zerokill Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 Τις προάλλες έκανα κλήση από Λαμία μέχρι Καρδίτσα. Δεν πέρασε κιχ.Πρώτη φόρα μιλάω με κάποιον που είναι σε κίνηση με αυτοκίνητο και δεν παραμορφώνεται έστω και λίγο ο ήχος.Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Παράθεση Vodafone:Ανακοινώσεις για συνδρομητές Cosmote: Ανακοινώσεις για συνδρομητές NOVA: Γενικές ανακοινώσεις συνδρομητών. zerokill@mowned.com Οδηγίες προς ναυτιλομένους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 1 ώρα πριν, zerokill said: Πρώτη φόρα μιλάω με κάποιον που είναι σε κίνηση με αυτοκίνητο και δεν παραμορφώνεται έστω και λίγο ο ήχος. Sent from my iPhone using Tapatalk Ακόμα και στο 2g τα handovers κάποιες φορές δεν ακούγονται. Πολύ καλό precision στον χρονισμό του handover. 4 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 (edited) 10 ώρες πριν, zerokill said: Τζορτζ παίρνω φίλο πρίν λίγη ώρα τον πετυχαίνω στον Δραβίσκο.Μέχρι που έφτασε Σέρρες η κλήση μας δεν διακοπηκε στιγμή τον άκουγα πεντακάθαρα σε όλη την διαδρομή.Cosmote πρέπει να θερίζει Σέρρες έτσι; Sent from my iPhone using Tapatalk Η cosmote είναι Σέρρες εδώ και δυο βδομαδες ! Έχουν αναβαθμίσει τα πάντα εκτός από τον 1099 και τον 3094 (και κάποιους σταθμούς μέσα στα χωρια) . Όσο για την διαδρομή που περιέγραψες μετά την προσθήκη της 141555 103576 στην Νέα Ζιχνη και στο σκουτάρι δεν τπαρχουν πλέον τρύπες στης διαδρομή . Η εμπειρία μου στον Νομο είναι εξαιρετική με την cosmote και ας μην έχει όσες κεραίες εχει η Vodafone . Έχει όμως κατάληκτικες θέσεις πάνω στα βουνά και σε συνδιασμο με τον εξοπλισμό τον έχουν κάνει μπομπα τον νομο . μεσα στο σπίτι κου στις Σέρρες από τον φρέσκο αναβαθμισμένο 103931 https://www.speedtest.net/result/i/5717092238 Edited August 7, 2023 by georgebad 12 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 Οι 1099 και 3094 γιατι οχι; 1 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 1 ώρα πριν, doganos said: Οι 1099 και 3094 γιατι οχι; Θα αναβαθμιστούν και αυτές λογικά 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 (edited) Καλημέρα σε όλους. Στην παραλία αλωνακι COSMOTE τελειως εκτός δικτύου(που και που επιανε 5G αλλά το κράταγε για δευτερόλεπτα και έβγαινε ξανά εκτός δικτύου), nova και vf οριακά λειτουργικές απο άποψη Ίντερνετ. Εμπαινες στο σαφάρι, εστελνες κάνα μήνυμα στο messenger και ανοιγες λίγο Facebook/Instagram. Μέχρι εκεί. Κλήσεις έβγαζαν άνετα οι συνεργάτιδες. Μικτά συναισθήματα από την πρόοδο της COSMOTE στην Παργα. Για αρχή θα πω ότι στην Πάργας-Μορφιου η COSMOTE είναι ανώτερη της nova σε ταχύτητες και σε καλυψη. Στη συνέχεια σε αυτο το σημείο η νοβα είναι οριακά λειτουργικη. Σε εσωτερικό χώρο edge. Ούτε και η COSMOTE είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά από τις άλλες δυο είναι κάπως πιο υποφερτή. Στην υπόλοιπη Παργα μιλάμε για μια πολυ μεγάλη υπέροχη των συνεργατιδων σε χωρητικότητα και ταχύτητες. Έχουν Ν78 και η Cosmote όχι. Αν και τα πήγε χάλια στις μετρησεις η κοσμοτε, ήταν λειτουργικη. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν τραγωδία. Στο λιμανάκι σε καφετέρια Στο μαγαζί καστρο 1380 η κοσμοτε μου έβγαζε error. Επισης, στην διαδρομή Αρτας-Χανοπουλου η Cosmote έχει κεραια 5G και δίνει 200+. Η nova στη διαδρομή αυτή Εχει edge. Δηλαδή 400 μέτρα μετά το εργοστάσιο της ιον πέφτει σε edge και ξαναπιάνει 4G στο χανοπουλο (5 λεπτά μετα) Που δίνει 40-70mbps. Στο χωριό αυτό η κοσμοτε δίνει γύρω στα 100-150mbps. Τουλάχιστον στη διαδρομή που έχει θέμα η νοβα δεν υπάρχουν σπίτια και αλλα χωριά. Στην καμπη(με το γνωστό πανηγύρι) που σταμάτησαμε για 20 λεπτά έκανα κάποιες μετρησεις σε εξωτερικό χώρο. Το προβαδισμα της nova είναι μεγάλο. Η Cosmote είναι προβληματική στις ταχύτητες. Καλό σημα Έχει εξωτερικά Παρ όλα αυτά, αλλά σε εσωτερικους χωρους δεν είναι λειτουργικη. (Η χρονική διαφορά είναι γιατί έπρεπε απαντήσω ενα επείγον τηλεφώνημα ενώ ανοιγόκλεινα τις κάρτες. Στο ίδιο σημείο ήμουν.) Κοντα στον Κωτσόβολο αρτας σε εσωτερικό χώρο Χθες στον περιφερειακό αρτας στο υψοσ Του παραλιμνιου με οπτική επαφή στις κεραίες O server της Cosmote είναι δικός τους στη Θεσσαλονίκη. Της nova o Nova Greece ή ο Fastpath. Edited August 7, 2023 by panos.k2 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 Μιλούσα σήμερα με nova και έκανε μια πολύ μικρή διακοπή ο ήχος και η κλήση γύρισε από volte σε gsm. Καινούριο αυτό; Εγώ νόμιζα πως αν μια κλήση ξεκινήσει με volte/vowifi δε μπορεί να γυρίσει σε gsm και το αντίστροφο. 1 Παράθεση Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 Just now, dasnowy said: Μιλούσα σήμερα με nova και έκανε μια πολύ μικρή διακοπή ο ήχος και η κλήση γύρισε από volte σε gsm. Καινούριο αυτό; Εγώ νόμιζα πως αν μια κλήση ξεκινήσει με volte/vowifi δε μπορεί να γυρίσει σε gsm και το αντίστροφο. Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο, μια φορά μου έχει συμβεί. 2 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 (edited) 16 minutes ago, dasnowy said: Μιλούσα σήμερα με nova και έκανε μια πολύ μικρή διακοπή ο ήχος και η κλήση γύρισε από volte σε gsm. Καινούριο αυτό; Εγώ νόμιζα πως αν μια κλήση ξεκινήσει με volte/vowifi δε μπορεί να γυρίσει σε gsm και το αντίστροφο. Εμένα όταν καλώ σε σταθερα στο μεξικο ή στη Βραζιλία το κάνει αυτό. Δηλαδή όταν το σηκώνει ο άλλος με γυρνάει σε gsm, είτε εχω καλό σημα είτε όχι. Σε κινητά δεν εχω καλέσει ποτέ, παίρνω μέσω FaceTime ή WhatsApp Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί η ποιότητα είναι καλή. Να πάει από VoLTE σε GSM εν ώρα κλησης γίνεται, το αντίστροφο δεν γίνεται. Edited August 7, 2023 by panos.k2 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 (edited) 14 minutes ago, panos.k2 said: Εμένα όταν καλώ σε σταθερα στο μεξικο ή στη Βραζιλία το κάνει αυτό. Δηλαδή όταν το σηκώνει ο άλλος με γυρνάει σε gsm, είτε εχω καλό σημα είτε όχι. Σε κινητά δεν εχω καλέσει ποτέ, παίρνω μέσω FaceTime ή WhatsApp Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί η ποιότητα είναι καλή. Να πάει από VoLTE σε GSM εν ώρα κλησης γίνεται, το αντίστροφο δεν γίνεται. Και σε εμένα όταν είχα καλέσει σταθερό το έκανε αλλά ελληνικό και το έκανε κατά τη διάρκεια της κλήσης. Για την ποιότητα της κλήσης δεν έχω παράπονο με τη nova σε gsm. Αν δεν έκανε την πολύ μικρή διακοπή δε θα το καταλάβαινα ότι γύρισε σε gsm. Αυτό που έχω παρατηρήσει με τη nova που δεν ξέρω αν ισχύει σε όλους όσους έχουν nova είναι ότι αργεί να καλέσει. Θέλει κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να καλεί. Edited August 7, 2023 by dasnowy 1 Παράθεση Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 Η cosmote είναι περίπου το ίδιο με nova στον Κάλαμο Πηλίου. Μόνο που η Cosmote έχει σήμα μέσα ενώ η nova όχι. Στο upload η cosmote γενικά ανώτερη της nova . 11 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 11 minutes ago, dasnowy said: Και σε εμένα όταν είχα καλέσει σταθερό το έκανε αλλά ελληνικό και το έκανε κατά τη διάρκεια της κλήσης. Για την ποιότητα της κλήσης δεν έχω παράπονο με τη nova σε gsm. Αν δεν έκανε την πολύ μικρή διακοπή δε θα το καταλάβαινα ότι γύρισε σε gsm. Αυτό που έχω παρατηρήσει με τη nova που δεν ξέρω αν ισχύει σε όλους όσους έχουν nova είναι ότι αργεί να καλέσει. Θέλει κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να καλεί. Ακαριαία καλεί με volte Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 20 minutes ago, dasnowy said: Αυτό που έχω παρατηρήσει με τη nova που δεν ξέρω αν ισχύει σε όλους όσους έχουν nova είναι ότι αργεί να καλέσει. Θέλει κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να αρχίσει να καλεί. Εμένα νορμαλ μου φαινεται. Όπως και στην κοσμοτε δηλαδή. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 7, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2023 Στο πουθενά με το πλοίο για Μυτιλήνη. Από τον Πειραιά μέχρι το σημείο που έχω φτάσει μέχρι εδώ, η Vodafone είναι πολύ ανώτερη από τη nova σε κλήσεις και δεδομένα, με πολύ περισσότερο 4G+ μέσα στη Θάλασσα. Παίζει πολύ B20+B8+B1 με ταχύτητες γύρω στα 20 -30 Mbps μέσα στην καμπίνα ενώ η nova κάτω του ενός με B20 only 9 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 8, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2023 Καλημέρα! Λίγο μετά τη Χίο 2 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 Καλημέρα. Έχοντας μείνει 24 ώρες ήδη στο νησί της Λέσβου έχω σχηματίσει την πρώτη μου άποψη για τα δίκτυα. Μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης η cosmote είχε 5G N1 με καλές σχετικά ταχύτητες γύρω στα 120 Mbps, η vf GR είχε 5G disconnected και άλλαζε συνέχεια κεραίες με μη αναβαθμισμένες όπου έμενε σε 4G με μεγάλες διακυμάνσεις στην ταχύτητα από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο και με μέση ταχύτητα γύρω στα 50 Mbps. Η nova, η οποία θυμίζει παλιά κακιά Wind-άρα, στο λιμάνι είχε 4G B20 με τραγικές ταχύτητες. Από την ώρα που έφευγα από το λιμάνι και είχα οπτική επαφή με τα παράλια της γείτονος, η cosmote συνδέθηκε σε turkcell με 4G+ και ταχύτητες γύρω στα 20 Mbps σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέχρι Ευθαλου. Στα βουνά που δεν έβλεπα θάλασσα, ή είχε turkcell EDGE ή έβγαινε εκτός δικτύου ή ήταν με 2G Cosmote. Πάμε τώρα στη nova. Μεγάλο θέμα με το roaming. Έμπαινε σε Turkcell ή Türk Telekom, μέχρι H+, ποτέ με 4G ενώ με cosmote σε Turkcell είχε κανονικά. Καλώντας τα κινητά nova που ήταν σε Turkcell έβγαινε ότι είναι κλειστά. Όταν προσπαθούσε ο φίλος μου να καλέσει στην Ελλάδα από το κινητό του η κλήση έπεφτε ενώ από Cosmote καλούσε και τον καλούσαν κανονικά. Η καλύτερη στο roaming είναι η vf. Έχει συνδεθεί σε vf TR και έχει 4G+ σε όλο το ξενοδοχείο και στην περιοχή γενικά. Έχει πάντα 15 Mbps τουλάχιστον ενώ δεν έχει καμία διακοπή. Ακόμα και με H+ 2 μπάρες σε vf TR έδινε 10 Mbps. Στο ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή η πράσινη είναι Turkcell 4G 2/5 μπάρες, η κόκκινη σε vf TR με 4G+ από 2/5 μεχρι 4/5 μπάρες με αρκετά καλές ταχύτητες πάντα πάνω από 10 Mbps. Η nova είναι κυριολεκτικά ΑΧΡΗΣΤΗ. Έχει 3G σε Turkcell ή Türk Telekom, γυρνά συνέχεια σε 2G και οι κλήσεις πέφτουν κατευθείαν. Για δίκτυο 3G δεν το συζητάμε, δεν φορτώνει τίποτα. Αυτόματα μπαίνει Turkcell ενώ μπορούμε να επιλέξουμε και Türk Telekom. Η vf TR δεν μπαίνει με τίποτα. Συνεπώς είναι η χειρότερη εδώ αφού δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ούτε με ελληνικό αλλά ούτε και με καποιο τουρκικό δίκτυο γιατί σε αντίθεση με τις άλλες δύο, δεν συνδέεται πουθενά. Έχει 3g που δεν λειτουργεί ούτε για κλήσεις 5 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 (edited) 22 minutes ago, Gv2008 said: Η nova είναι κυριολεκτικά ΑΧΡΗΣΤΗ και η πιο ακριβή. Έχει το roaming pass 1,5 φορές πιο ακριβό από τους άλλους δύο και δίνει τις λιγότερες παροχές. Το καλύτερο roaming το έχει η vodafone που, εκτός του απεριόριστου ίντερνετ εντός ΕΕ και του δωρεάν roaming εντός ΕΕ μετά τους 4 μήνες, στο πας παντού δεν έχει κάποιο κόφτη που σημαίνει πως μπορείς να έχεις απεριόριστο ίντερνετ και εκτός ΕΕ. Edited August 9, 2023 by dasnowy 4 Παράθεση Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 Καλύτερο σήμα η vf TR από την vf GR και εδώ Το πρώτο σημείο που η Ελληνική Vodafone είναι καλύτερη από την τουρκική Υπερδίκτυο εδώ η βονταφοναρα. Η συνεργάτιδα 2G μόνο και η πράσινη 4G από Τουρκία με Türk Telekom με 30 mbps Στην παραλία η ελληνική vf 4G B3 μη λειτουργικό ενώ η τουρκική vf 4G+ 10 mbps 5 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 12 minutes ago, Gv2008 said: Υπερδίκτυο εδώ η βονταφοναρα. Η συνεργάτιδα 2G μόνο και η πράσινη 4G από Τουρκία με Türk Telekom με 30 mbps Αν έχεις αγοράσει κάποιο πακέτο roaming γύρνα τη vodafone χειροκίνητα σε Τουρκία για καλύτερα αποτελέσματα. Απαράδεκτες βλέπω οι εταιρίες εκεί. Άντε με τη vodafone κάτι γίνεται. Θα ανεβάσω μετά από Πήλιο εκεί που κινήθηκα τι γίνεται. Η κατάσταση ήταν πάρε τη μία και βάρα την άλλη γενικά. Και αυτό ισχύει και για τα τρία δίκτυα. 4 1 Παράθεση Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 (edited) 8 minutes ago, dasnowy said: Αν έχεις αγοράσει κάποιο πακέτο roaming γύρνα τη vodafone χειροκίνητα σε Τουρκία για καλύτερα αποτελέσματα. Απαράδεκτες βλέπω οι εταιρίες εκεί. Άντε με τη vodafone κάτι γίνεται. Θα ανεβάσω μετά από Πήλιο εκεί που κινήθηκα τι γίνεται. Η κατάσταση ήταν πάρε τη μία και βάρα την άλλη γενικά. Και αυτό ισχύει και για τα τρία δίκτυα. Αυτό έχω κάνει. Έχω μπει στην Τουρκική vf. Θέλω να περάσω Τουρκία να πάρω μια κάρτα αλλά ξέχασα την ταυτότητα στο σπίτι στην Αθήνα και αναγκαστικά έβαλα αυτή που υπάρχει για τα κινητά η οποία όμως δεν ισχύει για το εξωτερικό. Στο Πήλιο ποια είναι καλύτερη; Edited August 9, 2023 by Gv2008 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 9 minutes ago, Gv2008 said: Στο Πήλιο ποια είναι καλύτερη; Παίζεται ανάλογα το σημείο μεταξύ cosmote και nova. Η vodafone θα έλεγα πως είναι η χειρότερη γιατί αν και έχουν ίδιες κεραίες με nova πετάει πιο εύκολα σε edge λόγω σήματος και έχει χειρότερες ταχύτητες. Σε κάποια σημεία όμως τυχαίνει να είναι η καλύτερη επειδή έχει 5g με μεγάλες ταχύτητες ενώ οι άλλες έχουν 4g. Θα τα γράψω πιο αναλυτικά και μετά με speedtests. 3 Παράθεση Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CamuCamu Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 (edited) Νεκρες οι κεραιες για ολες τις εταιριες στο υψωμα του Μαραθωνα για Cosmote και VF (επιβεβαιωμενο απο μενα)μαλλον προκειται για βλαβη VF επανηλθε Cosmote επισης N78 στην 299 βλεπω καλα? Edited August 9, 2023 by CamuCamu 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aektzhs 1 Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 Άρα αυτήν την στιγμή λειτουργικό roaming έχεις μόνο με COSMOTE και Vodafone Greece; 2 ώρες πριν, Gv2008 said: Καλημέρα. Έχοντας μείνει 24 ώρες ήδη στο νησί της Λέσβου έχω σχηματίσει την πρώτη μου άποψη για τα δίκτυα. Μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης η cosmote είχε 5G N1 με καλές σχετικά ταχύτητες γύρω στα 120 Mbps, η vf GR είχε 5G disconnected και άλλαζε συνέχεια κεραίες με μη αναβαθμισμένες όπου έμενε σε 4G με μεγάλες διακυμάνσεις στην ταχύτητα από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο και με μέση ταχύτητα γύρω στα 50 Mbps. Η nova, η οποία θυμίζει παλιά κακιά Wind-άρα, στο λιμάνι είχε 4G B20 με τραγικές ταχύτητες. Από την ώρα που έφευγα από το λιμάνι και είχα οπτική επαφή με τα παράλια της γείτονος, η cosmote συνδέθηκε σε turkcell με 4G+ και ταχύτητες γύρω στα 20 Mbps σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέχρι Ευθαλου. Στα βουνά που δεν έβλεπα θάλασσα, ή είχε turkcell EDGE ή έβγαινε εκτός δικτύου ή ήταν με 2G Cosmote. Πάμε τώρα στη nova. Μεγάλο θέμα με το roaming. Έμπαινε σε Turkcell ή Türk Telekom, μέχρι H+, ποτέ με 4G ενώ με cosmote σε Turkcell είχε κανονικά. Καλώντας τα κινητά nova που ήταν σε Turkcell έβγαινε ότι είναι κλειστά. Όταν προσπαθούσε ο φίλος μου να καλέσει στην Ελλάδα από το κινητό του η κλήση έπεφτε ενώ από Cosmote καλούσε και τον καλούσαν κανονικά. Η καλύτερη στο roaming είναι η vf. Έχει συνδεθεί σε vf TR και έχει 4G+ σε όλο το ξενοδοχείο και στην περιοχή γενικά. Έχει πάντα 15 Mbps τουλάχιστον ενώ δεν έχει καμία διακοπή. Ακόμα και με H+ 2 μπάρες σε vf TR έδινε 10 Mbps. Στο ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή η πράσινη είναι Turkcell 4G 2/5 μπάρες, η κόκκινη σε vf TR με 4G+ από 2/5 μεχρι 4/5 μπάρες με αρκετά καλές ταχύτητες πάντα πάνω από 10 Mbps. Η nova είναι κυριολεκτικά ΑΧΡΗΣΤΗ. Έχει 3G σε Turkcell ή Türk Telekom, γυρνά συνέχεια σε 2G και οι κλήσεις πέφτουν κατευθείαν. Για δίκτυο 3G δεν το συζητάμε, δεν φορτώνει τίποτα. Αυτόματα μπαίνει Turkcell ενώ μπορούμε να επιλέξουμε και Türk Telekom. Η vf TR δεν μπαίνει με τίποτα. Συνεπώς είναι η χειρότερη εδώ αφού δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ούτε με ελληνικό αλλά ούτε και με καποιο τουρκικό δίκτυο γιατί σε αντίθεση με τις άλλες δύο, δεν συνδέεται πουθενά. Έχει 3g που δεν λειτουργεί ούτε για κλήσεις 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 5 minutes ago, aektzhs 1 said: Άρα αυτήν την στιγμή λειτουργικό roaming έχεις μόνο με COSMOTE και Vodafone Greece; Ακριβώς. Με καλύτερο φυσικά το roaming της Vodafone Greece. Βέβαια και της cosmote μια χαρά είναι. Η nova τελείως εκτός και για αυτό δεν την προτιμά και πολύς κόσμος 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 9, 2023 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2023 8 ώρες πριν, dasnowy said: Παίζεται ανάλογα το σημείο μεταξύ cosmote και nova. Η vodafone θα έλεγα πως είναι η χειρότερη γιατί αν και έχουν ίδιες κεραίες με nova πετάει πιο εύκολα σε edge λόγω σήματος και έχει χειρότερες ταχύτητες. Σε κάποια σημεία όμως τυχαίνει να είναι η καλύτερη επειδή έχει 5g με μεγάλες ταχύτητες ενώ οι άλλες έχουν 4g. Θα τα γράψω πιο αναλυτικά και μετά με speedtests. Θα έλεγα ότι στο Νότιο Πήλιο η Cosmote υπερέχει. Προς Τσαγκαράδα κτλ Nova. 6 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts