antonn Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 (edited) @antonn H Μitsubishi μετράει το SCOP σε μέσο κλίμα, ενω η Hitachi και σε θερμό και το τελευταίο δηλώνει σε χώρες όπως η Ελλάδα. Για άμεση σύγκριση διάβασε αυτό και αυτό. Αν συγκρίνεις και τα δύο σε μέσο κλίμα θα διαπιστώσεις ότι βρίσκονται αρκετά κοντά. Στο θερμό κλίμα μπορεί η Mitsubishi να μην δηλώνει τιμές αλλά στην πράξη είναι αρκετά κοντά στο Hitachi, αφού οι τιμές σε μέσο κλίμα είναι παρόμοιες. Tέλος, η Ηitachi είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές κλιματιστικών παγκοσμίως μαζί με Daikin, Mitsubishi, Panasonic και Τoshiba. Tην αντιπροσωπεία εδώ την έχει η ΑΒΒ και είναι από τις αξιόπιστες της αγοράς. ευχαριστω για την απαντηση και μάλιστα πρώτη φορά μαθαίνω ότι παραθέτουν τιμές σε άλλες κλιματολογικές συνθήκες ενώ έχω διαβάσει 60 σελίδες από την παρούσα συζήτηση! Πολύ σημαντική η επισήμανσή σου είναι κοντά σε απόδοση. Όμως υπάρχει διαφορά στην οικονομια; γιατί το Mitsubishi στη θέρμανση είναι ενεργειακά Α+ ενώ το Hitachi A+++ για τους πίνακες που μου έβαλες δεν κατάλαβα και πολλά μήπως θα μπορουσες να μου πεις σε μέσο κλίμα και τα δύο, τι απόδοση έχουν και τι ενεργειακή κλάση θερμανση-ψυξη; Γιατί στην παρούσα συζήτηση λένε ότι οι αντλίες θερμότητας της Hitachi είναι ανώτερες όλων τελικά πιο καλή αντιπροσωπία και επάρκεια ανταλλακτικών ποιο από τα δύο έχει; Edited January 22, 2014 by antonn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Σε μέσο κλίμα και τα δύο είναι κλάσης Α+, ενώ σε θερμό κλίμα και τα δύο είναι Α+++. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, υπό κάποιες συνθήκες το Hitachi είναι οριακά πιο αποδοτικό. Στην ψύξη και τα δύο είναι κλάσης Α++. Όπως έγραψα και πριν και τα δύο έχουν σοβαρές αντιπροσωπείες, δεν θα έχεις πρόβλημα υποστήριξης. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να πας να τα δεις και τα δύο από κοντά και να διαλέξεις όποιο νομίζεις ότι ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου, αφού πρόκειται για ουσιαστικά παρόμοιας απόδοσης συστήματα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Σε μέσο κλίμα και τα δύο είναι κλάσης Α+, ενώ σε θερμό κλίμα και τα δύο είναι Α+++. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, υπό κάποιες συνθήκες το Hitachi είναι οριακά πιο αποδοτικό. Στην ψύξη και τα δύο είναι κλάσης Α++. Όπως έγραψα και πριν και τα δύο έχουν σοβαρές αντιπροσωπείες, δεν θα έχεις πρόβλημα υποστήριξης. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να πας να τα δεις και τα δύο από κοντά και να διαλέξεις όποιο νομίζεις ότι ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου, αφού πρόκειται για ουσιαστικά παρόμοιας απόδοσης συστήματα. E αφού ήθελα πάντα να πάρω ένα Mitsubishi και αφού είναι παρόμοια ενεργειακά και θερμαντικά, τότε θα το αγοράσω! ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cadfael Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Καλησπερα... Εχω αγορασει ενα Hitchi Rak60PPA και ψαχνω μαστορα για την τοποθετηση... Μετα απο καμποσα τηλεφωνα που πηρα οσοι ηταν γνωστες για 2-3μετρα σωληνες κ χρηση αντλιας κενου μου ζηταγαν 90-100 ευρω Υπηρχαν κ αλλοι ποιο φθηνοι μεχρι κ με 70 ευρω βρηκα αλλα ο τυπος δεν ηξερε καν τι ειναι η αντλια κενου κ καθομουν εγω κ του ελεγα. Ενας αλλος που του ειπα οτι το ενχειριδιο γραφει τουλαχιστον 3 μετρα σωληνα μου ειπε οτι ετσι τα γραφουν κ οτι με 1 μετρο κ πανω ειμαι καλα... Τα 90-100 ειναι νορμαλ τιμη η εδω στο γερακα τα εχουν λιγο τσιμπιμενα. 20 ευρω διαφορα δεν ειναι πολλα για μια σωστη εγκατασταση για κλιματιστικου των 1000 ευρω αλλα δεν μου περισσευουν κιολας. Εγώ έβαλα το 70αρι αλλά ο τεχνικός δε μου είπε τίποτα για αντλία χρήσης κενού. Τί είναι αυτό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Έκανε εξαέρωση δηλαδή μόνο; Δεν πρέπει να εγκαταστήσει κανείς μονάδα κλιματιστικού χωρίς τη χρήση αντλίας κενού. Σε καμία περίπτωση. Μπορείς να το κάνεις μόνο αν θες να το πετάξεις στα 3 χρόνια το πολύ. Έχεις δει ποτέ κλιματιστικό αυτοκινήτου ή ψυγείο να χαλάει τόσο εύκολα; Ο λόγος που δεν συμβαίνει αυτό είναι επειδή έχουν συναρμολογηθεί στο εργοστάσιο, έχουν κενωθεί σωστά και έχει τοποθετηθεί το ψυκτικό όπως προβλέπεται. Δύο πράγματα θα καταστρέψουν ένα σύστημα κλιματισμού. - Ο αέρας, ο οποίος δεν είναι ψυκτικό μέσο, ανεβάζει τις πιέσεις και περιέχει ρύπους επιβλαβείς για το κλειστό σύστημα. - Η υγρασία, η οποία αντιδράει άσχημα με τα λάδια που χρησιμοποιούνται, καταστρέφει το συμπιεστή και μπορεί να μπλοκάρει τις συσκευές ελέγχου ψυκτικού, καθώς τείνει να συμπυκνωθεί σε πάγο. Η εξαέρωση ψυκτικού, πέραν του γεγονότος ότι είναι παράνομη διαδικασία και επιβλαβής για το περιβάλλον, δεν απομακρύνει τον αέρα και την υγρασία από το κλειστό κύκλωμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιτευχθεί το τελευταίο, πέραν από τη χρήση αντλίας κενού. Δημιουργείται κενό αέρος συγκεκριμένης υποπίεσης για τουλάχιστον 15' με αποτέλεσμα οι σωληνώσεις να κενωθούν από αέρα και υγρασία. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αφού γίνει αυτή η διαδικασία, πρέπει να γίνει πλήρωση των σωληνώσεων με άζωτο (το οποίο είναι αδρανές αέριο), έλεγχος για διαρροές και μετά πάλι κένωση του συστήματος με αντλία κενού. Περιττό να σου πω ότι οι βλάβες που προκαλούνται από πλημμελή εγκατάσταση, δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Έκανε εξαέρωση δηλαδή μόνο; Δεν πρέπει να εγκαταστήσει κανείς μονάδα κλιματιστικού χωρίς τη χρήση αντλίας κενού. Σε καμία περίπτωση. Μπορείς να το κάνεις μόνο αν θες να το πετάξεις στα 3 χρόνια το πολύ. Έχεις δει ποτέ κλιματιστικό αυτοκινήτου ή ψυγείο να χαλάει τόσο εύκολα; Ο λόγος που δεν συμβαίνει αυτό είναι επειδή έχουν συναρμολογηθεί στο εργοστάσιο, έχουν κενωθεί σωστά και έχει τοποθετηθεί το ψυκτικό όπως προβλέπεται. Δύο πράγματα θα καταστρέψουν ένα σύστημα κλιματισμού. - Ο αέρας, ο οποίος δεν είναι ψυκτικό μέσο, ανεβάζει τις πιέσεις και περιέχει ρύπους επιβλαβείς για το κλειστό σύστημα. - Η υγρασία, η οποία αντιδράει άσχημα με τα λάδια που χρησιμοποιούνται, καταστρέφει το συμπιεστή και μπορεί να μπλοκάρει τις συσκευές ελέγχου ψυκτικού, καθώς τείνει να συμπυκνωθεί σε πάγο. Η εξαέρωση ψυκτικού, πέραν του γεγονότος ότι είναι παράνομη διαδικασία και επιβλαβής για το περιβάλλον, δεν απομακρύνει τον αέρα και την υγρασία από το κλειστό κύκλωμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιτευχθεί το τελευταίο, πέραν από τη χρήση αντλίας κενού. Δημιουργείται κενό αέρος συγκεκριμένης υποπίεσης για τουλάχιστον 15' με αποτέλεσμα οι σωληνώσεις να κενωθούν από αέρα και υγρασία. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αφού γίνει αυτή η διαδικασία, πρέπει να γίνει πλήρωση των σωληνώσεων με άζωτο (το οποίο είναι αδρανές αέριο), έλεγχος για διαρροές και μετά πάλι κένωση του συστήματος με αντλία κενού. Περιττό να σου πω ότι οι βλάβες που προκαλούνται από πλημμελή εγκατάσταση, δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Πάρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cadfael Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Αν η εγκατάσταση έγινε χωρίς τη χρήση αντλίας κενού αυτό διορθώνεται εκ των υστέρων ή ότι έγινε έγινε. .. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Eφόσον έχει μπει σε λειτουργία, κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Η διαδικασία εκ των υστέρων είναι εξαιρετικά περίπλοκη και κοστοβόρα διότι πρέπει να αδειάσεις το κύκλωμα από ψυκτικό και να βάλεις καινούριο, αφού έχεις κενώσει το κύκλωμα όπως περιέγραψα. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgia_o Δημ. January 22, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2014 Καλησπερα Μπορω να κανω μια ερωτηση? Ειμαι αναμεσα σε τρια κλιματιστικα Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE LG Deluxe Inverter V D09AK Samsung Jungfrau P AR09FSSYAWTN Μηπως ξερει καποιος τη χωρα προελευσης?? Ευχαριστω!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2014 Σαφώς καλύτερο το Mitsubishi. Tα δύο τελευταία κατασκευάζονται στην Κορέα, το πρώτο Ταϋλάνδη. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2014 Τελικά και έπειτα από τις συμβουλές σας λέω να βάλω το mitsubishi αντί για το Hitachi http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1963&controller=product&ref=bestprice.gr αυτοί είναι φθηνότεροι από το skroutz, όμως λένε ότι εγκαθιστούν οι ίδιοι τα κλιματιστικά. Από ό,τι όμως βλέπω δεν είναι εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες Mitsubishi, γιατί εάν ήταν θα το έγραφαν στο site τους. Ξέρετε εάν υπάρχει site με τους εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες Mitsubishi; Μένω Γαλάτσι. Διάβασα από εσάς εάν δεν βάλει αντλία κενού, τον ήπιαμε! Εμένα έχει ήδη έτοιμη εγκατάσταση η οικοδομή εντός του τοίχου, θα βγει το ένα κλιματιστικό και θα μπει το άλλο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2014 Τελικά και έπειτα από τις συμβουλές σας λέω να βάλω το mitsubishi αντί για το Hitachi http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1963&controller=product&ref=bestprice.gr αυτοί είναι φθηνότεροι από το skroutz, όμως λένε ότι εγκαθιστούν οι ίδιοι τα κλιματιστικά. Από ό,τι όμως βλέπω δεν είναι εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες Mitsubishi, γιατί εάν ήταν θα το έγραφαν στο site τους. Ξέρετε εάν υπάρχει site με τους εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες Mitsubishi; Μένω Γαλάτσι. Διάβασα από εσάς εάν δεν βάλει αντλία κενού, τον ήπιαμε! Εμένα έχει ήδη έτοιμη εγκατάσταση η οικοδομή εντός του τοίχου, θα βγει το ένα κλιματιστικό και θα μπει το άλλο! χμ , να σε πληροφορησω επισης οτι και οι σωληνωσεις που εχεις ειναι ακαταλληλες.Πρεπει να βγει το παλαιο κλιματιστικο και να καθαριστουν οι σωληνες εσωτερικα λογω ασυμβατοτητας λαδιων.. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. January 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2014 Σωστά και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το νέο κλιματιστικό χρειάζεται ίδιας διαμέτρου σωληνώσεις σε σχέση με το παλιό. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vnikolakhs Δημ. January 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2014 Καλησπερα στη παρεα.Εχω προβλημα επιλογης για A/C INVERTER.Μενω στην Αττικη στη Γλυφαδα .To σπιτι ειναι 80 τ.μΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 5ετιας στο 1ο οροφο, απο κατω δεν υπαρχει διαμερισμα .Θελω να ζεστανω ενα χωρο 45-50 τ.μ(σαλονι-κουζινα ενιαιο)Ειμαστε 2 ατομα και επειδη περιμενουμε και bebe :D .θελουμε κατι καλο για αυτο το χωρο.Το budget ειναι μεχρι 1200.Τι μου προτεινεται??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2014 (edited) χμ , να σε πληροφορησω επισης οτι και οι σωληνωσεις που εχεις ειναι ακαταλληλες.Πρεπει να βγει το παλαιο κλιματιστικο και να καθαριστουν οι σωληνες εσωτερικα λογω ασυμβατοτητας λαδιων.. ωχ δεν μπορώ να παρακάμψω την εγκατάσταση γιατί θα πηγαίνει άσχημα. Θα τους καλέσω να έλθουν να πουν εάν περνάει στους ίδιους σωλήνες. Ο καθαρισμός των σωλήνων εσωτερικά είναι ακριβος; πως μπορώ να μετρήσω τους σωλήνες για να δω εάν παίρνει άλλους; τώρα έχω 18.000 ΒΤU όλη η πολυκατοικία σε αυτήν την εγκατάσταση βάλανε 18.000 ΒΤU, νομίζω και ένας έβαλε 20.000 Edited January 25, 2014 by antonn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gehageh Δημ. January 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2014 @antonn: θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου μόλις χθες από εγκατάσταση 2 κλιματιστικών SF42VE και SF25VE της μεγάλης φίρμας. Ο ψυκτικός έκανε τοποθέτηση σε δάπεδο μπαλκονιών, με κενό, έξτρα βάσεις για εξωτερικές μονάδες με σινεμπλοκ, πάνω από 3μ. σωλήνες προμονωμένες με χωριστή μόνωση για κάθε μία και γενικά πολύ προσεκτική δουλειά. Το κόστος ήταν 80€ για το μικρό και 90€ για το μεγαλύτερο συν τα επιπλέον: 2,8μ σωλήνες ~42€ και 8 σινεμπλοκ 30€, σύνολο 242€ (χωρίς απόδειξη). Θεωρώ το κόστος λίγο υψηλό αλλά το ανέβασαν τα εξτρά. Για την απόδοση και κατανάλωση των μονάδων θα σας ενημερώσω μετά από κάποιο διάστημα χρήσης των κλιματιστικών. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2014 @antonn: θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου μόλις χθες από εγκατάσταση 2 κλιματιστικών SF42VE και SF25VE της μεγάλης φίρμας. Ο ψυκτικός έκανε τοποθέτηση σε δάπεδο μπαλκονιών, με κενό, έξτρα βάσεις για εξωτερικές μονάδες με σινεμπλοκ, πάνω από 3μ. σωλήνες προμονωμένες με χωριστή μόνωση για κάθε μία και γενικά πολύ προσεκτική δουλειά. Το κόστος ήταν 80€ για το μικρό και 90€ για το μεγαλύτερο συν τα επιπλέον: 2,8μ σωλήνες ~42€ και 8 σινεμπλοκ 30€, σύνολο 242€ (χωρίς απόδειξη). Θεωρώ το κόστος λίγο υψηλό αλλά το ανέβασαν τα εξτρά. Για την απόδοση και κατανάλωση των μονάδων θα σας ενημερώσω μετά από κάποιο διάστημα χρήσης των κλιματιστικών. Σε δάγκωσε γερά. Καλοφαγωτα να είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gehageh Δημ. January 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2014 Σε ποιο σημείο? στη χρέωση για την τοποθέτηση ή στα εξτρά? Επειδή διαβάζω στις εταιρίες εγκαταστάσεων ότι για σωλήνες πάνω από 2μ. χρε'ωνουν 25€ το μ. και την εγκατάσταση με 80€ +ΦΠΑ για τα 25άρια και 100€+ΦΠΑ για τα 45+? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2014 (edited) Σε ποιο σημείο? στη χρέωση για την τοποθέτηση ή στα εξτρά? Επειδή διαβάζω στις εταιρίες εγκαταστάσεων ότι για σωλήνες πάνω από 2μ. χρε'ωνουν 25€ το μ. και την εγκατάσταση με 80€ +ΦΠΑ για τα 25άρια και 100€+ΦΠΑ για τα 45+? http://www.e-shop.gr/service-klima.phtml Ενδεικτικά σου παραθέτω ένα από τα ακριβά συνεργεία. Τιμές με ΦΠΑ και απόδειξη. Από αυτό καταλαβαίνεις τι παίζει χωρίς απόδειξη. Αφού το τοποθέτησε στο πάτωμα γλύτωσε την φασαρία στον τοίχο. Τα λάστιχα που έβαλε κοστίζουν πάμφθηνα. Πολλές έχτρα χρεώσεις που περιλαμβάνονται στην τοποθέτηση. Τα 3μετρα και τα btu είναι αέρας. Στην χρυσή ευκαιρία υπάρχουν συνεργεία με αντλία και 50€ όλα. Τέλος πάντων για να μην αγχώνεσαι, την επόμενη φορά, ρωτάς πριν την τοποθέτηση κλπ γιατί εκ των υστέρων είναι άχρηστο. ΥΓ Πολλά κλιματιστικά έχουν τις βάσεις μέσα στο κουτί. Edited January 25, 2014 by pavlitakis1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drspiros Δημ. January 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2014 Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, παιδιά. Για χώρο 35-40 τ.μ. και "ταβάνι" το χιλιάρικο, τι κλιματιστικά μου προτείνετε; Επιθυμώ διακαώς να υπάρχει ένδειξη θερμοκρασίας στο σώμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2014 (edited) Το συνεργείο που διαλέγουμε για την τοποθέτηση του κλιματιστικού δεν πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένο (αυτό του E-shop είναι?), αλλιώς χάνουμε την εγγύηση; Ποια είναι εξουσιοδοτημένα για Mitsubishi; Θα αγοράσω Mitsubishi 24000 BTU από αυτούς που είναι εξειδικευμένοι στον κλιματισμό, να τους πω να φέρουν συνεργείο δικό τους ή θα χάσω την εγγύηση; http://www.aapothiki.gr/index.php?id_product=1963&controller=product&ref=bestprice.gr Ξαναρώτησα και πριν, εμένα έχει εγκατάσταση με ενσωματωμένα καλώδια και σωλήνες μέσα στον τοίχο που την πλήρωσα παραπάνω στον κατασκευαστή προ 7ετιας που φτιάχτηκε το σπίτι. Τώρα λειτουργεί ένα άλλο κλιματιστικό, για να καθαρίσουν οι σωλήνες από τα παλιά λάδια και να μπει το καινούργιο, γίνεται ή μήπως θα πρέπει να ανοίξω τρύπα πια στον τοίχο; Γιατί εάν είναι να χάσω την προεγκατάσταση δεν αλλάζω κλιματιστικό! Σας ευχαριστώ για τις προηγούμενες πληροφορίες και ελπίζω να με βοηθήσετε και τώρα! Edited January 26, 2014 by antonn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2014 Από την στιγμή που τηρούνται οι προδιαγραφές τοποθέτησης και υπάρχει απόδειξη από αδειουχο, η εγγύηση ισχύει. Αν αρνηθεί βέβαια ο πωλητής την κάλυψη ελαττωματικού μηχανήματος, είναι άλλο θέμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gehageh Δημ. January 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2014 antonn αυτό το μαγαζί το είδες? http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.MSZ-MUZ-GF71VE-Se-24-atokes-doseis.827574.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonn Δημ. January 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2014 Άρα θα βάλω εκεί που θα το πάρω αλλά θα τον ρωτήσω εάν χρησιμοποιεί αντλία κενού. Επίσης πολύ καλός και αυτός που μου αναφέρατε μάλλον θα τον προτιμήσω Το αμείλικτο ερώτημα παραμένει, καθαρίζουν οι σωλήνες ή τα θα γκρεμίσω όλα; Αμαρτία δεν είναι να χάσω την προεγκατάσταση; Γιατί φυσικά το συνεργείο θα πει όλα γίνονται και δε θα καθαρίσει καθόλου τους σωλήνες! Μετά το σουπερ ντουπερ μηχάνημα θα χαλάσει και τον ήπιαμε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlitakis1 Δημ. January 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2014 Καλά αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε μηχάνημα στην Ελλάδα που να δουλεύει. Όλα θα γίνουν. Λίγα € παραπάνω και έγινε η δουλειά σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts