georgebad Δημ. August 19, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2020 Εφτασε λοιπον η ωρα να πω την αποψη μου για τα 3 δικτυα στην Μηλο ...Πρωτη θα βαλω την cosmote λογο καλυψης σε καποια ισως λιγο ποιο δυσκολα μερη και ταχυτγτες (μακραν ΜΑΚΡΑΝ ανωτερη σε ταχυτητες με εξερεση τον Αδαμα), και την καλυψη μεσα στον οικισμο πλακα (η μονη με σωστη καλυψη εκει) . Δευτερη θα βαλω την voda που αν και ειναι τελευταια σε ταχυτητες ειναι καλυτερη μεσα σε καποιους οικισμους...Τελευταια την wind γτ εχει πολλες φορες εικονικο 4G , με εξερετικο σημα. Σημερα εκανα τον γυρω ρου νησιου , και οο τρεις ειναι καλες η vodafone και η wind ειχαν εξερετικο σημα στο Κλεφτικο (περιοχη με σπιλιες ισως η μεγαλυτερη ατραξιον) ενω και η cosmote ειχε 4G αλλα οχι τοσο καλο οσο οι αλλες , ειχε 3G λειτουργικοτατο tho.Γενικα και παλι η καρτα επιλογης μου ειναι cosmotw χωρις μεγαλες διαφπρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. August 23, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2020 (edited) Ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου στην Καλαμάτα. Και τα 3 δίκτυα είναι για κλάματα, όσον αφορά τις ταχύτητες. Η κάλυψη ωστόσο είναι καλή και από τις 3 εταιρείες, τουλάχιστον στα μέρη που γυρίζω όλα αυτά τα χρόνια που έρχομαι. 1η Cosmote (με πολλές αμφιβολίες, γιατί είχα μόνο νυχτερινά ΜΒ για τεστ και δεν έκανα πολλά, ίσως να είναι και 2η), 2η WIND σε ταχύτητες (όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλού έβλεπες 7 Mbps και αλλού 100+. Χρειάζεται κι άλλο 4G+), 3η Vodafone (μέτρια προς κακή, χρειάζεται κι άλλο 4G+). Βέβαια,.όπως είπα δεν έχουν και μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Edited August 23, 2020 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. August 23, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2020 Αν εξαιρέσουμε την άθλια κατάσταση στον Νομό Ξάνθης στα δύσκολα σημεία σε γεωγραφική κάλυψη παραμένει πρώτη. Στο θέμα των ταχυτήτων όλα είναι σχετικά ακόμα και μέσα στην Αθήνα από γειτονιά σε γειτονιά. Θα μου πεις είναι πίτα το δίκτυο πια. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. August 24, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 24, 2020 Αν εξαιρέσουμε την άθλια κατάσταση στον Νομό Ξάνθης στα δύσκολα σημεία σε γεωγραφική κάλυψη παραμένει πρώτη. Στο θέμα των ταχυτήτων όλα είναι σχετικά ακόμα και μέσα στην Αθήνα από γειτονιά σε γειτονιά. Θα μου πεις είναι πίτα το δίκτυο πια. Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τουλαχιστον η Cosmote σε αθηνα που πηγα ηταν Γεματη ως εκει που δεν παει..πυλη Ε2 πηραιας με 7+7+3 και MIMO με -15 rsrq και να βλεπω 70 80 100, για μεβα αυτο ειναι αθλος...Το δικτυο απλα πραγματικα ειναι Τιγκα.Εβλεπα -17 rsrq και -18 στο αιγαιο και παραλειλα εβλεπα 720p βιντεο... Εβλεπα στην μηλο coamote rsrq -13 και η wind ειχε -7... Απλα πλεον θες πολυ καλο κινητο γιατι απλα πρεπει να χρησημοποιεις ολες τις τεχολογοες...Πχ στο Γηπεδπ της Τουμπας σημερα φιλος μπυ με ενα απλο xiaomi ειχε 7 mbps με band7 σκετη, και εγω ειχα το παρακατω https://www.speedtest.net/my-result/a/6425021862 Premium δικτυο για premium πορτοφολια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babakos Δημ. August 25, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 25, 2020 Εντυπώσεις από το χρονικό διάστημα των διακοπών μεταξύ 9 και 23 Αυγούστου. Τήνος : The usual stuff, δεν ειχα κανένα θέμα με Vodafone ή Cosmote και στα σημεία που κινήθηκα δεν διέκρινα αξιόλογες διαφορές ταχύτητας.. Πάρος : Παρομοίως δεν αντιμετώπισα θέματα. Απόκριση δικτύου σε κλήσεις και mobile internet πολύ καλή παρόλο τον πολύ κόσμο. Η Cosmote ήταν γενικά πιο γρήγορη στο mobile internet εδώ.. Wind δεν εχουμε οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Τα παραπάνω ειναι user perception καθότι η προτεραιότητα στις διακοπές ειναι να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε και όχι να είμαστε πάνω από το κινητό για testing.. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 26, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 26, 2020 Τουλαχιστον η Cosmote σε αθηνα που πηγα ηταν Γεματη ως εκει που δεν παει..πυλη Ε2 πηραιας με 7+7+3 και MIMO με -15 rsrq και να βλεπω 70 80 100, για μεβα αυτο ειναι αθλος...Το δικτυο απλα πραγματικα ειναι Τιγκα.Εβλεπα -17 rsrq και -18 στο αιγαιο και παραλειλα εβλεπα 720p βιντεο... Εβλεπα στην μηλο coamote rsrq -13 και η wind ειχε -7... Απλα πλεον θες πολυ καλο κινητο γιατι απλα πρεπει να χρησημοποιεις ολες τις τεχολογοες...Πχ στο Γηπεδπ της Τουμπας σημερα φιλος μπυ με ενα απλο xiaomi ειχε 7 mbps με band7 σκετη, και εγω ειχα το παρακατω https://www.speedtest.net/my-result/a/6425021862 Premium δικτυο για premium πορτοφολια... Ο φίλος σου δηλαδή βγήκε για μετρήσεις με Ζιαομι; :lol: Όπως είπαμε, η χωρητικότητα ενός δικτύου δε μετράται με συσκευές που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία του. Η ΚΟΣΜΟΤΕ είναι όντως ΠΙΤΑ. Σε ώρες μη αιχμής rsrq - 4, σε ώρες αιχμής - 12. Πρέπει να αναβαθμίσουν το δικτυο σε πολλές περιοχές. Το μεγαλύτερο "πρόβλημα" της κοσμοτε για εμένα είναι η κάλυψη λόγω περιορισμών στο eirp. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. September 1, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2020 Σπάρτη καρα-κέντρο, μέσα σε καφετέρια. Αυτό συμβαίνει αφού η VF δεν έχει ούτε μια κανονική κεραία μέσα στην πόλη, παρά μόνο μερικές ΕΚΚΧΟ (microcells)... Οριακό 2G που μερικές φορές με δείχνει εκτός δικτύου vs Cosmote 4G+ με 70 Mbps. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 Παντως η μονη που εχει mobile internet στο νεο μου σπιτι στην αγιας σοφιας κοντα ειναι η cosmote...μερικες φορες εχουν και προβλημα νε τις κλησεις οι αλλες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 Wind vs. Cosmote στα δύσκολα. Καβρός Αποκορώνου σε εσωτερικό χώρο (lobby ξενοδοχείου). Wind με Β7 στα -115 dBm https://www.speedtest.net/my-result/a/6458829922 Cosmote με Β3 στα -114 dBm https://www.speedtest.net/my-result/a/6458789134 Το rsrq και για τις δύο ήταν στα -8 dBm. Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. September 5, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2020 Παντως η μονη που εχει mobile internet στο νεο μου σπιτι στην αγιας σοφιας κοντα ειναι η cosmote...μερικες φορες εχουν και προβλημα νε τις κλησεις οι αλλες Αγιας Σοφιας στη Θεσσαλονικη; Εκεινη η περιοχη εχει πολλα ψηλα κτηρια και στενα.Η Cosmote εχει κεραια πανω στο καταστημα του ΟΤΕ Ερμου με Καρολου Ντηλ και ειναι μεγαλη,καλυπτει πολυ κοσμο. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. September 6, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2020 Αγιας Σοφιας στη Θεσσαλονικη; Εκεινη η περιοχη εχει πολλα ψηλα κτηρια και στενα.Η Cosmote εχει κεραια πανω στο καταστημα του ΟΤΕ Ερμου με Καρολου Ντηλ και ειναι μεγαλη,καλυπτει πολυ κοσμο. Ακριβως , ειναι επισης αναβαθνησμενη με νεo /// εξοπλισμο. Οριστε και ενα speedtest στην αγιας σοφιας με φουλ σημα και 7+7+3 λογικα με mimo απο αυτην την κεραια μερα μεσημερι https://drive.google.com/file/d/17Nlj-ZqO4oqJnLMJl_pIxl0uGbVjtLnz/view?usp=drivesdk Γενικα κανει αριστη δουλεια αυτη η κεραια για τους εσωτερικους χωρους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. September 6, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2020 Ο φίλος σου δηλαδή βγήκε για μετρήσεις με Ζιαομι; :lol: Όπως είπαμε, η χωρητικότητα ενός δικτύου δε μετράται με συσκευές που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία του. Η ΚΟΣΜΟΤΕ είναι όντως ΠΙΤΑ. Σε ώρες μη αιχμής rsrq - 4, σε ώρες αιχμής - 12. Πρέπει να αναβαθμίσουν το δικτυο σε πολλές περιοχές. Το μεγαλύτερο "πρόβλημα" της κοσμοτε για εμένα είναι η κάλυψη λόγω περιορισμών στο eirp. καλημερα τι ειναι το rsrq - 4 και τι σημαινει το 4 και το 12 παραπανω; πως το μετρας; οσον αφορα το eirp τι ειναι; . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. September 6, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2020 καλημερα τι ειναι το rsrq - 4 και τι σημαινει το 4 και το 12 παραπανω; πως το μετρας; οσον αφορα το eirp τι ειναι; . Το rsrq ειναι η ποιοτητα του σηματος που λαμβανεις και το rsrq το ποσο ισχυρο ειναι το σημα..Γενικα οσο περισσοτερο κοσμο εχει ενα δικτυο τοσο κατεβαινει το rsrq . Υπαρχουν και αλλοι παραγωντες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. September 9, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2020 Οι δικτυάρες της Victus στα Καλύβια Σοχας (Λακωνία). Το συγκεκριμένο σημείο είναι σε άνοιγμα/πλατεία. Μέσα στα σπίτια αν έχουν σήμα έστω για ομιλία, θαύμα θα είναι... Οι δρόμοι είναι πολύ στενοί κιόλας. Η κεραία αυτή της Vodafone έχει και 4G+ (από το απέναντι βουνό), αλλά με κράτησε μόνο σε B20 για να έχει σήμα. Η WIND έχει επίσης κεραίες στα ίδια σημεία, η συγκεκριμένη που πιάνει το 2G είναι η 1100 της VF, όμως δεν έβλεπε καθόλου 4G. Γενικά πολλά χωριά στους πρόποδες του Ταΰγετου, δεν έχουν καλό σήμα. Υποθέτω πως όλοι θα έχουν Cosmote, κάποιοι γνωστοί μου εδώ έχουν. Παρόμοιο χάλι είδα και στο χωριό Ανωγεια, λίγο πιο κάτω. Τουλάχιστον σε κάποια σημεία που σταμάτησα, γιατί οδηγούσα. https://ibb.co/xsXv5Ff Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. September 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2020 Οι δικτυάρες της Victus στα Καλύβια Σοχας (Λακωνία). Το συγκεκριμένο σημείο είναι σε άνοιγμα/πλατεία. Μέσα στα σπίτια αν έχουν σήμα έστω για ομιλία, θαύμα θα είναι... Οι δρόμοι είναι πολύ στενοί κιόλας. Η κεραία αυτή της Vodafone έχει και 4G+ (από το απέναντι βουνό), αλλά με κράτησε μόνο σε B20 για να έχει σήμα. Η WIND έχει επίσης κεραίες στα ίδια σημεία, η συγκεκριμένη που πιάνει το 2G είναι η 1100 της VF, όμως δεν έβλεπε καθόλου 4G. Γενικά πολλά χωριά στους πρόποδες του Ταΰγετου, δεν έχουν καλό σήμα. Υποθέτω πως όλοι θα έχουν Cosmote, κάποιοι γνωστοί μου εδώ έχουν. Παρόμοιο χάλι είδα και στο χωριό Ανωγεια, λίγο πιο κάτω. Τουλάχιστον σε κάποια σημεία που σταμάτησα, γιατί οδηγούσα. https://ibb.co/xsXv5Ff τι συσκευη εχεις; και με τι εφαρμογη τα βλεπεις; . Το rsrq ειναι η ποιοτητα του σηματος που λαμβανεις και το rsrq το ποσο ισχυρο ειναι το σημα..Γενικα οσο περισσοτερο κοσμο εχει ενα δικτυο τοσο κατεβαινει το rsrq . Υπαρχουν και αλλοι παραγωντες σε ευχαριστω παρα πολυ ποια ειναι τα ορια; πχ ποσο θα πρεπει να ειναι οταν δεν εχει καλο σημα και ποσο οταν εχεις καλο σημα ;. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. September 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2020 τι συσκευη εχεις; και με τι εφαρμογη τα βλεπεις; . σε ευχαριστω παρα πολυ ποια ειναι τα ορια; πχ ποσο θα πρεπει να ειναι οταν δεν εχει καλο σημα και ποσο οταν εχεις καλο σημα ;. -90 και πανω θεωρεις οτι εχεις πολυ καλο σημα ...απο -110 και κατω εχεις κακο σημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. September 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2020 -90 και πανω θεωρεις οτι εχεις πολυ καλο σημα ...απο -110 και κατω εχεις κακο σημα. Πώς γίνετε αυτό; Από -90 και πάνω καλό και από -110 και κάτω να μην είναι καλό; Δεν το έπιασα πως λειτουργεί... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. September 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2020 Γιατί πάει ανάποδα. Το 0 είναι το μάξιμουμ ας πούμε, και όσο προχωράς κάτω από το μηδέν μικραίνει η ένταση. Sent from my Galaxy S10e Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. September 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2020 (edited) τι συσκευη εχεις; και με τι εφαρμογη τα βλεπεις; . σε ευχαριστω παρα πολυ ποια ειναι τα ορια; πχ ποσο θα πρεπει να ειναι οταν δεν εχει καλο σημα και ποσο οταν εχεις καλο σημα ;. Mi 9 Lite. Εφαρμογή Netmonster, αλλά δεν δουλεύει το ίδιο σε όλες τις συσκευές. Το καλύτερο σήμα που έχω δει είναι -45 dBm. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα δείξει αν κολλήσω το κινητό στο panel της κεραίας. :p Χοντρικά, το νορμάλ είναι κάπου στα -80 με -95 dBm. Στο 4G αν έχει χειρότερο από -110, αρχίζει και σέρνεται. Στις άλλες τεχνολογίες έχει οριακά σήμα με τέτοιο dBm στο RSRP. Το RSRQ είναι καλό μέχρι το -6 και νορμάλ από -7 έως -10. Μετά αρχίζει να σέρνεται και από αυτό, ίσως έχει πολλή κίνηση η κεραία. Μπορεί να κάνω και λάθος σε κάποια σημεία, καθώς είμαι προγραμματιστης, όχι "δικτυάς". :p Edited September 15, 2020 by MitsosDaBest13 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. September 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2020 Παλαιά Πεντέλη, ας πούμε κοντά στο φούρνο Βενετη. Τραγική η WIND χωρίς 4G, ίσως και χωρίς σήμα σε εσωτερικό χώρο, γιατί οριακά πιάνει στον κεντρικό δρόμο. Μέτρια προς τραγική και η Vodafone , αλλά παλεύεται σε κάποια σημεία. Η 800αρα 4G την σώζει, γιατί το 2G/3G της έχει παρόμοιο σήμα με της WIND. Δεν έφερα μαζί μου Cosmote , αλλά στο Cellmapper βλέπω ότι οι δρόμοι εδώ πάνω είναι πράσινοι, δηλαδή έχει καλό σήμα και οι κεραίες ψηλά στο βουνό έχουν και 3CA. Με λίγα λόγια, η Cosmote είναι μονόδρομος εδώ πάνω. Βέβαια, αρκετοί που μένουν εδώ θα είναι ευκαταστατοι, οπότε θα πάρουν και το ακριβότερο unlimited συμβόλαιο χωρίς να τους νοιάζει. :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. September 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2020 Πλατεια Δικαστηριων Χανια τωρα. Wind με Β7 https://www.speedtest.net/my-result/a/6507491906 Cosmote με Β3 https://www.speedtest.net/my-result/a/6507485389 Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. September 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2020 Πλατεια Δικαστηριων Χανια τωρα. Wind με Β7 https://www.speedtest.net/my-result/a/6507491906 Cosmote με Β3 https://www.speedtest.net/my-result/a/6507485389 Σαφέστατη η υπεροχή. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. September 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 16, 2020 Σαφέστατη η υπεροχή. Οχι μονο μεσα στην πολη αλλα σε ολο τον νομο Χανιων (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων). Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. September 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2020 Οχι μονο μεσα στην πολη αλλα σε ολο τον νομο Χανιων (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων). Είναι καλό που βλέπεις πως είναι το δίκτυο πριν και πως θα γίνει μετά. Anyway, τα Χανιά είχα καλυφθεί από το 2012, όταν οι άλλοι είχαν ακόμα 300kbps 3G μέχρι το 2017, και ακόμα και τώρα δε το λες κακό το δίκτυο. Απλά έχει μείνει πίσω. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. September 17, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 17, 2020 Χθες το μεσημερι στην πισω μερια του σπιτιου μου Cosmote 3ca με εξερετικο σημα και -12 rsrq https://www.speedtest.net/my-result/a/6507724096 Vodafone με 3Ca και -7 rsrq εξρρετικο σημα επισης https://drive.google.com/file/d/1CcC4hYA20V4np5EHKGKNQla4jw7cOe1Q/view?usp=drivesdk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts