Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα, το Fiber το 50 τι upload έχει;

Το upload ειναι 10% του download για όλες τις συνδέσεις στην ελλαδα

Θέλω να αλλάξω το όνομα στον λογαριασμό τηλεφώνου, από του πατέρα μου που είναι τώρα να βάλω το δικό μου, τη στοιχεία χρειάζεται? Μονο το όνομα, διεύθυνση παράδειγμα θα παραμείνει η ίδια.

Θέλω να αλλάξω το όνομα στον λογαριασμό τηλεφώνου, από του πατέρα μου που είναι τώρα να βάλω το δικό μου, τη στοιχεία χρειάζεται? Μονο το όνομα, διεύθυνση παράδειγμα θα παραμείνει η ίδια.

λέγεται μετάβαση αυτό, έχει κόστος γύρω στα 16 ευρώ περίπου. επίσης μπορείς να πάρεις και νέο πρόγραμμα διότι με την μεταβίβαση κρατάς την γραμμή και το ρούτερ και το ίντερνετ αλλά μπορείς να αλλάξεις πρόγραμμα, επίσης μπορείς να εκμεταλευτεισ προσφορές του καταστήματος που δεν δίνει το 13888 τηλέφωνικα.

Καλησπέρα, πριν μια βδομάδα τελείωσε το συμβόλαιο μου στην Cyta και περιμένα πως και πως να βρω κάποια καλή προσφορά από άλλη εταιρεία μιας και έχει ενεργοποιηθεί νέα καμπίνα του ΟΤΕ στα 200 μέτρα από το σπίτι μου και η cyta δε μπορούσε να με συνδέσει με αποτέλεσμα να πιάνω με το ζόρι 4 mbps/sec αυτή τη στιγμή. Έτσι την Τετάρτη δέχτηκα τηλεφώνημα από το 13888 και η κοπέλα αμέσως με ενημέρωσε ότι μπορώ να έχω ακόμα και το 24άρι με πραγματική ταχύτητα από την καμπίνα. Μετά από πολύ συζήτηση κλπ έβαλα 50άρι με απεριόριστα σταθερά, 150' για κινητά στα 32,45/μήνα για 24 μήνες. Επιπλέον δε θα χρεωθώ τίποτα για φορητότητα, ενεργοποίηση κλπ.

Την ίδια μέρα έστειλα με email τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν και την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο στο 13888 για να μιλήσω με την κοπέλα που με έκανε την προσφορά ώστε να δω αν έλαβαν το mail. Εκεί δε βλέπαν τίποτα σχετικά με την γραμμή μου και δε μου δίναν και την κοπέλα που μίλησα.

Ερωτήσεις: 1) Πόσο καιρό κάνουν να δουν τα δικαιολογητικά ώστε να δρομολογηθεί η αίτηση φορητότητας; 2) Πόσο καιρό κάνει περίπου να γίνει η φορητότητα και να ενεργοποιηθεί το vdsl στην cosmote; 3) Ποιο router στέλνουν αυτή τη περίοδο;

Ναι, είμαι λίγο ανυπόμονος αλλά θέλω επιτέλους να έχω μια ταχύτητα της προκοπής!

Ευχαριστώ!!!

I'm a real producer and you're just the piano man!!!

Χρειάζεται

α) Η ταυτότητα σου

β) Α.Φ.Μ. αν δεν το έχεις δηλωμένο στην cosmote

γ) Η παρουσία του πατέρα σου ο οποίος θα προβεί στην "μεταβίβαση" της γραμμής στο όνομα σου .

καλησπερα παιδια. σε λιγοτερο απο ενα μηνα ληγει το 2χρονο συμβολαιο μου με *cosmote home double play 24s. Πληρωνω γυρω στα 23 ευρω και η ταχυτητα του download ειναι στα 16mpbs. Γενικα ειμαι ευχαριστημενη με την γραμμη, δεν εχω αποσυνδεσεις κτλ μονο 2-3 φορες τον χρονο καμμια βλαβη.

Χρειαζομαι παραπανω ταχυτητα και σκεφτομαι να δοκιμασω το cosmote double play fiber 30 M στα 30 ευρω. Τι ταχυτητες πιανετε με αυτο το προγραμμα?

Εχει δεσμευση ταχυτητας αλλα πως δουλευει αυτο? Θα μειωσουν τιμη αναλογα με ταχυτητα? Παιζει να εχω χειροτερη ταχυτητα απο οτι αυτη που εχω ηδη?

Επισης χρειαζεται αλλαγη του ρουτερ για μεταβαση σε αυτο το προγραμμα?

Ευχαριστω

καλησπερα παιδια. σε λιγοτερο απο ενα μηνα ληγει το 2χρονο συμβολαιο μου με *cosmote home double play 24s. Πληρωνω γυρω στα 23 ευρω και η ταχυτητα του download ειναι στα 16mpbs. Γενικα ειμαι ευχαριστημενη με την γραμμη, δεν εχω αποσυνδεσεις κτλ μονο 2-3 φορες τον χρονο καμμια βλαβη.

Χρειαζομαι παραπανω ταχυτητα και σκεφτομαι να δοκιμασω το cosmote double play fiber 30 M στα 30 ευρω. Τι ταχυτητες πιανετε με αυτο το προγραμμα?

Εχει δεσμευση ταχυτητας αλλα πως δουλευει αυτο? Θα μειωσουν τιμη αναλογα με ταχυτητα? Παιζει να εχω χειροτερη ταχυτητα απο οτι αυτη που εχω ηδη?

Ευχαριστω

Αν το υποστηρίζει η περιοχή σου κατά 99% τα πιάνεις όλα. Ρουτερ θέλει ναι αλλά φαντάζομαι με ανανέωση συμβολαίου σε αυτό το πρόγραμμα θα στο δώσουν εκείνοι.

Ευχαριστω

αναλόγως την περιοχή σου λογικά.

πήγα από το βασικό 24αρι στο vdsl30 και κλειδώνω στα 29993. Οι μετρήσεις του speedtest μου δίνουν μέσω wifi στα 26 με 27 mbps. (με ethernet θα πιάνει περισσότερο) Αλλά μένω Χαλάνδρι και το σπίτι μου είναι καινούριο με τα καλώδια και τις γραμμές του καινούρια.

Router σου δίνουν το ZTE Speedport Entry 2i. Αν το έχεις ήδη δεν στο αλλάζουν γιατί κάνει και για adsl και για vdsl. Πρόσεχε αν φύγεις από Cote μην το πετάξεις γιατί στο ζητάνε πίσω. Θα στο τονίσουν και οι ίδιοι.

Edited by elteo
Ι need a six month vacation, twice a year.

Ευχαριστω

Καταρχας αν πας σε vdsl εστω και 30Mbps αν παιρνεις απο Καμπινα του ΟΤΕ ή απο αλλη εταιρεια και εισαι στην προβλεπομενη αποσταση θα εχεις 30Mbps και θα πληρωνεις για 30Mbps συνδεση.

Φυσικα θα πρεπει να υπαρχει και σωστη καλωδιωση στο σπιτι(δηλαδη να μην υπαρχουν παρεμβολες,να ειναι καινουργιες οι μπριζες) κλπ.

Αν εισαι σε Αστικο Κεντρο,δηλαδη απο κτηριο ΟΤΕ αλλαζει το πραγμα.Γιατι μεχρι το σπιτι σου ερχεται το ιντερνετ με χαλκο,οπως στην adsl που πληρωνεις 24 και εχεις 16.Χειροτερη ταχυτητα δεν θα εχεις και θα ανεβει το Upload σου απο 1Mbps μεγιστο σε 2,5Mbps μεγιστο.

Οσο για τις ταχυτητες που εχεις,αν εισαι κοντα σε κτηριο του οτε και δεν εχεις καμπινα vdsl(ειναι κουτια μεγαλα ασπρα με λογοτυπο ΟΤΕ) διπλα στο σπιτι σου,υπολογισε οτι πολυ πιθανο να παιρνεις ιντερνετ απο το κτηριο του οτε,οπως παιρνεις μεχρι τωρα και πιθανον να μην εχεις 30Mbps ακριβως.Αν εχεις καμπινα,θα κλειδωνει 29.999/2.499.Φυσικα η ταχυτητα μεσω wifi εχει αποκλιση,ο πιο αξιοπιστος τροπος ειναι να δεις ποση ταχυτητα πιανει το ρουτερ και μετα μετρηση μεσω καλωδιου σε υπολογιστη.

Εγω θα πηγαινα σε 30Mbps ακομα και στα 50Mbps αν ειχα τα χρηματα.

Εχει διαφορα στο σερφαρισμα,στο να δεις βιντεο,live streaming ειδικα οταν ειναι και πολλες συσκευες μεσα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, πολυ κατατοπιστικες.

Το καφαο ειναι ακριβως μπροστα στο σπιτι μου, και νομιζω οτι εχουν βαλει καμπινα καπου κοντα ( αν ισχυει αυτο, εχω αποσταση γυρω στα 500 μετρα).

Οταν λετε κτηριο του ΟΤΕ?

EDIT

Eχω το ZTE Speedport Entry 2i, θα πειραχτουν οι ρυθμισεις του?

Θα χρειαστουν τεχνικοι η απομακρυσμενα θα αναβαθμισουν την ταχυτητα?

Αν πχ πιανω 24 αντι για 30 θα αλλαξει η τιμη? τι εννουν με την δεσμευση ταχυτητας?

Edited by IRONMAIDEN

Το καφαο ειναι ακριβως μπροστα στο σπιτι μου, και νομιζω οτι εχουν βαλει καμπινα καπου κοντα ( αν ισχυει αυτο, εχω αποσταση γυρω στα 500 μετρα).

EDIT

Αν πχ πιανω 24 αντι για 30 θα αλλαξει η τιμη? τι εννουν με την δεσμευση ταχυτητας?

Δέσμευση είναι ότι αν δεν πιάνεις πάνω από ένα όριο, μπορείς να αλλάξεις πακέτο ξανά.Το ρουτερ είναι οκ.Όλα τηλεφωνικά θα τα κάνουν αυτοί.Δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.Καλείς, και σε λίγες μέρες ,1-14 θα γίνει η αλλαγή.Λογικά θα πιάνεις φουλ.Εγώ έπιανα 28mbp.Τώρα στα 50 πιάνω 44.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

EDIT

Εγώ θα σε έλεγα να τους πιέσεις για κάποια προσφορά..

Εγώ ήρθα πριν μια βδομάδα από cyta σε cosmote και μου έδωσαν 50αρι με απεριόριστα σταθερά & 150' κινητά με 32,45 .. δωρεάν φορητότητα κλπ ..

Είμαι στα 300 περίπου μέτρα από το κουτί και πιάνω γύρω στα 46 .

Στο τηλέφωνο θα σου πουν τι ταχύτητα μπορείς να πιάσεις !

Στάλθηκε από το MIX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ θα σε έλεγα να τους πιέσεις για κάποια προσφορά..

Εγώ ήρθα πριν μια βδομάδα από cyta σε cosmote και μου έδωσαν 50αρι με απεριόριστα σταθερά & 150' κινητά με 32,45 .. δωρεάν φορητότητα κλπ ..

Είμαι στα 300 περίπου μέτρα από το κουτί και πιάνω γύρω στα 46 .

Στο τηλέφωνο θα σου πουν τι ταχύτητα μπορείς να πιάσεις !

Τους καλεσα σημερα, προσφορα ειδικα για μενα (γελια) 31.65 για 30mbps 250 σταθερα 30 κινητα. Ενω στο site το ιδιο προγραμμα κοστιζει 29,90.

Ακου εκει....Τους το ειπα κ λεει μπορει να ειναι για μη υφισταμενους πελατες και λεω αφου το εχει σαν επιλογη και ως υφισταμενος πελατης. Λεει δεν ξερω δοκιμαστε το αν θελετε αλλα να ξερετε η τιμη που σας ειπα ειναι για εσας.

Πως να τους πιεσω για καλυτερη τιμη? Σου δωσανε 50αρι με τιμη που μου δινουν εμενα 30αρι.

Στην χειροτερη θα το κανω οnline με 29.90 αλλα θα ειμαι εκτος budget μου. Ζητησα και κουπονι για online που δινει εκπτωση... τιποτα.

Α εντομεταξυ ειπε θα πιανω 30 εγγυημενα, οχι 29.

Εγώ ήρθα στον ΟΤΕ μέσω φορητότητας και με πήραν αυτοί για αλλαγή .. οπότε για αυτό έγινε καλή προσφορά.

Αν είσαι ήδη στον ΟΤΕ και δεν λήγει το συμβόλαιο σου, μη περιμένεις καλή προσφορά.

Εγώ ήρθα στον ΟΤΕ μέσω φορητότητας και με πήραν αυτοί για αλλαγή .. οπότε για αυτό έγινε καλή προσφορά.

Αν είσαι ήδη στον ΟΤΕ και δεν λήγει το συμβόλαιο σου, μη περιμένεις καλή προσφορά.

Ειμαι στον ΟΤΕ και ληγει σε 10 μερες περιπου.

Κάνε αυτό που καναμε οι περισσοτεροι! Πήγαινε σε WIND ή Voda και κάνε αίτηση. Καλύτερα τηλεφωνικά ή ιντερνετ και όχι σε κατάστημα. Με το που θα ξεκινήσει η φορητότητα, θα σε πάρουν από ΟΤΕ και θα σε δώσουν την χαμηλότερη τιμή που θα έχεις ποτέ.

Κάνε αυτό που καναμε οι περισσοτεροι! Πήγαινε σε WIND ή Voda και κάνε αίτηση. Καλύτερα τηλεφωνικά ή ιντερνετ και όχι σε κατάστημα. Με το που θα ξεκινήσει η φορητότητα, θα σε πάρουν από ΟΤΕ και θα σε δώσουν την χαμηλότερη τιμή που θα έχεις ποτέ.

Πως θα καταλαβω ποτε θα ξεκινησει η φορητοτητα? Μην παω εκει κ αντε να ξαναγυρισω...ενα παιδι εγραφε σε αυτο το thread οτι ειχε κολλησει το νουμερο του.

Εδω που ειμαι μονο forthnet και οτε εχει. Θα με καλεσουν για προσφορα η επειδη θα μου ζητησουν να επιβεβαιωσω οτι θελω να μεταφερθω?

Το ότι στο ρουτερ σηκώνει ΠΟΛΛΑ ΣΦΆΛΜΑΤΑ με αποτέλεσμα να φτάνει σε αποσύνδεση μετά από 5-6 ώρες online φταίει το ρουτερ; η καλωδίωση σπίτι; το καφαο; που να κοιτάξω; το σπίτι είναι καινούριο. Ρουτερ επίσης καινούριο ένα ΖΤΕ.. Δεν είναι εύκολο να αλλάξω ρουτερ επειδή είναι vdsl

Γεια χαρά!07.02 to πρωί κάνω αίτηση φορητότητας από βονταφον σε ΟΤΕ (σε καταστήματα Γερμανος)σήμερα πρωί 08.02 πάω να την ακυρώσω(λογω καλύτερης προσφοράς)στο ίδιο κατάστημα και αρνήθηκαν με το επεχηρημα ότι όταν η φορητότητα γίνεται από κατάστημα δεν εχεις δικαίωμα υπαναχώρησης τραβανε αμέσως το νούμερο!!

Εγώ γνωρίζω ότι έχω περιθώριο 3εργααημες.ειμαι λάθος??

Τώρα είμαι σε μια φάση που το 13888 τηλεφωνικά μου λέει ότι βλέπουν μια διαδικασία ακύρωσης αλλά ακόμα δεν έκλεισε!αυτό που με προβλημάτισε κ με θύμωσε είναι ότι αρνούνται να μου δώσουν κάποιο αποδυκτικο ότι ακυρώνω τη φορητότητα κ ότι μόνο σε τηλεφωνική αίτηση έχω αυτό το δικαίωμα κ να περιμένω αύριο!

One Plus 6

Γεια χαρά!07.02 to πρωί κάνω αίτηση φορητότητας από βονταφον σε ΟΤΕ (σε καταστήματα Γερμανος)σήμερα πρωί 08.02 πάω να την ακυρώσω(λογω καλύτερης προσφοράς)στο ίδιο κατάστημα και αρνήθηκαν με το επεχηρημα ότι όταν η φορητότητα γίνεται από κατάστημα δεν εχεις δικαίωμα υπαναχώρησης τραβανε αμέσως το νούμερο!!

Εγώ γνωρίζω ότι έχω περιθώριο 3εργααημες.ειμαι λάθος??

Τώρα είμαι σε μια φάση που το 13888 τηλεφωνικά μου λέει ότι βλέπουν μια διαδικασία ακύρωσης αλλά ακόμα δεν έκλεισε!αυτό που με προβλημάτισε κ με θύμωσε είναι ότι αρνούνται να μου δώσουν κάποιο αποδυκτικο ότι ακυρώνω τη φορητότητα κ ότι μόνο σε τηλεφωνική αίτηση έχω αυτό το δικαίωμα κ να περιμένω αύριο!

Απότι ξέρω η αίτηση φορητότητας που έχει γίνει σε κατάστημα δεν ακυρώνεται.

Απότι ξέρω η αίτηση φορητότητας που έχει γίνει σε κατάστημα δεν ακυρώνεται.

Μου ήρθε μήνυμα ακύρωσης φορητότητας στο 02.33 το πρωί!!

One Plus 6

Μου ήρθε μήνυμα ακύρωσης φορητότητας στο 02.33 το πρωί!!

Πάλι καλά. Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει όχι, αλλά τελικά μου είπαν βλακείες, ότι τους συμφέρει μάλλον για να μην πήγαινα σε κατάστημα.

Εμένα με ήρθε ο πρώτος λογαριασμός ως νέος πελάτης. Όλα καλά - όλα ωραία. Αναλογικό πάγιο + τους 2 επόμενους μήνες. Μόνο που κάτω κάτω βλέπω τέλος φορητότητας. Η κοπέλα στο τηλέφωνο όταν έγινε η προσφορά μου είχε πει ότι δεν πρόκειται να το πληρώσω και την ρώτησα 2-3 φορές για επιβεβαίωση. Συγκεκριμένα μου είπε ότι ο πρώτος λογαριασμός δε θα έχει τίποτα παραπάνω από τα πάγια και τυχόν κλήσεις εκτός παγίου.

Μετά από μηνύματα και επικοινωνία στο 13888 μου είπαν ότι το αίτημα είναι υπό διερεύνηση και αν όντως η κοπέλα μου είπε ότι δεν θα το πληρώσω θα αφαιρεθεί από τον επόμενο λογαριασμό.

Της τόνισα όμως ότι κάπως θέλω να μου το αποδείξει αυτό διότι δεν έχω σκοπό να πληρώσω και μετά να μη γίνει καμία αφαίρεση. Μου απάντησε ότι θα υπάρχει γραπτό μήνυμα και εγώ της είπα ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον σε εσάς .

Υπάρχει τρόπος να σιγουρέψω ότι όντως θα γίνει επιστροφή του ποσού στον επόμενο λογαριασμό; Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ.

Εμένα με ήρθε ο πρώτος λογαριασμός ως νέος πελάτης. Όλα καλά - όλα ωραία. Αναλογικό πάγιο + τους 2 επόμενους μήνες. Μόνο που κάτω κάτω βλέπω τέλος φορητότητας. Η κοπέλα στο τηλέφωνο όταν έγινε η προσφορά μου είχε πει ότι δεν πρόκειται να το πληρώσω και την ρώτησα 2-3 φορές για επιβεβαίωση. Συγκεκριμένα μου είπε ότι ο πρώτος λογαριασμός δε θα έχει τίποτα παραπάνω από τα πάγια και τυχόν κλήσεις εκτός παγίου.

Μετά από μηνύματα και επικοινωνία στο 13888 μου είπαν ότι το αίτημα είναι υπό διερεύνηση και αν όντως η κοπέλα μου είπε ότι δεν θα το πληρώσω θα αφαιρεθεί από τον επόμενο λογαριασμό.

Της τόνισα όμως ότι κάπως θέλω να μου το αποδείξει αυτό διότι δεν έχω σκοπό να πληρώσω και μετά να μη γίνει καμία αφαίρεση. Μου απάντησε ότι θα υπάρχει γραπτό μήνυμα και εγώ της είπα ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον σε εσάς .

Υπάρχει τρόπος να σιγουρέψω ότι όντως θα γίνει επιστροφή του ποσού στον επόμενο λογαριασμό; Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ.

Ναι, εγινε ακριβως το ιδιο οταν μετεφερα την γραμμη. Τα αφαιρεσανε απο τον επομενο λογαριασμο.

Αυτα τα κανουν μηπως και δεν το προσεξει κανεις και βγαλουν εξτραδακι.

Ναι, εγινε ακριβως το ιδιο οταν μετεφερα την γραμμη. Τα αφαιρεσανε απο τον επομενο λογαριασμο.

Αυτα τα κανουν μηπως και δεν το προσεξει κανεις και βγαλουν εξτραδακι.

με τιποτε ομως δεν δινουν το τελος φορητοτητας δωρεαν. οσο κι αν οτι και να πω απαντουν οτι αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει τετοια προσφορα!!! απ οτι καταλαβα δεν θελουν αλλους πελατες οι γερμανοι...