Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

15 minutes ago, CamuCamu said:

Με δικαρτο δυσκολα να αντιμετωπισει καποιος προβλημα παντως απλα καποιοι δικοι μου εκνευριζονται οταν τους λεω δυο νουμερα και μπαινουν στην διαδικασια αποθηκευσης. 

Αλλα το βλεπουν καπως μονοδιαστατα το πραγμα. 

Προτιμώ να έχω ένα νούμερο αλλά με την ανανέωση από 1 ευρώ στο f2g κάτι γίνεται. Ίσως συμφέρει ένα απεριόριστο στη vodafone που τα δίνει με 15-17 ευρώ και ένα f2g για ίντερνετ με 1€/μέρα (μπορεί και 2 μέρες) όταν το χρειαστείς και προώθηση κλήσεων από vodafone σε nova όταν η vodafone είναι εκτός δικτύου. 

Έχω 6 νούμερα που διαχειρίζομαι. Θα πάω τον Απρίλιο στην cosmote να δω τι τιμή θα μου κάνουν για 4-5 νούμερα που έχω και σταθερό διαθέσιμο. Θα πάρω και τη vodafone αν έχει φτιάξει το δίκτυο γιατί έχω και εκεί σταθερό. Η nova δε συμφέρει στα 27 ευρώ. 

11 minutes ago, Chrischal1908 said:

Είναι αρκετό το διάστημα που πήγες! Γίνονται αναβαθμίσεις καθημερινά! 6,5 μήνες μετά ίσως υπάρχει αλλαγή στο δίκτυο εκεί.

Αμφιβάλλω αν έγινε κάτι στην Εγνατία ή στο κομμάτι Τρίκαλα-Εγνατία.

Λάρισα-Τρίκαλα ξέρω ότι είναι το ίδιο. Η vodafone που είχε χειρότερο σήμα από τη nova έβαλε μια κεραία και την πάτησε τη nova σε κάλυψη και ταχύτητες. 

Edited by dasnowy

Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU

50 minutes ago, georgeavl3 said:

Αδυνατώ να το πιστέψω, στις σήραγγες 2 και 3 χιλιομέτρων δεν υπάρχει πουθενά σήμα ακόμα και τώρα. Μιλάμε για ενάμιση μήνα πριν. Εγώ είχα χοντρό θέμα.

Ούτε καν 2G! Και ισχύει και για τις 2. Τα έχω γράψει εξάλλου πριν από λίγο καιρό, τα περί Εγνατίας Οδού (Γρεβενά - Μέτσοβο) και τα χάλια της.

Και αναφερόμαστε για εντός των σηράγγων και είναι αρκετές (ιδίως οι μεγάλες πριν το Μέτσοβο). Η εικόνα που έχω αναφέρει και ξανααναφέρω είναι προ 10ημέρου.

Άθλια οδός, άθλιες τηλεπικοινωνίες. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Η αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρουν οι τρελές ταχύτητες. Μπορεί να έχει 30-50 παντού;; Αυτή η ανομαλία όμως δεν παλεύεται.

Λίγα σημεία ειναι προβληματικά κυρίως πρός Χαλέπα Λενταριανά Αμπεριά.

Sent from my iPhone 14 Pro using Tapatalk

24 minutes ago, Chrischal1908 said:

Είναι αρκετό το διάστημα που πήγες! Γίνονται αναβαθμίσεις καθημερινά! 6,5 μήνες μετά ίσως υπάρχει αλλαγή στο δίκτυο εκεί.

Καθημερινά αλλού ίσως. Στην Εγνατία μπα. Πριν 10 μέρες πέρασα ξανά από εκεί (περνάω 2-3 φορές τον μήνα) και είδα τα ίδια χάλια.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο νοικάρης νοντ ακόμα είναι πίτα σε b20 εκτός πόλεων και πάνω στο εθνικό δίκτυο με ταχύτητες ημιάθλιες τουλάχιστον στο Αθήνα - Αλεξανδρούπολη.

Έχει βελτιώσει σε κάποια σημεία που έχει αναβαθμίσει ο  ιδιοκτήτης space mobile. Αυτά ισχύουν στο μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής.

Υπάρχουν και κάποια ελάχιστα κομμάτια που η νοντ είναι μια χαρά αλλά έχει δουλειά ακόμα.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

5 minutes ago, dasnowy said:

Προτιμώ να έχω ένα νούμερο αλλά με την ανανέωση από 1 ευρώ στο f2g κάτι γίνεται. Ίσως συμφέρει ένα απεριόριστο στη vodafone που τα δίνει με 15-17 ευρώ και ένα f2g για ίντερνετ με 1€/μέρα (μπορεί και 2 μέρες) όταν το χρειαστείς και προώθηση κλήσεων από vodafone σε nova όταν η vodafone είναι εκτός δικτύου. 

Έχω 6 νούμερα που διαχειρίζομαι. Θα πάω τον Απρίλιο στην cosmote να δω τι τιμή θα μου κάνουν για 4-5 νούμερα που έχω και σταθερό διαθέσιμο. Θα πάρω και τη vodafone αν έχει φτιάξει το δίκτυο γιατί έχω και εκεί σταθερό. Η nova δε συμφέρει στα 27 ευρώ. 

Αμφιβάλλω αν έγινε κάτι στην Εγνατία ή στο κομμάτι Τρίκαλα-Εγνατία.

Λάρισα-Τρίκαλα ξέρω ότι είναι το ίδιο. Η vodafone που είχε χειρότερο σήμα από τη nova έβαλε μια κεραία και την πάτησε τη nova σε κάλυψη και ταχύτητες. 

Εγω εδω Πειραια η Cosmote σκιζει οταν ειμαι με μαξ - 90dbm το μονο σιγουρο ειναι οτι θελει πυκνωση σε συγκεκριμενα σημεια λογω μορφολογιας συν οτι η κινηση που δημιουργειται σε κεραιες που εχουν μεγαλυτερη εμβελεια την λυγιζουν αρκετα. 

Η Voda εχει καλο εως εξαιρετικο σημα με παρα πολυ 5G 2100 και 5G N78 με κεραια πανω στον Σκλαβενιτη(εχω λαβει σημα απο Πλατεια Δεληγιαννη μεχρι Αφεντουλη αλλα αν ειναι auto ειναι ζαρια αν θα σε αφησει σταθερα στην Πλατεια πχ)Ακτη Κονδυλη(καλυπτει οριακα το τρενο και το μισο λιμανι κυριως τα καραβια που πανε κρητη) 

Μετα προς την κατηφορα της Λαμπρακη γινεται χαμος απο Ν78. 

Γενικα ειναι επιβεβαιωμενο οτι αλλα λεω εγω και αλλα καποιοι σε αλλη περιοχη.Και φυσικα δεν πιστευουν οτι ειναι το ιδιο δικτυο. 

Τελος το 4G δεν θα ελεγα τουλαχιστον εδω οτι ειναι παρατημενο αλλα βαζουν εκει που θεωρουν οτι πρεπει με ορισμενα λαθη στον σχεδιασμο οπου λογω της πυκνοτητας του δικτυου καποιες φορες θα δεις στο ενα τεστ 150 και στο αλλο 30 επειδη αλλαξε κεραια στο ιδιο σημειο.

1 minute ago, cmvr said:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο νοικάρης νοντ ακόμα είναι πίτα σε b20 εκτός πόλεων και πάνω στο εθνικό δίκτυο με ταχύτητες ημιάθλιες τουλάχιστον στο Αθήνα - Αλεξανδρούπολη.

Έχει βελτιώσει σε κάποια σημεία που έχει αναβαθμίσει ο Ενοικιαστής space mobile. Αυτά ισχύουν στο μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής.

Υπάρχουν και κάποια ελάχιστα κομμάτια που η νοντ είναι μια χαρά αλλά έχει δουλειά ακόμα.

Υπάρχουν και καλά κομμάτια με καλές ταχύτητες για την νέα Filmnet. Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Μέχρι και πέρυσι τέτοια εποχή Wind είχα. Προβληματικά θυμάμαι (Στυλίδα, Θήβα, Αλμυρός (ΣΕΑ), Τέμπη (παλιός δρόμος), Αιγίνιο).
Ένα παράδειγμα ακόμη, σταθμός της Vodafone (συνεγκατάσταση) στο χωριό της γυναίκας μου η Wind ήταν απών ενώ η Vodafone έχει σήμα έστω και χαμηλό, και λειτουργικό broadband.

7 minutes ago, cmvr said:

Έχει βελτιώσει σε κάποια σημεία που έχει αναβαθμίσει ο  ιδιοκτήτης space mobile. Αυτά ισχύουν στο μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής.

Ε για αυτό βαζεις κοσμοτε αν ταξιδεύεις συχνά μέσω αυτών των οδών και είσαι μια χαρά. 

Edited by panos.k2

26 minutes ago, memoriesradio said:

Ούτε καν 2G! Και ισχύει και για τις 2. Τα έχω γράψει εξάλλου πριν από λίγο καιρό, τα περί Εγνατίας Οδού (Γρεβενά - Μέτσοβο) και τα χάλια της.

Και αναφερόμαστε για εντός των σηράγγων και είναι αρκετές (ιδίως οι μεγάλες πριν το Μέτσοβο). Η εικόνα που έχω αναφέρει και ξανααναφέρω είναι προ 10ημέρου.

Άθλια οδός, άθλιες τηλεπικοινωνίες. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

Πρόσφατα τα δεδομένα αυτά;; Καλό είναι να τεστάρουμε το όποιο δίκτυο με κινητά ναυαρχίδες για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα!

Edited by Chrischal1908

9 minutes ago, panos.k2 said:

Ε για αυτό βαζεις κοσμοτε αν ταξιδεύεις συχνά μέσω αυτών των οδών και είσαι μια χαρά. 

Για αυτό πληρώνω δύο φίλε μου cosmote και voda. Απλά να μην έκανε τις π@π@ριες με την εξτρασιμ στα γεμάτα σημεία και θα ήμουν ευχαριστημένος.`

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

5 minutes ago, Chrischal1908 said:

Πρόσφατα τα δεδομένα αυτά;;

Δεν με παρακολουθείς...
Διάβασε καλύτερα τι ακριβώς γράφω (προ 10ημέρου).

Edited by memoriesradio

10 minutes ago, memoriesradio said:

Δεν με παρακολουθείς...
Διάβασε καλύτερα τι ακριβώς γράφω.

Υπάρχουν αλλαγές από τότε! Πάρε ένα F2G που έχει και 1€ ανανέωση και ξαναπέρνα μια βόλτα! Υπάρχουν αλλαγές από τότε! Είπαμε το δίκτυο της WIND ήταν budget! Oι αλλαγές έχουν ξεκινήσει, βέβαια θέλουν χρόνο καθώς ούτε ένα έτος δεν έχει συμπληρώσει η νέα εταιρία! Το πάνε καλά όμως! Θέλει υπομονή απ' όλους μας! Ειδικά για εμάς που έχουμε συμβόλαιο και έχει σταθερά έσοδα.

Edited by Chrischal1908

5 minutes ago, Chrischal1908 said:

Υπάρχουν αλλαγές από τότε! Πάρε ένα F2G που έχει και 1€ ανανέωση και ξαναπέρνα μια βόλτα! Υπάρχουν αλλαγές από τότε! Είπαμε το δίκτυο της WIND ήταν budget! Oι αλλαγές έχουν ξεκινήσει, βέβαια θέλουν χρόνο καθώς ούτε ένα έτος δεν έχει συμπληρώσει η νέα εταιρία! Το πάνε καλά όμως!

Πριν 10 μέρες λέει πέρασε. 

37 minutes ago, Chrischal1908 said:

Υπάρχουν αλλαγές από τότε! Πάρε ένα F2G που έχει και 1€ ανανέωση και ξαναπέρνα μια βόλτα! Υπάρχουν αλλαγές από τότε! Είπαμε το δίκτυο της WIND ήταν budget! Oι αλλαγές έχουν ξεκινήσει, βέβαια θέλουν χρόνο καθώς ούτε ένα έτος δεν έχει συμπληρώσει η νέα εταιρία! Το πάνε καλά όμως! Θέλει υπομονή απ' όλους μας! Ειδικά για εμάς που έχουμε συμβόλαιο και έχει σταθερά έσοδα.

Άσε τα περί νέας εταιρείας, θέλουν χρόνο (από το 23 "πήγαμε" στο 24 και μετά στο 25), αναβαθμίσεων και φτου και βγαίνω.
Σου λέω πριν 10 μέρες πέρασα και σε 10 μέρες θα ξαναπεράσω! Μόνο η Cosmote έχει κάλυψη σε όλα τα τούνελ! Καταγεγραμμένα όλα! Και αναφέρομαι και για τις 2 (Victus).

Και αν δεν σε πείθω, γκελ μπουρντά, να δεις και ο ίδιος...

Edited by memoriesradio

18 minutes ago, memoriesradio said:

Άσε τα περί νέας εταιρείας, θέλουν χρόνο (από το 23 "πήγαμε" στο 24 και μετά στο 25), αναβαθμίσεων και φτου και βγαίνω.
Σου λέω πριν 10 μέρες πέρασα και σε 10 μέρες θα ξαναπεράσω! Μόνο η Cosmote έχει κάλυψη σε όλα τα τούνελ! Καταγεγραμμένα όλα! Και αναφέρομαι και για τις 2 (Victus).

Θέλει μια διετία-τριετία να αναπτυχθεί το επενδυτικό τους πλάνο! Δεν βγαίνουν νέες άδειες για νέους σταθμούς από την μια μέρα στην άλλη για την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου!Το ίδιο και οι άλλες που τρέχουν τα δικά τους αντιστοίχως! Την Vodafone πρέπει να επικρίνεις που δραστηριοποιείται τόσα χρόνια στη χώρα μας και δεν έχει φτιάξει το δίκτυο εκεί. Έχουν και το πλεονέκτημα του φάσματος αλλά όχι του budget που επιβάλει! Μου αρέσει που κάποιοι την υποστηρίζουν με φανατισμό. Πρώτη στις αυξήσεις, πρώτη στις υποκλοπές, τελευταία στις επενδύσεις των νέων δικτύων! Δεν νοείται για έναν τέτοιο όμιλο που μάλιστα έχει πουλήσει αρκετές θυγατρικές του στην Ευρώπη να μην κάνει αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα!! Να μην είχε έσοδα να το καταλάβω, αλλά η χώρα μας είναι από τις πιο δυνατές θυγατρικές του Vodafone Group!

Edited by Chrischal1908

11 minutes ago, Chrischal1908 said:

Την Vodafone πρέπει να επικρίνεις που δραστηριοποιείται τόσα χρόνια στη χώρα μας και δεν έχει φτιάξει το δίκτυο εκεί. Έχουν και το πλεονέκτημα του φάσματος αλλά όχι του budget που επιβάλει! Μου αρέσει που κάποιοι την υποστηρίζουν με φανατισμό. Πρώτη στις αυξήσεις, πρώτη στις υποκλοπές, τελευταία στις επενδύσεις των νέων δικτύων! Δεν νοείται για έναν τέτοιο όμιλο που μάλιστα έχει πουλήσει αρκετές θυγατρικές του στην Ευρώπη να μην κάνει αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Να μην είχε έσοδα να το καταλάβω αλλά η χώρα μας είναι από τις πιο δυνατές θυγατρικές του ομίλου!

Για την Nova δεν μιλούσαμε πριν από 5 λεπτά και την κάλυψη στα τούνελ (Μέτσοβο - Γρεβενά) ή κάνω λάθος;
Εγώ δεν ανέφερα ότι στα συγκεκριμένα σημεία ΔΕΝ έχουν κάλυψη και οι 2 (Vodafone & Nova); Οπότε την επέκρινα και την Vodafone!
Τί αναλαμπή ήταν αυτή στο δεύτερο ημίχρονο, περί Vodafone:
Δεν πιστεύω να "έχουμε" τίποτα franchise από την MultiChoise; Ε;

Να το κοιτάξεις! Μην το αφήνεις έτσι...

Edited by memoriesradio

2 minutes ago, Chrischal1908 said:

Την Vodafone πρέπει να επικρίνεις που δραστηριοποιείται τόσα χρόνια στη χώρα μας και δεν έχει φτιάξει το δίκτυο εκεί. Έχουν και το πλεονέκτημα του φάσματος αλλά όχι του budget που επιβάλει! Μου αρέσει που κάποιοι την υποστηρίζουν με φανατισμό. Πρώτη στις αυξήσεις, πρώτη στις υποκλοπές, τελευταία στις επενδύσεις των νέων δικτύων! Δεν νοείται για έναν τέτοιο όμιλο που μάλιστα έχει πουλήσει αρκετές θυγατρικές του στην Ευρώπη να μην κάνει αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Να μην είχε έσοδα να το καταλάβω αλλά η χώρα μας είναι από τις πιο δυνατές θυγατρικές του ομίλου!

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά οταν εχεις μια θυγατρική με μόλις 3 εκατομμύρια συνδρομητές, οι οποίοι συνεχιζουν να την ταΐζουν, γιατι να ξοδευεσαι;

Και βασικα η βοντα ελλαδος ανηκει στο 99% στην μαμά αγγλική βοντα, που σημαίνει οτι ολα τα εσοδα φεύγουν Αγγλία. 

6 ώρες πριν, MitsosDaBest13 said:

Μόλις "ανακάλυψα" κάτι. Αν βάλεις το Xiaomi κινητό στην εξοικονόμηση μπαταρίας, κλείνει το 5G

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που στα πρόσφατα ταξίδια μου προς Βόρεια Ελλάδα, δεν έβλεπα 5G σε πολλά σημεία του αυτοκινητοδρομου. Βέβαια, η Nova (που χρησιμοποίησα περισσότερο) έχει πολλές κεραίες ακόμα με σκέτο B20, οπότε κλάιν. 😅

Screenshot_2023-10-21-13-49-25-932_cz.mroczis.netmonster.jpg

Screenshot_2023-10-21-13-49-47-861_cz.mroczis.netmonster.jpg

Τελικά καίει ή όχι περισσότερη μπαταρία στο 5g;

Ισχύει ότι επειδή δεν είναι stand alone το 5g καίει παραπάνω λόγω αλλαγής στο 4g για τις κλήσεις;

Άντε και για να σας φτιάξω λιγάκι, φτάσαμε τα 2.2TB...

Untitled3.thumb.jpg.014e2942737826cce5fc7b1e26e69eb1.jpg

Όταν τελειώσω με το upload (5ΤΒ) το κακόμοιρο το MiFi (R219t) σίγουρα θα θέλει αλλαγή λάδια, φίλτρο και μπουζί...

Edited by memoriesradio

Και εγώ το έχω κατά ευχαριστηθεί το 4g ίντερνετ στο σπίτι. Έβαλα 4g vodafone απεριόριστο και πιάνω 60-80mbps download και 35-40mbps upload ανάλογα με την ώρα. Σε σχέση με την adsl που είχα η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα! Και είναι και σε cat4 usb modem η sim. Με 4G+ ή 5G πάει παραπάνω. 

3 minutes ago, dasnowy said:

Και εγώ το έχω κατά ευχαριστηθεί το 4g ίντερνετ στο σπίτι. Έβαλα 4g vodafone απεριόριστο και πιάνω 60-80mbps download και 35-40mbps upload ανάλογα με την ώρα. Σε σχέση με την adsl που είχα η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα! Και είναι και σε cat4 usb modem η sim. Με 4G+ ή 5G πάει παραπάνω. 

Υπομονή κάνω για 5ης γενιάς εξοπλισμό, ώστε να πάρω τα μέγιστα από το δίκτυο, αλλά και να καταγράφω και το 5G σε CellMapper & nPerf.

49 minutes ago, memoriesradio said:

Άντε και για να σας φτιάξω λιγάκι, φτάσαμε τα 2.2TB...

Untitled3.thumb.jpg.014e2942737826cce5fc7b1e26e69eb1.jpg

Όταν τελειώσω με το upload (5ΤΒ) το κακόμοιρο το MiFi (R219t) σίγουρα θα θέλει αλλαγή λάδια, φίλτρο και μπουζί...

5TB upload? Τι ανεβάζεις ρε φίλε αν επιτρέπεται 😝

Samsung S21 Ultra

1 hour ago, doganos said:

5TB upload? Τι ανεβάζεις ρε φίλε αν επιτρέπεται 😝

Δεδομένα.

Edited by memoriesradio