Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 ώρα πριν, rs280ps said:

Είναι το Vodafone power station 6 σε 100ρα γραμμή ευρυζωνική. Με το ρουτερ της COSMOTE έχω μεγάλο θέμα στην εμβέλεια WiFi λόγω διόροφης κατοικίας. Πριν δεν είχα κανένα θεμα

Για να μην μπλέξεις με κωδικούς τηλεφωνίας κλπ, κράτα το ρούτερ του ΟΤΕ και βάλε ό,τι άλλο θέλεις ως access point για ασύρματο. Μπορείς να τα έχεις και σε διαφορετικά σημεία, για ακόμη καλύτερη κάλυψη.

• 1 month later...

Θυμαται κάποιος αν τους δύο τελευταίους μήνες υπάρχει ρήτρα αναχώρησης;; λήγει το συμβόλαιο 25/6 και σκέφτομαι απ τον Απρίλιο να ψαχτώ να φυγω από κόσμοτε 

50 minutes ago, thansof_7 said:

Θυμαται κάποιος αν τους δύο τελευταίους μήνες υπάρχει ρήτρα αναχώρησης;; λήγει το συμβόλαιο 25/6 και σκέφτομαι απ τον Απρίλιο να ψαχτώ να φυγω από κόσμοτε 

Εν γένει είναι το 1/4 των υπολειπόμενων παγίων. Δηλαδή για 2 μήνες είναι μισό πάγιο.

• 4 weeks later...

Έχω VDSL 200Mbps στα 31 ευρώ και έληξε μόλις το συμβόλαιο. Οπτική δεν παίζει

Έχει ανανεώσει κανεις πρόσφατα κι αν ναι τι τιμή πήρε;

Galaxy A54 5G - COSMOTE Gigamax Unlimited

• 4 weeks later...

Ανανεωσα το Double play μου. Ειχα διετες συμβολαιο απο το 2023.

Απο 28,90 το μηνα, 29,90 το μηνα πλεον. Δηλαδη 2 ευρω πανω, στον διμηνιαιο λογαριασμο.

Τι εγινε παιδια, ετσι για την ιστορια για να βλεπω πως παει, οντως αυξανουν τις τιμες για τα ιδια πακετα;

4 ώρες πριν, karib said:

Ανανεωσα το Double play μου. Ειχα διετες συμβολαιο απο το 2023.

Απο 28,90 το μηνα, 29,90 το μηνα πλεον. Δηλαδη 2 ευρω πανω, στον διμηνιαιο λογαριασμο.

Τι εγινε παιδια, ετσι για την ιστορια για να βλεπω πως παει, οντως αυξανουν τις τιμες για τα ιδια πακετα;

Όπου μπορούν, ναι.

Δεν είναι νέο, πολύ συχνά συζητάμε για την ταλαιπωρία της φορητότητας: είτε για καλύτερη τιμή από άλλο πάροχο, είτε για αντιπρόταση από τον υπάρχοντα.

On 13/5/2025 at 12:43 ΜΜ, minast said:

Όπου μπορούν, ναι.

Δεν είναι νέο, πολύ συχνά συζητάμε για την ταλαιπωρία της φορητότητας: είτε για καλύτερη τιμή από άλλο πάροχο, είτε για αντιπρόταση από τον υπάρχοντα.

Χτες μιλουσα με τον αδερφο μου, νοικοκυριο σε αλλο σπιτι.

Και μου ειπε οτι με fiber 100αρα πληρωνει και 1 ευρω λιγοτερο απ'οτι εγω! (double play 50αρα)

Πως γινεται αυτο ρε παιδια;

2 ώρες πριν, karib said:

Χτες μιλουσα με τον αδερφο μου, νοικοκυριο σε αλλο σπιτι.

Και μου ειπε οτι με fiber 100αρα πληρωνει και 1 ευρω λιγοτερο απ'οτι εγω! (double play 50αρα)

Πως γινεται αυτο ρε παιδια;

Πολλοί λόγοι. Εάν μιλάμε για FTTH, είναι σίγουρα φτηνότερη η λειτουργία του από χαλκό. Επίσης είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό προϊόν. Ενδεικτικά, παλιότερα πλήρωνα ακριβότερο το VDSL 30 απ' ότι το VDSL 50, και ήμουν και ευχαριστημένος που μου το έδιναν αντί για ADSL 🙂

Εξάλλου, ξέρεις ότι τα συμβόλαια είναι "όπου σε πιάσουν". Με μία αίτηση φορητότητας ή καλή διαπραγμάτευση, μπορεί κανείς να πετύχει μεγαλύτερες εκπτώσεις, που τις κουβαλάει για όσο καιρό διαρκεί. Το ίδιο και εάν πετύχει περίοδο προσφορών - ακόμη και λίγες μέρες διαφορά στο συμβόλαιο, μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση τιμής. Το 1€ είναι αμελητέο, πρακτικά είναι ίδια τιμή...

Edited by minast

Εμενα παντως, δεν με εχουν καλεσει ΠΟΤΕ απο cosmote, για να προωθησουν μια προσφορα, πχ περισσοτερες παροχες στο ιδιο  πακετο. Οτι εχω εχω. Ποτε δεν μου προσεφεραν κατι αλλο, κατι παραπανω, στην ιδια τιμη.

Αργεί ακόμα η ανανέωση του σταθερού, αλλά ήθελα να ρωτήσω. Υπάρχει κάποιος που πήρε για ανανέωση σταθερού προσφορά τα δωρεάν 10ευρα και τα λεπτά ή τα GB που έδιναν σε καρτοκινητα; Εγώ τους πήρα για να γυρίσω την γραμμή σε οπτική, ζητώντας να μου δώσουν την προσφορά και μου απάντησαν ότι η προσφορά θα ολοκληρωθεί την ημερομηνία που θα τελείωνε κανονικά. Τους απάντησα, ναι αλλά στο κείμενο για αναβάθμιση σε οπτική το ορίζετε ως ανανέωση συμβολαιου για 24 μήνες. Μου είπαν ότι δε γίνεται να μου δώσουν άλλη παρόμοιο προσφορά γιατί αυτή ήταν για να έρθω στη cosmote. Τους ευχαρίστησα για τον χρόνο τους και το έκλεισα. Με κόβω ή να πάω vodafone μπας και μου δώσουν πάλι προσφορά ή να πάω vodafone όπως ήμουν πριν στο χρόνια που τουλάχιστον είναι πιο φτηνή. 

Παίζεις φορητότητα σε vodafone. Σε παίρνουν τηλέφωνο και σου δίνουν αυτό που θες, στη δική μου περίπτωση σε 2 what's up από 10 ευρώ και 3gb. Αρχικά σου λένε για 1000 λεπτά και 3gb αλλά αν τους πεις θέλω αυτό στο δίνουν. Επίσης σου δίνουν στο σταθερό κάθε μήνα bonus δώρο 120 λεπτά διεθνείς κλήσεις σε σταθερα εξωτερικού. Αυτά τα έκανα σε δύο σταθερές γραμμές που έληγαν, είχα τις παραπάνω προσφορές και δεν μου τις ανανέωναν. Οπότε φορητότητα is the way.

9 ώρες πριν, jaguar13 said:

Παίζεις φορητότητα σε vodafone. Σε παίρνουν τηλέφωνο και σου δίνουν αυτό που θες, στη δική μου περίπτωση σε 2 what's up από 10 ευρώ και 3gb. Αρχικά σου λένε για 1000 λεπτά και 3gb αλλά αν τους πεις θέλω αυτό στο δίνουν. Επίσης σου δίνουν στο σταθερό κάθε μήνα bonus δώρο 120 λεπτά διεθνείς κλήσεις σε σταθερα εξωτερικού. Αυτά τα έκανα σε δύο σταθερές γραμμές που έληγαν, είχα τις παραπάνω προσφορές και δεν μου τις ανανέωναν. Οπότε φορητότητα is the way.

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Τότε θα το κάνω από Σεπτέμβρη. Η πλάκα είναι να μη με πάρουν ποτέ και να πάω στη βονταφον. Γι αυτό πρέπει να βρω και εκεί ένα καλό πρόγραμμα. Πάντως βλακεια αυτό το να πρέπει να πας αλλού για να σου κάνουν προσφορά να σε κρατήσουν. Η vodafone έπαιρνες το τμήμα διακοπών, τους έλεγες ότι λήγει το συμβόλαιο μου και του έλεγαν, η τιμή είναι τόσο που μπορώ να σου κάνω και συνήθως ή ήταν ίδια ή και λιγότερη. Εδώ, με μαστίγιο. 

12 minutes ago, _NikitaS_ said:

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Τότε θα το κάνω από Σεπτέμβρη. Η πλάκα είναι να μη με πάρουν ποτέ και να πάω στη βονταφον. Γι αυτό πρέπει να βρω και εκεί ένα καλό πρόγραμμα. Πάντως βλακεια αυτό το να πρέπει να πας αλλού για να σου κάνουν προσφορά να σε κρατήσουν. Η vodafone έπαιρνες το τμήμα διακοπών, τους έλεγες ότι λήγει το συμβόλαιο μου και του έλεγαν, η τιμή είναι τόσο που μπορώ να σου κάνω και συνήθως ή ήταν ίδια ή και λιγότερη. Εδώ, με μαστίγιο. 

Φυσικά ο μόνος λόγος που κάποιοι δεν φεύγουν από βονταφον είναι ότι όσο είναι στο μαντρί μπορούν να ανανεώνουν με χαμηλή τιμή όπως είπες. Η κοσμοτε δυστυχώς δεν έχει αυτή την πολιτική ακόμα. Όσο βελτιώνονται οι άλλες και εξυπηρετείτε ο κόσμος για τα βασικά μπορεί να κάνει καλύτερες τιμές. Διαβάσαμε εδώ και για κάτι 22€ unlimited που πήραν κάποιοι τυχεροί σε κοσμοτε από το app.

Edited by cmvr