alany Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Χθες έγινε έκδοση του λογαριασμού μου. Μου ήρθε χρέωση 7.7 ευρώ για απεσταλμένα μηνύματα σε έναν αριθμό 12763 (76 σύνολο) τα οποία εγώ ουδέποτε έχω κάνει και ούτε γνωρίζω τον αριθμό αυτό. Κάποια στην αναλυτική φαίνεται ότι στάλθηκαν ανά 3 δευτερόλεπτα. Στην εξυπηρέτηση πελατών δεν γνωρίζουν τίποτα. Στην ερώτηση μου αν εξακολουθώ να χρεώνομαι μηνύματα που δεν έχω στείλει και να μου μποκάρουν όλα τα 4 ψήφια μου είπαν δεν μπορούν κι ότι μόνο σε συγκεκριμένα μπορούν. Τι κάνω? Λοιπον απο το iPhone μου βλέπω ότι όταν είμαι συνδεδεμένος με WiFi και κάνω χρηση της εφαρμογής what's up για ταυτοποίηση στέλνεται ενα μήνυμα στο 12763. Προφανώς η αποστολή αυτου του μηνύματος από κινητό συμβολαίου χρεώνεται. Σημείωση οτι το νουμερο απο το οποίο φεύγει το μήνυμα στο 12763 είναι wu και δεν με χρεώνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Λοιπον απο το iPhone μου βλέπω ότι όταν είμαι συνδεδεμένος με WiFi και κάνω χρηση της εφαρμογής what's up για ταυτοποίηση στέλνεται ενα μήνυμα στο 12763. Προφανώς η αποστολή αυτου του μηνύματος από κινητό συμβολαίου χρεώνεται. Σημείωση οτι το νουμερο απο το οποίο φεύγει το μήνυμα στο 12763 είναι wu και δεν με χρεώνει. Λοιπόν τώρα αρχίζω να βγάζω άκρη. Έχω την εφαρμογή εγκατεστημένη αλλά γιατί η κάρτα μου είναι 2in1 sim και η μια γραμμή είναι συμβόλαιο και η άλλη what's up. Άρα για κάποιο λόγο η εφαρμογή προσπαθεί να "συνδεθεί" χώρις να το ζήτησω (βλέπω αποστολή μηνυμάτων μέσα σε 3 sec και άλλες φορές οπότε να 'ναι). Παρ'ολο που έχω 1500 sms προς cosmote, αυτά τα μηνύματα όπως είπες στο συμβόλαιο χρεώνονται. Στην εξυπηρέτηση μου είπαν ότι δεν ξέρουν τον αριθμό και επειδή είναι 5 ψηφίος, εχω γραφτεί σε κάποια υπηρεσία και δεν το θυμάμαι..(το αφήνω ασχολίαστο)...Όταν τους είπα να κανουν φράγη στα 5ψηφια μου είπαν ότι μπορούν μόνο σε συγκεκριμένα νούμερα κι όχι σε αυτό. Είμαι περίεργος να δω τι θα μου απαντήσουν για την αμφισβήτηση του λογαριασμού. Σε ευχαριστώ πάντως γιατί τουλάχιστον κατάλαβα τι παίζει. Αν είναι πρόβλημα της εφαρμογής δεν είναι δικό μου θέμα πάντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 καν το καρτοκινητο,και εγώ είμαι στο προς όλους 25 με 200 λεπτά και έκανα αίτηση να το κάνω καρτοκινητο,είναι κοροϊδία να ζητούν 25 ευρώ για 200 λεπτά απο την στιγμή που στο καρτοκινητο στα δίνουν με 5 ευρώ αν σου ειναι ευκολο δινεις παραπανω πληροφοριες?κοστιζει 5€ μονο??? Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 αν σου ειναι ευκολο δινεις παραπανω πληροφοριες?κοστιζει 5€ μονο??? http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_200_lepta/section/Prepaid_COSMOKARTA Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geovrettos1908 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 γεια χαρ σε ολους.θελω να ρωτησω τα εξης , αρχες φλεβαρη του 2012 ειχα κανει 2ετη αν στον αριθμο μου με την κοσμοτε.Τοτε ειχα μπει στα παλαιο κοσμοτε 85. προχθες εκανα αλλαγη παγιου στο απεριοριστο 35 και θελω να μαθω τα εξης.1ον.τωρα μπορω να παω σε αλλο δικτυο και με ποια χρεωση ?η αλλαγη αυτη του παγιου σε τι θα παιξει ρολο που σε 2 μηνες θα βγει το ποσο της επιδοτησης μου?και τελος τι δεσμευση εχω?γιατι τα χαρτια που μου δωσαν μαζι εχουν ενα πινακα με χρεωσης για σπασιμο του συμβ που μηδενικο ποσο λενε σε 2 χρονια.εγω υπεγραψα απλα την αλλαγη του παγιου και τπτ αλλο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Καταρχήν καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum. Αν και ο λόγος που έκανα εγγραφή σε αυτό το forum ήταν το πάθος μου για την τεχνολογία και κατ`επέκταση για τα smartphones, μου αρέσει να διαβάζω και για τις εταιρίες κινητής, που μας ξεζουμίζουν παρέχοντάς μας τις υπηρεσίες τους. Απ`ότι έχω καταλάβει ένα πράγμα το οποίο δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι " Για ποιο λόγο ο πρώτος λογαριασμός α) Αφού πάμε σε μια νέα εταιρία με φορητότητα ή β) αν κάνουμε νέο συμβόλαιο στην ίδια εταιρία ΑΛΛΑ αλλάξουμε πρόγραμμα (το οποίο το γνωρίζει ακόμα λιγότερος κόσμος) είναι μεγαλύτερος απ`ότι έχουμε συμφωνήσει με τον εκάστοτε πωλητή (τηλεφωνικά ή σε κατάστημα); Καταρχήν είναι ΤΡΑΓΙΚΟ!!!! Απορώ πως η ΕΕΤΤ τις αφήνει να το κάνουν. Από την άλλη αφού το κάνουν (νόμιμα;;; ) ας μάθουμε τι θα πληρώσουμε σε κάθε περίπτωση. [...] Ευχαριστούμε για την ανάλυση, αν και ίσως ήταν λίγο πιο εκτενής από όσο είναι πρακτικό. Για την ιστορία πάντως, η ΕΕΤΤ δεν τους αφήνει να το κάνουν. Ο κανονισμός φορητότητας που είναι και νόμος του κράτους ορίζει ρητά ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε ΜΟΝΟ αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Εάν η συμφωνία έχει γίνει τηλεφωνικά, ο πάροχος έχει την ευθύνη να σε ενημερώσει πλήρως, ανεξάρτητα από το τι θα γράφει το συμβαόλαιο που θα σου στείλουν σε δεύτερο χρόνο. Όταν σου πουν 25€/μήνα και ο πρώτος λογαριασμός είναι πχ για 45 μέρες, πρέπει να πληρώσεις 45/30*25, τίποτα περισσότερο. Δικαιολογίες του τύπου "Ξέρετε, έτσι είναι ο πρώτος λογαριασμός, έπρεπε να το ξέρετε" δεν περνάνε. Το συνηθισμένο που κάνουν είναι ότι εφαρμόζουν αναλογικά όλες τις εκπτώσεις επί τον αριθμό των ημερών εκτός την έκπτωση αντί επιδότησης, την οποία μοιράζουν μόνο στον ενεργό χρόνο του συμβολαίου (πχ 12, 18 μήνες) και όχι στις επιπλέον ημέρες του πρώτου λογαριασμού (στα παράδειγμά μου 45-30=15 ημέρες). Πλέον βέβαια, με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, φαντάζομαι ότι απλά θα ενημερώνουν για τη διαφορά του 1ου λογαριασμού, οπότε γλιτώνουν κάθε ευθύνη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_200_lepta/section/Prepaid_COSMOKARTA δεν το ηξερα....αν και τα μπερδεψα οτι ηταν καρτοσυμβολαιο..ευχαριστωωωωωωωωωω Βρηκα οτι μπορω να το κανω να ειναι αυτοματη η ανανεωση με την ολοκληρωση του δωρεαν χρονου.Φανταζομαι πρεπει να εχω περασμενη καρτα μεσα με υπολοιπο... ΥΓ τα ρωταω γιατι δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει και ειναι για αλλον η χρηση ,απλα οποτε μα οποτε βαλει καρτα κανει και την ενεργοποιηση whats up to υπολοιπο εξαφανιζεται... Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geotaras Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 καν το καρτοκινητο,και εγώ είμαι στο προς όλους 25 με 200 λεπτά και έκανα αίτηση να το κάνω καρτοκινητο,είναι κοροϊδία να ζητούν 25 ευρώ για 200 λεπτά απο την στιγμή που στο καρτοκινητο στα δίνουν με 5 ευρώ Εγώ που έκανα ανανέωση συμβολαίου το Μάιο του 13 και πήρα και επιδότηση κινητού μπορώ να το κάνω καρτοκινητό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Εγώ που έκανα ανανέωση συμβολαίου το Μάιο του 13 και πήρα και επιδότηση κινητού μπορώ να το κάνω καρτοκινητό; Οποτεδήποτε θέλεις , και σε όποια εταιρεία θέλεις , μπορείς να το κάνεις καρτοκινητό . Το αν σε συμφέρει είναι άλλη ερώτηση, θα πληρώσεις την επιδότηση και έφυγες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Έχω κάνει αμφισβήτηση λογαριασμού, πόσες περίπου μέρες χρειάζεται για να μου απαντήσουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geotaras Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 Οποτεδήποτε θέλεις , και σε όποια εταιρεία θέλεις , μπορείς να το κάνεις καρτοκινητό . Το αν σε συμφέρει είναι άλλη ερώτηση, θα πληρώσεις την επιδότηση και έφυγες. ΟΚ λάθος διατύπωση. Πάμε πάλι: με δεδομένο ότι έκανα ανανέωση συμβολαίου για 18 μήνες το Μάιο και πήρα και επιδότηση κινητού, υπάρχει περίπτωση να το γυρίσω σε καρτοκινητό ή σε καρτοσυμβολαιο χωρίς να πληρώνω penalty/επιδοτήσεις/αποζημιώσεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 ΟΚ λάθος διατύπωση. Πάμε πάλι: με δεδομένο ότι έκανα ανανέωση συμβολαίου για 18 μήνες το Μάιο και πήρα και επιδότηση κινητού, υπάρχει περίπτωση να το γυρίσω σε καρτοκινητό ή σε καρτοσυμβολαιο χωρίς να πληρώνω penalty/επιδοτήσεις/αποζημιώσεις; οχι....... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
navi55 Δημ. November 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2013 ΟΚ λάθος διατύπωση. Πάμε πάλι: με δεδομένο ότι έκανα ανανέωση συμβολαίου για 18 μήνες το Μάιο και πήρα και επιδότηση κινητού, υπάρχει περίπτωση να το γυρίσω σε καρτοκινητό ή σε καρτοσυμβολαιο χωρίς να πληρώνω penalty/επιδοτήσεις/αποζημιώσεις; Σε καρτοκινητό όχι. Σε καρτοσυμβόλαιο μπορείς αλλά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερο διαθέσιμο πρόγραμμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geotaras Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Σας ευχαριστώ και τους 2, άρα περιμένω να τελειώσει το 18μηνο..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 ΟΚ λάθος διατύπωση. Πάμε πάλι: με δεδομένο ότι έκανα ανανέωση συμβολαίου για 18 μήνες το Μάιο και πήρα και επιδότηση κινητού, υπάρχει περίπτωση να το γυρίσω σε καρτοκινητό ή σε καρτοσυμβολαιο χωρίς να πληρώνω penalty/επιδοτήσεις/αποζημιώσεις; Καταλάβατε λοιπόν γιατί έχουν μειωθεί οι επιδοτήσεις; Γιατί υπάρχει αυτό το σκεπτικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geotaras Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Που είσαι φίλος, κουμάντο στη τσέπη σου. Που θα με πεις ότι φταίω που οι ζαμπλουτες εταιρείες κάνουν ότι γουστάρουν. Και για να σου απαντήσω σε αυτό που μου προσάπτεις, εδώ και 17 χρόνια που χρησιμοποιώ κινητό, είμαι συνέχεια στα συμβόλαια. Μόνο τον πρώτο χρόνο είχα κάρτα. Οπότε την επόμενη φορά που θα κριτικάρεις κάποιον, πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να γράφεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Εγω παλι θα λεγα οτι μειωθηκαν λογω της εξελιξης της αγορας.παλιασογ πουλαγαν το κινητο 200 και με την επιδοτηση 100 και τωρα μπαινεις σκρουτζ και το βρισκεις 110. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Patates Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Περίεργο γεγονός, αν έχει τύχει και σε άλλους διαφωτίστε με Η επιδότηση μου βγήκε στις 25/11 και μου είπαν ότι ισχύει έως 15/12. Απ όσο είχα δει στο mycosmote υπήρχε η επιλογή παραμονή στο πρόγραμμα μου (Απεριόριστα 15) για 18 μήνες με επιδότηση 95 € για επιλεγμένες συσκευές. Μέχρι και εχτές 29/11 η επιλογή υπήρχε σίγουρα, αλλά σήμερα ξαφνικά .... εξαφανίστηκε ! Όταν πήρα στο 13838 έκαναν τους Κινέζους, και μου είπαν ότι αποκλείεται να έχει αλλάξει η προσφορά πριν τις 15/12. Τι μπορεί να συνέβη ; Παράθεση Ένα βράδυ που βρέχε μονοτονα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. November 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2013 Έχω κάνει αμφισβήτηση λογαριασμού, πόσες περίπου μέρες χρειάζεται για να μου απαντήσουν? Πολλές φορές δε σου απαντούν καν. Αυτό από μόνο του επισύρει πρόστιμο από την ΕΕΤΤ, οπότε το αναφέρεις και αυτό στην καταγγελία σου. Εάν δεν απατώμαι, ο χρόνος που είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν (και να σου αναθέσουν μοναδικό αριθμό παραπόνου) είναι 20 ημερολογιακές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. December 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2013 Πολλές φορές δε σου απαντούν καν. Αυτό από μόνο του επισύρει πρόστιμο από την ΕΕΤΤ, οπότε το αναφέρεις και αυτό στην καταγγελία σου. Εάν δεν απατώμαι, ο χρόνος που είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν (και να σου αναθέσουν μοναδικό αριθμό παραπόνου) είναι 20 ημερολογιακές. Δηλαδή την καταγγελία δεν την γλυτώνω?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. December 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2013 Δηλαδή την καταγγελία δεν την γλυτώνω?? Ξεκίνα από την αμφισβήτηση, αρχικά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις για να είσαι κατοχυρωμένος. Η εμπειρία δείχνει ότι δεν θα είναι πολύ συνεργάσιμοι, οπότε λογικά θα χρειαστεί καταγγελία. Μπορείς και να δοκιμάσεις να βγάλεις κάποια άκρη μιλώντας με εξυπηρέτηση, αλλά συνήθως είναι χαμένος χρόνος και δεν υποκαθιστά τη γραπτή επικοινωνία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. December 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2013 Ότι δεν είναι συνεργάσιμοι το κατάλαβα. Εδώ χρεώνε η εφαρμογή whats up τη γραμμή του συμβολαίου μου (2in1 sim, η μια γραμμή συμβόλαιο, η άλλη what's up) και στην εξυπηρέτηση προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είμαι είμαι γραμμένος σε 5ψηφια υπηρεσία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. December 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2013 (edited) Που είσαι φίλος, κουμάντο στη τσέπη σου. Που θα με πεις ότι φταίω που οι ζαμπλουτες εταιρείες κάνουν ότι γουστάρουν. Και για να σου απαντήσω σε αυτό που μου προσάπτεις, εδώ και 17 χρόνια που χρησιμοποιώ κινητό, είμαι συνέχεια στα συμβόλαια. Μόνο τον πρώτο χρόνο είχα κάρτα. Οπότε την επόμενη φορά που θα κριτικάρεις κάποιον, πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να γράφεις. Δεν έχει καμία σημασία. Οι όροι είναι όροι και τους έχεις υπογράψει. Υπέγραψες ή όχι τους όρους που σε υποχρεώνουν να πληρώσεις το κινητό σου αν σπάσεις το συμβόλαιο; Edited December 1, 2013 by kostas_v Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geotaras Δημ. December 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2013 Δεν έχει καμία σημασία. Οι όροι είναι όροι και τους έχεις υπογράψει. Υπέγραψες ή όχι τους όρους που σε υποχρεώνουν να πληρώσεις το κινητό σου αν σπάσεις το συμβόλαιο; Μάλλον έχεις θέμα και δεν καταλαβαίνειςτι έγραψα ή γράφεις απλά για να γράφεις..... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Όντας εδώ και 17 χρόνια με συμβόλαιο, και καθώς δε γνωρίζω από μεταπηδησεις σε κάρτες κτλ έκανα μια απλή ερώτηση. Από εκεί και πέρα αν έχεις να γράψεις για αυτό που ρώτησα κάτι χρήσιμο οκ. Ειδάλλως παρακαλώ μην ασχολείσαι μαζί μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. December 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2013 Ηρεμήστε και μην αρπάζεστε με το παραμικρό. Όσον αφορά την ερώτηση σου, αυτό που γνωρίζω κι εγώ είναι ότι αν έχεις πάρει επιδότηση για συσκευή, θα χρειαστεί να επιστρέψεις μέρος του ποσού, εφόσον αποφασίσεις να διακόψεις το συμβόλαιο. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι διαφορετικό. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts