδρόμιο για να μην παρκάρουν; Θέλω άδεια από το δήμο; Θέλω το ok της συνέλευσης της πολυκατοικίας; Μη γελάτε γιατί υπάρχουν φορές που τσάντες με ψώνια δεν μπορείς να περάσεις (δεν συζητώ για μεγαλύτερα αντικείμενα, no way) ή φορές που πρέπει να κάνεις κύκλο το πεζοδρόμιο για να μπεις απλά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Για ζητήματα παρανόμου σταθμεύσεως εξυπακούεται ότι θα ζητήσεις την συνδρομή της Αστυνομίας, ειδάλλως δικαστικώς με άσκηση ασφαλιστικών μέτρων...για την τοποθέτηση οιασδήποτε κατασκευής σε κοινόχρηστο-δημοτικό χώρο, απαιτείται άδεια του Δήμου, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να χρεωθείς πρόστιμο για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου...

Θα κανω μια ερωτηση αλλα δεν ξερω αν "κολλαει" με το θεμα.Μια κυρια απεναντι απο την πολυκατοικια που μενω εχει μια μονοκατοικια με θεση parking.Απο βιτσιο προφανως δε βαζει το αυτοκινητο στο parking αλλα στο δρομο, στον οποιο μονιμως κραταει μια θεση με ενα τενεκε λαδιου.Επισης βαζει ενα τενεκε λαδιου εξω απο την εισοδο του σπιτιου της για να μην παρκαρει κανεις.Συνολικα κραταει 3 θεσεις ενω διακαιουται μια μονο,αυτη εξω απο το parking.Τι μπορω να κανω;

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωσή σου...μπορείς να κάνει μία καταγγελία στον Δήμο για την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου και μάλιστα με μόνιμο και σταθερό τρόπο..σε παρόμοια περίπτωση, θυμάμαι ότι ο Δήμος επέβαλε προσφάτως πρόστιμο ύψους 300 €, το οποίο και κοινοποίησε στον παρανομούντα...

Καλησπέρα σας.

Καταρχάς, greece_gus, Lucker και Starenios σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πολύ χρήσιμες οι νομικές γνώσεις για το πότε νομιμοποιούμαστε να ενεργήσουμε αυτοβούλως. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι το πρόβλημα πρέπει να ξεριζώνεται τη στιγμή που εμφανίζεται. Αλλά όπως είχα πει στο αρχικό μήνυμα είχαμε γενικά καλές σχέσεις, και δεν πίστευα ότι θα προχωρούσε σε κατάληψη κυριολεκτικά της ταράτσας χωρίς να ρωτήσει εμένα που είναι το ταβάνι μου. Νόμιζα πως θα έβαζε 5 με 10 γλάστρες να κάνει το ψώνιο του. Κι ακόμα ότι αν του έλεγα πως αρχίζω να έχω πρόβλημα θα τις απομάκρυνε. Μέγα λάθος όμως.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κι εγώ πίστευα πως δε νομιμοποιούμαι πλέον να αφαιρέσω τις γλάστρες μόνος μου. Κάτι σα φθορά περιουσίας το εκλαμβάνω. Θα του μιλήσω μέσα στην εβδομάδα ακόμα μια φορά αλλά δεν περιμένω πολλά πράγματα καθώς με έχει ήδη "γράψει".

Σκέφτηκα να στείλω ένα εξώδικο με κοινοποίηση και στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, αφού αν πάθει κάτι το ταβάνι αυτόν θα πρέπει κυνηγήσω νομικά και μετά θα προσφύγει εκείνος εναντίον του ενοικιαστή, αν κατάλαβα καλά από αυτά που διάβασα στις προηγούμενες σελίδες, μήπως και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν έχει όρεξη για τρεχάματα στα δικαστήρια και του τραβήξει εκείνος τα λουριά.

Αν όμως δεν πιάσει αυτό και αναγκαστώ να τον μηνύσω, μπορώ να ζητήσω ασφαλιστικά μέτρα ώστε να απομακρύνει τις γλάστρες μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση???

Γιατί αν εκδικαστεί σε πχ. 3 ή 4 χρόνια μάλλον θα έχω αποκτήσει πρόβλημα.

Και κάτι ακόμα, στο εξώδικο πρέπει να υπάρχει αυτή η αυτοψία του μηχανικού? (την οποία ομολογώ ότι δε γνώριζα)

Αφού και πρόβλημα με την υγρασία να μην είχα, χρησιμοποιεί παράνομα τον χώρο. Καμία συνέλευση πολυκατοικίας, καμιά πλειοψηφία δεν αποφάσισε να μπουν γλάστρες εκεί.

ioma εγώ όταν βρίσκω στον δρόμο τενεκέδες, καρέκλες ή κώνους να κρατάνε θέσεις, τα μετακινώ 2 μέτρα και όλα καλά. Μέχρι τώρα δεν είχε διαμαρτυρηθεί κανένας. Άλλωστε μια μικρή μετακίνηση σε ένα άνευ αξίας αντικείμενο δεν θα κάνει κανέναν να ασχοληθεί.

Edited by Nikos_s3

Στην θέση σου θα ξεκινούσα με μία έντονη διαμαρτυρία και εν συνεχεία με μία εξώδικο πρόσκληση (δεν στοιχίζει πολλά) στην οποία θα μνημονεύεται η έκθεση αυτοψίας του μηχανικού...

Τα ασφαλιστικά μέτρα είναι πάντοτε πρόσφορα όταν υφίσταται κατεπείγον λόγος...(βεβαίως εάν είσαι τυχερός μπορεί και να ξεραθούν τα φυτά είτε από φυσικά αίτια ή δεν ξέρω πως αλλιώς...)

Κατάλαβα, πρέπει να στραφώ στην υγρασία, παρά στην κατάληψη του χώρου..

Και να ξεραίνονταν τα φυτά δε θα έβγαινε τίποτα, βάζει ζαρζαβατικά οπότε δεν πτοείται, τα ανανεώνει.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Ως ένοικος έχω κάποιον περιορισμό για τις τρύπες?

Βασικά επειδή νοικιάζω σε πολύ μικρό χώρο (50τμ) θέλω να εκμεταλλευτώ τους τοίχους σε σαλόνι, κουζίνα για ράφια και να κρεμάω αντικείμενα.

Μπορεί μετά ο ιδιοκτήτης να μου κάνει κάποια φασαρία ή να γίνει θέμα για την εγγύηση?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Δεν υπάρχει ευθύνη για τις ζημίες που προέρχονται από την συνήθη χρήση...αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις και παραδώσεις αντί για μίσθιο ελβετικό τυρί από τις τρύπες...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Υποθέτω ότι τρύπες για καρφιά δεν θα δημιουργήσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλημερα παιδια θα ηθελα μια υπευθυνη απαντηση στην ερωτηση μου σας παρακαλω πολυ,διοτι μαλλον εχω μπλεξει,η εγω τα μπλεκω απο μονος μου...:p:p

Ειμαι νεος σε νεα πολυκατοικια,φυσικα εμεναν πιο παλια πριν παω εγω ορισμενα ατομα 3 οικογενειες,ολοι επερναν απο κοινο ρολοι της ΔΕΗ δηλ εργοταξιο που πληρωνωταν απο τον κατασκευαστη.Δηλ δεν ειχαν ουτε κοινοχρηστα ουτε τιποτα,ειχαν βαλει και ενα Α ποσο για πετρελαιο,οταν πηγα εγω τους ειπα οτι θα λειτουργησω το καλοριφερ μιας που εχω κ μωρο παιδι ηταν κ χειμωνας κ οσο καταναλωσω απο τον μετρητη μου θα το πληρωσω,δινοντας το σε εταιρια να νμας το βγαλει οπως κ εγινε....με το που βγαλανε το ''κουστουμι'' τους τα εδωσα...δεν μου ειπαν για καποιο αποθεματικο ομως,τωρα μου το ζητανε,δεν ειμαι αρνητικος αλλα ζητανε 200 ευρω για αποθεματικο,αυτο αναφερετε το ποσο καπου,η το εχουν βγαλει απο μονοι τους? Οπως επισης ποτε μπορω εχω το περιθωριο να το δωσω...?? Υπαρχει αποθεματικο της πλυκατοικιας η ξεχωριστο για το πετρελαιο....

Με την πληρωμη του αποθεματικου σου δεινουν καποιο αποδεικτηκο οτι τα πληρωσες.....??? Ελπιζω να τα πληρωνεις μια φορα...κ οταν φυγεις στα δινουν...???

android or ios or wm......who cares.....???

Καλημερα παιδια θα ηθελα μια υπευθυνη απαντηση στην ερωτηση μου σας παρακαλω πολυ,διοτι μαλλον εχω μπλεξει,η εγω τα μπλεκω απο μονος μου...:p:p

Ειμαι νεος σε νεα πολυκατοικια,φυσικα εμεναν πιο παλια πριν παω εγω ορισμενα ατομα 3 οικογενειες,ολοι επερναν απο κοινο ρολοι της ΔΕΗ δηλ εργοταξιο που πληρωνωταν απο τον κατασκευαστη.Δηλ δεν ειχαν ουτε κοινοχρηστα ουτε τιποτα,ειχαν βαλει και ενα Α ποσο για πετρελαιο,οταν πηγα εγω τους ειπα οτι θα λειτουργησω το καλοριφερ μιας που εχω κ μωρο παιδι ηταν κ χειμωνας κ οσο καταναλωσω απο τον μετρητη μου θα το πληρωσω,δινοντας το σε εταιρια να νμας το βγαλει οπως κ εγινε....με το που βγαλανε το ''κουστουμι'' τους τα εδωσα...δεν μου ειπαν για καποιο αποθεματικο ομως,τωρα μου το ζητανε,δεν ειμαι αρνητικος αλλα ζητανε 200 ευρω για αποθεματικο,αυτο αναφερετε το ποσο καπου,η το εχουν βγαλει απο μονοι τους? Οπως επισης ποτε μπορω εχω το περιθωριο να το δωσω...?? Υπαρχει αποθεματικο της πλυκατοικιας η ξεχωριστο για το πετρελαιο....

Με την πληρωμη του αποθεματικου σου δεινουν καποιο αποδεικτηκο οτι τα πληρωσες.....??? Ελπιζω να τα πληρωνεις μια φορα...κ οταν φυγεις στα δινουν...???

Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει, ένας νομικός θα μας διαφωτίσει ή μπορεί να λέει κάτι το καταστατικό της πολυκατοικίας (ζήτα το από τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη).

Από τα γραφόμενά σου δεν έχω καταλάβει να είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.

Αν είσαι ιδιοκτήτης πληρώνεις κανονικά το αποθεματικό σε ίσα μέρη (τουλάχιστον στη δική μας πολυκατοικία έτσι έγινε, μικρά-μεγάλα διαμερίσματα το ίδιο έδωσαν).

Αν είσαι ενοικιαστής καλύτερα να ζητήσεις από το ιδιοκτήτη να τα πληρώσει (ή πλήρωσε τα και κράτησε τα από το ενοίκιο, πάντα σε συνεννόηση μαζί του). ΜΗΝ τα πληρώσεις εσύ γιατί πρακτικά ΔΕΝ θα τα πάρεις ποτέ πίσω όταν και αν φύγεις, αν και θα το δικαιούσαι.

Σαν ιδιοκτήτης που νοίκιαζα, πλήρωσα το αποθεματικό, σαν ενοικιαστής μου το πλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

Ελπίζω να βοήθησα

Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει, ένας νομικός θα μας διαφωτίσει ή μπορεί να λέει κάτι το καταστατικό της πολυκατοικίας (ζήτα το από τον διαχειριστή ή τον ιδιοκτήτη).

Από τα γραφόμενά σου δεν έχω καταλάβει να είσαι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.

Αν είσαι ιδιοκτήτης πληρώνεις κανονικά το αποθεματικό σε ίσα μέρη (τουλάχιστον στη δική μας πολυκατοικία έτσι έγινε, μικρά-μεγάλα διαμερίσματα το ίδιο έδωσαν).

Αν είσαι ενοικιαστής καλύτερα να ζητήσεις από το ιδιοκτήτη να τα πληρώσει (ή πλήρωσε τα και κράτησε τα από το ενοίκιο, πάντα σε συνεννόηση μαζί του). ΜΗΝ τα πληρώσεις εσύ γιατί πρακτικά ΔΕΝ θα τα πάρεις ποτέ πίσω όταν και αν φύγεις, αν και θα το δικαιούσαι.

Σαν ιδιοκτήτης που νοίκιαζα, πλήρωσα το αποθεματικό, σαν ενοικιαστής μου το πλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

Ελπίζω να βοήθησα

Ιδιοκτητης ειμαι....αν μπορει κ κανενας αλλος συμφοριτης να με βοηθαγε...Ευχαριστω πολυ παντως...

android or ios or wm......who cares.....???

Ιδιοκτητης ειμαι....αν μπορει κ κανενας αλλος συμφοριτης να με βοηθαγε...Ευχαριστω πολυ παντως...

Τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Οι πολυκατοικίες συνήθως μαζεύουν αποθεματικό κατά την έναρξη λειτουργίας τους ή κατά τη διάρκεια προκειμένου να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες ή τυχόν επισκευές. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση παίρνεται από τη γενική συνέλευση. Αν η γ.σ. έχει ή είχε αποφασίσει αποθεματικό και το ύψος του (200 ευρώ) τότε θα πρέπει να τα καταβάλεις και εσύ. Σε περίπτωση παλαιότερης απόφασης μπόρεις να ζητήσεις από τη διαχειριστή να δεις την απόφαση αυτή.

Το αποθεματικό καθορίζεται πάντοτε βάσει αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως...όταν ο διαχειριστής θα παραγγείλει πετρέλαιο, ή εάν προβεί σε τρέχουσες δαπάνες πώς θα εξοφλήσει εάν δεν έχει ταμειακό απόθεμα..; Εξυπακούεται ότι εκδίδεται απόδειξη καταβολής από τον διαχειριστή..

Σχετικώς με την συνεισφορά ενός εκάστου στο αποθεματικό, εάν το έχει καταβάλλει ο μισθωτής, δικαιούται να το απαιτήσει με την αποχώρησή του..είμαι της γνώμης ότι το αποθεματικό πρέπει να το καταβάλλει εκείνος που κάνει χρήση του διαμερίσματος, είτε είναι ο ιδιοκτήτης είτε ο μισθωτής....μην ξεχνάμε ότι με βάση το μισθωτήριο, ο μισθωτής είναι υπόχρεως να καταβάλλει όλες τις κοινόχρηστες δαπάνες που αναλογούν στο μίσθιο...μεταξύ,δε, αυτών, είναι και το αποθεματικό...