damianos Δημ. March 23, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2024 Πώς μπορώ να δω από ποίο καφαο παίρνω γραμμή σε Vodafone VDSL??? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. March 23, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2024 19 minutes ago, damianos said: Πώς μπορώ να δω από ποίο καφαο παίρνω γραμμή σε Vodafone VDSL??? Διάφοροι τρόποι. Ένας βολικός είναι να ακουθήσεις το καλώδιο που φεύγει από το σπίτι σου, και να δεις τι νούμερα γράφει το πρώτο κουτί διακλάδωσης που θα συναντήσεις. Πχ εάν γράφει 123-45 το KV σου είναι το 123. Υπάρχει και σε κάποιο συγκεντρωτικό Excel του ΟΤΕ όπου θα μπορείς να το βρεις βάσει οδού/αριθμού, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο να βρεις το κατάλληλο αρχείο. Τι χρησιμότητα θέλεις να αποκομίσεις από την πληροφορία; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damianos Δημ. March 23, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2024 Η απόσταση από το καφαο. Εάν παίρνω από το μακρυνό ξέρω γιατί έχω κάτω από 100mbps ενώ το κοντινότερο είναι 400 μέτρα από εμένα... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. March 23, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2024 Επειδή το KV και το σπίτι σου δεν αλλάζουν θέση, πιο χρήσιμα συμπεράσματα θα βγάλεις μέσα από τα στατιστικά του modem. Δες πχ attenuation, SNR margin, FEC errors, CRC errors. Μαζί με το παραπάνω, έλεγξε την εσωτερική σου καλωδίωση: Σιγουρέψου ότι το modem είναι συνδεδεμένο στην πρώτη πρίζα που φτάνει το εξωτερικό καλώδιο και ότι όλες οι άλλες τηλεφωνικές πρίζες είναι αποσυνδεδεμένες (μπορείς να βάλεις διπλή πρίζα για να τις απομονώσεις εάν θέλεςι να παίζει η τηλεφωνία). 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damianos Δημ. March 24, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2024 (edited) Μου είπαν από το τεχνικό τμήμα σε ποια είμαι αλλά ΔΕΝ πάει απευθείας κάνει ολόκληρο κύκλο και ΔΕΝ μπορώ να έχω φουλ 100αρα. Είναι η 401 και είμαι φυσικά στα 400 μέτρα... Edited March 24, 2024 by damianos 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. March 24, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2024 9 ώρες πριν, damianos said: Μου είπαν από το τεχνικό τμήμα σε ποια είμαι αλλά ΔΕΝ πάει απευθείας κάνει ολόκληρο κύκλο και ΔΕΝ μπορώ να έχω φουλ 100αρα. Είναι η 401 και είμαι φυσικά στα 400 μέτρα... Σπάσιμο... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. March 25, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2024 (edited) Παιδια καλημέρα. Ειμαι επαρχία (Ανδρο) και αυτή τη στιγμή είμαι στην cosmote. 30 euro το μήνα για 50αρα γραμμή που βγάζει 28 mpps Δυστυχώς ενω υπάρχει οπτική ίνα στο νησί δεν λειτουργεί. η Vodafone εδώ δουλεύει μόνο με ταχύτητα 24 και λογικά καλώδια χαλκού(μάλλον με αυτά δουλεύει και η cosmote) Με 20ευρώ το μήνα όμως και σε συνδυασμό με το κινητό που έχω ίσως πάει και πιο φθηνά Βέβαια η ταχύτητα που θα πιάνει φαντάζομαι θα είναι στα μισά... Να πούμε 10-12 mpps Δεν κατεβάζω ταινίες η χρήση που κάνω είναι πιο πολύ βιντεοδιάσκεψεις στο zoom Αξίζει για 10 ευρω να πάω στη Vodafone; Λετε να είναι τόσο τραγική η Vodafone; Edited March 25, 2024 by patrik Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. March 25, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2024 Η ταχύτητα συγχρονισμού στο VDSL εξαρτάται από τις φυσικές παραμέτρους της γραμμής. Όλοι οι πάροχοι την ίδια ταχύτητα θα σου δώσουν. Εκεί που πλεονεκτεί ο ΟΤΕ είναι ότι έχει μεγαλύτερη ευελιξία να "παίξει" με τον χαλκό, γιατί του ανήκει. Πχ εάν έχεις ένα ταλαιπωρημένο ζευγάρι καλωδίων, μπορεί να σε κουμπώσει σε ένα ελαφρώς καλύτερο. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vabiris Δημ. March 25, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2024 (edited) Patrik, σε καμία περίπτωση δε θα γύριζα στο ADSL , το 10 - 12 που λες μπορεί να είναι αισιόδοξη εκτίμηση και στην ουσία να έχεις 5-6 κ να κλαίς με μαύρο δάκρυ. Το πιο ασφαλές είναι να βρεις γείτονα με ADSL κ να ρωτήσεις πόσο πιάνει, διαφορετικά κάτσε όπως είσαι! Edited March 25, 2024 by vabiris 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. March 25, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2024 9 ώρες πριν, vabiris said: Patrik, σε καμία περίπτωση δε θα γύριζα στο ADSL , το 10 - 12 που λες μπορεί να είναι αισιόδοξη εκτίμηση και στην ουσία να έχεις 5-6 κ να κλαίς με μαύρο δάκρυ. Το πιο ασφαλές είναι να βρεις γείτονα με ADSL κ να ρωτήσεις πόσο πιάνει, διαφορετικά κάτσε όπως είσαι! Αυτό πρέπει να κάνω. Να βρω κάποιον γείτονα με Vodafone και να δω τι θα πιάσει από ταχύτητα 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIKU Δημ. March 26, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2024 17 ώρες πριν, patrik said: Παιδια καλημέρα. Ειμαι επαρχία (Ανδρο) και αυτή τη στιγμή είμαι στην cosmote. 30 euro το μήνα για 50αρα γραμμή που βγάζει 28 mpps Δυστυχώς ενω υπάρχει οπτική ίνα στο νησί δεν λειτουργεί. η Vodafone εδώ δουλεύει μόνο με ταχύτητα 24 και λογικά καλώδια χαλκού(μάλλον με αυτά δουλεύει και η cosmote) Με 20ευρώ το μήνα όμως και σε συνδυασμό με το κινητό που έχω ίσως πάει και πιο φθηνά Βέβαια η ταχύτητα που θα πιάνει φαντάζομαι θα είναι στα μισά... Να πούμε 10-12 mpps Δεν κατεβάζω ταινίες η χρήση που κάνω είναι πιο πολύ βιντεοδιάσκεψεις στο zoom Αξίζει για 10 ευρω να πάω στη Vodafone; Λετε να είναι τόσο τραγική η Vodafone; Εγώ θα έμενα και θα κοιτούσα για πιθανή αλλαγή στο κινητό, εάν είχα καλή προσφορά, με τη λογική του συνδυασμού, δηλαδή. Παράθεση COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. March 26, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2024 7 ώρες πριν, patrik said: Αυτό πρέπει να κάνω. Να βρω κάποιον γείτονα με Vodafone και να δω τι θα πιάσει από ταχύτητα Ακόμα καλύτερα, μπορείς να ρυθμίσεις το modem σου από VDSL σε ADSL, και θα ξέρεις ακριβώς την ταχύτητα που θα πιάσεις. Πρέπει να πω βέβαια ότι στην θέση σου δεν θα γυρνούσα σε ADSL. Πριν να έχω διαθεσιμότητα FTTH είχα βρεθεί στην ίδια θέση: από 12 Mbps ADSL κατάφερα με πολύ παρακαλητό και μου έδωσαν VDSL 30 Mbps, και η ποιότητα ζωής αυξήθηκε σημαντικά - και λόγω του αυξημένου upload. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. March 26, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2024 5 ώρες πριν, minast said: Ακόμα καλύτερα, μπορείς να ρυθμίσεις το modem σου από VDSL σε ADSL, και θα ξέρεις ακριβώς την ταχύτητα που θα πιάσεις. Πρέπει να πω βέβαια ότι στην θέση σου δεν θα γυρνούσα σε ADSL. Δεν ισχύει πάντα αυτό. Με ενεργό vectoring στη γραμμή δε θα συγχρονίσει καν σε ADSL ή θα συγχρονίσει σε κάτι εικονικό 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. March 26, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2024 Εδώ όλα δείχνουν ότι συνδέεται σε ΑΚ και όχι καμπίνα, οπότε δεν έχει vectoring 😉 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. March 26, 2024 Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2024 Πήρα τηλ σήμερα στη Vodafone και μου είπε τιμή 19.60 και θα κατέβει και κάποιο ποσό στο κινητό μου που είναι σύνδεση στη Vodafone Η ταχύτητα που πιάνει μέσο όρο μου είπε 13.5 mpps Ζήτησα να κάνω φορητοτητα στη Vodafone με σκοπό να μου κάνει αντιπροσφορα η cosmote. Οποτε θα περιμένω την κίνηση της cosmote (ελπίζω να την κάνει και να μη με πάρει αμέσως η Vodafone) Τι να πω; ελπίζω να πετύχω κάτι καλύτερο από τα 30 ευρώ που δίνω τώρα και να παραμείνω κόσμοτε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 Λοιπόν με πήρε η κόσμοτε για αντιπροσφορα μου εδώσε 2 ευρώ κάτω στην 50αρα και 1000 λεπτά ομιλίας σε 2 γουατσ απ που έχω. Συμφώνησα με κόσμοτε και μου λέει πάρε στη βονταφον και ακύρωσε τη φορητοτητα. Στις 28 Μάρτιου παίρνω στο 13830 μιλάω με εκπρόσωπο και ζητάω ακύρωση. Μου λέει θα το προωθήσω στο ανάλογο τμήμα. Παρ όλα αυτά μου έρχετε sms ότι μπορώ να παραλάβω τον εξοπλισμό από οποιοδήποτε κατάστημα Vodafone Ε λέω αυτοματοποιημένο θα είναι. Δεν κάνω κάτι άλλο ήσυχος πως έγινε η ακύρωση Και σήμερα; δεν έχω ίντερνετ από κόσμοτε με τράβηξε η βονταφον μου ήρθε και ενημέρωση να συνδέσω τον εξοπλισμό για να κάνουν τις ρυθμίσεις... Τι μπορώ να κανω τώρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 2 ώρες πριν, patrik said: Λοιπόν με πήρε η κόσμοτε για αντιπροσφορα μου εδώσε 2 ευρώ κάτω στην 50αρα και 1000 λεπτά ομιλίας σε 2 γουατσ απ που έχω. Συμφώνησα με κόσμοτε και μου λέει πάρε στη βονταφον και ακύρωσε τη φορητοτητα. Στις 28 Μάρτιου παίρνω στο 13830 μιλάω με εκπρόσωπο και ζητάω ακύρωση. Μου λέει θα το προωθήσω στο ανάλογο τμήμα. Παρ όλα αυτά μου έρχετε sms ότι μπορώ να παραλάβω τον εξοπλισμό από οποιοδήποτε κατάστημα Vodafone Ε λέω αυτοματοποιημένο θα είναι. Δεν κάνω κάτι άλλο ήσυχος πως έγινε η ακύρωση Και σήμερα; δεν έχω ίντερνετ από κόσμοτε με τράβηξε η βονταφον μου ήρθε και ενημέρωση να συνδέσω τον εξοπλισμό για να κάνουν τις ρυθμίσεις... Τι μπορώ να κανω τώρα; Άρα τώρα είσαι συνδρομητήτης της Vodafone. Μπορείς να φύγεις χωρίς συνέπειες μέσα σε 2 μήνες αν θυμάμαι καλά (ένα μήνα σίγουρα). Οπότε παίρνεις τον εκπρόσωπο της Cosmote και ζητάς φορητότητα σε αυτούς με τους όρους που σου υποσχέθηκαν. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 Δεν είναι "χωρίς συνέπειες". Σε διακοπή εντός των δύο πρώτων μηνών οφείλει το πάγιο δύο μηνών ως τέλος πρόωρης διακοπής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
r31134 Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 Δεν ισχυει το 14ημερο υπαναχωρησης; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 Βάσει κανονισμού της ΕΕΤΤ (δημοσιευμένου σε ΦΕΚ), είτε ο πελάτης απεμπολεί το δικαίωμα αναίτιας υπαναχώρησης για να υλοποιηθεί άμεσα, είτε ο πάροχος περιμένει τις νόμιμες 14 μέρες και διεκπεραιώνει την φορητότητα όταν λήξουν. Από τη στιγμή που έχει γίνει η φορητότητα, το τέλος πρόωρης διακοπής είναι 2 πάγια αν γίνει τους πρώτους δύο μήνες και 1/4 των υπολοιπόμενων παγίων για όλους τους υπόλοιπους, πλέον όποιου αναπόσβεστου επιδότησης, εφόσον υπάρχει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 3 ώρες πριν, minast said: Βάσει κανονισμού της ΕΕΤΤ (δημοσιευμένου σε ΦΕΚ), είτε ο πελάτης απεμπολεί το δικαίωμα αναίτιας υπαναχώρησης για να υλοποιηθεί άμεσα, είτε ο πάροχος περιμένει τις νόμιμες 14 μέρες και διεκπεραιώνει την φορητότητα όταν λήξουν. Από τη στιγμή που έχει γίνει η φορητότητα, το τέλος πρόωρης διακοπής είναι 2 πάγια αν γίνει τους πρώτους δύο μήνες και 1/4 των υπολοιπόμενων παγίων για όλους τους υπόλοιπους, πλέον όποιου αναπόσβεστου επιδότησης, εφόσον υπάρχει. Απο τα γραφόμενα του φαίνεται όμως ότι ο πάροχος δεν περίμενε 14 μέρες. Βεβαία δεν μπορώ να το ξέρω σίγουρα αυτό, αλλά αν είναι έτσι μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Κάτι σαν ένσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 (edited) Μου είπαν απ τη βονταφον πως φεύγω χωρίς χρέωση επειδή είμαι μέσα σε 14 μέρες αλλά θα πληρωσω κάτι απ το πάγιο αναλογικά. Για τις μέρες που με τράβηξαν στο δίκτυο τους. Το θεμα είναι ότι εγω ζήτησα έγκαιρα ακύρωση. Αυτοί με τράβηξαν όμως. Τέλος πάντων Επίσης επειδή έγινε αυτό θα μου στείλουν άλλο ρουτερ από κόσμοτε και θα στείλω το παλιό πίσω. Αυτό δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γίνει... Edited April 1, 2024 by patrik 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIKU Δημ. April 1, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2024 7 ώρες πριν, patrik said: Μου είπαν απ τη βονταφον πως φεύγω χωρίς χρέωση επειδή είμαι μέσα σε 14 μέρες αλλά θα πληρωσω κάτι απ το πάγιο αναλογικά. Για τις μέρες που με τράβηξαν στο δίκτυο τους. Το θεμα είναι ότι εγω ζήτησα έγκαιρα ακύρωση. Αυτοί με τράβηξαν όμως. Τέλος πάντων Επίσης επειδή έγινε αυτό θα μου στείλουν άλλο ρουτερ από κόσμοτε και θα στείλω το παλιό πίσω. Αυτό δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γίνει... Και όταν βγάλει η Vodafone λογαριασμό μίλα στο τσατ να το μηδενίσουν γιατί φταίνε. Αν αρνηθούν, προχωράς σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ και να δεις πως θα μαζευτούν τα λαμόγια. 1 1 Παράθεση COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. April 2, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2024 7 ώρες πριν, MIKU said: Και όταν βγάλει η Vodafone λογαριασμό μίλα στο τσατ να το μηδενίσουν γιατί φταίνε. Αν αρνηθούν, προχωράς σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ και να δεις πως θα μαζευτούν τα λαμόγια. Δεν έγινε κάποια λαμογιά σε αυτήν την περίπτωση. Όταν κάνεις αίτηση φορητότητας έχεις δύο επιλογές είτε άμεση ενεργοποίηση που σημαίνει χάνεις το δικαίωμα υπαναχώρησης της φορητότητας είτε περιμένεις 14 ημέρες και μετά γίνεται η φορητότητα με το δικαίωμα υπαναχώρησης μέσα σε 14 ημέρες. Εφόσον είχε λάβει μήνυμα ότι θα ενεργοποιηθεί την τάδε ημερομηνία έπρεπε να καλέσει τον ανάλογο 5 ψηφίο αριθμό που έχουν οι εταιρείες για ακύρωση φορητότητας το οποίο γίνεται άμεσα. Ακύρωση φορητότητας γίνεται μέχρι και μια μέρα πριν αν δεν κάνω λάθος 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. April 2, 2024 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2024 36 minutes ago, AlexM2 said: Δεν έγινε κάποια λαμογιά σε αυτήν την περίπτωση. Όταν κάνεις αίτηση φορητότητας έχεις δύο επιλογές είτε άμεση ενεργοποίηση που σημαίνει χάνεις το δικαίωμα υπαναχώρησης της φορητότητας είτε περιμένεις 14 ημέρες και μετά γίνεται η φορητότητα με το δικαίωμα υπαναχώρησης μέσα σε 14 ημέρες. Εφόσον είχε λάβει μήνυμα ότι θα ενεργοποιηθεί την τάδε ημερομηνία έπρεπε να καλέσει τον ανάλογο 5 ψηφίο αριθμό που έχουν οι εταιρείες για ακύρωση φορητότητας το οποίο γίνεται άμεσα. Ακύρωση φορητότητας γίνεται μέχρι και μια μέρα πριν αν δεν κάνω λάθος Γίνεται και την ίδια μέρα, αρκεί να προλάβεις πριν σε "τραβήξει" ο νέος πάροχος. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts