Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φίλε starenios κι εγώ μηχανικός είμαι, πολιτικός όμως, οπότε το ψιλο/χοντρό κατέχω το άθλημα του υπολογισμού των αναγκαίων θερμίδων.

Το θέμα είναι ότι δεν είμαι ψυκτικός και επίσης δεν ξέρω τι γίνεται με την αξιοπιστία των εταιρειών του χώρου και για αυτό ψάχνομαι.

 

Τελικά μετά από πολύ σκέψη και αυξάνοντας τα διαθέσιμα χρήματα έως τα 600 ευρώ κατέληξα στα παρακάτω μηχανάκια.

http://www.skroutz.gr/s/329341/Hitachi-RAS-RAC-S14H3A.html

http://www.skroutz.gr/s/1655488/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A435DV.html

http://www.skroutz.gr/s/335846/Fujitsu-ASYG12LE.html

http://www.skroutz.gr/s/328483/LG-Libero-E-E12SQ.html

http://www.skroutz.gr/s/283797/Inventor-EVI-EVO-12.html

Όλα έχουν πάνω κάτω τα ίδια φίλτρα και τις ίδιες αποδόσεις εκτός του INVENTOR, το οποίο έχει όμως 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ???...(αληθεύει αυτό?), τουλάχιστον τα ίδια για το δικό μου το μυαλό που δεν είμαι ειδικός και έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα φίλτρα.

 

Είδα και αυτά

http://www.skroutz.gr/s/335175/General-Electric-GAIR-Z12-IGELS-EGNLW.html

http://www.skroutz.gr/s/1799218/Midea-MSR-12ARDN1.html

αλλά μόνο και μόνο λόγω τιμής. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι.

 

Με ενδιαφέρουν πολύ πάντως και τα φίλτρα, καθώς θα μπει σε δωμάτιο μπέμπη.

Αν κάποιος ειδικός μπορεί να μου δώσει κάποια παραπάνω πληροφόρηση ώστε να διαλέξω - τουλάχιστον το πιο αξιόπιστο - θα ήταν καλοδεχούμενη.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας

Θα ήθελα την γνωμη σας για την αγορά κλιματιστικού δαπέδου. Ο χώρος που θα τοποθετηθεί είναι ένας ενιαίος χώρος (σαλόνι-κουζινα) 40τ.μ με μια μεγάλη μπαλκονόπορτα 2.75μ και παραθυρο 1.2μ και επικοινωνεί με ενα διάδρομο 5 τ.μ. Έιμαι μεταξυ των παρακάτω κλιματιστικών:

 

http://www.skroutz.gr/s/258628/Daikin-FVXS50F-RXS50G.html

http://www.skroutz.gr/s/40682/Sharp-GS-XP18FGR.html

http://www.skroutz.gr/s/96054/Fujitsu-ABYF24L.html

 

Αν έχετε να προτείνετε καποιο αλλο κλιματιστικό θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Δυστηχώς δεν έχω χωρο για κλιματιστικό τοίχου.

Έχω δει και αυτο το Hitachi http://www.skroutz.gr/s/329337/Hitachi-RAF-RAC-50NX2.html

Θα ήθελα την γνωμη σας. Με διαφορους τεχνικούς που μίλησα αλλοι μου προτειναν 24αρι και αλλοι 18αρι.

Θα ήθελα τη βοηθεια σας

Link to comment
Share on other sites

Οπότε απο τη στιγμή που το κλιματιστικο πιάνει τη θερμοκρασία του χώρου σου και εφόσον έχεις τόσο καλή μόνωση που παραμένει η θερμοκρασία για μια ώρα η θα πρέπει να σταματαει και να παίρνει μπροστά μετα απο μια ώρα η πρέπει να ρίχνει χλιαρο αλλιώς θα ανέβαζε συνεχώς θερμοκρασία εφόσον φυσανε ζεστό .......

Νομίζω πως τα inverter δε σταματούν ποτέ. Στο δικό μου ισχύει αυτό πάντως. Δουλεύει διαρκώς αλλά στο πολύ χαμηλό. Ισα ίσα που το καταλαβαίνεις (μέσα και έξω). Η θερμοκρασία που ανέφερα σαφώς αρχίζει και μεταβάλλεται καθοδικά από τη στιγμή που το κλείνω και όχι μετά από 1 ώρα. Απλά ο ρυθμός είναι χαμηλός.

Στο δε παλιό μου General που είναι ON/OFF ισχύει αυτό που λές.

Googlάροντας με "smart inverter" βρήκα αυτό. Δείχνει διάγραμμα λειτουργίας του inverter σε σχέση με το συμβατικό που ανταποκρίνεται σ'αυτό που σου περιέγραψα. Επίσης εξηγεί πως δουλεύει η τεχνολογία smart inverter σε σχέση με τα inverter. Βασίζεται σε κάποιο μικροεπεξεργαστή που λαμβάνει υπόψη του τους ρυθμούς μεταβολής θερμοκρασίας. Η Samsung ισχυρίζεται ότι σε συνδυασμό με το 2πλό συμπιεστή που βάζει, είναι 20% πιο οικονομική τεχνολογία σε σχέση με τα inverter και 40% σε σχέση με τα συμβατικά.

Υποθέτω ότι και οι άλλες εταιρείες θα έχουν τις αντίστοιχες καινοτομίες τους. Εδώ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει ο starenios.

 

Τελικά αγόρασα το Samsung AQV18KBB από Mediamarkt στην τιμή των 1000Ε. Την Τετάρτη μου είπαν ότι θα τους έρθει στο κατάστημα, από τα κεντρικά της Samsung, προκειμένου να το παραλάβω. Ανυπομονώ να το βάλω σε λειτουργία.....!:lol::lol: Εννοείται πως θα γράψω εντυπώσεις από εβδομάδα. A, το κλιματιστικό AQV18KBΑΝ χωρίς το wifi μου είπαν ότι πλέον έχει καταργηθεί και όσα κλυκλοφορούν στην αγορά είναι stock. Καλημέρες!!!!!!!!!!

 

Καλορίζικα. Με το καλό να το εγκαταστήσεις κιόλας.

Edited by nikgl
Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα σε όλους. Ήρθε και παλι η στιγμή μετά από ένα χρόνο να αγορασω ενα ακόμα Inverter. Τη προηγούμενη χρονιά αγόρασα το Τoshiba RAS-18SKV2-E για το σαλόνι-κουζίνα με τετραγωνικα γύρω στα 35. Το παρόν εδωσε ρεστα το καλοκαιρι που μας δρωσιζε μια χαρα. Το χειμωνα τωρα (με θερμοκρασίες γυρω στους 12 ακόμα το βραδυ στο Ηράκλειο Αττικής) θερμαινει νορμαλ το σαλόνι και τη κουζινα αλλα όχι και τη κρεβατοκάμαρα η οποια ειναι διπλα απο το σαλονι. Η κρεβ/ρα είναι γύρω στα 15τμ. Σκεφτόμαστε λοιπόν να αγοράσουμε άλλο ενα 18αρι για εκει με σκοπό να βοηθα το 18αρι στο σαλονι (στα μεγάλα κρύα και αφήνοντας ενδιάμεσες πόρτες ανοιχτές) αλλα και να ζεσταινουμε τη κρεβ/ρα καλύτερα.

Η ιδέα μας είναι σωστή? Δηλαδή να θερμαινουμε σαλονι-κουζινα ενιαία και κρεβ/ρα (+διαδρομο+μπανιο) με 2 18αρια? Συνολικα ολα αυτα ειναι γυρω στα 60τμ θεωρώ.

Περιμένω τις απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται το καλοκαίρι να μην ειχες πρόβλημα στο γειτονικό χωρο, και τώρα με την θέρμανση να έχεις.:confused:Κάτι άλλο φταίει είτε στο κλιματιστικό πχ ρυθμίσεις, είτε δεν έχει μπεί το μηχανημα σε σωστή θέση και το καλοκαιρι σε ξεγέλασε η απόδοση του .Το τι ταιριαζει στον χώρο σου επιπλεον θα το πει τεχνικός επιτόπου.Αν θες να καλύψει μόνο τα 15 τμ δεν χρειάζεται 18αρι ,με ενα 9αρι δεν θα έχεις πρόβλημα.Αν μπορεί να γίνει συνδιασμός για το υπόλοιπο σπίτι μέσω διαδρόμου κλπ θα πρέπει να το βάλεις κάπου σε αντίθετη θέση απο το υπάρχων,αν μπαίνει βεβαια ,και αυτο θα στο πούν επιτόπου.

 

Φίλε starenios κι εγώ μηχανικός είμαι, πολιτικός όμως, οπότε το ψιλο/χοντρό κατέχω το άθλημα του υπολογισμού των αναγκαίων θερμίδων. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι ψυκτικός και επίσης δεν ξέρω τι γίνεται με την αξιοπιστία των εταιρειών του χώρου και για αυτό ψάχνομαι.Τελικά μετά από πολύ σκέψη και αυξάνοντας τα διαθέσιμα χρήματα έως τα 600 ευρώ κατέληξα στα παρακάτω μηχανάκια.http://www.skroutz.gr/s/329341/Hitachi-RAS-RAC-S14H3A.html

http://www.skroutz.gr/s/1655488/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A435DV.html

http://www.skroutz.gr/s/335846/Fujitsu-ASYG12LE.html

http://www.skroutz.gr/s/328483/LG-Libero-E-E12SQ.html

http://www.skroutz.gr/s/283797/Inventor-EVI-EVO-12.html

Όλα έχουν πάνω κάτω τα ίδια φίλτρα και τις ίδιες αποδόσεις εκτός του INVENTOR, το οποίο έχει όμως 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ???...(αληθεύει αυτό?), τουλάχιστον τα ίδια για το δικό μου το μυαλό που δεν είμαι ειδικός και έχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα φίλτρα. Είδα και αυτά

http://www.skroutz.gr/s/335175/General-Electric-GAIR-Z12-IGELS-EGNLW.html και http://www.skroutz.gr/s/1799218/Midea-MSR-12ARDN1.html αλλά μόνο και μόνο λόγω τιμής. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι. Με ενδιαφέρουν πολύ πάντως και τα φίλτρα, καθώς θα μπει σε δωμάτιο μπέμπη. Αν κάποιος ειδικός μπορεί να μου δώσει κάποια παραπάνω πληροφόρηση ώστε να διαλέξω - τουλάχιστον το πιο αξιόπιστο - θα ήταν καλοδεχούμενη.

 

Αν ενδιαφερεσαι για φίλτρα ,ρυθμίσεις κλπ κοιτάς πρώτα το Toyotomi αλλά είναι φασόν Κινεζικο μηχανημα και υπάρχει ρίσκο τι θα βγεί :)

Oλα τα υπόλοιπα εκτός του LG που μπορεί να είναι και Kορέας, πάνω κάτω τα ίδια είναι Κινέζικα όχι όμως φασόν, όποτε κοιτάς να επιλεξεις με βαση την υποστήριξη, που στα Fujitsu ,Midea και μετά LG ειναι καλύτερη .Για τα Invertor έχουμε αναφέρει είναι φασον μηχανήματα και η εγγύηση είναι πολύ σχετική με ότι αναφέρει γραπτά,όχι τι διαφημίζει απλά.:) Τα GE τέλος ειναι φασόν Κινεζικα μηχανήματα και δεν έχουν σχέση με τον παρελθόν τους .

 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.Δυστηχώς δεν έχω χωρο για κλιματιστικό τοίχου.

Έχω δει και αυτο το Hitachi http://www.skroutz.gr/s/329337/Hitachi-RAF-RAC-50NX2.html

Θα ήθελα την γνωμη σας. Με διαφορους τεχνικούς που μίλησα αλλοι μου προτειναν 24αρι και αλλοι 18αρι.Θα ήθελα τη βοηθεια σας

 

Οταν με λίγα παραπάνω χρήματα παίρνεις το παραπάνω Daikin που αναφερθήκαμε ,τα υπόλοιπα αφορούν θεμα γούστου:)

Αν ενδιαφέρεσαι για το συγκεκριμένο,έχει καλύτερα φίλτρα,οπότε ψάξε μηπως το βρείς Ιαπωνίας ,Μαλαισίας,φαίνεται υπάρχουν μερικά ακόμα .:)

 

Νομίζω πως τα inverter δε σταματούν ποτέ. Στο δικό μου ισχύει αυτό πάντως. Δουλεύει διαρκώς αλλά στο πολύ χαμηλό. Ισα ίσα που το καταλαβαίνεις (μέσα και έξω). Η θερμοκρασία που ανέφερα σαφώς αρχίζει και μεταβάλλεται καθοδικά από τη στιγμή που το κλείνω και όχι μετά από 1 ώρα. Απλά ο ρυθμός είναι χαμηλός. Η Samsung ισχυρίζεται ότι σε συνδυασμό με το 2πλό συμπιεστή που βάζει, είναι 20% πιο οικονομική τεχνολογία σε σχέση με τα inverter και 40% σε σχέση με τα συμβατικά.Υποθέτω ότι και οι άλλες εταιρείες θα έχουν τις αντίστοιχες καινοτομίες τους. Εδώ θα μπορούσε να μας διαφωτίσει ο starenios.

 

Το πρώτο ισχυει από την τεχνολογία του Inverter αλλά κάθε μηχανημα σε διαφορετικούς χώρους συμπεριφέρεται διαφορετικά .Το δεύτερο δεν έχει σχεση με τι διαφημίζει καθε εταιρία ,αλλα μια τεχνική μονου ή διπλου συμπιεστη που πλασαρουν οι εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός και βαζουν marketing.Στην ουσία μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό πχ ενα ελασμα για θέμα κόστους σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο,στην πράξη το βλέπεις εσύ όταν χρειαστείς service,από την απόδοση του κλπ Εδώ ως γνωστό συνήθως τα Samsung δημιουργούν πολλά παράπονα ακόμα και μέσα στην εγγύηση.:cry:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Γραφω απο το κινητο οποτε sorry για οτι εμφανιστει.

Starenios τωρα με πεθανες. Γλυκοκοιτουσα να σου πω το Hitachi το οποιο πρεπει να ειναι full απο φιλτρα και εχει μεγαλυτερη θερμικη αποδοση σε απολυτα νουμερα απο τα υπολοιπα

Link to comment
Share on other sites

Τα παραπονα σου στην Ηitachi δες εδώ που το συζητήσαμε πρόσφατα ;) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4386710#post4386710 Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Starenios, ευχαριστω για την απαντηση. Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα. Οπως και το καλοκαιρι το σαλονι ειναι πιο ζεστο ή ψυχρο απο οτι η κρεβ/ρα. Το κλιματιστικο θα ναι τοποθετημενο σε τοιχο που θα βλεπει το διαδρομο που ενωνει σαλονο-κουζινα με τη κρεβ/ρα. Θεωρω οτι θα βοηθησει. Εσυ τι λες;
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Starenios, ευχαριστω για την απαντηση. Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα. Οπως και το καλοκαιρι το σαλονι ειναι πιο ζεστο ή ψυχρο απο οτι η κρεβ/ρα. Το κλιματιστικο θα ναι τοποθετημενο σε τοιχο που θα βλεπει το διαδρομο που ενωνει σαλονο-κουζινα με τη κρεβ/ρα. Θεωρω οτι θα βοηθησει. Εσυ τι λες;

 

Οπως τα περιγράφεις,αυτή τη λύση έπρεπε να σου προτείνουν εξαρχής , είναι πιό κατάλληλη για ένα μεγάλο κλιματιστικό όταν θέλουμε να πηγαίνει και άλλου ο αέρας ,και αν δεν καλύπτει απόλυτα λογω ιδιομορφίας ενός χώρου ,απλά υποβοηθά αρκετά τις εσωτερικές συνθήκες.Τώρα αναγκάζεσαι να πας στη λύση ενός νέου μηχανήματος με νέα έξοδα κλπ .:cry: Αυτό όμως θα το κρίνει πάλι τεχνικός επιτόπου ,γιατί δεν σημαίνει επειδή θέλουμε κάτι πρέπει να γίνεται.Αλλιως η λύση μικρού μηχανήματος στο μικρό χώρο κάπου να βλέπει εσωτερική πόρτα να πηγαίνει ο αερας και αλλου,είναι πιο βολική.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά φίλε starenios μετά τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις σου και περαιτέρω σκέψη, καταλήγω όσον αφορά την πρώτη φουρνιά επιλογής στο FUJITSU ASYG12LE, αποκλείοντας τα αντίστοιχα LG, TOYOTOMI, INVENTOR, MIDEA, GENERAL ELECTRIC και HITACHI.

 

Τώρα διαβάζοντας το προηγούμενα post είδα ότι καλές μάρκες στα λεφτά που διαθέτω (600 ευρώ) και αυτά που θέλω (12άρια, σχεδόν αποκλειστικά για θέρμανση, αρκετά πλούσια σε φίλτρα και δυνατό ανεμιστήρα) είναι και τα SHARP, PANASONIC, CARRIER και TOSHIBA, δηλαδή τα μηχανάκια

Sharp AY-XP12LSR,

Toshiba RAS-137SKV-E3/RAS-137SAV-E3,

Carrier XPower Gold 38NYV035M2/42NQV035M2 και

Panasonic CS/CU-RE12JKE-1 (ή κάποιο τέλος πάντων άλλο μοντέλο που θα προτείνεται γιατί έχασα τη μπάλα με τόσα που κυκλοφορούν).

 

Από όλα αυτά, μάλλον το CARRIER είναι υποδεέστερο και το Fujitsu αν κατάλαβα καλά έχει καλύτερο COP, δυνατότερο ανεμιστήρα (εκτός του Panasonic) και τα ίδια ή περισσότερα φίλτρα από τα υπόλοιπα.

Κατάλαβα καλά ή όχι?

 

Τώρα για αξιοπιστία και service δεν έχω ιδέα.

 

Παρακαλώ για τις απόψεις των ειδικών ώστε να προβώ στην αγορά, γιατί άρχισαν τα όργανα από τη γυναίκα - λόγω καθυστέρησης αγοράς - μαζί με τα κρύα.

Link to comment
Share on other sites

Από όλα τα παραπάνω το Sharp είναι καλύτερο γενικά σε δυνατότητες και ποιοτητα :) Καλύτερο ανεμιστήρα του Fujitsu έχει και το Toshiba μαζί με το Panasonic,και καλύτερη οικονομία θεωρητικά μεν έχει το Fujitsu γιατί είναι νεώτερο,αλλά το πιό πιθανό είναι marketing .Από αξιοπιστία ότι είναι Kινεζικο έχει αμφιβολίες τι θα βγει λόγω της εμπορικής πολιτικής των εταιριών. Η υποστήριξη πλέον λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας για πολλες εισαγωγές ,είναι πολύ σχετική ,ανάλογα βεβαια την βλάβη κλπ .Mε την αβεβαιότητα δε που επικρατεί και όλα αλλάζουν εύκολα :X Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Γραφω παλι απο mobile οποτε τονισμος γιοκ.

Να σου πω την αληθεια κι εγω το γλυκοκοιταζα το SHARP.

Οσον αφορα τον ανεμιστηρα, διαβαζα το σημειο ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΑ και ελεγα πιο εχει πιο δυνατο ανεμιστηρα. Αν σωστα επρατα, τοτε το FUJITSU ειναι ανωτερο του TOSHIBA σε αυτον τον τομεα. Ολα ειναι σχετικα κοντα - και το SHARP - εκτος του PANASONIC που μαλλον ξεφευγει σε αυτον τον τομεα.

Βασικα με ενδιαφερει και ο ανεμιστηρας, γιατι θελω απο το σημειο που θα το τοποθετησω να ζεσταινω και εναν διαδρομο, ο οποιος διερχεται στα 4 περιπου μετρα αποσταση απο το σημειο αυτο.

Πιστευεις οτι θα με καλυψει το SHARP;

Παντως απo φιλτρα ειναι full και αυτο και το FUJITSU.

Ειχα στην αρχη αληθεια ειναι λοξα με το FUJITSU, γιατι ενα 24αρι inverter A/A του 2008 που εχω ειναι σκυλι

Edited by magellan4779
Link to comment
Share on other sites

Η παροχη αέρα δεν είναι πάντα ταυτόσιμη με τον ανεμιστήρα,γιατί στον ανεμιστήρα μετρά και το μέγεθος του εσωτερικά για το πως φυσα ,αυτό δεν σημαίνει ποσότητα αλλά και αίσθηση ,που είναι και θέμα ρυθμίσεων που έχει κάθε μηχάνημα. Το Sharp βγάζει το αέρα και προς ψηλά μην ενοχλεί αν κάθεσαι κοντά ,οπότε αν βολεύει στον χώρο σου ανάλογα που θα μπεί, είναι χρήσιμο:).Ο καθαρισμός αέρα του Sharp είναι κορυφαίος,δεν συγκρίνεται με κανενα Fujitsu σε αποτελεσματικότητα.Επίσης το Panasonic και λογω του κορυφαίου φίλτρου και ανεμιστήρα είναι καλύτερες επιλογες από Fujitsu. Οσο αφορα την αντοχή Fujitsu, έχεις μάλλον από τα τελευταία μηχανήματα της Ελληνικής αγοράς,Ταιλανδης.Εκεί αναμένονται από του χρόνου μηχανήματα και σε συνεργασία με Toshiba ,ενώ για τις φτωχες αγορές σαν την δική μας ήδη είναι όλα Kινέζικα,και ίσως και από την συνεργασία δούμε και Toshiba :cry: Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Οποτε μειναμε με SHARP και PANASONIC. Αληθεια το PANASONIC τι made in ειναι;

Κερδιζει στα σημεια το SHARP 'η θεωρεις οτι ειναι αρκετα ανωτερο;

Παντως ειναι και καμια 80αρια ευρω ακριβοτερο το SHARP. Τα αξιζει; Γιατι απο οτι καταλαβα θεωρεις οτι το PANASONIC εχει καλυτερο ανεμιστηρα και φιλτρο.

Νομιζω παντως οτι αυτο το μοντελο PANASONIC δεν εχει ολα τα καλα φιλτρα, δηλαδη ιονιστη κ.α. τα οποια τα συνανταμε στα ακριβοτερα μοντελα και απλησιαστα απο εμενα.

Κατι ακομα. Γνωριζεις αν και στα δυο μοντελα μπορουμε να ρυθμισουμε τη ροη αερα και καθετα και οριζοντια; Γιατι ψαχνοντας, ειδα οτι υπαρχουν κλιματιστικα που μπορεις να τη ρυθμισεις μονο οριζοντια (αριστερα-δεξια) και οχι καθετα (πανω-κατω).

Παντως θεωρεις οτι στο SHARP θα με καλυψει ο ανεμιστηρας του, για αυτο που σου γραφω στο προηγουμενο pοst;

Link to comment
Share on other sites

Για όλα τα μοντέλα έχουμε αναφερει τόσες φορες μην ανακυκλώνουμε τα ίδια :) Κινέζικο είναι και το Panasonic .

Kαι στα δύο μοντέλα πανω-κατω η ροη αερα από τα πτερύγια αυτόματα και τα υπόλοιπα χειροκίνητα.Το αυτόματο δεν είναι πάντα χρήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

εχω το gree hansol 24bth το οπιο έχει εξωτερικο αισθητήριο.η θερμοκρασια στις περσιδες ειναι 46- 50 βαθμους και μου φενεται χλιαρος ο αερας..Σε επικινωνια με την εταιρια μου ηπαν οτι θα ανεβη η θερμοκρασια οταν πεσει η εξωτερικη.Ειναι λογικο να βαζω στο φουλ το μηχανιμα να ζηταω 30 βαθμους και αυτο να δουλευει ρελαντι?τι θερμοκρασια θα πρεπει να εχει στις περσιδες ενα καλο μηχανημα?
Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ οτι to sharp AY-XP9 είναι μόλις 30 ευρω φτηνότερο απο το ΑΥ-XP12 . Αξίζει να τα δώσω τα παραπάνω λεφτά ή οχι; To δωματιο ειναι 12τμ και σίγουρα θα φτάνει το 9αρι, αλλά το 12αρι εχει δελεαστική τιμή
Link to comment
Share on other sites

Άν μπορεί να μπεί σε θέση να καλύπτει γειτονικούς χώρους το 12αρι είναι καλύτερο.Αν δεν γίνεται ,πάρε το 9αρι γιατί θα σε ενοχλει στον χώρο σου.:)

 

εχω το gree hansol 24bth το οπιο έχει εξωτερικο αισθητήριο.η θερμοκρασια στις περσιδες ειναι 46- 50 βαθμους και μου φενεται χλιαρος ο αερας..Σε επικινωνια με την εταιρια μου ηπαν οτι θα ανεβη η θερμοκρασια οταν πεσει η εξωτερικη.Ειναι λογικο να βαζω στο φουλ το μηχανιμα να ζηταω 30 βαθμους και αυτο να δουλευει ρελαντι?τι θερμοκρασια θα πρεπει να εχει στις περσιδες ενα καλο μηχανημα?

 

Το κλιματιστικό αυτο δεν μετρά τις εξωτερικές συνθήκες για τις εσωτερικές ,απλά έχει σαν ευκολία αισθητήρα στο κοντρόλ που με βάση την θερμοκρασία που βλέπει,ρυθμίζει την θερμοκρασία στο κλιματιστικό ανάλογα. Οταν αυτό βλέπει ή βάζει κάποιος κοντινές θερμοκρασίες με τις εξωτερικές το κλιματιστικό τις πιανει άμεσα ,οπότε μετά δουλεύει ρελαντί .Αυτό με τις καυτές θερμοκρασίες στις περσίδες δείχνει βλάβη διότι σε θέρμανση οι ρυθμίσεις φτανουν το πολύ μέχρι 32 βαθμοί .Αν νομίζεις αντιστροφα δεν αποδίδει γενικά ζέστη το μηχανημα στον χώρο σου, αν ξέρεις το μηχανημα είναι κατάλληλο για τον χώρο σου, κοιτάς αποκλειεις αυτα που έχουμε αναφέρει εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3633181#post3633181 και καλάς αλλο τεχνικό :).

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Άν μπορεί να μπεί σε θέση να καλύπτει γειτονικούς χώρους το 12αρι είναι καλύτερο.Αν δεν γίνεται ,πάρε το 9αρι γιατί θα σε ενοχλει στον χώρο σου.:)

 

 

 

Το κλιματιστικό αυτο δεν μετρά τις εξωτερικές συνθήκες για τις εσωτερικές ,απλά έχει σαν ευκολία αισθητήρα στο κοντρόλ που με βάση την θερμοκρασία που βλέπει,ρυθμίζει την θερμοκρασία στο κλιματιστικό ανάλογα. Οταν αυτό βλέπει ή βάζει κάποιος κοντινές θερμοκρασίες με τις εξωτερικές το κλιματιστικό τις πιανει άμεσα ,οπότε μετά δουλεύει ρελαντί .Αυτό με τις καυτές θερμοκρασίες στις περσίδες δείχνει βλάβη διότι σε θέρμανση οι ρυθμίσεις φτανουν το πολύ μέχρι 32 βαθμοί .Αν νομίζεις αντιστροφα δεν αποδίδει γενικά ζέστη το μηχανημα στον χώρο σου, αν ξέρεις το μηχανημα είναι κατάλληλο για τον χώρο σου, κοιτάς αποκλειεις αυτα που έχουμε αναφέρει εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3633181#post3633181 και καλάς αλλο τεχνικό :).

 

φιλε starenios κανεις λαθος !το κλιματιστικο αυτο εχει εξωτερικο εσθητιρα θερμοκρασιας και κανει αντισταθμιση.αυτο που θελω να σε ρωτήσω ειναι πια θερμοκρασια θεωρεις σωστη να βγαζει ενα μηχανημα στης περσιδες σε φουλ λειτουργια στη θερμανση?

Link to comment
Share on other sites

Στις πληροφορίες που έχω ,δεν αναφέρεται κάτι σχετικό.:confused: Η αντιστάθμιση που γράφεις αφορά μνήμη σε προγραμμα λειτουργίας με ότι είχε δει ο αισθητήρας του κοντρόλ ,τι βλέπει άλλη στιγμή,και ανεβαζει-κατεβαζει την θερμοκρασία για τον χώρο.Επειδή όμως αφορά μηχανημα Κινέζικης εταιρίας που φτιάχνει μαζικά και κυρίως φασόν, αυτή ψωνίζει από διαφορους εξαρτήματα,έτσι όπως έχουμε πει μπορεί να έχουν διαφορες παρτίδα με παρτίδα για θέμα κόστους, είτε και να διαφημίζουν και διάφορα ανάλογα πως θέλουν να πλασάρουν κάτι στην αγορά μια χρονική περίοδο . Αν έχει όντως εξωτερικό αισθητήρα γράφει σχετικά στην θέση Auto πως λειτουργεί.Οσο αφορά την θερμοκρασία που πρέπει να βγαζει, αν δεν πρόσεξες,είναι μεχρι 32 βαθμους αν αυτό είναι το max. από τις ρυθμίσεις του.Βαλε και μια αποκλιση συν 3 μονάδες αν δεν μετρά κατι σωστά ,όχι πάντως τα νούμερα που αναφέρεις.:confused: Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

Μπηκαν προσφορα τα κατωθι στην Ηλεκτρονικη Αθηνων. Πιο απο τα δυο;;;

Fujitsu Asyg09Lec

Toyotomi Akira 09

Συμφωνα με τα χαρακτηριστηκα το fuji ειναι ανωτερο. Τι λετε λοιπον;;

 

ως αναφορα την χωρα προσελευσης φιλε Starenie ειναι ζητημα χρονου να φτιαχνοντε ολα στην Κινα οποτε!!!! οι διαφορες θα ειναι μονο στις αποδοσεις

O έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ..... Στο τελευταιο θα βαζουμε και nicknames και δεν θα φτάνει το πλαίσιο...
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Μπηκαν προσφορα τα κατωθι στην Ηλεκτρονικη Αθηνων. Πιο απο τα δυο;;;

Fujitsu Asyg09Lec και Toyotomi Akira 09 -Συμφωνα με τα χαρακτηριστηκα το fuji ειναι ανωτερο. Τι λετε λοιπον;;

Ως αναφορα την χωρα προσελευσης φιλε Starenie ειναι ζητημα χρονου να φτιαχνοντε ολα στην Κινα οποτε!!!! οι διαφορες θα ειναι μονο στις αποδοσεις

 

Η απόδοση πρεπει να είναι ταυτόσιμη όσο γίνεται με ποιότητα για να πιάνουν τόπο τα χρήματα που δίνει κάποιος. :wacko:

Αν ίσχυε ή είχαν σκοπό να ισχύει αυτό που λες,οι πολυεθνικές δεν θα είχαν ήδη και αλλου εργοστάσια,παρά σε ένα μέρος μόνο ,όπως παλιά εβγαζαν τα προιόντα τους σε μια χώρα μόνο.Είναι θεμα καθε αγοράς και κόστους ότι γίνεται,και έχουμε αναφέρει το γιατί .Στην απορία σου ,το Akira είναι γνωστο ότι έχει καλύτερο καθαρισμό αέρα και διαφορες ευκολίες ρυθμίσεων ,είναι όμως φασόν μηχανημα, ενω το Fujitsu όχι, όμως εκτός της φίρμας είναι πιο απλο κλιματιστικό συγκριτικά, με μεγάλο συν τη γνωστή υποστήριξη στην αγορά.Τα χαρακτηριστικά έχουμε πει είναι πολυ σχετικά .Τώρα πιό απο τα δύο θα χαλάσει πρώτο σαν Κινέζικο είναι μια επιπλέον απορία μιας που έθεσες το θέμα πλάγια:p ,αλλα αυτό φαινεται συνήθως μετα την εγγυηση Αν φτασουμε να χάλανε μέσα στην εγγύηση όπως σε ορισμενες περιπτώσεις τυγχανει ,και ας στο φτιάχνουν συνέχεια ,τότε δεν έχει νόημα τέτοια αγορά:X

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Ενδιαφέρομαι για αγορά κλιματιστικού που θα χρησιμοποιηθεί για κύρια θέρμανση.

Ο χώρος είναι μία ενιαία σαλοκουζίνα 32 τ.μ περίπου.

Υπάρχει καλή μόνωση(κουφώματα με διπλά τζάμια,κατασκευή πολυκατοικίας το 2000).

Ήρθε ένας φίλος τεχνικός κ μου είπε ότι ένα 12άρι θα μου κάνει την δουλειά.

Αυτό διαπίστωσα κ από το "διάβασμα" που έκανα στις προηγούμενες σελίδες εδώ.

Έχω βρει κάποια μοντέλα κ θα ήθελα την γνώμη σας.

1. Mitsubishi SRK/SRC-35ZJX-S

2. LG Prestige H12MW

3.Toshiba RAS13 PKVP-E DAISEKAI

4.FUJITSU ASYG12LU

5.TOYOTOMI A10HWI

 

Η αναζήτηση μου βασίστηκε στο παράγοντα οικονομία(συντελεστή COP).

Θα ήθελα την γνώμη σας για τα συγκεκριμένα κ φυσικά όποια άλλη πρόταση να την συζητήσουμε. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες στην παρεα μας :) Στα προηγούμενα θα προσεξες τα υπερ και κατα των μηχανημάτων που αναφέρεις ,σχετικά με τις φίρμες ,παραδείγματα που πιθανόν συμπίπτουν με τον χώρο σου, και τι σημαίνουν συνήθως κάποια χαρακτηριστικά που αναφέρουν .Οπότε η επιλογή είναι καθαρά τι αρεσει σε σενα, αφου τα δείς σε κατάστημα κλιματισμού, μαζί με ότι σου πουν επιτόπου αν ταιριάζουν στον χώρο σου.:) Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες στην παρεα μας :) Στα προηγούμενα θα προσεξες τα υπερ και κατα των μηχανημάτων που αναφέρεις ,σχετικά με τις φίρμες ,παραδείγματα που πιθανόν συμπίπτουν με τον χώρο σου, και τι σημαίνουν συνήθως κάποια χαρακτηριστικά που αναφέρουν .Οπότε η επιλογή είναι καθαρά τι αρεσει σε σενα, αφου τα δείς σε κατάστημα κλιματισμού, μαζί με ότι σου πουν επιτόπου αν ταιριάζουν στον χώρο σου.:)

 

Όλα τα μοντέλα που ανέφερα είναι κ ακριβά. Αξίζουν τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με κάποιο πιο οικονομικό ?

Με ενδιαφέρει να είναι όσο γίνεται οικονομικό...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...