Jump to content

Vodafone 5G εντυπώσεις

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

41 minutes ago, Nikolas14 said:

θέμα αδειών… δεν εξηγείται αλλιώς ειδικά στην 166 του κάστρου. Πάντως ο φίλος μου που είναι Ιωάννινα και δουλεύει με συσκευή 4G+ ότι η κοσμοτε έχει μακράν μεγαλύτερη ταχύτητα. Δηλαδή η Cosmote στα 50-55Mbps και η Vodafone στα 11 κολλημένη.

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή αναφέρεσαι πάντως είναι αλήθεια ότι στο κέντρο το 4G μέσα στη μέρα είναι μέτριο. 

Vodafone εγώ δεν χρησιμοποιώ, σήμερα έτυχε γιατί άνοιξα για λίγο νούμερο εξωτερικού που συνδέεται σε Vodafone. Για τη συνεργάτιδα της όμως, την ημέρα το 4G δίνει 50-60 κάτω από την κεραία, ενώ το βράδυ 200+, κάτι που είναι εμφανές και με το 5G, δίνει γύρω στα 300-350 μέσα στη μέρα και το βράδυ έχω δει και 700.
Η πράσινη προφανώς ο,τι ώρα της ημέρας να είναι δεν καταλαβαινει Χριστό. 

Edited by panos.k2

Θυμάται κανείς από Θεσσαλονίκη αν το enb 539 είχε b7; Δεν έχει καταγραφεί στο cellmapper, αλλά σήμερα είδα στο log του nm νέο cell:

spacer.png

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

1 hour ago, marios239 said:

Θυμάται κανείς από Θεσσαλονίκη αν το enb 539 είχε b7; Δεν έχει καταγραφεί στο cellmapper, αλλά σήμερα είδα στο log του nm νέο cell:

spacer.png

Τώρα θα άνοιξε, από εχθές B7 και στην 10408 δωδεκαοροφες. Αργότερα που θα είμαι στην γύρα θα δω και που αλλού έχει ανοίξει.

Edited by VasilisSam

4 minutes ago, VasilisSam said:

Τώρα θα άνοιξε, από εχθές B7 και στην 10408 δωδεκαοροφες. Αργότερα που θα είμαι στην γύρα θα δω και που αλλού έχει ανοίξει.

Συνεχίζουν κι άλλο την επέκταση b7, πολύ καλό! 

Είχε ανοίξει και B8 στην 52 για 3 ημέρες (15, 16, 17 Οκτωβρίου) αλλά μάλλον ήταν δοκιμαστική γιατί απ' τις 18 έχει κλείσει.

Εναρμόνιση ορίων ακτινοβολίας για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/2023806/enarmonisi-orion-aktinovolias-gia-keraies-kinitis-tilefonias/

ΑΜΗΝ!

Άντε επιτέλους προχωράει μετά από καιρό το θέμα. 

Hlias.

18 minutes ago, elkons said:

https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/2023806/enarmonisi-orion-aktinovolias-gia-keraies-kinitis-tilefonias/

ΑΜΗΝ!

Πότε όμως;;

12 minutes ago, Chrischal1908 said:

Πότε όμως;;

Η διαβούλευση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αν όλα πάνε καλά, η εφαρμογή των νέων ορίων πιθανότατα θα γίνει τέλη 2025, αρχές 2026.

Hlias.

Και τι γίνεται και τι σημαίνει σε αυτή την περίπτωση τι θα κάνουν ακριβώς κτλ κτλ

Vodafone The only scam company you can trust 

1 minute ago, Dimitris_15 said:

Και τι γίνεται και τι σημαίνει σε αυτή την περίπτωση τι θα κάνουν ακριβώς κτλ κτλ

Θα μπορούν να αυξήσουν τα όρια εκπομπής στις κεραίες και με τη βούλα πλέον. 

7 minutes ago, johnny_htc said:

Θα μπορούν να αυξήσουν τα όρια εκπομπής στις κεραίες και με τη βούλα πλέον. 

Θα έχουμε καλύτερη κάλυψη και ταχύτητα με αυτό θα ήταν τέλειο 

Vodafone The only scam company you can trust 

Just now, Dimitris_15 said:

Θα έχουμε καλύτερη κάλυψη και ταχύτητα με αυτό θα ήταν τέλειο 

Κάλυψη ναι, ταχύτητα θέλει προσοχή πώς θα "πειράξουν" τις μπάντες ώστε να μη χαλάσει το SNR πολύ. Σίγουρα τους λύνει τα χέρια για πολλά εννοείται μια τέτοια απόφαση. Πάντως η επέκταση του 5G και ειδικά του SA, σίγουρα βασίζεται και στην επέκταση των σταθμών, δεν αρκούν μόνο τα όρια 😉

1 hour ago, elkons said:

ΑΜΗΝ!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!!!!

7 minutes ago, johnny_htc said:

Κάλυψη ναι, ταχύτητα θέλει προσοχή πώς θα "πειράξουν" τις μπάντες ώστε να μη χαλάσει το SNR πολύ. Σίγουρα τους λύνει τα χέρια για πολλά εννοείται μια τέτοια απόφαση. Πάντως η επέκταση του 5G και ειδικά του SA, σίγουρα βασίζεται και στην επέκταση των σταθμών, δεν αρκούν μόνο τα όρια 😉

Για να δούμε με την νέα χρονιά τι θα κάνουν,σίγουρα θα βοηθήσει πολύ εκεί που έχει οριακή κάλυψη

9 minutes ago, aektzhs 1 said:

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!!!!

Για να δούμε με την νέα χρονιά τι θα κάνουν,σίγουρα θα βοηθήσει πολύ εκεί που έχει οριακή κάλυψη

Περιμένουμε ακόμα, δεν είδαμε κάτι να γίνεται 

2 ώρες πριν, VasilisSam said:

Ότι θέλετε από την 10408 μου λέτε. Δίπλα της κοιμάμαι...
Της λείπει όμως η Ν78 με ότι αυτό συνεπάγεται...

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

2 minutes ago, memoriesradio said:

Δίπλα της κοιμάμαι...

Φήμες λένε σύμφωνα με τους *ψεκ* πως θα είχες γίνει εξωγήινος.

Hlias.

14 minutes ago, memoriesradio said:

Ότι θέλετε από την 10408 μου λέτε. Δίπλα της κοιμάμαι...
Της λείπει όμως η Ν78 με ότι αυτό συνεπάγεται...

Και εγώ είμαι πολύ κοντά, πιάνω μέσα στο σπίτι από την 1012, 508, 5083, 12225 & 10408. Κάθε φορά που ανοίγω το netmonster βλέπω και άλλη δεν κάθεται σε μία. Ν78 καμιά μέχρι τώρα αλλά συγκριτικά με την κοσμοτε η βοντα έχει τους διπλάσιους σταθμούς στα δυτικά.

6 minutes ago, VasilisSam said:

Και εγώ είμαι πολύ κοντά, πιάνω μέσα στο σπίτι από την 1012, 508, 5083, 12225 & 10408. Κάθε φορά που ανοίγω το netmonster βλέπω και άλλη δεν κάθεται σε μία. Ν78 καμιά μέχρι τώρα αλλά συγκριτικά με την κοσμοτε η βοντα έχει τους διπλάσιους σταθμούς στα δυτικά.

Η Βοντα στα δυτικά μαζί με τη νόβα παίζει καλύτερα από τη κοσμοτε σε κάλυψη.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

1 minute ago, VIPdriver said:

Εαν και η κοσμοτέ ανεβάσει την ένταση στις κεραιες της,.τελείωσε ο ανταγωνισμός 

Δε θα αυξήσει μόνο η Cosmote. Εάν έχει περισσότερες σε μια περιοχή ο ανταγωνισμός δεν γίνεται αυτό. 

Θέλει προσοχή μη τσιτωνουν αυτές χωρίς Ν78 και μπουκώνουν..

Hlias.

Κατα τη γνώμη μου κακώς αυξάνουν τα όρια. Το θέμα πλέον είναι να γίνει πύκνωση των δικτύων, κυρίως με micro. Οχι να έχουν μια κεραία για μια ολόκληρη περιοχή και να παίζει τσίτα 

Στην ουσία τους δίνουν πάτημα να αφήσουν αρκετές περιοχές στη μετριότητα. Ειδικά εκτός πόλεων. 

Λίγα dBm παραπάνω δεν θα κάνουν τη διαφορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι πύκνωση και καλό core για τα δίκτυα. 

Οι χώρες που έχουν τα κορυφαία δίκτυα κινητής δεν έχουν τις κεραίες τους να παίζουν τσίτα, έχουν απλα πολλές μικρές κεραίες σε κάθε γειτονιά. Έτσι γίνεται δουλειά. 

Edited by panos.k2

Ούτως ή άλλως και τώρα με χαμηλά όρια, ειδικά στην επαρχία με μια μεγάλη κεραία εξυπηρετούν 2,3 περιοχές οπότε δεν χάνουμε και κάτι..σιγά μην αλλάξει η νοοτροπία των παρόχων εδώ. 

Hlias.

2 minutes ago, elkons said:

Ούτως ή άλλως και τώρα με χαμηλά όρια, ειδικά στην επαρχία με μια μεγάλη κεραία εξυπηρετούν 2,3 περιοχές οπότε δεν χάνουμε και κάτι..σιγά μην αλλάξει η νοοτροπία των παρόχων εδώ. 

Καλά μην είσαι απαισιόδοξος. Πολύ καλά είναι τα δίκτυα στην Ελλάδα. Πολύ πολύ καλύτερα από ένα σωρό άλλα ευρωπαϊκά και μη δίκτυα

Απλά με την αύξηση των ορίων δεν θεωρώ πως πάμε προς την σωστή κατεύθυνση, αυτή της πύκνωσης με κεραίες σε κάθε γειτονιά. 

5 minutes ago, panos.k2 said:

Καλά μην είσαι απαισιόδοξος. Πολύ καλά είναι τα δίκτυα στην Ελλάδα. Πολύ πολύ καλύτερα από ένα σωρό άλλα ευρωπαϊκά και μη δίκτυα

Απλά με την αύξηση των ορίων δεν θεωρώ πως πάμε προς την σωστή κατεύθυνση, αυτή της πύκνωσης με κεραίες σε κάθε γειτονιά. 

Telenet στο Βέλγιο..μακράν η χειρότερη εμπειρία χρήσης και 5G κάλυψης. 

Απεσιόδοξος σε μια χώρα που τους ενοχλεί μια διακριτική κεραία μέσα στη πόλη πως θα μπουν περισσότερες μετά; Υπάρχουν ακόμα Δήμοι με περιοριστικά μέτρα κι όμως.

Hlias.

Παρατήρησα κάτι πριν λίγο!

Μέχρι τις 12/10 η vf είχε το κλασικό της arfcn 643322 στις n78, δηλαδή ~3650 MHz.

Απ' τις 15/10 και μετά, βλέπω σε πολλές, αν όχι όλες τις n78 που πιάνω νέο arfcn 640608! Δηλαδή ~3610 MHz.

Το AI μου λέει ότι το arfcn είναι το κέντρο του καναλιού εκπομπής, και η vf έχει τη συχνότητα από 3600-3700 mhz. 

Με το προηγούμενο arfcn, όλα καλά. Με το καινούργιο όμως, αν ισχύει αυτό που γράφει το ai (που δεν το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα), σημαίνει ότι η vf εκπέμπει στα 3560-3660 mhz, άρα εκτός των αδειοδοτημένων συχνοτήτων της. 

Επειδή θεωρώ ότι αυτό αποκλείεται να συμβαίνει, μπορεί κάποιος πιο ειδικός να βοηθήσει; 

Ευχαριστώ!

Edit: Άλλαξε και στις n1! Από 425080 πλέον έχει γίνει 423130! Στο 4g (b1) έχει μείνει το ίδιο (100).