johndrama Δημ. September 21, 2021 Κοινοποίηση Δημ. September 21, 2021 https://www.huaweicentral.com/huawei-nova-5t-september-2021-update-rolling-out-skips-august-patch/ 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hara75gr Δημ. October 28, 2021 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2021 Μέσα σε μια βδομάδα ήρθαν απανωτά 4-5 updates μετά από 6+ μήνες νεκρικής σιγής. Σε λήθαργο είχαν πέσει?Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. October 28, 2021 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2021 (edited) Και είμαστε και σε αναμονή να δούμε αν επιτέλους θα μας κάνει τη χάρη να ανακοινώσει η Huawei αναβάθμιση σε EMUI 12 (Android 11) στα global Nova 5T/ P30 series. Δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το Nova 9 με Android 11 based EMUI 12 πλέον δεν της δίνει καμία δικαιολογία να μην προσφέρει την ίδια αναβάθμιση και στην παραπάνω σειρά κινητών που τα αγοράσαμε με την υπόσχεση 2 μεγάλων Android updates. Edited October 28, 2021 by stark Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koinos123 Δημ. October 28, 2021 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2021 Για πέστε μου φίλοι μου κάποιο service (αν είναι εύκολο στη Θεσσαλονίκη) το οποίο αλλάζει σπασμένη οθόνη σε τιμή κάτω του κατοστάρικου. Ότι βρήκα είναι 100+ ευρώ... Με τέτοιο κόστος το σκέφτομαι να το αφήσω στην άκρη το κινητό. Και είναι τόσο καλό! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talos_2002 Δημ. October 28, 2021 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2021 Όταν έχετε περιοχή Ελλάδα και γλώσσα Αγγλικά, στις επαφές, η γλώσσα στην δεξιά στήλη όπου είναι το αλφάβητο, είναι στα Αγγλικά. Επίσης, αλλάζει η μορφή της ημερομηνίας στην αμερικάνικη. Μπορεί να αλλάξει κάτι από αυτά; Θα ήθελα να τα αναφέρω στην Huawei, αλλά δεν βρήκα τρόπο για feedback. Παράθεση Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂 Φορητότητα προς Frog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. October 29, 2021 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2021 17 ώρες πριν, stark said: Και είμαστε και σε αναμονή να δούμε αν επιτέλους θα μας κάνει τη χάρη να ανακοινώσει η Huawei αναβάθμιση σε EMUI 12 (Android 11) στα global Nova 5T/ P30 series. Δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το Nova 9 με Android 11 based EMUI 12 πλέον δεν της δίνει καμία δικαιολογία να μην προσφέρει την ίδια αναβάθμιση και στην παραπάνω σειρά κινητών που τα αγοράσαμε με την υπόσχεση 2 μεγάλων Android updates. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akistab Δημ. November 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2021 (edited) Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγο το διάβασα και το ανεβάζω μαζί με το λινκ. https://www.techgear.gr/huawei-i-lista-me-tis-syskeyes-poy-tha-paroyn-to-emui-12-android-11-31735?fbclid=IwAR2jiIVUhMtehpC5YVdtSK1AXTuyFmCKijs1v_z0pwD7dv3LRgGVcPvSFaM Σε ό,τι αφορά το EMUI 12, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τις συσκευές που θα το λάβουν από το πρώτο μισό του 2022, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη λίστα που ακολουθεί: Mate 40 Pro P40 Pro+ P40 Pro P40 Mate Xs Mate 30 Pro Mate 30 P30 Pro P30 Mate 20 Pro Mate 20 RS Mate 20 X 5G Mate 20 X Mate 20 P20 Pro P20 Mate 10 Porsche Design Mate 10 Pro Mate 10 nova 7 nova 7 SE nova 7i nova 5T nova 4 nova 4e Y9 Prime 2019 Y9s Y8p Edited November 2, 2021 by akistab Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nxen Δημ. November 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2021 Αλληλούια!!! Ήρθε η 11.0.0.177! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
koinos123 Δημ. November 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2021 On 28/10/2021 at 12:43 ΜΜ, koinos123 said: Για πέστε μου φίλοι μου κάποιο service (αν είναι εύκολο στη Θεσσαλονίκη) το οποίο αλλάζει σπασμένη οθόνη σε τιμή κάτω του κατοστάρικου. Ότι βρήκα είναι 100+ ευρώ... Με τέτοιο κόστος το σκέφτομαι να το αφήσω στην άκρη το κινητό. Και είναι τόσο καλό! Βρήκα τελικά το κατάστημα Stoucky στην Παπαναστασίου. Αλλαγή οθόνης άψογα και σε ανταγωνιστική τιμή. Μπράβο τα παιδιά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. November 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2021 On 29/10/2021 at 5:48 ΠΜ, stark said: Νέα θεωρία: Το EMUI 12 είναι Harmony OS (lite version) και για τις Global συσκευές ?!? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. November 15, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2021 On 27/8/2021 at 8:25 ΜΜ, jimakos182 said: Ήρθε ενημέρωση. Η 11.0.0.172 διορθώση του παραπάνω ποστ On 28/10/2021 at 11:37 ΠΜ, hara75gr said: Μέσα σε μια βδομάδα ήρθαν απανωτά 4-5 updates μετά από 6+ μήνες νεκρικής σιγής. Σε λήθαργο είχαν πέσει? Sent from my YAL-L21 using Tapatalk On 5/11/2021 at 10:03 ΠΜ, nxen said: Αλληλούια!!! Ήρθε η 11.0.0.177! Καλησπέρα. Σας είναι εύκολο να τρέξετε το Aida64 στο κινητό ώστε να δούμε πόσο πραγματικά "φρέσκο" είναι το security patch που έλαβε το Nova 5T ; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.finalwire.aida64 Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γράφει στο "android security patch level". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hara75gr Δημ. November 15, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2021 Καλησπέρα. Σας είναι εύκολο να τρέξετε το Aida64 στο κινητό ώστε να δούμε πόσο πραγματικά "φρέσκο" είναι το security patch που έλαβε το Nova 5T ; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.finalwire.aida64 Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γράφει στο "android security patch level".Ω ρε φίλε, μας δουλεύουν οι Κινέζοι?Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. November 15, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2021 (edited) 1 hour ago, hara75gr said: Ω ρε φίλε, μας δουλεύουν οι Κινέζοι? Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Χμμμ, ναι δεν φαίνεται καλό αυτό. Αφορμή για να αρχίσω να ψάχνομαι ήταν αυτό το post. Εκεί έχουν γράψει κάποιοι που πήραν security update του Φεβρουαρίου 2021, ότι είχαν πρόβλημα με business πλατφόρμες όπως είναι το Microsoft InTune. Δηλαδή χρησιμοποιώντας τη συσκευή και στη δουλειά τους, παρατήρησαν ότι πλατφόρμες όπως το InTune (που είναι απαραίτητες για να τρέξουν συγκεκριμένες business εφαρμογές) τους μπλόκαραν και τους έβγαζαν το μήνυμα "security patch older than a year". Με αφορμή αυτό, έτρεξαν στα κινητά τους εφαρμογές όπως το aida64 και το CPU-Z με τις οποίες διαπίστωσαν ότι τα security patches "φαίνονταν" να είναι αρκετά παλιότερα από την επίσημη ημερομηνία που έδινε η Huawei. Σε σας το security update υποτίθεται ότι είναι του Σεπτεμβρίου. Και λογικά περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα patches, τα οποία δεν ξέρω ποια είναι. Δεν τα έχω βρει κάπου αναλυτικά. Το update που περιμένω εγώ για το P30 είναι του Οκτωβρίου / Νοεμβρίου. Αν δούμε αναλυτικά τα επι μέρους security updates για Οκτώβριο / Νοέμβριο (τα βρίσκει κανείς εδώ), και τα αναζητήσουμε στο google, φαίνονται να είναι όντως κάποια από αυτά του 2021. Π.χ. αν ψάξουμε για το CVE-2021-0652, βρίσκουμε αυτό: https://source.android.com/security/bulletin/2021-10-01 Που μας επιβεβαιώνει ότι το patch είναι του 2021 (και μάλιστα Οκτωβρίου). Η θεωρία που υπάρχει (και αυτό είναι το καλό σενάριο) είναι ότι η Huawei δίνει όντως τα latest patches του 2021 κάθε φορά, απλά λόγω του ban, αυτά δεν μπορούν να γίνουν certified στις σχετικές κοινές βάσεις που υπάρχουν. Όπως γράφει κάποιος εκεί: Quote I suspect that Huawei cannot get any security patch higher than 08/20 certified on GMS devices because that's the time the TGL (temporary license for existing devices) timed out. At least SnoopSnitch doesn't find any vulnerabilities here on my P30 Pro and does report CVE up to 02/2021 being fixed, so it might be mostly a cosmetic issue. It's still annoying as some software like Microsoft InTune can specifically need a certain Security Patch level and with the wrongly reported outdated patch users are thus locked out of having access to company networks even though they have a GMS phone. Δηλαδή μάλλον παίρνουμε μεν τα latest security patches (άρα είμαστε ασφαλείς), αλλά αυτά δεν "φαίνονται" στον "έξω κόσμο" και στις σχετικές εφαρμογές που τα έχουν ως προαπαιτούμενα. Θέλω να πιστεύω ότι για χρήση κοινών εφαρμογών δεν θα έχουμε θέμα. Λογικά το πρόβλημα υπάρχει μόνο με business - oriented platforms & apps οπως το Microsoft InTune, κλπ. Quote This is a serious problem, because my company blocks access to the entire Microsoft ecosystem if the security patch is older than one year. At the moment I receive an annoying full-screen warning every time I open a Microsoft app. In one month I will entirely lose access to Outlook, Office, OneDrive. I basically can't work anymore and will need to change phone. Όταν λάβω το update στο P30 μου θα κάνω το σχετικό έλεγχο και θα επανέλθω. Να σημειώσω ότι αν και όταν πάρουμε και το EMUI 12 που (υποτίθεται ότι) βασίζεται στο Android 11, θα πρέπει να δούμε αλλαγή και στο API Level. Δηλαδή από 29 να φαίνεται 30. Όπως στο Nova 9. Edited November 15, 2021 by stark 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimakos182 Δημ. November 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2021 Καλησπέρα έχει κανένας πρόβλημα με το ηχείο? Πήγα να ακούσω ένα τραγούδι στο YouTube και ακουγόταν από το ακουστικό που ακούω τον άλλο στο τηλέφωνο και όχι από το ηχείο. 3η μέρα τώρα και δεν έχει αλλάξει κατι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. November 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2021 14 minutes ago, jimakos182 said: Καλησπέρα έχει κανένας πρόβλημα με το ηχείο? Πήγα να ακούσω ένα τραγούδι στο YouTube και ακουγόταν από το ακουστικό που ακούω τον άλλο στο τηλέφωνο και όχι από το ηχείο. 3η μέρα τώρα και δεν έχει αλλάξει κατι https://www.youtube.com/watch?v=-LVkhkqMLFM Δοκίμασε αυτό. Υπάρχει πιθανότητα κάποια voip εφαρμογή που πρόσφατα χρησιμοποίησες να έχει "δεσμεύσει" και "κολλήσει" τη διαδρομή του ήχου στο earphone speaker. Δοκίμασε να κάνεις force stop τα apps που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το θέμα, π.χ. viber, messenger, whatsapp, Zoom, Google Duo, Skype, κλπ. (αυτά στα οποία έχεις κάνει κλήσεις / videoκλήσεις / κλπ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. November 22, 2021 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2021 On 15/11/2021 at 5:19 ΜΜ, stark said: Χμμμ, ναι δεν φαίνεται καλό αυτό. Αφορμή για να αρχίσω να ψάχνομαι ήταν αυτό το post. Εκεί έχουν γράψει κάποιοι που πήραν security update του Φεβρουαρίου 2021, ότι είχαν πρόβλημα με business πλατφόρμες όπως είναι το Microsoft InTune. Δηλαδή χρησιμοποιώντας τη συσκευή και στη δουλειά τους, παρατήρησαν ότι πλατφόρμες όπως το InTune (που είναι απαραίτητες για να τρέξουν συγκεκριμένες business εφαρμογές) τους μπλόκαραν και τους έβγαζαν το μήνυμα "security patch older than a year". Με αφορμή αυτό, έτρεξαν στα κινητά τους εφαρμογές όπως το aida64 και το CPU-Z με τις οποίες διαπίστωσαν ότι τα security patches "φαίνονταν" να είναι αρκετά παλιότερα από την επίσημη ημερομηνία που έδινε η Huawei. Σε σας το security update υποτίθεται ότι είναι του Σεπτεμβρίου. Και λογικά περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα patches, τα οποία δεν ξέρω ποια είναι. Δεν τα έχω βρει κάπου αναλυτικά. Το update που περιμένω εγώ για το P30 είναι του Οκτωβρίου / Νοεμβρίου. Αν δούμε αναλυτικά τα επι μέρους security updates για Οκτώβριο / Νοέμβριο (τα βρίσκει κανείς εδώ), και τα αναζητήσουμε στο google, φαίνονται να είναι όντως κάποια από αυτά του 2021. Π.χ. αν ψάξουμε για το CVE-2021-0652, βρίσκουμε αυτό: https://source.android.com/security/bulletin/2021-10-01 Που μας επιβεβαιώνει ότι το patch είναι του 2021 (και μάλιστα Οκτωβρίου). Η θεωρία που υπάρχει (και αυτό είναι το καλό σενάριο) είναι ότι η Huawei δίνει όντως τα latest patches του 2021 κάθε φορά, απλά λόγω του ban, αυτά δεν μπορούν να γίνουν certified στις σχετικές κοινές βάσεις που υπάρχουν. Όπως γράφει κάποιος εκεί: Δηλαδή μάλλον παίρνουμε μεν τα latest security patches (άρα είμαστε ασφαλείς), αλλά αυτά δεν "φαίνονται" στον "έξω κόσμο" και στις σχετικές εφαρμογές που τα έχουν ως προαπαιτούμενα. Θέλω να πιστεύω ότι για χρήση κοινών εφαρμογών δεν θα έχουμε θέμα. Λογικά το πρόβλημα υπάρχει μόνο με business - oriented platforms & apps οπως το Microsoft InTune, κλπ. Όταν λάβω το update στο P30 μου θα κάνω το σχετικό έλεγχο και θα επανέλθω. Να σημειώσω ότι αν και όταν πάρουμε και το EMUI 12 που (υποτίθεται ότι) βασίζεται στο Android 11, θα πρέπει να δούμε αλλαγή και στο API Level. Δηλαδή από 29 να φαίνεται 30. Όπως στο Nova 9. "In addition, the devices will not pass SafetyNet certification. This will result in the inability to operate payment and banking applications, as well as a number of games." https://myphone.gr/forum/topic/175980/?do=findComment&comment=7013124 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sparksgr Δημ. December 2, 2021 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2021 Μολις ηρθε η 11.0.0.190 Μονο security update Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostasw Δημ. December 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2021 Καλημέρα. Έχει κάποιος δουλέψει την συσκευή σε Desktop mode; Δεν έχω καταφέρει να την κάνω να δουλέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lambros69 Δημ. December 23, 2021 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2021 καλημερα σας και χρονια πολλα , Kαλα Xριστουγεννα και Kαλη Xρονια να ερ8ει. Εχω παρατηρησει τωρα τελευταια ενω μιλαω να μην εχω data ταυτοχρονα με cosmote. Νομιζω παλαιοτερα δεν το εκανε. Πχ εχ8ες ενω μιλoυσα με τηλεφωνο με εναν, εστελνα και φωτογραφια στο viber ταυτοχρονα να δουμε κατι και δεν πηγαινε. Μολις εκλεισα το τηλεφωνο εφυγε κανονικα, Σημα ειχα 4g. Υπαρχει καποια ρυθμιση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. December 23, 2021 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2021 Μήπως απενεργοποιήθηκε το VoLTE; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xenos Δημ. December 23, 2021 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2021 καλημερα σας και χρονια πολλα , Kαλα Xριστουγεννα και Kαλη Xρονια να ερ8ει. Εχω παρατηρησει τωρα τελευταια ενω μιλαω να μην εχω data ταυτοχρονα με cosmote. Νομιζω παλαιοτερα δεν το εκανε. Πχ εχ8ες ενω μιλoυσα με τηλεφωνο με εναν, εστελνα και φωτογραφια στο viber ταυτοχρονα να δουμε κατι και δεν πηγαινε. Μολις εκλεισα το τηλεφωνο εφυγε κανονικα, Σημα ειχα 4g. Υπαρχει καποια ρυθμιση? Και εγώ το έχω παρατηρήσει. Sent from my YAL-L21 using Tapatalk Παράθεση :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harogeo Δημ. December 30, 2021 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2021 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Σήμερα ήρθε ένα update 11.0.0.200 (security update Δεκεμβρίου δηλώνει) 194ΜΒ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex999 Δημ. March 17, 2022 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2022 Καλησπέρα , κάποια πρόταση για αλλαγή οθόνης στην Θεσσαλονίκη; Το κατάφερα και εγώ σήμερα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
talos_2002 Δημ. March 17, 2022 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2022 Είναι στην αρχή αυτής της σελίδας. Παράθεση Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂 Φορητότητα προς Frog Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harogeo Δημ. March 19, 2022 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2022 On 17/3/2022 at 12:37 ΜΜ, alex999 said: Καλησπέρα , κάποια πρόταση για αλλαγή οθόνης στην Θεσσαλονίκη; Το κατάφερα και εγώ σήμερα Εγώ επέλεξα το repairstore.gr στην Βενιζέλου. Επέλεξα να βάλω αυθεντική οθόνη διότι αλλάζεις αναγκαστικά και την μπαταριά( 130 ευρώ σύνολο). Μόνο και μόνο για την διαφορά που είδα στην διάρκεια της μπαταρίας άξιζε.(αν έχεις βέβαια σκοπό να το κρατήσεις καιρό το τηλέφωνο) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts