Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το συνεργείο που διαλέγουμε για την τοποθέτηση του κλιματιστικού δεν πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένο (αυτό του E-shop είναι?), αλλιώς χάνουμε την εγγύηση; Ποια είναι εξουσιοδοτημένα για Mitsubishi;

Θα αγοράσω Mitsubishi 24000 BTU από αυτούς που είναι εξειδικευμένοι στον κλιματισμό, να τους πω να φέρουν συνεργείο δικό τους ή θα χάσω την εγγύηση;

http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1963&controller=product&ref=bestprice.gr

Ξαναρώτησα και πριν, εμένα έχει εγκατάσταση με ενσωματωμένα καλώδια και σωλήνες μέσα στον τοίχο που την πλήρωσα παραπάνω στον κατασκευαστή προ 7ετιας που φτιάχτηκε το σπίτι. Τώρα λειτουργεί ένα άλλο κλιματιστικό, για να καθαρίσουν οι σωλήνες από τα παλιά λάδια και να μπει το καινούργιο, γίνεται ή μήπως θα πρέπει να ανοίξω τρύπα πια στον τοίχο; Γιατί εάν είναι να χάσω την προεγκατάσταση δεν αλλάζω κλιματιστικό!

Σας ευχαριστώ για τις προηγούμενες πληροφορίες και ελπίζω να με βοηθήσετε και τώρα!

Γινεται.πρεπει να γινει καθαρισμος των σωληνων με ειδικο καθαριστικο(επιπλεον χρεωση) και κατοπιν να μπει το νεο.χοντρικα οτι γλυτωσεις σε σωληνες μονωσεις βασεις κλπ θα τα δωσεις στον καθαρισμο.εννοειται οι διατομες πρεπει να ειναι ιδιες.επισης αν ειναι πανω απο καποια μετρα ~7 θελει και φρεον επιπλεον.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Καλησπερα στη παρεα.Εχω προβλημα επιλογης για A/C INVERTER.Μενω στην Αττικη στη Γλυφαδα .To σπιτι ειναι 80 τ.μΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 5ετιας στο 1ο οροφο, απο κατω δεν υπαρχει διαμερισμα .Θελω να ζεστανω ενα χωρο 45-50 τ.μ(σαλονι-κουζινα ενιαιο)Ειμαστε 2 ατομα και επειδη περιμενουμε και bebe :D .θελουμε κατι καλο για αυτο το χωρο.Το budget ειναι μεχρι 1200.Τι μου προτεινεται???

μηπως μπορει να μου πει καμια επιλογη κανενας???

το ερώτημα μου αφορά τους χαλκοσωλήνες που χρησιμοποιούνται για σύνδεση εσ. και εξ. μονάδας. Οι γωνίες που γίνονται στις 90 η/και περισσότερες μοίρες απαιτούν τη χρήση ειδικού εργαλείου όπως έκανε ο υδραυλικός με την υδραυλική εγκατάσταση? Υπάρχει περίπτωση τσακίσματος του χάλκινου σωλήνα εαν η γωνία γίνει με το χέρι? οι σωλήνες ήταν προμονωμένες της ΧΑΛΚΟΡ.

Άσχετα με τις μοίρες που θέλουμε να δώσουμε όταν κάνουμε μια καμπύλη σε μια σωλήνα, ποτέ δεν την κουρμπάρουμε με τα χέρια. Και δεν έχει μόνο να κάνει με το ότι υπάρχει πιθανότητα ρωγμής. Σε μια «σωστή» καμπύλη η ροή του μέσου που περνάει μέσα από την σωλήνα έχει τη μέγιστη δυνατή ομαλή ροή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Καλησπέρα,

η ερ'ωτηση μου αφορά εγατάσταση κλιματιστικού Mitsubishi 15αρι το οποίο τοποθετήθηκε σε μαρκίζα (μπαλκόνι) και στους χαλκοσωλήνες μήκους ~5μ. έκανε ο ψυκτικός περί τις 4 καμπύλες ~90ο - 120ο με το χέρι. Το κλιματιστικό δοκιμάστηκε για μερικά λεπτά στη θέρμανση την Παρασκευή. Μετά από καμμια ώρα άρχισε να βγάζει χλιαρό αέρα και μετά κανονικής θερμοκρασίας. Κλήθηκε ο ψυκτικός και σήμερα έκανε προσπάθεια διόρθωσης με αντικατάσταση του 410Α, κενό, έλεγχο διαρροών, φιλτράρισμα του 410Α με ειδικό φίλτρο και στο τέλος δοκίμασε το μηχάνημα που ζέστανε πάλι για λίγο και μετά έβγαζε κανονικής θερμοκρασίας αέρα. μετά από 2 ώρες το άνοιξα πάλι και έκανε τα ίδια. Αφήνοντας να δουλεύει έτσι για αρκετά λεπτά έκλεινε η εξωτερική μονάδα μόνη της. Η εξήγηση του ψυκτικού ήταν ότι κλείνει για ασφάλεια. Τότε είπε ότι θα ειδοποιήσει την αντιπροσωπεία για αντικατάσταση... Του ανέφερα την τυχόν δυσκολία κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου λόγω τσακίσματος του χάλκινου σωλήνα στις καμπύλες αλλά το απέρριψε αμέσως. Ισως επειδή θα έπρεπε να επαναλάβει τη σωλήνωση με σωστή καμπύλωση. Θα περιμένω αύριο να δω τι θα γίνει με τη νέα μονάδα. Εσείς τι λέτε?

Το πρόβλημα λειτουργίας λύθηκε σήμερα από τεχνικό της ΤΕΝΟΡΑ που έδρασε άμεσα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρία που είναι υπόδειγμα υποστήριξης. Το πρόβλημα δεν είχε σχέση με την εγκατάσταση αλλά με ένα πηνίο μέσα στην εξωτερική μονάδα, το οποίο δεν πατούσε καλά.

Γενικά η Mitsubishi έχει πολύ καλό support. Ακόμα και στις καλύτερες εταιρείες μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα στις μονάδες τους. Γι'αυτό έχουν μεγάλη σημασία οι όροι της εγγύησης και ο χρόνος αντίδρασης της αντιπροσωπείας.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Καλλησπερα

Εχω ενα Hitachi rak 60 ppa το βαζω στο Heat θερμοκρασια ατους 25 κ ανεμηστηρα στο αυτοματο ...

Δουλευει ασταματητα στο φουλ ηδη η θερμοκραια δωματιου στο τηλεκοντρολ 28 βαθμους.

Εχει κανεις ιδεα τι γινεται?για δεν κοβει?εχω αρχισει να ανησυχω...

Αν βάλεις το θερμοστάτη στους 28 ή 29°C, σταματάει κάποια στιγμή η μονάδα; Αν όχι τότε πιθανότατα έχει πρόβλημα ο αισθητήρας.

Δεν το δοκιμασα τωρα ηδη ηταν 3 βαθμους πανω κ δεν ειχε κοψει το κατεβασα εγω χειροκηνητα στο χαμηλο

Θα το δοκιμασω τωρα ... θα βαλω στους 28 την θερμοκρασια κ θα το βαλω παλι στο αυτοματο

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το τηλεκοντρολ δειχνει 29 βααθμους αυτη τη στιγμη 1 βαθμο ποιο πανω κ δεν εχει κοψει ακομα φουλ δουλευει

Υπάρχει θερμόμετρο εσωτερικού χώρου ώστε να διαπιστώσεις αν υπάρχει απόκλιση στη θερμοκρασία;

@vnikolakhs Για το χώρο που διαθέτεις και για το budget σου, καλύτερες λύσεις είναι τα

-Mitsubishi Heavy Industries SRK-63ZK-S

-Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GF60VE

-Hitachi RAK-60PPA / RAC-60WPA

Aν ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες θα δεις αναλυτική σύγκριση των χαρακτηριστικών τους.

Edited by gnt

Μιλησα σημερα με ενα τεχνικο της Hitachi κκ του ειπα τι συμβαινει...

Αυτο που μου ειπε ειναι οτι το κλιματιστικο στο αυτοματο θα αργησει πολυ να αλλαξει σκαλα γιατι το προγραμμα που εχει μετραει εσωτερικες κ εξωτερικες θερμοκρασιες κ λειτουργει αναλογα αλλα ειναι ρυθμισμενο για βαρυτερα κλιματα.Μου προτεινε να το βαζω στο φουλ να δουλευει κ οταν δω οτι επιασε θερμοκρασια το δωματιο να το βαλω στην 2 σκαλα η να το αφησω μονιμα 2 σκαλα απλα θα αργησει παραπανω να πιασει θερμοκρασια το σαλονι.

Gnt αν δεν κανω λαθος δεν εχεις κ εσυ ενα rak 60 ppa ??? Εσυ πως το δουλευεις?

Σε ποιά θερμοκρασία το βάζεις; Εγώ έχω το 70αρι και στους 22-23 δε ζεσταίνει με τίποτα ακόμα και στη μεγαλύτερη σκάλα. Πρέπει να το βάλω πάνω από 26. Έχω φωνάξει τον τεχνικό να ξαναδεί την εγκατάσταση μήπως έχει γίνει και λάθος.

To ειχα στους 22 κ 2σκαλα ανεμηστηρα το τηλεκοντρολ εδειχνε 20 βαθμους στο χωρο το πηγα στους 24 καμια διαφορα τωρα το εβαλα στους 26

μπας κ ανεβει η θερμοκρασια στους 22 που θελω...Στο τερμα κανει δουλεια αλλα κανει κ φασαρια ....

Είναι μονωμένη οικοδομή(τοίχοι -παραθυρα)? Εμένα το 60άρι σε καινούριο διαμερισμα στο 23 auto eco μου ζεσταίνει το σαλόνι 45τμ στους 22 και τα υπνοδωμάτια στους 20 σε λιγότερο από ώρα. Το βάζω στην αρχή για 10 λεπτά στo powerful.

Μονωμενη ειναι απλα ειμαι ρετιρε εδω περα εχω διπλα τζαμια μονωμενη ταρατσα με πλακακια απο πανω κ γυψοσανιδα ολο το ταβανι...

Auto εχεις το mode η την ταχυτητα του ανεμηστηρα?

@Μarios81 Έχω το S10HA που είναι 2,5 kW. Η συμπεριφορά του δικού μου είναι ίδια με του diofter, το βάζω στους 21-22°C, στο Powerful και ο ανεμιστήρας στο AUTO και μόλις περάσουν τα 20' λειτουργίας, θέτω τον ανεμιστήρα στο Low (2/4) ή Mid (3/4).

Mode θερμανση συνέχεια. Powerful και auto ανεμιστηρα στην αρχή και μετά auto ή 2 σκάλα ανεμιστηρα(2 παυλες) και eco mode θερμανση παντα. Θερμοκρασία ρυθμισμένη στους 22-23.

Καλησπέρα,

Έχω σε υπνοδωμάτιο ενα MITSUBISHI FH 25 VE το οποίο σε λειτουργία θέρμανσης και ρύθμιση 27 βαθμούς με αυτόματα την ροή ανεμιστήρα ( θερμοκρασία δωματίου 18 ) ξεκινάει με μέτρια ροή αέρα, πιάνει 22 βαθμούς κ μετα σταματάει. Δεν μπορώ να καταλάβω... Εν το μεταξύ, αν το βάλω σε φουλ ανεμιστήρα, πιάνει 25 βαθμούς κ χαλαρώνει μετα. Που σημαίνει ότι μηχάνημα μπορεί να ανταποκρίθει στο χώρο.

Θεωρω ότι το μηχάνημα εχει πρόβλημα, το σωστό δεν ειναι αν του βάζω 27 βαθμούς να δουλεύει στο φουλ μέχρι να το πιάσει ;;; Όχι να σταματά στους 22...

Απο την αντιπροσωπεία ισχυρίζονται ότι το μηχάνημα ειναι τόσο εξελιγμένο που λειτουργεί με πόλλους αισθητήρες κ βρίσκει το πιο οικονομικό κ αποδοτικό τροπο λειτουργίας ασχέτως τι ζητώ εγω...

Γνώμη σας;;;

Έχω το S14HA και μετά από ένα καθάρισμα στα φίλτρα την Κυριακή το κλιματιστικό φαίνεται να έχει αλλάξει συμπεριφορά...... Μέχρι τώρα ήταν ρυθμισμένο να δουλεύει στους 21C και μόλις το θερμόμετρο δωματίου μου έδειχνε 21 με 21.5C το κλιματιστικό έκλεινε για 10 με 15 λεπτά. Την Κυριακή και μετά το καθάρισμα, το κλιματιστικό δουλεύει συνέχεια με αποτέλεσμα να φτάνει σχεδόν 23C θερμοκρασία δωματίου.... Το ρυθμίζω στους 20C και με θερμοκρασία δωματίου 21.5C το μηχάνημα δουλεύει συνέχεια και σταματάει ελάχιστα, για 2-3 λεπτά. Το εξωτερικό θερμόμετρο είναι στην ίδια θέση.

Τι μπορεί να φταίει; Να καλέσω τον τεχνικό ή την αντιπροσωπεία;

Έχω το S14HA και μετά από ένα καθάρισμα στα φίλτρα την Κυριακή το κλιματιστικό φαίνεται να έχει αλλάξει συμπεριφορά...... Μέχρι τώρα ήταν ρυθμισμένο να δουλεύει στους 21C και μόλις το θερμόμετρο δωματίου μου έδειχνε 21 με 21.5C το κλιματιστικό έκλεινε για 10 με 15 λεπτά. Την Κυριακή και μετά το καθάρισμα, το κλιματιστικό δουλεύει συνέχεια με αποτέλεσμα να φτάνει σχεδόν 23C θερμοκρασία δωματίου.... Το ρυθμίζω στους 20C και με θερμοκρασία δωματίου 21.5C το μηχάνημα δουλεύει συνέχεια και σταματάει ελάχιστα, για 2-3 λεπτά. Το εξωτερικό θερμόμετρο είναι στην ίδια θέση.

Τι μπορεί να φταίει; Να καλέσω τον τεχνικό ή την αντιπροσωπεία;

μπηπως ξυλωσες κανενα 'πουρακι' απο τα στοιχεια στο ψυγειακι πανω στην εσωτερικη μοναδα?

Για κοιταξε το.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

μπηπως ξυλωσες κανενα 'πουρακι' απο τα στοιχεια στο ψυγειακι πανω στην εσωτερικη μοναδα?

Για κοιταξε το.

Τι εννοείς με το "πουρακι"? Μόνο το πλέγμα έβγαλα. Θα ρίξω μια καλύτερη ματιά, αν και δεν είχα δει κάτι όταν κοίταξα την μονάδα.

Καλησπερα στην παρεα,

Εχω αγορασει ενα κλιματιστικο της lg το mirror ca24awr. Το εχω ενα μηνα περιπου. Εχω το εξης προβλημα:

Ενω βαζω θερμοκρασια 20 βαθμους η εσωτερικη θερμοκρασια δωματιου φτανει τους 26 βαθμους και το κλιματιστικο δουλευει ακομα. Το κουμπιουτερ εχει ενδειξη για να βλεπεις την θερμοκρασια δωματιου. Ηρθε ο τεχνικος και μου ειπε οτι δεν φταιει ο αισθητηρας θερμοκρασιας αλλα θα το ψαξουν κι'αλλο.

Εχει συμβει και σε καποιον αλλων ή μπορει καποιος να με βοηθησει;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Nέα από το μέτωπο! Είχα αποφασίσει να πάρω Mitsubishi inverter 24000 btu σε αντικατάσταση αυτού που έχω (Carrier 18000 btu) με εγκατάσταση του κατασκευαστή στο σαλόνι μου. Μου βάλατε ψύλλους στα αυτιά αν περνάει κλιματιστικό τόσο μεγάλο.

Οπότε μέτρησα τους σωλήνες περίπου ο ένας είναι 0,9 εκατοστά σε διάμετρο και ο άλλος 1,2. Πήγα σε έναν που πουλούσε κλιματιστικά στη γειτονιά του είπα τα μέτρα και μου είπε ότι τα μεγέθη χαλκοσωλήνων είναι η μία: τρία-όγδοα και η άλλη μισή. Μου είπε ότι μπαίνει ό,τι θέλω, το πολύ-πολύ να γίνει μια πατέντα αν δε ταιριάζουν ακριβώς οι σωλήνες, ακόμα και 24000.

Πήρα τηλέφωνο αυτούς που είπαμε που είναι το ίδιο τελικά μαγαζί:

http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-GF71VE-Se-24-atokes-doseis.827574.html

http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1963&controller=product&ref=bestprice.gr

Μου στείλανε συνεργείο να εκτιμήσει με 10 ευρω. Μου είπανε ότι οι σωλήνες είναι ένα τέταρτο και η άλλη μισή (άλλα μέτρα λένε αυτοί για τη μία σωλήνα). Η εγκατάσταση είναι πέντε καλωδίων και μερικά κλιματιστικά δεν περνάνε, γιατι θέλουν περισσότερα. Εν ολίγοις μου είπανε μόνο 18000 BTU μπορεί να περάσει μου λένε για να έχεις την εγγύηση. Όμως η Mitsubishi βγάζει 17000 και μετά 20000. Τι να κάνω που θέλω Mitsubishi? 17000 είναι λίγο, να κάνω πατέντα να χάσω την υποτιθέμενη εγγύηση; Γιατί ποιος είναι σίγουρος ότι μετά δε θα μου πουν παλιοί σωλήνες, λίγα εκατοστά λιγότερο από τρία μέτρα και άλλα!

Και οι δύο μου είπανε ότι οι παλιοί σωλήνες για να καθαρίσουν τους περνάνε άζωτο, δεν μπαίνει τίποτε άλλο καθαριστικό και ότι δεν είναι βρώμικοι με λάδια, εάν δεν καεί το παλιό κλιματιστικό.

H συμβουλή μου είναι να μην κάνεις πατέντες και σε καμία περίπτωση να μην εγκαταστήσεις στο κλιματιστικό διαφορετικής διαμέτρου σωληνώσεις από αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι η εγκατάσταση νέων σωληνώσεων, ώστε η δουλειά να γίνει σωστά. Είναι κρίμα να επενδύσεις σε τόσο καλό κλιματιστικό και να χαντακωθεί από κακή εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το manual εγκατάστασης, οι σωληνώσεις αερίων/υγρών πρέπει να είναι χαλκοσωλήνες διαμέτρου 5/8" και 3/8" αντίστοιχα.

Edited by gnt