Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 minute ago, Antonio21 said:

Η φορητήτα στο άλλο δίκτυο έχει ολοκληρωθεί; 

μάλλον ναι, μου ήρθε sms από την cu οτι αυριο ενεργοποιειται ο αριθμος μου 

14 ώρες πριν, minast said:

Και 200Mbps μπορούν σε χαλκό με VDSL profile 35b, και υπάρχουν και εναλλακτικές τεχνολογίες όπως G.Fast, που μπορούν να φτάσουν έως και Gbit πάνω από κλασικό τηλεφωνικό δίκτυο. Ευτυχώς εδώ πήγαμε απευθείας σε οπτικές, αντί να προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό τον χαλκό.

Οτιδήποτε πάνω από 50Mbps VDSL δίνεται με τοπολογία FTTC (Fiber to the Cabinet) δηλαδή το καλώδιο που φεύγει από το σπίτι μας τερματίζεται στο DSLAM που είναι σε μία κοντινή καμπίνα και μετά το σήμα φεύγει με οπτική ίνα. Έτσι γλιτώνεις τα χιλιόμετρα καλωδίου χαλκού που σε συνέδεαν μέχρι το Αστικό Κέντρο και επιδείνωναν την ταχύτητα.

Όταν έχεις VDSL κάτω από 50 Mbps, σχεδόν σίγουρα συνδέεσαι απευθείας στο Αστικό Κέντρο. Το αυξημένο μήκος ταλαιπωρημένου χάλκινου καλωδίου, αλλά και η αδυναμία να χρησιμοποιηθεί vectoring (όπως παραπάνω) ρίχνουν αρκετά την ταχύτητα.

Μαν, νομίζω ΟΤΕ, δίνει και adsl, δηλαδή vdsl πιο σωστά, έως 24 mbps, με κούμπωμα σε καμπίνα απευθείας πλέον και όχι με χαλκό μέχρι το ΤΚ. Τουλάχιστον έχει αναφερθεί παλιότερα, δε νομίζω να άλλαξε πάλι αυτό. Και εννοείται τερματίζει 24/1 η ταχύτητα. Εννοείται αυτό το κάνει μόνο σε καμπίνες FTTC που είναι δικές της και όχι σε άλλου παρόχου. 

12 ώρες πριν, tasosathan said:

μάλλον ναι, μου ήρθε sms από την cu οτι αυριο ενεργοποιειται ο αριθμος μου 

Μαν, αν σε προλάβει η Cosmote και σε ξααν πάρει, χτύπα ένα ποστ εδώ. Θέλω και γω να το τρέξω σιγά σιγά, αλλά να αποφύγω τη φορητότητα του σταθερού βασικά, αλλά όπως και αν έχει, είναι και αυτό πάλι το ίδιο μανίκι πάνω κάτω 

19 ώρες πριν, tasosathan said:

Ναι, τόσο έδινα, το είχα κάνει συμβόλαιο συνδιαστικο με το σπίτι τον 2/2023 (όλα απεριόριστα στο κινητό + 28,9 για 100αρα χαλκό απεριόριστα όλα). Τρομερή η προσφορά που πήρα τότε, αλλά προφανώς σιγά μην μου την ξαναδίναν και τώρα 

Φοβάται μην την χαλάσουν την πέτρα που έχει κάτω μέχρι την πολυκατοικία. Του 80 είναι το σπίτι. Ούτε αυτή ούτε οι γιοι της καταλαβαίνουν......

Κατάντια ονλυ.. Κοίτα, υπάρχουν περιπτώσεις που βλέπεις χάλια εγκαταστάσεις οπτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες που άμα θέλουν, βγαίνει μια χαρά το αποτέλεσμα, σαν να μη φαίνεται καν. Αλλά έπρεπε η πολυκατοικία να είναι σε καμια σάπιο περιοχή τύπου adsl 5 mbps ε και κει η πέτρα θα γινόταν τούβλο μπατικο μονομιάς 😂🤣

Edited by johnny_htc

Βάλτε νοντ να σωθείτε τι κοντ και λαλακιες 🤣

Να δούμε τι προσφορά θα μου δώσει η κοντ αν τα πάω όλα εκεί από τη βοντ 🤣

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

6 minutes ago, cmvr said:

Βάλτε νοντ να σωθείτε τι κοντ και λαλακιες 🤣

Να δούμε τι προσφορά θα μου δώσει η κοντ αν τα πάω όλα εκεί από τη βοντ 🤣

Καλά αυτό παίζει σε όλες. Άμα τους πας ομαδικά νούμερα, πέφτει καλή προσφορά σίγουρα. 

4 minutes ago, johnny_htc said:

Καλά αυτό παίζει σε όλες. Άμα τους πας ομαδικά νούμερα, πέφτει καλή προσφορά σίγουρα. 

Αν τους πω ότι θα τα πάω νοβα από τον γέλωτα που θα τους προκαλεσει στην κοσμοτε θα μου κάνουν έκπτωση 90% 🤣

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

3 minutes ago, cmvr said:

Αν τους πω ότι θα τα πάω νοβα από τον γέλωτα που θα τους προκαλεσει στην κοσμοτε θα μου κάνουν έκπτωση 90% 🤣

Αχαα αχαχαχαχ. Θα σε λυπηθούν, το κακομοίρη θα πουν, ας τον βοηθήσουμε να συνέλθει με καλές προσφορές 😅🤣

27 minutes ago, johnny_htc said:

Μαν, αν σε προλάβει η Cosmote και σε ξααν πάρει, χτύπα ένα ποστ εδώ. Θέλω και γω να το τρέξω σιγά σιγά, αλλά να αποφύγω τη φορητότητα του σταθερού βασικά, αλλά όπως και αν έχει, είναι και αυτό πάλι το ίδιο μανίκι πάνω κάτω 

Κατάντια ονλυ.. Κοίτα, υπάρχουν περιπτώσεις που βλέπεις χάλια εγκαταστάσεις οπτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες που άμα θέλουν, βγαίνει μια χαρά το αποτέλεσμα, σαν να μη φαίνεται καν. Αλλά έπρεπε η πολυκατοικία να είναι σε καμια σάπιο περιοχή τύπου adsl 5 mbps ε και κει η πέτρα θα γινόταν τούβλο μπατικο μονομιάς 😂🤣

θα τους παρω εγω τηλ μου φαινεται για να παιξω και τρελιτσα οτι και καλα ελαβα καλυτερη προσφορα απο την vodafone 

αμα δεν επιανα ουτε 50αρα, θα κλειδωνα την γρια στο σπιτι και θα καλουσα μονος μου τους εργολαβους😂

1 minute ago, tasosathan said:

θα τους παρω εγω τηλ μου φαινεται για να παιξω και τρελιτσα οτι και καλα ελαβα καλυτερη προσφορα απο την vodafone 

αμα δεν επιανα ουτε 50αρα, θα κλειδωνα την γρια στο σπιτι και θα καλουσα μονος μου τους εργολαβους😂

Είσαι τυχερός που πιάνεις 100αρα απλά και γλυτώνεις από τέτοιες ενέργειες αχαχαχα😂🤣

Πάρε ναι, μπας και πέσει το κάστρο. 

Edited by johnny_htc

1 hour ago, johnny_htc said:

Πάρε ναι, μπας και πέσει το κάστρο. 

Νομιζω μας περνανε για μα@@κες

Πήρα τηλ την Κοσμοτε και μου την ειπαν τελικα που δεν ακυρωσα την φορητοτητα

Εχθες μου δώσανε στα 20,61 (με 3 μηνες δωρο παγιο) το κινητο για απεριοριστα ολα

Σημερα το ιδιο ακριβως πακετο μου το δωσανε στα 21,90 (χωρις δωρο παγια να τονισω). Αμα κάνω και έξτρα συμβολαιο κινητης (συνολο 2), τοτε θα πεσει το πρωτο στα 19,9

Για το σταθερο ακατέβατοι. Για το δευτερο συμβολαιο κινητης (απο frog) μου ειπαν απεριοριστα ολα στα 25 (εφοσον εχω ηδη συμβολαιο κινητης και σταθερης)

Να μου λείπει το βύσσινο. Δεν γινεται μεσα σε 24 ωρες να αλλαξανε τις τιμες ετσι. 

Edited by tasosathan

38 minutes ago, tasosathan said:

Νομιζω μας περνανε για μα@@κες

Πήρα τηλ την Κοσμοτε και μου την ειπαν τελικα που δεν ακυρωσα την φορητοτητα

Εχθες μου δώσανε στα 20,61 (με 3 μηνες δωρο παγιο) το κινητο για απεριοριστα ολα

Σημερα το ιδιο ακριβως πακετο μου το δωσανε στα 21,90 (χωρις δωρο παγια να τονισω). Αμα κάνω και έξτρα συμβολαιο κινητης (συνολο 2), τοτε θα πεσει το πρωτο στα 19,9

Για το σταθερο ακατέβατοι. Για το δευτερο συμβολαιο κινητης (απο frog) μου ειπαν απεριοριστα ολα στα 25 (εφοσον εχω ηδη συμβολαιο κινητης και σταθερης)

Να μου λείπει το βύσσινο. Δεν γινεται μεσα σε 24 ωρες να αλλαξανε τις τιμες ετσι. 

Μείνε έτσι προς το παρόν και βλέπεις,δηλαδή καρτοκινητό Vodafone CU και το σταθερό όπως είναι 

2 minutes ago, aektzhs 1 said:

Μείνε έτσι προς το παρόν και βλέπεις,δηλαδή καρτοκινητό Vodafone CU και το σταθερό όπως είναι 

Αυτό θα κάνω. Ήδη για το σταθερό πήρα καλή προσφορά από την Vodafone αλλά θα φάω πέναλτι από την Cosmote και δεν με συμφέρει

Κρίμα πάντως, δεν ήθελα να φύγω από τη Cosmote 

5 minutes ago, tasosathan said:

Αυτό θα κάνω. Ήδη για το σταθερό πήρα καλή προσφορά από την Vodafone αλλά θα φάω πέναλτι από την Cosmote και δεν με συμφέρει

Την προσφορά της Voda την πήρες από τα κεντρικά ή από τους πωλητές στη Θεσ/νίκη?

32 minutes ago, tasosathan said:

Έτσι πως τα έκαναν καλά να πάθουν..αν θέλουν να κρατήσουν πελάτες ας μας δώσουν σωστές τιμές.. ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν λες και δε ξέρουν τον μέσο μισθό.

30 minutes ago, makap said:

Την προσφορά της Voda την πήρες από τα κεντρικά ή από τους πωλητές στη Θεσ/νίκη?

Έβαλα το κινητό μου στην σελίδα τους και με πήραν τηλ την επόμενη εργάσιμη. Το σταθερό ήταν πολύ πιο φθηνό, αλλά το κινητό δεν άξιζε. Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα, μπες στο αντίστοιχο της Vodafone. Τα έχω γράψει εκεί πριν λίγες εβδομάδες

14 minutes ago, elkons said:

Έτσι πως τα έκαναν καλά να πάθουν..αν θέλουν να κρατήσουν πελάτες ας μας δώσουν σωστές τιμές.. ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν λες και δε ξέρουν τον μέσο μισθό.

Δεν έχω παράπονο (τόσο) από τις προσφορές τους, αλλά ότι μια μέρα μου τα λένε έτσι και την επόμενη μέρα μου τα λένε αλλιώς, ε λυπάμαι, δεν είμαι και παιδάκι να μην τα ψάχνω και ούτε πλούσιος για να μην με νοιάζει τόσο 

4 minutes ago, tasosathan said:

Δεν έχω παράπονο (τόσο) από τις προσφορές τους, αλλά ότι μια μέρα μου τα λένε έτσι και την επόμενη μέρα μου τα λένε αλλιώς, ε λυπάμαι, δεν είμαι και παιδάκι να μην τα ψάχνω και ούτε πλούσιος για να μην με νοιάζει τόσο 

Που να δεις στις ανανεώσεις συμβόλαιο κινητής πριν 2χ Gigamax unlimited 19.90€ για 9 μήνες και τους υπόλοιπους 23€.

Μου ήρθε η ώρα για ανανέωση (έχω και σταθερή)

Best deal Gigamax Unlimited 59€ και κάτι λεπτά που δε τα θυμάμαι..οι τιμές δηλαδή τυχαίες. Μόνο με φορητότητα έρχεται η αντιπροσφορά και αν.. κρίμα.

2 minutes ago, elkons said:

Που να δεις στις ανανεώσεις συμβόλαιο κινητής πριν 2χ Gigamax unlimited 19.90€ για 9 μήνες και τους υπόλοιπους 23€.

Μου ήρθε η ώρα για ανανέωση (έχω και σταθερή)

Best deal Gigamax Unlimited 59€ και κάτι λεπτά που δε τα θυμάμαι..οι τιμές δηλαδή τυχαίες. Μόνο με φορητότητα έρχεται η αντιπροσφορά και αν.. κρίμα.

ενώ κάποτε είχα την λογική να έχω συμβόλαιο για να είναι το κεφάλι μου ήσυχο (τουλάχιστον για τον δικό μου αριθμό), τελείωσε αυτό πλέον. Δεν γίνεται να έχει τόσο μεγάλες διάφορες ενώ παίρνω αυτά που θέλω και από την καρτοκινητή, πιο φθηνά (ναι ήμουν τυχερός με την CU)

βάρα φορητότητα να μάθουν.....

4 minutes ago, tasosathan said:

ενώ κάποτε είχα την λογική να έχω συμβόλαιο για να είναι το κεφάλι μου ήσυχο (τουλάχιστον για τον δικό μου αριθμό), τελείωσε αυτό πλέον. Δεν γίνεται να έχει τόσο μεγάλες διάφορες ενώ παίρνω αυτά που θέλω και από την καρτοκινητή, πιο φθηνά (ναι ήμουν τυχερός με την CU)

βάρα φορητότητα να μάθουν.....

Πήρα αντιπροσφορά και εμένα.. 

Δε με καλύπτουν τα άλλα 2 δίκτυα σπίτι και δουλειά μαν αλλιώς θα έφευγα με μεγάλη ευχαρίστηση 🙂

Σπίτι COSMOTE έχει κακό σήμα αλλά σώζει η N78 και στη δουλειά πιάνει καλά. 

Vodafone σπίτι είναι στη κάλυψη σαν τη COSMOTE αλλά δεν έχει Ν78 και παίζει σχεδόν σε όλο το σπίτι 5-10mbps,δουλειά δεν καλύπτει καθόλου. 

NOVA σπίτι τη καλύτερη κάλυψη πλέον..αλλά Β20+Β28 primary μια λειτουργεί μια γεμίζει (RSRQ -6 εώς -16) ενώ δουλειά πέφτει EDGE μέσα.

Πριν 2 βδομάδες, είχα 6 καρτοκινητά στην cosmote. Πλέον έχω 2 και μάλλον από βδομάδα θα μείνει μόνο 1. Αυτή είναι η προσφορά που επέλεξαν για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Screenshot_2025-01-21-15-52-00-46_f366175fd211a9b31eaf788c453d42dc~2.jpg

Edited by sou_d

1 ώρα πριν, elkons said:

Πήρα αντιπροσφορά και εμένα.. 

Δε με καλύπτουν τα άλλα 2 δίκτυα σπίτι και δουλειά μαν αλλιώς θα έφευγα με μεγάλη ευχαρίστηση 🙂

Σπίτι COSMOTE έχει κακό σήμα αλλά σώζει η N78 και στη δουλειά πιάνει καλά. 

Vodafone σπίτι είναι στη κάλυψη σαν τη COSMOTE αλλά δεν έχει Ν78 και παίζει σχεδόν σε όλο το σπίτι 5-10mbps,δουλειά δεν καλύπτει καθόλου. 

NOVA σπίτι τη καλύτερη κάλυψη πλέον..αλλά Β20+Β28 primary μια λειτουργεί μια γεμίζει (RSRQ -6 εώς -16) ενώ δουλειά πέφτει EDGE μέσα.

Πω ρε φίλε... με όλα αυτά που μας γράφεις για το σήμα όλης της κινητής στην Χαλκίδα, γενικά είναι ένα δράμα.
Λόγος για να μην μετακομίσει κάποιος εκεί!

56 minutes ago, sou_d said:

Πριν 2 βδομάδες, είχε 6 καρτοκινητά στην cosmote. Πλέον έχω 2 και μάλλον από βδομάδα θα μείνει μόνο 1. Αυτή είναι η προσφορά που επέλεξαν για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Screenshot_2025-01-21-15-52-00-46_f366175fd211a9b31eaf788c453d42dc~2.jpg

Και το σημαντικότερο.. το ότι τα what's up θα σε καλούν και πάλι δωρεάν!!

1 ώρα πριν, opmgls said:

Πω ρε φίλε... με όλα αυτά που μας γράφεις για το σήμα όλης της κινητής στην Χαλκίδα, γενικά είναι ένα δράμα.
Λόγος για να μην μετακομίσει κάποιος εκεί!

Όχι κέντρο είναι πάρα πολύ καλή η Cosmote κ οι άλλες ικανοποιητικες.

Εγώ μένω έξω από τη πόλη αλλά στον ίδιο Δήμο, εκεί ξεκινά δράμα....με όλες. 

Μια χαρά είναι η ζωή εδώ απλώς σε δίκτυο είμαστε πιο πίσω ειδικά στις ίνες μόνο στο κέντρο της Χαλκίδας έχει δυστυχώς πουθενά αλλού εδώ στην κεντρική-νότια Εύβοια.

Edited by elkons

2 ώρες πριν, cu2goup said:

Και το σημαντικότερο.. το ότι τα what's up θα σε καλούν και πάλι δωρεάν!!

Αν είναι σαν what’s up τότε με πληρωμή με την payzy παίρνεις και token (3€ στο box)?

19 minutes ago, leo06 said:

Αν είναι σαν what’s up τότε με πληρωμή με την payzy παίρνεις και token (3€ στο box)?

Στα καρτοσυμβόλαια δε χρησιμοποιείς το What's Up app μόνο COSMOTE App.

Και η εφαρμογή Whats up υποστηρίζει καρτοσυμβόλαια, αν είναι whatsup προϊόν