Jump to content

gehageh

Members
  • Δημοσιεύσεις

    31
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by gehageh

  1. Υπαρχει και η νεα σειρα της DAIKIN FTXB20C στα 7000BTU γυρω στα 420€.
  2. Ο Κωτσοβολος εχει σε προσφορά 399€ το Panasonic UE90KE (συμπεριλαμβάνει δωρεαν εγκατασταση). Θελω να το βαλω σε παιδικό υπνοδωματιο. Εχει καποιος φίλος άποψη για το μηχανημα?
  3. καλη επιτυχια για ενα καταπληκτοκο κινητό!
  4. δυο MITSUBISHI SF 25& 45 δεν τριζουν καθολου μετα από 10 μηνες λειτουργίας.
  5. @felix εχω την ιδια εντυπωση από το SF 25 και SF 42. πολυ οικονομικά και αθορυβα. επειδή σκεπτομαι για 2 ακομη 25αρια μπορεις να μου πεις το καταστημα αγορας αμόμη και με μηνυμα? ευχαριστώ
  6. Στο σπίτι έχω 2 κλιματιστικά. Το μετρητή ισχύος που πρέπει να τον τοποθετήσω?
  7. το MITSUBISHI SF25VE πωλειται στα 589€ στο skroutz. εχω βαλει περυσι και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
  8. Η Panasonic έχει καλό όνομα στα κλιματιστικά. Πέρα από αυτό το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει χαμηλότερο εσωτερικό θόρυβο και μεγαλύτερη εγγύηση από τα άλλα δύο. Είδες για Mitsubishi?
  9. νΟΜΊΖΩ ΌΤΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΊς ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑ ΠΉΡΑ ΤΗΝ ΤΕΝΟΡΑ , ΉΡΘΑΝ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΌΡΘΩΣΑΝ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ.
  10. από το κατάστημα "φιορεντίνος" αγόρασα πρόσφατα 2 Mitsubishi. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη. Η εγκατάσταση έγινε από 'αλλο τεχνικό που χρησιμοποίησε όλα όσα αναφέρονται σε αντλία κενού, μήκος σωλήνων, χωριστή μόνωση, ανοξείδωτες βάσεις και άλλα. Αν θέλει κάποιος στοιχεία ας στείλει προσωπικό μήνυμα.
  11. Στις προδιαγραφες υστερεί έναντι των άλλων 2, ειδικά στο θόρυβο.
  12. Το πρόβλημα λειτουργίας λύθηκε σήμερα από τεχνικό της ΤΕΝΟΡΑ που έδρασε άμεσα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρία που είναι υπόδειγμα υποστήριξης. Το πρόβλημα δεν είχε σχέση με την εγκατάσταση αλλά με ένα πηνίο μέσα στην εξωτερική μονάδα, το οποίο δεν πατούσε καλά.
  13. Καλησπέρα, η ερ'ωτηση μου αφορά εγατάσταση κλιματιστικού Mitsubishi 15αρι το οποίο τοποθετήθηκε σε μαρκίζα (μπαλκόνι) και στους χαλκοσωλήνες μήκους ~5μ. έκανε ο ψυκτικός περί τις 4 καμπύλες ~90ο - 120ο με το χέρι. Το κλιματιστικό δοκιμάστηκε για μερικά λεπτά στη θέρμανση την Παρασκευή. Μετά από καμμια ώρα άρχισε να βγάζει χλιαρό αέρα και μετά κανονικής θερμοκρασίας. Κλήθηκε ο ψυκτικός και σήμερα έκανε προσπάθεια διόρθωσης με αντικατάσταση του 410Α, κενό, έλεγχο διαρροών, φιλτράρισμα του 410Α με ειδικό φίλτρο και στο τέλος δοκίμασε το μηχάνημα που ζέστανε πάλι για λίγο και μετά έβγαζε κανονικής θερμοκρασίας αέρα. μετά από 2 ώρες το άνοιξα πάλι και έκανε τα ίδια. Αφήνοντας να δουλεύει έτσι για αρκετά λεπτά έκλεινε η εξωτερική μονάδα μόνη της. Η εξήγηση του ψυκτικού ήταν ότι κλείνει για ασφάλεια. Τότε είπε ότι θα ειδοποιήσει την αντιπροσωπεία για αντικατάσταση... Του ανέφερα την τυχόν δυσκολία κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου λόγω τσακίσματος του χάλκινου σωλήνα στις καμπύλες αλλά το απέρριψε αμέσως. Ισως επειδή θα έπρεπε να επαναλάβει τη σωλήνωση με σωστή καμπύλωση. Θα περιμένω αύριο να δω τι θα γίνει με τη νέα μονάδα. Εσείς τι λέτε?
  14. το ερώτημα μου αφορά τους χαλκοσωλήνες που χρησιμοποιούνται για σύνδεση εσ. και εξ. μονάδας. Οι γωνίες που γίνονται στις 90 η/και περισσότερες μοίρες απαιτούν τη χρήση ειδικού εργαλείου όπως έκανε ο υδραυλικός με την υδραυλική εγκατάσταση? Υπάρχει περίπτωση τσακίσματος του χάλκινου σωλήνα εαν η γωνία γίνει με το χέρι? οι σωλήνες ήταν προμονωμένες της ΧΑΛΚΟΡ.
  15. antonn αυτό το μαγαζί το είδες? http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-GF71VE-Se-24-atokes-doseis.827574.html
  16. Σε ποιο σημείο? στη χρέωση για την τοποθέτηση ή στα εξτρά? Επειδή διαβάζω στις εταιρίες εγκαταστάσεων ότι για σωλήνες πάνω από 2μ. χρε'ωνουν 25€ το μ. και την εγκατάσταση με 80€ +ΦΠΑ για τα 25άρια και 100€+ΦΠΑ για τα 45+?
  17. @antonn: θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου μόλις χθες από εγκατάσταση 2 κλιματιστικών SF42VE και SF25VE της μεγάλης φίρμας. Ο ψυκτικός έκανε τοποθέτηση σε δάπεδο μπαλκονιών, με κενό, έξτρα βάσεις για εξωτερικές μονάδες με σινεμπλοκ, πάνω από 3μ. σωλήνες προμονωμένες με χωριστή μόνωση για κάθε μία και γενικά πολύ προσεκτική δουλειά. Το κόστος ήταν 80€ για το μικρό και 90€ για το μεγαλύτερο συν τα επιπλέον: 2,8μ σωλήνες ~42€ και 8 σινεμπλοκ 30€, σύνολο 242€ (χωρίς απόδειξη). Θεωρώ το κόστος λίγο υψηλό αλλά το ανέβασαν τα εξτρά. Για την απόδοση και κατανάλωση των μονάδων θα σας ενημερώσω μετά από κάποιο διάστημα χρήσης των κλιματιστικών.
  18. gnt, παρακαλώ απάντησε μου αν το mitsubishi ge42va είναι καλύτερη επιλογή από το sf42ve. Το πρώτο έχει ελαφρά καλύτερα eer & cop, ελαφρά χαμηλότερη ετήσια κατανάλωση, ελαφρά χαμηλότερο θόρυβο εσωτερικής μονάδας (26 έναντι 28 db) και φίλτρο κατεχίνης έναντι plasma ion. Είναι παλαιότερο μοντέλο και τo βρίσκω σε stock market 100€ φθηνότερο από το sf42ve.
  19. amalgama χωρίς αμφιβολία το Hitachi είναι από τα γνωστά ονόματα στον κλιματισμό, συν ενεργειακή κλάση συν μικρότερη κατανάλωση. Προσωπικά θα το επέλεγα χωρίς συζήτηση.
×
×
  • Create New...