tsimisde Δημ. November 1, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2023 On 12/10/2023 at 9:25 ΜΜ, Tasos19s said: Πήρα σήμερα ένα σφραγισμένο iPhone 12 Από Κωτσόβολο Πηγα να το ενεργοποιήσω αλλά δεν είχε καθόλου μπαταρία. Καθολου καλός οιωνός για την μπαταρία εκτός και εάν γυρνάει στις αποθήκες εδώ και 2 χρόνια Την ίδια λαχτάρα είχα πάθει κι εγώ με το δικό μου που το πήρα κι εγώ τον Ιούνιο που μας πέρασε, και το δικό μου σφραγισμένο του κουτιού. Το συνέδεσα στο ρεύμα, είδα ότι ανταποκρίνεται οπότε, έπαψε η ανησυχία μου, ίσα το έβαλα να πάρει λίγη ενέργεια για να κάνω το αρχικό setup και να το περιεργαστώ και μέχρι στιγμής, κανένα πρόβλημα με την μπαταρία. Πιθανόν είναι αυτό που αναφέρθηκε, ότι ήταν καιρό στο ράφι και η μπαταρία απλά ξεφορτίστηκε.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. November 1, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2023 29 minutes ago, tsimisde said: Την ίδια λαχτάρα είχα πάθει κι εγώ με το δικό μου που το πήρα κι εγώ τον Ιούνιο που μας πέρασε, και το δικό μου σφραγισμένο του κουτιού. Το συνέδεσα στο ρεύμα, είδα ότι ανταποκρίνεται οπότε, έπαψε η ανησυχία μου, ίσα το έβαλα να πάρει λίγη ενέργεια για να κάνω το αρχικό setup και να το περιεργαστώ και μέχρι στιγμής, κανένα πρόβλημα με την μπαταρία. Πιθανόν είναι αυτό που αναφέρθηκε, ότι ήταν καιρό στο ράφι και η μπαταρία απλά ξεφορτίστηκε.... Συμφωνώ αλλά όσο να πεις δεν είναι καλό σημάδι 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paanos Δημ. November 1, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2023 Δεν είναι απαραίτητα κακό πάντως. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sneakysneaky Δημ. November 1, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2023 Είχα ανησυχήσει κι εγώ όταν αγόρασα macbook air m2 φέτος που ήρθε με άδεια μπαταρία. Κάνοντας αναζήτηση στο διαδικτυο θα δει κανείς πολλά ποστ με ανάλογες εμπειρίες σε iphone ή μακ. Δεν νομίζω ότι λέει τίποτα τελικά. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. November 2, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2023 7 ώρες πριν, sneakysneaky said: Είχα ανησυχήσει κι εγώ όταν αγόρασα macbook air m2 φέτος που ήρθε με άδεια μπαταρία. Κάνοντας αναζήτηση στο διαδικτυο θα δει κανείς πολλά ποστ με ανάλογες εμπειρίες σε iphone ή μακ. Δεν νομίζω ότι λέει τίποτα τελικά. Ανάλογο ποσό καιρό είναι στις αποθήκες Εαν είναι παρά πολύ καιρό τότε ναι έχει λογική Εαν όμως είναι λίγο καιρό η συσκευή κλειστή και τελείωσε έτσι η μπαταρία είναι πρόβλημα Οι μπαταρίες αυτές από όσο ξέρω για να μην χαλάνε θέλουν να είναι φορτισμένες στο 50% εάν πρόκειται να μην χρησιμοποιηθούν για καιρό Στο 0% σίγουρα έχουν φθορά εάν πέσουν και μείνουν έτσι κιόλας για καιρό Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. November 2, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2023 Είχα ανησυχήσει κι εγώ όταν αγόρασα macbook air m2 φέτος που ήρθε με άδεια μπαταρία. Κάνοντας αναζήτηση στο διαδικτυο θα δει κανείς πολλά ποστ με ανάλογες εμπειρίες σε iphone ή μακ. Δεν νομίζω ότι λέει τίποτα τελικά.Όπως και αρκετά Apple Watch (καλή ώρα το Series 7) Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. November 4, 2023 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2023 On 1/11/2023 at 11:56 ΜΜ, sneakysneaky said: Είχα ανησυχήσει κι εγώ όταν αγόρασα macbook air m2 φέτος που ήρθε με άδεια μπαταρία. Κάνοντας αναζήτηση στο διαδικτυο θα δει κανείς πολλά ποστ με ανάλογες εμπειρίες σε iphone ή μακ. Δεν νομίζω ότι λέει τίποτα τελικά. Απευθείας με το που παρατήρησα το φαινόμενο που ανέφερα, ανέτρεξα στο διαδίκτυο για να καταλάβω τι συμβαίνει, κατέληξα όμως εκεί, ότι είχαν αντιμετωπίσει και άλλοι κάτι αντίστοιχο συνεπώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, φάνηκε ότι ήταν κάτι αναμενόμενο ως ένα βαθμό, σαφώς και είναι ανησυχητικό για το αν ήταν για πολύ καιρό έτσι η μπαταρία αλλά, ο χρόνος θα δείξει.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 19 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Ιουνίου Χαιρετίζω την ομάδα, επέστρεψα σε αυτή τη γωνιά του φόρουμ μετά από καιρό, θέλοντας να τοποθετηθώ για τα εξής. Εδώ και λίγους μήνες, είχα επιστρέψει στο αντίπαλο στρατόπεδο των Android, επειδή είχα κάποια προσωπικά κολλήματα με το iOS. Δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος, ότι ήμουν δυσαρεστημένος, απλώς, ήταν κάποια ζητήματα τα οποία με προβλημάτισαν με το iOS και πήγα απέναντι. Αγόρασα το κινητό το οποίο αναφέρεται στο προφίλ μου, κυρίως λόγω αυτονομίας, επειδή με το 12αρι μου, κάπου ένιωθα ότι είναι οριακή η κατάσταση. Έλα όμως που και το νέο απόκτημα, παρόμοια αυτονομία είχε, παρόμοια κατανάλωση και απλά διαρκούσε περισσότερο μεταξύ φορτίσεων, λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας. Επίσης, κάτι το οποίο με ενόχλησε με το νέο Android απόκτημα, είναι ότι μέσα σε ένα τετράμηνο, άρχισε να κάνει τα παλαβά του, χωρίς να είναι και ιδιαίτερα οικονομική πρόταση επομένως, απογοητεύτηκα. Όλα αυτά, τα αναφέρω για να δώσω πάσα για το τώρα. Παρόλο που αγόρασα την καινούργια συσκευή, είχα ως εφεδρική το μηλαράκι, σε περίπτωση όπου πάθει κάτι το νέο απόκτημα, γνωστός Κινέζος, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και περιστασιακά, έκανα και τις αναβαθμίσεις του λογισμικού, των εφαρμογών, παρόλο που το είχα ως εφεδρεία. Παιδιά, ένα θα πω, τώρα αντιλήφθηκα το συγκριτικό πλεονέκτημα του iOS, μετά από το σύντομο αυτό πέρασμα σε Android, δύσκολα προσεγγίζεται η κορυφή που έχει θέσει η Apple στον τομέα χρήσης, στην ευκολία και στην απροβλημάτιστη λειτουργία του προϊόντος. Θα ακουστεί γραφικό αλλά, μετά από ένα χρόνο πλέον που το έχω στην κατοχή μου, λειτουργεί σα να μη πέρασε μια μέρα, το smoothness του είναι ασυναγώνιστο, όλα γίνονται πανευκολα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς τίποτα. Έχω εντυπωσιαστεί με την αμεσότητα με την οποία γίνονται όλα, με τις ειδοποιήσεις, με τη χρήση, με όλα, όλα γίνονται τόσο ανεπαίσθητα, τόσο φυσικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δίνοντας έμφαση στο τελευταίο, να πω ότι έχω κάνει την αναβάθμιση στην beta έκδοση του iOS 18 και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καλά λειτουργεί, παρόλο που δεν είναι η τελική έκδοση του λογισμικού. Τις τελευταίες ημέρες, έχω το 12αρι ως τη βασική συσκευή μου, το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και μέχρι στιγμής, όλα κυλάνε ρολόι. Εδώ, πρέπει να δώσω τα εύσημα στην Apple καθώς, παρόλο που πρόκειται για τη δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού, η λειτουργία είναι απροβλημάτιστη και πιο σταθερή, από λογισμικό εταιρείας η οποία έχει αντιγράψει το iOS (ε Xiaomi?) και έχει κυκλοφορήσει την επίσημη εκδοχή του λογισμικού με ένα κάρο bugs ενώ η δοκιμαστική έκδοση του iOS, λειτουργεί ρολόι. Όλα αυτά, τα αναφέρω για να δείξω ότι μετά από την προαναφερθείσα εμπειρία, έχω εκτιμήσει ακόμα περισσότερο την Apple και, πραγματικά εκπλησσομαι το ποσό μαγικά επέστρεψα στο iOS, από κει που το είχα αφήσει για το Android. Το αντίπαλο στρατόπεδο μου έδωσε φαίνεται αρκετή ψυχρολουσια και εκτίμησα περισσότερο τη λογική του iOS, τελικά, αυτό που μετράει κατά τη γνώμη μου, είναι να έχει κάποιος μια συσκευή αξιόπιστη, η οποία, δεν τον αγχωνει στη χρήση, είναι προέκταση του χεριού του, λειτουργεί πάντοτε όπως πρέπει, χωρίς προβλήματα και νομίζω αυτό μετράει περισσότερο από όλα στο τέλος. Τι να τα κάνω τα εξεζητημένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όταν προκύπτουν άλλα προβλήματα στο ενδιάμεσο τα οποία, στερούν την όποια χαρά. Πέρα από το smoothness του iOS 18 και τη μέχρι τώρα απροβλημάτιστη χρήση του, μου έχουν αρέσει και όσες αλλαγές έχει φέρει η αναβάθμιση, κυρίως, είμαι φαν του νέου σχεδιασμού του control center το οποίο, είναι πιο παραμετροποιησιμο. Μεγαλύτερη όμως και αγαπημένη αλλαγή, είναι η δυνατότητα τα εικονίδια των εφαρμογών, να αλλάζουν χρώμα και ειδικά στην εναλλαγή σε dark mode, τα εικονίδια αλλάζουν χρώμα και πραγματικά τα σπάει αυτή η εικόνα, είναι πολύ καλαίσθητα τα εικονίδια και είμαι μεγάλος φαν. Λειτουργεί βέβαια στις εφαρμογές της Apple μόνο, πιθανόν βέβαια να γίνει και σε εφαρμογές τρίτων, είναι ένα πολύ ωραίο τρικ. Γενικά, μου αρέσει που έχει έρθει ακόμα περισσότερο στη λογική του Android και κατ'εμέ, είναι ο ιδανικός συνδυασμός, η ευχρηστία του Android, με η σταθερότητα του iOS. Στα της αυτονομίας, επειδή είναι ακόμα καινούργια η αναβάθμιση, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, θα αφήσω να περάσει λίγο ο καιρός, να "κάτσει" καλύτερα η αναβάθμιση και θα βγάλω τα όποια συμπεράσματα, μέχρι στιγμής πάντως, δεν αντιλήφθηκα κάτι ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο, θα δείξει βέβαια. Την αναφορά στο νέο λογισμικό, την έκανα για όσους τυχόν ενδιαφέρονται να την κάνουν στο 12αρι τους και το σκέφτονται, εγώ την έκανα και μέχρι στιγμής, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα, όλα κυλάνε ομαλά.... Με συγχωρείτε για τη μακρυγορία μου, ήθελα να πω πολλά.... 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. 19 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Ιουνίου 2 ώρες πριν, tsimisde said: Χαιρετίζω την ομάδα, επέστρεψα σε αυτή τη γωνιά του φόρουμ μετά από καιρό, θέλοντας να τοποθετηθώ για τα εξής. Εδώ και λίγους μήνες, είχα επιστρέψει στο αντίπαλο στρατόπεδο των Android, επειδή είχα κάποια προσωπικά κολλήματα με το iOS. Δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος, ότι ήμουν δυσαρεστημένος, απλώς, ήταν κάποια ζητήματα τα οποία με προβλημάτισαν με το iOS και πήγα απέναντι. Αγόρασα το κινητό το οποίο αναφέρεται στο προφίλ μου, κυρίως λόγω αυτονομίας, επειδή με το 12αρι μου, κάπου ένιωθα ότι είναι οριακή η κατάσταση. Έλα όμως που και το νέο απόκτημα, παρόμοια αυτονομία είχε, παρόμοια κατανάλωση και απλά διαρκούσε περισσότερο μεταξύ φορτίσεων, λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας. Επίσης, κάτι το οποίο με ενόχλησε με το νέο Android απόκτημα, είναι ότι μέσα σε ένα τετράμηνο, άρχισε να κάνει τα παλαβά του, χωρίς να είναι και ιδιαίτερα οικονομική πρόταση επομένως, απογοητεύτηκα. Όλα αυτά, τα αναφέρω για να δώσω πάσα για το τώρα. Παρόλο που αγόρασα την καινούργια συσκευή, είχα ως εφεδρική το μηλαράκι, σε περίπτωση όπου πάθει κάτι το νέο απόκτημα, γνωστός Κινέζος, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και περιστασιακά, έκανα και τις αναβαθμίσεις του λογισμικού, των εφαρμογών, παρόλο που το είχα ως εφεδρεία. Παιδιά, ένα θα πω, τώρα αντιλήφθηκα το συγκριτικό πλεονέκτημα του iOS, μετά από το σύντομο αυτό πέρασμα σε Android, δύσκολα προσεγγίζεται η κορυφή που έχει θέσει η Apple στον τομέα χρήσης, στην ευκολία και στην απροβλημάτιστη λειτουργία του προϊόντος. Θα ακουστεί γραφικό αλλά, μετά από ένα χρόνο πλέον που το έχω στην κατοχή μου, λειτουργεί σα να μη πέρασε μια μέρα, το smoothness του είναι ασυναγώνιστο, όλα γίνονται πανευκολα, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς τίποτα. Έχω εντυπωσιαστεί με την αμεσότητα με την οποία γίνονται όλα, με τις ειδοποιήσεις, με τη χρήση, με όλα, όλα γίνονται τόσο ανεπαίσθητα, τόσο φυσικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δίνοντας έμφαση στο τελευταίο, να πω ότι έχω κάνει την αναβάθμιση στην beta έκδοση του iOS 18 και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καλά λειτουργεί, παρόλο που δεν είναι η τελική έκδοση του λογισμικού. Τις τελευταίες ημέρες, έχω το 12αρι ως τη βασική συσκευή μου, το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση και μέχρι στιγμής, όλα κυλάνε ρολόι. Εδώ, πρέπει να δώσω τα εύσημα στην Apple καθώς, παρόλο που πρόκειται για τη δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού, η λειτουργία είναι απροβλημάτιστη και πιο σταθερή, από λογισμικό εταιρείας η οποία έχει αντιγράψει το iOS (ε Xiaomi?) και έχει κυκλοφορήσει την επίσημη εκδοχή του λογισμικού με ένα κάρο bugs ενώ η δοκιμαστική έκδοση του iOS, λειτουργεί ρολόι. Όλα αυτά, τα αναφέρω για να δείξω ότι μετά από την προαναφερθείσα εμπειρία, έχω εκτιμήσει ακόμα περισσότερο την Apple και, πραγματικά εκπλησσομαι το ποσό μαγικά επέστρεψα στο iOS, από κει που το είχα αφήσει για το Android. Το αντίπαλο στρατόπεδο μου έδωσε φαίνεται αρκετή ψυχρολουσια και εκτίμησα περισσότερο τη λογική του iOS, τελικά, αυτό που μετράει κατά τη γνώμη μου, είναι να έχει κάποιος μια συσκευή αξιόπιστη, η οποία, δεν τον αγχωνει στη χρήση, είναι προέκταση του χεριού του, λειτουργεί πάντοτε όπως πρέπει, χωρίς προβλήματα και νομίζω αυτό μετράει περισσότερο από όλα στο τέλος. Τι να τα κάνω τα εξεζητημένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όταν προκύπτουν άλλα προβλήματα στο ενδιάμεσο τα οποία, στερούν την όποια χαρά. Πέρα από το smoothness του iOS 18 και τη μέχρι τώρα απροβλημάτιστη χρήση του, μου έχουν αρέσει και όσες αλλαγές έχει φέρει η αναβάθμιση, κυρίως, είμαι φαν του νέου σχεδιασμού του control center το οποίο, είναι πιο παραμετροποιησιμο. Μεγαλύτερη όμως και αγαπημένη αλλαγή, είναι η δυνατότητα τα εικονίδια των εφαρμογών, να αλλάζουν χρώμα και ειδικά στην εναλλαγή σε dark mode, τα εικονίδια αλλάζουν χρώμα και πραγματικά τα σπάει αυτή η εικόνα, είναι πολύ καλαίσθητα τα εικονίδια και είμαι μεγάλος φαν. Λειτουργεί βέβαια στις εφαρμογές της Apple μόνο, πιθανόν βέβαια να γίνει και σε εφαρμογές τρίτων, είναι ένα πολύ ωραίο τρικ. Γενικά, μου αρέσει που έχει έρθει ακόμα περισσότερο στη λογική του Android και κατ'εμέ, είναι ο ιδανικός συνδυασμός, η ευχρηστία του Android, με η σταθερότητα του iOS. Στα της αυτονομίας, επειδή είναι ακόμα καινούργια η αναβάθμιση, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, θα αφήσω να περάσει λίγο ο καιρός, να "κάτσει" καλύτερα η αναβάθμιση και θα βγάλω τα όποια συμπεράσματα, μέχρι στιγμής πάντως, δεν αντιλήφθηκα κάτι ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο, θα δείξει βέβαια. Την αναφορά στο νέο λογισμικό, την έκανα για όσους τυχόν ενδιαφέρονται να την κάνουν στο 12αρι τους και το σκέφτονται, εγώ την έκανα και μέχρι στιγμής, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα, όλα κυλάνε ομαλά.... Με συγχωρείτε για τη μακρυγορία μου, ήθελα να πω πολλά.... Και φαντάσου η συσκευή αυτή έχει από τις χειρότερες αυτονομίες σε iPhone 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 19 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Tasos19s said: Και φαντάσου η συσκευή αυτή έχει από τις χειρότερες αυτονομίες σε iPhone Δεν έχω επαφή με αλλες συσκευές της σειράς, χωρίς φυσικά να αμφισβητώ τα σχετικά σχόλια, αντιλαμβάνομαι όμως με την πρόσφατη εμπειρία μου με Xiaomi μεριά ότι τελικά, μια χαρά αυτονομία έχει το 12αρι, παρόλο που έχει σχεδόν τη μισή μπαταρία σε χωρητικότητα, βγάζει αρκετά παραπλήσια αυτονομία, είναι κάτι που με έχει εκπλήξει. Υποτίθεται στράφηκα στην άλλη επιλογή, μένοντας στη χωρητικότητα της μπαταρίας που είναι μεγαλύτερη, στην πράξη όμως, τα νούμερα δε λένε όλη την αλήθεια. Και συν τοις άλλοις, το τσιπακι της Apple είναι δυνατό επομένως, δικαιολογείται να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, παρόλα αυτά, έχει καλή διαχείριση μπαταρίας και με τη χρήση που κάνω, το φορτίζω κάθε επόμενη μέρα, δεν το φορτίζω δηλαδή εντός της ίδιας ημέρας, από τη στιγμή όμως που κάνω οτιδήποτε θέλω σε χρόνο μηδέν και πάνω απ' όλα αξιόπιστα, δε θέλω τίποτε άλλο. Θα το ομολογήσω, είπα να αφήσω λίγο το iPhone επειδή λίγο βαρέθηκα με τη μονοτονία του iOS, μετά την πρόσφατη εμπειρία όμως, αρχίζω να εκτιμώ περισσότερο τη σταθερότητα και τη σιγουριά που προσφέρει στη λειτουργία του, παρόλο που δεν είναι τόσο φανταχτερό σε αίσθηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. 19 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Ιουνίου 20 minutes ago, tsimisde said: Δεν έχω επαφή με αλλες συσκευές της σειράς, χωρίς φυσικά να αμφισβητώ τα σχετικά σχόλια, αντιλαμβάνομαι όμως με την πρόσφατη εμπειρία μου με Xiaomi μεριά ότι τελικά, μια χαρά αυτονομία έχει το 12αρι, παρόλο που έχει σχεδόν τη μισή μπαταρία σε χωρητικότητα, βγάζει αρκετά παραπλήσια αυτονομία, είναι κάτι που με έχει εκπλήξει. Υποτίθεται στράφηκα στην άλλη επιλογή, μένοντας στη χωρητικότητα της μπαταρίας που είναι μεγαλύτερη, στην πράξη όμως, τα νούμερα δε λένε όλη την αλήθεια. Και συν τοις άλλοις, το τσιπακι της Apple είναι δυνατό επομένως, δικαιολογείται να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, παρόλα αυτά, έχει καλή διαχείριση μπαταρίας και με τη χρήση που κάνω, το φορτίζω κάθε επόμενη μέρα, δεν το φορτίζω δηλαδή εντός της ίδιας ημέρας, από τη στιγμή όμως που κάνω οτιδήποτε θέλω σε χρόνο μηδέν και πάνω απ' όλα αξιόπιστα, δε θέλω τίποτε άλλο. Θα το ομολογήσω, είπα να αφήσω λίγο το iPhone επειδή λίγο βαρέθηκα με τη μονοτονία του iOS, μετά την πρόσφατη εμπειρία όμως, αρχίζω να εκτιμώ περισσότερο τη σταθερότητα και τη σιγουριά που προσφέρει στη λειτουργία του, παρόλο που δεν είναι τόσο φανταχτερό σε αίσθηση. Σαν κι εμένα και πολλούς άλλους θα είσαι κι εσυ Ουτε το ένα σε καλύπτει ούτε το άλλο Κατι λείπει από το ένα κάτι από το άλλο Καλη μπαταρία έχει το 14 plus Το 15 plus Εκεί να δεις αυτονομία Το iPhone 12 αν έχεις 5G δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 19 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Ιουνίου (edited) Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση ενέργειας σε 5G είναι δραματική, όσο το χρησιμοποιούσα δηλαδή, απέφευγα να χρησιμοποιώ δεδομένα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, παρόλα αυτά, θα το δω τώρα με το 4G πως θα τα πάει. Στα της αυτονομίας, προφανώς και τα 14 & 15 Plus είναι τέρατα, εφόσον το 12αρι τα καταφέρνει κουτσά στραβά σε αυτό τον τομέα, φαντάζομαι τι παπάδες κάνουν αυτά τα δύο σε αυτό τον τομέα. Για μένα, βασικό είναι η μέρα να ξεκινάει με 100% και μέχρι το βράδυ να μη χρειαστεί να μπριζώσω και εφόσον κατά κανόνα αυτό συμβαίνει, είμαι ικανοποιημένος από τη διάρκεια της μπαταρίας. Πολύ λίγες περιπτώσεις θα του πιω το αίμα για να χρειαστεί μπρίζωμα εντός της ίδιας ημέρας, μπορεί και ανά δύο μέρες να φορτίσω με βάση τη χρήση που κάνω. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω σκεφτεί για μελλοντικά να στραφω στη λύση ενός Plus μοντέλου, χωρίς φυσικά να έχω κάποιο ουσιαστικό θέμα με το 12αρι μου, με απασχολεί όμως το μέγεθος, το Redmi που πήρα είναι σε αντίστοιχο μέγεθος και πλέον, μου φαίνεται δύσχρηστο και βαρύ αυτές τις ημέρες που χρησιμοποιώ το 12αρι, μου κάθεται καλύτερα στο χέρι, δεν με ενοχλεί τόσο στην τσέπη επομένως, με τα Plus μοντέλα αυτή είναι η έγνοια μου, χωρίς φυσικά να είμαι και υπέρμαχος των 12 & 13 mini, εκείνα κι αν είναι μικρά ενώ τα απλά μοντέλα της σειράς, είναι πιστεύω στο κατάλληλο μέγεθος, ούτε τεράστια, ούτε και μινιον. Edited 20 Ιουνίου by tsimisde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. 20 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Ιουνίου 8 ώρες πριν, tsimisde said: Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση ενέργειας σε 5G είναι δραματική, όσο το χρησιμοποιούσα δηλαδή, απέφευγα να χρησιμοποιώ δεδομένα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, παρόλα αυτά, θα το δω τώρα με το 4G πως θα τα πάει. Στα της αυτονομίας, προφανώς και τα 14 & 15 Plus είναι τέρατα, εφόσον το 12αρι τα καταφέρνει κουτσά στραβά σε αυτό τον τομέα, φαντάζομαι τι παπάδες κάνουν αυτά τα δύο σε αυτό τον τομέα. Για μένα, βασικό είναι η μέρα να ξεκινάει με 100% και μέχρι το βράδυ να μη χρειαστεί να μπριζώσω και εφόσον κατά κανόνα αυτό συμβαίνει, είμαι ικανοποιημένος από τη διάρκεια της μπαταρίας. Πολύ λίγες περιπτώσεις θα του πιω το αίμα για να χρειαστεί μπρίζωμα εντός της ίδιας ημέρας, μπορεί και ανά δύο μέρες να φορτίσω με βάση τη χρήση που κάνω. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω σκεφτεί για μελλοντικά να στραφω στη λύση ενός Plus μοντέλου, χωρίς φυσικά να έχω κάποιο ουσιαστικό θέμα με το 12αρι μου, με απασχολεί όμως το μέγεθος, το Redmi που πήρα είναι σε αντίστοιχο μέγεθος και πλέον, μου φαίνεται δύσχρηστο και βαρύ αυτές τις ημέρες που χρησιμοποιούνται το 12αρι, μου κάθεται καλύτερα στο χέρι, δεν με ενοχλεί τόσο στην τσέπη επομένως, με τα Plus μοντέλα αυτή είναι η έγνοια μου, χωρίς φυσικά να είμαι και υπέρμαχος των 12 & 13 mini, εκείνα κι αν είναι μικρά ενώ τα απλά μοντέλα της σειράς, είναι πιστεύω στο κατάλληλο μέγεθος, ούτε τεράστια, ούτε και μινιον. Εάν σε καλύπτει μείνε με αυτό Απλα εκείνα έχουν παρά πολύ καλή αυτονομία 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 20 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Ιουνίου (edited) 3 ώρες πριν, Tasos19s said: Εάν σε καλύπτει μείνε με αυτό Απλα εκείνα έχουν παρά πολύ καλή αυτονομία Βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό, μελλοντικά αν πετύχω καμιά καλή προσφορά, θα το σκεφτώ, αν κατασταλάξω δηλαδή στο ότι παραμένω στο iOS, μέχρι στιγμής πάντως, καταλαβαίνω ότι δεν έχω ουσιαστικό πρόβλημα με το λογισμικό, τις όποιες ιδιαιτερότητες τις έχω συνηθίσει και έχω τρόπο να τις διαχειριστώ επομένως, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο ουσιαστικό deal breaker, ξαναλέω, το είδα έτσι επειδή είχα πρόσφατη εμπειρία με Android και αναγνώρισα τα όποια πλεονεκτήματα του iOS. Για την ώρα, μου έχει κάτσει καλά η αναβάθμιση σε iOS 18, έχει πραγματάκια που μου αρέσουν και με κέρδισαν, έχει κάποια από τα πλεονεκτήματα του Android, με την υλοποίηση της Apple, με ότι καλό αυτό συνεπάγεται. Edited 20 Ιουνίου by tsimisde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. 20 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Ιουνίου 12 minutes ago, tsimisde said: Βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό, μελλοντικά αν πετύχω καμιά καλή προσφορά, θα το σκεφτώ, αν κατασταλάξω δηλαδή στο ότι παραμένω στο iOS, μέχρι στιγμής πάντως, καταλαβαίνω ότι δεν έχω ουσιαστικό πρόβλημα με το λογισμικό, τις όποιες ιδιαιτερότητες τις έχω συνηθίσει και έχω τρόπο να τις διαχειριστώ επομένως, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο ουσιαστικό deal breaker, ξαναλέω, το είδα έτσι επειδή είχα πρόσφατη εμπειρία με Android και αναγνώρισα τα όποια πλεονεκτήματα του iOS. Για την ώρα, μου έχει κάτσει καλά η αναβάθμιση σε iOS 18, έχει πραγματάκια που μου αρέσουν και με κέρδισαν, έχει κάποια από τα πλεονεκτήματα του Android, με την υλοποίηση της Apple, με ότι καλό αυτό συνεπάγεται. Εγώ μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή που αναβάθμισα την συσκευή μου σε iOS 17 Μπαταρία 30-40% κάτω σε αυτονομία 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 6 Σεπτεμβρίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα στην ομάδα. Εδώ και λίγες ημέρες έχω επιστρέψει ολοκληρωτικά στο iOS, αφήνοντας πίσω μου το Android και δεν το μετανιώνω μέχρι τώρα, τελικά η εμπειρία της Apple μου ταιριάζει γάντι. Μου αρέσει το optimization στις εφαρμογές, το interface γενικότερα αλλά εκείνο που πραγματικά κάθε φορά αγαπάω, είναι η ευκολία και η σιγουριά του Apple Pay, καμία φορά δεν με έχει εγκαταλείψει. Γενικά, νομίζω έκανα το διάλειμμα μου με το Android, τώρα όμως εκτιμώ τη σιγουριά του iOS. Από περιέργεια που λέτε, επειδή το έχω ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σκέφτομαι να δώσω ανταλλαγή το 12αρι μου για κάποιο μεταγενέστερο, 14αρι η 15αρι. Πήγα λοιπόν για μια επισκευή του iPad σε iRepair και επειδή έλεγε ότι έχει και μεταχειρισμένα iPhone, είπα να ρωτήσω αν είχε κάποιο. Ρωτάω λοιπόν πόσο εκτιμάει το 12αρι μου. Σημειώστε ότι πρόκειται για μια συσκευή η οποία δεν έχει κανένα απολύτως σημάδι ούτε σε οθόνη, ούτε στο σώμα γενικότερα, είναι σαν να έχει βγεί μόλις από το κουτί, κατάσταση βιτρίνας και υγεία 100%. Επίσης, κατανοώ ότι πρόκειται για συσκευή 4 ετών πλέον, δεν περίμενα και πολλά να πιάσει, σε αυτή την κατάσταση όμως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να πιάσει ΜΟΝΟ 160€. Για κανέναν απολύτως λόγο δεν το σκοτώνω σε αυτά τα χρήματα, τώρα, αν το iStorm δίνει περισσότερα, ίσως και να προχωρήσω σε αναβάθμιση, αν όμως πουν κανένα 200αρι, για κανένα λόγο μια συσκευή που είχα αγοράσει με 700 να τη δώσω κοψοχρονιά, στην τελική, με καλύπτει και με το παραπάνω, το κινητό πηγαίνει σφαίρα και αυτό είναι που μετράει, η εμπειρία χρήσης δεν πιάνεται..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. 6 Σεπτεμβρίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Σεπτεμβρίου 22 minutes ago, tsimisde said: Καλησπέρα στην ομάδα. Εδώ και λίγες ημέρες έχω επιστρέψει ολοκληρωτικά στο iOS, αφήνοντας πίσω μου το Android και δεν το μετανιώνω μέχρι τώρα, τελικά η εμπειρία της Apple μου ταιριάζει γάντι. Μου αρέσει το optimization στις εφαρμογές, το interface γενικότερα αλλά εκείνο που πραγματικά κάθε φορά αγαπάω, είναι η ευκολία και η σιγουριά του Apple Pay, καμία φορά δεν με έχει εγκαταλείψει. Γενικά, νομίζω έκανα το διάλειμμα μου με το Android, τώρα όμως εκτιμώ τη σιγουριά του iOS. Από περιέργεια που λέτε, επειδή το έχω ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σκέφτομαι να δώσω ανταλλαγή το 12αρι μου για κάποιο μεταγενέστερο, 14αρι η 15αρι. Πήγα λοιπόν για μια επισκευή του iPad σε iRepair και επειδή έλεγε ότι έχει και μεταχειρισμένα iPhone, είπα να ρωτήσω αν είχε κάποιο. Ρωτάω λοιπόν πόσο εκτιμάει το 12αρι μου. Σημειώστε ότι πρόκειται για μια συσκευή η οποία δεν έχει κανένα απολύτως σημάδι ούτε σε οθόνη, ούτε στο σώμα γενικότερα, είναι σαν να έχει βγεί μόλις από το κουτί, κατάσταση βιτρίνας και υγεία 100%. Επίσης, κατανοώ ότι πρόκειται για συσκευή 4 ετών πλέον, δεν περίμενα και πολλά να πιάσει, σε αυτή την κατάσταση όμως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να πιάσει ΜΟΝΟ 160€. Για κανέναν απολύτως λόγο δεν το σκοτώνω σε αυτά τα χρήματα, τώρα, αν το iStorm δίνει περισσότερα, ίσως και να προχωρήσω σε αναβάθμιση, αν όμως πουν κανένα 200αρι, για κανένα λόγο μια συσκευή που είχα αγοράσει με 700 να τη δώσω κοψοχρονιά, στην τελική, με καλύπτει και με το παραπάνω, το κινητό πηγαίνει σφαίρα και αυτό είναι που μετράει, η εμπειρία χρήσης δεν πιάνεται..... Δοκίμασε να το πουλήσεις σε ιδιώτη από αγγελία. Εννοείται ότι τα καταστήματα δίνουν γελοίες τιμές! 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ParafronGR Δημ. 7 Σεπτεμβρίου Κοινοποίηση Δημ. 7 Σεπτεμβρίου On 6/9/2024 at 10:16 ΜΜ, tsimisde said: Καλησπέρα στην ομάδα. Εδώ και λίγες ημέρες έχω επιστρέψει ολοκληρωτικά στο iOS, αφήνοντας πίσω μου το Android και δεν το μετανιώνω μέχρι τώρα, τελικά η εμπειρία της Apple μου ταιριάζει γάντι. Μου αρέσει το optimization στις εφαρμογές, το interface γενικότερα αλλά εκείνο που πραγματικά κάθε φορά αγαπάω, είναι η ευκολία και η σιγουριά του Apple Pay, καμία φορά δεν με έχει εγκαταλείψει. Γενικά, νομίζω έκανα το διάλειμμα μου με το Android, τώρα όμως εκτιμώ τη σιγουριά του iOS. Από περιέργεια που λέτε, επειδή το έχω ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σκέφτομαι να δώσω ανταλλαγή το 12αρι μου για κάποιο μεταγενέστερο, 14αρι η 15αρι. Πήγα λοιπόν για μια επισκευή του iPad σε iRepair και επειδή έλεγε ότι έχει και μεταχειρισμένα iPhone, είπα να ρωτήσω αν είχε κάποιο. Ρωτάω λοιπόν πόσο εκτιμάει το 12αρι μου. Σημειώστε ότι πρόκειται για μια συσκευή η οποία δεν έχει κανένα απολύτως σημάδι ούτε σε οθόνη, ούτε στο σώμα γενικότερα, είναι σαν να έχει βγεί μόλις από το κουτί, κατάσταση βιτρίνας και υγεία 100%. Επίσης, κατανοώ ότι πρόκειται για συσκευή 4 ετών πλέον, δεν περίμενα και πολλά να πιάσει, σε αυτή την κατάσταση όμως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να πιάσει ΜΟΝΟ 160€. Για κανέναν απολύτως λόγο δεν το σκοτώνω σε αυτά τα χρήματα, τώρα, αν το iStorm δίνει περισσότερα, ίσως και να προχωρήσω σε αναβάθμιση, αν όμως πουν κανένα 200αρι, για κανένα λόγο μια συσκευή που είχα αγοράσει με 700 να τη δώσω κοψοχρονιά, στην τελική, με καλύπτει και με το παραπάνω, το κινητό πηγαίνει σφαίρα και αυτό είναι που μετράει, η εμπειρία χρήσης δεν πιάνεται..... Εγώ πάλι, φίλε μου, από το πουθενά νιώθω το ακριβώς αντίθετο μέτα από χρόνια σταθερής χρήσης με iOS. Από το 2017 είχα μόνο iPhone και ταυτόχρονα έμπαιζα μπάλα με κάποια Android αλλά μόνο ώς δεύτερα τηλ, κάποια μάλιστα δεν είχα καν σετάρει με gmail και τα είχα σαν dumbphones με κάμερα πχ στο στρατό είχα αγοράσει το S10 μτχ και ό,τι εφαρμογή ήθελα την είχα μέσω APK και περίμενα τη μετάθεση για να αρχίσω να ξαναχρησιμοποιώ το τότε καινούργιο μου iPhone XS. Πέρσι το καλοκαίρι, μετά από κλοπή, πήγα από το iPhone 12 mini σε Google Pixel 6 μιας και ήταν το μόνο που μπορούσα να πάρω εκείνη τη στιγμή. Ξενέρωσα απίστευτα τη ζωή μου καθώς από το 21 είχα μόνο iPhone - ούτε δεύτερες συσκευές, ούτε τίποτα και μου ήταν "κάπως" να συνηθίσω μετά το iOS. Πριν 2 βδομάδες, και αφού ένα χρόνο τώρα κάτι με έτρωγε να ξαναγυρίσω σε iPhone τα βρίσκω μπαστούνια γιατί συνειδητοποιώ πώς απλές λειτουργίες που χρησιμοποιούσα επί ένα χρόνο καθημερινά δεν υπάρχουν στο iOS σε σημείο να μου θυμίζει dumbphone. πχ 1) δεν υπάρχει λειτουργία "κύκλωσε και αναζήτησε" - ό,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει στη ζωή μου 2) αναζήτηση από φωτογραφία μέσω google lens - είναι απίστευτο πώς μπορείς να τραβήξεις ακόμα και screenshot από ένα story στο instagram πχ ενός τοπίου και να σου βρεί που είναι και το σημαντικότερο για μένα 3) αντιγραφή και μετάφραση κειμένου απ'όπουδήποτε. Θα δώσω δύο παραδείγματα: πχ ήθελα να βάλω έναν εκπτωτικό κωδικό για να παραγγείλω καφέ. Στο Pixel, θα είχα πατήσει να ανοίξει η καρτέλα των εφαρμογών και αν πατούσα παρατετάμενα πάτω στο κείμενο, θα μπορούσα να μαρκάρω κατευθείαν τον κωδικό. Στο iPhone , καθόμουν και το έγραφα με το χέρι. Ή σε μια εικόνα που έλαβα, μπορούσα κατευθείαν στο Pixel να την κάνω μετάφραση ή αν είχε λέξεις, να αντιγράψω το κείμενό της. Εδώ με τη stock εφαρμογή, δεν γίνεται. Και τέλος, παρατήρω ότι, ενώ δεν έχω κάνει restore apo back up, κάποιες εφαρμογές έχουν κάποιο "λόξυγγα" που παλιά δεν το είχα συναντησει πχ διαφορές εφαρμογές που χρησιμοποιούν το face id από τις εφαρμογές των τραπεζών μέχρι το myVodafone, κάποιες φορές διπλοτσεκάρουν το πρόσωπο με αποτέλεσμα το πρώτο faceid scan να είναι επιτυχές και στο δεύτερο να βγάζει error και να μην σε βάζει στην εφαρμογή. ή στο tiktok, παρατηρώ πολλές φορές ότι σε διαφημιστικά βίντεο που έχουν banner (το γνωστό banner που σε προτρέπει να εγκαταστήσεις την εφαρμογή/παιχνίδι), αυτό δεν εξαφανίζεται ή ακόμα και αν κάνεις skip το βίντεο, το banner θα εμφανιστεί με χρονοκαθυστέρηση σε άλλο τυχαίο βίντεο του tiktok λίγο πιο μετά. 1 Παράθεση & άλλα που δεν φαίνονται =( myName: Γιαννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 7 Σεπτεμβρίου Κοινοποίηση Δημ. 7 Σεπτεμβρίου (edited) Κατανοητή η άποψη σου, γενικά, είμαι της άποψης ότι το iOS δεν είναι για όλους και δεν το λέω με διάθεση υποτίμησης η με κακό λογισμό. Πάρα πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η χρήση που κάνει ο καθένας. Προσωπικά μιλώντας, με βάση τη χρήση που κάνω η οποία είναι αυτή που ορίζει τον μέσο χρήστη, με εξυπηρετεί και με το παραπάνω και κυρίως, είναι σε πράγματα μικρά μεν, σε καθημερινή βάση, σημαντικά όμως δε. Για παράδειγμα, την ελευθερία και την παραμετροποίηση του android, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν την αξιοποίησα πλήρως επομένως.... Αυτό που εκτιμώ είναι ότι το κινητό σε οτιδήποτε και αν ζητήσω, δεν θα μου πει όχι, ουδέποτε με έχει δυσαρεστήσει η μου έχει χαλάσει χατίρι. Το βασικότερο είναι αυτό με τις πληρωμές, μου αρέσει το ότι δεν σκαλωνει πουθενά, μου αρέσει και βρίσκω πάρα πολύ βολικό το μέγεθος της συσκευής, μπορώ να το δουλέψω με το ένα χέρι. Η μεταφορά αρχείων αρχικά μου φαινόταν δύσκολη, τώρα όμως, είναι παιχνιδάκι, ειδικά οι φωτογραφίες & τα βίντεο. Ίσως έχει να κάνει και με το ότι λειτουργούσα και το iPad παρόλο που χρησιμοποιούσα android ως κύρια συσκευή επομένως, εξοικειώθηκα αρκετά. Μου την έσπασε κυρίως το ότι παρόλο που ήταν του κουτιού, ήδη άρχισε να κάνει τα παλαβά της η συσκευή σε ούτε ένα εξάμηνο και με ξενέρωσε. Και επίσης, ζεσταίνονταν υπερβολικά πολύ και έτρωγε κολλήματα, κάτι το οποίο δεν μου έχει συμβεί με το iPhone. Επίσης, φορούσα την iOS 18 beta, η αυτονομία ενώ ήταν καλή, μετά το πρόσφατο update είχε γίνει για τ' ανάθεμα επομένως, έκανα επαναφορά στην 17.6.1 και μέχρι στιγμής, είναι η μέρα με τη νύχτα, κρατάει αρκετά καλά, μένει να δω μέχρι να "κάτσει" η αναβάθμιση πως θα πάει. Σημειωτέον ότι μετά την ανάρτηση που είχα κάνει, έσπασε πλέον το 100αρι και βρισκόμαστε πλέον στο 99%. Όπως και να 'χει, για την ώρα αφήνω στην άκρη το σκεπτικό της ανταλλαγής και της αντικατάστασης με κάποιο νεότερο καθώς στην πράξη, δεν έχουν αλλάξει και πολλά και αν όντως υπάρξει διαφορά στην αυτονομία με την 17.6.1, δεν βρίσκω το λόγο να αλλάξω.... Edited 7 Σεπτεμβρίου by tsimisde Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koutsis Δημ. 8 Σεπτεμβρίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Σεπτεμβρίου (edited) 7 ώρες πριν, ParafronGR said: Εγώ πάλι, φίλε μου, από το πουθενά νιώθω το ακριβώς αντίθετο μέτα από χρόνια σταθερής χρήσης με iOS. Από το 2017 είχα μόνο iPhone και ταυτόχρονα έμπαιζα μπάλα με κάποια Android αλλά μόνο ώς δεύτερα τηλ, κάποια μάλιστα δεν είχα καν σετάρει με gmail και τα είχα σαν dumbphones με κάμερα πχ στο στρατό είχα αγοράσει το S10 μτχ και ό,τι εφαρμογή ήθελα την είχα μέσω APK και περίμενα τη μετάθεση για να αρχίσω να ξαναχρησιμοποιώ το τότε καινούργιο μου iPhone XS. Πέρσι το καλοκαίρι, μετά από κλοπή, πήγα από το iPhone 12 mini σε Google Pixel 6 μιας και ήταν το μόνο που μπορούσα να πάρω εκείνη τη στιγμή. Ξενέρωσα απίστευτα τη ζωή μου καθώς από το 21 είχα μόνο iPhone - ούτε δεύτερες συσκευές, ούτε τίποτα και μου ήταν "κάπως" να συνηθίσω μετά το iOS. Πριν 2 βδομάδες, και αφού ένα χρόνο τώρα κάτι με έτρωγε να ξαναγυρίσω σε iPhone τα βρίσκω μπαστούνια γιατί συνειδητοποιώ πώς απλές λειτουργίες που χρησιμοποιούσα επί ένα χρόνο καθημερινά δεν υπάρχουν στο iOS σε σημείο να μου θυμίζει dumbphone. πχ 1) δεν υπάρχει λειτουργία "κύκλωσε και αναζήτησε" - ό,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει στη ζωή μου 2) αναζήτηση από φωτογραφία μέσω google lens - είναι απίστευτο πώς μπορείς να τραβήξεις ακόμα και screenshot από ένα story στο instagram πχ ενός τοπίου και να σου βρεί που είναι και το σημαντικότερο για μένα 3) αντιγραφή και μετάφραση κειμένου απ'όπουδήποτε. Θα δώσω δύο παραδείγματα: πχ ήθελα να βάλω έναν εκπτωτικό κωδικό για να παραγγείλω καφέ. Στο Pixel, θα είχα πατήσει να ανοίξει η καρτέλα των εφαρμογών και αν πατούσα παρατετάμενα πάτω στο κείμενο, θα μπορούσα να μαρκάρω κατευθείαν τον κωδικό. Στο iPhone , καθόμουν και το έγραφα με το χέρι. Ή σε μια εικόνα που έλαβα, μπορούσα κατευθείαν στο Pixel να την κάνω μετάφραση ή αν είχε λέξεις, να αντιγράψω το κείμενό της. Εδώ με τη stock εφαρμογή, δεν γίνεται. Και τέλος, παρατήρω ότι, ενώ δεν έχω κάνει restore apo back up, κάποιες εφαρμογές έχουν κάποιο "λόξυγγα" που παλιά δεν το είχα συναντησει πχ διαφορές εφαρμογές που χρησιμοποιούν το face id από τις εφαρμογές των τραπεζών μέχρι το myVodafone, κάποιες φορές διπλοτσεκάρουν το πρόσωπο με αποτέλεσμα το πρώτο faceid scan να είναι επιτυχές και στο δεύτερο να βγάζει error και να μην σε βάζει στην εφαρμογή. ή στο tiktok, παρατηρώ πολλές φορές ότι σε διαφημιστικά βίντεο που έχουν banner (το γνωστό banner που σε προτρέπει να εγκαταστήσεις την εφαρμογή/παιχνίδι), αυτό δεν εξαφανίζεται ή ακόμα και αν κάνεις skip το βίντεο, το banner θα εμφανιστεί με χρονοκαθυστέρηση σε άλλο τυχαίο βίντεο του tiktok λίγο πιο μετά. Τα 2 πρώτα πράγματα που λες γίνονται εννοείται και σε iphone με το Google lens, το τρίτο γίνεται κατευθείαν από τις φωτογραφίες στο iPhone, μάλλον δεν ασχολήθηκες. Για τα κολλήματα που λες πρώτη φορά το ακούω, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! Μάλλον χρειάζεσαι καμία επαναφορά... Edited 8 Σεπτεμβρίου by koutsis 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsimisde Δημ. 10 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 10 ώρες πριν Καλό, χρυσό το 12αρι, δεν έχω κανένα παράπονο, το να θεωρείται όμως ως ευκαιρία η τιμή που θα έπρεπε να πωλείται κανονικά, είναι φάουλ κατ' εμέ, πόσο μάλλον όταν η αρχική τιμή, είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή του επόμενου μοντέλου. Κατανοητό βέβαια ότι αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση για όσους είναι περιορισμένοι στο οικονομικό κομμάτι, είναι όμως πάρα πολλά τα χρήματα για μια συσκευή 4 ετών.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts