Jump to content

Vodafone HOME Internet & Double Play

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Της Vodafone την "σταθερο-κινητή" θα εννοούσαν.

Έπρεπε να τους πεις να σου τη δώσουν εκείνη τη στιμή ή να σου τη στείλουν άμεσα αφού είσαι χωρίς τηλέφωνο.

Αυτό ζήτησα εννοείται.Θα την παραλάβω ο ίδιος από κει αύριο 11-1 γιατί μου είπαν πως πρέπει να "ρυθμιστεί" πρώτα για να δουλεύει με την γραμμή μου.Και η ερώτηση κρίσεως φυσικά που δεν πήρα απάντηση ήταν πως αφού υπάρχει αυτή η εναλλακτική γιατί δεν μου το είπαν την επομένη που τους είπα ότι έχω μείνει από τηλέφωνο παρά το έμαθα εντελώς τυχαία σήμερα από κάποιον που είχε το ίδιο πρόβλημα;Ακόμα περιμένω την απάντηση...

Τραγική η οργάνωση που έχουν,ΤΡΑΓΙΚΗ.Ηταν 2 φουκαράδες υπάλληλοι και άκουγαν καντήλια σήμερα και δεν είχαν τι να πουν στον κόσμο.

• Απαντήσεις 7,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραία.

Δώσε και στατιστικά συγχρονισμού από το web interface του fritz (SNR, attenuation, κλπ)

Αφού συγχρονίζει και δεν έχεις Internet, η βλάβη μάλλον οφείλεται αποκλειστικά στη HOL, και καλό θα ήταν να τους κυνηγήσεις λίγο, στο 800-400-13844 (χωρίς χρέωση) μέχρι να το λύσουν.

Κάθε φορά που κάνω reset στο fritz αλλάζουν τα νούμερα. Τώρα μου δίνει 7650/906 kBit/s και

Signal/Noise ratio dB 11 12

Line attenuation dB 28 15

Κατέγραψαν το πρόβλημα και το βλέπω ανοιχτό στο management tools. Να τους ξανακαλέσω λες;

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Κάθε φορά που κάνω reset στο fritz αλλάζουν τα νούμερα. Τώρα μου δίνει 7650/906 kBit/s και

Signal/Noise ratio dB 11 12

Line attenuation dB 28 15

Πολύ καλύτερα. Και με SNR downstream 11 η γραμμή πρέπει να είναι σταθερή.

Κατέγραψαν το πρόβλημα και το βλέπω ανοιχτό στο management tools. Να τους ξανακαλέσω λες;

Αν δε θέλεις να μείνεις το Σαββατοκύριακο χωρίς Ιnternet, φαίνεται ότι θέλουν λίγη πίεση...

Αν δε θέλεις να μείνεις το Σαββατοκύριακο χωρίς Ιnternet, φαίνεται ότι θέλουν λίγη πίεση...

Αν ζητήσω διακοπή της σύνδεσης, σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται το αίτημα και μπορώ να πάω αλλού; νομίζω ότι αφού πλέον το dsl έχει περάσει στο δικό τους δίκτυο, δεν μπορώ να πάω απευθείας σε νέο isp και να κάνουν αυτοί την ακύρωση ε;

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Αν ζητήσω διακοπή της σύνδεσης, σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται το αίτημα και μπορώ να πάω αλλού; νομίζω ότι αφού πλέον το dsl έχει περάσει στο δικό τους δίκτυο, δεν μπορώ να πάω απευθείας σε νέο isp και να κάνουν αυτοί την ακύρωση ε;

Μπορείς να πας απευθείας σε άλλη εταιρεία χωρίς να έχεις καθόλου διακοπή στο Internet.

Αρα αν αποφασίσεις να πας αλλού, δεν απευθύνεσαι στη HOL για διακοπή.

Αφησέ το όμως λίγες μέρες να δεις πως πάει.

Η γραμμή σου τα ίδια στατιστικά θα έχει, όποιο πάροχο και να επιλέξεις.

Ποιοί άλλοι εναλλακτικοί σε καλύπτουν;

Μπορείς να πας απευθείας σε άλλη εταιρεία χωρίς να έχεις καθόλου διακοπή στο Internet.

Αρα αν αποφασίσεις να πας αλλού, δεν απευθύνεσαι στη HOL για διακοπή.

Αφησέ το όμως λίγες μέρες να δεις πως πάει.

Η γραμμή σου τα ίδια στατιστικά θα έχει, όποιο πάροχο και να επιλέξεις.

Ποιοί άλλοι εναλλακτικοί σε καλύπτουν;

Με εκνευρίζει η συμπεριφορά τους. Κάλεσα πριν λίγο και αφού περίμενα 30 λεπτά, μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να ξανακαλέσω αφού το πρόβλημα έχει ήδη ανατεθεί σε μηχανικό. Ρώτησα περίπου πόσο θα περιμένω να διορθωθεί το πρόβλημα και η απάντηση ήταν ότι δεν ξέρουν! Τους είπα ότι διάβασα στο adsl.gr παρόμοια περιστατικά όπου κάποιοι έμειναν χωρίς δίκτυο για 20 και 25 ημέρες και η απάντηση ήταν "ε όχι, δεν νομίζω να αργήσει τόσο πολύ, μάλλον σε 4-5 ημέρες θα έχει διορθωθεί"!!! Είναι σοβαρή απάντηση αυτή;;; μάλλον; σε 4-5 ημέρες; δώρο μου το κάνουν το dsl και με αφήνουν έστω και τις 4-5 ημέρες ξαφνικά και απροειδοποίητα χωρίς διακοπή; (αυτές τις ερωτήσεις θα τις κάνω και στην ΕΕΤΤ τη Δευτέρα). Εκτός από τη HOL, με καλύπτει το ιδιόκτητο της Forthnet, της vivodi και της tellas. Λόγω του ότι μπορώ να έχω wind adsl σε καλύτερες τιμές από αυτές της λιανικής, σκέφτομαι να το δοκιμάσω.

Εκτός από τη HOL, με καλύπτει το ιδιόκτητο της Forthnet, της vivodi και της tellas. Λόγω του ότι μπορώ να έχω wind adsl σε καλύτερες τιμές από αυτές της λιανικής, σκέφτομαι να το δοκιμάσω.

Πράγματι, αυτά που αναφέρεις από την εξυπηρέτηση δεν δείχνουν σοβατότητα, το να σου τη λένε και από πανω που τους "ενόχλησες" επειδή σε άφησαν χωρίς Internet πάει πολύ.

Εαν αποφασίσεις να πας σε Shared LLU άλλου παρόχου, πρόσεξε στην αίτηση να επιλέξεις "Παροχή υπηρεσίας μετάβασης από Μεριζόμενη Πρόσβαση που παρέχεται από τον Πάροχο Α σε Μεριζόμενη Πρόσβαση που παρέχεται από τον Πάροχο Β", ώστε να πας απευθείας στο νέο πάροχο χωρίς να έχεις καθόλου διακοπή στο Internet.

παιδια περιμενω να μαζευτουμε να παμε απο τα γραφεια τουσ !ειναι απατεωνεσ οι ανθρωποι!απο 29/6/ περιμενω να περασω στο ιδιοκτητο δυκτιο τουσ μου λενε ημερομηνιεσ και δεν τησ τηρουν!και απο πανω ενοχλουνται απο τα τηλεφωνηματα!ηδη εχω κανει καταγγελια στην εετ ελατε για μαζικεσ καταγγελιεσ δεν μπορουν να μασ κοροιδευουνε!περιμενω εμαιλ στο wind01@hol.gr !to mono poy lene einai oti μπορω να διακοψω!!!περιμενω

Εαν αποφασίσεις να πας σε Shared LLU άλλου παρόχου, πρόσεξε στην αίτηση να επιλέξεις "Παροχή υπηρεσίας μετάβασης από Μεριζόμενη Πρόσβαση που παρέχεται από τον Πάροχο Α σε Μεριζόμενη Πρόσβαση που παρέχεται από τον Πάροχο Β", ώστε να πας απευθείας στο νέο πάροχο χωρίς να έχεις καθόλου διακοπή στο Internet.

ΟΚ θα το προσέξω αυτό :) Σ' ευχαριστώ για την επισήμανση

Μόλις ειδα οτι η HOL θέλει να προετοιμάσει ακόμα καλυτερα το ιδιόκτητο δίκτυο της στην περιοχή μου και εδωσε μια ακόμη παράταση εναρξης,αυτη την φορά για τις 30/3/08.

Βρεγμενη σανιδα που τους χρειάζεται

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Εμενα που δεν μπορουν να βρουν την αιτηση που τους εστειλα πριν απο 4 ημερες?!?!?!

Ελα Χριστε και Παναγια....

Αντε τωρα αναμονη 15λεπτα για να συνεννοηθουμε....

Εξακολουθώ χωρίς τηλέφωνα και internet αν και έχει "ενεργοποιηθεί" το dp από τις 19 Οκτ.Τώρα ψάχνουμε το γιατί συγχρονίζει το παλιό fritz που ήταν AnnexB και δεν συγχρονίζει το νέο (που πήγα μόνος και το άλλαξα μπας και έφταιγε αυτό ) που είναι AnnexA.

Τουλάχιστον μετά την 1η εβδομάδα και κατόπιν δικών μου ενεργειών και μόνο,μου έδωσαν ένα voicebox να έχω σταθερό τουλάχιστον και ας είναι καλά κάποιος από την απέναντι πολυκατοικία που προσφέρει απλόχερα την 768 του μέσω wifi...

Εξακολουθώ χωρίς τηλέφωνα και internet αν και έχει "ενεργοποιηθεί" το dp από τις 19 Οκτ.Τώρα ψάχνουμε το γιατί συγχρονίζει το παλιό fritz που ήταν AnnexB και δεν συγχρονίζει το νέο (που πήγα μόνος και το άλλαξα μπας και έφταιγε αυτό ) που είναι AnnexA.

Τουλάχιστον μετά την 1η εβδομάδα και κατόπιν δικών μου ενεργειών και μόνο,μου έδωσαν ένα voicebox να έχω σταθερό τουλάχιστον και ας είναι καλά κάποιος από την απέναντι πολυκατοικία που προσφέρει απλόχερα την 768 του μέσω wifi...

Αν συγχρονιζει το Β και οχι το Α τοτε εισαι ακομα συνδεδεμενος με το DSLAM του ΟΤΕ. Προφανως αν σου εκοψαν το τηλεφωνο δεν συνεχισαν την μεικτονομηση για να στειλουν το συνεστραμμενο σου στο DSLAM της HOL.

Μετά από επτά ημέρες χωρίς καθόλου ίντερνετ, πλέον από χτες είμαι και πάλι on line στο ιδιόκτητο δίκτυο. Το fritz συγχρονίζει στα 11 Mbps (ούτε στα μισά από τα 24 δηλαδή) και το download μου είναι στα 750 kb/sec. Αν και με τις τόσες φανφάρες της hol περίμενα περισσότερα, προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος και βλέπουμε...

Μετά από επτά ημέρες χωρίς καθόλου ίντερνετ, πλέον από χτες είμαι και πάλι on line στο ιδιόκτητο δίκτυο. Το fritz συγχρονίζει στα 11 Mbps (ούτε στα μισά από τα 24 δηλαδή) και το download μου είναι στα 750 kb/sec. Αν και με τις τόσες φανφάρες της hol περίμενα περισσότερα, προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος και βλέπουμε...

Πέτρο αναφορικά με τπ πρόβλημα που σου παρουσιαστηκε και την ένδειξη PPPoE Error σου λέω τα εξής:

1. Δεν φταίει το ρούτερ σου αλλά ούτε και ο εξοπλισμός σου.

2. Το ρούτερ σου διατηρόντας το Power/Dsl σταθερά αναμένο σημαίνει ότι υφίσταται γραμμή Dsl και συγχρονίζει επιτυχώς με το Dslam.

3. Αν παρατήρησες η ένδειξη INFO στο ρούτερ σου τότε ήταν σβηστεί ενώ τώρα που επανήλθες είναι σταθερά αναμένη.

Αυτό σημαίνει πως τότε δεν υπήρχε κανενός είδους διακίνηση δεδομένων στη γραμμή σου. Ουσιαστικά δηλαδή η γραμμή σου είχε κολλήσει με μόνη λύση ένα reset απο την πλευρά της HOL.

Ακριβως το ίδιο πρόβλημα είχα την Τρίτη το πρωί. Δήλωσα τη βλάβη Τρίτη απόγευμα και είχα αποκατάσταση ακριβώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Υπάρχει μεγάλη αναμονή στο 13844 γιαυτό καλό είναι να τους καλούμε στο 80040013844 για να μην χρεωνόμαστε.

Αναφορικά με την ταχύτητα σου είναι ικανοποιητική μια που το σύνολο των χρηστών κλειδώνουν απο τα 8-16 περίπου με εξαιρέσεις φυσικά.

Αν αντιμετώπιζες παρόποιο πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλο να είσαι σίγουρος ότι θα περίμενες περισσότερο.

Και κάτι τελευταίο αν ποτέ τύχει να μιλήσεις με γυναίκα στην τεχνική υποστήριξη παρά την πολύωρη αναμονή σου σε συμβουλεύω να το κλείσεις. Προσωπικά της είπα ότι έμεινα απο ιντερνετ και αυτή έγραψε πως έμεινα απο τηλ στην καρτέλα........Απλά να κάνεις άλλο ένα τηλεφώνημα ξανά αξίζει την αναμονή.

Πέτρο αναφορικά με τπ πρόβλημα που σου παρουσιαστηκε και την ένδειξη PPPoE Error σου λέω τα εξής:

1. Δεν φταίει το ρούτερ σου αλλά ούτε και ο εξοπλισμός σου.

2. Το ρούτερ σου διατηρόντας το Power/Dsl σταθερά αναμένο σημαίνει ότι υφίσταται γραμμή Dsl και συγχρονίζει επιτυχώς με το Dslam.

3. Αν παρατήρησες η ένδειξη INFO στο ρούτερ σου τότε ήταν σβηστεί ενώ τώρα που επανήλθες είναι σταθερά αναμένη.

Αυτό σημαίνει πως τότε δεν υπήρχε κανενός είδους διακίνηση δεδομένων στη γραμμή σου. Ουσιαστικά δηλαδή η γραμμή σου είχε κολλήσει με μόνη λύση ένα reset απο την πλευρά της HOL.

Ακριβως το ίδιο πρόβλημα είχα την Τρίτη το πρωί. Δήλωσα τη βλάβη Τρίτη απόγευμα και είχα αποκατάσταση ακριβώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Υπάρχει μεγάλη αναμονή στο 13844 γιαυτό καλό είναι να τους καλούμε στο 80040013844 για να μην χρεωνόμαστε.

Αναφορικά με την ταχύτητα σου είναι ικανοποιητική μια που το σύνολο των χρηστών κλειδώνουν απο τα 8-16 περίπου με εξαιρέσεις φυσικά.

Αν αντιμετώπιζες παρόποιο πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλο να είσαι σίγουρος ότι θα περίμενες περισσότερο.

Και κάτι τελευταίο αν ποτέ τύχει να μιλήσεις με γυναίκα στην τεχνική υποστήριξη παρά την πολύωρη αναμονή σου σε συμβουλεύω να το κλείσεις. Προσωπικά της είπα ότι έμεινα απο ιντερνετ και αυτή έγραψε πως έμεινα απο τηλ στην καρτέλα........Απλά να κάνεις άλλο ένα τηλεφώνημα ξανά αξίζει την αναμονή.

Η ένδειξη info δεν ανάβει (αλλά και πριν δεν άναβε). Ανάβει όμως η ένδειξη DSL και είμαι ΟΚ. Δηλαδή με άφησαν μία εβδομάδα χωρίς ίντερνετ για να κάνουν μια απλή επανεκκίνηση; Anyway, ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην ξαναχρειαστεί ποτέ ξανά να καλέσω στο 13844...

Το fritz συγχρονίζει στα 11 Mbps (ούτε στα μισά από τα 24 δηλαδή) και το download μου είναι στα 750 kb/secς.

Δώσε στατιστικά συγχρονισμού από το router.

Δοκίμασε download από εδώ, με και χωρίς download manager, και πες μας τι ταχύτητα βλέπεις.

Δώσε στατιστικά συγχρονισμού από το router.

Δοκίμασε download από εδώ, με και χωρίς download manager, και πες μας τι ταχύτητα βλέπεις.

Attainable data rate Kbit/s 11376 1044

ATM data rate Kbit/s 11063 880

User data rate Kbit/s 10020 797

Latency path interleaved interleaved

Latency ms 5 8

Frame Coding Rate Kbit/s 44 32

FEC Coding Rate Kbit/s 269 132

Trellis Coding Rate Kbit/s 924 68

Negotiation

Signal/Noise ratio dB 11 10

Line attenuation dB 27 15

Status 0 0

-------------------

Δοκιμάζω το αρχείο για download που μου έδωσες και ενώ ξεκίνησε από τα 250 kb/s έφτασε μέχρι τα 400 και μετά πήρε την κάθοδο... Σταθεροποιήθηκε μετά από ένα λεπτό μεταξύ 55 και 60 kb/s ενώ κάποιες στιγμές κατέβαινε και στα 40...

Attainable data rate Kbit/s 11376 1044

ATM data rate Kbit/s 11063 880

User data rate Kbit/s 10020 797

Latency path interleaved interleaved

Latency ms 5 8

Frame Coding Rate Kbit/s 44 32

FEC Coding Rate Kbit/s 269 132

Trellis Coding Rate Kbit/s 924 68

Negotiation

Signal/Noise ratio dB 11 10

Line attenuation dB 27 15

Status 0 0

-------------------

Δοκιμάζω το αρχείο για download που μου έδωσες και ενώ ξεκίνησε από τα 250 kb/s έφτασε μέχρι τα 400 και μετά πήρε την κάθοδο... Σταθεροποιήθηκε μετά από ένα λεπτό μεταξύ 55 και 60 kb/s ενώ κάποιες στιγμές κατέβαινε και στα 40...

Ουσιαστικά το ρούτερ σου λέει πως έχει κλειδώσει στο μέγιστο που μπορεί να πιάσει η γραμμή σου, δηλαδή 11....

Μπορείς ωστόσο να μιλήσεις με το 13844 αιτούμενος αν έιναι εφικτό να γίνουν κάποιες ρθθμίσεις απο τη δική τους πλευρά για να επιτύχεις το κάτι καλύτερο. Μίλα με την τεχνική υποστήριξη να στείλουν ένα αίτημα στους μηχανικούς τους και ίσως κάτι περισσότερο μπορεί να γίνει δεν χάνεις τίποτα

Ουσιαστικά το ρούτερ σου λέει πως έχει κλειδώσει στο μέγιστο που μπορεί να πιάσει η γραμμή σου, δηλαδή 11....

Μπορείς ωστόσο να μιλήσεις με το 13844 αιτούμενος αν έιναι εφικτό να γίνουν κάποιες ρθθμίσεις απο τη δική τους πλευρά για να επιτύχεις το κάτι καλύτερο. Μίλα με την τεχνική υποστήριξη να στείλουν ένα αίτημα στους μηχανικούς τους και ίσως κάτι περισσότερο μπορεί να γίνει δεν χάνεις τίποτα

Αν κάνω μια επανεκκίνηση στο ρούτερ, τα στατιστικά αυτά αλλάζουν και δείχνουν ότι το μέγιστο της γραμμής είναι π.χ. 8 μέγκα ή άλλες φορές 2 και 3... Μήπως είναι εικονικά όλα αυτά; Και αν είμαι στα 11 (ΟΚ δεν περίμενα να έχω 24) γιατί δεν κατεβάζω με 1000kb/s;

Αν κάνω μια επανεκκίνηση στο ρούτερ, τα στατιστικά αυτά αλλάζουν και δείχνουν ότι το μέγιστο της γραμμής είναι π.χ. 8 μέγκα ή άλλες φορές 2 και 3... Μήπως είναι εικονικά όλα αυτά; Και αν είμαι στα 11 (ΟΚ δεν περίμενα να έχω 24) γιατί δεν κατεβάζω με 1000kb/s;

Αυτό σαφώς υποδηλώνει μια αστάθεια στη γραμμή σου. Το λόγο δεν μπορώ να τον ξέρω αλλά δεν μπορεί τώρα να κλειδώνει στα 11 και μετά απο ένα reset να κλειδώνει στα 2-3.

Το πραγματικό download σου θα το δεις κατεβάζοντας απο ftp server.

Δοκίμασε το link και πες μου ταχύτητα download αφού προηγουμένως έχεις κλείσει οτιδήποτε σου τραβάει σύνδεση.

ftp://files.gentoo.gr/snapshots/portage-latest.tar.bz2

Απο τον Αύγουστο που ενεργοποιήθηκα το atainable είναι σταθερά μεταξύ 15-16 Μbit

Αυτό σαφώς υποδηλώνει μια αστάθεια στη γραμμή σου. Το λόγο δεν μπορώ να τον ξέρω αλλά δεν μπορεί τώρα να κλειδώνει στα 11 και μετά απο ένα reset να κλειδώνει στα 2-3.

Το πραγματικό download σου θα το δεις κατεβάζοντας απο ftp server.

Δοκίμασε το link και πες μου ταχύτητα download αφού προηγουμένως έχεις κλείσει οτιδήποτε σου τραβάει σύνδεση.

ftp://files.gentoo.gr/snapshots/portage-latest.tar.bz2

Απο τον Αύγουστο που ενεργοποιήθηκα το atainable είναι σταθερά μεταξύ 15-16 Μbit

Άντε να δω πως θα τη σταθεροποίησω τη γραμμή :p κατέβηκε το αρχείο με 660-680 kb/sec

22 / 10 / 2007 τηλεφωνική αίτηση

24 / 10 / 2007 πήρα για μια ερώτηση και έμαθα και τον αριθμό 231300χχχ

02 / 11 / 2007 αποστολή απο ΗΟΛ στην γενική ταχυδρομικη του πακέτου

03 / 11 / 2007 έληξε η Forthnet αλλά έκαναν ανανέωση

05 / 11 / 2007 παραλαβή εξοπλισμού απο κουριερ

Πετρο απ' οσο θυμαμαι μας ειχες αναφερει καλα χαρακτηριστικα γραμμης. Γιατι τοσο χαμηλη αποδοση? Μηπως αρχικα σε συγχρονισαν στα 15-17 και επεφτε και το κατεβασαν στα 11 για να εχεις σταθεροτητα? Σε αυτο το rate τι χαρακτηριστικα εχεις?

Πετρο απ' οσο θυμαμαι μας ειχες αναφερει καλα χαρακτηριστικα γραμμης. Γιατι τοσο χαμηλη αποδοση? Μηπως αρχικα σε συγχρονισαν στα 15-17 και επεφτε και το κατεβασαν στα 11 για να εχεις σταθεροτητα? Σε αυτο το rate τι χαρακτηριστικα εχεις?

Όταν λες χαρακτηριστικά, τι ακριβώς εννοείς γιατί δεν το κατέχω και πολύ το αντικείμενο; :O