Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οπως λέμε συνεχώς ,το τι ταιριάζει σε εναν χώρο το κρίνει τεχνικός επιτότου.:) Αν δεν βολευει η εξωτερική μονάδα είτε μπορεί να μπει στο δάπεδο ,που είναι καλύτερα στο συγκεκριμένο, είτε κοιτάς άλλο μηχανημα μικρότερο, είτε να το βάλεις αλλού που μπορεί να είναι πιο πρακτικό και δεν το σκεφτηκες.

 

Ο τεχνικός το πρότεινε γιατί δεν μπαίνει σχεδόν πουθενά αλλού. Θα ήθελα όμως την γνώμη σου για το μηχάνημα, αν είναι καλό και αξίζει να μπει. Επίσης έχει το πλεονέκτημα της "μεγάλης" εσωτερικής μονάδας σε σχέση με το mitsu 50.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ρωτήσεις και άλλο τεχνικό για επαλήθευση σε ότι σου είπε.:confused: Το μοντέλο τo έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα,είναι ενα μέσο κλιματιστικό με καλό ανεμιστήρα και αρκετά καλή οικονομία σε κατανάλωση.Δεν συγκρίνεται όμως με το Mitsubishi που είναι πολύ καλύτερο και άλλη κατηγορία. Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

σε δώμα 40τμ (με κεραμιδι πανω και γυρω γυρω τζαμαρια με διπλα τζαμια)το οποιο εχει τζακι θελω να ενισχυσω την θερμανση.

σκεφτομαι για το

Panasonic CS/CU-UE12JKE η το Panasonic CS/CU-RE12JKE-1.

για το καλοκαιρι θα δροσιζει και λιγο το χωρο.

το μοντελο αυτο

Panasonic CS-E9LKEW Inverter (Εσωτερική μονάδα για Multi) θελει και καποια εξωτερικη μοναδα για να λειτουργησει ετσι? οποτε μπορω εναλλακτικα να παρω δυο μικρα τετοια με μια μεγαλη εξωτερικη ?

τι ειναι προτιμοτερο?

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει να μου πει τα χαρακτηριστικα κυριως αν ειναι inverter για το μοντελο: nkmc 912i nakassi. ευχαριστω!
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Έχω από καιρό μία απορία σχετικά με την απόδοση ενός συμβατικού κλιματιστικού VS αυτής ενός inverter. Έστω ότι τα δύο κλιματιστικά έχουν τα ίδια COP, EER και BTU σε θέρμανση και ψύξη. Είναι κατανοητό ότι το inverter θα κλιματίζει ταχύτερα τον χώρο λόγο της ικανότητάς του να αυξάνει κατά την εκκίνηση τις στροφές του και να παρέχει ή να αφαιρεί γρηγορότερα ενέργεια. Εξίσου κατανοητό είναι το γεγονός ότι o κλιματιζόμενος χώρος θα παρουσιάζει μικρότερες διακυμάνσεις θερμοκρασίας με το inverter αφου η λειτουργία του δεν είναι διακοπτόμενη. Ωστόσο λέγεται επίσης ότι σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (και σε συνεχή λειτουργεία) το inverter υπερτερεί. Γιατί συμβαίνει αυτό τι στιγμή που και τα δύο A/C είναι ικανά να παρέχουν ακριβώς τα ίδια btu επ' αόριστο στον ίδιο κλιματιζόμενο χώρο;
Link to comment
Share on other sites

Tα συμβατικά δεν παρεχουν τα ίδια BTU στον ίδιο χώρο.Μόνο ονομαστικά καθώς τα Inverter έχουν περιθώρια προς τα πανω στο max.

Σαν νεώτερης τεχνολογίας,τα Inverter επειδή δουλευουν και σε χαμηλές στροφες,περιορίζουν κίνδυνο για βλάβη.Γενικά συνολικά άλλη κατασκευή :)

 

σε δώμα 40τμ (με κεραμιδι πανω και γυρω γυρω τζαμαρια με διπλα τζαμια)το οποιο εχει τζακι θελω να ενισχυσω την θερμανση.σκεφτομαι για το Panasonic CS/CU-UE12JKE η το Panasonic CS/CU-RE12JKE-1.για το καλοκαιρι θα δροσιζει και λιγο το χωρο.το μοντελο αυτο Panasonic CS-E9LKEW Inverter (Εσωτερική μονάδα για Multi) θελει και καποια εξωτερικη μοναδα για να λειτουργησει ετσι? οποτε μπορω εναλλακτικα να παρω δυο μικρα τετοια με μια μεγαλη εξωτερικη ? τι ειναι προτιμοτερο?

 

Οπως λέμε κατά επανάληψη,το τι ταιριάζει για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός επιτόπου.;)Θεωρητικά για 40 τμ θές τουλάχιστον καλο 12αρι.

Το Multi που σκέπτεσαι θα πρέπει να ρωτήσεις πόσο κοστίζει σε σχεση με δυο ξεχωριστά,πως ταιριάζει,χώρια σε περιορίζει σε λειτουργίες που πρέπει να είναι παραλληλες.Το LKEW είναι πάντως καλύτερο μηχανημα απο τα υπολοιπα,ενώ στο αμέσως επόμενο RE δες προηγούμενα λογω facelift έκδοση πλέον.

θα ηθελα σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει να μου πει τα χαρακτηριστικα κυριως αν ειναι inverter για το μοντελο: nkmc 912i nakassi.

 

Μπορεί να είναι οτιδήποτε καθώς είναι φασόν μηχανημα. :X Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιο service να το δούν από κοντά.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Από μια νέα διαλογή που έκανα κατέληξα στα ακόλουθα τρία

1. Panasonic CS/CU-RE18JKE (950€)

 

2. Hitachi RAS/RAC-60YH7 (1000€)

 

3. LG ART COOL MIRROR INVERTER CA24AWR (1020€)

 

ενώ ο ψυκτικός μου πρότεινε τα ακόλουθα 2 gree (θα με καλύψουν κατά τη γνώμη του ) σε πολύ καλές τιμές:

 

4. Gree Σειρά Change κλιματιστικό INVERTER 24000 btu A/Α GRS 241 HI/JCD - N2 περίπου στα 850€

και το 18αρι.

5. Gree Σειρά Change κλιματιστικό INVERTER 18000 btu A/Α GRS 181 HI/JCD - N2 περίπου στα 700€

 

Η αλήθεια starenie είναι ότι με μπέρδεψε αυτό:

- Μεγαλύτερο μηχάνημα με παρόμοια χρήματα,αν δεν κάνει για τον χώρο σου,άσκοπα ρεύμα θα καις .

Νόμιζα ότι με μεγαλύτερο επειδή καλύπτει πιο γρήγορα τον χώρο καις λιγότερο.

 

Επίσης starenie έχεις πολλές φορές αναφερθεί στα χαρακτηριστικά του 1 και 2 κλιματιστικού. Απλά σε κάποια γραφόμενά σου θεώρησες εκείνη την εποχή ότι για το 2 θα πρέπει να ανέβει κάποιος στα χρήματα αντί για το 1 (Panasonic) και από την εις άτοπο απαγωγή θεώρησα ότι είναι σαν να το θεωρείς καλύτερο. Ίσως κάνω λάθος.

 

Για τα gree για φίλτρα καθαρισμού ξέρουμε τίποτα; Έχω μωράκι ενος έτους και ήθελα και αυτόν τον παράγοντα, αν και απ ότι έχω διαβάσει καλύτερα γι αυτό που ψάχνω είναι τα sharp και το panasonic (1).

Θα ήθελα πάντως αν έχετε πληροφορίες για το 4 ειδικά το gree. Τον ψυκτικό τον εκτιμώ αλλά συνεργάζεται αρκετά με την gree σε επίπεδο κλιματιστικών, αν και μου τόνισε αυτά που είπα και την άλλη φορά: καλύτερη τιμή, 5-10 χρόνια εγγυηση, daikin και σε αυτά που τοποθετεί καιρό είχε ελάχιστα προβλήματα. Επίσης με βολεύει η διαφορά τιμής από την άποψη ότι θα μου μείνουν και χρήματα να παρω υπερυθρο πάνελ θέρμανσης για το δωμάτιο του μωρού μου. Το gree το 4 έχει ψιλοχαμηλό COP: 3,62 ενώ με προβλημάτισε λίγο που μου είπε ο ψυκτικός ότι για θερμοκρασίες κάτω από 0 δυσκολεύει η θέρμανση με τα περισσότερα κλιματιστικά πλην ελαχίστων. Για 0 και πάνω οκ. Βέβαια αθηνα μένω και όχι βόρεια ελλάδα

 

Τέλος θέλω να επισημάνω ότι το aircondition θα μπει σε απόσταση λίγο από εκεί που θα καθόμαστε γιατί θα μπορούσε να τοποθετηθεί πιο κοντά αλλά εμείς δεν θέλαμε να πειράξουμε την όψη του σαλονιού. Κοινώς θα θέλουμε δυνατό ανεμιστήρα και ο θόρυβος ίσως δεν με πολυπειράζει.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Κάτι τελευταίο ήθελα να ρωτήσω. Το Panasonic CS/CU-RE18JKE INVERTER A/A ξέρετε τι COP έχει γιατί όσο και να έψαξα δεν το βρήκα. Επίσης το ΕΕΡ τι είναι , το έχετε ξαναπει αλλά έδινα σημασία στα μοντέλα πιο πολύ.

 

Ευχαριστώ και πάλι

Edited by gnt
Link to comment
Share on other sites

COP 3,77-ΕER 3,40 όπως και το νεώτερο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4355417#post4355417

 

Επίσης starenie έχεις πολλές φορές αναφερθεί στα χαρακτηριστικά του 1 και 2 κλιματιστικού. Απλά σε κάποια γραφόμενά σου θεώρησες εκείνη την εποχή ότι για το 2 θα πρέπει να ανέβει κάποιος στα χρήματα αντί για το 1 (Panasonic) και από την εις άτοπο απαγωγή θεώρησα ότι είναι σαν να το θεωρείς καλύτερο. Ίσως κάνω λάθος.

 

Αναλογα το παραδειγμα και πόσα χρήματα διαθέτει κάποιος.Aν υπάρχουν διαφορες τιμής μεταξύ προιόντων στην αγορά κάποια περίοδο,

δεν σημαίνει ότι κάτι έγινε καλύτερο λόγω της τιμής.Αφορά συνήθως διαφορους εμπορικούς παραγοντες που έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές :)

 

Για τα gree για φίλτρα καθαρισμού ξέρουμε τίποτα; Έχω μωράκι ενος έτους και ήθελα και αυτόν τον παράγοντα, αν και απ ότι έχω διαβάσει καλύτερα γι αυτό που ψάχνω είναι τα sharp και το panasonic (1). Θα ήθελα πάντως αν έχετε πληροφορίες για το 4 ειδικά το gree. Τον ψυκτικό τον εκτιμώ αλλά συνεργάζεται αρκετά με την gree σε επίπεδο κλιματιστικών, αν και μου τόνισε αυτά που είπα και την άλλη φορά: καλύτερη τιμή, 5-10 χρόνια εγγυηση, daikin και σε αυτά που τοποθετεί καιρό είχε ελάχιστα προβλήματα.

 

Επειδή συνεργάζεται με την φίρμα ,για αυτό και επιμένει :) Τα φίλτρα όμως και όλο το εσωτερικό μέρος των Gree,δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω πιο επώνυμα μηχανήματα ,είναι αρκετά πιό δεύτερα σε ποιοτητα..Παρά την συνεργασία τους με την Daikin στον θέμα του συμπιεστή.δεν παύουν να είναι Κινέζικα ,και μια συνεργασία δεν σημαίνει ότι παίρνει την αιγλη σε όλα μιας κορυφαίας εταιρίας στον κλάδο,απλα βολεύει θέματα κόστους ή συνδιασμό παραγωγής πρωτα στους συνεργαζόμενους .Oσο αφορά την εγγύηση κλπ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3671389#post3671389 .

 

Επίσης με βολεύει η διαφορά τιμής από την άποψη ότι θα μου μείνουν και χρήματα να παρω υπερυθρο πάνελ θέρμανσης για το δωμάτιο του μωρού μου. Το gree το 4 έχει ψιλοχαμηλό COP: 3,62 ενώ με προβλημάτισε λίγο που μου είπε ο ψυκτικός ότι για θερμοκρασίες κάτω από 0 δυσκολεύει η θέρμανση με τα περισσότερα κλιματιστικά πλην ελαχίστων. Για 0 και πάνω οκ. Βέβαια αθηνα μένω και όχι βόρεια ελλάδα.Τέλος θέλω να επισημάνω ότι το aircondition θα μπει σε απόσταση λίγο από εκεί που θα καθόμαστε γιατί θα μπορούσε να τοποθετηθεί πιο κοντά αλλά εμείς δεν θέλαμε να πειράξουμε την όψη του σαλονιού. Κοινώς θα θέλουμε δυνατό ανεμιστήρα και ο θόρυβος ίσως δεν με πολυπειράζει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Τα Gree δεν έχουν δυνατό ανεμιστήρα σε σχέση με τα άλλα.Οσο αφορά την λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες,όλα θεωρητικά δουλεύουν μέχρι

-15 μαζί με ότι αναφέρουν οι οδηγίες τους.Τώρα αν το συγκεκριμένο έχει προβλημα,αφού ο τεχνικός που στο είπε ασχολείται με την φίρμα και τα γνωρίζει ,μάλλον έτσι θα είναι :confused: Το οικονομικό θέμα είναι σεβαστό,αλλά σκοπος είναι να κάνεις την δουλειά σου και όχι να υποκαταστήσεις τις αναγκες σου.Οπότε για ότι αμφιβολίες έχεις,ρώτας και άλλον τεχνικό στον χώρο σου ,και πήγαινε δες τα μηχανήματα και κάπου από κοντά :)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Oπως τα περιγράφεις μάλλον 12αρι χρειάζεσαι,αλλά εννοείται θα ρωτήσεις τεχνικό για σίγουρα. Επιλογές κατα σειρά 2,4,5 με ότι έχουμε αναφέρει.:)

 

Τα panasonic είναι Κίνας εδω και καιρό από τα μοντελα που αντικατέστησαν, και τώρα μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά και οι διαδοχοι τους επίσης Κίνας http://www.skroutz.gr/s/2463574/Panasonic-CS-CU-RE9NKE.html?keyphrase=RE9NKE+.Ισχυουν οι επιφυλάξεις που αναφέραμε μόλις παραπάνω για το μεγαλύτερο μοντελο του (που αυτό είναι Μαλαισίας) .Για τα διαφορα made in που αποσκοπούν,αναφέραμε πρόσφατα με αφορμή για Daikin http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4347968#post4347968 .

Η Panasonic αυτα που θεωρεί βασικά μοντέλα στην γκάμα της ή για μια αγορά, τα φτιάχνει όλα Κίνα.Το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρίες .Ηδη το παραπάνω Mitsubishi που είναι βασικό μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας, σε παραλλαγή του για άλλη αγορά είναι Κινέζικο.;)

 

Προβληματίστηκα με τα λεγόμενα σου για 12-αρι και το έψαξα παραπάνω οπότε εκτός από Panasonic CS/CU-RE12JKE-1 είδα και το Sharp AY-XP12LSR, για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια αλλά είναι λίγο ακριβότερο από το Panasonic και το Fujitsu ASYA12LKC το οποίο είναι στην ίδια περίπου τιμή με το Panasonic αλλά δεν βρήκα κάποια αναφορά.

 

Η ερώτηση μου είναι εάν αξίζει τον κόπο να δώσω επιπέλον 50€ για το Sharp λόγω του ιονιστή που έχει δεδομένου ότι είναι αρκετά ποιο θορυβώδες από τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι μια και δε βρήκα στο thread παρόμοια κλιματιστικά, σας παραθέτω την εμπειρία μου:

Εδώ και σχεδόν 1 μήνα έχω στην κατοχή μου 2 κλιματιστικά Samsung Σειρά Κ (Jungfrau Flagship, Inverter).

Συγκεκριμένα το http://www.skroutz.gr/s/448255/Samsung-AQV09KBBN.html

και

http://www.skroutz.gr/s/448252/Samsung-AQV12KBBN.html

Μου στοίχησαν 804 το 12άρι και 726 το 9αρι (σε 24 άτοκες δόσεις). Είχα κάνει χρήση κάποιου κουπονιού electroworld γι'αυτό και η διαφορά σε σχέση με τις τιμές skroutz.

 

Παρότι πήρα τη συμβουλή του starenios πριν την αγορά την αψήφισα και προτίμησα να ρισκάρω αφού βέβαια είχα συζητήσει και με 2 ακόμα άτομα του χώρου. Τον ευχαριστώ πολύ πάντως.

Βασίστηκα κυρίως σε τεχνικά χαρακτηριστικά (ιδιαίτερα για τη θέρμανση με COP 5.2 και τη μηδενική κατανάλωση standby), στη νεότητα των μοντέλων, στο design αλλά και στη δυνατότητα wifi !!!

Φαίνεται πως για την ώρα έχω δικαιωθεί.

Τα κλιματιστικά έχουν άριστη απόδοση για τους χώρους που τα έβαλα. Το 9άρι σε δωμάτιο 13 τετρ. και το 12άρι στο σαλόνι 26 τετραγωνικά + κάτι ψιλά διάδρομος.

Στο 10λεπτο οι χώροι γίνονται ψυγείο. Μετρήσεις αέρα στις θυρίδες μου δίνουν 10 βαθμούς στην ψύξη και 49 στη θέρμανση.

Είναι πολύ αθόρυβα σε σχέση με ότι έχω δει από φίλους και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά (2πλός συμπιεστής BLDC). Χαρακτηριστικό που ενδιέφερε πάρα πολύ λόγω του ότι σκοπεύω να κάνω χειμερινή χρήση που σημαίνει ότι θα τα έχω αρκετές ώρες σε λειτουργία και σε ήσυχο περιβάλλον.

 

Έχουν ιονιστή S-plasma και ειδικά φίλτρα HD (αντιαλλεργικά) πράγμα που επίσης με ενδιέφερε πολύ λόγω μικρών παιδιών. Δεν μπορώ για την ώρα να κρίνω τη δουλειά που κάνει ο καθαρισμός του αέρα γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω. Το επιλέγω πάντα όμως με τη λειτουργία του κλιματιστικού και υπάρχει και οπτική ένδειξη. Το χειμώνα θα δώ με τις ιώσεις των παιδιών!!!

 

2 επίσης λειτουργίες που αξίζουν προσοχής:

α) οικονομική λειτουργία που βασίζεται στη διατήρηση του υψηλότερου συντελεστή EER μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία (μόνο για ψύξη όμως).

β) Ευχάριστη ατμόσφαιρα (delight cool) που βασίζεται σε ένα μοντέλο παρακολούθησης της υγρασίας του χώρου για την επίτευξη μια ιδανικής θερμοκρασίας που προσφέρει άνεση ανεξαρτήτως της ρύθμισης θερμοκρασίας.

 

όγκος: Η μονάδα και η εσωτερική αλλά και η έξω περισσότερο, είναι λίγο μεγαλύτερες απ'ότι φανταζόμουν και σε σχέση με ένα παλιό 12άρι General που έχω. Αν όμως ο όγκος έχει σχέση με την ποιότητα του έργου που προσφέρουν τότε χαλάλι.

 

Άλλα χαρακτηριστικά:

design: Ήταν και ο μεγαλύτερος φόβος μου. Άλλο να το βλέπεις στο prospectus και σε φωτο στο internet και άλλο να το έχεις live στο σαλόνι σου. Η γυναίκα μου ήταν σίγουρη εγώ διστακτικός! Μιλάμε για μαύρο/μοβ-σκούρο μπλε χρώμα πρισματικών αποχρώσεων!!! Τελικά είναι το κάτι άλλο. Μας αρέσει αφάνταστα στο χώρο. Σίγουρα δεν το προτείνω σε κάποιον που θέλει το κλιματιστικό να μην φαίνεται. Αυτό φαίνεται αλλά με πολύ ωραίο τρόπο.

 

Το κερασάκι; WiFi: Εδώ η samsung είναι ένα βήμα μπροστά. Με την εφαρμογή που έχει για android και iOs μπορείς να χειριστείς τα πάντα εξ'αποστάσεως είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Να δεις πχ από τη δουλειά σου ποια είναι η τρέχουσα θερμοκρασία στο χώρο χωρίς να το βάλεις εμπρός. Αν θες το βάζεις κιόλας και το ρυθμίζεις λεπτομερώς με άνα εξαιρετικό user interface. Για χρήση εντός σπιτιού η ευκολία που βρίσκω είναι μόνο το γενικό έλεγχο όλων των μονάδων χωρίς να είσαι στο δωμάτιο που απαιτείται για τηλεχειρισμό. Εκτός σπιτιού όμως, είτε με 3g είτε με wifi για το κινητό μπορείς να κάνεις παπάδες! Στην εκτός σπιτιού χρήση πρέπει να κάνεις registration των συσκευών σε ειδική σελίδα της samsung. Το aircondition στο cloud εν ολίγοις!

 

Αυτά για την ώρα. Παράθεσα το mini review μια και είδα δε βρήκα καμιά άλλη εμπειρία καταναλωτή είτε θετική είτε αρνητική. Είμαι ικανοποιημένος με την αγορά και ελπίζω να συνεχίσω και σε βάθος χρόνου. Αν έχει απορίες κάποιος ευχαρίστως να απαντήσω σε αυτά που γνωρίζω πάντα!

 

Φιλε μου τα συνδεσες ευκολα στο wi-fi , μπηκα χτες στην σελιδα στη samsungappliance για να το δηλωσω και δεν μου το βρισκει με τιποτα με πηρε μια ωρα και δεν καταφερα τιποτα

theodoros
Link to comment
Share on other sites

Προβληματίστηκα με τα λεγόμενα σου για 12-αρι και το έψαξα παραπάνω οπότε εκτός από Panasonic CS/CU-RE12JKE-1 είδα και το Sharp AY-XP12LSR, για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια αλλά είναι λίγο ακριβότερο από το Panasonic και το Fujitsu ASYA12LKC το οποίο είναι στην ίδια περίπου τιμή με το Panasonic αλλά δεν βρήκα κάποια αναφορά.Η ερώτηση μου είναι εάν αξίζει τον κόπο να δώσω επιπέλον 50€ για το Sharp λόγω του ιονιστή που έχει δεδομένου ότι είναι αρκετά ποιο θορυβώδες από τα υπόλοιπα.

 

Το Fujitsu αν δεν έχουμε πει, είναι σχετικά νέο μοντέλο, πλασαρεται σαν ανώτερη σειρά στην γκάμα της εταιρίας ,λόγω μικρότερου θορύβου και καλύτερης οικονομίας,ομως είναι αδοκίμαστο αρκετά για ασφαλή συμπεράσματα ,και είναι και Κινέζικο .Στα θετικά του η καλή υποστήριξη ,καλός καθαρισμό αέρα με φίλτρο πλάσμα με ιονιστή ,όχι όμως τόσο καλός σαν του Sharp.Ο θόρυβος που δίνουν οι εταιρίες είναι σχετικός καθώς αφορά χαρακτηριστικά με μετρήσεις κάθε κατασκευαστή ,και αφορά και κάποιες ρυθμίσεις.To Sharp εδώ έχει δυνατότητα για κατανομή αέρα και προς ψηλά.Αν αξίζει ή άρεσει ένα προιόν το κρίνει καθένας με ότι νομίζει χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο.Αν όμως έχουμε αμφιβολίες ρωτάμε και γνώμες από διαφορους τεχνικούς στον χώρο μας, και κοιτάμε τα μηχανήματα και από κοντά σε κατάστημα κλιματισμού.:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια ψαχνω για κλιματιστικο δωματιου 9000 btu και για ενα 12000 για σαλονι 25 τ.μ και εχω καταληξει σε αυτα.

9000 http://www.skroutz.gr/s/289677/Mitsubishi-SRK-25ZJX-S.html

http://www.skroutz.gr/s/343243/Daikin-FTXS25J-RXS25J.html

και αναλογα 12000 http://www.skroutz.gr/s/313214/Mitsubishi-SRK-35ZJX-S.html

http://www.skroutz.gr/s/343231/Daikin-FTXS35J-RXS35J.html

Στα 12000 btu για σαλονι καλα δεν ειμαι? Βασικα ημουν για daikin αλλα τα mitsubishi εχουν λιγο καλυτερο eer kai cop και φιλτρα νομιζω.Τι λετε??

Edited by george81
Link to comment
Share on other sites

Ολα είναι πολύ καλής ποιοτητας ,απλα τα συγκεκριμενα Mitsubishi είναι από τα κορυφαία κλιματιστικά της αγοράς και έχουν και πιό πολλές ευκολίες:) Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Ολα είναι πολύ καλής ποιοτητας ,απλα τα συγκεκριμενα Mitsubishi είναι από τα κορυφαία κλιματιστικά της αγοράς και έχουν και πιό πολλές ευκολίες:)

 

Δηλαδη απο τα 2 της καθε κατηγοριας βαση της εμπειριας σου θα διαλεγες mitsubishi?

Και οταν λες ευκολιες τι εννοεις? Συγγνωμη για τις ερωτησεις απλα επειδη ειναι 2 καλα μηχανηματα και αφου εχω φτασει εκει θα ηθελα να επιλεξω το καλυτερο απο τις μικροδιαφορες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν προτεινα τι να πάρεις γιατί αυτό αφορα δικά σου κριτήρια μαζι με ότι έχουμε πει σε προηγούμενα .Για τα Mitsubishi εχουμε αναφερθεί πολλές φορές :) Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

ψαχνω ενα κλιματιστικο 12000btu στα 500-680 €

πιο προτεινεται? θελω να ειναι οσο το δυνατον αθορυβο και inverter βεβαια

εχω δει αυτο αξιζει? http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10073101&cmicc=skroutz

και αυτο http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10104632

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά. Για ενημέρωσή σας: Πήγα χθες να παραγγείλω το Mitsubishi srk 25zjx και έχουν έλλειψη μέχρι τέλος του Νοεμβρίου (επίσης το msz-fd25va δεν υπάρχει γιατί θα έρθει ο αντικαταστάτης του Φλεβάρη-Μάρτη). Γενικά γίνεται (όπως είναι λογικό) ένας ψιλοχαμός με τη διαθεσιμότητα διότι πολύς κόσμος στρέφεται στα κλιματιστικά πλεον.

Και μια ερώτηση στον Starenio (ή όποιον άλλο είναι πρόθυμος και γνώστης):

Το Mitsubishi srk 25zjx από ότι είδα στο φυλλάδιό του βγάζει αρκετό περισσότερο αέρα (σχεδόν διπλάσιο) στη χαμηλότερη ρύθμιση από ότι το ξαδερφάκι του msz-fd25va. Μήπως εαν και είναι εννιάρι, δεν είναι και τόσο καλό για το μικρό χώρο ενός υπνοδωματίου (λόγω της έντασης του ανεμιστήρα του δηλαδή);

Και κάποιος που το έχει εαν μπορούσε να πει μια άποψη;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου τα συνδεσες ευκολα στο wi-fi , μπηκα χτες στην σελιδα στη samsungappliance για να το δηλωσω και δεν μου το βρισκει με τιποτα με πηρε μια ωρα και δεν καταφερα τιποτα

 

Δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Η σελίδα που αναφέρεις είναι για καταχώριση στο server της samsung ώστε να μπορείς να κάνεις χρήση εκτός σπιτιού μέσω της εφαρμογής android ή iphone. Μέσω 3G δηλαδή.

Η χρήση μέσα στο σπίτι εντός wifi εμβέλειας είναι πιο απλή διαδικασία, προηγείται του βήματος που ανέφερες και γίνετε με 2 τρόπους. Είτε βάζοντας το κλιματιστικό σε mode αναζήτησης του access point, όπου μόλις βρεί η εφαρμογή το router σου ζητάει κωδικό, είτε με WPS (το γνωστό κουμπάκι αυτόματης σύνδεσης) αν το router σου διαθέτει.

Βασικά αν θέσεις το κλιματιστικό σε κατάστασης αναζήτησης access point (κουμπί 2nd F + WIFI αν θυμάμαι καλά) και δε σου βρεί το router σου, εξέτασε το ενδεχόμενο να μην έχεις λήψη wifi στο σημείο που έχεις το κλιματιστικό.

Όταν τα συνδέσεις στο wifi θα δεις και την αντίστοιχη ένδειξη να ανάβει στο κλιματιστικό.

Τότε μόνο πας στην ειδική σελίδα που έγραψες και καταχωρείς τα αναγνωριστικά για να έχεις και πρόσβαση εκτός σπιτιού.

Πάντως από τότε που τα εγκατέστησα τα κλιματιστικά, 2 router έχω αλλάξει και δεν αντιμετώπισα κάποια πρόβλημα.

 

Να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαι υπερικανοποιημένος με τα κλιματιστικά και από απόδοση και από ησυχία. Η μόνη "δυσκολία" αν μπορεί κανείς να πει είναι ότι τα φίλτρα του λόγω του ότι είναι πολύ πυκνά (HD) θέλουν συχνά καθαρισμό.

Επίσης το COP 5,2 για το 9άρι είναι κορυφαίο όπως επίσης και το 4,5 για το 12άρι.

 

Αν συνεχίζεις να έχεις δυσκολία, κάλεσέ τους στο support. Είναι εξυπηρετικότατοι.

Καλορίζικο!

 

edit: Αν ανοίξεις το καπάκι, θα δεις πάνω δεξιά τη μονάδα wifi. Λογικά πρέπει να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια. Ανάλογα με το πως αναβοσβήνουν λέει κάπου στο manual τι θέμα έχεις. πχ βρίσκει access point αλλά δε συνδέεται τοπικά, ή ότι συνδέθηκε στο wifi αλλά όχι στο internet κλπ.

Edited by nikgl
Link to comment
Share on other sites

Τα χαρακτηριστικά έχουμε πει κατα επανάληψη ότι είναι πολύ σχετικά ,ειδικά όταν υπάρχει ανταγωνισμός και επιλογές για σύγκριση σε μια αγορά .

Οσο αφορά κάποιες λειτουργίες καλύτερα να κοιτάμε πρωτα τις οδηγίες χρήσης τι αναφέρουν σχετικά.:)

 

Το Mitsubishi srk 25zjx από ότι είδα στο φυλλάδιό του βγάζει αρκετό περισσότερο αέρα (σχεδόν διπλάσιο) στη χαμηλότερη ρύθμιση από ότι το ξαδερφάκι του msz-fd25va. Μήπως εαν και είναι εννιάρι, δεν είναι και τόσο καλό για το μικρό χώρο ενός υπνοδωματίου (λόγω της έντασης του ανεμιστήρα του δηλαδή); Και κάποιος που το έχει εαν μπορούσε να πει μια άποψη;

 

Αν δεν έχεις προσέξει ,έχουμε πει η σειρά αυτή των κλιματιστικών δεν κάνει για όλους του χώρους ,είναι ημιεπαγγελματική που την πλασάρουν πλέον για οικιακή γιατί στηρίζονται στο ότι πάντα μπορείς να βαλεις ενα μηχανημα σε άλλη θέση που να μην ενοχλεί.Αν δεν γίνεται,κοιτάς άλλο μηχανημα.

Πρώτη επιλογή παντα πρέπει να είναι κάτι το κλασικό http://www.skroutz.gr/s/81989/Mitsubishi-MSZ-GE25VA.html

 

ψαχνω ενα κλιματιστικο 12000btu στα 500-680 €

πιο προτεινεται? θελω να ειναι οσο το δυνατον αθορυβο και inverter βεβαια

εχω δει αυτο αξιζει? http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10073101&cmicc=skroutz

και αυτο http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10104632

 

Για την φίρμα έχουμε πει κατα επανάληψη ,καθώς και για διαφορα άλλα μηχανήματα.Κανε ένα κόπο να διαβασεις προηγούμενα .:)

Από αυτά που διαλεξες το Inverter είναι καλύτερο αλλά στα χρήματα αυτά υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Για την φίρμα έχουμε πει κατα επανάληψη ,καθώς και για διαφορα άλλα μηχανήματα.Κανε ένα κόπο να διαβασεις προηγούμενα .:)

Από αυτά που διαλεξες το Inverter είναι καλύτερο αλλά στα χρήματα αυτά υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

 

θα μπορουσες να μου πεις μια αλλη καλυτερη λύση

ειμαι ασχετος τελειως απο αυτα!!

Link to comment
Share on other sites

γεια σας φίλοι μου.θα ήθελα την βοήθεια σας μια που μενω στην πόλη των γρεβενών που έχει κρύο και σκέφτομαι να αντικαστήσω το πετρέλαιο με κλιματιστικό.ο χωρος που θα ήθελα να καλύψω μια σαλοκουζίνα περίπου 35 τμ.κατέληξα στα παρακάτω:

 

http://www.atsidas.gr/Product.aspx?pid=9101&ref=bestprice.gr

 

http://www.samsung.com/gr/consumer/home-appliances/air-conditioner/inverter/AQV24PSBN

 

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10073121&cmicc=skroutz

 

και κάποιο μοντέλο της Hitachi.

 

αυτό που με ενδιαφέρει πέρα από το να είναι σχετικά οικονομικό στην κατανάλωση μια που το θέλω για κύρια θέρμανση, είναι να μην δημιουργεί η χρήση του δυσάρεστη ατμόσφαιρα στο χώρο που θερμαίνει (σαν το σύστημα air exchanger της hiitachi.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Οπως λέμε κατά επανάληψη,τι χρειάζεσαι για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός επιτόπου.:) -Για τα τμ που αναφέρεις 24αρι κλιματιστικό θεωρητικά είναι υπερβολή. Aπό τα παραπάνω που έχεις διαλέξει το Toyotomi έχει καλύτερη ποιοτητα αέρα που σε ενδιαφέρει.Σε παρόμοια χρήματα όμως παιρνεις καλύτερο μηχανημα αντί του Toyotomi http://www.skroutz.gr/s/269314/Sharp-AY-XPC18LR.html

 

θα μπορουσες να μου πεις μια αλλη καλυτερη λύση

ειμαι ασχετος τελειως απο αυτα!!

 

Οπως είπαμε πρίν κάνε ενα κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα για επιλογές.Στα χρήματα που διαθέτεις μπορείς πχ να πάρεις και ένα από τα καλύτερα μηχανήματα της κατηγορίας http://www.skroutz.gr/s/269319/Sharp-AY-XP12LSR.html αν ταιριαζει στον χώρο σου.:)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

καταρχη starenios αυχαριστω για τις απαντησεις σου!!

 

http://www.skroutz.gr/s/1655488/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A435DV.html?keyphrase=Toyotomi+kuro+mtn%2Fmtg+a435dv

http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Lg-hero-cs12af-12-000-btu-h-Inverter-se-12-atokes-doseis.418714.html

Τελικα λεω να παρω ενα απο τα δυοο κατω απο τα 600 καθως θα χρειαστω και ενα θερμοπομπο για το αλλο δωματιο

αξιζει τα λεπτα του?

Edited by manwlis77
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παίδες και απο μένα, Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι που με προβληματίζει στο καινουριο σπιτι που φτιάχνω. Διάβασα τα ποστ του Starenios για τις ιδιοτροπίες της εγκατάστασης του mitsubishi srk αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι ποια σειρά ειναι καλύτερη για να διαλέξω και πως θα το κρίνω. SRK63-zk ή MSZ-GE60VA?
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά.

 

Είμαι σε μεγάλο δίλλημα. Είμαι σε ένα σπίτι 80 τετραγωνικών οπού έχει μικρά δωμάτια. Βασικά θέλω να ζεστάνω 2 δωμάτια που το καθένα είναι γύρω στα 12 τετραγωνικά. Πέρυσι χρησιμοποιούσα αερόθερμα, ζεσταινόμουν μεν αλλά ο λογαριασμός στα ύψη αφού το καθένα ήταν 2000 w

 

Σκέπτομαι να βάλω inverter 9000 ή 12000 btu στο κάθε δωμάτιο. Στο ένα δωμάτιο θέλω θέρμανση τουλάχιστον 12 ώρες Κάνουν οικονομία τα ινβερτερ?

Βρήκα ένα που λέει 780 watt

(Ψυκτικό Μέσο : R410A

Συνιστάται για Χώρους εως m2 : 18

Κατανάλωση Ενέργειας σε Κw (Ψύξη/Θέρμανση) : 0.62/0.78

Αυτά τα 780w είναι όταν λειτουργεί στο Max το κλιματιστικό? Όταν αρχίσει να συντηρεί την θερμοκρασία πόσα watt πηγαίνει. Σε χρήματα την ώρα πως μεταφράζετε?

 

Kαπου διαβασα οτι τα 9000btu ειναι 1kw , εδω πως ειναι 0,78 kw ?

 

Επισης αν υποθεσουμε οτι ο μεσος ορος ειναι 600w την ωρα καει 0,05, 5 λεπτα?

 

μισο ευρω καθε 12 ωρες?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...