Jump to content

NOVA 5G

p_k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, Chrischal1908 said:

Δεν ισχύει! Άδειες βγάζει συνέχεια! Το 5G θέλει πυκνότερο δίκτυο. Απλώς είναι περιοχή που δεν υπάρχει προτεραιότητα και είναι στο τέλος των αναβαθμίσεων.

Δεν ισχύει ποιο; Αφού όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι τσιτωμένη.

Το να ανεβάζει την ισχύ είναι απατεωνιά. Κερδιζει σε modulation, rank και λήψη. Το uplink βέβαια παραμένει τραγικό.

Σαφέστατα η ρυθμιστική αρχή είναι εκτός λειτουργίας και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τόσο θα αυξάνονται τα περιστατικά. Λυπάμαι που το λέω αλλά η εταιρεία δεν αξίζει να έχει συνδρομητές αν εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές. Το EIRP πρέπει να τηρείται. Πρέπει να χρησιμοποιείται η κατάλληλη ισχύς, οι κατάλληλες κεραίες και το κατάλληλο tilt.

Στο Πηλιο δεν έχω βρει σταθμό με λογική ένταση.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 hour ago, Chrischal1908 said:

Δεν ισχύει! Άδειες βγάζει συνέχεια! Το 5G θέλει πυκνότερο δίκτυο. Απλώς είναι περιοχή που δεν υπάρχει προτεραιότητα και είναι στο τέλος των αναβαθμίσεων.

Αφού τα στοιχεία λένε έχει ανεβάσει την ακτινοβολία στις κεραίες.
Και πως θα βελτιωσει το σήμα της αν είναι ήδη στο τέλος των αναβαθμίσεων;

9 minutes ago, elkons said:

Σε εμάς εδώ 

20250421_224227.thumb.jpg.77db646400359163b712f582290c50fc.jpg

Απίστευτα μεγάλη διαφορά 

Η μία μέτρηση είναι ακριβώς κάτω από την κεραία και η άλλη στα 2,2 km

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Just now, p_k said:

Δες eNb η ίδια είναι. Στο ίδιο σημείο του σπιτιού είναι το TA Στο 2G δεν λειτουργεί πολλές φορές. 

Πού φαίνεται το enb;

Tα screenshots δεν δείχνουν.

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Ξέχασα ότι δε φαίνεται στο 2G. Για τον λόγο του αληθές

Screenshot_20250421_231007_NetMonster.thumb.jpg.469cab76fd4d25001fe4be59eb63722d.jpg

Screenshot_20250421_231114_NetMonster.thumb.jpg.dc0e026d0da3b51cb9ed9b1ac80308ec.jpg

Υπάρχει πιθανότητα μετά από 1λ να φτάσω κάτω από τη κεραία; το κινητό πάνω στο τραπέζι ακίνητο. 

@marios239 Ενημερώθηκε η βάση της NOVA,φάνηκε.

Η απόσταση μια φαίνεται μια όχι.

51 minutes ago, mixtri said:

Δεν ισχύει ποιο; Αφού όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι τσιτωμένη.

Το να ανεβάζει την ισχύ είναι απατεωνιά. Κερδιζει σε modulation, rank και λήψη. Το uplink βέβαια παραμένει τραγικό.

Σαφέστατα η ρυθμιστική αρχή είναι εκτός λειτουργίας και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση τόσο θα αυξάνονται τα περιστατικά. Λυπάμαι που το λέω αλλά η εταιρεία δεν αξίζει να έχει συνδρομητές αν εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές. Το EIRP πρέπει να τηρείται. Πρέπει να χρησιμοποιείται η κατάλληλη ισχύς, οι κατάλληλες κεραίες και το κατάλληλο tilt.

Στο Πηλιο δεν έχω βρει σταθμό με λογική ένταση.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η ΕΕΤΤ έχει ρίξει πολλά πρόστιμα τελευταία. για σταθμούς με ελλιπή αδειοδότηση και στους 3. Αν έπιανε κάποιον με παραπάνω ισχύ από το κανονικό, θα του είχε ρίξει και για αυτό. 

Η ΕΕΑΕ είναι για την ισχύ όχι η ΕΕΤΤ,έτσι ξέρω δηλαδή. 

Edited by elkons

26 minutes ago, elkons said:

Ξέχασα ότι δε φαίνεται στο 2G. Για τον λόγο του αληθές

Screenshot_20250421_231007_NetMonster.thumb.jpg.469cab76fd4d25001fe4be59eb63722d.jpg

Screenshot_20250421_231114_NetMonster.thumb.jpg.dc0e026d0da3b51cb9ed9b1ac80308ec.jpg

Υπάρχει πιθανότητα μετά από 1λ να φτάσω κάτω από τη κεραία; το κινητό πάνω στο τραπέζι ακίνητο. 

@marios239 Ενημερώθηκε η βάση της NOVA,φάνηκε.

Από αυτές τις δύο τις μετρήσεις, μπορεί κάποιος να καταλάβει αν κάποια από τις δύο εκπέμπει με περισσότερη ισχύ από το επιτρεπτό όριο ?
Ας μου εξηγήσει γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω. 

Δεν είναι μόνο δύο μετρήσεις υπάρχουν παραδείγματα και σε περιοχές της Μαγνησίας άμα δεις πιο πίσω. 

Εγώ λέω να σταματήσουμε τη κουβέντα περί της ισχύος για να μην υπάρξουν διαξιφισμοί καλύτερα (δεν αναφέρομαι σε εσένα γενικά το λέω).

Edited by elkons

42 minutes ago, p_k said:

Για να εμφανίσει TA το 2g, πρέπει να υπάρξει κάποια αλληλεπίδραση με το δίκτυο, όπως αλλαγή cell, κλήση, ενεργοποίηση δεδομένων κλπ. Εάν δοκιμάσεις κι εσύ θα δεις ότι συχνά εμφανίζει 0 ανεξαρτήτως της απόστασης απ' την κεραία.

47 minutes ago, elkons said:

Δες eNb η ίδια είναι. Στο ίδιο σημείο του σπιτιού είναι το TA Στο 2G δεν λειτουργεί πολλές φορές. 

46 minutes ago, p_k said:

Πού φαίνεται το enb;

Tα screenshots δεν δείχνουν.

Στο 2g δεν υπάρχουν enb! Τα cellid της nova στο 2g έχουν scheme [sector][id σταθμού][κωδικός περιοχής] 1,3,1 ψηφία αντίστοιχα. Και στα 2 cid το sector είναι 2 οπότε το σήμα έρχεται κατά πάσα πιθανότητα απ' την ίδια κεραία. Ούτος ή άλλως το δίκτυο επιλέγει την κεραία με δυνατότερο σήμα.

32 minutes ago, elkons said:

Ακριβώς.

3 minutes ago, hercoulis said:

Από αυτές τις δύο τις μετρήσεις, μπορεί κάποιος να καταλάβει αν κάποια από τις δύο εκπέμπει με περισσότερη ισχύ από το επιτρεπτό όριο ?
Ας μου εξηγήσει γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω. 

Όχι με απόλυτη σιγουριά. Αν θεωρήσουμε όμως ότι η vf εκπέμπει στο όριο ή κοντά σε αυτό, η διαφορά ~10db είναι πολύ ύποπτη.

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

32 minutes ago, elkons said:

Η ΕΕΑΕ είναι για την ισχύ όχι η ΕΕΤΤ,έτσι ξέρω δηλαδή. 

Και τους σταθμούς χωρίς πλήρη αδειοδότηση πως τους βρήκαν; Σκανάρει η ΕΕΤΤ το φάσμα. Όχι η ΕΕΑΕ. 

Edited by TakeOverNet

1 minute ago, elkons said:

Εγώ λέω να σταματήσουμε τη κουβέντα περί της ισχύος για να μην υπάρξουν διαξιφισμοί καλύτερα (δεν αναφέρομαι σε εσένα γενικά το λέω).

Όντως. Επειδή απλά κάνουμε υποθέσεις, δεν θα βγάλει και κάπου.

1 minute ago, TakeOverNet said:

Και τους σταθμούς χωρίς πλήρη αδειοδότηση πως τους βρήκαν; Σκανάρει η ΕΕΤΤ το φάσμα. Όχι η ΕΕΑΕ. 

Θεωρώ ότι τα καλά λόγια κυκλοφορούν εκ των έσω. Αν μια παραστρατήσει θα ζοριστούν οι άλλες δύο και αυτό κάπως κρατάει την ισορροπία. 

4 minutes ago, elkons said:

Δεν είναι μόνο δύο μετρήσεις υπάρχουν παραδείγματα και σε περιοχές της Μαγνησίας άμα δεις πιο πίσω. 

Οκ

6 minutes ago, marios239 said:

Όντως. Επειδή απλά κάνουμε υποθέσεις, δεν θα βγάλει και κάπου.

Οκ σίγουρα. Αυτοί πατάνε σε μελέτες και έχουν ευαίσθητα εργαλεία. Εντωμεταξύ είδα ότι κλείσανε την ανοιχτή καμινάδα (αλμυρό). Έχει κεραία μέσα ή είναι μαζί με τη συνεργάτιδα στο μαύρο βαρέλι. Άντε να καταλάβεις τώρα. 

On 21/4/2025 at 10:36 ΜΜ, opmgls said:

Αφού τα στοιχεία λένε έχει ανεβάσει την ακτινοβολία στις κεραίες.
Και πως θα βελτιωσει το σήμα της αν είναι ήδη στο τέλος των αναβαθμίσεων;

Για την περιοχή εννοώ ότι δεν είναι ακόμη στο πλάνο των αναβαθμίσεων. Αναβαθμίσεις θα γίνουν ακόμη το εξάμηνο που απομένει του 2025, όλο το 2026 και το 2027. Έκτος αν ανακοινώσουν επιπλέον επενδύσεις.

Edited by Chrischal1908

21 minutes ago, hercoulis said:

Εντωμεταξύ είδα ότι κλείσανε την ανοιχτή καμινάδα (αλμυρό). Έχει κεραία μέσα ή είναι μαζί με τη συνεργάτιδα στο μαύρο βαρέλι. Άντε να καταλάβεις τώρα. 

Αν ήταν να παίξουν και οι 2 απ' την τοποθεσία της vf θα έπρεπε να το είχαν δηλώσει σαν συνεγκατάσταση. Λογικά ξεχωριστά θα συνεχίσουν. Θα άλλαζε και το enb αν πατούσαν πάνω στην αδειοδότηση της vf. Ελπίζω έστω 1 απ' τις 2 να βάλει n78.

2 minutes ago, marios239 said:

Αν ήταν να παίξουν και οι 2 απ' την τοποθεσία της vf θα έπρεπε να το είχαν δηλώσει σαν συνεγκατάσταση. Λογικά ξεχωριστά θα συνεχίσουν. Θα άλλαζε και το enb αν πατούσαν πάνω στην αδειοδότηση της vf. Ελπίζω έστω 1 απ' τις 2 να βάλει n78.

Αν δεις φωτογραφίες από το σάιτ εεττ,έχουν και τα δύο τα κτήρια. Ότι να ναι. 
Ν78 δε βλέπω φως. Πίστευα με την κάλυψη της εθνικής αλλά μόλις έβαλαν νέο ιστό πάνω από τον κόμβο των Μικροθηβων χωρίς ν78, φαίνεται ότι δεν είναι προτεραιότητα τους. 

3 minutes ago, hercoulis said:

Ν78 δε βλέπω φως. Πίστευα με την κάλυψη της εθνικής αλλά μόλις έβαλαν νέο ιστό πάνω από τον κόμβο των Μικροθηβων χωρίς ν78, φαίνεται ότι δεν είναι προτεραιότητα τους. 

Δεν έβαλαν n78 στη 5047; Και την έχουν δηλώσει κι όλας. Τι να πω...

1 hour ago, TakeOverNet said:

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η ΕΕΤΤ έχει ρίξει πολλά πρόστιμα τελευταία. για σταθμούς με ελλιπή αδειοδότηση και στους 3. Αν έπιανε κάποιον με παραπάνω ισχύ από το κανονικό, θα του είχε ρίξει και για αυτό. 

Μπορείς να αναφέρεις τη μεθοδολογία που κάνει η ΕΕΤΤ τη φασματομέτρηση; Γιατί δεν μετράει την έξοδο είτε στέλνοντας drone στην έξοδο του πάνελ και μάλιστα σε ώρα πλήρες φάσμα χρήσης (100% PRB utilisation) μάλλον αυτές οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ σωστές.

Σου το λέω με κάθε ειλικρίνεια, δημόσιος φορέας στην Ελλάδα είναι απίθανο να το κάνει αυτό σωστά. Όταν λέμε EIRP δε θα μετρήσεις μόνο το Reference signal αλλά και τα άλλα φυσικά κανάλια μετάδοσης. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρχει η γνώση αλλιώς μπορεί κάποιος να παίζει με τέρμα ένταση και να περνάει χωρίς πρόβλημα.

Είναι πιο προφανές ότι η Nova παίζει πιο δυνατά από τις άλλες. Και η διαφορά φαίνεται με τη vodafone αλλά και με τη κοσμοτε. Εκτός αν η κοσμοτε είναι χαζή.

55 minutes ago, TakeOverNet said:

Μήπως από καταγγελία; Πραγματικά η ΕΕΤΤ δε ξέρω τι ποιότητα έχει σαν υπηρεσία αλλά η μεθοδολογία που έχει η ΕΕΑΕ είναι εντελώς λάθος και ειδικά για ΜΙΜΟ. Το να μετράνε broadcast channel το 2025 είναι σαν να βγάζεις κάρτα καυσαερίων σε ποδήλατο…

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τρίκαλα,εσωτερικός χώρος στον 3ο όροφο κοντά στην παλιά πόλη και 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία.

Παρόμοιες μετρήσεις 4G με καλύτερο upload (6-7mbps)

Screenshot_20250422-022628~2.png

Screenshot_20250422-022602~2.png

Απ ότι βλέπω είχαν άδεια για Ν78 χωρίς να πειράξει την άδεια αλλά δεν έχει τοποθετήσει 

Σωστά; Για τη κεραία Βράχος Πλησίον Βασιλικού (Αρχαίο Φρούριο Φύλλων) είναι τα χαρτιά αλλά ακόμα δεν έχει Ν78.

Screenshot_20250422_161758_Drive.thumb.jpg.4c5d89f07b9a040b7e8f4cc7920dc85a.jpg

Screenshot_20250422_161726_Drive.thumb.jpg.88d6d88ddf0de46f75e479b3b7ff8b43.jpg

42 minutes ago, elkons said:

Απ ότι βλέπω είχαν άδεια για Ν78 χωρίς να πειράξει την άδεια αλλά δεν έχει τοποθετήσει 

Σωστά; Για τη κεραία Βράχος Πλησίον Βασιλικού (Αρχαίο Φρούριο Φύλλων) είναι τα χαρτιά αλλά ακόμα δεν έχει Ν78.

Screenshot_20250422_161758_Drive.thumb.jpg.4c5d89f07b9a040b7e8f4cc7920dc85a.jpg

Screenshot_20250422_161726_Drive.thumb.jpg.88d6d88ddf0de46f75e479b3b7ff8b43.jpg

Στη μελέτη ραδιοεκπομπών πάντως δεν αναφέρεται η n78. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι για να εκπέμψει νόμιμα n78 πρέπει να βγάλουν τροποποίηση.

Σχετικά με την παραπάνω ισχύ της nova που συζητούσαμε εχθές, νομίζω ότι μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικό τρόπο διαμοίρασης της ισχύς μεταξύ των συχνοτήτων. Δεν είμαι κανένας ειδικός, απλά παρατήρησα ότι στη b7 πχ η νόβα είναι συνήθως 5-6 db κάτω απ' τη vf.

Screenshot_2025-04-22-16-47-10-273_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.f614fd070ae02137acc87f58ed2c1921.jpg

Screenshot_2025-04-22-16-52-49-070_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.ea87219b8220da64665a61e2ddee9fda.jpg

Screenshot_2025-04-22-16-49-34-749_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.f730ba8cbed58d85564dfc6ca4fe2a4d.jpg

Μακάρι να μπορούσα να κλειδώσω συχνότητες στο poco, αλλά η xiaomi έχει κόψει το mtk engineer mode.

2 minutes ago, marios239 said:

Στη μελέτη ραδιοεκπομπών πάντως δεν αναφέρεται η n78. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι για να εκπέμψει νόμιμα n78 πρέπει να βγάλουν τροποποίηση.

Σχετικά με την παραπάνω ισχύ της nova που συζητούσαμε εχθές, νομίζω ότι μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικό τρόπο διαμοίρασης της ισχύς μεταξύ των συχνοτήτων. Δεν είμαι κανένας ειδικός, απλά παρατήρησα ότι στη b7 πχ η νόβα είναι συνήθως 5-6 db κάτω απ' τη vf.

Screenshot_2025-04-22-16-47-10-273_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.f614fd070ae02137acc87f58ed2c1921.jpg

Screenshot_2025-04-22-16-52-49-070_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.ea87219b8220da64665a61e2ddee9fda.jpg

Screenshot_2025-04-22-16-49-34-749_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.f730ba8cbed58d85564dfc6ca4fe2a4d.jpg

Μακάρι να μπορούσα να κλειδώσω συχνότητες στο poco, αλλά η xiaomi έχει κόψει το mtk engineer mode.

Δεν ξέρω δεν έχει καν ακόμα αλλά παίζει LTE 700αρα χωρίς να φαίνεται. Παίζει ασύρματα κιόλας χωρίς ινα .

Σε αυτό που μπορεί να οφείλεται η Nova να παίζει με άλλο εξοπλισμό από Vodafone αντί για κοινού.