Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κανονικά θα έπρεπε να διαγραφούν 2 γραμμές από το μήνυμα μου και όχι ολόκληρο...

Τέλοσπάντων, το ξαναγράφω.

Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ σε δικαστήριο να καταθέσω ότι συμφώνησα να μην πληρώσω τον ΦΠΑ, πόσο μάλλον να το απαιτώ κιόλας !!! Εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι συμφωνήσατε σε τελική τιμή 10.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ έχει καλώς. Από όσα διάβασα όμως , το συμφωνητικό που υπάρχει δείχνει ξεκάθαρα την τιμή της υπηρεσίας και δεν αναφέρει τον ΦΠΑ. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να "εννοείται" στην τιμή ο ΦΠΑ, ο οποίος είναι, ούτως η άλλως, προστιθέμενη αξία στη συμφωνηθείσα τιμή της υπηρεσίας. Προσωπικά δεν βλέπω να έχετε πολλές ελπίδες να τα γλυτώσετε, αλλά ... καλή επιτυχία.

δεν ξερω αν αυτο που λες ειναι σωστο. ο greece gus σε παλαιοτερο ποστ του ειχε αναφερει τα εξης

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και άσε τον εργολάβο να ωρύεται...έχεις ένα συμφωνητικό που αναφέρει τελική τιμή 10.000 €. Στην τιμή αυτή υποχρεωτικά συμπεριλαμβάνεται και το Φ.Π.Α. καθ' όσον όλες οι τιμές στην Ελλάδα τόσο οι πωλήσεις όσο και οι παροχή υπηρεσιών, είναι υποχρεωτικώς μετά Φ.Π.Α. και έτσι θα πρέπει να προσφέρονται ως προτάσεις από τους επαγγελματίες. Όταν αγοράζεις τομάτες ή παπούτσια δεν σου λένε στο ταμείο...''ξέρετε η τιμή στο καρτελάκι είναι προ Φ.Π.Α.''..

και μου φαινεται πολυ λογικο αυτο που λεει, οχι επειδη ετσι θα με συνεφερε αλλα επειδη οντως το θεωρω σωστο

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Στο makro καμμία τιμή δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ (στα φυλλάδια τους), οπότε είναι μάλλον στην ευχέρια του επαγγελματία το πόσο "ξεκάθαρα" θέλει να προωθήσει το προϊόν του. Εδώ δεν πρόκειται για ντομάτες αλλά για υπηρεσία. Στις υπηρεσίες συνήθως δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Τώρα, αν υπάρχει νόμος που να λέει ότι ο ΦΠΑ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις τιμές, δεν το γνωρίζω. Σε αυτή την περίπτωση σαφώς έχει δίκιο ο greece gus και θα δικαιωθείτε εύκολα. Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Στο makro αναφέρεται πάντα στο τέλος, ότι οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.-Οταν σε κάτι υπάρχει ενημέρωση δεν τίθεται θέμα παρερμηνείας .:) Edited by Starenios

Οι τιμές στα ράφια της Μάκρο, αναφέρουν υποχρεωτικώς ΚΑΙ συνολική τιμή μετά Φ.Π.Α....ο λόγος που αναφέρεται και η τιμή προ Φ.Π.Α, είναι γιατί απευθύνεται αποκλειστικώς σε επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται άμεσα για συμψηφισμό του ΦΠΑ αγορών με εκείνο των πωλήσεών τους..όποιος δεν έχει επαγγελματικό ΑΦΜ, απλώς δεν μπορεί να βγάλει κάρτα εισόδου...

Στο Makro και στα ειδικά (όχι τα γενικά) φυλλάδια ,αναφέρεται σε κουτάκι κάτω από κάθε προιόν η συνολική τιμή.Αυτό γίνεται πρώτα για λόγους marketing ότι έχουν "καλές τιμές" χωρίς τον φόρο του κράτους,παρά τόσο συμψηφισμού ΦΠΑ .Ολους εξάλλου ενδιαφέρει η τελική τιμή,γιατί αυτό πληρώνουν,όπως η τελική τιμή αφορά και το θέμα μας στην παραπάνω περίπτωση, για να μην είμαστε οfftopic.:) Επίσης στο συγκεκριμένο κατάστημα πολλοί κόβουν και απλές αποδείξεις λιανικής (που αναφέρει απλά ότι περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ).To ίδιο όπως γίνεται και σε άλλες συναλλαγές παντού.. Edited by Starenios

την παρατήρηση του super moderator, που λέει ότι απαγορεύονται τα offtopic, την διάβασε κανένας..??

τον τίτλο του θέματος??

Είμαι έτοιμος να νοικιάσω διαμέρισμα και ξαφνικά μια μέρα πριν πληρώσω την εγγύηση μου πέταξαν μια κουβέντα ότι παίζει να χρειαστεί να πληρώσω και το χαρτόσημο.

Ισχύει κάτι τέτοιο για τον ενοικιαστή??

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Είμαι έτοιμος να νοικιάσω διαμέρισμα και ξαφνικά μια μέρα πριν πληρώσω την εγγύηση μου πέταξαν μια κουβέντα ότι παίζει να χρειαστεί να πληρώσω και το χαρτόσημο.

Ισχύει κάτι τέτοιο για τον ενοικιαστή??

Δεν υπαρχει πλεον χαρτοσημο αγαπητε.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Δεν υπαρχει πλεον χαρτοσημο αγαπητε.

Συμφωνω οτι για κατοικιες δεν υπαρχει αλλα λεγεται κατι για επαναφορα του οποτε ....

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Οπότε μου λέγανε σαχλαμάρες από την πλευρά του ιδιοκτήτη.. :mad:

Amazon Fire stick 4k max

Πράγματι δεν υπάρχει χαρτόσημο αυτή τη στιγμή στις κατοικίες. Αν όμως αυτό αλλάξει πολύ φοβάμαι ότι θα επιβαρύνει τον ενοικίαστη όπως και πριν την κατάργηση του.

Να προσθέσω κάτι: μην χτυπάτε τους ιδιοκτήτες. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Εχω υπάρξει και ενοικιαστής και ιδιοκτήτης που νοίκιαζε. Οι επιβαρύνσεις που έχει ένας ιδιοκτήτης είναι πολλές. Το 1/4 σχεδόν του ενοικίου πηγαίνει στην εφορία. Τώρα με αυτό το τέλος που θα βάλουν υπολογίστε ότι 2 τουλάχιστον ενοίκια θα πάνε εκεί (για 2 έτη). Με την έκτακτη εισφορά άλλο μισό ενοίκιο πάει εκεί λόγω εισοδήματος. Βάλτε τυχόν επισκευές, φθορές κλπ. Μιλάω πάντα για νορμάλ καταστάσεις και όχι εισοδηματίες που έχουν 3, 4, 5 κλπ σπίτια και νοικιάζουν.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Νέα απορία:

Είμαι στη φάση που έχω δώσει την εγγύηση για το νέο διαμέρισμα και περιμένω σε 10 μέρες να υπογράψω το συμβόλαιο.

Τι παίζει με την κλειδαριά της πόρτας?Τι ισχύει συνήθως?Την αλλάζει υποχρεωτικά ο ιδιοκτήτης?Είναι ευθύνη του ενοικιαστή?

Τι γίνεται με τα κλειδιά που ίσως έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, πχ αντικλείδια?

Amazon Fire stick 4k max

Την αλλάζεις εσύ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Καλά τα λες αλλά τα 100€+ ποιος τα πληρώνει?

Amazon Fire stick 4k max

Την αλλάζεις εσύ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Καλά τα λες αλλά τα 100€+ ποιος τα πληρώνει?

Δυστυχώς ή ευτυχώς εσύ. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον ιδιοκτήτη να σου αλλάξει κλειδαριά και να την πληρώσει!

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί αν εσύ φύγεις από το σπίτι, όπου ο επόμενος δεν μπορεί να ξέρει αν και πόσα αντικλείδια έχεις βγάλει και τι τα έκανες. Από την άλλη, δεν μπορεί να υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης να αλλάζει κάθε φορά την κλειδαρια για τον ίδιο λόγο. Υπεύθυνος για την ασφάλεια σου είσαι εσύ.

Οπότε... τα πληρώνει αυτός που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο...

Εννοείται ότι θα κρατήσεις και την παλιά για να τη βάλεις στη θέση της όποτε φύγεις και θα πάρεις την καινούρια μαζί σου όπου πας. Δεν υπάρχει λόγος να τα χαρίσεις πουθενά.

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

• 2 weeks later...

Νεα απορια

εχω υπογραψει συμβολαιο για ενα χρονο αλλα τωρα που εκλεισα 2 χρονια θελω να φυγω.Επειδη η ιδιοκτητρια δεν ειχε σκοπο να νοικιασει το σπιτι της απλα επειδη μας ηξερε μας το παραχωρησε.Επειδη ηταν παλια πολυκατοικια και δεν ειχε σκοπο να φτιαξει κατι μας εδωσε το ελευθερο με την εξηγηση πως δεν θα βαλει μια για τυχον επισκευες ,σας αρεσει οπως ειναι.Περιτο να σας πω οτι το εχω βαψει μονος μου,εχω αλλαζει καποιες πεντουγιες που δεν εκλειναν οι πορτες...εχω φτιαξει ενα παντζουρακι το οποιο ειχε ξεχαρβαλωθει και δεν απαιτησα τιποτα ως υποχρεωση γιατι πνιγομουν εκεινη την εποχη και ηθελα σπιτι σε συγκεκριμενο μερος.Τωρα που θελω να φυγω τι μπορει να αξιωσει?εχω δωσει και ενα μηνα καπαρο.

νεα απορια

επειδη ποτε δεν ασχοληθηκα με την διαχειρηση της πολυκατοικιας τωρα λογω της κρισης αρχιζω να υποπτευομαι πραγματα.Καταρχην ειμαστε 30 διαμερισματα και εκτος της εν λογω φθορες ,κατι πατακια εισοδου 65 ευρω, κατι κηπουροι 100 ευρω τον μηνα, κατι κεραιες εισοδου στην πιλοτη,υπαρχει και ενα αποθεματικο 500 ευρω για καθε μηνα(ακουσον ακουσον)το οποιο σαν χαζοι το πληρωνουμε ακομα.Εχουμε φτασει σε σημειο να εχουμε 20000 ευρω αποθεματικο,η διαχειρηστρια δεν δινει με τιποτα τα κοινοχρηστα,εχει αγορασει για την κορη ενα 120 τμ στον 5ο ,και ολα αυτα με μια συνταξη του αντρα της.Δικαιολογηται τοσο υψηλα αποθεματικο?Συν οτι μου την ειπε οτι δεν εχω πληρωσει σαν ιδιοκτητης κοινοχρηστα 4 μηνων γυρω στα 180 ευρω γιατι νοικιαζα το διαμερισμα-εφυγε ο νοικαρης και δυσκολευομουνα να πληρωνω σε 2 ταμπλω.Εχω την εντυπωση οτι τα παραπανω δεν ειναι τυχαια,οτι χρησιμοποιει το αποθεματικο για να "κανει τις δουλεις της" και παρολο που καποιοι μετα απο μια παρεξηγηση που εγινε πριν 4 χρονια οσον αφορα το βαψιμο της πολυκατοικιας δεν εχουν ξαναπληρωσει κοινοχρηστα ,και οπως μας δηλωσε οτι απο τα 20 χιλ τα 9 ειναι χρωστουμενα...παμε πολυ καλα.Ανελαβε ατο 2003 και αν κανω καλα τους υπολογισμους θα πρεπει να εχουμε πληρωσει ο καθενας μεχρι σημερα απο 2000 ευρω.Τι να κανουμε..να διεκδικησουμε το μοιρασμα του αποθεματικου? γιατι ετσι οπως παμε που θα το φτασουμε?στα 50 χιλαρικα? και αν ειναι να κανουμε κατι πως μπορουμε να κινηθουμε?Και απορω πως παρολο που την εχουν ολοι στην μπουκα κανενας δεν κανει κατι...απλα απεχουν 4-5 οικογενειες με το να μην πληρωνουν παρακαλω βοηθεια.Τωρα αν μου απαντησετε πως μας τρωει τα λεφτα(τοσο Ζ..α ειμαστε) πεστε μου πως να κινηθουμε νομικα η μη.Εστω και αν εχει φαει αρκετα αυτα τα χρονια τι να κανουμε με τα υπολοιπα χρηματα που εχουν απομεινει.

Πράγματι δεν υπάρχει χαρτόσημο αυτή τη στιγμή στις κατοικίες. Αν όμως αυτό αλλάξει πολύ φοβάμαι ότι θα επιβαρύνει τον ενοικίαστη όπως και πριν την κατάργηση του.

Να προσθέσω κάτι: μην χτυπάτε τους ιδιοκτήτες. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Εχω υπάρξει και ενοικιαστής και ιδιοκτήτης που νοίκιαζε. Οι επιβαρύνσεις που έχει ένας ιδιοκτήτης είναι πολλές. Το 1/4 σχεδόν του ενοικίου πηγαίνει στην εφορία. Τώρα με αυτό το τέλος που θα βάλουν υπολογίστε ότι 2 τουλάχιστον ενοίκια θα πάνε εκεί (για 2 έτη). Με την έκτακτη εισφορά άλλο μισό ενοίκιο πάει εκεί λόγω εισοδήματος. Βάλτε τυχόν επισκευές, φθορές κλπ. Μιλάω πάντα για νορμάλ καταστάσεις και όχι εισοδηματίες που έχουν 3, 4, 5 κλπ σπίτια και νοικιάζουν.

εχεις απολυτο δικιο αγαπητε.Οταν εμενα σπιτι μου επαιρνα επιστροφη φορου.Τωρα που λογω συνθηκων αναγκαστηκα για τα παιδακια μου να παω κοντα στα πεθερικα μου, και να παιρνω το νοικι και να το ακουμπαω εκει που νοικιαζω η εφορια μου κρατησε 1600 ευρω,με πηγε στο 2 % στον κεφαλικο φορο γιατι συμπεριελαβε τα ενοικιαπληρωνω πιο πολλα κοινοχρηστα γιατι μειναμε σε μικρη πολυκατοικια λιγοι και επιβαρυνομαστε τα αδεια διαμερισματα,θα πληρωσω το τελος,το ετακ,τον ΦΑΠ 10/11 πληρωσα βαψιμο και φθορες γιατι εμπλεξα με εναν τρελο νοικαρη οποιος σηκωθηκε κα εφυγε σε μια βραδυα(του ειπα αντε στο καλο γιατι ειχε 3 παιδακια) και πανω απολα ειμαστε και ανθρωποι.Τωρα αν νομιζουν οτι ειμαστε κροισοι κανουν λαθος.Πηγα για γα γλυτωσω τα εξοδα καποιας ξενης να μεγαλωσει τα παιδια μου και νομιζω πως μεγαλωνω την Αθηνα Ωναση.

Edited by Nikos_s3

Ασχετο.

Θελω να παρω μια αλουμινενια σκαλα για το σπιτι,αλλα εχω μπλεξει με τις μαρκες,που κυκλοφορουν,μιας και την πατηασ μ' αυτη που εχω,μιας και εχει πλαστικους αξονες,και φοβαμαι ν'ανεβω ψηλα,μπας και σπασουν και βρεθω κατα ΚΑΤ μεριά.

Καποια προταση;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Φίλε filipt1...

Μπορείς να αποχωρήσεις οποτεδήποτε από το μίσθιο αφού έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος αναζητώντας μάλιστα και τυχόν εγγύηση που έδωσες..

Αναφορικώς με τα θέματα διαχείρισης : ο διαχειριστής είναι υπόχρεως προς λογοδοσία και χορήγηση αντιγράφων παραστατικών δαπανών...ξεκίνα από εκεί να κάνεις κάποιον έλεγχο και εν συνεχεία εάν δεις ότι αρνείται καλό θα είναι να της αποστείλλεις ένα εξώδικο που να της επισημαίνει τις υποχρεώσεις της και τα δικαιώματά σου..σχετικώς με το τι κάνει τα χρήματα που μαζεύει, καλό θα είναι να μην απαγγέλλεις με τόση ευκολία κατηγορίες, πολλώ δε μάλλον όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου...

Φίλε filipt1...

Μπορείς να αποχωρήσεις οποτεδήποτε από το μίσθιο αφού έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος αναζητώντας μάλιστα και τυχόν εγγύηση που έδωσες..

Αναφορικώς με τα θέματα διαχείρισης : ο διαχειριστής είναι υπόχρεως προς λογοδοσία και χορήγηση αντιγράφων παραστατικών δαπανών...ξεκίνα από εκεί να κάνεις κάποιον έλεγχο και εν συνεχεία εάν δεις ότι αρνείται καλό θα είναι να της αποστείλλεις ένα εξώδικο που να της επισημαίνει τις υποχρεώσεις της και τα δικαιώματά σου..σχετικώς με το τι κάνει τα χρήματα που μαζεύει, καλό θα είναι να μην απαγγέλλεις με τόση ευκολία κατηγορίες, πολλώ δε μάλλον όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου...

Aν καταλαβες το προβλημα μου δεν ειναι αν τα εχει φαει η οχι γιατι και βαψαμε την πολυκατοικια ,και ειμαστε μια χαρα.Το αποθεματικο γιατι το κραταει τοσο ψηλα αφου δεν εχουμε κατι αλλο να κανουμε και λογικο θα ειναι οτι χωρις εξοδα θα αυξανεται.Εχουμε δικαιωμα να ζητησουμε την μειωση του πχ στα 5000 η οχι?Να σημειωσω οτι τα πετρελαια αφορουν αλλη χρεωση.Αφου αρνειται να τα παραδωσει ποιος μου λεει εμενα οτι δεν τα τοκιζει και να βγαζει τα δικα της τζαμπα.Οσον αφορα τις υποχρεωσεις μου επειδη αναγκαστηκα να μετακομισω λογω οικογενειακων υποχρεωσεων και νοικιαζω το σπιτι μου για να νοικιασω αλλου,να ξερεις οτι ο νοικαρης μου χρωσταει ενω εγω που παρολο επιβαρυνομαι και με τα κοινοχρηστα στην νεα μου πολυκατοικια -εκδιδονται δυο αποδειξεις-για νοικαρη και ιδιοκτητη-πληρωνω το αποθεματικο στην παλια(στην ουσια πληρωνω σε 2 ταμπλω) και δεν χρωσταω ουτε ευρω.Αντιθετα η διαχειριστρια κανει πλατες στον νοικαρη μου,του λεει επειδη εχει 3 παιδακια να τα πληρωνει οποτε εχει.Αληθεια αν φυγει και εχει χρωστουμενα ποιος θα τα πληρωσει?Αν και η αποδειξη γραφει το ονομα του θα τα επιβαρυνθω εγω?Στο λεω γιατι καναμε αυτην την κουβεντα επειδη εχει μεινει πισω στις υποχρεωσεις του και γυρισε και μου ειπε "τι σε νοιαζει ?το ονομα μου δεν γραφει πανω?

Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα:

Κατοικώ στο ρετιρέ (ιδιοκτήτης) μιας 3όροφης πολυκατοικίας. Με δική του πρωτοβουλία ένας ένοικος του 2ου ορόφου (ενοικιαστής, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν είμαι εγώ) τοποθέτησε το προηγούμενο καλοκαίρι (πριν 1,5 χρόνο περίπου) πάμπολες μεγάλες γλάστρες και παρτέρια στην ταράτσα. Έχει καλύψει γύρω στο 60% με 70% της ταράτσας.

Οι περισσότερες από αυτές είναι τοποθετημένες επάνω σε τούβλα ή πλατιά ξύλα (με αρκετά μεγάλη επιφάνεια επαφής με το δάπεδο της ταράτσας, ενώ αρκετές είναι τοποθετημένες απευθείας στο δάπεδο. Μερικές έχουν πιατάκια για να συγκρατούν το νερό του ποτίσματος ενώ άλλες όχι.

Με τις βροχές και τον κρύο καιρό, συγκρατείται υγρασία κάτω από τις γλάστρες ή τις αυτοσχέδιες βάσεις στήριξης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Η κατασκευή είναι του 1980 και δεν έχει κανενός είδους μόνωση.

Του ζήτησα να τις απομακρύνει μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα στην πλάκα της οροφής μου εξαιτίας της υγρασίας αλλά δε με άκουσε. Αντίθετα υποστηρίζει ότι δεν κρατάνε υγρασία και ότι τα λιγοστά σημάδια στο ταβάνι του σαλονιού, είναι κακοτεχνίες του ελαιοχρωματιστή (οι οποίες σημειωτέον 8 χρόνια που είχε βαφτει, δεν είχαν εμφανιστεί, τώρα εμφανίστηκαν..), ή ότι δεν αερίζω επαρκώς το δωμάτιο.

Και οι γλάστρες μένουν εκεί και μάλιστα αυξάνονται σε αριθμό.

Έχει δικαίωμα να βάλει γλάστρες εκεί? Έχει δικαίωμα να το κάνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν αν συμφωνεί? Συνέλευση δε συγκαλούμε, μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, 5 διαμερίσματα ήμαστε, τα λέγαμε κατ' ιδίαν και συνενοούμαστε. Θα μπορούσε όμως να με ρωτήσει κατ' ιδίαν αφού είναι το ταβάνι του σπιτιού μου, έτσι δεν είναι? Μπορώ να τον υποχρεώσω να τις μετακινήσει εφόσον κινδυνεύει το ταβάνι του σπιτιού μου?

Τα σημάδια είναι λιγοστά αυτόν τον καιρό αλλά δε θα ήθελα να περιμένω να δημιουργηθεί πρώτα το πρόβλημα.

Να σημειώσω ότι ο εν λόγω κύριος είναι και διαχειριστής, αν και δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό.

Ασχετο.

Θελω να παρω μια αλουμινενια σκαλα για το σπιτι,αλλα εχω μπλεξει με τις μαρκες,που κυκλοφορουν,μιας και την πατηασ μ' αυτη που εχω,μιας και εχει πλαστικους αξονες,και φοβαμαι ν'ανεβω ψηλα,μπας και σπασουν και βρεθω κατα ΚΑΤ μεριά.

Καποια προταση;

και αυτες που εχει στο πρακτικερ μια χαρα ειναι!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ασφαλώς και δικαιούσαι να απαιτήσεις την απομάκρυνσή τους, πολλώ δε μάλλον όταν υφίσταται και κατεπείγων λόγος εξ' αιτίας της υγρασίας, η οποία αποδεδειγμένως δημιουργεί πρόβλημα στην ιδιοκτησία σου..

Ούτως ή άλλως, η επιφάνεια του δώματος ως κοινόχρηστος χώρος, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικώς από έναν μόνον εκ των συνιδιοκτητών, ή κατά τρόπο που να περιορίζει την χρήση των υπολοίπων, ή ακόμη και με τρόπο που αντίκειται στην χρήση για την οποία προορίζεται ο χώρος αυτός... το δώμα , επομένως, δεν προορίζεται ούτε για αποθήκη, ούτε για θερμοκήπιο, ούτε για φυτώριο..

Στην θεση σου θα καλούσα έναν μηχανικό να μου συντάξει μία έκθεση αυτοψίας όπου θα εκθέτει την επικινδυνότητα της υγρασίας και τις αιτίες αυτής και θα καλούσα τον διαχειριστή να απομακρύνει τις γλάστρες....

Φίλε Galois

Μίλησέ του ακόμη μία φορά, όμορφα και ευγενικά, εξήγησε του πάλι το πρόβλημα, αν διαφωνήσει πες του ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από κάποιον (όπως σωστά είπε ο greece_gus).

Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί και δεν κάνει κάτι απλά πήγαινε και αφαίρεσε τες μόνος σου. Κατά τη γνώμη μου μην μπλέκεις με ενέργειες που θα σου αποφέρουν και έξοδα. Αφαίρεσε τες και αν έχει διαφωνία ας πάει δικαστικά ή όποιο άλλο νόμιμο τρόπο βρει. Δεν θα έχει καμία τύχη. Εγώ αυτό θα έκανα.

Η εναλλακτική λύση που προσφέρεις φίλε Lurker, είναι σεβαστή αλλά όμως :

Πρέπει να επισημάνω ότι νομικώς, όταν προσβάλλεται η νομή σου ή η συννομή σου επί κοινοχρήστου χώρου, ο Αστικός Κώδικας σου δίνει το δικαίωμα να αποκρούσεις ακόμη και διά της βίας την προσβολή ή την αποβολή σου από αυτήν, αρκεί τούτο να γίνει μέσα στα αμέσως πολυ στενά χρονικά όρια της προσβολής (πρόκειται περί της ''αυτοδύναμης προστασίας της νομής'')...από εκεί και πέρα, υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθείς για αυτοδικία...